Ny KÆMPESKANDALE på Politiken
Det skrev Politiken 28. april 2017:
Forsiden: Kunstkomet afsløret som storsvindler
Forsiden på KULTUR:
 Forfalskeren med de mange navne

Artiklen er skrevet af Mette Lützhøft og er en journalistisk skandale af uhørt omfang, en Fake News, som Politiken ellers tager afstand fra. Fake News er ikke bare løgnehistorier, det er også det, som ikke fortælles i relation til det, historien handler om, som bevidst udelades af grunde, som har til hensigt at skjule et eller andet væsentligt. Det, som skal skjules her er, at undertegnede for 10 år siden afslørede den omtalte svindler, og som Mette Lützhøft havde kendskab til, idet hun i en mail fra New York henvendte sig til mig med ønske om at interviewe mig. Hun havde læst om min afsløring af svindleren, dokumenterede beviser, der har ligget frit fremme i 10 år. Men da Politikens magtmennesker hørte mit navn indblandet, fik hun skriveforbud. Åbenbart ikke om selve historien, som ligger og flyder på nettet, og ikke kræver research. Det er bare at skrive af.
For helt at udelade mit navn, har hun tåbeligt anonymiseret svindlerens navn, han omtales som EHS, men som retteligt er EIS. Ved ikke at nævne svindleren ved navn, undgår hun at navnet, Eric I. Spoutz, slås op på Google. Her springer nemlig Kunstnyt.dk i øjnene som første indslag.

 Den historie Mette Lützhøft skriver, kan ikke fortælles uden at flette mine afsløringer ind. Det er FBI, som nu har fået Spoutz dømt, den magt har jeg ikke. Men det var mig, der for 10 år siden afslørede ham som svindler. Det kan bl.a. læses her.
På Politiken online er der ingen links til Spoutz-sagen. Her hedder det blot:
Han snød og bedrog, men til sidst blev kunsthandleren med de mange navne fældet af af FBI. For abonnenter.
Fældet af FBI! Ak ja! For 10 år siden bombarderede jeg FBI med beviser mod Spoutz. Uden reaktion. Jeg bombarderede lokalaviserne i Detroit, hvor Spoutz havde hovedkvarter. Ingen reaktion. Jeg henvendte mig til dansk politi. Det var ikke deres bord, fik jeg at vide. Alle danske aviser har de seneste 10 år haft kendskab til mine afsløringer på Artfakes.dk og Kunstnyt.dk. Ingen reaktion. Jeg har korresponderet med Spoutz og blevet truet med sagsanlæg. Ingen reaktion. Jeg har afsløret hundredvis af falsknerier solgt af Spoutz. Ingen reaktion.
Kommentar: Dansk presse, mine ærede kolleger, har snorksovet i 10 år.

På Politiken hader de undertegnede. Det gør de, fordi jeg har afsløret en række af deres løgnehistorier, nogle mere ondskabsfulde end andre. Det resulterer ikke i venner, ikke i gode kolleger, men en type mennesker, som vil genere en alt det, som er muligt. Og det har Politiken foreløbig haft stort held til.
Hvad er den korrekte betegnelse for den slags? De er ikke idioter. Men hvad er de så? Røvhuller?

Preben Juul Madsen
ansv. red. Kunstnyt.dk