Kunstnyt arkiv spalte 2
010815-310116

31. januar 2016
Er det nu også originalt
signeret af Picasso?


Ifølge katalogbeskrivlsen er det originalt signeret af Picasso. Men er det det? Det fremstår også som unika. Men er det det? Er det bare et litografi, som beskrevet, eller en plakat? Der mangler helt nødvendige oplysninger og en tydelig proveniens. Solgt 28. januar 2016, hammerslag 10.500 kr. 

30. januar 2016
De ligner ikke noget
Olivia Holm Møller har malet


OHM bagpå er åbenbart nok for Tingkær til at tro, de er malet af Olivia Holm Møller. Men enhver kan skrive hvad som helst bagpå et maleri. Kom med en klar proveniens, Tingkær, før vi tror på, det er hende: 4141711  4141710  4141712  4141715


29. januar 2016
AFSINDIGT SLUDDER AF LAURITZ-EKSPERTER!

Sjældent er set en mere fjollet omtale af en kunstner. Et sted hedder det: "I juli 2002 blev Robbi Jones, den første internationale kunstner der blev noteret på Art markedet". Meningsløst sludder! Læser man Lauritz-eksperternes katalogbeskrivelse, er der her tale om en verdensberømt kunstner. Men hvor er han det? Kendes der internationale priser i topklasse? Ikke én eneste. Lauritz har tidligere vurderet en af skulpturerne til 8.000 kr., som fik hammerslag på 2.200 kr. Se 4137678 og 4137663

28. januar 2016
Hvem er Wilhelm Barth
og familien Halberg?Det var ikke længe, det var til salg. Er nu annulleret. Det kunne være interessant at få at vide, hvordan Lauritz-eksperterne er kommet frem til, at maleren hedder Wilhelm Barth, og at alle de mange mennesker portrætteret er familien Halberg. Flere malere hedder Wilhelm Barth, men ingen af dem maler på den måde og signerer som her. I øvrigt skal man være meget dygtig for at se, der står W. Barth.Kig med.

Jørgen Waring har
været med i mange år


Tre spændende "avisbilleder" er i øjeblikket under hammeren af Jørgen Waring, som har været aktiv i omkring 60 år. Se det ene her. Og besøg Waring i hans studio her.

27. januar 2016
Hvor længe får du
mon lov, Bengt?


deLuxe-Lauritz fortsætter med
at bedrage potentielle købereKender man ikke salget af billedet herover, tror man, det ikke tidligere har været på. Hammerslaget19.1. på 20.000 kr. betragter vi som ren fup, da det kort efter salget blev sat til omsalg, igen vurderet til 40.000 kr. Hvornår vågner forbrugerombudsmanden og sætter en stopper for fidusfirmaet Lauritz.com's ulovlige fiduser? Det ligner grov embedsmisbrug. Følg med i Lauritz.com's fiduser. En helt anden ting: Zigers malerier er "overmalede fotografier", som slet ikke har den værdi, de er sat til. Malerisk og kunstnerisk er de heller ikke noget at skrive hjem om.
(Vi beklager at have skrevet Zier. Er nu rettet til Ziger)

26. januar 2016
Hans malerier er ofte
forvekslet med Bjulfs


Her er tale om en kopi efter Bjulf, af en maler, hvis billeder adskillige gange er forsøgt solgt som ægte Bjulf. Man kender malerens navn, men signaturen er lavet, så den kan forveksles med Bjulfs. Tag til Susmol.

25. januar 2016
Auktionsverket: Ubekendt maler.
Bagpå betegnet Georg Achen


Det er fremragende malet, så det kunne sagtens være gjort af Achen. Udsnit.
Følg det i Stockholm.

24. januar 2016
Skolepengene tilbage

Tror de virkelig i Sverige, at Amsterdam ligger i Danmark? Det gør de åbenbart.
Se selv.


23. januar 2016
For svær for Lauritz

Her på natredaktionen har vi svært ved at se blomsterne. Vi synes heller ikke, det er signeret I.B. Debois. Vi spurgte naboens 8-årige Sonja. Hun siger, der står Klenø. Hvad synes du selv?

22. januar 2016
Amatørerne fra Lauritz
folder sig igen ud ...


To kunstnerisk ligegyldige malerier, som ikke har det fjerneste at gøre med Elise Konstantin-Hansen.4129363  4129364.

To underlige Jens Sørensen
– er de ægte?


I dag tager auktionshusene så godt som alt signeret Jens Sørensen med. Der er så mange dårlige og falske, at det er svært at se forskel. De to herover virker lidt betænkelige, og hvor Lauritz har opsnuset fødsels- og dødsdatoerne 1923-1998, er en gåde. Øverste er rettet, men ikke nederste. 4118688 4123606. 22.1.16: Nu er datoerne rettet på begge.
 
For flere årtier siden afslørede kunstsamleren Gunnar Mikkelsen, tv, adskillige Jens Sørensen-forfalskninger, som Leif Jensen, i dag kunsthandler med Cobra som 1. prioritet, dengang chefredaktør på B.T. , slog stort op i avisen og omtalte Gunnar Mikkelsen som kunstdetektiven. Da Jens Sørensen døde, fortsatte produktionen, malet af nogle venner, han havde boet hos. Mange af disse forfalskninger er ikke til at skelne fra ægte.

21. januar 2016
Lauritz: Kunstneren født 1951
Lauritz: Billedet udført 1951Det ville være en verdenssensation, var det rigtigt. Men det er det ikke. Kunstneren er ikke Eydun av Reyni, og det er det heller ikke signeret. Om igen! Det foregår i Aalborg.

20. januar 2016
Frandsen malede det
ikke i 1800-tallet


Det tager ikke længere tid at researche Frands Frandsens data på nettet end at pille sig i næsen. Ganske vist blev Frandsen gammel, men billedet herover er malet langt oppe i 1900-tallet. Det er i øvrigt malet på masonite, som først blev opfundet i 1924 og næppe benyttet til at male på før tidligst i 40erne. Tag til Stockholm.

19. januar 2016

Det er ikke Blomster-Jensen

I.L. Jensen omtales ofte som Blomster-Jensen. Maleren herover omtales ofte som Blomster-???sen. Den er vist meget nem. Kig med.

18. januar 2016
Kan sælgerne stadig
selv sætte vurderingerne
på Lauritz.com?


For en del tid siden var vurderingen på et tilsvarende maleri af Davernum fem gange så meget, nu sat til "kun" 2.000 kr. For nogle år siden blev Davernum så sur på Kunstnyt.dk, at han og hans intelligente samleverske, Lone Rugård, fik en række hysteriske anfald. Dengang fik vi afsløret, at det ikke var Lauritz.com's vurderingsfolk, som satte vurderingerne på Davernums "kunstværker", men Davernum selv. I øjeblikket har Lauritz billeder til salg af Ole Ziger, til fantasivurderinger. Har også han selv sat dem, i strid med Lauritz.com's egne regler? Følg auktionen i Næstved.
Læs et par tidligere indlæg om Davernum:
Det ene  Det andet.

17. januar 2016
Er der bjerge i Sydhavnen?

Vi formoder, der menes Sydhavnen, hvor Folmer Bendtsen har malet mange motiver.
Men er der så bjergrigt/bakket i Sydhavnen? Det var der ikke sidst, vi kiggede forbi. Er det Folmer Bendtsen, så er det et tidligt maleri, som var noget anderledes end dem af maleren, man kender bedst.Kig med.

16. januar 2016
Vi fik i går bragt en forkert historie om et Lerfeldt-maleri og gør skaden god igen ved at hjælpe Lauritz i Næstved vedr. maleriet herunder ...

Vi hjælper: Det er ikke malet af Carl Emil Lund. Det er et fidusmaleri. Carl Emil Lund var ikkefidusmaler. Med venlig hilsen Kunstnyt.dk. Og undskyld.
PS: Tak til JH for opklaringen vedr. Lerfeldt.

15. januar 2016
Et landsted ... nå ja!

Det er ikke til at se her, men motivet dækker kun en meget lille del af "landstedet", idet der er tale om Frederiksberg Slot. Ejnar Johansen boede i øvrigt kun 200-300 meter fra slottet, der som bekendt ligger på toppen af Valby Bakke. Kig med.

14. januar 2016
Blæksprutten har vi ikke mere
– men heldigvis har vi Lauritz.com


Lad være med at byde!, opfordrer Lauritz kunderne til. Alligevel bydes der rask væk.
Det er virkelig morsomt, det her. Se selv.

13. januar 2016
Den er helt forkert

Det er ikke malet af Arnold W. Petersen, og det er det heller ikke signeret. Det er en kvindelig maler, som undertegnede for en del år siden kom hos i hendes og hendes mands store villa på Frederiksberg. Manden var en kendt tv-mand, og hun datter af et ikon i dansk kunst, en af de mest legendariske kunsthandlere og kunstsamlere herhjemme. Så skulle den vist være lige til højrebenet. Tag til Herlev.  pjm

12. januar 2016
Mens forbrugernes
ombudsmand
fortsat snorksover ...


... bedrager Lauritz.com uafbrudt potentielle købere. Auktionen over maleriet herover sluttede 10. januar uden noget bud overhovedet. Allerede dagen efter, 11. januar, var det på ny under hammeren. Igen til samme vurdering, 18.653 kr. plus 20% salær plus 95 kr. i gebyr, i alt 22.478 kr. Bedraget består i, at Lauritz-eksperterne påstår, at det tidligere er solgt for dette beløb, hvilket er en lodret løgn, da det så sent som i går, 10.1. 2016, ikke kunne opnå hammerslag på 12.313 kr., som var mindsteprisen. Gensalget svarer 100 procent til firmaer, der under udsalg fupper med førpriser. I Lauritz' tilfælde fortsætter auktionen med samme varenummer, så ingen kan se, det samme maleri lige har været på. Det samme er gældende med de andre over 20 usolgte af samme maler(e), som også blev lagt på i går, og som tilsammen er vurderet til over 300.000 kr.
Og alle er af anonyme malere. Man skal vist være meget naiv for at byde på nogen af de malerier. Se det ene.

11. januar 2016
Hvor mange ens findes?

Herover varenummer 4115525
Herunder varenummer 4033675
 
10. januar 2016
Tre billige Birk på eBay

I Danmark er de langt dyrere. Her et af de meget dyre.

9. januar 2016
Hvor længe kan de blive ved?

Det er nu 4. gang Lauritz har det samme maleri til salg med samme forkerte navn og samme forkerte årstal.
Det skrev vi 21. december 2015:
Det er ikke bare Alfred Larsen og Alfred Larsen, som volder problemer. Vi skærer derfor ud i pap forholdet Rasmussen og Rasmussen, som er far og søn, og som begge har benyttet samme pseudonym, men med fornavnet stavet forskelligt.
Osvald Rasmussen-signerede er Osvald Karms. Osv.Rasmussen-signerede er Allan Karms. Gem det nu i kartoteket, Lauritz! Det sker for ofte, at det kommer forkert ud. Årstallene 1885-1972 tilhører Osvald Karms. Billedet herover er altså malet af Allan Karms. Vi gentager: Allan Karms. Se det.


8. januar 2016
Det er ikke så meget selve motivet,
man skal lægge mærke til ...

Det er mere for eksempel ... som for eksempel ... at det ikke er selve motivet, men ... Se det med egne øjne.

7. januar 2016
Årstal rigtige, navnet forkert

Det er ikke signeret Mølgaard, men Møllgaard, som er et pseudonym. Kender man malerens rigtige navn, skal det naturligvis nævnes. Med det kendes åbenbart ikke af Lauritz i Roskilde.

6. januar 2016
Ser de ikke meget ens ud?


Samme auktionshus, men forskellige varenumre, katalogtekster og vurderinger. 
4109411 vurderet til 1.500 SVKR.
4109356 vurderet til 1.000 SVKR.

5. januar 2016
Svend Ritter er ikke
snart 100 år gammel


Faktisk er det næsten 10 år siden, han døde, den 2. august 2006, hvilket er forbigået i tavshed de fleste steder: Alle auktionshuse, Copydan og Artprice.com. Der er også knas med hans fødselsår, nogle, så godt som alle, mener, det er 1917, andre 1916. Havnen.
Bruun Rasmussen rettede hurtigt, i løbet af få timer. De er langt kvikkere end Lauritz, der skal bruge flere dage ... eller slet ikke.

4. januar 2016
Hvem vil betale 74 mio. kr.
for det skrækkelige maleri?


Dyreste på eBay.com i skrivende stund. Se det.
Hvem vil betale 52 mio. kr.
for det skrækkelige maleri?


På eBay.com kan man forlange hvad som helst for ligegyldige klatmalerier. For ikke så mange år siden lå de dyreste på flere hundrede millioner, nu er der renset lidt ud. Men ikke nok. I øjeblikket er der ca. 50 "kunstværker" til salg for over 1 mio. kr., ingen af dem ret meget værd. Det næstdyreste her 4. januar 2015 er det herover.

3. januar 2016
Lars hedder ikke Lars!

Vi hjælper lidt (meget): Det er korrekt, malerens fornavn er på fire bogstaver og begynder med L, men han hedder ikke Lars.
Følg med.
Einar hedder ikke Einar!

Her har Lauritz valgt at skrive Einar øverst og Evelyn nede i teksten. Det er et par år eller tre siden Bruun Rasmussen afslørede, at Thorbjørn ikke hed Einar, hvilket alle, også Kunstnyt.dk, indtil da havde troet. Så Einar er forkert. Følg med.

2. januar 2016
Er Groth Jensen død?
Det vidste vi ikke ...


Bagpå billedet står Haven, men Lauritz skriver Havnen. Da det mere ligner et havnemotiv end en have, må det være en fejlskrivning på bagsiden.
Det må også være en fejlskrivning af Lauritz, når de har ladet Groth Jensen dø i 2006. Så vidt vi er orienteret, lever han endnu. Kør til Herlev.

1. januar 2016
Maleren er ikke
født i Danmark


Som vi har gjort siden 1998, hjælper vi også her. Maleren er af hankøn, født uden for Danmarks grænser og død i forrige århundrede. Han ligger begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. Hans data findes flere steder, fx på Copydan og Artprice.com, men begge steder er de forkerte. Det ved vi, fordi på nettet findes hans gravsten afbildet med de rigtige data. Kig kig.
4.1.16 afsluttet og sat på igen med samme nummer uden at gøre opmærksom på, at teksten nu er ændret og det sælges malet af Cwirko, som er korrekt. Selv tak, Lauritz!

31. december 2015
Alt forladt – og dog!

Halvorsen døde i 1931, og siden har pistolerne været forladte. Men hvordan kan Lauritz så sælge dem, når de er forladte? Forlød der intet om, hvor Halvorsen forlod de forladte? Det er trods alt over 80 år siden. Men selv om de er forladte, så er de dog tilladte. Hvis nogen finder dem. Led med.
  
30. december 2015
Burde Michael Ancher
ikke krediteres?


Uanset, hvem der har malet billedet, så er det en direkte kopi efter et af Michael Anchers berømte malerier. Det burde vel bemærkes, Nick! Smut til Århus.

29. december 2015
Vurdering Lauritz: 1.995 kr.
Pris hos Wish.com: 409 kr.


Lauritz.com  Wish.com

28. december 2015
Det er bare for dårligt

Ingen Lauritz-kolleger hjalp med navnet på denne berømte danske maler, som havde sin helt egen, let genkendelige og meget karakteristiske malestil. Og det er ikke mere utydeligt signeret end at enhver kan læse navnet: Hans Øllgaard. Kig selv efter.

27. december 2015
Vi må vide noget mere
 
Inden vi ringer til Storm må vi vide, hvad vi skal ringe om. Det må man som potentiel køber have krav på. Auktionen er jo afsluttet. Spændende at høre Storms svar. Vent her.

26. december 2015
Ikke originalt signerede

Ifølge katalogteksten er de solgt som originale litografier originalt signerede. Men det er simple reproduktioner, signerede i trykkene. Se dem.

25. december 2015
"Ukendt skagensmaler"
 budt pænt op

Frederik Lange er som skagensmaler ikke på højde med Krøyer og Ancher, heller ikke prismæssigt, og der ses ikke så meget af ham på auktionerne. Maleriet herover var vurderet til 2.000 kr., men smuttede op i 6.200 kr. Bruun Rasmussen har for en del år siden solgt et skagensmotiv til nogenlunde samme pris. Frederik Lange gik på Kunstakademiet 1893-96, derefter iflg. Weilbach på Kunstnernes Frie Studieskole (P.S. Krøyer). Han slog sig først permanent ned på Skagen i 1924 og af den grund ikke tilknyttet de egentlige skagensmalere. Læs om Lange på Weilbach.
Se salget 22. december. 

24. december 2015
De er gode nok

Igen spørger usikre, om de to Chmielinski er ægte. Her er kun at fortælle, at det er de.
4101896  4105194

23. december 2015
Dyr Asger Jorn i Vejle

Det er agurketid her op til jul. Men lidt sker der. Her har Lauritz i Vejle fundet et kostbart Jorn frem. 400.000 kr. er vurderingen. Se det.

22. december 2015
Alt fra dagen er forsvundet. Vi leder./p>

21. december 2015
De gider ikke rette deres fejl

5. december stod teksten herunder, men selv anden gang maleriet var på, gad man ikke rette. "Solgt" igen 20.12.15.

Det er ikke bare Alfred Larsen og Alfred Larsen, som volder problemer. Vi skærer derfor ud i pap forholdet Rasmussen og Rasmussen, som er far og søn, og som begge har benyttet samme pseudonym, men med fornavnet stavet forskelligt.
Osvald Rasmussen-signerede er Osvald Karms. Osv.Rasmussen-signerede er Allan Karms. Gem det nu i kartoteket, Lauritz! Det sker for ofte, at det kommer forkert ud. Årstallene 1885-1972 tilhører Osvald Karms. Billedet herover er altså malet af Allan Karms. Vi gentager: Allan Karms. Se det selv.


20. december 2015
Mere svindel på eBay

eBay-fupsælgeren: "Up for sale is a listed and important Danish artist Axel Johansen (1872-1938) artwork. Early 20th century large painting Oil on canvas beautiful landscape, signed on lower right front. 26x34 inches approx plus 3 inches of original heavy vintage frame making it 32x40 inches overall, painting has age but in very good condition, was purchased in Denmark from a gallery. Well known artist from Denmark. Guranteed to be authentic work by the artist".
Løgn og bedrag. Der er ikke tale om Axel Johansen, men om et A. Johansen-signeret maleri, en signatur flere har anvendt som pseudonym. En af dem var Per Ib Gravfort. Sælger forlanger 5.500 kr., men det må kun koste få hundrede. Axel Johansen malede ikke den type motiver og signerede heller ikke sådan. Tag til Canada.

19. december 2015
Er de falske?

En svensk ekspert påstår, at de to malerier herover solgt som værende malet af Inge Schiöler, er falske. Solgt 16.12. Billederne fjernet. Tag til Malmö.

Er det en ægte Inge Schiöler-signatur?

18. december 2015
Der står ikke F. Dunlow

Langt fra! Hvad står der så? Det virker vist ikke svært. Se selv.

7. december 2015
Ride Ride Ranke ...

"363302. OIDENTIFIERAD KONSTNÄR. Mor och barn, färglitografiskt tryck, Otydlig signatur i tryck".
Det er for dårligt, Jan Garpenhus! Det er et berømt maleri af en meget berømt nordisk maler. Albert Edelfelt, hedder han. Og maleriet Rida ranka. Se det.

16. december 2015
Seks satiriske mesterværker

Lauritz i Vejle byder på seks herlige billeder af Harald Engman. Se dem alle. 

15. december 2015
Det rene vrøvl!

En gruppe tyske malere, der vil være anonyme for at undgå personkult! Påstår de. Det må være en joke. Eller mislykket salgsgas. Hvem køber anonyme maleres malerier til 40.000 kr.? Og hvor er de tidligere solgt til den pris? Det virker for dumt. Se det ene. (Lauritz har tilsyneladende ændret linket til dem alle)

14. december 2015
Én tallerken 30.000 kr.

To tallerkener 11.000 kr.

Ens tallerkener. Diam. 26 cm.
Hammerslag for 1: 30.000 kr. Se.
Hammerslag for 2: 11.000 kr. Se.

13. december 2015
Om vi kender maleren? Jep!

Er Jep en hjælp? Jep! I hvert fald en halv hjælp. Kryptisk? Måske. Vi hjælper lidt mere. Hans mor hed Else og han var ugift. Med i Weilbach. Follow the auction.

12. december 2015
Lauritz.com: Signeret
Kunstnyt.dk: UsigneretMaleriet er ikke signeret. Det bagpå er skrevet med fremmed hånd. Wilhjelm signerede helt anderledes. Og hvorfor ikke bare signere på forsiden, som han altid gjorde? Nu er det ingen hemmelighed, at Wilhjelm opholdt sig i Rom i 1894, så det kan enhver skrive. Vi tror ikke, Wilhjelm er maleren, det ligner ikke nok. Tag til Århus.

11. december 2015
Hvad rimer på øller?

Så kan vi ikke hjælpe mere. Og dog! Maleren er tillige kendt for at male under et pseudonym, men her er det hans rigtige navn. Vi indrømmer, den er svær, og at signaturen er lidt ulæselig. Men kender man malerens navn, så kan den godt læses. Kig med.

10. december 2015

Søren Edsberg fotograferet hos Bruun Rasmussen for 8-10 år siden. Søren og undertegnede sloges i 1981 i lands- og højesteret, hvor Søren havde stævnet mig for injurier og ærekrænkelser og krævede 100.000 kr. Søren tabte i begge retter. Da jeg efter nævnte auktion talte med Jesper Bruun Rasmussen, kom vi ind på Søren. Han kan ikke lide mig, sagde jeg. Hvortil Jesper svarede: "Det kan jeg godt forstå". Meget apropos, så har der i går og i dag verseret en retssag i en landsret i Jylland, hvor dommen fra dengang blev omtalt. Det var ikke en sag, der havde noget at gøre med Kunstnyt.dk eller undertegnede. Søren Edsberg har i øvrigt et fornemt galleri i Salt Lake City, hvor han bor. pjm
Så har Steffen Dinesen
igen store problemer
(Nu rettet til Knud Edsberg)

Det er ikke malet af Søren Edsberg. Så godt malede han ikke. Er det Dinesen selv, der vurderer, eller hende der laver kaffe til ham? Kig med.

9. december 2015
Lauritz rejste til Fanø for at finde de høje skrænter, men fandt dem ikke. Så spurgte de hos Dansk Sprognævn, hvad der stod bagpå, hvilket nu har fået de dygtige Lauritz-eksperter til at rette fra Fanø til Færø. Vi indrømmer her på redaktionen, at den var svær.

Det er simpelthen for dumt


Hvor mange Lauritz-eksperter har gået i skole? Det er vist ikke ret mange. Det her er til at dø af grin over. For det første ligner det ikke noget som helst fra Fanø. Ingen steder ser der sådan ud. Og for det andet står der ikke Fanø bagpå. Hvor det er fra, står klart og tydeligt. Men det kræver, man kan læse.Læs selv med.

8. december 2015

Hvad med at se på billedet!

Nu er det anden gang maleriet er på med teksten "Skibs bedding". Er der virkelig ingen hos Lauritz, der kan se, det blot er garn, som hænger til tørre, og ikke har en disse at gøre med en bedding? Følg med.

Hvor mange kirker i
Danmark har fladt tag?

Leif Tingkær har vist ikke har fulgt med i geografitimerne. Tag til Odense.

7. december 2015r>Korttidshukommelsen
i Århus


Samme maler var for kort tid siden sat på som Aage Roose, men blev rettet til det rigtige. Det er ikke signeret AR, men ÅR. Hjælpen er nær: Scroll ned til 17. november. Århus.

6. december 2015
En berømt bygning

Gadeparti! Vi ville nok kalde det en skovvej. Og så ville vi nok fortælle navnet på den hvide bygning. Det er nemlig en af landets mest berømte. Vi ville nok heller ikke oplyse, at Meyer Andersen er 97 år.Tag til Århus.
Lynhurtigt rettet af Nick Messmann. 
Det kan ikke siges om det herunder, som Lauritz efter flere dage fortsat bilder alle ind er malet af Finn Pedersen.

5. december 2015
DEN ER GROV

7.12. Så blev den endelig annulleret. Vi får se, om Lauritz-eksperterne finder frem til maleren.

Lauritz-eksperterne har ikke opdaget, at Finn Pedersen er død. De har heller ikke opdaget, at billedet ikke er malet af Finn Pedersen. De har heller ikke opdaget, at Finn Pedersen ikke signerer sådan og at det er malet af en verdensberømt maler, hvis billeder kan koste flere hundredtusinde. Igen snorksover "verdensfirmaet". Tit tit.

Larsen og Larsen
Rasmussen og Rasmussen

Det er ikke bare Larsen og Larsen, herunder, som volder problemer. Vi skærer derfor ud i pap forholdet Rasmussen og Rasmussen, som er far og søn, og som begge har benyttet samme pseudonym, men med fornavnet stavet forskelligt.
Osvald Rasmussen-signerede er Osvald Karms. Osv.Rasmussen-signerede er Allan Karms. Gem det nu i kartoteket, Lauritz! Det sker for ofte, at det kommer forkert ud. Årstallene 1885-1972 tilhører Osvald Karms. Billedet herover er altså malet af Allan Karms. Vi gentager: Allan Karms. Se det selv.

4. december 2015
Fortsat rod omkring
Alfred Larsen og Alfred LarsenI årevis har auktionshuse og kunsthandlere haft svært ved at skelne mellem Alfred Larsen og Alfred Larsen. Det har vi haft oppe at vende utallige gange. Nu er den gal med billedet herover, som ikke er malet af nogen af de to Larsen.
Og den er også gal med signaturen fra Kunstbiblioteket. Tallene 1886-1946 er helt forkerte, de eksisterer slet ikke. Den skrevne herover tilhører den Alfred Larsen, hvor kun fødselsåret 1886 kendes, og en maler af langt ringere kvalitet end "den rigtige". Nu vi er i gang, så er signaturen i Bent Ørbergs signaturbog også forkert. 

Signeret AL, står der. Men det er svært at se. Er det signaturen herover, så står der AI, ikke AL. Men uanset, hvad der står, så er det ikke en signatur, Alfred Larsen 1860-1946 har benyttet. I øvrigt findes der ikke oplysninger om, at Alfred Larsen har besøgt Hamborg. Og sidst, men ikke mindst, ligner maleriet ikke et af Alfred Larsen. Smut til Esbjerg.

3. december 2015
Østerberg er ikke 91 år

Faktisk har han været død hele dette århundrede – og lidt til. Kig med.

2. december 2015
Igen en nem, som er svær
– for Lauritz-eksperterneSå fandt de minsandten også ud af den. Og den var ellers svær ... det var en joke.
Dovenskab eller manglende viden? Malerens billeder har Lauritz solgt adskillige gange. Her kommer lidt hjælp: Død i Skagen, født 24. juni. Skagens Museum. Hans fornavn starter med V. Navneskift. Lauritz, Helsingør.

1. december 2015
Nu rabler det da helt
for Næstveds
forhenværende postomdelerNu ændret til det rigtige, Poul Nielsen. Men han hedder Nielsen, ikke Nilesen. Sjusk!
Denne her er morsom, nærmest tragikomisk. På et tidspunkt, mens Poul Nielsen levede, kopierede Roald Hansen rask væk Poul Nielsen, som blev rasende. Her sælger den berømte kunstekspert Steffen Dinesen maleriet for at være malet af Roald Hansen, kopieret efter Poul Nielsen, hvilket det absolut ikke er, og heller ikke signeret R. Roald Hansen opholder sig for tiden på sit luksusslot i Gambia og klasker sig helt sikkert på lårene af grin over denne auktion. Vi skal ikke afsløre malerens navn, men er sikker på, det for de fleste ikke volder de store besværligheder med at "gætte" den rigtige kunstner. Her på Kunstnyt.dk ville vi vurdere det til mellem 6.000-8.000 kr. Det er et af de bedste af maleren længe set. Hils på Dinesen.

30. november 2015

Vi tror, Sax O er Palle Mernild
Vi tror, Palle Mernild er Sax O

– og Pierre Martin og Saga Jon

På Palle Mernilds homepage skriver Palle Mernild:I galleriet udstiller vi anerkendte danske og internationale kunstnere, men vi har også plads til nye kunstnere på vej. Flere af dem kan vi i dag finde på den internationale kunstscene. Kan vi ikke få at vide, hvem det er. Palle Mernild nævner kun to navne, og de er vist ikke at betragte som anerkendte, internationale kunstnere. Det er umuligt at reklamere med anonyme kunstnere som "anerkendte danske og internationale kunstnere". Det kan man ganske enkelt ikke. Lauritz, Esbjerg

29. november 2015
Det ligner vist ikke
helt et kystpartiSå er der det med signaturen. Vi synes ikke helt, der står N.A. Lützen. Så er der det med årstallet. Lützen døde i 1890, står der. Så er der det med dateringen, 1925. Det kan vi ikke få til at passe. Skal vi blive enige om, at billed og tekst ikke passer sammen! Her kommer lidt hjælp: Sørensen, Baghaven, Aabenraa, Ganløse og Tosse(plus fire bogstaver). Det er vist en ren Bendtner, ligger lige til hovedet. Deltag i jagten.

28. november 2015
Vurdering 2013 50.000 svenske kr.
Vurdering 2015 30.000 svenske kr.
Vurdering 2015 12.000 svenske kr.


4.12. 2013 under hammeren i Stockholm.
Vurdering 50.000 svkr. Ikke solgt.
3.6. 2015 under hammeren i Stockholm.
Vurdering 30.000 svkr. Ikke solgt.
27. november 2015 under hammeren i Stockholm. Vurdering 12.000 svkr.
Signaturen er svær at få øje på, men den ses på forsiden af bogen, pigen står med.
Her kunne Lauritz lære lidt, hvordan man sætter vurderingen ned følgende gange, når vurderingerne forinden har været for høje. Alle tre gange til salg hos Stockholms Auktionsverk. Følg seneste auktion.

27. november 2015
Og hvem er så J. Hoigaard?
– aldrig hørt om ham


Hvor får de det dog fra? Maleren hedder ikke Hoigaard, og det er det slet slet ikke signeret. Vi hjælper lidt: 82 år. 1989 Simon. Malmö, København, Cannes. Stadsauktion Sundswall.

26. november 2015
Man tror, det er løgn!

Denne opgave må være en af de nemmeste, noget auktionshus har haft i årtier. Göteborgs Auktionsverk er fra 1681, så man skulle tro, de havde en vis ekspertise.
Tag til Göteborg.

25. november 2015
Ikke malet af
Finn Wennerwald


Det er det heller ikke signeret. Se selv.
Ding, Dong, Dynamovej.

24. november 2015
Er alle fire falske
– eller kun de tre?
Appel døde i 2006. Der er tale om samme litografi for tre af dem, men de to af dem er nylavede. Så enten er 4066596 ægte og de tre andre falske. Eller også er alle fire falske. Eller hvad?
4066596 - 4064999 - 4066592 - 4064984

Minna Dorthea Cathrine Ebeling
– en ung kunstner

Ifølge Bruun Rasmussen født i 1885. Da hun kun udstillede på Charlottenborg en enkelt gang, i 1893 med En Tjørnegren, skulle hun dengang kun have været 8 år. Godt skuldret! Tag til Århus.

23. november 2015
Dybt fad! Dybt godnat!

Rigtige Kellinghusen-eksperter er enige om, at Lauritz ikke har en eneste, der ved noget om Kellinghusen. Igen tager de fejl. Fadet er ikke fra Kellinghusen. Tag til Århus.

22. november 2015
Krøyer-kopi som tilskrevet Krøyer

Schloss Ahlden, Tyskland: Lot-Nr. 1195
Peder Severin Krøyer
(1851 Stavanger - 1909 Skagen) attr.;
Interieur mit Marie Krøyer.
Der er tale om en kopi af Krøyers berømte maleri, malet på deres bryllupsrejse i 1889, og kan ikke sælges som attributed, tilskrevet. Se det. Se detoriginale.

I 2012 solgte Lauritz i Vejle det samme maleri som en kopi. Se her.

21. november 2015
Utydeligt signeret, men
tydeligt nok til at kende kunstneren


Vi hjælper lidt. P står for Peter. Moderen hed Maren. Frekventerede Kunstakademiet under Lauritz Tuxen. Repræsenteret på flere museer, har udsmykket Folkets Hus. Nemmere kan det ikke være. Følg slagets gang.
Den fandt Nick Messmann hurtigt ud af.

20. november 2015
Er der 18 Juel Madsen
til salg hos Lauritz?
– nej, det er der ikke


Søger man Christian Juel Madsen på Lauritz, har de 18 under hammeren. To af dem de to herover. Men hvorfor Lauritz vil have dem solgt som Juel Madsen, er ikke godt at vide. Det er nemlig ikke ham, der har malet dem. Men der er hjælp på vej: PMJH, Mathilde, Akademiet, Museum, Charlottenborg, Weilbach. Så er den vist lige til højrebenet. 4060885 - 4060944.

19. november 2015
FUP AD LIBITUM

Lauritz.com er før afsløret i fup med disse tryk. For tryk er det, skåret ud af Richard Mortensens ALBUM med 82 gengivelser af farveserigrafier. Lauritz sælger disse tre som originale, signeret med blyant og nummererede, vurderet til over 1.800 kr. På nettet kan ALBUM med alle 82 tryk købes for 350 kr. Fup i Vibe Allé.

18. november 2015
Hvorfor må man
ikke se signaturen?


Hvis signaturen er utydelig for Lauritz, kunne det jo være, den var tydelig for andre. Så hvorfor bliver den ikke forstørret? Flyv til Aalborg.

17. november 2015
Aage Roose maler ikke sådan
Aage Roose signerer ikke sådan
Derfor: Ikke malet af Aage Roose


Vi hjælper lidt: Rap-Rap! (Det er faktisk en hjælp).Det foregår i Jylland.

16. november 2015
Mon maleren selv ved det?
– at han døde i 1999


Man kunne jo ringe og spørge ham, Leif Tingkær!20485722.
Og så er det ikke dateret 1990, men 1970.
Nu rettet til en levende kunstner.
Han er bare dygtig, ham Leif!

15. november 2015
Lauritz har solgt
snesevis af maleren

Der var i oktober 2009 en større artikel om maleren i en jysk avis. Dengang var han ikke død. Besøg Lauritz.
Tekst og billede herover er 100 procent identisk med tekst og billede 29. oktober her i spalten. Billedet solgtes ikke, og auktionen er blot videreført med samme varenummer. Hvor er kollegerne henne? Er der overhovedet intet samarbejde afdelingerne imellem? Signatur og malemåde er ikke til at tage fejl af. Jo, hvis man er fra Lauritz.
Følg med for anden gang.
  
14. november 2015
Hvad laver en nøgen
kvinde på en klippe?


Næste spørgsmål: Hvorfor vil Havnen have, det er Marie Wandel? Er det bare, fordi det står bagpå? Det er ikke af hende, men af en maler kendt for nøgne damer i samme stil. Marie Wandel maler ikke sådan, og signerer heller ikke på den måde. Vi hjælper lidt: Maleren er ikke dansk. ISignaturbogen på nettet er signaturen forkert. Det er ikke Marie Wandels, som er vist, men signaturen på maleren herover. Smut i Havnen.

Hvad med blomstermotiv?

Der findes næppe noget seriøst auktionshus i hele verden, der ville kalde maleriet herover for en komposition. Det er slet og ret et portræt, hr. Dinesen! Og ikke noget som helst andet.  Lauritz Næstved.

13. november 2015
Pierre Martin er ikke
så anonym, som han
gerne vil være


Vi har skrevet meget om pseudonymet Pierre Martins skulpturer, som er signeret PM. Men det står ikke for Pierre Martin, derimod for Palle Mernild, som er hans rigtige navn. Hvor mange pseudonymer, han anvender, ved han kun selv. Et andet er Saga Jon. Merrild maler også og har eget galleri. 4038193 er vurderet til 9.000 kr. 4038179 til 15.000 kr. Der er så vidt vi husker aldrig solgt nogen af hans skulpturer til priser i nærheden af vurderingerne. Han skulle være uddannet billedkunstner, men er vist selvlært.

12. november 2015
Ingen af dem er malet
af Niels Walseth


Fup på eBay. Dansk sælger.

Fup på eBay. Dansk sælger.

Fup på eBay. Tysk sælger.

11. november 2015
Hvor findes en tidligere
pris på 42.000 kr.? 


Carsten Krogstrup er bestemt ikke nogen ukendt maler, men vi kan ikke finde nogen steder, hans billeder er solgt for 42.000 kr., som vurderingen lyder på, og som Lauritz har kendskab til iht husets berømte fup- og fidustekst:.
På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.
Vi spørger, men ved, vi ikke får svar:
"Hvor har Lauritz kendskab til en tidligere auktionspris på 42.000 kr. Kan Lauritz ikke dokumentere dette, har vi igen et eksempel på Lauritz.com's overtrædelse af markedsføringsloven". Ifølge denne lov skal Lauritz kunne dokumentere rigtigheden af det, de reklamerer med. Følg med i Herning.

10. november 2015
Overvurderingseksperten
Leif Tingkær har vist igen overvurderet sig selv


Kan man prale med at være vurderingsekspert, når man vil sælge dette maleri som ægte Viggo Langer? Det mener vi ikke, man kan. Flyv straks til Odense

9. november 2015
Faglitteratur til 500 kr.,
og det havde taget 30
sek. at finde maleren

Med lidt hjælp hjalp det. Nu rettet. Flot!


Katastrofal mangel på faglitteratur gør, at Lauritz må skrive ubekendt. Bogen der henvises til, koster mellem 500 og 1.000 kr. Ved kig i den tager det få øjeblikke at finde den rette kunstner. Vi gi'r nogle stikord: Zahrtmann, Giersing, 22. april, museum, KE, Charlottenborg, Weilbach, afdød og Odense (hvor det også er til salg hos den dygtige Tingkær).Slut for hjælp
 
8. november 2015
Kan man ikke læse signaturen,
har man brug for udvidet hjælp


Det mener vi, de har i Helsingborg. Se selv.

7. november 2015
HALLO! HALLO!
Frederiksberg kalder Havnen!


Ja, hvem er det nu, Særsløv er? Han er vist ikke helt ukendt. Vi hjælper lidt: Start med at sætte en bindestreg foran -Særsløv (selv om den ikke skal være der). Men det fremmer forståelsen. Var den svær?
Kør direkte i Havnen.

Hvor mange hedder Broe
– og maler på den måde?


Her har Auktionshuset i Hørsholm ikke researched grundigt nok. Så vidt vi ved, er der kun én dansk maler, som hedder Broe. Og så vidt vi ved, er der ikke andre malere, der er så genkedelige i stil og motiv, som denne maler. Hvad er gået galt i Hørsholm?

6.november 2015
Kan egypterne dansk?


Eget tryk på egyptiske træsnit! Hvorfor skriver de på dansk? Take a kig.

5. november 2015
Er det virkelig steget fra 2.500 kr.
til 10.000 kr. på små to måneder?


Maleriet herover, som sælges 11. november,  er vurderet til 10.000 kr. Så sent som 11. september fik det samme hammerslag på 2.500 kr. I samme auktionshus, Herning. Igen en overtrædelse af markedsføringsloven og klart i strid med Lauritz.com's egne oplysninger om tidligere salg. Se med.

Marken er mejet
og høet er høstet ...


Besøg bønderne.

4. november 2015
Portræt af en Lauritz-ekspert

Man møder dem overalt, Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter.

I flere år har vi her på redaktionen set Lauritz-folkene og deres sleeping-partnere vade i malerier signeret Osv. Rasmussen og fortalt dem, at det er et pesudonym. Maleren hedder ikke Osvald Rasmussen, og den rigtige maler har ikke årstallene 1885-1972, men lever stadig. Hvordan gør man det dog forståeligt for eksperterne? Kig med. (Nu rettet til det rigtige).

3. november 2015
Har Lauritz-eksperterne
ikke gået i skole?


Malemåden er ikke til at tage fejl af. Men hvor er det signeret? Ikke på forsiden, hvilket er ualmindeligt for kunstneren. Bagpå tydeligt signeret (hvis man kan læse). Stort omtalt i Weilbach. Vi hjælper igen: Gift med maleren Karin. Det foregår iHerning.

2. november 2015
Han var tidligt på den

Far og søn. Holger er faderen, Erik sønnen.
Faderen er født i 1920, og allerede året efter, som etårig, bliver han far. Nå ja, nogen er jo hurtigere end andre. Men var det nu helt lovligt? Kig forbi hovedbunkeren.

1. november 2015
Dem tror vi ikke på!

Malemåde, motiv og signatur ligner ikke.
Rejs til Herlev

Malemåde og motiv ligner – men ikke nok.
Rejs til Århus

Malemåde, motiv og signatur ligner ikke.
Rejs til Herlev

31. oktober 2015
Hvordan har han båret sig ad?


To forskellige auktioner med malerier af Skotte Olsen. Men billederne er fuldstændig ens. Hvordan har Skotte kunnet male to så ens? Det er meget svært at se bare en enkelt forskel. Ikke mange kunstnere kan kopiere egne værker så nøjagtigt.
Kig med: 4030891  4030887.

30. oktober 2015

Hvorfor tror de det?

Selve maleriet peger ikke uden videre mod at være malet af Joakim Skovgaard. Men nu har nogen skrevet hans navn bagpå, og vupti, så er det straks Skovgaard. Havde nogen nu skrevet Rembrandt, var det så automatisk blevet en deLuxe-Rembrandt?
Ding Dong Dynamovej.

29. oktober 2015
Lauritz har solgt
snesevis af maleren

Der var i oktober 2009 en større artikel om maleren i en jysk avis. Dengang var han ikke død. Besøg Lauritz.

28. oktober 2015
Vi prøver igen!

Malerens bror er en mere kendt maler.
Malerens søn malede også.
Sønnen har en datter, som stadig maler.
Det har vi skrevet før. Men det er åbenbart glemt.Smut til Norrköping.

27. oktober 2015
Det kniber fortsat med Osvald

Vi har skåret det ud i pap, men det preller åbenbart af på Lauritz-eksperterne. Maleren hedder ikke Osvald Rasmussen, det er et pseudonym. Og årstallene passer overhovedet ikke på den rigtige maler, som stadig lever. Klik her.

26. oktober 2015
Bornholms Tidende:
Er det en hollandsk rundkirke?

 
I dagens Bornholms Tidende spørger Tommy Kaas drilsk, om keramikfabrikken Hjorth lavede hollandske motiver. Morsomt indlæg. Besøg de sjove Lauritz-eksperter i Roskilde. 

Huse i landskab.
Godt set!


Ja, det er ikke helt forkert, at det er huse i landskab. Nu er det imidlertid et af Rohdes kendte motiver, som han har gentaget flere gange. Skulle vi her på redaktionen skrive katalogteksten blev det: Parti fra Skibbbroen i Ribe. Nå, pyt skidt! Det ved køberne.Kør til Vibe Allé.

25. oktober 2015
Vi tror ikke på Brendekilde

Det maleriske er for dårligt til at være Brendekilde. Signaturen ligner heller ikke, og området ved signaturen bærer præg af, at der er rodet en del. I øvrigt ser det ud til, at der har været en signatur lidt til venstre for den nuværende. Men kig selv.

24. oktober 2015
Okker Gokker Gummiklokker

Lige hjemkommet fra firmaskovturen har Herlev-afdelingen smidt billedet herover på salgslisten. Ludvig Find, skriver de, men burde kunne se, det er signeret Finn. De burde også kunne se, det er et såkaldt aftenskolemaleri, som ikke har en dyt at gøre med Ludvig Find. Mon vi nogen sinde får oplyst, hvordan Lauritz-eksperterne arbejder. Her har de igen haft svært ved at styre branderten.Besøg Herlev-eksperterne.

23. oktober 2015
Dum dummere eBay
Sælger: Fraros, Florida: "Wonderful watercolor 13" x 11" by Camille Pissarro (no provenance, so listed as manner of, style of, as-is).  Signed Pissarro, 19 Sept. 1879, Brooke Farm, Weybridge (U.K.).  Bought this on Ebay 5/16/12 from Lymington, Hampshire, U.K.  The sellers do house clearings in U.K.  Divine watercolor, sure to work its way into the artist's catalogue raisonne one day".

As manner of, style of, as-is, tre ubrugelige oplysninger. Da billedet er signeret og fremstår som Pissarro, så er det enten ægte eller falsk. Da det ikke er ægte, er det altså falsk. At sælger mener, det en dag vil medtages i en fortegnelse over Pissarros arbejder, vidner om en sælger, der ikke virker for klog og betragter andre som idioter. Troede han virkelig selv på det, ville han næppe sælge det for $400, omkring 2.600 kr. Tag til Miami.

22. oktober 2015
Ikke enten eller ...

Kære Henrik Münster. Eksperter vurderer ikke "enten eller" for et krus som dette. Det er rigtigt nok, at det er det ene eller det andet. Men det kan kun være det ene, og det er din opgave som Lauritz.com's berømte overvurderingsekspert at fortælle potentielle købere hvilket. Din chef, Bengt Sundstrøm, har fornyligt lånt flere milliarder (var det vist), så spørg ham, om han ikke kan forære dit kontor en kendt tysk bog af W.S. fra 1980 om tysk fajance. Så bliver det meget lettere. Besøg Herlev.

21. oktober 2015
Igen en uforståelig vurdering 

Har Lauritz-eksperterne mørke solbriller på, når de vurderer? De kunne ikke se, der med store bogstaver stod Wölck på billedet øverst. Nu kan de ikke se, at billedet herover er tydeligt signeret bagpå, og at der er tale om en kendt maler, der er så let at finde på Google som at klø sig i øret. Se selv.

Slet ikke nogen dårlig I.L. Jensen 
– men er vurderingen for lav? 

Vurderingen på 25.000 kr. virker meget lavt sat, selv om priserne på Blomster-Jensen ikke ligger på samme niveau som i sidste halvdel af 80'erne. Men det er bestemt ikke noget ringe maleri.
Følg salget.


20. oktober 2015
Søg, og du skal finde

Maler Jensen er nu ikke helt ukendt. To spalter i Weilbach, har han. Men Jensen driller, for Jensen finder man ikke under Jensen. Fire navne har Jensen, men det er under et af de tre andre, man finder ham. Vi hjælper lidt. Hans kone hed Marie og døde 25. marts. Rejs til Århus.

19. oktober 2015
Hvorfor nu det?

Usigneret og ikke meget, der minder om Søndergaard. Hvad får så Tingkær i Odense til at tro, det er Søndergaard? Er det udelukkende, fordi en fremmed hånd bagpå har skrevet "Malet Jens Søndergård. Interiør med figurer"? Det kan enhver jo skrive. Men ved man noget om Søndergaard, staver man ikke hans navn med å. Vel, Tingkær!Smut til Odense.

18. oktober 2015
Det tror Århus ikke

Har Bruun Rasmussen slet ikke lagt mærke til, at der på rammen sidder et skilt med I. Th. Kjellerup og en seddel bagpå med oplysninger om, at det er af Theodor Julius Kiellerup 1818-50? Men sælger det som ubekendt. Det har de uden tvivl. Men de har nok også kunnet se, at det ikke ligner noget af Kiellerup, og at signaturen ikke er hans.
Var Lauritz-eksperterne hoppet på den?
Tag til Århus.

17. oktober 2015 
Det hedder maleren ikke

Maleren er ikke født i 1885.
Maleren er ikke død i 1972
Maleren hedder ikke Osvald Rasmussen.
Følg med

Det hedder maleren ikke

Maleren er født i 1879.
Maleren er død i 1959.
Maleriet er signeret Aage Wang.
Men det hedder maleren ikke.
Følg med

16. oktober 2015
Tryk, ikke litografier

Lauritz-eksperterne har en kort hukommelse. Det er ikke originalt signerede og nummererede litografier, men tryk revet ud af en bog med 82 tilsvarende tryk.De to er vurderet til 1.000 kr. Se her, hvad Lauritz fik for alle 82 sidste år. Lauritz har flere gange tidligere solgt tryk fra bogen som originale litografier.

Walseth og Walseth og Walseth

Tre malere hedder Walseth. Men det er ikke altid Niels. Heller ikke her. Kig.

15. oktober 2015
Er du helt sikker, Lars?

Her på redaktionen kender vi ikke alle de millioner af malerier, der findes. Det er hermed indrømmet. Men vi mener at være nogenlunde med, når det drejer sig om de to Alfred Larsen, som altid har voldt auktionshusene problemer. Nu er vi her ifølge Lauritz ude for et af "den rigtige", ham der levede 1860-1946. Problemet for os er bare, at vi aldrig har set ham male den type motiver, som virker 100 procent atypisk. Signaturen er svær at læse, men det man kan se af den, minder ikke om 1946-maleren. Er du sikker på, Lars Fuglsang-Madsen, at det er den maler? Kig selv med.

14. oktober 2015
Lidt af en skævert


Monticelli malede ikke på den måde, langt fra. Hvorfor kan signaturen ikke ses. Om igen, Svendborg! Se det.
Tilføjelse: Samme maleri solgtes 11. juni 2001 hos Crafoord. Også dengang som Monticelli, men "En kvinde på en bænk" som motiv. Og med proveniens til en dansk privatsamling, en proveniens, som ikke kan bruges til noget som helst. Alt kommer jo fra en privatsamling. Monticelli var en produktiv herre. På ArtPrice.com, som de fleste professionelle abonnerer på, findes 1116 malerier, 39 tegninger/akvareller samt 77 tilskrevet ham. Altså en maler, som volder store problemer. Ud af alle disse billeder findes ikke et eneste, der bare tilnærmelsesvis i motiv og malemåde minder om det aktuelle.
Her ligger 70 billeder af Monticelli. Fortæl lige, hvordan man kan forbinde det aktuelle med maleren Adolphe Monticelli.


13. oktober 2015
Det er vist ikke Svend Drews

Nej, det er det ikke. Og det er heller ikke signeret Sv. Drews. Det kan selv svagtseende se. Mere sjusk!Kig selv.

12. oktober 2015
Det er nu ikke Kastellet

Men fra Christianshavns Vold. Det ved vi bl.a. fra et kendt billede af Adolph Larsen fra 1913. Se med.

Det ligner et fidusmaleri

Men er det det? Det er tydeligt signeret og dateret 1839 på tønden til højre, og i 1840 udstillede Rademacher på Charlottenborg En norsk Bondestue, hvor en gammel blind Mand hører Bibelen forelæse. Rademacher er rigt omtalt i Weilbach, hvor det fremgår, at han var i Norge i 1839. Han er uddannet på Kunstakademiet og har udstillet utallige gange på Charlottenborg. Hans billeder hænger også på museer. Malerisk ligner det ikke helt et kvalitetsmaleri af en kendt dansk maler fra Guldalderen, mere en kopi. Men det er dårligt fotograferet, så her er vi for en gangs skyld ikke meget for at afsige en dom. Er det en kopi, så må der findes et originalt. Og det kender vi ikke. Hvad siger du selv? Følg det på eBay.

11. oktober 2015
Ikke Carl Emil Lund

Ikke et ord om, at det er signeret. Men det er det, endda med tydeligt navn. Sjusk! Kig
10. oktober 2015
Av, min arm!


Det var da vist lidt af et højdespring.
Kør i Havnen.

Der er mange Biller

En af dem hedder Willy, ikke Villy. Men det er ikke ham, der har malet billedet. Det er det heller ikke signeret. Kvaliteten er også langt bedre, end hos Willy. Det sker i Herning.

9. oktober 2015
Dem tror vi ikke på

Malemåden ligner bestemt ikke noget fra Knud Larsens palet. Og den utydelige signatur kan overhovedet ikke ses. 
4008410  4008376

8. oktober 2015

Hvordan finder de ud af det?
Det er meget lidt, der er set på markedet af Gustava Grüner. Hvordan er Lauritz kommet frem til, at det er hende? Det er usigneret, og ikke et ord om proveniens. Burde vi andre ikke informeres om, hvor de har fået oplysningerne fra? Og i Tyskland. 
Er det over hovedet et maleri?
Tag til Hamborg.

7. oktober 2015
Mangler der ikke noget?

Side 128 og 129 er et dobbeltsidet, men originalt usigneret farvelitografi. Var det der, ville det vel være naturligt at gengive det. Bogen er komplet, står der, men det er den ikke, hvis dette litografi mangler. Kig selv efter.
Nu er det vigtigste litografi afbildet. Hvorfor var det ikke med i første omgang? En anden ting: Der er ikke tale om litografiske tryk og træsnit. Alle billeder i bogen, udover omslaget og det side 128 og 129, som er originale farvelitografier, er reproduktioner.
Og så burde det være nævnt, at der er tilføjet illustrationer. Men vi har gemt den første side, skulle Lauritz have glemt, hvordan den så ud.


6. oktober 2015
Har I ikke en stikkontakt?
 
Lauritz.com garanterer ikke for funktionaliteten! Det virker urkomisk. Har I virkelig ikke en stikkontakt, Lars? Lys her.

5. oktober 2015
Ikke førsteudgaven

1. oktober solgte Lauritz Karen Blixens "Out of Africa" (Den afrikanske farm) som førsteudgave af bogen. En læser har gjort opmærksom på, at førsteudgaven kom året før, i 1937. Se her. Se salget på Lauritz.

4. oktober 2015
Er Dinesen talblind?

Vi må rose Dinesen, at han har kunnet finde ud af, det er Arnold Krog. Det er en meget speciel signatur. Men hvor han har Krogs årstal fra, ved han kun selv. De er så forkerte, som de kan være. Det tager næppe mere end 20-30 sek. at tjekke disse årstal. Og hvor fra ved Dinesen, det er fra Løkken? Det er det ikke.
Follow Mr. Dinesen.

Mathiesen ja, men ...

Det er korrekt, at maleren engang hed Mathiesen. Men det gjorde han ikke så længe, og han har i årtier været kendt under et andet navn. Malemåden er så karakteristisk, og hans billeder set hundredvis af gange, at han burde være let at kende. Tag til Helsingborg.


3. oktober 2015
Jorn-roderi

For alle tre blades vedkommende er der tale om "bogslagtning". Lad os tage det i midten først. Her er det et simpelt tryk, en reproduktion klippet ud af bogen Van de Loo, og derfor stort set værdiløst. Øverste og nederste er det samme. Det er omslag til et bogkatalog. Her er tale om ægte farvelitografier, men usignerede og unummererede. Ifølge Van de Loo er oplaget 1020, i Herning 1029, hvor vurderingen er 1.500 kr. I Herlev med en vurdering på 2.000 kr., er det 1200. Van de Loo er som bekendt en fortegnelse over Asger Jorns grafiske arbejder. Omslaget og et indlæg i bogen er originale litografier, men også usignerede. 
 3981888  3999393  3978556


2. oktober 2015
Så er den gal igen igen

Lauritz-eksperterne tager ikke ved lære af ret meget. I hvert fald ikke af Jørgen Luplau Janssen, som ikke er identisk med Luplau Janssen, som årstallene viser. Vi har vadet i forskellen på de to malere, men det bemærker de dygtige vurderingseksperter fra Lauritz ikke. Vågn dog op!3986438 og 3986437

1. oktober 2015
En mand med bule ...

Nu ligner det mere en kvinde, og når man i den forbindelse taler om buler, så plejer det at være buler i blusen. Er det en mand med bule, så er det ikke i blusen, der er bule. Hanne R. fra Ølstykke skrev til Kunstnyt.dk: "Udover, at Lauritz ikke kan se forskel på en mand og en dame, så er teksten ufrivilligt komisk!". Grin med. I øvrigt hedder maleren ikke Waaring, men Waring.

30. september 2015
125 ens eksemplarer
 af samme tegning

Har kunstneren virkelig kunnet tegne 125 fuldstændigt ens tegninger? Det tror vi ikke på. Følg selv med.

29. september 2015
Han var vist pære dansk
– ikke fra Canada

Man ved ikke så meget om G.W. Hill. Men han har malet adskillige danske motiver, og årstallene 1862-1934 er ikke hans. Kig med.

28. september 2015
Ukendt og ukendt ... 
Da der er tvivl om rigtigheden, har vi valgt at slette A. Olsson.
27. september 2015
Peder Libs Hus!

Maleren har selv skrevet Peder Libs Hus. Men det hedder det ikke. Man skal altså ikke bare gengive, hvad andre skriver. Det berømte sted hedder Peter Lieps Hus. Men malerens navn er korrekt. Kig med.

26. september 2015
Annulleret – nu på igen ...
(Hurtigt annulleret igen. Skørt!)

Scroll ned til 10. september, hvor auktionen blev annulleret. Nu er den så kommet på igen, stadig som malet af Axel Bentzen. Og stadig med samme varenr. Ak ja! Lidt utroligt, at Dinesen fortsat tror, det er Axel Bentzen. Se det igen.

25. september 2015
Berømt kobberstik
Det er det mest berømte eksisterende portræt af Karl Johan, malet af en berømt fransk maler og stukket af en berømt svensk kunstner. Det bør et anerkendt auktionshus vide. Følg med i Stockholm

24. september 2015
Ægte eller ulovlig kopi?
Denne bænk er designet af Folke Benzow. Er det en kopi, hvilket ikke fremgår af katalogbeskrivelsen, så er den ulovlig iht. copyright. Følg auktionen i StockholmKun ukendt af Lauritz

Maleren er uddannet på Kunstakademiet og mangeårig Charlottenborgudstiller. Hans signatur er så karakteristisk, at enhver i et seriøst auktionshus kender den. Følg med.

23. september 2015
FUP eller FAKTA?

Vurdering 2.000 kr. 
Hammerslag 180.000 kr.
Se det med egne øjne

22. september 2015
Chmielinski-svindel
Signaturen herover er pivende falsk. Den sidder på et falskneri, som en svindler forlanger over 85.000 kr. for. Se det og tre andre Chmielinski-forfalskninger.

21. september 2015
Ukendt af Lauritz-eksperter

Hans far malede. Hans berømte onkel malede. Hans datter maler stadig. Og hans billeder er set hundredvis af gange på auktioner. Utydeligt signeret! Det mener vi ikke. Se selv.

20. september 2015
Ups a la Ubshus
 
Det er måske Danmarks mest berømte kro. Men sidst vi her i familien holdt rundt fødselsdag på stedet, hed den noget andet.
Og har heddet det i over 100 år. Peder Ubshus! Den er morsom. Kig med.

19. september 2015
Kopisten Roald Hansen

Roald Hansen har kopieret snesevis af malere. Her er det tv. Anker Landberg, th. Finn Andersen. For mange år siden anklagede Alex Steen i Ekstra Bladet Roald for at være skyld i Anker Landbergs selvmord, bakket op af Landbergs enke. Jeg har hele tiden påstået, det var usandt. På det tidspunkt var jeg ansat i Malernes Udstilling, hvor vi fik malerier fra Landberg. Og vi kunne sælge alt, han kunne nå at lave. Så hvorfor skulle han begå selvmord, fordi nogen kopierede ham og det var uden betydning for salget? Det giver ingen mening.pjm. Se kopierne.

18. september 2015
Hvor får de det fra?

Vi kender ingen maler, der hedder Lell Boehm. Tror ikke, han eksisterer. Men vi ved, hvem maleren herover er. Det kan læses i kataloget fra udstillingen Kunst eller Fidus i 1982 og 83, afholdt på Sophienholm, Nordjyllands Kunstmuseum (i dag KØS) og Galerie F15 i Moss, Norge. Følg med.

Igen en alle kender

HEN er også en maler, der er set hundredvis af gange på diverse auktioner. Typisk motiv for maleren, let genkendelg signatur. Vi hjælper som altid, her med stikordet: Navn på berømt rejseskribent. Måske ikke helt let, men det er rigtigt. Se det.

17. september 2015
Amatørerne fra Lauritz

Kun 
Ubekendt af Lauritz-eksperterne. Har man på professionelt plan arbejdet med kunst i nogle få uger, kan det ikke undgås at være stødt på denne maler. Det er endda fuldt signeret, men ikke M. Aconcello. Se det.

Kendt i årtier ...

Det er en maler et hvert auktionshus bør kende. I årtier er han dukket op i diverse auktionshuse. Og det herover er oven i købet fuldt signeret, ikke bare Kristian B.
Tag til Hørsholm.
16. september 2015
Hvorfor dansk?

Det er ikke en dansk maler og motivet er fra Paris. Hvorfor tror sælgeren, det er dansk?
Se det på eBay.

15. september 2015
Billede af Nash kaldet Jorn

Et litografi kalder man i første række ikke for et billede. Og så står der, at Nash blev kaldt Jorn. Vrøvl! Man mener nok, at billedets titel er Jorn. Amatøragtig katalogisering. Det er solgt for flere dage siden af Østjysk Auktion i Egå.
Og hvem er Hornung Jenjure
fra samme hus?

14. september 2015
Bondefangeren fra USA
Stort set alle sælgere har, eller har haft, svært ved at skelne mellem de to Alfred Larsen. Her er det igen den forkerte. Det er ikke Alfred Larsen 1860-1946, og prisen er helt ude i tovene. Det er et maleri til ikke over 500 kr., men sælgeren fra New Jersey forlanger $1.400, 9.253 kr. Se det.Samme sælger har flere danske til salg til groteske priser, omkring 10 gange, 1000% over normalt.

Edmund Fischer:   10.575 kr.
Edmund Fischer:     5.300 kr.
Friis Nybo:            11.900 kr.
Anders Hune:          8.000 kr.
Einar Johansen:       7.900 kr.
Der er også et påstået C.F. Sørensen til salg til 51.500 kr., men så dårligt gengivet, at signaturen er ulæselig. Man kan ikke forlange 51.500 kr. for et maleri, der ikke kan vurderes.

13. september 2015
Det hedder maleren ikke

Den originale maler hedder ikke Eilef Petersen, men Eilif Peterssen (1852-1928), er kendt norsk maler, som bl.a. malede i Skagen. Han er fx portrætteret på Krøyers berømteKunstnerfrokost, som hænger i spisesalen på Skagens Museum. Krøyers lille portræt af ham hænger på samme væg, øverst nr. to fra venstre. Se her. Se kopien i Stockholm.

12. september 2015
Hvad er deLuxe?
Hank, låg og potte med reparationer, potte med revner, låg og potte antageligt ikke samhørende. Det er meget svært at se noget som helst deLuxe over den potte. Ding, Dong, Dynamovej.

Den tror vi ikke på

Det ligner ikke et værk af Johs. Larsen. Og slet ikke signaturen. Det sker i Odense.

11. september 2015
Alt er forkert
(Hurtigt rettet)

Det er ikke Paris. Det er ikke signeret G. Koopman. Det er ikke et oliemaleri.Stockholm kalder.

10. september 2015


Hvorfor skriver de ikke, at det er annulleret?
Postbud, bliv ved din læst!

Det er en af de groveste bommerter, set hos Steffen Dinesen i Næstved. Det er et fidusbillede, som ikke har det ringeste at gøre med Axel Bentzen. Hvordan kan man lede et auktionshus og tage så meget fejl?
Lauritz, Næstved.

9. september 2015
Nu må I styre jeres brandert

Hvornår er Kronborg flyttet til Københavns Havn? Bør I ikke snart tage jer lidt sammen?
Tag på Danmarkstur med Lauritz i Herning.

Postbud eller staldknægt

På billedets bagside står, det er Chr IX' staldknægt. Er det det, eller er det en af Steffen Dinesens gamle postomdelingskolleger?
 Hvad mener du selv?

8. september 2015
Det er vist ikke Grønland

Vi tror, motivet er fra Norge malet af en norsk maler, som til fornavn hedder Ole. Tag til Århus.

7. september 2015
Det er skam ægte nok

Men det er bare ikke et ægte Paul Fischer. Mon ikke de fleste kan se, hvem der har malet det.
Bonhams, Los Angeles: Lot 1321. Paul Fischer (Danish, 1860-1935). Danish fish wives on a bridge. 74,9 x 94,6 cm. US$ 3,000 - 5.000. DKK 20.000 - 33.000.
 Hvordan Bonhams kan læse signaturen som Paul Fischer er lidt af en gåde. Og hvor er broen? Paul Fischer døde ikke i 1935. Kig selv med.
Tilføjelse: En læser har gjort opmærksom på, at maleriet tidligere er solgt af Bonhams for malet af S.C. Bjulf. Som det naturligvis er.

6. september 2015
Det rimmer på zimmer

Den er sjov ... hvis man læser fornuftigt. Kryptisk? Det kan man godt sige. Læs igen: Kunstnerens navn rimmer på zimmer. Kig forbi Herlev

5. september 2015
Hvor er sejlbådene?

Og det er da vist ikke en akvarel. Se selv i Stockholm
Nogle få timer senere: Hurtigt rettet til oliemaleri fra Paris. Men hvorfor tror man, det er Paris. Hvor i Paris ligger  fx bygningen med den runde kuppel?

4. september 2015
Er vist ikke helt stueren
Her på redaktionen tror vi, at sælgeren har besøgt en stempel- og signaturfabrik. Tag til Hørsholm.

Maleren hedder ikke Rolsted

To uafhængige Lauritz-huse, Odense og Roskilde, navngiver maleren Rolsted. Det går igen seks gange, så der er altså ikke tale om slåfejl. Van Gogh hed ikke van Gog, Munch hed ikke Munk, Matisse hed ikke Matis. Man bør stave navnene korrekt. Det har Lauritz gjort snesevis af gange vedr. denne maler, så hvorfor ikke nu? Øverste og nederste.

3. september 2015
Første moderne danske
maleri over millionen

Asger Jorns Didaska fra 1945 blev første moderne danske maleri, som fik hammerslag over millionen. Det skete hos Jens Thygesen i Kunsthallen februar 1985 med et bud på 1,5 mio. kr. Sælgeren havde selv kun givet 800 kr. i sin tid. Samme Didaska var igen under hammeren hos Sotheby's i november 1989, hvor det skiftede ejer ved 3.050.000. Sotheby's prøvede igen 7. februar 2001, hvor det ikke solgtes. Sidst det sås på auktion var 31. oktober 2006 hos Christie's med et slutbud på 3.568.000 kr. Se plakaten.

Hvordan finder man ud af, at
det er
 malet af Axel Johansen?

Axel Johansen er kendt for bymotiver. Billedet herover er usigneret og kunne for den sags skyld være malet af en hvilken som helst maler. Hvorfor lige Axel Johansen? Det får vi ikke at vide. Tag til England/eBay.

2. september 2015
En af verdens 
dyreste kunstnere

Helsingborgs Auktionskammare:
 "Flickporträtt, signeret tryk".
Kunstneren er en af verdens mest berømte og dyreste. Og signaturen er ikke til at tage fejl af. Så sent som i går, 1. september 2015, solgtes et eksemplar af det originale og berømte litografi for over 1 mio. kr. Et tryk indbragte fornyligt over 2.000 kr. Hvad det herover er for en slags tryk, ved vi ikke. Men det er næppe originalt signeret, som der faktisk står. Der mangler en grundigere research. Følg auktionen.
Tilføjelse: Det omtalte hammerslag på over 1. mio. kr. er nu fjernet fra Artprice.com. Det kunne tyde på, det var en fejl. Underligt var det også, at der allerede samme dag nævntes hammerslaget, der plejer at gå nogle dage. Men det var i norske kroner, lidt over millionen. Der er imidlertid tidligere solgt et af litografiet, som hedder Sin, til over 1. mio. kr.

1. september 2015
Fejlen gentages
 i det uendelige

eBay.com. Gallery Susmol, Haderslev:
"Oilpainting: Jørgen Luplau Janssen 1869-1927. Listed Danish artist".
Luplau Janssen 1869-1927 hedder kun Luplau Janssen. Jørgen er hans søn. Det er en fast tilbagevendende fejl. Sønnen Jørgen lever kvalitetsmæssigt slet ikke op til faderens standard, hvilket tydeligt fremgår af maleriet herover. Tag til Haderslev/eBay.

31. august 2015
Hvad menes med det?

eBay-sælgeren: "Benjamin Benny Collin 1955 abstract oil painting Sonia Delaunay Danish artist.DKK 9,976,85".
Hvad har Sonia Delaunay med Collin at gøre? 

Kig på sagen


30. august 201
5

Meget lidt kan man bilde os ind


... men slet ikke, at det er malet af Per Kirkeby. 
Det kan følges på eBay

29. august 2015

Det har vi fortalt før


I huset boede en meget berømt person relateret til Skagensmalerne.
Det skrev vi også sidst, det var på. 
Besøg ekperten i Odense 

28. august 2015
Endnu en Jorn-forfalskning på eBay


Akvarellen herover er pivende falsk, har intet som helst at gøre med Asger Jorn.
Det er ikke så få Jorn-forfalskninger, fupmagere på eBay har forsøgt solgt. Her er fupmageren fra Florida pralende med at være et 100% positive feedback-medlem, en ordning som eBay har gjort farceagtig. 
Smut til Florida
 

27. august 2015
Ikke malet af Poul Sørensen


Malerens mor var mere berømt end sønnen. Men indenfor en helt anden genre. 
Kør i Havnen 

26. august 2015
Arup Jensen blev ikke 
101 år gammel


Der forekommer mange årstal på Arup Jensen, men 1806-1907 er helt ude i hampen. Sammen med Svend Drews og Jørgen Waring var han med til at udsmykke et kendt hotel i Nordsjælland. Og det var i hvert fald efter 1907. Undertegnede (pjm) var der selv. 
Følg med.

25. august 2015
Hvad er det nu han hedder? 


Lauritz har adskillige gange solgt malerier af denne maler og med rette navn. Vi har tidligere omtalt en sælger på eBay.com, som forlangte over 23.000 kr. for et tilsvarende. En helt grotesk pris. 
Følg med.

 24. august 2015
Bo Krank er berømt i udlandet


En sælger i Californien vil gerne have $950, 6.266,86 kr. for Bo Kranks efterårsmotiv. På Lauritz ville det nok have problemer med at nå 300 kr. 
Tag til USA.

23. august 2015
Det er da vist ikke
Carl Bille!

Vi synes, der mangler lidt i kvaliteten. Hvorfor zoomes der ind på skiltet, men ikke på signaturen? Den kan ikke ses. Men har Carl Bille overhovedet signeret CB? Kig med.


22. august 2015

Steffen Dinesen:
Kendt vurderingsekspert
Kendt fra tv
Kendt for at sælge Peter Hansen
– som ikke er af Peter Hansen


Dinesen er – i lighed med andre Lauritz-eksperter – kendt for at gætte sig til, hvem maleren er, når de ikke kender malestil og signatur. PH er for Dinesen naturligvis den berømte fynbo. Men, kære Steffen, det er det ikke. Vi hjælper som sædvanligt: Hans far var gårdejer, frekventerede Kunstakademiet, udstillede Forår og Efterår på Charlottenborg, repræsenteret på flere museer. I Weilbach sammenlignes hans motiver med L.A. Ring. Tag straks til Næstved. 

21. august 2015
Er modifikationer smart?

Jorn gjorde det. Kirkeby gjorde det. Lavede modifikationer, som de kaldes, når en kunstner overmaler andres værker og gør dem til sine egne. Her er det skandalekunstneren Marco Evarissti, som har overmalet er originalt litografi af Corneille. I 2006 købte han original kunst for omkring 2 mio. kr. af Jorn, Carl-Henning Pedersen m.fl. og malede dem over. Mens Jorn og Kirkeby malede mindre gode "kunstværker" over, er Evarissti gået et skridt videre og malet berømte kunstneres værker over. Nogle synes, det er fantastisk morsomt, bl.a. formanden for BKF i 2006. Billedet herover udbydes af Lauritz i Vejle.

20. august 2015

Stikord: G.A. Clemens
– men han er ikke maleren


Udstillet på KE, Charlottenborg, Kunstforeningen m.fl. Halv side i Weilbach.
Faderen var professor. Signaturen er ikke utydelig for kendere. Følg med. 

19. august 2015
Er det ikke en ægte
Knud Edsberg?
Nej, det er en ægte
Roald Hansen!

Kopiere var han god til. Den gode Roald Hansen. Er det mon malet i sommerslottet i Gambia? Smut til Vejle.


Står her Sv. H. Møller
– nej, det gør der ikke

Se selv efter.


18. august 2015
Med lidt god vilje og nærkig
kan signaturen godt læses
(Nu ændret. Se her under)

Her på redaktionen synes vi ikke, signaturen er svær at læse. Vi hjælper lidt: Maleren døde før år 1900. Han er omtalt i Weilbach, har udstillet adskillige gange på Charlottenborg og er repræsenteret på flere museer. Boede i en årrække i Sverige. Hans svigermor hed Maren. Tag til Stockholm.
Nu har Auktionsverket fået at vide, at maleren er Carl Ludwig Ferdinand Messmann 1826-93. Malerens tipoldebarn hedder Nick Messmann, og han er som bekendt ansat hos Bruun Rasmussen. Det er Nicks faster, Anne Messmann, som  har givet oplysningerne til Auktionsverket, og hun har en fin side om maleren.Se den her.

17. august 2015
Flere malere hedder Alfred Jensen
– men kun én hedder Alfred I. JensenSamme katalog med samme billede og samme tekst. Men auktionen over det øverste sluttede 24. juli 2015. Uden at blive solgt. (Scroll ned til 17. juli). Nederste er på lige nu, med udløbstid 18. august 2015. Bemærk, at begge auktioner har samme varenr., 390693. Det er en smart måde at "slette" første auktion, så ingen kan se, det ikke solgtes.
 Se det. Se også her, hvordan Alfred I. Jensen 1917-2006 malede. Ligner de maleriet herover? 

16. august 2015
Naj ... mor!
Se de sjove fisk!
 

Fiskekoner? Nej! Gl. Strand? Nej! Israels Plads? Ja! (Alma, 6 måneder og familiens yngste, kan snart se forskel på fisk og blomster). Det kan de ikke 
i Aalborg.

15. august 2015
Det er ikke let at
vide, hvor de har det fra

Maleren hedder hverken Hjarlmar eller Wilhelm. Han har udstillet over 30 gange på Charlottenborg, og et enkelt provinsmuseum har en pæn samling af ham. Vi hjælper med hans initialer: HVPW. 
Det foregår i Helsingør.

14. august 2015
Vurdering 300-1.000 kr.
Hammerslag 8.400 kr.

 
Så mangler vi bare malerens navn! 
Lauritz Herlev.

13. august 2015
Det bør ikke SKE igen!

SKE er malerens initialer. Og han bliver naturligvis ked af, at Lauritz.com, der ved så meget om kunst, ikke kender ham. Han har dog utallige udstillinger bag sig, fx flere gange på KE. 
Lige solgt i Århus.

12. august 2015
Hans kone var mere berømt

Selv om maleren ikke hører til de mest berømte, så er han ikke helt ukendt. Mere berømt var imidlertid hans kone, en af Danmarks mest berømte forfattere. Det har vi skrevet om før. Besøg vurderingseksperten 
Steffen Dinesen

11. august 2015
Kis, kis, kis!
– hvor er du lille mis?

Her på redaktionen kan vi ikke finde missen. 
Kan du?

10. august 2015
Leif Tingkær var også
en dygtig maler

Lauritz.com's dygtige vurderingsekspert i Odense og Kolding, Leif Tingkær, kunne også male. Herover har han kopieret Jack Kampmann. Tingkærs dygtige kollega i Næstved, Steffen Dinesen, kan ikke stave til kollegaens navn. Og han har endda været postbud. Se det.

Hvem er Steffen Viggo Pedersen?

Ham har vi aldrig hørt om. Det har vist kun Lauritzi nærheden af Hørsholm.

9. august 2015
Det er ikke malet af Sofie Eriksen

Man gætter sig til kunstneren. Signeret Sofie, så kan det i Lauritz.com's eksperters indskrænkede verden kun være Sofie Eriksen. Men det er det ikke.
Lauritz i Esbjerg.

8. august 2015
Så brillerer Lauritz.com's
dygtige skilteekspert igen

Uden proveniens og signatur kan det ikke sælges som malet af Jean Altamura. Ganske vist har han malet fra Skagen, men motivet ligner ikke noget fra Skagen. Igen ser vi, at et billigt messingskilt er nok dokumentation for Lauritz-eksperterne. Det sker i Næstved.

7. august 2015
NB: Intet at bemærke!

Det skulle måske lige være skår i to af glassene. 
Se selv.

6. august 2015
Enten er det Melbye
– eller også er det ikke

Wilhelm Melbyes årstal har været kendt siden 1882. At skrive (XIX) for 19. årh. tyder på, at Auktionsverket ikke er sikker på, det er af ham. Men er det ikke, så er det et falskneri. Potentielle købere må forlange klar besked: Hvem har malet billedet? 
Tag til Stockholm.

5. august 2015
Lauritz.com har branchens
ringeste vurderingsfolk

Igen et maleri af en maler, som Lauritz har solgt utallige af. Bare et kig på signaturen er nok for fagfolk til øjeblikkeligt at placere kunstneren. Vi hjælper lidt: Maleren havde en bror, som også var maler. Og så var der vist noget om, at han i sin tid kissemissede i det små med Ingeborg Debois. 
Besøg de dygtige eksperter i Herlev.

4. august 2015
Det skal fjernes!

Hundertwassers serigrafi Hommage à Schröder-Sonnenstern herover findes i 4.200 eksemplarer signerede i trykket og 416 originalt signerede af begge kunstnere. Det er en hyldest til Schröder-Sonnenstern i anledning af hans 80-års fødselsdag 11.9. 1972.
For mange, mange år siden, ca. 35, var et tilsvarende i et kendt galleri i Københavns city udstillet i vinduet, da ejeren af ejendommen bad galleriejeren om at fjerne det. Motivet kunne ejeren ikke lide, vist nok af religiøse grunde.
Billedet herover, et af de 4.200, er under hammeren hos Lauritz, vurderet til 4.000 kr. Et af de signerede solgte Bruun Rasmussen 26. maj i år for 6.000 kr.
Se det hos Lauritz.

3. august 2015
C.Birksø og C. Birksø

Vi har fortalt det før. C. Birksø er normalt pseudonym for Kai Drews' søn, Frederik Drews. Da han døde i 1961 "overtog" Kais fætter, var han vist, Viggo Dahl, Birksø-motiverne og Birksø-signaturen. De kan umiddelbart være svære at skelne fra hinanden, men Frederik var en lidt bedre maler end Viggo. Billedet herover er malet af Viggo Dahl. 
Smut til Århus.

2. august 2015
Stockholms Auktionsverk
fik at vide, det var forkert
– men var ligeglad


31. juli 2015 fik maleriet herover hammerslag på 14.000 SEK, solgt som malet af svenske Ingeborg Westfelt Eggertz. Men det var det ikke. Maleren er danske Johannes Wilhjelm, og signaturen JW med de karakteristiske "vinger" på W'et. Herunder en Westfelt Eggertz-signatur
.

I dagene 6.-24. februar 1912 udstillede Winkel & Magnussen 73 billeder af Johannes Wilhjelm. De syv af dem var parisermotiver, et af dem maleriet herover.
Art Signature Dictionary gengiver på nettet 10 signaturer af Westfelt Eggertz, det vil sige kun 9, idet den ene er af Johannes Wilhjelm.
Så man skal ikke stole på alt, hvad man ser.
I øvrigt gengives maleriet på flere prisdatabaser, bl.a. den største, ArtPrice.com, som malet af Westfelt Eggertz. Auktionsverket har nu solgt det to gange, begge gange som den forkerte maler, første gang 3.12.14. 
Se salget i Stockholm

1. august 2015
Lauritz-eksperterne har
fortsat store problemer med Kellinghusen

Det er ikke Kellinghusen. Den type lågkrus har flere gange voldt Lauritz problemer. 
Kig med.


Det er ikke noget dårligt maleri. Og kan en ukendt maler male så godt? Det er tydeligt signeret Anna Petersen (som har et tredje navn), og hvor mange gode malere har vi, som hedder Anna Petersen? Her på redaktionen kender vi kun én, og selv om hun er mest kendt for figurative motiver, så malede hun også blomster. På hendes mest kendte maleri sidder fem personer i et bestemt interiør. Det er gengivet i "Danske genremalere" fra 1985 side 117. Var den ikke nem! Til salg i Herlev. 


Arkiv: 
Arkiv Kunstnyt (denne spalte) 
Ikke alle perioder er aktive. Kommer. 

1. marts 2015 til 1. august 2015

1. januar 2015 til 28. februar 2015

1. september 2014 til 31. december 2014 

1. juni 2014 til 31. august 2014 

1. januar 2014 til 31. maj 2014 

1. oktober 2013 til 31. december 2013 

1. juli 2013 til 31.12. 2013 

. 1. marts 2013 til 30. juni 2013 
Klik her 

1. januar 2013 til 28. februar 2013 
Klik her 

1. september 2012 til 31. december 2012 
Klik her 

1. juni 2012 til 31. august 2012 
Klik her 
1. februar 2012 til 31. maj 2012 
Klik her 

1. december 2011 til 30. januar 2012 
Klik her 

1. september 2011 til 30. november 2011 
Klik her 

15. juni 2011 til 31. august 2011 
Klik her 

1. april 2011 til 14. juni 2011 
Klik her 

1. januar 2011 til 31. marts 2011 
Klik her 
1. november 2010 til 31. december 2010 
Klik her 

1. august 2010 til 31. oktober 2010 
Klik her 
1. april 2010 til 31. juli 2010 
Klik her 

1. januar 2010 til 31. marts 2010 
Klik her 

1. november 2009 til 31. december 2009 
Klik her 

1. september 2009 til 31. oktober 2009 
Klik her 

1. juli 2009 til 31. august 2009 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. maj 2009 til 30. juni 2009 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. marts 2009 til 30. april 2009 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. februar 2009 til 28. februar 2009 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. december 2009 til 31. januar 2009 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. oktober 08 til 30. november 08 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. september 08 til 30. september 08 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. august 2008 til 31. august 2008 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. juni 2008 til 31. juli 2008 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. april 2008 til 31. maj 2008 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. januar 2008 til 31. marts 2008 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. november 2007 til 31. december 2007 
Klik her 

Kunstnyt (denne spalte) 
1. juli 2007 til 31. oktober 2007 
Klik her