Kunstnyt.dk
25 år

24. marts 2023 er det 25 år siden, Kunstnyt.dk startede.
24. marts kl. 00:00 bliver sidste dag siden opdateres.
Domænet Kunstnyt.dk videreføres
 af Peter Wendelboe i en meget anderledes opsætning.
Der vil oprettes link til siden, som den ser ud nu.

Se mere


KUNSTSVINDEL
i Danmark
i Canada
i Norge

Forår i Bredgade


Bevæget afsked med Jesper Bruun Rasmussen og Alexa.
Her efter auktionen med barnebarn.
Alle rejste sig og klappede.
Vi har lavet lidt fra aftenen, hvor det kun blev til ét enkelt millionbud.
Læs mere

 

Højeste vurdering blandt de moderne er 4,0-6,0 mio. kr. for japanske Atsuko Tanakas (1912-2005) Uden titel fra 1966.
130 x 97 cm.
Tanaka er kendt for cirkler, de går igen og igen i hendes arbejder.
8,2 mio. kr. sluttede det på.
Øvrige dyreste:
Per Kirkeby 1,6 mio. kr., Lundstrøm 750.000 kr.
Warhol 720.000 kr., Johs. C. Bjerg 500.000 kr.
Jorn 470.000 kr.
Auktion over moderne 7. marts. Se alle.

Højeste vurdering blandt de ældre
er Paul Fischers Vinterdag på Østergade, 1917. 35 x 53 cm.
(Ikke solgt)
Auktion over ældre 6. marts Se alle
Fotos Bruun Rasmussen
En æra slutter
Efter 75 år bliver Bruun Rasmussen
uden familien Bruun Rasmussen
Læs husets pressemeddelelse


Trampedach


Secher Fine Art
Bredgade 25

Foråret på vej i Tivoli

31. marts åbner Tivoli.
Så er det først rigtigt forår, og gråspurvene får igen noget at spise.
 Tivoli byder velkommen til påsken og 24 rockkoncerter. Se her.

Carl Bloch

Niels Lyksted har besøgt Carl Bloch-udstillingen
på Statens Museum for Kunst.

Læs hans store anmeldelse på Kulturinformation
Foto Niels Lyksted


VERMEER

Af Johannes Vermeer kendes kun 35 malerier og frem til 4. juni 2023 viser Rijksmuseum i Amsterdam 28 af disse, den største Vermeer-udstilling nogensinde. Rembrandt (1606-69) og Vermeer (1632-75) betragtes som de to vigtigste malere fra Hollands guldalder, som faldt lidt tidligere end den danske, der dækkede første halvdel af 1800-tallet og sluttede ved Eckersbergs død i 1853.

Rembrandt var betydelig mere produktiv end Vermeer og begge motivmæssigt meget forskellige. Udstillingen er så populær, at museet melder alt udsolgt, ikke flere billetter i hele perioden.

Rijksmuseum ejer kun tre af malerierne, resten er lånt fra hele verden. Alle 28 malerier er gengivet, men desværre er siderne svære at finde rundt i. Det kunne godt gøres mere overskueligt.

Det siger sig selv, at en maler med en produktion på kun 35 arbejder ikke dukker op på auktionerne hver dag. Men det er muligvis blevet til et par stykker de seneste 25-30 år, det ene tilskrevet, det andet både tilskrevet og ægte, afhængig af hvem, man lytter til.

Listens nr. 14, Saint Praxedis, 1655, er som det eneste i privateje, udlånt til The National Museum of Western Art, Tokyo. Det solgte Christie’s 8. juli 2014 i London for £5.500 i hammerslag. Ikke meget for en Vermeer, men også kun tilskrevet.
Listens nr. 28, Young Woman Seated at a Virginal, c. 1670‐72, kostede lidt mere, £14.500.000 7. juli 2004 hos Sotheby’s i London. Det var kun vurderet til £3.000.000. Her kan eksperterne ikke blive enige om det er ægte eller tilskrevet.

Vermeer udløste i 1937 vel nok verdenskunstens største skandale nogensinde, da det afsløredes, at maleren Han van Meegeren havde malet et ”Vermeer” rost til skyerne af en lang række Vermeer-eksperter med Rembrandt-eksperten Bredius i spidsen. Læs mere om sagen her.

Besøg Vermeer-udstillingen i Amsterdam.
Foto: Museet

Kunstnyt.dk
19. februar 2023Bogen om Sabber er en meget anderledes kunstbog. Den handler om en kunstart, der ikke er repræsenteret ret meget på museerne. Historikeren og journalisten Brian Christensen har her skrevet om et spændende emne, der absolut er egnet til at fordybe sig i. Det handler om ”særlingen” fra Bornholm, der gjorde papirklip populært. Se mere.

Musée d'Orsay i Paris
må aflevere 4 malerier
til Vollards efterfølgere

Ambroise Vollard (1866-1939) var en af verdens mest berømte kunsthandlere, som handlede med datidens berømtheder, Cézanne, Renoir, Gauguin, van Gogh, Picasso, Derain og endnu flere. Ti års juridisk kamp har nu resulteret i, at d’Orsay skal aflevere 4 malerier, to af Renoir, et af Gauguin og et af Cézanne, som under 2. verdenskrig blev stjålet fra Vollards efterladte samling.

Musée d’Orsay, en gang banegård, overtog i 80erne alle de berømte impressionistiske værker fra Jeu du Paume, som ligger i Tuillerierne ud til Concorde-pladsen. Her hang tidligere blandt andre ”Manets Frokost i det grønne”, som Kunstnyt.dk bruger som logo øverst.

 1946 udgav Gjellerups Forlag Vollards hyggelige bog, ”En kunsthandlers erindring”, med skildringer af alle de kunstnere han personligt mødte og de berømte frokoster i hans kælderlokale.

Maleriet herover er af Edgar Degas, ”Portrait of the Bellelli family” 1858-1869, som har fået lov at blive hængende.
Fotograferet på d'Orsay af Preben Juul Madsen. (Arkivfoto).
 
 
Niels Lyksteds
Kunstvideoer


Her møder du kendte danske og internationale kunstnere, blandt andre: Cranach d.Æ., Vermeer, J.C. Dahl, Dansk Guldalder, J.L. Lund, Thorvaldsen, Eckersberg, Helge Jacobsen/Glyptoteket,  Zahrtmann, Krøyer, Michael Ancher, Anna Ancher, Philipsen, Joakim Skovgaard, L.A. Ring, Jacob A. Riis, Shirin Neshat,  Hammershøi, Weie, Larsen Stevns, Jais Nielsen, Jorn, Kirkeby, Nina Steen-Knudsen, Carl-Henning Pedersen, Hans Purrmann, Sissel Ramson, Bigum, Lemmerz, Trampedach, Immanuel Ibsen, Johs. Larsen, Tøjner, Hans Scherfig, Dyr på Arken,  Nørgaard, Kvium, Wiig Hansen, Skotte Olsen, Willumsen,  Jørgen Haugen Sørensen, Danh Vo, Brandes, Elmgreen & Dragset, Ferlov Mancoba, Jan Sivertsen, Arild Rosenkrantz, Jesper Christiansen, Morten Buch, Maria Rubinke,  Grønningen, Patricia Piccinini, Tove Jansson, Kirchner, Kubrick, Shirin Neshat, Rembrandt, van Gogh, Degas, Derain, Rodin, Warhol, Picasso, Käthe Kollwitz, Gauguin, Weiwei, Chang Dai-chien, Rauschenberg, Ung dansk kunst, Edvard Munch m.fl.
Se mere end 160 videoer.
Flere kommer til.

Kunst i karantæne #1
Kunst i karantæne #2
Kunst i karantæne #3
Kunst i karantæne #4
Kunst i karantæne #5
Kunst i karantæne#6


Har det godt igen


Alle danske malerier
over 1 mio. kr.
Se listen her!


Leonardo da Vinci
Salvator Mundi. Ca. 1500
$400 mio.
Top 10 internationalt

 


24. marts 2023
En abstrakt kvinde

Mon ikke Lauritz får et stort antal kvndesagsforkæmpere på nakken? Hvor mange kvinder finder sig i, at deres gravide kønsfæller omtales som en abstrakt komposition. Er det ikke herligt! Lauritz Roskilde (Klik på billedet)

23. marts 2023
Signeret Ejnar R. Kragh


Er det nu helt rigtigt? Kig selv efter. Lauritz Roskilde. (Klik på billedet)

Næsten rigtigt

Det er korrekt, det er signeret Chr. Møllgaard. Tallene er også korrekte.
Men maleren hedder ikke Chr. Møllgaard, det er et pseudonym, hvorfor malerens rigtige navn burde oplyses. Auktionshuset (klik på billedet)

22. marts 2023
Meget anderledes signatur


Maleriet ser ægte ud, ligner et typisk af Carl H. Fischer. Men signaturen mener vi ikke at have set før, findes ikke hos Faber. Årstallene er for Carl Fischer, men det er ikke af ham, han malede ikke den slags motiver.  Ebay.com. (Klik på billedet)

20. marts 2023
Mærkeligt!


Det er ikke malet af danske Paul Fischer, det skrives heller ikke, men signaturen er tydeligt en kopi af Paul Fischers med årstallet 1947, flere år efter Fischers død. Hvad er ideen med dette salg? Ebay.com (klik på billedet)

18. marts 2023
Helt skæve tal

CARL FISCHER(1887-1942,DENISH) OIL ON CANVAS A FLORAL COMPOSITION PAINTING SIGN
Selv om man ikke har Faber, findes de rigtige tal bare et simpelt klik borte på Google. Ebay.com. (Klik på billedet)

16. marts 2023
Det tror vi ikke på

Arnesen er kendt for sin skarpe pensel. Malede han sådan som 18-årig? Det tror vi ikke. Har aldrig set ham signere som her, VA sammenskrevet. Lauritz Nivå (klik på billedet)

15. marts 2023
I Nivå ved de
ikke ret meget


Allan Karms er ikke 90 år gammel. Lauritz Nivå (Klik på billedet)

14. marts 2023
Stor auktion i Hørsholm

Auktionshuset byder 16. marts på megen god kunst med pæne vurderinger. Mest er Roger de la Fresnayes Rygvendt kvindemodel fra 1913 sat til, mellem 100.000-150.000 kr. Fresnaye er god for et hammerslag på 15 mio. kr., et kubistisk interiør. Se hele auktionen. (Klik på billedet)

13. marts 2023
Den køber vi ikke

Der findes tusindvis af malerier med knælende. Det gør ikke dem alle til Eckersbergs skole. Der er ikke en centimeter Eckersberg i dette billede. Betegnelsen kan slet ikke bruges her. Lauritz Herlev (klik på billedet)

12. marts 2023
Gorm Eriksen er
stadig ikke 83 år


Hvorfor rettes fejlen ikke, nu er den gentaget adskillige gange. I skrivende stund ligger der syv af maleren, alle 7 forkerte, alle Århus. Lauritz Århus (klik på billedet)

11. marts 2023
Det vidste vi ikke

At Himmelbjerget lå ved Vejle. Lauritz Nivå (klik på billedet)

10. marts 2023
Brug dog Faber!

Er kun et opslag borte. Lauritz Kolding (klik på billedet)

9. marts 2023
Er det virkelig
Brendekilde?


Er det, er det et af hans ringeste. Men kig på signaturen, ser korrekt ud, men ligner en helt frisk, lige sat på. Lauritz Roskilde (klik på billedet)
Var på i går, 8. marts, blev ikke solgt. Men det er skjult af Lauritz.

8. marts 2023
Det hedder maleren ikke

Lauritz Århus. (klik på billedet)

4. marts 2023
Helt forkert

Ligner slet ikke Arne A. Hansen. Er fuldt signeret med en signatur, der er lysår fra Arne A. Hansens. Ansæt nogle, der ved noget om tingene. Lauritz Århus (klik på billedet)

3. marts 2023
Det hedder maleren ikke

Og det er det ej heller signeret. Tager 10 sek. at kigge i Faber. Lauritz Roskilde (klik på billedet)

2. marts 2023
Hjemlig hygge

Bjulf er mest kendt for fiskekonerne på Gl. Strand. Her et lidt usædvanligt motiv af ham. Svendborg Auktionerne. (klik på billedet).

1. marts 2023
Hvem kan se signaturen?


Signeret AH, står der. Hvis Lauritz-eksperterne har set den fulde signatur, hvorfor er den så ikke gengivet? Vi tror, eksperterne har gættet sig til August Hærning, for det ligner ikke noget, han har malet. Lauritz Århus (klik på billedet)

28. februar 2023
Det har han aldrig heddet

Lige siden han blev født, har han haft et andet navn. Lauritz Århus (klik på billedet)

27. februar 2023
Maleren hedder ikke
Aage Wang


Det er også noget man kun har vidst i over 80 år. Så hvordan skulle Lauritz-eksperterne dog vide det? Et godt råd: De kunne måske bruge Faber. Lauritz Nivå (klik på billedet)

25. februar 2023
Ikke af Carl H. Fischer

En fast tilbagevendende fejl, som kunne undgås ved at slå op i Faber. Lauritz Kolding (klik på billedet)

24. februar 2023
Ikke malet af Iversen

Lad dig ikke forvirre af en label på bagsiden. Det er ikke fra en udstilling, men en label almindeligvis brugt til at klistre på hjemmesyltede krukker/glas. Kræsten Iversen maler ikke sådan, og signaturen er en helt andens. Det ved Faber. Auktionshuset. (klik på billedet)

23. februar 2023
Kan man nu forstå det?
Som fortalt hundredvis af gange, kan et signeret maleri ikke være tilskrevet. Enten er det ægte eller falsk. Og hvad er så dette maleri? Malemåde, motiv og signatur peger tydeligt hen mod ægte. Hvis nu Lauritz-eksperterne havde de nødvendige arbejdsredskaber, ville de have set, at Bruun Rasmussen har solgt et tilsvarende maleri med samme røde stol til 8.500 kr. De ville også have set, at rekorden for et maleri af Isbrand er 40.000 kr., hos Bruun Rasmussen i 2020. Dog ikke et interiør. Og så kan et maleri naturligvis ikke være både ubekendt og tilskrevet. Herover er tale om et ægte uforfalsket maleri af Victor Isbrand. Lauritz Nivå (klik på billedet)

21. februar 2023
Overskudsvare

Malerens billeder er gennem flere årtier ofte dukket op. Han skulle ikke være svær at finde på Google. Her lidt hjælp: Født 1931, kendes mest for københavnermotiver. Hvad forstås ved overskudsvare? Lauritz Odense (klik på billedet)

20. februar 2023
Han er ikke 83 år

2308/​690. Gorm Eriksen (f. København 1940). BRH (klik på billedet)

18. februar 2023
Trotzig er ikke 98 år

Prøv Google. Lauritz Roskilde (klik på billedet)

17. februar 2023
Vi mener, maleren
døde i 1935


Det mener Faber også. Lauritz Odense (klik på billedet)

16. februar 2023
Hvem er Finn Aagaard?

Finn Aagaard. Opstilling med blomster. Olie på lærred, Sign. Finn Aa. 46 x 37 cm. Det hedder maleren ikke. Det er heller ikke signeret Finn Aa, selvom det kan se sådan ud. Motiv og signatur er karakteristiske for maleren, som er set 100-vis af gange. Som så ofte før, har Faber svaret. Auktionshuset (klik på billedet)

Prøv Faber!

Lauritz Aalborg (klik på billedet)

15. februar 2023
Da Karms gjorde
grin med de abstrakte


Allan Karms malede naturalistisk, men her viser han, hvad han mener om abstrakt kunst ved at ”smøre” et lærred til og bevise, at han også kunne male abstrakt. Lauritz Roskilde (klik på billedet).

14. februar 2023
Anna Ancher?

Utydelig signatur, men kan ligne Anna Anchers. At der står Anna Ancher på skiltet, betyder nødvendigvis ikke, at det er hende. Men er kvaliteten god nok til at være en ægte Anna Ancher? I skrivende stund ingen bud. Lauritz Herlev (klik på billedet).

13. februar 2023
Her er vist noget galt

Det ligner bestemt ikke Adolf Meister. Sådan maler han ikke Det er heller ikke signeret AM som beskrevet.  Nummeret trænger vist til en ”opdatering”. Lauritz Århus (Klik på billedet):

12. februar 2023
Ikke helt rigtigt

Ikke signeret C.L. Vi hjælper lidt på vej: 100 år. Weilbach, Charlottenborg, Faber. Lauritz Aalborg. (Klik på billedet).

11. februar 2023
Hvad betyder 1918?

Er det malerens fødeår, så er den helt gal. Hvorfor slår Lauritz ikke bare op i Faber og får de rigtige tal? Lauritz Næstved. (Klik på billedet).

10. februar 2023
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Det tager under 10 sek. at slå op i Faber eller Google. Lauritz Vejle. (klik på billedet)

9. februar 2023
Bjulf til gammel pris

Der var engang, men det er snart længe siden, at Bjulf kastede høje hammerslag af sig. Men de tider med hammerslag på 50.000 kr. er forbi. I dag kan Bjulf købes for få tusinde kroner. Men en sælger på Ebay holder stadig fast i gamle priser. Her et ældre fra Dragør til over 24.000 kr. (klik på billedet)

8. februar 2023
Tilbagevendende fejl
Skovbilleder af A. Jacobsen er set på auktionerne i halve århundreder og i de fleste tilfælde blandes to malere sammen. August Jacobsen 1868-1955 er en kendt norsk maler, som absolut ikke har noget som helst at gøre med aktuelle maleri. Den danske A. Jacobsens data kendes ikke, men hans tilnavn nævnes ofte.
Auktionshuset (klik på billedet)

6. februar 2023
Den erotiske vandflyver

Lauritz Herlev (klik på billedet)

4. februar 2023
Det hedder maleren ikke

Det er det heller ikke signeret. Tilbagevendende fejl. Lauritz Herlev (klik på billedet)

3. februar 2023
Skuespiller og maler
Glargaard er ikke 81 årLauritz Herlev.1. februar 2023
Gorm Eriksen er ikke 83 år

Det har vi skrevet før. Lauritz Århus.

31. januar 2023
Bruun Rasmussens
Direkte Auktion lukker


324 emner kan der bydes på 2. februar. Så er det slut. I skrivende stund er der budt mest for Tuborg-skiltet. Læs BRs begrundelse. Gå til auktionen.

30. januar 2023
Årstal helt skæve

Det er tallene og malerens navn flere steder på nettet. Det rigtige kan ses i Faber. Lauritz Herlev.

Den burde være pærelet

Hvis ikke klokkerne ringer ved første blik, så er det svært at se, nogen klokke nogen sinde vil ringe. To malere maler stort set samme let genkendelige motiver. Og de findes begge i Faber. Lauritz Herlev.

28. januar 2023
Meget er forandret i Berlin

Men vi kan ikke genkende Tage Klee’s Potzdamer Platz. Sidst vi var dernede, så det ud som herunder. Lauritz Næstved.


27. januar 2023
Lauritz er livsfarlig

Jeg har engang læst, man kunne dø af grin. Det var jeg lige ved, da jeg så fotoet herover. Heldigvis havde jeg en ved min side, der kunne dunke mig i ryggen og trække vejret for mig. Næsten! Og hvad er det så, det er til at dø af grin over? Ja, kig nærmere på ”fladfisken”. Lauritz Kolding. Vi har problemer med links, søg under varenr.
(Og så er Boye ikke 96 år)


26. januar 2023

HVOR GØR MAN ET KUP? Lauritz.

25. januar 2023
Maleren er ikke 109 år

Naturligvis ved de ikke det i Nivå. Det er et af Lauritz’ førende amatørhuse. Det er bare at slå op i Faber eller på Google, men det orker de åbenbart ikke i Nivå.

24. januar 2023
I en lille båd på vandet


Ja, båden er ikke ret stor, men det er maleriet, næsten 4 meter bredt. Det kræver sin væg. Og en ikke alt for lille bil til hjemkørsel. Auktionshuset

Füchsel er ikke 96 år

Ekstra Bladets fantastiske tegner. Danmark-Sverige. Direkte hjælp: Faber og Google. Lauritz Kolding

23. januar 2023
Malede David Jacobsen
den slags motiver?


”Interiør. Motiv fra Paris”. En mærkelig, utilstrækkelig titel. Det forestiller en hund med briller og pibe i munden, der sidder ved et bord og læser, spiser og drikker. Det er ikke en udstillingsmærkat på bagsiden, men en tekst klippet ud af et katalog og som sagtens kan tilhøre et helt andet maleri med samme størrelse.
Eller kan det være en karikatur over eget forhutlede liv og den manglende anerkendelse? Lauritz Aalborg.

22. januar 2023
Lysår fra Stæhr-Olsen

Så elendigt malede Stæhr-Olsen ikke. Han signerede heller ikke sådan. Besøg John Simon i New York og bed ham søge på Google. Simon har næppe Faber.

21. januar 2023
Koster snart mindst 100 mio. dollars

Sælgeren:
“ Universe” painted by Kim was sold for $ 13 Million at Christies in Hong Kong in 2019. Sold for US$ 5.74 million at K Auction on April 12, 2017, at the art show "Tranquility 5-IV-73 #310" in Seoul, becoming the highest priced South Korean artwork ever sold. Art curators say that it is the only matter of time that the price of his works will go up to at least 100 million dollars soon.

Maleriet ligner et fidusbillede til 100 kr., men sælgeren vil have over 20 mio. kr. Whanki Kim malede udelukkende abstrakt, og malede ikke noget, der tilnærmelsesvis ligner det aktuelle. Certifikatet giver vi ikke fem flade øre for, det står på koreansk og kan ikke forstørres. Der er fabrikeret tusindvis af falske certifikater. Fotoet af en koreaner/kineser stående med maleriet, er ikke maleren selv. Vi tror, det her er et forsøg på ualmindelig grov kunstsvindel. Smut til Santa Fe i New Mexico, USA.

20. januar 2023
Strakt sig abnormt?

Betyder abstrakt, at den ene figur har strakt sig og ab er en forkortelse for abnorm? Eller er det bare Leif-Den Dygtige, som efter 50 år i branchen ikke ved, hvad abstrakt er for noget? Lauritz Odense.

19. januar 2023
De kvikke fra Roskilde


Der skal kun et blik på billederne for at se, at ikke alle er signeret Allan Karms og ikke alle malet af Allan Karms. Roskilde-eksperterne må være totalt billedblinde, at de ikke ser det med det samme. Lauritz Roskilde.

18. januar 2023
Forkert navn

Maleren med de årstal hedder ikke Viggo Petersen. Lauritz Næstved.

17. januar 2023
Lauritz sælger forfalskninger

Men hvad er falsk? Lauritz Vejle.

16. januar 2023
1800-tallet er rigtigt

Men hvorfor nævnes malerens data ikke, de er kun få sekunder væk og er kendt i over 100 år. Lauritz Vejle.

Er det virkelig Léger?

Det ligner ikke den Léger, vi kender. Lauritz Vejle.

14. januar 2023
Proveniens: billigt blikskilt

Ligner det noget, Ludvig Find har malet? Det synes vi ikke. Lauritz Nivå.

13. januar 2023
Han står i Faber

Maleren hedder Sigurd, men kan være svær at finde i Faber, hvor der ikke kan søges under fornavn. Her skal søges under C. Lidt hjælp: KE, Weilbach. Døde 1978. Så skulle det være nemt. BRdirekte
(Udgået).  Maleren hedder Sigurd Christensen (1915-78).

12. januar 2023
Kan nogen hedde Blumenseardl?

Ikke noget almindeligt navn. Men det hedder maleren heller ikke. Kendt, men ikke berømt. Utroligt, der her ikke er en klokke, der ringer. Udstillet på Charlottenborg, med i Weilbach og Faber. Vi tvivler stærkt på, at nogen gør et kup ved at byde på de to malerier. Det er urkomisk at antyde det. Lauritz Herlev.


11. januar 2023
Det der kan ses

minder på ingen måde om noget Engelund har malet. Signaturen ser også helt skæv ud. Fotograferingen er mildest talt elendig, for småt, er ikke muligt at se detaljer. Skal nogen tro på, det er Engelund, så skal der en helt anden proveniens til. David V., Århus DBA.

10. januar 2023
Samme brøler i årevis

Der er fejl, som går igen og igen, fejl Lauritz-eksperterne ikke bemærker. Det er ikke malet af Bjulf og det er det heller ikke signeret. Pinligt, at de ikke har lært at se det efter 30-40 år. Igen er det bare at slå op i Faber. Eller på Google, eller flere andre steder. Den er så nem som at pille sig i næsen. Lauritz Aalborg.

9. januar 2023
Det er da vist
ikke Poul Nielsen


Det er da vist en helt anden maler, malet af det navn, der står på signaturen, som da vist ikke er Poul Nielsen. Det er da vist naivt at tro, nogen hopper på den? DBA.

8. januar 2023
Kopi efter kendt
malers kendte motiv


Johannes Lange er ukendt.  Lidt hjælp om den originale maler: Kunstakademiet, C.A. Jensen, Weilbach, Charlottenborg (35 gange), flere museer, Faber, døde 1882. Lauritz Nivå.

7. januar 2023
Kom så afsted
til Louis Nielsen


Arbejder man i et auktionshus er det en kæmpe fordel at kunne læse. Kunne man det, kunne man her læse, at der ikke står det bagpå, som gengivet i katalogteksten. Og kunne man læse og slå op i Faber, så kunne man også fortælle, hvem maleren var. Hvis ellers bagsideteksten er korrekt. Men uanset hvad, så har Lauritz-eksperterne taget helt fejl af flere ord, hvilket gør teksten totalt misvisende. Lauritz Roskilde.

6. januar 2023
Af jord er du kommet …

Axel Hansen døde i 1936, men maleriet dateret 41, 1941. Så enten er maleren genopstået eller der er tale om en anden maler. Det er det sidste. Malestilen kan godt minde lidt om Hansens, men han signerede ikke på den måde (se Faber) og ville næppe kunne signere det 5 år efter sin død. Lauritz Aalborg.

5. januar 2023
Ikke helt ukendt

125167. Ubekendt kunstner: Opstilling med blomster, vinflaske, appelsiner og cigaretter, olie på lærred.
Weilbach, Charlottenborg, Forårs og Efterårs, Færøerne, faderen kendt blomstermaler. Faber gengiver 8 forskellige signaturer inklusive det aktuelle. Auktionshuset.

4. januar 2023
Hvad hedder maleren?

Holland er rigtigt, årstallene er rigtige og signeret af den rigtige maler. Men Jan van Couver er ikke hans rigtige navn, det er et pseudonym, hvorfor hans rigtige navn burde være nævnt. Det er ikke svært at finde frem til. Lauritz Vejle.

3. januar 2023
Jerne er ikke rigtigt

Over 60 år tilbage. Weilbach, Løkken, Faber. Lauritz Næstved.

30. december 2022
To rigtige

Begge malet af Asger Riber. Auktionshuset.

29. december 2022
To forkerte

Begge malet af en anden. Kig i Faber, hvor Asgers data og signatur er oplyst. Der er ikke copyright på den rigtige maler. BR-direkte.

28. december 2022
Den er helt skæv

Groth-Jensen døde i 2018, ikke 2006. Men det er ikke malet af Groth-Jensen, som ikke malede den slags motiver. Det er heller ikke hans signatur, den tilhører en anden, som malede det i 1956. Lidt hjælp: Weilbach, Charlottenborg, Ølholm, Google og Faber (se her, hvordan Groth-Jensen signerer). Hvordan kan et auktionshus, der konstant praler med vurderingseksperter, tage så grundigt fejl? Lauritz Aalborg.

27. december 2022
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Indrømmet, det er en af de svære! Lauritz Aalborg.

26. december 2022
Hvad er det?

Motivet er Otto Baches Malkepigen, som har hængt på Nivaagaard siden 1908. Ifølge bagsidens mærkat, som ser ægte ud, skulle dette have været udstillet i 1964 i Foreningen For National Kunst. Men det er svært at tro på, da det ligner en meget dårlig kopi efter originalen. Signaturen ser også mistænkelig ud. Ebay.com. Se det originale.

23. december 2022
USIGNERET

Hvem er Ole Olsen, og hvad er det her under?

Lauritz Herlev.

20. december 20220
USIGNERET

Den burde ikke være svær at få øje på. Det skyldes nok mere, at Lauritz ikke er klar over, hvad billedet handler om, end det er et spørgsmål om kraftigere briller. Det er ikke et portræt af Niels Simonsen, men af J.Th. Lundbye udført og signeret af Niels Simonsen. Det kunne man have slået op og set i Faber. Lauritz Næstved.

18. december 2022
Rygvendt?

Er det nu også helt rigtigt? Sidder hun virkelig med ryggen til bordet og kigger ind i væggen? BRAA.

17. december 2022
Søg i Faber under S

BRK Direkte.

15. december 2022
Ikke signeret Bjulf

Noget i katalogteksten kunne tyde på, Lauritz i Kolding ikke kender maleren. Det gør Faber, som har både navn, data og 5 forskellige signaturer.

14. december 2022
Kramer er ikke 103 år

Brug nettet. Lauritz Århus.

13. december 2022
To ægte kopier

Kopi efter Th. Philipsen. Men vi er i tvivl, om det overhovedet er malet af Ane Villadsen. Hun malede normalt ikke den type motiver. Lauritz Aalborg.

Det hedder maleren ikke

Kopi efter Th. Philipsen. Aage Wang er et pseudonym, det ved (næsten) alle. Lauritz Nivå.

12. december 2022
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Samme fejl gentaget 9 gange. Lauritz Aalborg.

11. december 2022
Det hedder maleren ikke

Det ved Faber. Lauritz Aalborg

9. december 2022
Det har maleren
aldrig heddet


Og det er det heller ikke signeret.
Faber har svaret, men der skal ikke søges under H. Lauritz Herlev

8. december 2022
Jamen dog!

Det er da vist ikke af Palle Nielsen. Læs engang mere og kig i Faber. Lauritz Roskilde

6. december 2022
Står i Weilbach og Faber

Lauritz Odense. Nu rettet fra det rigtige Jensen til det forkerte Jessen.

5. december 2022
Det hedder maleren ikke

Se Faber. Lauritz Nivå.

4. december 2022
Kopi efter C.A. Schleisner

Kendt motiv. Lauritz Nivå.

2. december 2022
Proveniens: Et billigt blikskilt

Det ligner ikke noget fra Jens Sindings palet. Hverken motivmæssigt eller malerisk med den brede pensel. Og et usigneret af maleren, erindrer vi ikke at have set. Hos Lauritz har det vist sig, at det gang på gang er nok med et skilt. Lauritz Herlev.

1. december 2022
Maleren er ikke 85 år

Lauritz Næstved

30. november 2022
Maleren er ikke 83 år

Lauritz Nivå

28. november 2022
Stadig forkert

Den lagde vi på 24. november og nu rettet af Aalborg-eksperterne. Men maleren hedder ikke Christian Aaby Talje. Gider man slå op i Faber, så får man det rigtige navn og årstal.

26. november 2022
En ægte forfalskning

Ikke malet af Chmielinski. BRAA.

25. november 2022
Black Friday i Næstved

Vurdering: 1.000 kr. Lauritz Næstved.

24. november 2022
Solgt i flere årtier

Ingen anden maler tilsvarende motiver. Kan maleren ikke registreres omgående, så har man højst været ansat 20 minutter. Og det er for lidt i den branche. Pinligt, pinligt, pinligt! Stikord: Faber. Lauritz Aalborg.

23. november 2022
Nogen må have haft medlidenhed med
ekspert Dinesen


Øverst, hvordan maleriet først blev lagt på. Nederst det korrekte. Nogen må have bedt Næstved-eksperterne skynde sig at rette, inden Kunstnyt.dk smed den på. Det nåede de, men vi synes alligevel vi vil fortælle, hvordan Lauritz i Næstved arbejder.
Der er ikke cd på maleren. Og ligger Marmorbroen på Christianshavn eller ved Christiansborg?21. november 2022
Det hedder maleren ikke

Det ved Faber. Lauritz Næstved.

20. november 2022
Vist ikke helt ubekendt

I hvert fald ikke ifølge Faber. BR Direkte.


18. november 2022
Stadig ikke Fridolin

Det sælges det heller ikke for, selv om en trykt skrivelse på bagsiden fortæller, det er ham. Men vil man meget gerne vide, hvem maleren er, kan man uden problemer slå op i Faber. Her er 5 eksempler på malerens signatur gengivet. Lauritz Vejle.

16. november 2022
Så blev der råd til
el-og varmeregningerne


Alle auktionshuse har svært ved at vurdere kinesiske ting og sager. Der er åbenbart større eksperter blandt køberne.  Det var stort set de samme to bydere, der sloges. BR.

15. november 2022
Det hedder maleren ikke

Det er det heller ikke signeret, og det står der ikke på skiltet. Tag jer dog sammen og gå til Louis Nielsen. Lauritz Herlev.

14. november 2022
Landskab og landskab

Motivet er et af Danmarks mest kendte. BRH.

13. november 2022
Er begge af Fritz Syberg?

Øverste er efter faderens død signeret af sønnen Ernst. Kan man det? Signaturen er jo ”falsk”. Måske burde Ernst have nøjes med at bekræfte bagpå. Hvis det er ægte, er vurderingen sat meget lavt, 2.000-3.000 kr., langt under billedet nederst sat til 25.000-30.000 kr. Ganske vist er der en stor forskel i størrelsen. Men alligevel! BR.
Øverste - Nederste12. november 2022
Gorm Eriksen er ikke 82

Lauritz-eksperterne fra Kolding.

11. november 2022
Det hedder maleren ikke

Og det er det helt tydeligt ikke signeret. Igen er der hjælp at hente i Faber. Og flere andre steder. Lauritz Nivå.

10. november 2022
Hvem er Helge Helmer?

Ham kender vi ikke. Hvilket er meget naturligt, da maleren hedder noget andet. Kan man læse, skulle den være til at finde ud af. Faber har maleren, men det burde ikke være nødvendigt at slå op der. Lauritz Nivå.

8. november 2022
Det ligner ikke Jorn

For slet ikke at tale om signaturen. Og hvor er det nummereret? Så står der après 1980, hvilket betyder efter 1980. Jorn døde i 1973.
JORN ASGER Signed in Plate and Numbered + COA Tag til Paris.


7. november 2022
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Har man ikke Faber, så brug Google. Det er så let som at pille sig i næsen. Fejlen er gentaget gentagne gange. Lauritz Herlev.

6. november 2022
Ham kender de heller ikke

Leif-Den-Dygtiges Efterfølger i Kolding praler med at være vurderingseksperter. Det er bare meget svært at se, hvad de er eksperter i. Kan man ikke omgående placere kunstneren herover, det karakteristiske motiv og signatur, som set utallige gange, så kan man ikke kalde sig ekspert. Faber har navnet, men det kræver man ved, hvor navnet findes. Lauritz Kolding,

5. november 2022
Proveniens: Et billigt blikskilt

For Leif-Den-Dygtige er et blikskilt nok til at tilskrive et maleri. Motivmæssigt er det alt for ordinært opbygget til, at vi tror på det.
I øvrigt udkommer 9. november et digert værk om den mere eller mindre glemte landskabsmaler Harald Jerichau, som vi anmelder en af dagene. Lauritz Odense.

4. november 2022
Naturligvis

kender Leif-Den-Dygtiges Efterfølger ikke Willer Jørgensen. Hvor skulle de også kende ham fra? Det er kun nogle få hundrede gange, der er solgt malerier af den ”berømte” Mønsted-kopist. Og det er også kun Kunstnyt.dk, der gentagne gange har skrevet om ham. Hvordan følger Lauritz-Leifs Efterfølger med? Hvem researcher? Stikord: Lauritz.com, Google, Faber, Kunstnyt.dk m.fl. Lauritz Kolding.

3. november 2022
Finn Pedersen er ikke 78 år

Spørg bare Lauritz i Roskilde. Lauritz Århus.

2. november 2022
Mon det er malet
af Philipsen?


Det virker noget tyndbenet med en signatur, der ikke ligner Philipsens. Det tror vi ikke på. Lauritz Herlev. Læs i øvrigt om Klaus Mønsted Pedersens imponerende bog om Th. Philipsen.

1. november 2022
Willumsen! Hvor?

Hvem har fortalt Lauritz, at det er en plakat af Willumsen? For det første er det ikke en plakat, men et tryk af en eller anden slags. Og motivmæssigt er det svært at få øje på Willumsen. Fortæl, fortæl! Lauritz Roskilde.

31. oktober 2022
Tilskrevet: Ægte eller falsk


Som tidligere nævnt adskillige gange, så kan et signeret maleri ikke være tilskrevet. Enten er det ægte eller også er det falsk. Her er motiv og signatur så tydeligt, at der er tale om et ægte Bjulf. Auktionshuset.

30. oktober 2022
Også en bunke af Horup

Lauritz Aalborg.

29. oktober 2022
Flovt, Lars!

Hvorfor sætter du folk til at sælge, som ikke har forstand på det? Det er ikke malet af Alfred Larsen 1886-1942. Igen er det nok med et kig i Faber. Lauritz Vejle.

28. oktober 2022
Dårligt tilbud

Vurdering inklusive salær og gebyr 3.345 kr. På nettet kan i skrivende stund hele bogen, med dette omslag og et andet originalt litografi inde i bogen købes for 2.500 kr. Lauritz Roskilde.

27. oktober 2022
Det havde vi ikke ventet

Her på Frederiksberg-redaktionen anser vi Lauritz i Vejle, som den eneste Lauritz-afdeling med kvalitet. Derfor undrer det os, at de har taget fejl med Fridolin. Det er ikke ham, han maler ikke på den måde og signerer helt anderledes. Lars, slå op i Faber, så finder I den rigtige maler. Lauritz Vejle.

Over 20 af Arne A

Det er en kæmpesamling, der nu bliver realiseret af diverse malere. Her 11 af Arne A. Hansen, men flere er på. Lauritz Kolding. Øverste - Nederste.

26. oktober 2022
MERE UDSALG

Så er der 25 til salg af Brøndum Sørensen. Samme vurdering som Aage Strand, 1.000 kr. Lauritz Aalborg.

25. oktober 2022
UHYGGELIGT
Aage Strand ville vende sig i sin grav, så han 48 af sine malerier sat til salg for 600 kr., 12,5 kr. stykket. Lauritz Aalborg.
Øverste - Nederste.

23. oktober 2022
Ikke signeret C.L.

Mærkeligt at pege på en bestemt maler, som ikke signerer C.L. Hvad skulle L’et stå for? Kig forbi Faber. Lauritz Vejle.

22. oktober 2022
Kig en ekstra gang

Helge i signaturen er meget tæt på Helge Ernst’, men der står jo også noget efter Helge. Og gør man sig umage, så leder man under det bogstav, der kommer lige efter Helge. Det er altså ikke malet af Helge Ernst. Vi hjælper: Søg i Faber under J. Lauritz Herlev.

21. oktober 2022
Bukowskis kunne også
have brug for Faber


Fremragende maleri, bare ikke malet af Victor Johansen, som slet ikke malede den slags motiver og ej heller signerede på den måde. Og ikke er oppe i den prisklasse. Også dødsår for Victor Johansen er forkert. Pudsigt nok, eller morsomt er det, at Bukowskis i 2015 havde det samme maleri til salg, vurderet op til 60.000 svenske kr., men her som den rigtige maler. Det blev ikke solgt. I 1990 solgte Museumsbygningen et af ”den rigtige maler” for 11.000 kr. med den selvsamme opbygning, storesøster trækkende med lillesøster, men to forskellige malerier. Bukowskis.

20. oktober 2002
Dum, Dummere, Herlev

Er det er forsøg på svindel eller bare total uvidenhed? Det er absolut ikke malet af Carl H. Fischer, og det er det heller ikke signeret. En af de grove. Find i Faber, men det nødvendiggør at kunne søge det rigtige sted.
Lauritz Herlev.

19. oktober 2022
Dum, Dummere, Næstved

Er det er forsøg på svindel eller bare total uvidenhed? Det er absolut ikke malet af Hofmeister, og det er det heller ikke signeret. En af de grove. Find i Faber, men det nødvendiggør at kunne søge det rigtige sted. Lauritz Næstved.

18. oktober 2022
Fandt de selv ud af det?1 minut og 24 sekunder tog det en læser at finde navnet, skrev han til os. Igen kunne Lauritz-eksperterne ikke læse den tydelige signatur. Måske kunne det også være svært at se, det var to s’er, men det burde ikke have været nogen hindring. Fint, de skriver, at navnet er tilføjet. Lauritz Århus.

17. oktober 2022
Igen undres man


Trods en letlæselig signatur, Tråsdahl, er maleren for Lauritz-genierne i Kolding en ukendt maler. Har man ikke Faber, og det har Kolding formentlig ikke, så er maleren kun et klik væk fra Google og andre steder. Gang på gang tager man sig til hovedet og fatter ikke, hvordan et auktionshus uden at vide det mest elementære, kan føre forretning. Lauritz Kolding.

15. oktober 2022
Verdens dyreste Birksø

Carl Birkso, 20th Century Oil Painting, "Interior" (Danish 1901-1963. Fine oil painting by Carl Birkso. Oil on canvas, signed lower right "C. Birkso"
Short biography in Danish on back stretcher
$2.800, DKK 21,436.72. Buy It Now. Shipping not specified from Canada. Sponsored

Prisen er ca. 21.000 kr. mere end normalt.
Til gengæld er det et ægte Birksø, men som hed noget andet og med andre årstal.
Smut til Canada.

14. oktober 2022
Ved han overhovedet noget?

Lykke Vigen er stadigvæk ikke 95 år. Det kan enhver 8-årig finde ud af i løbet af få sekunder. Lykke Vigen er kendt af Mallorca-rejsende i forrige århundrede, hvor mange har købt malerier af ham med hjem. Men det ved Hr. vurderingsekspert Tingkær jo ikke noget om. Faktisk er det i årtier konstateret, at det er meget lidt, Leif-Den-Dygtige, ved. Lauritz Kolding.

13. oktober 2022
Navn og årstal
helt forkerte


Maleren er en af Danmarks mest produktive, billeder der ustandseligt dukker op. Ser man ikke straks, hvem maleren er ved et kig på den karakteristiske signatur, bør man nok skifte job. Pinligt! Faber. Lauritz Herlev.

12. oktober 2022
Maleren er ikke 99 år

Hedder maleren både Mugge og Muggi? Det vidste vi ikke. Havde Lauritz i Nivå nu nødvendige litteratur, kunne de have skrevet det rigtige.

11. oktober 2022
Guldaldermaler?

Guldalderen er en periode i dansk kunst fra ca. 1800 til ca. 1853 og menes at slutte ved Eckersbergs død i 53. Nu er det ikke nok at et maleri er malet i den periode, guldaldermalerne var toppen af toppen i dansk kunst og alle er navngivne og kendte. Det er lidt flot at omtale maleren her som guldaldermaler, da malerens navn ikke kendes. Hvad der står bag på, gør ikke billedet til en guldaldermaler. I øvrigt er det skrevne meget tyndt og vil kræve Louis Nielsens stærkeste briller. Og sådan nogen har vi ikke. Auktionshuset.

10. oktober 2022
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Charlottenborg-udstiller, utallige gange. Find ham i Weilbach,  Faber og på diverse museer. Auktionshuset.

9. oktober 2022
Kan det virkelig passe?

At Auktionshuset ikke ved, hvem H.A. Brinck er? Det troede vi, alle vidste. Kig forbi Google eller Faber. Auktionshuset.

8. oktober 2022
Ikke malet af Hugo V.

Enten blander Vejle to malere sammen, eller også har de glemt at slå op i Faber. Hugo Petersen blev ikke 89 år. Lauritz Vejle.

7. september 2022
Hvad hedder maleren?


På Artnet.com, på Artprice.com, hos Bukowskis og de fleste andre steder, hedder maleren enten Monir Faheem, Monir Fahem eller Munir Fahim.
Hos Lauritz i Kolding hedder han både Mounir Faheem og Munir Fahim.
Hvad hedder maleren? Ser vi på hans egen signatur, hedder han, som Kolding skriver, Mounir Faheem. Vurderingen på 150.000 kr. kan lyde rimelig, da maleren er god for hammerslag over 700.000 kr. Nu får vi se. Faheem gæstede for en del år siden København. Der er i alt 5 til salg af maleren.

5
. oktober 2022
Peter Bonnen er ikke 77 år

Lauritz Roskilde

Lykke Vigen er ikke 95 år


Kaare er ikke 78 år

Lauritz Kolding

3. oktober 2022
Tidligere pris udbedes?

Vurderingen er sat til 50.000 kr. Men hvor har de 50.000 tidligere været opnået? Muligvis på et galleri, men galleripriser er ikke gældende for et maleris værdi. Den finder man først, når auktionskøbere har bestemt prisen. I et galleri kan de tage hvad som helst. Corfitzen ligner tilfældet med Ole Aakjær. De er begge absolut gode kunstnere, men hvad er den reelle værdi af deres billeder? Lauritz Vejle.

2. oktober 2002
Nyt om Leif-Den-Dygtige

Interesserede verdensfirmaet Lauritz.com sig for det de solgte, kunne de anskaffe Faber. Det ville så tage omkring 10-15 sekunder at finde malerens navn. Ak Ja! Lauritz Odense.

1. oktober 2022
Død 1927, malet 1932

Bagsiden vises ikke, så hvad der står, ved vi ikke. Men står der 1932, så er det næppe Ole Juul selv, der har skrevet det. Christiania Auksjoner.

30. september 2022
Den går stadig ikke


Vi har nævnt det utallige gange, og det kan læses på internationale netsider: Signerede malerier kan ikke være tilskrevet! Det er ret logisk, tænker man sig om. Enten er signerede malerier ægte eller falske. Signaturen her ligner ikke Vilhelm Billes. Selve maleriet kan være af en hvilken som helst marinemaler. Lauritz Næstved.

29. september 2022
Hvem ansætter folk
hos Lauritz.com?


Søger man job i en grønthandel og ikke kan se forskel på tomater og kartofler, så får man ikke jobbet. Hos Lauritz ansætter de rask væk, selv om de ansatte ikke aner en kæft om det mest elementære. Her er tale om en maler set tusindvis af gange, og et af malerens helt karakteristiske motiver. Maleren hedder ikke Mogens S. Andersen, og det er heller ikke signeret Mogens Andersen. Dette viser, at i Aalborg er man 100% blank, ved ikke noget om det, der sælges. Det er pinligt ud over alle grænser. Naturligvis findes han i Faber. Lauritz Aalborg.

27. september 2022
Nyt om Lauritz-eksperterne

Normalt er det en anden maler, det sælges for at være af. Nu hedder han Christian Larsen. Er der nogen, der kender ham? Vi gør det ikke. Maleren er ikke født i 1909, han hedder ikke Christian Larsen, og enhver 12-årig kan se, det ikke er signeret Chr. Larsen. Lauritz i Kolding ejes af Leif Tingkær, som har titel af direktør, vurderingsekspert, maler og er OB-fan.

26. september 2022
Hvor har sælger det fra?

Sælger har ikke kunnet finde noget om maleren, M. Besa, men sælger det alligevel som en moderne, abstrakt dansk maler. Det er hverken abstrakt eller en dansk maler. Ebay, Orange, Californien.

25. september 2022
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Hvis nu Leif-den-dygtige havde Faber, var det rigtige kun et opslag væk. Men der er mange andre muligheder for at finde malerens navn. Hvordan mon de arbejder hos Lauritz i Odense?

24. september 2022
Han gemmer sig godt

Draabye er ikke til at finde i litteraturen. Han står ikke i Weilbach, ikke i Suenson, ikke i Slyngbom, ikke hos Faber, ikke i Signaturbogen, han er helt væk. Men på nettet er han at finde, hvor flere er solgt. Et sted hedder han Lars, et andet Leif. Et sted er han født i 1923, et andet 1928. Vi kan røbe, at Leif er det rigtige og tror mest på 1928. I 1965 stod han i telefonbogen som porcelænsmaler. Ved nogen noget, så råb venligst op! 30.000 kr. er optimistisk sat al den stund, der skal ledes længe efter hammerslag over 1.000 kr. Den Blå Avis.


23. september 2022
Proveniens: Billigt blikskilt

Det eneste, der peger på maleren, er et billigt blikskilt. Ingen signatur, ingen proveniens og ikke et maleri, der ligner Dupont. Hundredvis af malerier er solgt kun ud fra et blikskilt. Se her en blikskov fra en falsknerisag. ”Dupont” til salg hos Lauritz i Herlev.

22. september2022
Proveniens: Min kones klinik

70.000 kr. Men så er det også et originalt håndmalet maleri. Jack dba.

21. september 2022
Er det Peter Hansen

... så er det det ringeste og mærkeligste Peter Hansen vi her på redaktionen nogen sinde har set. Lauritz Odense.

20. september 2022
Her mangler noget

Men hvad? Kig godt efter! Lauritz Kolding.

19. september 2022
Her mangler noget

Men hvad? Kig godt efter! Lauritz Roskilde.

18. september 2022
Her mangler noget

Men hvad? Kig godt efter! Auktionshuset.

17. september 2022
Så ret det dog!

Det er fortalt 100 gange, at Yelva Vermehren ikke blev 98 år. Både fødsels- og dødsår er forkerte. Google, Faber, Weilbach og 200 andre steder. Tag dig sammen, Leif! Lauritz Kolding.

16. september 2022
Underligt ...

Atypisk maleri af Th. Ulrichsen, mest kendt for landsbymotiver og Københavnerbilleder. Det er en maler, der er set hundredvis af på auktionerne, så lidt mærkeligt at Josephine Ryding fra Østerbros Kunsthandel ikke kender maleren. Man behøver ikke have Faber, Ulrichsen er kun et klik borte på Google. Øbro Ebay.

15. september 2022
Kendt pseudonym

Signeret Ciro.
Man kan næsten se på farveholdningen, hvem maleren er. Han er til at finde i Weilbach, Faber og flere andre steder. Han har også benyttet et andet pseudonym, mere brugt end Ciro. Det er nævnt og illustreret i bogen Kunst & Kunstforfalskning, Forlaget Palle Fogtdal 1989, skrevet af den verdensberømte redaktør pjm. Svendborg Auktionerne.


14.september 2022
Krøyer-kopi

Burde det ikke nævnes, at motivet er tyvstjålet fra Krøyer, som så mange andre af malerens. Lauritz Roskilde.

12. september 2022
Billigt blikskilt ikke nok


Det er vist udelukket, at Bredsdorff selv har sat skiltet på. Da maleriet er usigneret og ikke på anden vis giver oplysninger om maleren, må det være et skud i tågen at erklære det for Bredsdorff. Det kan såmænd godt ligne Bredsdorff, men også en hvilken som helst anden maler. Lauritz Herlev.

10. september 2022
Skagensmaler?

Vi tvivler på, det er en skagensmaler. Dem har man styr på, og det ligner ikke en af dem. Men er det i øvrigt fra Skagen? Auktionshuset.

Ikke malerens navn

Kilder: Weilbach, Danske skibsportrætmalere (1985, redaktør Preben Juul Madsen), Google, Faber, Signaturbogen.dk, telefonbogen, Lauritz.com (i dag), Bruun Rasmussen, Kunsthallen, Ellekilde, Christie’s, Kunst under hammeren (beklageligvis forkert i flere tidlige årgange, av min arm!) samt 30 andre steder. Lauritz Kolding.

9. september 2022
Forsøg på svindel
eller ubeskrivelig
dumhed?


Sælges som ægte Giersing, men er en flad kopi af det originale på AroS, herunder. Gang på gang viser det sig, at Lauritz Nivå er befolket med uduelige fæhoveder. Havde det været originalt, ville vurderingen på 3.000 kr. være ren foræring. Rekorden for Giersing er 3,1 mio. kr. Lauritz Nivå.


Helt og aldeles forkert

Maleren hedder hverken Jørgen Wallentin eller Jørgen Vallentin. Både fornavn og efternavne er forkerte. Havde den dygtige ekspert fra Odense og Kolding, Faber, så tog det et øjeblik at finde det rigtige navn og malerens årstal. Lauritz Odense.

8. september 2022
Grosells malerisamling
Den er god nok, maleriet har tilhørt Martin Grosell, som havde en af landets største kunstsamlinger. Hans dødsboauktion strakte sig over 4 auktioner i 1932 hos Winkel & Magnussen, og på den sidste var der 7 malerier med af C.F. Gille. Blandt dem det her aktuelle, som fik hammerslag på 25 kr. (femogtyve), Kronhjorte ved en sø er titlen i kataloget. Et andet, som var med dengang, var Rener ved solnedgang. Det kostede i 1932 50 kr. I 2014 var det havnet hos Lauritz, som fik 5.600 kr. for det. Året efter var det på hos Grisebach i Tyskland, hvor det fik hammerslag på €21.000, rundt regnet 156.000 kr., det næst dyreste af maleren. De 7 i 1932 solgtes tilsammen for 264 kr. Lauritz Kolding.

7. september 2022
Et billigt messingskilt

Hvor fra ved Lauritz, det er malet af P.C. Skovgaard? Det er usigneret? Jo, det ved de fra skiltet på rammen. Og i Lauritz’ verden er det nok. Men er det af P.C. Skovgaard? Er det, er det så ikke en meget lav vurdering? Andre i samme størrelse er solgt for flere hundredtusinde. Rekorden er 1 mio. Lauritz Herlev.

6. september 2022
Så er den der igen

Ikke malet af Alfred Larsen 1860-1946.
Og hvor er signaturen? Lauritz Aalborg.

5. september 2022
Forkert

Yelva Vermehren blev ikke 98 år. Se Faber. Lauritz Herlev.

3. september 2022
Engang verdens dyreste

Hugo V. Pedersen er kendt som Rajah-maleren, da han i mange år boede i Indien og var storleverandør af malerier til de indiske fyrster. Det var bestillingsarbejder, som kastede store summer af sig, og der gik rygter om, at han på et tidspunkt var verdens dyreste maler, dyrere end Picasso. Rekorden er omkring 300.000 kr., men det er længe siden. Lauritz Odense. Vurdering 1.000 kr., kan købes for 300. Han hedder ikke Petersen.

2. september 2002
En billig Paul Fischer

Eller hvad? Såmænd bare en kopi, som BR måske burde fortælle. BRH.

31. august 2022
Buntzen eller Lunde?Maleriet er ifølge Artnet solgt 23. maj 2011 som Buntzen. Det er imidlertid ubegribeligt, at Lauritz ikke tydeliggør signaturen herover, som på det der kan anes, ligner Lundes med sammenskrevet AL. Men er det samme maleri, noget ved det blå i himlen er forskelligt, ser det ud til. Lauritz Aalborg.

30. august 2022
Køberen får ikke
et maleri af BjulfDet er en helt anden maler, som af samme årsag ikke er signeret af Bjulf.  Meget kendt i Blokhus. Faber har svaret. Lauritz Århus.

29. august 2022
Det er vist ikke
en ægte MadsenDet ligner overhovedet ikke noget A.P. Madsen har malet. Og hvor er det signeret? Så vidt vi ved, var A.P. Madsen aldrig uden for Danmarks grænser, han var en svoren tilhænger af N.L. Høyens danskhed. Ebay Californien.

28. august 2022
Viskinde er ikke 69 år

Lauritz Aalborg.


Peter Viskinde med sheriffstjerne.
Foto: Preben Juul Madsen


27. august 2022
Det hedder maleren ikke

Det er heller ikke signeret, som beskrevet. Faber er løsningen. Har de i Aalborg ikke råd til at anskaffe nødvendigt litteratur, kan de helt gratis Google. Lauritz Aalborg.

26. august 2022
Berømt maleri

Det er et berømt maleri af en berømt maler. Bare ikke det originale, men en kopi. Står der bagpå, at det har kostet over 3.000 kr.? Uhyggeligt! Lauritz Herlev.

25. august 2022
Honorè Victor Louvet

Det står bagpå. Godt malet, men hvem er maleren. Navnet er ikke til at finde, vi har i hvert fald ikke kunnet. Og når vi ikke kan, så er den meget svær. Er der nogen, der er dygtigere end os? Går hun med rollator? Lauritz Odense

23. august 2022
Større samlinger

Maleriet er fuldt signeret, og det vil ikke tage mange øjeblikke at finde maleren. Et sted står der: ”Mange af hans malerier kan findes i indenlandske og udenlandske private gallerier og større samlinger”. Ak ja! Kigger man på bagsiden ses, at det kommer fra Malernes Udstilling. Hans malerier var for ringe til at hænge i butikken, så de solgtes kun engros. Engrosprisen for aktuelle størrelse var i 70erne 25 kr. uden ramme. Det var billeder, der kom fra Ungarn i bundter på 25-50. Let at finde på Google og Wikipedia. Lauritz Næstved.

22. august 2022
Fattesvage Lauritz

Lauritz-eksperterne har åbenbart store problemer med at forstå auktionsbranchens uskrevne regler: At et signeret maleri ikke kan være tilskrevet, hvilket er logik for alle tænkende. Enten er det ægte eller også er det falsk. Men hvor er signaturen? Her på redaktionen, hvor vi jævnligt bliver tjekket hos Louis Nielsen, kan vi ikke hitte den. Hvis den er der, hvorfor bliver den så ikke fremhævet? En anden ting er motivet, som  ikke er den type motiver, Knut Lundström er kendt for. Inden køberen fik hammerslag på 1.900 kr., var auktionen forlænget utallige gange, da der igen og igen blev budt i sidste øjeblik. Lauritz Aarhus.

Samme til salg to steder

Lauritz vurderet til 1.000 kr.


Gul og Gratis. Kan købes for 350 kr.

20. august 2022
Svært at tro på


Ligner mest et skrækkeligt fidusmaleri, ikke Ejnar Nielsen. Apropos så viser Hirschsprungske fra 24. august en stor udstilling med Ejnar Nielsen, som bliver omtalt på Kunstnyt.dk. Niels Lyksted har pakket udstyret. Tag først til Kentucky.

19. august 2022
Det er for sølle at
kalde maleren Tölle


Det hedder han ikke. Og er bestemt ikke ukendt. Signeret P.P. Tölle, står der. Hvor har de dog Tölle fra? Det er det ikke signeret, de to prikker over o er ikke to prikker, men en detalje i maleriet. Maleren er en kendt marinemaler, og udover T som første bogstav i efternavnet er ingen af de andre bogstaver korrekte. Stikord: Weilbach og Faber. Lauritz Nivå.

18. august 2022
Fjerde eller femte gang?

Det ser ikke ud til, at nogen vil betale 150.000 plus salær for maleriet.
Hver gang, det har været på, er det samme vurdering og bare overskrevet med samme varenummer, så det ikke kan ses, det har været til salg flere gange uden at kunne sælges. Lauritz Vejle.


17. august 2022
Egon Mathiesen!

Er det nu også rigtigt? Kig lige en ekstra gang! brh.

14. august 2022
Det kan man ikke

Behnaz Larsen er let at finde på Google, men svær at finde på auktionerne. Det har ikke været muligt at finde et eneste hammerslag på maleren, og dette maleri bliver heller ikke solgt. Det tør vi her på redaktionen godt spå. Vurderingen er forkert sat, prisen direkte kopieret efter en faktura på 26.000 kr. fra et galleri, og sådan vurderer man ikke. Vurderingen skal sættes efter prisen, man forventer at få. Og det kan absolut ikke forventes, at billedet kan sælges for 26.000 plus salær. Lauritz Kolding.

13. august 2022
Det hedder maleren ikke

Sjusk! Anskaf Faber! Lauritz Nivå.

Hedder maleren
Aagraard eller Aagaard?


Sjusk! Anskaf Faber! Lauritz Nivå.

11. august 2022
Kan godt give problemer

To malere maler mariner og signerer stort set ens. Hvem der har kopieret hvem, er ikke godt at vide. Der er nuancers forskelle, både i penselføring og signatur. I Faber står de begge under et, Chr. Møllgaard. Lauritz har bestemt, hvem af dem det er ved at skrive malerens årstal. Men er det nu rigtigt? Lauritz Aalborg.

10. august 2022
I hvert fald ikke Lübbers

Lübbers malede langt bedre, mere udpenslet. Flere signerer med sammenslynget HL, men signaturen her ligner ikke Lübbers’. Kunne ligne en kopi efter C. F. Sørensens norske motiver. På bagsiden står Hans Hermann, som er en kendt tysk maler, der maler lysår bedre end dette. Tror køberen at have et af Lübbers i samlingen, bør det nok returneres. Det er ikke malet af Lübbers. Lauritz Roskilde.

9. august 2022
Sønnen forfulgt
af massemorder


Nej, det handler ikke om Barnaby, men om malerens søn. Ved man, hvem massemorderen var, så ved man også, hvem faderen er og dermed maleren her. Hvis hr. Tingkær gad interessere sig for sine kunder, så er der i hvert fald tre lette steder at søge. Et af dem ikke overraskende Faber. Utroligt, han kan undvære de to bind. Lauritz Odense.

8. august 2022
Mangler der ikke noget?

Hedder maleren Pryhn eller Pryn, ikke signeret Pryhn. Og mangler halvdelen af auktionen ikke? Ser ud til at være to malerier, men kun det ene er oplyst. Lauritz Næstved.

7. august 2022
Vanvidssælgeren fra Dragør

Hvis sælgeren selv tror, det er Anders Zorn, der som bekendt er svensk og født i 1860, og tror andre tror det, så har han en del troværdighedsproblemer. Udover denne kopi, som ikke er Anders Zorn, men en helt anden, så er han storleverandør i kopier.
DBA Svend N Dragør.

6. august 2022
Den tror vi ikke på

Hans J. Holm var en kendt arkitekt, stod bl.a. bag Diakonissestiftelsen på Frederiksberg og er ikke kendt som maler. Hvorfor skulle denne berømte arkitekt male en akvarel fra Rom? Det virker usandsynligt. En tilsvarende sammenslynget signatur har flere benyttet, bl.a. en kendt guldaldermaler. Måske burde køberen få undersøgt billedet nærmere. Lauritz Herlev.

Hvor ligger han?

Lauritz Roskilde.

5. august 2022
Kan de overhovedet sælges?

Ole Aakjær er blevet udråbt som en af de helt store danske malere, der har solgt for millioner. Bare ikke på auktionerne, hvor flere har været udbudt op til 150.000 kr. Det er ikke muligt at finde et eneste auktionssalg. Flere har været forsøgt, men hidtil uden hammerslag. I skrivende stund har Bruun Rasmussen to under hammeren, men foreløbig ingen bud. Se den fantastiske TV2-reklame. BRAA.

4. august 2022
Hvem er maleren?

Kan man læse signaturen, hvilket ikke burde volde kvaler, er det let at slå billeder af ham op på Google. Det fortæller imidlertid ikke, hvem maleren er. Et sted står ”muligvis den og den”. Men man skal  forbi Weilbach for at finde ham, ikke som kunstner, men som far til en, der er medtaget i Weilbach. Så skulle den ikke være svær. Lauritz Nivå.

3. august 2022
Hvorfor ser de det ikke?

Maleren døde i 1942, men billedet malet i 1954. Det sidste er rigtigt, det første helt forkert. Det er bare at slå op i Faber, men har man ikke dette uundværlige værk, så brug Google. Dencker var i øvrigt onkel til maleren Erik Østerberg, kendt for sine mange Dragør-motiver. Lauritz Vejle.

2. august 2022
Maleren hedder ikke Kamick

Det er det heller ikke signeret. Kan man læse den tydelige signatur, tager det 10 sekunder at finde maleren på Google. Lauritz Århus.

31. juli 2022
Niels Lergaard?

Sælges som ubekendt, men på bagsiden skrevet Niels Lergaard med blyant. Normalt er det et maleri, Lauritz ville vurdere til laveste, 1.000 kr. (her 2.000), og som så kunne købes for 300 kr., hvis ikke andre bød. Men kan det være Lergaard? Det tror vi ikke, da Lergaard er mere skarp i konturerne, ikke malede med bred pensel. Men nogen kan jo tro det pga navnet bagpå, som ikke er skrevet af Lergaard. Lauritz Herlev.

30. juli 2022
Malede modeskaberen
Jean Voigt
naturalistiske solnedgange?


Hvorfor vises bagsiden ikke, kun hvad der står? Lauritz Herlev.

29. juli 2022
Nyproduceret vare

Fra 1918. Lauritz Herlev

28. juli 2022
Kun rigtigt hos Faber

A. Jacobsen, kaldet Skov-Jacob, ved man ikke noget om. Man ved ikke, hvad A’et står for, og man kender ikke hans årstal. Men for over 20 år siden gengav pludselig flere kendte auktionshuse, både danske og internationale, årstallene 1868-1955, som siden er brugt. Men tallene er helt forkerte, tilhører en kendt norsk maler, August Jacobsen, som slet ikke maler skovinteriører og i en helt anden kvalitet. Desværre nåede de forkerte tal også de sidste årgange af Kunst under hammeren, hvilket i årevis har pint mig. Faber oplyser korrekt, det man ved, at der kendes malerier fra 1883 og op til 1912. Skov-Jacobs fornavn ses forskellige, nogle steder Aage og her Alfred, men for det meste August. Men det hele er forkert. På den største internationale database, Artprice.com, er registreret 87 af August Jacobsen, men langt de fleste er malet Skov-Jacob. Lauritz Herlev.

26. juli 2022
Er da tydeligt signeret

Motiv og signatur er set snesevis af gange på auktionerne. Stikord: Charlottenborg, Weilbach, Google, Signaturbogen og Faber. Lauritz Herlev.

25. juli 2022
Ubegribeligt

Hvem styrer Lauritz i Odense? Er det ”den store mester” Leif Tingkær? Det tager 10 sekunder at finde maleren i Weilbach, Google og Faber. Det er pinligt!

24. juli 2022
Alle proffer ved det

Rasmus X malede udelukkende fjordbilleder fra en bestemt fjord. Og det var ikke Holbæk Fjord. Her gik man og troede, at det var noget alle med et auktionshus vidste. Men i Nivå ved de ikke ret meget.

23. juli 2022
Sandhed med
modifikationer


Maleren hedder ikke Kristian Kjær. Men tampen brænder. Man kunne fx kalde ham …! Signaturen indeholder ikke bogstaverne Kristian Kjær. Havde Lauritz-eksperterne fulgt med de seneste 30-40 år, så havde de vidst, hvem maleren er. Faber er som så tit svaret, men her er maleren svær at finde, kender man ikke navnet. Vi hjælper lidt mere: Bjulf. Lauritz Nivå.

22. juli 2022
OK, lidt atypisk motiv

Er motivet ikke blandt malerens mest kendte, så er signaturen til gengæld karakteristisk og let genkendelig. Har man Faber, er den hurtigt fundet. Andre tips: Google, KE, Charlottenborg, Weilbach. Rigt repræsenteret på museer, med over 70 arbejder. Lauritz Vejle.

21. juli 2022
Helms er ikke 99 år

Google og Faber. Lauritz Næstved.

20. juli 2022
Hvor skulle de også
kende ham fra?

Han har kun udstillet på KE og 35 gange på Charlottenborg, er medtaget i Weilbach og repræsenteret på flere museer. Og naturligvis at finde i Faber. Og på Google. 1948 er ikke 1800-tallet. Lauritz Nivå, Lauritz.com’s ringeste afdeling, som ikke er i stand til at finde ud af noget enhver 12-årig kan. Hvad laver de på auktionsmarkedet?

19. juli 2022
Formentlig ...

Det er ikke et ord, man normalt støder på i denne forbindelse. Det er at sammenligne med tilskrevet, men tættere i troen på det er ægte. Vi vil ikke gå imod Porsmose, som har skrevet på bagsiden, han har set utallige af Christine Swane. Det virker dog meget atypisk hendes malestil og motiver. I 1905 har hun malet mange kvalitetsmæssigt bedre end dette. Var der for øvrigt en kirke i Kerteminde, som ligner den på billedet? Og var der så kuperet i Kerteminde? Men med ordet formentlig kan det ikke sælges som Christine Larsen (Swane), kun som tilskrevet. Lauritz Vejle.

17. juli 2022
Totalt billedblinde eller
bevidst misinformation?

Kan man ikke på et øjeblik se, at dette strandparti ikke har noget som helst at gøre med den tyske maler, så har man virkelig et problem som auktionshus. Ved at slå A.F. Vollmer op på Google tager det få sekunder at konstatere, det ikke er Vollmer. Og den tyske maler er ikke Charlottenborgudstiller, som det står på bagsiden. Det ligner et groft forsøg på fup. Pinligt, pinligt, pinligt. Lauritz Aalborg


16. juli 2022
Svend Lynge er
ikke Kai Drews


Men årstallene på Drews er helt forkerte. Og den anden, hvor signaturen er ulæselig, hedder ikke Poul Christensen. Faber har svaret. Besøg Lauritz-eksperten i Odense.

15. juli 2022
Ikke særlig kendt

Men til at finde, også på Google. Vi hjælper: Skærum Mølle, sommerfugle, Faber (bind 2, mellem siderne 130-140. Så kan det ikke blive nemmere. Lauritz Odense.

12. juni 2022
Hvem er maleren?

J. Haugen Sørensen kan vist kun stå for Jørgen Haugen Sørensen. Men han var billedhugger. Maleriet er ikke signeret, så hvordan finder sælger ud af, det er J. Haugen Sørensen? Det kunne vi godt lide at vide! Peter L, Them, Ebay.

11. juli 2022

Dejlige Josephine BakerPostkortet er fra Josephine Bakers besøg i Danmark 1928. Signaturen er både trykt og originalsigneret på skrå til højre. Kortet fik min kære moster, da Baker var gæst i Krogs Fiskerestaurant, hvor min moster arbejdede. Bagpå dateret 29-6-28. pjm.  Lauritz Vejle.

10. juli 2022

Godt billede af Høst  
Lauritz Næstved. Foto pjm

8. juli 2022
Fup og fidus?

Galerie Oxholm: ”I 2019 rundede det årlige salg af hans værker 10 millioner, hvilket gør ham til en af Danmarks bedst sælgende kunstnere, og selv om prisen på en original Ole Aakjær er steget med mere end 1000 procent siden debuten, er der lange ventelister på hans kunst”.

Billedet herover har nu været til salg flere gange til samme vurdering på 150.000 kr. uden  at blive solgt. Det er kun muligt at efterforske et enkelt af Aakjærs malerier, Bruun Rasmussen 15. juni 2022, auktionens 2. dag, en stor akvarel vurderet til 25.000-30.000 kr., men ikke solgt.

Vi har ikke fået dokumentation for salget på 10 mio. kr., det kan enhver påstå. Og det kan ikke bruges til noget som helst vurderingsmæssigt. Galleripriser er som regel 8-10 gange højere end auktionspriser, og det er disse en kunstners værdi vurderes ud fra.
Lauritz Vejle.

PS: Flere har spurgt, om jeg ikke har set de mange udstillinger, Ole Aakjær har haft.
Jo da, flot, flot, meget imponerende cv.
Men det er ikke det, indlægget går på.
Når Lauritz vurderer ud fra tidligere hammerslag, som de jo skriver de gør, så fortæller de i dette tilfælde potentielle købere, at der tidligere har været et hammerslag på 150.000 kr. Og det har der ikke. Det er det, indlægget handler om. pjm6. juli 2022
Helt forkert
Lidt hjælp: De fem første bogstaver i efternavnet er rigtige, resten forkert. Ikke malet af Wennerwald. Igen er Faber et godt redskab. Lauritz Næstved

Ikke alle navne rigtige


Og det er sket gentagne gange. Det er bare et opslag på Google eller i Faber. Lauritz Vejle.

5. juli 2022
Dygtige vurderingseksperter
hos Lauritz i Herlev


Gennem de seneste 60-70 år er solgt hundredvis af malerens billeder. Også af Lauritz. Er alle ”eksperter” taget på ferie? Hvor finder man maleren: Overalt på nettet og naturligvis i Faber. Lauritz Herlev.

3. juli 2022
Legede drenge med dukker?

Lauritz Nivå.

1. juli 2022
Kan det virk’lig passe?

Er det et vinterlandskab med kronvildt?
Er det et oliemaleri?
Er det af Knud H. Olsen?
Her på formiddagsredaktionen tør vi godt selv svare på spørgsmålene:
Nej, det er det ikke.
Men  kan de mon finde ud af det i Nivå.

30. juni 2022
Det' det i hvert fald ikke

Fup, svindel og bedrag. Det har ikke noget som helst med Jorn at gøre. Ebay Karlsruhe.

29 juni 2022
Solgt i går for 15.000
Til salg igen i dag

Ingen ville give over 15.000 i går, alligevel er vurderingen stadig 48.000 kr. Se selv.

28. juni 2022
Vurdering 48.000
Hammerslag 15.000


Lidt usædvanligt salg. Lauritz Nivå.

27. juni 2022
Grov misinformation


“Hans Eriksen (1912-1982) was a very talented Danish artist who produced a fine body of work over his lifetime.  His style early on in his career favored soft expressionist style that was still closely linked to the impressionist school.  Later, his works became more stark and he did interiors that embraced realism.

This early Eriksen painting is an expressionist masterpiece. It depicts a cabin or home in the rugged and majestic mountains. The colors are gorgeous and the brushstrokes are so gentle they create a wonderful dichotomy with the proud and imposing landscape. This sort of cozy idyll, is the sort of art work that artists of the early 20th century produced to sell.  Art that paid tribute to regional landscapes were popular with residents and made them feel proud of where they lived.

Today, Hans Eriksen works are very scarce and a few pop up at Sotheby's or Christie's auction house every decade.  This work is one of the most majestic of his surviving works and is a treasure for Danish art collectors”.

Ak ja! Alt er forkert. Det er ikke malet af den Hans Eriksen, men af en anden Hans Eriksen. Det kan ses i Faber. Har man ikke Faber, som de fleste i udlandet ikke har, er der nemme muligheder på Google. Da sælger åbenbart ikke har søgt, må det formodes, at det er bevidst, der henvises til en forkert og meget dyrere maler. Her taler vi ikke om over 13.000 kr., men nogle få hundrede.  Ebay Arizona.

26. juni 2022
Som sunket i havet

Vi fik på vores travle redaktion en henvendelse: ”Kan Kunstnyt.dk se nogen mole eller nogen færge?”
Det kunne vi ikke og henvendte os til en førende havbiolog, som heller ikke kunne. Men som mente, at både mole og færge var sunket i havets dyb. Lauritz Odense.
 

25. juni 2022
Har over 70 arbejder på museer.
Lauritz kender ikke maleren.


Selv om signaturen er lidt utydelig, bør kendere kunne se, hvem maleren er. Han er let at kende på malemåde, motiv og signatur, og repræsenteret med over 70 værker på forskellige museer, bl.a. Museum Jorn, Brandts og Arbejdermuseet. Udstillede på KE og Charlottenborg. Til at finde i Weilbach og Faber. Lauritz Nivå.

24. juni 2022
Hvem styrer Lauritz-eksperterne?


Kan man ikke finde ud af, hvem maleren er, så egner man sig ikke til at arbejde i et auktionshus. Fuldt signeret, let læseligt. Maleren har udstillet adskillige gange på KE, på Charlottenborg og findes både i Weilbach og Faber. Lauritz Herlev.

23. juni 2022
Det ligner vist ikke Jorn


Hverken malemåde, motiv eller signatur ligner noget, Jorn har malet. Så det betragter vi som FAKE. Ebay, Karlsruhe, Tyskland.

22. juni 2022
Hvad hedder maleren?

Marlow eller Mallow? Er det Mallow, så er det mange år siden, rigtig mange, at hun var 67 år. Har Lauritz-eksperterne i Nivå ikke råd til Faber, så er Google et gratis bud. Lauritz Nivå.

21. juni 2022
Det hedder maleren ikke

Det er er det heller ikke signeret. Det kan Google og Faber bevidne. Lauritz Næstved.

20. juni 2022
Hvem sælger og
køber malerier
af nogen, der sympatiserer
med hærværk
på museer?

Lauritz.

19. juni 2022
En af de mest berømte

Det er ikke en ukendt maler. Faktisk en af vores mest berømte. Men det er det originale, her er det kun en kopi. Det har været på før uden at blive rettet. Koch, som sikkert er et pseudonym, har gjort et berømt motiv til sit eget. Og godkendt af Dinesen fra Lauritz.

18. juni 2022
Anna må have spist søm!

Det er ikke første gang, nogen sælger berømte museumsbilleder. Men til 400 kr. er nok bunden. Original maleri af C.W. Eckersberg, skriver sælgeren. Har hun stjålet det på Statens Museum for Kunst? Nå, det er naturligvis ikke det originale, men en kopi. Vi har flere fortilfælde, et af de pinligste er dengang Sotheby’s ville sælge L.A. Rings berømte Kalkemanden. Vi skrev om det her på Kunstnyt.dk og på engelsk på Artfakes.dk, hvor begge er afbildet. Anna DBA.

17. juni 2022
Er det malet af Ulnitz?

Ulnitz var udelukkende blomstermaler, man har aldrig hørt, han også malede portrætter. Han er ikke at finde i kunstlitteraturen, mærkeligt nok ikke medtaget i Weilbach. Det eneste, der kan findes er, at han udstillede på Charlottenborg i 1898 og 1902.
Første gang hans årstal blev offentliggjort var i Kunst under hammeren 95. Det skyldes, at undertegnede på Københavns Rådhus ledte efter familiepapirer og pludselig dukkede oplysninger op om Ulnitz, med fødsels- og dødsår. Alle auktionshuse havde hidtil haft ham som 19/20 årh.
Et auktionshus i Tyskland har solgt et tysk parkmotiv som Ulnitz, signeret, men signaturen ikke til se. Men hvorfor skulle en blomstermaler tage langt ned i Tyskland for at male fra en tysk park? Og hvorfor skulle en decideret blomstermaler male et portræt? Bagpå signeret, og selv om ”signaturen” ligner Ulnitz’ (se Faber), signerede han ikke bagpå. Når han ikke findes i litteraturen, er det heldigt, at Anne Birgitte Larsson i 2012 har bragt en udførlig omtale af Ulnitz. Se den her. Se salget på Lauritz Nivå
. Fødselsåret, 1859, er forkert.
pjm


16. juni 2022
Ingen hedder Ingebord Dubois

Begge navne forkerte. Sjusk eller uvidenhed? God hjælp at finde i Faber og på Google. Lauritz Herlev.

15. juni 2022
Hvor er det nu, Paris ligger?

Maleren er set på auktioner og hos kunsthandlerne de seneste 70 år. Signaturen bør alle sælgere kende, og det er tydeligt betitlet Paris. Det er selvfølgelig også i Frankrig. Lidt hjælp: Weilbach, KE, Charlottenborg og Faber. Lauritz Herlev.

14. juni 2022
Det kan ikke forventes

At alle i udlandet kender til Faber. Men for en dansker skulle billedet ikke volde store kvaler. Typisk motiv, let genkendelig signatur. Kendt maler, med i Weilbach, KE, Charlottenborg og repræsenteret på adskillige museer, bl.a. Statens Museum for Kunst. Men prisen, 4.765.00 kr., er alt for høj.  Ebay.

13. juni 2022
Ikke malet af Paul Fischer


Flere hundrede gange har vi fortalt, at et signeret maleri enten er ægte eller falsk. Her er det signeret, skriver de, selvom vi ikke kan finde den. Oversat: ”Håndskrevet signatur og dateret i olie "P. Fischer 1909" langs rammen i højre kant”. Hvorfor fremhæves den ikke? At sætte et spørgsmål efter, hjælper ikke noget. Og med kendskab til Paul Fischers palet, bør det ikke være svært at se, det ikke er Paul Fischer. Ebay.

12. juni 2022
Hvad er galt?

Her kan alle være med, uden Faber. Det kræver bare at kigge godt efter. Hjælp: Brug øjnene. Auktionshuset.

11. juni 2022
Det er da vist ikke
af Frans Schwartz?


Schwartz var portrætmaler, men har malet enkelte landskaber. De ligner ikke helt det aktuelle. Det er ikke signeret på bagsiden, var det det, skulle man tro, maleren kunne stave til sit eget navn og skrive Frans i stedet for Frants. BRK Århus.

10. juni 2022
Hvem er E. Berg?

Umiddelbart ligner det en nøjagtig kopi efter Edith Gert. Men i tys tys-kredse hviskes om, at E. Berg og B. Berg er pseudonymer Gert malede under. Lauritz Odense.

8. juni 2022
Grov Mønsted-forfalskning

Det er ikke meget, man får at vide om billedet. Og er der en signatur? Uanset hvad, så er det ikke P Mønsted, der har malet det. Fup, svindel og bedrag.
Kaminski.

7. juni 2022
Hylende morsom

Hvorfor er der ikke noget dødsår på maleren. Født 1840 lever han næppe. Men maleren hedder slet ikke Hylander, det hedder ingen, og det er det heller ikke signeret. Vi hjælper: I Faber er maleren eneste medtaget under det pågældende forbogstav. Det er simpelthen for ringe research. Lauritz Herlev.

6. juni 2022
Dybt utroværdigt
Auktionerne over de to akvareller herunder af Ole Aakjær sluttede 5. maj. Men det kan ingen se. De er helt og aldeles slettet fra jordens overflade, men genopstået ved at overskrive varenumrene, så det ligner to helt nye auktioner til samme vurderinger.

5. juni 2022
500 på venteliste

Det oplyste Galleri Oxholm i 2019 om maleren Ole Aakjær. Hvis ikke alle de 500 har fået et af maleren, har de mulighed for det nu. Det ene billigere end det andet. Øverste vurderet til 150.000 kr., nederste 25.000. Det er ikke muligt at finde ret meget om malerens priser. Men TV2 har givet ham god reklame. Lauritz Vejle og Kolding.

3. juni 2022
Ingen har budt
6 kr. og 87 øre
for en ægte Jorn


Men er det nu også ægte? Ligner ikke et motiv af Jorn. Signaturen ligner heller ikke Jorns. Og så sælges det med certifikat. Det kunne være interessant at læse det. Ebay Puerto Rico.
31. oktober 2021
Herlev har vist Faber

Hvorfor bruger de den så ikke? Lidt hjælp: Weilbach, Tivoli, Faber. Maleren døde i 1910. Det burde være nok. Lauritz Herlev.

30. oktober 2021
Pryn ude i kulden

Det er gået Harald Pryns priser ilde. Over 110 malerier er solgt for mere end 10.000 kr. stykket. Rekorden er 164.000 kr., tilbage i 2006 hos Sotheby’s i New York. De 10 dyreste Pryn er solgt i udlandet. 1.000 kr. blev hammerslaget på maleriet herover. Tilsvarende malerier kostede for 15 år siden 50.000 kr. Lauritz Herlev.

29. oktober 2021
Ikke et hvilket som
helst springvand


Står et berømt sted, et af de smukkeste i landet. Og kirken i baggrunden kender alle, som bor i byen og har hørt om Per Kirkeby.  Lauritz Vejle.

27. oktober 2021
En af de grove

Wladyslav Chmielinski er en af de mest forfalskede malere, som ofte dukker op overalt i verden. Her hos Växjö Auktions Kammara i Sverige, en del af Auctionet.cm. Mange af de falske kræver stort kendskab til maleren for at kunne se forskel. Denne her er så langt fra Chmielinskis palet, at det gør helt ondt. Over 10.000 svenske har køber betalt for en forfalskning.
Auctionet is a safe place to bid online.
All items are carefully inspected, described and photographed by experts.


25. oktober 2021
Auktionsverket kunne
også bruge Faber


Malerens billeder er set hundredvis af gange, også hvem det er. Auktionsverket, Stockholm..

24. oktober 2021
Auktionsverket efter Lauritz
stadig mange fejl

"
AJ VAN EYBERGEN (1888-1966), Interiör med läsande man, olja på duk, monogramsignerad AJ".
Det har intet som helst med Eybergen at gøre. Det er en dårlig kopi efter Willem Drost, tidligere tilskrevet Rembrandt, og som siden 1888 har været i dansk eje, i sin tid købt i udlandet af Carl Jacobsen, Glyptoteket, i dag på Statens Museum for Kunst. Motivet er kopieret mange gange, ofte som kopi efter Rembrandt. Se kopien på Auktionsverket, verdens ældste auktionshus, og ikke mere ejet af Bengt Sundstrøm. Men fortsætter stilen med fejl og mangler. Vi bringer flere de følgende dage. Se originalen på SMK.


23. oktober 2021
Mønsted 18 år gammel

Peder Mønsted startede tidligt, her et af de første, fra 1877, hvor han stadig signerede P.M. Kvaliteten er af naturlige årsager ikke, som hans senere malerier, der gjorde ham til en af Danmarks mest populære malere, en stilling han pænt har holdt gennem alle årene. Der har vist aldrig fundet en auktion sted over ældre kunst hos Bruun Rasmussen uden at et eller flere Mønsted har været under hammeren. På hans dødsboauktion i 1941 var kun et enkelt med fra den tidlige periode, et selvportræt fra samme år, 1877, ovalt. Det kunne dengang købes for 210 kr., i 1991 solgt i Kunsthallen for 3.800 kr. Auktionens dyreste var et snebillede fra Telemarken, kæmpelærred på 120 x 161 cm., solgt for 4.600 kr., i 2021-kroner omkring 108.000 kr., men solgt hos Bruun Rasmussen i 2018 for 200.000 kr. Rekorden er lidt over 1,2 mio. kr. for et andet snebillede, solgt af Phillips i Schweiz. Lauritz Vejle.
Tilføjelse: En læser gør opmærksom på, at selvportrættet blev solgt hos Lauritz i Næstved i 2013 for 25.000 kr. Se salget.


22. oktober 2021
Usædvanlig Ancher
Usædvanligt salgssted


Umiddelbart ligner det ikke Michael Anchers måde at male portrætter på. Men det er ægte nok, solgt som beskrevet, Bruun Rasmussen 1966, katalog 193 nr. 40. Slet ikke dårligt. Der er noget Anders Zorn over det.  Dengang kostede det 1.000 kr., nu vil sælgeren have 60.000 kr. Det er usædvanligt at sælge Michael Ancher på DBA, Den Blå Avis. Se det.

21. oktober 2021
Helt forkert

Maleren er ikke Carl Neumann, og det er det heller ikke signeret. Lauritz Esbjerg kunne godt bruge Faber, så de ikke gang på gang misinformerede kunderne. Lauritz Esbjerg.

Den burde være nem

Man kan nok ikke forlange, at alle sælgere rundt i verden vil anskaffe sig Faber, hvor maleren er med. Men signaturen er ikke ulæselig og kan hurtigt søges på nettet. Hvorfor skriver sælgeren, at det sandsynligvis er Skagen, når det står på billedet? Og hvorfor zoomes der ikke ind på signaturen? Enhver kender vil omgående registrere maleren uden at se på signaturen. Kun én maler maler den type-Ancher-motiver, og er set hundredvis af gange. Prisen på 11.600 kr. er vist lidt i overkanten for et af maleren. Ebay, Handorf, Tyskland.

20. oktober 2021
Det hedder maleren ikke

Hvis nu Lauritz i Odense havde haft Faber, havde Lauritz-eksperterne hurtigt set det rigtige navn. Lauritz Odense.

18. oktober 2021
Olaf eller Olav?

Havde Lauritz i Esbjerg interesseret sig for at fortælle sine kunder, hvad de solgte, kunne de på Google i løbet af 10 sekunder få oplyst navnet. På samme tid ville de kunne få oplyst, at maleren ikke blev 105 år gammel. Lauritz Esbjerg.

17. oktober 2021
Hele produktionen er kopier

Man ved ikke, hvem M. Vasari er. Men man ved, at alt han har malet, alle motiver, er direkte kopier efter Wladyslaw Chmielinski. Lauritz Aalborg.

16. oktober 2021
Det tror vi ikke på

For løst malet, for uskarpt, for dårligt, amatøragtigt. Fritz Melbye var en langt bedre maler. Det amatøragtige ses tydeligt ved at forstørre billedet. Signaturen er heller ikke helt stueren. Lauritz Århus.

14. oktober 2021
Hvem er Anslev Reyle?
Det spurgte vi om 30.9.

Det blev rettet, men de var længe om det. Det var vurderet til 400.000 kr., men ingen bød over minimum på 250.000. Nu har det været på igen, til samme vurdering. Igen uden at blive solgt. En læser har gjort opmærksom på, at Sotheby’s for en del år siden havde det samme under hammeren vurderet til mellem 700.000 og lidt over en million kr., men at det ikke solgtes. Se det her. Rekordprisen for et maleri af Anselm Reyle er 2,8 mio. kr. Se på Lauritz Aalborg.

13. oktober 202
Det hedder maleren ikke

Helt forkert. Han hedder ikke Peter, og han hedder ikke Gottlieb. Dateringen er også forkert. Her ser vi, hvor meget det betyder at have Faber. Et hurtigt opslag i Faber fortæller hvem maleren er og hans årstal. Lidt stikord om maleren. Weilbach, KE og Charlottenborg. Lauritz Esbjerg.

11. oktober 2021
Ikke let at finde
i litteraturen


Men er et par steder. De kan findes i Faber.
Lauritz Næstved.

10. oktober 2021
If you know who
this artist is please
send me a
n email 


"Ved du, hvem maleren er, så send mig en email". Sådan skal det være, her bilder sælgeren ikke nogen noget ind. Kender du maleren, så skriv. Vi hjælper lidt. Et af maleren blev solgt hos Bruun Rasmussen 10.3. 2003 for 13.000 kr., tre kvinder i samtale i klitterne. Vi indrømmer, at signaturen er svær at læse, men det er en maler, der er set adskillige gange og er med i Faber. Ebay, Pennsylvania, USA.


9. oktober 2021
Den tror vi ikke på

Mathorne malede ikke på den måde
Og han signerede heller ikke sådan. Kig i Faber. Lauritz Herlev.


8. oktober 2021
Det er ikke en signatur

Skrevet af en anden end Kornerup. Og i øvrigt slet ikke malet af Kornerup. Så ringe kunne han ikke male. Lauritz Nivå.

7. oktober 2021
Det hedder maleren ikke

Men tæt på! Find det rigtige navn på Google, i Weilbach og Faber. Lauritz Herlev.

Det hedder maleren ikke

Men tæt på! Find det rigtige navn på Google, i Weilbach eller Faber. Lauritz Vejle.

Det hedder maleren ikke

Men tæt på! Find det rigtige navn på Google, i Weilbach og Faber. Lauritz Odense.

6. oktober 2021
Signaturen overflødig

Motiv og malemåde er så karakteristisk, at det for kendere er unødvendigt at se på signaturen. Lidt kilder: Weilbach, KE, Charlottenborg og Faber. Lauritz Odense.

5. oktober 2021
Find hende i Weilbach

Der er tale om en kvinde, som også kan findes i Faber. Lidt hjælp: Louise, født i 1913. BRdirekte.

4. oktober 2021
Det må have taget tid

At flytte Vor Frelsers kirke om bagved Nyhavn. Lauritz Odense.

3. oktober 2021
Vist ikke helt ukendt

Vi iler med hjælp: Charlottenborg utallige gange, KE, Chr. Larsen, Winkel & Magnussen, Weilbach, flere museer, Cirkus Schumann og naturligvis >Faber<. Lauritz Esbjerg.

2. oktober 2021
Hansen er Hansen

Bare ikke Thorvald Hansen 1895-1945, men en helt anden Hansen. Motiverne burde lede hen mod den rigtige Hansen. Lauritz Roskilde

1. oktober 2021
Ligner det Kay C?

Nej, det gør det ikke. Og det er heller ikke ham. Kay C. malede helt anderledes og signerede helt anderledes. Og se prisen! Fup og gamle aviser! Ebay.com.

30. september 2021
Hvem er Anslem Reyle?

Ham er vi aldrig stødt på. Og hvad er kompistion? Lauritz Aalborg.

29. september 2021
Fra Landin til Larsen

Da maleriet blev lagt på, hed maleren Alfred Landin. Det hedder vist ingen. Nogen må have hvisket dem i ørerne, at det var malet af Alfred Larsen 1886-1942. Hvilket er rigtigt. Men det er nok ikke noget, de selv har fundet ud af. Lauritz Herlev.

28. september 2021
På igen... se
18. september


Nu har eksperterne fremhævet signaturen. Men det har ikke hjulpet Lauritz. Malemåde og motiv er karakteristisk for den pågældende, og signaturen kan nemt findes i Faber. For dårligt! Lauritz Roskilde.

27. september 2021
Det er det i
hvert fald ikke!


Osman Curtis malede slet ikke på den måde. Der er tale om en helt anden maler. Her nogle stikord, som bør gøre det nemt at finde den rigtige: Kunstakademiet, Eckersberg, Weilbach, Charlottenborg, Skagen, Karl Madsen, Christian X, flere museer. Og naturligvis Faber. Lauritz Roskilde.

26. september 2021
Mere Jorn-fup

For 15-16 år siden kunne man på eBay.com i løbet af nogle få minutter finde mere end 20 forfalskninger. Det resulterede i www.artfakes.dk, som ikke mere opdateres. Men alt det gamle ligger der endnu. I dag er der stadig falsknerier at finde, fx billedet herover. Det har intet med Jorn at gøre, er lysår fra hans malemåde. Fup, svindel og bedrag. Tag til Oregon i Staterne.

25. september 2021
Eriksen og Eriksen

Vi tror, det er en anden Eriksen, ikke Hans Eriksen 1912-82. Har svært ved at finde signaturen. BR Århus.

24. september 2021
Hvilken Hansen?

Årstallene tilhører billedhuggeren Poul Hansen. Og ham er det ikke. Hvem er det så? Det må vel være en sag for Lauritz selv at finde ud af det. Lauritz Roskilde.

22. september 2021
Udstillet 17 gange
på Charlottenborg


Lidt mere hjælp: Autodidakt, Helge Holmskov, KE, Bispebjerg, Fyns Stiftstidende og, selvfølgelig, Faber.
Lauritz Næstved.

21. september 2021
Hun virker ikke særlig erotisk

Har det noget med MeToo at gøre? Virker hun for stærkt på svage mænd, som ikke vil kunne styre sig? Lauritz Odense.

20. september 2021
Kawamoto er ikke 91 år

Det er blot et Google-klik borte. Vi har skrevet om ham flere gange. Lauritz. Odense

19. september 2021
Er det med vilje
signaturen
utydeliggøres?


Det man kan skelne, tyder ikke på, der står I.L. Jensen. Og selve maleriet ligner ikke noget, I.L. Jensen har malet. Langt fra! Lauritz Århus.

18. september 2021
Hvor er signaturen?

Den er svær at finde. Hvorfor zoomes der ikke ind på den, når den er så utydelig? Bagpå står skrevet med fremmed hånd Axel Bredsdorff. Hvorfor nævnes det ikke? Men er det af ham? Lauritz Roskilde.

16. september 2021
Er det et maleri?

Nej, det er det ikke. Men burde Lauritz’ Nivå-eksperter ikke have oplyst, hvad det er? Det jo let at se. Lauritz Nivå.

15. september 2021
Hvorfor signerede
Kjeld Hansen Kj.P.?


Det gjorde han heller ikke. Det er bare det sædvanlige Lauritz-sjusk. Se Faber. Lauritz Esbjerg.

14. september 2021
Originale originaler

Malerens billeder ses af og til på auktionerne. Her kommer lidt hjælp: Kunstakademiet, flere museer, Charlottenborg, Pjerrot, karikatur, Weilbach, Hans Peter Hansen, 31.7., H.W. Bissen. Når Faber også nævnes, skulle den være hjemme. Lauritz Århus.

13. september 2021
Set flere hundrede gange


Kendt maler, kendt signatur. Ikke signeret KOJ, kun K’et er korrekt. Faber har svaret. Lauritz Roskilde.

12. september 2021
Ligner det Kirkeby?

Beautiful painting by renowned
Danish artist Per Kirkeby

DKK 10,863.76 or Best Offer
+DKK 952.86 shipping estimate
Customs services and international tracking provided
.
Ebay
from United States

11. september 2021
Malet af Carl Arnesen
signeret Vilh. Arnesen


Ganske vist har Arnesen Carl som mellemnavn, men han er ikke kendt som Carl Arnesen. Det virker meget misvisende.
Lauritz  Odense

10. september 2021
Hvorfor skulle det
være en dansker?


Portræt af en herre med briller, pibe og butterfly. Sandsynligvis en dansk maler, skriver sælgeren, som er fra Tyskland. Hvorfor henvender vedkommende sig så på italiensk? Det er usigneret og intet indikerer, det er dansk. Ebay.com

9. september 2021
Hvorfor ikke kigge i Faber?

Det er ikke en maler, som findes megen litteratur om. Men han burde være nem at finde i Faber. Nærlæs fx signaturen, især efter A'et. Han har udstillet på KE, er omtalt i Slyngbom, og Bruun Rasmussen har solgt af ham. Lauritz Herlev.

8. september 2021
Ligner ikke Hornung

Det er det heller ikke. Men da Næstved-eksperterne har fået navnet at vide uden at rette, må de tro på deres egen viden. Vi hjælper lidt: To af bogstaverne i Hornung er forkerte, o og u skal ændres, så har man navnet. Lauritz Næstved.

6. september 2021
Forklaring udbedes!

Vi har set disse bagsider hundredvis af gange. Hvornår fortæller Lauritz hvorfor? Lauritz Nivå.

5. september 2021
Igen Igen Igen

Det er internationalt ”vedtaget” blandt kunstkendere, at signerede kunstværker ikke kan være tilskrevne. Enten er de ægte eller også er de falske. Det ved Lars Fuglsang Madsen. Det er logisk, at det er sådan. Som sælger har man pligt til at undersøge om signaturen er ægte. Er den det, så er det ikke tilskrevet, men ægte. Er signaturen falsk, er det som en selvfølge ikke ægte. Her er det tydeligt signeret. Lauritz Vejle.

3. september 2021
Vi kender ikke
Verner Frederiksen


Ifølge signaturen er det en anden maler, eksmand til kendt forfatter. Faber.
Auktionshuset.


2. september 2021
Nogen må have
vidst hvem hun var


Ja, der er tale om en kvinde. Vurdering 1.000 kr. Hammerslag 12.000 kr. Det indikerer, at mere end en byder kender maleren. Lidt hjælp:  Indfødsret. Kunstakademiet, Irminger, KE, Charlottenborg (omkring 25 gange), Weilbach (mere end en hel side), repræsenteret på flere museer. Og, som en selvfølge, Faber. Lauritz Næstved.

1. september 2021
Søren Edsbergs amatørfotos


Søren Edsberg er nok mest kendt for sine ko-billeder, frit efter faderens. Endvidere abstrakte, Livets vej, om hvilke undertegnede i Skandinavisk Kunstårbog 1978 havde omtalt salgsmetoderne som ”smarte og priserne vanvittige”. Det fik Søren til at stævne mig, en sag han tabte både i landsret og højesteret. (Se dommen i Kunst under hammeren 1982). Nogle år senere inviterede Søren mig og Ekstra Bladets Alex Steen, som også havde været kritisk overfor Sørens salgsmetoder, på en overdådig frokost på Egemarke Slot, som han havde lejet og boede på, før han, som mormon, flyttede til Salt Lake City. Han ønskede at vise stedet frem, med egne værker og ældre af andre. I dag har Søren flere gallerier i Salt Lake City.
Der er dem, der mener, at Sørens fotografier, de nyere, er bedre kunst end hans malerier. Selv om Virtus Schade skamroste dem. Se mere her. Fotoet af Søren har undertegnede taget på en auktion i Bredgade for flere år siden, hvor han bl.a. købte malerier af Mønsted. Lauritz Næstved, øverste, nederste.
pjm

30. august 2021
Søg, og du skal finde!

Vi afslører, det er en kvindelig maler. Auktionen er afsluttet, men ønsker nogen at kende malerens navn, er det lettest i Faber. Men hun kan også findes i den største danske udstilling nogen sinde udelukkende med kvinder, omkring 300 udstillere, fra den første, Johanne Fosie (1726-64), op til 1920, hvor udstillingen fandt sted i Den Frie. En fantastisk udstilling. Lauritz Odense.

29. august 2021
Ikke den Madsen

C.F. Madsen, død 1929, malede udelukkende blomsterstykker og kendt som ”Blomster Madsen”. Malede ikke mariner og signerede ikke som her. Det kan Faber fortælle. Lauritz Aalborg.

28. august 2021
En tilbagevendende fejl

Set hundredvis af gange. Ikke malet af Bjulf. Ikke signeret S.C. Bjulf. Find den rigtige i Faber. Lauritz Aalborg.
Det har vi svært
ved at tro på


Oliemaleri. Peder Mønsted (1859-1941). Olie på lærred klæbet på plade. Vinterparti. Julestemning. Kirke og kirkegængere i månelys på snedækket vej. Signeret P Mønsted. Mål: 15,5 x 25,5 cm, (26x35).

Er det mon med vilje, det er så dårligt gengivet, at man ikke kan bedømme signaturen? Det man kan fornemme, ligner ikke en original Mønsted-signatur. Selve maleriet ligner heller ikke noget, Mønsted har malet. Men det kræver bedre fotografier for at bedømme det. DBA.

27. august 2021
Det hedder maleren ikke

Og det er det heller ikke signeret. Find navnet og malerens årstal i Faber. Lauritz Herlev.

26. august 2021
Ikke malet af Søren Melson

Søren Melson startede ganske vist som maler, men er mest kendt som filminstruktør. Signaturen kan godt drille lidt, minder om Melsons, men er karakteristisk for en helt anden maler, mest kendt for interiørmotiver fra indre København. Find den rigtige maler i Faber. Lauritz Næstved.

25. august 2021
Hvor får Lauritz-folkene
deres viden fra?


Tegningen er en berømt tegning af et kendt par blandt Krøyers venner. Manden har Krøyer tegnet og malet utallige gange. Kvinden er mandens kone og hedder ikke Katrine. Lauritz Roskilde.
 

24. august 2021
Manden er en kvinde

Og hedder ikke Carl. Hjælpen er nær: Kyhn, Charlottenborg, forfatter, prostitution, Weilbach og Faber. Lauritz Nivå.

23. august 2021
Harriet Hansen, datter af Carl H. Fischer, er ikke 102 år.

Det har fagfolk i branchen vidst i 35 år. Leif-den-dygtige kender ikke Google, og slet ikke Faber. Lauritz Odense.

22. august 2021
Mere Jorn-svindel

Table attributed to Anders jorn
oil on canvas modern art 41/33

DKK 4,461.97
or Best Offer. Ebay.com.
Igen, igen, igen! Et signeret maleri kan ikke være tilskrevet. Enten er det ægte eller også er det falsk. Ret indlysende. Her tale om et groft falskneri. Da vi kopierede teksten stod der Anders jorn, det er så senere rettet til Asger Jorn. Hverken signatur eller malemåde ligner Jorn. Fup, svindel og bedrag. Sælger: Mateim, Frankrig. 100% positiv. LØGN!

21. august 2021
Det hedder maleren ikke

Og hvor ved vi så det fra? Kilde: Det har vi altid vidst! Skrev det fx i årbogen fra 1977. Skulle der være en enkelt eller to, der ikke tror på Kunstnyt.dk, kan anbefales et opslag i Faber. Auktionshuset.

20. august 2021
Ikke malet af Knud Sinding

Dokumentation: Faber bind 2. Auktionshuset.

19. august 2021
De lærer det vist aldrig

Det er gentaget og gentaget, at signerede malerier ikke kan være tilskrevne. Enten er de ægte eller også er de falske. Den originale H.W. Jansen er hollænder, hvilket også burde være oplyst. Lauritz Esbjerg.

17. august 2021
Manglende opdatering

Lauritz-eksperterne burde have undersøgt, at Steen Lundstrøm døde for ikke så længe siden. Det kunne let søges på Google. Lauritz Århus.

16. august 2021
Kun to af dem

Kan man ikke se forskel på selve malerierne, kan man altid kigge på signaturerne. Her vil det ses, at kun to af de fire er malet af Fritz Jacobsen. De andre to af en anden maler. Hvem det er, har Faber svar på. Lauritz Herlev.

15. august 2021
Kendt signatur

Kendt maler med kendt signatur. Findes i Faber. Men for at finde den blandt over 20.000 kræves et navn at gå efter. Vi hjælper lidt. Kunstakademiet, KE, Charlottenborg (50 gange), Weilbach. Motivmæssigt meget alsidig, også kendt for fiskerkonerne på Gl. Strand. BRAA.

14. august 2021
Grov svindel i
kendt tysk auktionshus


Schloss Ahlden har i øjeblikket to malerier under hammeren som ægte Chmielinski. Men de er begge pivende falske. Det ene og det andet.

13. august 2021
To malere forveksles ofte

Signaturen minder om en anden kendt malers, hvorfor de to tit forveksles. Tegningen findes også som maleri, solgt for over 30.000 kr. i Sverige. KE, Charlottenborg. Weilbach og Faber. Auktionshuset.

12. august 2021
Et tragisk liv

Tegningen er udført af en kunstner, som blev 95 år og næsten halvdelen af sit liv boede på en arbejdsanstalt. Han nåede at tegne omkring 5.000 naturalistiske tegninger, men opnåede aldrig at udstille anerkendte steder. Var ven med L.A. Ring og Brendekilde. Find ham i Faber. Lauritz Odense.

11. august 2021
Den er helt gal

 Har absolut intet med Claus Johansen at gøre. Det er et amatørbillede. Kig i Faber. Lauritz Århus.

10. august 2021
Ikke helt ukendt
Lidt hjælp: Tuxen, Krøyer, Charlottenborg, Verdensudstillingen 1925 i Paris, Smaa Kunstbøger, flere museer, Faber. Lauritz
Odense.


9. august 2021
Det hedder maleren ikke

Stikord: KE, Charlottenborg, Weilbach, Faber. Lauritz Århus.


8. august 2021
Maleren hedder ikke Thorman

Bagsiden. Herunder forsiden.

Først hed maleren Emmy Thornann, men rettet til Ludovica Thorman. Men det er signeret L. Thornam. Ingen af de to malere hedder Thormann eller Thorman. Og så bilder Lauritz alle ind, at der er cd på maleren pga. copyright. Akja!, det har der ikke været siden 1966. Lauritz Nivå.

7. august 2021
Hvem kender Pelle Rye?
Vi gør det ikke …


Sat til salg på DBA, men hurtigt fjernet. Vi fik desværre ikke gemt hele teksten, men der er stadig lidt at finde på nettet: Oliemaleri, Pelle Rye (1270-1323), motiv: Portrætter/Figurer, stil: Realisme, Auktion: Antikt maleri fra starten af det 14. Århundrede. Rye var en af de.
Maleren eksisterer ikke, så guderne må vide, hvor sælgeren har sine oplysninger fra. Ifølge den manglende tekst, skulle en ekspert med et forkortet navn på 4-5 bogstaver have sagt god for det. Nogen har vist bildt nogen noget ind. Det originale link: DBA. Var sat til 10.000 kr.

6. august 2021
En hel side i Weilbach

Kunstakademiet, P.S. Krøyer, KE, Charlottenborg, hænger på adskillige museer. Signaturen burde være til at læse. Se den i Faber. Auktionshuset Hørsholm.

5. august 2021
Vi mener...

...der er tale om et tidligt maleri af en talentfuldt maler i 20’erne, udstillet på KE og Charlottenborg. Medtaget i Weilbach. Han er ud af en malerfamilie på 4, den mest kendte var en meget benyttet portrætmaler og kopist. I mange år rejste maleren sammen med en anden maler til Paris, hvor fra de har malet snesevis af motiver. Se Faber.
Lauritz Esbjerg.

3. august 2021
Helt og aldeles forkert


Ikke malet af Qvistorff, heller ikke signeret Qvistorff. Find den rigtige maler i Faber. Lauritz Nivå.

2. august 2021
Det hedder maleren ikke
- heller ikke tilskrevet


Mød maleren i Faber. Lauritz Esbjerg.

1. august 2021
Det er godt, godt gjort
− i så ung en alder


Skal man stole på Lauritz, var maleren kun to år gammel, da han malede portrættet.
Vores årstalsekspert har forsket lidt i sagen og fundet ud af, et det nok er malet i 31, altså 1931, og ikke 1881. Lauritz Aalborg.


31. juli 2021
Weilbach, Charlottenborg,
Faber og 100-vis
af andre steder


Kan maleren findes. Billedet lidt atypisk, er for det meste vesterhavsmotiver med klitter. Find den tydelige signatur i Faber. Lauritz Næstved.

28. juli 2021
Det rene fup!

En læser skrev: Var der skrevet "Rembrandt" bag på dette smøreri var Aalborg-eksperterne vel også hoppet på den!
Ja, et billigt blikskilt eller forkerte oplysninger på bagsiden er nok for Lauritz-genierne, der ikke selv kan se forskel. Maleriet har ikke en dyt med Carl Bille at gøre. Lauritz Aalborg.


27. juli 2021
Erik Ytting:
Forkert dødsår

Se det med egne øjne i Faber.
Lauritz Odense.

26. juli 2021
Kjeld Krautwald:
Forkert dødsår

Se det med egne øjne i Faber.
Lauritz Odense.


25. juli 2021
Hun hedder ikke Lindemann

Meget atypisk, afviger en del fra hendes normale poetiske motivverden. Lauritz Vejle

23. juli 2021
Albert Jensen 1847-1913
var kendt arkitekt


Og har i hvert fald ikke gjort denne radering. Det kan Faber fortælle alt om. Lauritz Aalborg.

21. juli 2021
Svær at finde

Jens Dam hører ikke til de mest omtalte malere. Han er meget kort medtaget i Slyngbom, her født 1891 og med flere udstillinger på KE, hvor han også er registreret. Men er der ikke to malerier på samme nummer, det ene af Dam, det andet af en anden? Lauritz Roskilde.

19. juli 2021
Pipin Henderson er
ikke 97 år gammel


Det ved Faber, men ikke Lauritz Herlev.

17. juli 2021
Og hvem er
så C. Schmidt?


Find ham på Akademiet, på Charlottenborg, i Weilbach. Og naturligvis i Faber. Lauritz Roskilde.

15. juli 2021
Ikke malet af Knud Sinding

Auktionshuset har lige solgt et antal malerier af Knud Sinding og Jens Sinding Christensen. Et af dem var imidlertid ikke malet af Knud Sinding, men af Jens Sinding Christensen, med den karakteristiske signatur hvor S og C er snoet ind i hinanden. Kig i Faber. Aktionshuset.

13. juli 2021
Mere end 10 forkerte

På nettet ligger i øjeblikket mindst 10 til salg signeret Kongsmar, men som ikke er malet af Hans Kongsmar.
Vi viser et par stykker 14. juli. Signaturen herover sidder på et maleri fra en kunsthandel i København
.
Den blev torsdag rettet til det rigtige.
Her er vi 11 år
tilbage hos Lauritz.
Tre forkerte.


Lauritz. Siden er det blevet til adskillige.

12. juli 2021
Svenskere håner Eckersberg

Nude Before Mirror interior Scene
by Danish Master c 1845
. Antique Oil painting
. Believed to be painted by or pupil of Great Christoffer Wilhelm Eckersberg (2 January 1783 – 22 July 1853) a Danish painter born in Blåkrog in the southern part of Jutland in Denmark. He went on to lay the foundation for the period of art known as the Golden Age of Danish Painting and is referred to as the "Father of Danish painting". DKK 22,282.39.

At forbinde dette ligegyldige modelbillede med Eckersberg er en hån mod dansk guldalderkunst.
Det har intet med Eckersberg at gøre, ej heller nogen af hans elever eller stil. Det er slet ikke nogen dansk maler.
Sælges af et svensk kunsthandlerfirma i Stockholm, som ikke har forstand på det, de sælger. Ebay.

11. juli 2021
Slå op i Faber


Så vil det ses, at maleren ikke er helt ukendt. Lidt hjælp: Vincent van Gogh. Lauritz Vejle.

10. juli 2021
Det hedder maleren ikke

Og han er ikke 91 år gammel.
Det kan ses nogle få klik borte, bl.a. på Google og i Faber. Lauritz Herlev.
6052795 og 6052794.


9. juli 2021
Bevidst forsøg på svindel?Ingen af de to er malet af Kay Christensen, ej heller signerede Kay C. Enhver burde kunne se, der står Kaj C. og ikke Kay C. Og motiverne er lysår fra Kay C-motiver. Lauritz Næstved. 6055296 - 6055297


8. juli 2021
Det er ikke dragoner

Så må det være noget andet. Det er det også. Lauritz Næstved.

7. juli 2021
Hvor står det?
Det er ikke til se hverken signatur eller anden tekst som oplyst. Det er også svært at se, det er malet af Sinding. Ligner et amatørmaleri. Lauritz Aalborg.

5. juli 2021
Guderne må vide …

… hvordan Lauritz-eksperterne researcher. Enhver kan se, der er tale om en statue. Så skulle det være nok at søge på navnet bagpå efterfulgt af ordet statue. Prøv det. Så kan man hurtigt møde den fornemme herre, hvis man bor i nærheden. Har du ikke bil, cykel eller råd til taxa, så tag fx bus 7a eller 26. De kører lige til "døren". Lauritz Nivå.  

4. juli 2021
Vi tror, det er en maler ...

... der har udstillet på Charlottenborg 15 gange, på KE, i Dresden og Paris og at malerens signatur findes i Faber. BRH.

2. juli 2021
Separatudstilling
I skrivende stund udbydes 70 malerier af Hanne Hermann. Det har ikke meget med auktion at gøre, virker mere som en separatudstilling. Foreløbig er auktionerne udsat et par dage. Hvorfor? Lauritz Herlev.


1. juli 2021
Hvor er det signeret?

Er det signeret, er det svært at finde den. Hvorfor er den ikke fremhævet? Og hvorfor henviser man ikke til Bruun Rasmussen, hvor det ifølge bagsiden tidligere har været? Lauritz Herlev.

30. juni 2021
Kunstneren hedder
ikke Axel Jørgensen


Men fremragende tegnet, fornemt komponeret. Lauritz Herlev.

28. juni 2021
HOVSA!

Det er da vist vist på hovedet! BR.

27. juni 2021
Lidt hjælp: Kai Løvring

Ikke helt nem, men Lauritz har solgt flere af maleren. Og Faber har 6 forskellige signaturer medtaget. Lauritz Århus.

25. juni 2021
Var han ikke død?

Det er mindst tredje gang de bibelstærke Lauritz-eksperter holder liv i Johannes Døberen. Men han var død på det tidspunkt, maleriet viser. Lauritz Nivå

24. juni 2021
Hundredtusindvis
signaturer er ”utydelige”.


Dem skal man bare lære at kende. Denne er set utallige gange. Vi er hjælpsomme: Slyngbom, Suenson, Munksgaards, Svenska Konstnärer 2005, Kunst under hammeren diverse årgange, Bodenhoffsgade 2, Christianshavn. Og naturligvis Faber. Lauritz Nivå.

23. juni 2021
Hvorfor skulle det være
malet af  Saltoft?


Usigneret! Hvad peger hen mod Saltoft? Lauritz Nivå

22. juni 2021
Her er noget at gruble over


Hvem er Grubleren fra Helvede?
Hvordan ser han/hun ud?
Lauritz Odense.


21. juni 2021
Ser en bulldog sådan ud?


Lauritz Odense.

20. juni 2021
Smukt landskab fra Sorø

Lauritz Vejle.

19. juni 2021
Helt forkert maler

Maleren hedder Skovgaard, men det er ikke den Skovgaard, Lauritz har fundet frem. Han maler slet ikke på den måde. Hjælpen er nær: Faber, Kunst under hammeren,  Google, Lauritz.com, Bruun Rasmussen og telefonbogen 1965, Kornvænget 38. Kun to navne adskiller de to Skovgaard i navneregistret. Lauritz Lauritz Nivå.

18. juni 2021
Hvem kender den kendte
danske maler Kaisena?


BEAUTIFULLY FRAMED
- THE GORGEOUS FRAME
SHOWN IS INCLUDED IN THIS SALE!
Oil on canvas titled: "Lille Hytte i Skoven"
Signed By Danish Listed Artist 'KAISENA'
The painting is a masterpiece that will
draw much attention wherever it hangs.
Mesterstykke! Ja, et museumsstykke!
eBay.com


17. juni 2021
Malede C.F. Sørensen
så dårligt?
  


Eckersberg og C.F. Sørensen er vores to bedste marinemalere. Billedet her ligner ikke noget fra  Sørensens palet og er ikke signeret, men bagpå betegnet C.F. Sørensen Samsø. Men det er ikke skrevet af C.F. Sørensen. Ved køb medfølger et certifikat. Hvem har skrevet det og hvad står der på det. Øbro Art Gallery på ebay.com.

15. juni 2021
Læner sig op ad svindel

Det er et typisk Svend Hammershøi-motiv, men ikke malet af ham.
Selvom det sælges som ubekendt er det signeret S. Hammershøi med en helt skæv signatur. I venstre side af billedet fornemmes en signatur, men umulig at læse.
Det ligner et forsøg på svindel.
Lauritz Odense

14. juni 2021
Hvem er Hjort Jensen?
– aldrig hørt om ham!


Måske ville det hjælpe at kigge forbi Faber.
Lauritz Herlev.


Teksten rettet. Men hvorfor rette de rigtige årstal til nogle forkerte, 1900 til 1990?

13. juni 2021
Hvem er Hjort Jensen?
– aldrig hørt om ham!


Måske ville det hjælpe at kigge forbi Faber. Lauritz Herlev.

12. juni 2021
Poul Winther er
ikke født i 1929


Så havde han været med i Faber. Det er han ikke, men Google har ham. Og Kunst under hammeren diverse årgange. Lauritz Aalborg.

11. juni 2021
Ikke malet af Walseth
Ikke signeret Walseth


Kan de overhovedet læse i Næstved? Eller slå op i Faber?

10. juni 2021
Noget halter ...
Hvorfor ser vores norske venner ikke, det er dateret 1917, 27 år efter malerens død.

Signeret bagpå, skriver de. Men et årstal er ikke en signatur. Er maleriet også signeret, skal der stå: signeret og dateret. Og hvorfor må vi ikke se bagsiden?  Er det overhovedet malet af Heinrich Hansen? Ligner ikke helt. Chr-Auksjon (der kan ikke linkes direkte).


9. juni 2021
10 sekunders research

Mere må det ikke tage at finde ud af, at maleren ikke er 85 år, men døde for mange år siden. Inden for de 10 sekunder bør det også kunne konstateres, at motivet er fra Grønland. Det hænger nøje sammen med malerens hele virke. Lauritz Aalborg.

8. juni 2021
Find maleren i Faber

Under K. Lauritz Aalborg.

7. juni 2021
Det er signeret

Motiv, malemåde og signatur ligner ikke Bernhard-Frederiksens.
Og ligner fyret ikke et fyr fra en i øjeblikket kørende dansk krimi?
Vi tror, det er en anden maler, ikke en af de berømte, men dog set af og til på netauktioner.
Vi hjælper lidt med navnet: R????u.
BRAA.


6. juni 2021
Lauritz-eksperterne
kender ikke
berømt dansk maler


Malestilen er let genkendelig, og signaturen er en ud af 8 gengivet i Faber. Ellers kan maleren findes på Lauritz.com, Bruun Rasmussen og de fleste andre auktionshuse, på Google, KE, Weilbach og mange andre steder. Men ikke på Lauritz.com i Herlev.

5. juni 2021
Også amerikanerne
kunne have brug for Faber


Hvor mange hundrede gange har man ikke set malerier til salg af denne produktive danske maler? Ebay USA.

4. juni 2021
Vi kan jo kalde ham …

Ja, hvad kan vi kalde maleren? Ikke Mourier-Petersen, det er det nemlig ikke.
Lidt hjælp: Kjeld Petersen, Bjulf? og Faber. BR direkte.
Nu rettet og til født i 1908 Men maleren er ikke 113 år gammel. Se Faber.

3. juni 2021
Enten eller ...

Enten kan man selv se på signaturen, hvem maleren er.
Eller også kan man få nogen til det og så finde den i Faber.
Maleren har udstillet et væld af gange på Charlottenborg. Det kan ses i Weilbach.

Lauritz Herlev.

2. juni 2021
Maleren hedder stadigvæk
ikke Stephanon


Det er fortalt adskillige gange. Lauritz Vejle.

1. juni 2021
Kaare Lem er
ikke 77 år gammel


For ung til Faber. Auktionshuset.

30. maj 2021
Ikke helt ukendt

Vi hjælper lidt: Tyskland, Sverige, Wickipedia, Vennekamp. 81 år. Af naturlige årsager ikke hos Faber. Lauritz Roskilde.

29. maj 2021
Ikke et hvilket
som helst sted


Bypartiet er fra et af landets mest berømte steder og bør kunne registreres indenfor få sekunder pga. bygningerne og møllen i baggrunden. Lauritz Roskilde

28. maj 2021
Leif-den-dygtige
sælger kopier som ægte


Begge er kopier efter berømte malerier, motiverne tyvstjålet af kopisten og videresolgt af Lauritz Odense.

27. maj 2021
Alle eksperter (næsten)
kender signaturen


Set snesevis af gange på Lauritz og i andre auktionshuse, signaturen ikke til at tage fejl af. Guderne må vide, hvordan Lauritz-eksperterne arbejder. De ved det åbenbart ikke selv. Faber og mange andre ved det. Lauritz Herlev.

26. maj 2021
Afsluttede
Lauritz-auktioner
Ikke malet af Hans Dall
Herlev. Se Faber!
Ikke malet af ubekendt
Vejle. Se Faber!

25. maj 2021

Er det den Jacobsen?

Er det Johan Jacobsen 1883-1953? Er det, burde årstallene nok være oplyst, så man ved, hvem maleren er. Er det nævnte maler kan oplyses, at han er søn af den mere berømte Ludvig Jacobsen. Flere i familien var/er malere. Fritz Jacobsen (1914-79) var søn af Johan Jacobsen, og Tonie Plougmanns far er Fritz. Hun er bl.a. kendt for sine mange nøgne damer, som hendes hjem er fyldt godt op med (har selv set dem). Se her. Gå til Lauritz Vejle.

24. maj 2021
Og hvad er så det?

Siden er dukket op i flere år. Ved nogen hvorfor. Kunstnyt.dk kan ikke stille spørgsmål til Lauritz, som er blevet fornærmet over de mange fejl, vi har afsløret.

23. maj 2021
På vej!

22. maj 2021
Ægte eller tilskrevet
– eller bare ukendt?


Overskriften fortæller, det er malet af Martinus Rørbye. Længere nede er det kun tilskrevet. Det er nok navnet på bagsiden, der forstyrrer Lauritz. Det kan enhver skrive. Proveniensen gør ikke maleriet mere ægte. Vi tror ikke på det, ligner ikke Rørbye. Lauritz Aalborg.

21. maj 2021
Kun om søndagen

Signeret og dateret 12. Aug. 1917 Søndag. N.P. Rasmussen malede kun om søndagen, da han til daglig bl.a. var lærer ved Teknisk Skole. Det har givet ham tilnavnet ”Søndags-Rasmussen”. Han er mest kendt for motiver med fugle og blomster, det aktuelle motiv er lidt atypisk, men godt nok. Lauritz Nivå

20. maj 2021
Thy fra Thy

Det kan godt være, motivet er fra Thy. Men maleren hedder ikke Thy, og det er det heller signeret. Hjælpen er nærmere, end man skulle tro. KE, Charlottenborg, hede, Weilbach, Faber. Nemmest er det nok at kigge på bagsiden, hvor malerens navn står fuldt ud. BRH.

19. maj 2021
Det hedder maleren ikke

Årstallene er også mangelfulde.
Lauritz Vejle.


18. maj 2021
Er Kolding
flyttet til Århus?17. maj 2021
Ingen dansk maler
hedder Øland Hansen


Det ved Weilbach, det ved Charlottenborg, det ved KE, det ved (vidste) Lauritz Tuxen, Viggo Johansen, hans mor Emma, Kai Flor og Helge Ernst. Det ved (vidste) telefonbogen, det ved Faber og hundredvis af andre. Hvorfor ved Lauritz-eksperterne det ikke? Spørg i Esbjerg.

15. maj 2021
Herman Stilling
er ikke 95 år


BRA Århus.

14. maj 2021
Toft er rigtigt
Christian forkert


Lidt hjælp: Weilbach, barnedåb, klokker – og naturligvis Faber. Lauritz Odense.

13. maj 2021
Lauritz.com i dag
i Politiken: Book din
egen vurderingsekspert


Ikke malet af Johanne Valeur Kyhn.
Derfor endnu bedre: Book Faber som din egen vurderingsekspert. Lauritz Vejle.

11. maj 2021
Årstal mangler

Enten har Lauritz i Næstved ikke Faber, eller også kan de ikke finde ud af at slå op i den. Og hvorfor zoomes ind på nederste del til venstre, hvor billedet ikke er signeret. Det er det øverst i samme side. Lauritz Næstved.

10. maj 2021
Fornavn ikke helt rigtigt
Årstal ikke helt rigtige


Maleren har et afrikansk tilnavn, se Faber.
BR.

9. maj 2021
Navn og årstal forkerte

Maleren hedder ikke Osvald Rasmussen. Det er et pseudonym, og årstallene vedrører en helt anden maler. BR.

7. maj 2021
En 100% ægte
Chmielinski-forfalskning


Wladyslaw Chmielinski er en af de mest forfalskede malere, tusindvis er kopieret og påsat falske signaturer, der ligner til forveksling. Dette er ikke et ægte Chmielinski. Lauritz/Auktionsverket. Se her en sammenligning.

6. maj 2021
Nogen kender maleren

Lidt hjælp: KE, Suenson, Slyngbom, Undervist elever jvf Weilbach, Den Blå Avis, Google, Faber. Lauritz Vejle.

5. maj 2021
Vi kommer lige
fra Svendborg af


Efter at have kigget på billedet 1/10 sekund, syntes vi at kende maleriet og maleren. Men det viste sig at være en anden, en der hedder Edward Munk. Aldrig hørt om ham. Svendborg Auktionerne.

4. maj 2021
Alex og Axel

Lauritz i Næstved tilbyder 8 numre af Axel Halldin. På et af dem hedder kunstneren Alex. Det minder mig om min gamle ven, desværre afdøde, Alex Steen, fiduskunstens fjende Number One fra Ekstra Bladet. Når han fik breve fra det offentlige adresseret til Axel Steen, blev de omgående returneret. Han modtog kun breve med sit eget navn. Herunder klager han ikke. Taget ved redaktørens 50-års fødselsdag i Forfatterforeningen for 100 år siden. Anne, tv, og Alice hedder de to skønheder, som stadig ser lige smukke ud og stadig hører til nærmeste vennekreds. Lauritz Næstved.

Se billedet lidt større.

2. maj 2021
Weie eller ikke Weie?

Umiddelbart kunne det godt ligne et tidligt Weie. Men hvor tit signerede Weie Weie? Og hvorfor viser Holstebro Auktioner ikke et tydeligt billede af signaturen? En vurdering på 1.000 kr. er ikke meget for et ægte Weie. Holstebro Auktioner.
3. maj: Kunstnyt.dk har fået tilsendt flere detaljerede fotos, men det ser ikke ud til, de er synlige i Holstebro.

1. maj 2021
Hvorfor er det fremhævet?

Det er svært at se, hvad der står på bagsiden. Men der står: Huse i Glostrup. Studie af P. Mønsted. Hvorfor er denne bagsidetekst fremhævet, når billedet sælges som ubekendt? Det er på ingen måde malet af Mønsted, og det er ikke en studie, men et færdigt maleri. Det sælges 7. maj, men er i skrivende stund stoppet. Hvorfor? Lauritz Herlev.

30. april 2021
Ikke hans rigtige navn

Årstallene er korrekte, men E. Steffensen er et pseudonym. Bare kig i Faber. Brugte også et andet. Fire i familien var malere, kun den yngste lever endnu. BRAA.


29. april 2021
Ægte L.A. Ring
Det er et meget ringe maleri. Er det af L.A. Ring må det være malet som 10-12-årig. Men kan man stole på bagsiden? Enhver kan skrive den tekst. To oplagte steder at søge maleriet er Peter Hertz’ store Ring-bog fra 1934 og H.Chr. Christensens L.A. Ring-fortegnelse fra 1910. Ingen af de to bøger har maleriet med. Lauritz Aalborg.

28. april 2021
Signeret T. Trier
– hvem kan det mon være?


Kan man ikke finde ud af det, bør man gå til tavlen og skrive 100 gange:
Jeg finder et andet job!
Jeg finder et andet job!
Jeg finder et andet job!
Man kunne også have skyndt sig at slå op i Faber. Lauritz Nivå
.

27. april 2021
Et ud af hundredvis

Der er solgt hundredvis af maleren på diverse auktioner, også hos Lauritz. Han tilhører kredsen af de mest produktive danske malere. Find ham på Google, i Faber og snesevis af gange  hos Lauritz.com. Lauritz Herlev.

26. april 2021
Han hedder ikke Natan
– men det er tæt på


Nathan Gutman var født i Warszawa, flyttede til Paris, hvor han døde i 1990. På et tidspunkt i 70erne opholdt han sig i Danmark, hvor han solgte til Malernes Udstilling i Vester Voldgade. Engrosprisen dengang var 600 kr. for et maleri i størrelsen 60 x 70 cm. Det gangede kunsthandlerne op med tre, så det med ramme kostede omkring 2.000 kr., omregnet til 2021 priser ca. 12.300 kr. Med en vurdering på små 1.100 kr. og ingen bud i skrivende stund, har det ikke været den store investering.  Lauritz Auktionsverket.

25. april 2021
Et ægte kunstværk
– bare ikke ægte Krøyer


P.S. Krøyer malede ikke på den måde. Han signerede ikke på den måde. Og han daterede ikke sine billeder med 47. I 1847 var han ikke født, og i 1947 havde han været død i adskillige år. Lauritz Esbjerg.

24. april 2021
For dårligt, Lars!

Signaturen er ikke let at læse, men den er set igen og igen, så enhver burde kende den. Lars, du kender maleren, ved jeg, hvorfor sætter du uvidende til at lægge den på. Kunstneren er medtaget i Faber, men for at finde den må man vide, hvor der skal søges. Vi hjælper lidt og skriver N. Lauritz Vejle.

23. april 2021
Lidt over vurderingen

BR online.

Det hedder maleren ikke

Dokumentation: Blandt andet Faber og udstillingen Kunst eller Fidus?, 1982-83, udstillingskataloget, skrevet af den verdensberømte forfatter, Preben Juul Madsen. Lauritz Odense.

Danish listed artist

Hvor er det listed, omtalt, som dansk maler? Og har en Ellen Kelleher omtalt det i Financiel Times som værdifuldt?: This is the painting ”Ferry sue la Loire” signed By Danish listed artist S. Nieman. Det er vist en værre røverhistorie. Og sælgeren står naturligvis med 100% Positive Feedback. Der foregår stadig skumle ting på eBay.com. Ebay, Mississippi

22. april 2021
Pinligt, Pinligt, Pinligt!

Kopi. Originalbilledet er et af de mest berømte motiver i dansk malerkunst, malet af en af landets helt store kunstnere. Teksten vidner om et auktionshus med kolossale vurderingsproblemer. Lauritz Roskilde.

21. april 2021
Den er så nem, som
at pille sig i næsen


Men forinden kræver det, at man kan læse, se forskel på bogstaver. Den evne har Lauritz-eksperterne ikke altid. Var de i stand til det, ville det tage et kort øjeblik at lokalisere maleren. Pga. dennes alder findes vedkommende ikke hos Faber. Men det rager dem vist også en pind! Lauritz Herlev.

20. april 2021
Lever maleren endnu?

Det ved Lauritz-eksperterne ikke. Interesserer det nogen, så kan Faber hjælpe. Har man ikke Faber, er der hjælp at hente på Google. Men regn med, det tager 10 sekunder. Lauritz Nivå.

19. april 2021

Den tror vi ikke på!

Det ligner ikke helt, den måde Skovgaard maler skovbilleder på. Og hvorfor skulle han have kradset en signatur ned i lærredet, en signatur, der slet ikke ligner hans? Det virker usandsynligt. Han kunne jo bare have signeret på normal vis. Lauritz Herlev.


18. april 2021
Lau er ikke 95 år

Det har folk med indsigt i branchen vidst i snart 20 år. Det kan ses på Google. Og Faber, naturligvis. Lauritz Aalborg.

17. april 2021
Helt og aldeles forkert

Ingen maler hedder C.A. Clemens. Det kræver ikke den store videnskab at finde ud af, hvem det er. Selv om Lauritz henviser til Charlottenborg og det derfor må være en kendt maler, sælges det som deLuxe uden malerens årstal. Som altså ikke må være kendt af Lauritz-eksperterne. Det er tydeligt signeret, en signatur det tager et øjeblik at finde frem til hos Faber. Og det har ikke, som beskrevet, været udstillet på Charlottenborg i 1915, her var kun et med af maleren og titlen var Gabende Gravhund. Lauritz Odense.

16. april 2021
Bare for dårligt ...
(Hurtigt rettet til Bent Lauritsen. Men det hedder maleren ikke, både for- og efternavn er forkerte).

Malerens billeder solgt hundredvis af gange hos Lauritz. Karakteristisk malemåde, motiv og signatur. Stikord: KE, Lundstrøm, Faber og Google. Lauritz Herlev.

15. april 2021
Australsk auktionshus
kender ikke Krøyer


I hvert fald ved de ikke, hvornår han døde. Her behøves Faber ikke, det er nok, man kender Google. I løbet af få sekunder dukker der flere hundrede sider op om Krøyer, hvor det i løbet af 0 tid kan læses, at Krøyer ikke døde i 1921.
Der er tale om en kopi, hvilket det også sælges for at være. En meget moderne kopi. Scammell Auctions, Australien.


14. april 2021
Ikke så ringe endda ...

103 bud skulle der til. Den endelige køber var første, som afgav bud, på 11.000 kr. Der var kun to interesserede, og de ”sloges” fra start til slut. BR online.

13. april 2021
Ikke malet af Carl H. Fischer
Ikke signeret Carl H. Fischer


Igen, igen, igen henviser vi til Louis Nielsen og Faber. Lauritz Herlev.


12. april 2021
Er Franijeur dansk maler?

Ja, det er han. Men ikke en af de mest omtalte. Vil man kende hans årstal, som ikke er med her, kan man slå op i Faber. Prisen, over 15.000, lyder helt vildt. Ebay.com, Miami, Florida.

11. april 2021
Det hedder maleren ikke

Også i Sverige ville man have gavn af Faber.
Uppsalaauktion.

10. april 2021
Er det Gerda Wegener?

Det mener vi ikke, vi tror, det er en anden maler, som signerer GW som Wegener. Vi tror, det er en maler, som her har malet sin udsigt fra et sted i Sydfrankrig, hvor han malede meget. Gerda Wegener malede meget få blomsterbilleder, men ikke så ”stillestående” som her. Der var mere spræld over hendes motiver. Lauritz Herlev.

9. april 2021
deLuxe i lange baner

deLuxe i Köln – uden links.

8. april 2021
Hvem er Bubi?

Signeret på forsiden, ikke på bagsiden, hvor det ikke er en signatur. Der har altid været lidt mystik om denne maler, som menes at hedde Iversen til efternavn, født 1923 med Bubi som kunstnernavn. Ved du noget om Bubi, så skriv eller ring til os. Lauritz Århus.

7. april 2021 

Hvor er den?


Er det signeret, er signaturen meget svær at få øje på. Og hvorfor oplyses årstal ikke? De fremgår tydeligt hos Faber. Men måske har Lauritz i Næstved ikke Faber. Skandaløst!

6. april 2021
Det har ikke meget
med auktion at gøre


Har vi ikke talt forkert, er der omkring 90 billeder til salg af maleren. Det ligner mere en separatudstilling end auktionssalg. Auktionsverket/Lauritz (uden link).

5. april 2021
Malede Sigurd Swane dette?

Ligner ikke hans stil og motivvalg. Og signaturen er 100% ulæselig. Auktionsverket.

4. april 2021
Malede Knud Laursen sådan?

Det har vi aldrig set! Snesevis signerer KL. Lauritz Århus.

3. april 2021
Malede Carl Fischer abstrakt?

Det kendes han ikke for.
Collage. Carl Fischer, 1887-1962, olie på plade: Collageagtigt stilleben over frugter i skål, avis mm. Signeret. Lysmål: 57x42cm. Med ramme: 68x53cm. DBA.

2.april 2021
Meget kendt i Aalborg

Maleren er tæt knyttet til Aalborg, men mest kendt for andet end sin malerkunst. Stikord: Påskefrokost. Og naturligvis Faber. Lauritz Aalborg.

1. april 2021
Det skrev vi 27. marts:
Tingkær kender ikke maleren

 Hvis han nu havde Faber, var problemet løst. Lauritz Odense.

1. april: Nu har den dygtige vurderingsekspert Leif-den-kloge fundet ud af, at maleren er Harald Leth. Men det er lysår fra Leths malemåde og motivvalg, og en skandale at prale med at være Skandinaviens førende auktionshus, når man ikke kan finde ud af det mest elementære.

31. marts 2021
Ligner det ikke ...?

Jo, det mener vi, det gør. En maler kendt for sine mange havnemotiver fra Skagen. Selv om signaturen er tværet lidt ud, mener vi at kunne genkende den. Og derfor også finde den i Faber. Lauritz Herlev.

30. marts 2021
Hvorfor er Leif Tingkær
ligeglad med sine kunder?


Havde han anskaffet sig Faber, ville han i løbet af et øjeblik kunne fortælle malerens navn. Lauritz Odense.

29. marts 2021
Helt og aldeles galt

Vi har gentaget og gentaget, at signerede malerier ikke kan være tilskrevne. Enten er de ægte eller også er de falske. I dette tilfælde er signaturen ikke Thørrestrups egen, og det er den ikke, da Thørrestrup ikke ville signere et maleri, der ikke er malet af ham selv. For det er det ikke. Lauritz Århus.

28. marts 2021
Glob og Glob

Jørn Glob (f. København 1913, d. Hellerup 1988). Landskab med måneskin. Sign. Glob. Olie på lærred. 55×65.
Vi glemte dette salg fra 23. marts. Jørn og Johannes Glob er søn og far og malede meget forskelligt. Det er ikke Jørn her, men Johannes. I øvrigt et fremragende maleri, hvilket også afspejles i prisen.
BR online

27. marts 2021
Tingkær kender ikke maleren

Hvis han nu havde Faber, var problemet løst. Lauritz Odense.

26. marts 2021
Odenses dovne eksperter ...

Fuldt og letlæseligt signeret. Hvad med at slå op i Weilbach! Har Tingkær ikke Weilbach, så prøv Google. Hvorfor arbejder Lauritz-eksperterne så amatøragtigt? Lauritz Odense.

25. marts 2021
To tyske kunstnere

Vi skal til Tyskland. Der er tale om to forskellige kunstnere, der sammen havde et grafisk værksted, ikke ukendte. Og ikke signeret Nemekap. Indrømmet, ikke helt nem. Vi har selv fået hjælp udefra.
BRAA.

23. marts 2021
Bonde Petersen er
ikke 103 år gammel


Hvor ved vi det fra? Det har vi vidst hele tiden. Andre, der ikke ved det, kunne med fordel slå op på Google, hvor det tager ganske få øjeblikke at finde ud af. Man skal bare ikke slå op på Kunstindeks, her er maleren kun 15 år. Aller hurtigt ville være at kigge i Faber, side 102, bind 1. Kig forbi eksperterne i Næstved.

22. marts 2021
For dårligt ...

En af de mest produktive danske malere. Set hundredvis af gange på Lauritz. Hjælpen er nær: Gambia, Poul S. Nielsen, Anker Landberg, Carlo Rosberg, Søborg. Led ikke hos Faber, da maleren er født efter 1930. Lauritz Herlev.

20. marts 2021
Auktionsverkets
og Lauritz'
dygtige eksperter


Ak ja! Det er jo kun at slå op i Faber. Tag til Stockholm.

19. marts 2021
Igen en Jorn-forfalskning
på eBay.com


Asger Jorn - OIL ON CANVAS PAINTING / ABSTRACT
Particle Collection. Oil canvas painting / Signed:
MEASURES: 15 X 22 Inches
. Shipping to worldwide.

Seller information

100% Positive feedback.
Fup, Svindel og Bedrag. Tag til Peru.

18. marts 2021
Ikke enig ...

Det er tredje gang maleriet sælges for at være malet af Edvard Lehmann. 29. marts 2002 var det hos Bruun Rasmussen, hammerslag 1.700 kr. Et lille års tid senere, 27. februar 2003, hos ikke længere eksisterende Hindemae for 2.700 kr. Det er meget svært at genkende ”elegante” Lehmann med sin "skarpe" pensel. Lehman brugte ikke bred pensel, som her, lidt i Michael Ancher-stil. Vi tror ikke det er af Lehmann, da han malede helt anderledes. BRAA.

17. marts 2021
Ikke en måned siden

Solgt hos Bruun Rasmussen 9. marts 2021 for 950 kr. Hurtigt sendt til England, hvor det nu midt i marts er til salg for £595, ca. 5.200 kr.
Som malet af en dansk maler. Men ingen dansk maler hedder Junot, det er af en helt ukendt, som har været inspireret af Monet.

Den engelske sælger: M JUNOT Danish School Mid 20th Century A decorative Danish School painting of an elegant woman with a parasol, signed M Junot.  Painted on canvas board dating from the mid 20th century and presented in a new frame. Condition Both picture and frame in excellent condition. Size 22cm 32cm (33cm 44cm framed). Tag til England.
Se salget hos Bruun Rasmussen.


16. marts 2021
Kan en akvarel
være tryksigneret?


Nej, det kan den ikke. Men det kan et tryk efter en akvarel/træsnit. Igen prøver Leif-den-dygtige at bilde nogen noget ind. Lauritz Odense.

15. marts 2021
Hvad er det nu
maleren hedder?

Det ved de tilsyneladende, men hvorfor giver de ham så to forskellige navne? Lauritz Roskilde.

14. marts 2021
Set hundredvis af gange
Karakteristisk malestil, karakteristisk motiv, karakteristisk signatur. Kig i Faber. Auktionsverket/Lauritz.

12. marts 2021
Uartige Bellmer
Surrealistiske og sjofle Hans Bellmer er mest kendt for sine dukker, hvor han har gjort meget ud af den kvindelige anatomi. Han er også kendt for sine hundredvis af akvareller og tegninger med stærkt erotisk/pornografisk indhold, adskillige af dem pædofile handlinger, da de viser sex mellem mindreårige børn. Noget tyder på, at de pædofile er fjernet fra nettet, men der er fortsat meget at Google efter. Lauritz Köln.

10. marts 2021
Hvad skal de bruges til?

Uden links.

8. marts 2021
Salatbestiksæt
Lauritz 399,95 kr.

– se prisen andre steder

Lauritz.com.

7. marts 2021
Uden signatur ...

Hvad er så det herunder?

Ligner det ikke en signatur, nederste venstre hjørne? Lauritz Odense.

6. marts 2021
Motivet er ukendt - skrev vi
(nej, det er Havnegade i København)
– det er maleren ikke


Ukendt og ukendt! Malerens billeder set på auktionerne i flere årtier. Lidt hjælp: Faderen var også maler, mest kendt for en bestemt type motiver. Omtalt i Weilbach, hans mor hed Vilhelmine og var også maler. Charlottenborg, Ejner Johansen, Immanuel Ibsen, Paris, Christianshavns Kanal. Lauritz Århus.

5. marts 2021
Et rigtigt
– to forkerte


Øverste er af Wunderlich, to nederste er ikke af Wunderlich. Det er de heller ikke signeret.
Lauritz Köln. 5928410   - 5957951 - 5957944.
4. marts 2021
Her er noget
at finde ud af


JMW Turner & Father @ Hestengceastre
or 'horsefollowers fort' from Danish HEST

Humans followed horses to Hastings
1/2 million years ago
DKK 5,981,527.56 or Best Offer
From United Kingdom.

3. marts 2021
Lauritz sælger kopi af
berømt maleri som originalt


Motivet er et berømt maleri af en berømt russisk maler, Lauritz her sælger som eget værk af en ukendt A. Graeser. Lauritz Århus.

1. marts 2021
Det kan man ikke ...

Man kan naturligvis ikke tilskrive et maleri til en maler, man ikke ved hvem er, udelukkende ud fra et navn skrevet på bagsiden. Flere hedder Joseph Barnes, men ingen af dem vi kender, maler på den måde. Man kan heller ikke tilskrive et signeret maleri, og slet ikke som her, hvor maleren er ukendt. Det virker amatøragtigt. Auktionverket/Lauritz.

28. februar 2021
30,2 mio. svenske kroner er forsvundet

Solgt 25. februar 2021, men salget er helt forsvundet, hvorfor der ikke kan linkes. Er det bare nogen, der har lavet fis med Auktionsverket/Lauritz?

27. februar 2021
Så byder Auktionsverket
atter på
en Rydberg-forfalskning


Kunstnyt.dk’s Rydberg-ekspert siger, billedet er en forfalskning. Det er anden gang indenfor kort tid, Lauritz/Auktionsverket byder på forfalskninger af denne maler. Og ikke retter, selv om de har fået det at vide. Auktionsverket.

26. februar 2021
Boede i Paris hos
Paul Gauguin


Stikord: Vilhelm Kyhn, Frederik Vermehren, Léon Bonnat, Faber. BR direkte.

25. februar 2021
Ligger Frederikshavn
på Bornholm?
– det tror Lauritz

Hvad med at se på maleriet! Lauritz Helsingør.

24. februar 2021
Udstillede over 50
gange på Charlottenborg


Stikord: Flere museer, L.A. Ring, Chr. Larsen, Faber. BR-direkte.

23. februar 2021
Fup, svindel og bedrag

Enhver 12-årig kan se, det ikke er P.S. Krøyer. Signaturen er godt gemt, sikkert med vilje. Hargesheimer, Düsseldorf

22. februar 2021
Just me!
– not Just
...


Hvorfra  sælgeren har, at det muligvis er Anne Just, må guderne vide. Det er lysår fra hendes stil. Men 50 kr. er jo ikke meget. Den Blå Avis.

20. februar 2021
Kunstsvindel på Lauritz

Et signeret maleri kan ikke være tilskrevet. Enten er det ægte eller falsk. Her er tale om en ægte forfalskning. Altså kunstsvindel. Auktionsverket/Lauritz.

18. februar 2021
Verdens mest produktive maler

Ubekendt? Auktionsverket/Lauritz.
16. februar 2021
Proveniens ville hjælpe

Det kan ikke sælges for Rita Kernn-Larsen blot fordi en fremmed har skrevet hendes navn bagpå, oven i købet uden bindestreg. Lauritz Herlev.

15. februar 2021
Den tror vi ikke på

Hverken malemåde, motiv eller signatur (se Faber) ligner noget fra Søndergaards palet. Lauritz Aalborg,

Den er også helt gal

Har ikke noget som helst at gøre med Staurbyskov. Ikke signeret K. Schou, men noget helt, helt andet. Lidt hjælp: Larsen 1944. Lauritz Esbjerg.

14. februar 2021
Den er helt gal ...

Det hedder ingen maler. Som i øvrigt er en kvinde. Kig i Faber. Lauritz Hamburg.
Ikke helt rigtigt

Er ikke malet af norske Gerhard Munthe. Navn og årstal forkerte. Lauritz Köln.
 
13. februar 2021
Louis Nielsen har åbent i dag
– det haster


Ser Lauritz-eksperterne her en kronhjort, så haster det med at få en tid hos Louis Nielsen. Lauritz Helsingør.

12. februar 2021
"Vi tror, det er
C.F. Sørensen"


Skrev Anette og Jens K. og henviste til katalognr. 402 fra udstillingen ”Marinemaleren C.F. Sørensen” på Marienlyst Slot i 1991.
Her ses, at et tilsvarende maleri var udstillet og havde været under hammeren flere gange, blandt andet i Kunsthallen 19. april 1950, hvor det var illustreret. Og bingo!
Herunder fra kataloget, hvor det tydeligt ses, at det er selvsamme fra Lauritz/Stockholms Auktionsverk, dengang vurderet i Kunsthallen til 600 kr., men ikke solgt.
Godt set af Anette og Jens! Se salget i Stockholm 10. 2. 2021.


Fra kataloget på Marienlyst Slot i 1991. Ikke illustreret i kataloget.

10. februar 2021
Vi er fra Danmark
Vi er fra Danmark

Det er Sven Dalsgaard også. Men det er ikke ham, der er mester for flaget. Det er ikke monogramsigneret, men signeret med malerens fulde efternavn. Find maleren i Weilbach. Ikke med i Faber, da han er født i 1940. BR Direkte.

8. februar 2021
Det hedder maleren ikke
– og det er det
heller ikke signeret

Find navnet bl.a. i Faber og et svensk leksikon. Lidt mere hjælp: I 1965 boede maleren på Bodenhoffs Plads 2 på Christianshavn. Den Blå Avis.

6. februar 2021
Det hedder maleren ikke
– og det er det
heller ikke signeret


Find den rigtige i Faber. BR Århus.

4. februar 2021
Flere hedder Otto Olsen
bl.a. Birthe Wilkes eks


Men han var cykelrytter, seksdagesrytter, fra de glade Forumdage. Så ham er det ikke. To malere hedder Otto Olsen, og de volder som regel store problemer. Er det den rigtige Olsen her? Slå op i Faber og kig efter, begge er med. Eller find ud af det på Google. BR Århus.

3. februar 2021
Vi tror ikke, det
er Eyvind Olesen

Vi tror, det er malet af en anden, som også malede høns, men oftest bornholmske landskaber og signerede med et enkelt bogstav, et af de sidste i alfabetet. I øvrigt planlægger Gørlev Bibliotek en udstilling om Eyvind Olesen og søger malerier. Kommer det her mon med? Se her. Tag til Lauritz i Herlev.

2. februar 2021
En af landets
kendte marinemalere


Billedet er signeret og derfor let at finde i Faber. Lidt hjælp: Charlottenborg gennem flere år, adskillige museer. Med i kendt fagbog af Hanne Poulsen, hvor undertegnede pjm var redaktør. Lauritz Århus.

1. februar 2021
Svært at vurdere
kinesiske vaser


BR.

31. januar 2021
Mønsted før Charlottenborg

Peder Mønsted (1859-1941) udstillede hele sit aktive kunstnerliv på Charlottenborg, helt frem til sin død i 1941. Maleriet herover er fra 1878, som 19-årig, året før hans første udstilling på Charlottenborg og motivmæssigt noget anderledes end flertallet, man senere kom til at kende. Mønsted er den maler, som gennem årene har haft flest malerier udbudt på auktionerne. Elsket af publikum, ignoreret af Kunsthistorikerne. BRAA.

29. januar 2021
Dirch Passer og Judy Gringer

Det er ikke fra Vandkunsten, men Gråbrødre Torv. Nede for enden af billedet boede fra 1958-63 Dirch Passer og Judy Gringer i nr. 4, 2. sal. Lejligheden er for et års tid siden solgt for omkring 7,8 mio. kr., men slået sammen med 1. sal. Det var her Dirch betalte tusindvis af kroner i parkeringsbøder, da det var umuligt at parkere på pladsen og hele området. Lauritz Helsingør

28. januar 2021
Vivi Bach som billedkunstner

Vivi Bach var meget alsidig, arbejdede også som designer. Sammen med ægtemanden Dietmar Schönherr (1926-2014) havde de en stor samling moderne kunst af bl.a. Dalí, Hundertwasser og Vasarely. Lauritz Köln.
 
27. januar 2021
Tilsyneladende usigneret
Tilsyneladende usigneret! Kan man skrive det? Enten er det signeret eller også er det ikke. Det kan konstateres ved at se på maleriet. Det burde Leif Tingkær vide. Et skilt indikerer, at det er af Vilhelm Arnesen, men det ligner ikke hans måde at male sine mariner på. Lauritz Odense.

26. januar 2021
Hvad med copyright?

Er det helt lovligt at gengive andres kunstværker og gøre det til sit eget? Det er vi ikke sikker på. Et af malerierne er af norske Roka. Lauritz Köln.

25. januar 2021
Ingen kunstnerafgift

Ole Faber har først efter udgivelsen fået oplyst dødsåret på maleren, 1933, hvorfor der iht. 70-årsreglen ikke skal betales en eventuel kunstnerafgift (hammerslag over 300 EUR, ekskl. moms, men inkl. avance/salær). Husk at tilføje 1933 i Faber, der er afsat plads. BRK Århus.

24. januar 2021
Hvem er Ejnar Landberg?

Maleren hedder ikke Ejnar Landberg og det er ikke signeret E. Landberg. Find den rigtige i Faber. Lauritz Odense.

23. januar 2021
Lysår fra Hansen

Sådan malede han ikke og sådan signerede han ikke. Se Faber. Lauritz Aalborg.

22. januar 2021
Er maleren ukendt?
Ikke på Charlottenborg
Ikke i Weilbach
Ikke i Faber


Uddannet på Kunstakademiet. Charlottenborg over 20 gange. Modtaget Neuhausens Præmie. Også kendt for noget helt andet end malerier.
Lauritz Roskilde.


21. januar 2021
Er den nu også
helt stueren?

Det ligner bestemt ikke noget, Fritz Syberg har malet. Signaturen er også helt skæv. Og på skiltet hedder han Frits. Nej, den tror vi ikke på. Kig på Faber.
Lauritz/Auktionsverket.

20. januar 2021
Det hedder maleren ikke
Det er heller ikke signeret Erlund. Hvis Leif Tingkær var i besiddelse af Faber kunne han have fortalt sine kunder malerens navn og dennes årstal. Lauritz Odense.

19. januar 2021
Kvinden er en mand

Bruun Rasmussen har i øjeblikket to malerier til salg af Marie Luplau, men kun det ene er af hende. Maleriet herover er malet af en mandlig kunstner. Stikord: Th. Niss, Tisvilde, Asserbo og Faber. Som direktør for Varde Museerne gennem tre årtier var Ole Faber i øvrigt en flittig indkøber af værker af venindeparret Marie Luplau og Emilie Mundt. BRH.


Hvis nu ekspert-Dinesen ...

i Næstved anskaffede sig Faber, ville han hurtigt kunne fortælle sine kunder, hvornår maleren døde. Malerens far er i øvrigt Carl H. Fischer, som det kan anes. Lauritz Næstved.

18. januar 2021
Malerens årstal kendes ikke

Det er aldrig lykkedes at få de rigtige årstal frem på maleren. August Jacobsen 1868-1955 er kopieret fra KID, men dækker over en norsk maler. Maleren herover er kendt som Skov-Jacob, og hans rigtige fornavn menes at være Aage. Rekorden på et af malerens billeder er 42.000 kr., men under det forkerte navn og årstal. Prisen gengivet på Artprice.com, hvor de fleste er helt forkerte. Lauritz Köln.

17. januar 2021

Kig på signaturen!

Kunstneren har udstillet over store dele af verden og modtaget et væld af priser. Ikke med hos Faber, da han er født flere årtier efter 1930. Lauritz Roskilde.

16. januar 2021
Hvor ligger Borgerbjerg?

Stedet er et af Danmarks mest kendte og har aldrig heddet Borgerbjerg. For dårligt! Lauritz Herlev.

15. januar 2021
Set hundredvis
af gange

Igen en af de malere, set så mange gange og med karakteristisk malemåde og motiv, at et kig på den karakteristiske signatur er overflødig. Men find den alligevel på Faber. Auktionsverket/Lauritz.

14. januar 2021
Vurdering 2.000-3.000 kr.
Hammerslag 80.000 kr.Hvordan kommer slutprisen op på 80.000 mod en vurdering på 2-3 tusinde? Ja, kigger vi på signaturen, VK sammenskrevet (se Faber), så er den benyttet af Vilhelm Kyhn. Men det ved Bruun Rasmussen også alt om. Så der må være en grund til, at det sælges som ubekendt. Men vi tipper, køberen har troet på Kyhn. BR.

13. januar 2021
Berømt dansk maler

Vi hjælper: Et tilsvarende motiv af maleren solgtes i Museumsbygningen 30. nov. 2000. Find også maleren i Faber. Karakteristisk signatur, ikke fra 71, men fra 77. Auktionshuset.

12. januar 2021
Hvem kender Niss Skovgaard?
– vi gør ikke!


Men vi kender naturligvis maleren, som hedder noget helt andet. Her er både for- og efternavn forkerte. Find ham i Faber. Lauritz Esbjerg.

11. januar 2021

Den er god nok!

BR Havnen.

Den tror vi ikke på!

BR Århus.

10. januar 2021
Hvem forstår det?

Oliemaleri, p s krøyer/villumsen, motiv:
Landskab, stil: Naturalistisk, b: 37 h: 46
maleri på træplade år ca 1870 gammel farvergård pilestræde kbh vuderet skagens museum sign utydelig men malet af uddannet kunstmaler.
Hvad har Skagens Museum vu(r)deret?
Hvad betyder Krøyer og Willumsen?
Hvem er den uddannede kunstmaler?
Den Blå Avis.


9. januar 2021
Det ligner vist ikke
noget fra Danmark!

FANTASTIC ! 
MID CENTURY CITYSCAPE
ORIGINAL OIL  PAINTING

unsigned Circa 1957
Mid - Twentieth  Century
Danish  Expressionism !
Framed  Measures  Approx
18 - 1/2 " By  16 - 1/2
Det er svært at se det fantastiske i dette amatørmaleri. Også svært at se noget som helst dansk i det. Hvorfor tror sælgeren fra Arizona det? Gallery 20th.

8. januar 2021
Det bjergrige Skagen

Hvor får de det fra? Det har intet med Skagen at gøre, påklædningen ej heller. Men ikke noget dårligt maleri. Lauritz Köln.

7. januar 2021
Lis Bjergsteds mand

Det er ikke meget man ved om Eli Bjergsted, født 1925. Det var ham, der fotograferede alle de motiver, Lis Bjergsted malede, projiceret direkte op på lærredet. Har selv (pjm) overværet det, da de boede skråt overfor Kunstmuseet. På et sent tidspunkt flyttede de til England, hvor Lis ifølge sin yngste søn, Willy Bjergsted Jensen, malede under navnet Paula French. Eli Bjergsted har også signeret Eli Ernst, Ernst et mellemnavn. Eli signerede i øvrigt en del af fruens malerier, han havde en mere "flydende/kunstnerisk" skrift, hvilket dokumenteres på Elis maleri herover. Kunsthandler Chris Lund har på et tidspunkt påstået, at det var lige omvendt, at hun signerede hans.  Lauritz Herlev.

6. januar 2021
Helt blanke

Otydligt signerad. Stadsmotiv. Ca 55 x 47.
Ved man ikke med det samme, hvem denne maler er, så ved man ikke ret meget. Auktionshuset Nyköping.
Auctionet är en marknadsplats där europeiska auktionshus säljer möbler, konst, design, samlarföremål och mycket mer

Föremålen säljs på nätauktion, ungefär som eBay eller Tradera, men med skillnaden att alla föremål är noggrant kontrollerade, beskrivna och fotograferade av experter. Det gör det tryggt att handla.

5. januar 2021
Carl Holm døde i 1918
af den spanske syge, den
ondartede influenza
– alle pandemiers moder


Carl Holm (1885-1918) blev kun 33 år gammel, bukkede under for den spanske syge efter at være emigreret til USA. Der ses ikke mange af malerens billeder på markedet, i Boston er det herover i øjeblikket til salg med relevante oplysninger. Se salget. Læs mere om maleren i Weilbach.

4. januar 2021
Hun hedder ikke Jette
– hun hedder Jet-te


Mange skriver forkert, også Weilbach. Tror, bindestregen er en fejl, men hun staver pussigt nok sit navn Jet-te. Se selv. Jet-te er bestemt ikke nogen dårlig maler. Billedet tidligere solgt for 12.000 svkr. Lauritz/Auktionsverket.

3. januar 2021
Hvorfor finder Lauritz
ikke ud af denne?

5. december 2020
Ukendt har været
kendt i årtier


Signaturen er så karakteristisk, at det er unødvendigt at se på selve maleriet. Find den på Faber og på snesevis af Lauritz-salg. Lauritz Helsingør.
Auktionen herover omtalt 5. december afsluttedes med, at den blev sat til omsalg på varenr. 5894759 og solgt 27.12. for 300 kr.
Nu er billedet på igen for tredje gang,
varenr. 5894759 "overskrevet". Se det selv.

2. januar 2021
Malerens rigtige navn
kendt i flere årtier


Maleren hedder ikke Carl Birksö, C. Birksö er et pseudonym benyttet af to afdøde malere, ingen af dem født i 1901. Alle oplysninger findes i Faber. I øvrigt et højt hammerslag for Birksö, 3.000 svkr. Lauritz/Auktionsverket.

1. januar 2021
Hvor står det, at det
 er Hjarbæk Fjord?


Sælges fra Australien, men Hjarbæk Fjord står på flydende dansk. Hvorfor ved sælger så ikke, hvem maleren er? Det er ikke Danmarks mest berømte kunstner, men i Faber er han nævnt med fulde navn og årstal. Leder man lidt på Google dukker han op. Ebay, Sydney.

 

 

 

2. juli 2020
Et par småfejl (1)

Korrekt på nær signaturen. Der står ikke Alf. Larsen, som "den rigtige" Alfred Larsen signerer. Lauritz Roskilde.
Et par småfejl (2)

Korrekt, men dødsåret mangler. Det kunne Lauritz i Helsingør have fundet i Faber. Lauritz Helsingør.

1. juli 2020
Det skrev vi 20. juni. Det har ikke hjulpet.
Solgt 30.6.2020 under nyt varenr. 5701850
20. juni 2020
Har de ikke en
Louis Nielsen-afdeling
i Århus?


Uden kommentar. Lauritz Århus.

Lauritz fik en hest til at glo
– er jeg virk'lig en ko?

30. juni 2020
Ikke et originalt litografi

Det er formentlig en plakat, hvor teksten er skåret fra. Esteves originallitografier er signerede og nummererede. Lauritz Helsingør.

29. juni 2020
Mere fup med Jorn

Det originale hedder Jubilation larmayennageuse, er fra 1969 og udført i 300 eksemplarer + 30 prøvetryk. Det til salg har nr. 22/150 og signaturen er åbenlys falsk. Hvad der står i certifikatet, får vi ikke at vide. Tag til Avignon i Frankrig.


27.juni 2020
Kendt for mange
københavnerbilleder


Ikke let at finde i kunstlitteraturen. Nemmest er det at slå op i Faber. Lauritz Odense.
 
26. juni 2020
Kendt dansk maler
– mest kendt i Tyskland


Er mere kendt for en anden type motiver, men signaturen er meget tydelig og meget karakteristisk. Vi iler med lidt hjælp: Professor, hav, Hanne Poulsen (redaktion pjm), Weilbach, Faber. Lauritz Köln.

25. juni 2020
Ikke helt let

Signeret med blokbogstaver. Lidt hjælp: Gyldendal, Ota, Faber. BR Direkte.

Hvad er det for noget?
Nu har vi set på tilsvarende bagsider i lang tid. Hvad er meningen med dem? Ingen billeder kan åbnes. Lauritz Düsseldorf.

24. juni 2020
Meget atypisk
Carl Hertz


Det plejer at være store heste. Men signaturen ser ægte nok ud. Lauritz Roskilde.

23. juni 2020
 
Hvad hedder maleren?
Krestensen eller Krestesen? Det er vel ikke lige meget! Lauritz Roskilde.
22. juni 2020

Det er 37 år siden
det på udstillingen Kunst eller Fidus? på Sophienholm afsløredes, hvem maleren er. Og han hedder hverken Hamon eller det, det letlæseligt er signeret. Det er et pseudonym og en maler, der er skrevet om snesevis af gange. Og Faber har det hele med. Lauritz/Auktionsverket.

21. juni 2020
Lauritz.com er
ikke et auktionshus
– det er en blandet landhandel


En læser har kigget forbi Lauritz i Helsingør og konstateret, at ud af 119 varer var de 106 nyproducerede. Et eksempel herover. Det har ikke noget med et auktionshus at gøre. Helsingør.

20. juni 2020
Har de ikke en Louis
Nielsen-afdeling i Århus?


Uden kommentar. Lauritz Århus.

Ikke malet af Else Korn

Det  er umuligt at drive et auktionshus uden nødvendigt faglitteratur. Var Lauritz på Hammervej i besiddelse af Fabers tobindsværk havde det ikke været nødvendigt at misinformere sine kunder. Et opslag i Faber viser med det samme, hvem maleren er. Har den fattige Lauritz-afdeling ikke råd til at købe Faber, så kan det lånes på biblioteket. Hammervej 1.

19. juni 2020
Ribers er en kopi

Jesus som 12-årig i templet, hedder maleriet. Det originale malede Heinrich Hofmann (1824-1911) i 1881 inspireret af Max Liebermanns (1837-1935) maleri med samme emne to år tidligere, som vakte stor skandale (søg på Google). Maleriet er kopieret utallige gange, i 1941 af blandt andre en indsat i Horsens Statsfængsels kirke som altertavle. Det originale hænger i Riverside Church i New York (se mere her). Lauritz i Köln bød på et tryk af samme maleri, men ingen af de to huse vidste noget om originalmaleren. Lauritz Esbjerg.

18. juni 2020
Et ukendt auktionshus

Er der nogen, der kender auktionshuset Lauritz.com? Det er der formentlig. Til gengæld kender Lauritz ikke den verdensberømte kunstner herover, let genkendelig på stil og signatur. Det er pinligt ud over alle grænser. Lauritz Herlev.

17. juni 2020
Årets hop
Vurdering 2.000 kr.
Hammerslag 200.000 kr.

Se herunder

16. juni 2020
Hvor ender buddene?

Selv om bordene har nogle skader synes vurderingen på 2.000 urealistisk lav, med mindre det  er kopier. To borde fra samme serie er tidligere solgt for €36.000, over 268.000 kr. Natten til tirsdag er der budt 20 gange højere end vurderingen. Auktionshuset.

15. juni 2020
(Det skrev vi 28. maj):
Malede han

efter sin død?

Nej, det gjorde han ikke. Det er der ikke så mange, der gør. Faktisk kender vi ikke nogen. Dateret 1955, derfor naturligvis en anden maler. Find ham i Faber. Lauritz Odense.

15. juni 2020: Det er stadig den forkerte maler. I Odense er de åbenbart ligeglade med, hvad de sælger. På den tidligere auktion solgtes billedet ikke, men det ved ingen, da auktionen blot blev overskrevet.

14. juni 2020
Rigtige maler
Rigtige signatur
– men vurdering og
årstal langt ude i skoven

This is a magnificent painting by the listed Danish Artist Albert Svensen (1901-1978).
Rich vibrant colors, thick brushstroke, just a beautiful pastoral scene with horses amongst the trees. Original thick recessed frame which really brings out the artwork. Original brass nameplate with Albert Svensen center front. Dimensions: 26 1/2" x 34 1/2". Total Framed: 32" x 40"
.
Årstallene er helt ude af perspektiv (se Faber). Og en vurdering på 16.500 kr. er ny verdensrekord, hvis den holder. Smut til Texas.

13. juni 2020
En maler med succes
– sig navnet!

Felix von Alterheim
I årevis har han solgt sine skilderier på Lauritz, eller