Kunstnyt arkiv

1. september 2011 til 30. november 2011

30. november 2011
Igen en for Lauritz.com ubekendt, som er stort omtalt i Weilbach, hele to spalter.

I første omgang fik vi ikke bagsiden med, den kommer her med tydeligt navn på maleren.

Lauritz.com: »Auktionen startes 29-11-2011 13:57:00. Auktionen afsluttes 06-12-2001 13:57:00. Men den er allerede afsluttet 29.12. 2011 eftermiddag. Hvorfor det?
Billederne er også fjernet, pga Copyright afgift, står der.
Hvem skulle have den eventuelle afgift?
Men hvorfor ved Lauritz-eksperterne ikke, hvem maleren er? Det er fuldt signeret, og bagpå står også malerens navn. Kigger man på navnet og billedets titel, så skulle det ikke være svært at finde ud af navnet.
Vi hjælper lidt: Malerens far var kunsthandler og moderen hed Margaretha. Se det stoppede salg, uden billeder.


29. november 2011
Kunstnyt.dk-læser:
Enten er de begge ægte
eller også er de begge falske
 
Læs mere her – og kom gerne med en kommentar

Lauritz.com bilder igen pressen
og andre en historie på ærmet.
Og skriverkarlene sluger den råt

Det handler om maleriet herover af dronning Margrethe.
Læs om det troværdige auktionshus denne sag vedrørende. Klik her.

28. november 2011
Vi tror ikke, det er malet
af William Hansen

Så blev den auktion også annulleret

Lauritz.com: »William Hansen 1908-1991 cd. Varenummer: 2359867 «.
Sådan har William Hansen vist aldrig malet. Bliver man optaget i Weilbach, hvis man maler på den måde? Det er svært at forestille sig. Kig med.


Hvis nogen forstår det
herunder, så fortæl det ...
DANISH MODERN ABSTRACT! EAMES ERA MID-CENTURY ART 1950s Oskar Kokoschka PRINT.
Se det hele på eBay.

27. november 2011
Man finder sjove ting på eBay
Se det
eBay-sælger, USA: »:LISTED Danish Illustrator NIALS SORENSEN Antique Oil Painting. Up for auction is this realistic framed oil painting on board. The artist is listed Danish illustrator Nials Sorensen. It is signed lower right. The parking valet is calling for the patrons carriage with a trumpet. Except for a few minor chips on the black laquer part of the frame (easy touch-up), both painting and frame are in excellent condition, clean & ready to hang. Estimate on age is early 1900's, possibly older«.
Ak ja! Kendt dansk illustrator. Et ringe fidusmaleri, kopieret efter halvdelen af et berømt dansk maleri. 


Og det her er ikke malet af Øllgaard

Også fundet på eBay. Se det.

26. november 2011
Det ligner bevidst fup
Solgt for kort tid siden hos Lauritz.com for næsten 50.000 kr. Nu på igen vurderet til omkring 5.000 kr.

14. juni 2011 solgtes denne gouache for 48.409 kr. inklusiv salær. Vurderingen var 4.474 kr. + salær.
24. november blev det sat til salg igen. Trods en pris på næsten 50.000 kr. for fem måneder siden er vurderingen fortsat 4.474 + salær. Hvorfor det? Det er helt tydeligt, at tanken med billedet er at få nogen til at tro, det er malet af Fernand Léger. Det ligner noget af ham, og signaturen er 100 procent, som han signerer. Her burde Lauritz.com enten sælge det for et ægte Léger eller oplyse potentielle købere, at det ikke er Léger. Vi tror, at Lauritz.com spiller på, at nogen tror, det er ægte ved bare at lade som ingenting. Nu er det sat til omsalg, men hvorfor først fem måneder senere. Køber har kun 14 dages returret. Og det er ikke solgt som Léger, så køber har evig returret. Se auktionen nu. Og se, hvad vi skrev den 16. juni 2011

25. november 2011
To ægte og et uægte
Vurderingseksperteliten i Herlev håner en af landets fornemste kvindelige kunstnere

Så blev også den auktion annulleret

Øverste maleri, »Religiøst motiv«, er så ringe, at det er en hån mod Bodil Kaalund at sætte det i forbindelse med hendes navn. De to nederste er ægte Kaalund, men det øverste er ikke. Som usigneret er der ikke tale om en forfalskning, kun den kendsgerning, at det igen er bevist, at verdensfirmaet Lauritz.com's modarbejdere mangler en hel del i at kunne kalde sig vurderingseks- perter. Er det Herlev-afdelingens førstemand udi vurderingens svære kunst, vurderingsekspertdirektør Casper Behrendtzen, som er mester for ugerningen?
Nu genudsendes snart »Hvad er det værd?« med mester Behrendtzen blandt hovedrollerne. Udsendelsen burde hedde »Hvad er Lauritz.com værd?«
Se det uægte.


Berømt grafiker – bare ikke
for Lauritz-eksperterne

Fuldt signeret, typisk motiv for vedkommende. Hvordan researcher Lauritz-eksperterne? Meget tyder på, at de ikke kan finde ud af det mest simple. Trykt hos Mourlot i Paris. De trykker ikke hvad som helst. Se billedet.

24. november 2011
Hvad kan så'n et
maleri mon være værd?

2.000 kr., 3.000 kr., 100.000 kr., godt og vel halvanden mio.? Eller 7,5 mio. kr.?
En historie fra det virkelige liv. Se mere.

23. november 2011
En meget mærkelig
Folmer Bendtsen

Hvis det er af ham. Det tror vi imidlertid ikke. Der er ikke noget som helst genkendeligt i dette billede af en maler, som stort set udelukkende er kendt for Alexandravej-motiver og lignende. Se det
Lauritz.com: »Folmer Bendtsen: "Blæsenborg". Sign. Folmer B. Juli 4. Akvarel på papir. Lysmål 37x49 cm«.

22. november 2011
Goddag, alle sammen! Vi er fra Lauritz.com i Helsingør, og vi har et godt tilbud til jer med god forstand på kunst

Hvorfor søren blev dette dejlige kunstværk af Robert Jacobsen nu annulleret?

Det er lykkedes os i samarbejde med vore 125 dygtige vurderingsekspertkolleger at kunne tilbyde et af Robert Jacobsens hovedværker, det I ser herover. Der medfølger certifikat fra den verdensberømte gradbøjningsekspert, Troels Olivero, som vi arbejder tæt sammen med. En kommende onsdag vil hr. Olivero udstede et gratis gavekort til en værdi af 7.950 kr. til et kursus under navnet: »Derfor er det en ægte Robert«. 
Vores katalogtekst: »Robert Jacobsen 1912-1993 cd. Varenummer: 2433549. Gouache og blæk. Komposition. Sign. Rob. Jacobsen 1962, 60 x 85«.

PS: Skulle der blandt Kunstnyt.dk's mange læsere være enkelte, som ikke forstår ovennævnte, så beklager vi meget. Men se i hvert fald den ægte StoreRobert 

21. november 2011
Storgeniet Troels Olivero
sælger viden på Lauritz.com

Se det
Det er aldeles umuligt at se, hvem der har udstedt gavekortet herover. Man kan ikke se, om det er en af de mange platugler, som Kåre Qvist uge efter uge afslører i Kontant. (Nu er Kåre Qvist også begyndt at afsløre politiet. Kan man forestille sig, han en dag også tør afsløre retsvæsenets forbrydere?).
Med lidt research viser det sig, at manden bag gavekortet er den mærkelige Troels Olivero, også kendt fra Gauguin.dk, hvor Kunstnyt.dk afslørede adskillige forfalskninger, hvilket fik den mærkelige mand til at stoppe med at tilbyde billedkunst. Nu er det vist udelukkende diamanter, manden gør i, og på hans totalt uoverskuelige homepage støder man ind i denne morsomme tekst: »Måske køber eller sælger du diamanter eller smykker på auktioner og vil gerne vide om du betaler den rette pris eller får den rette vurdering når du sælger.«
Har man fulgt den mærkelige Oliveros salgsreklamer, så ved man også, at hans vurderinger ser urealistiske ud. Fx giver han et sted 82% rabat på vurderingsprisen. Hvad vil han fortælle sine elever (for det er ham som underviser) omkring salgsværdien af diamanter. Det har vi slet ikke fantasi til at forestille os. Er værdien 100%, 82% eller 18%?
Kig forbi mandens homepage. Hvor meget er værdien: 900.000 kr. eller 287.790 kr. Eller endnu mindre. Gå ind på de forskellige sider. Meget interessant.

Find fem fejl hos
Bruun Rasmussen
i Århus
(og to hos Kunstnyt.dk)
Nr. 1 og 3 er ikke fra Århus

1) 1148/539. Ubekendt maler, 20. årh.Skovparti. Sign. monogram. Olie på lærred. 79 x 95.
Selv om maleriet herover motivmæssigt er atypisk for maleren, så er hele farveholdningen og signaturen så karakteristisk for vedkommende, at det burde være nok til at identificere den ikke ukendte maler.
2) 1148/835
. Ubekendt. Nej, maleren er kendt.
(Nu rettet til det rigtige, Gudrun Lorenzen)
3) 1148/651: A. Martens . Det hedder maleren ikke.
4) 1148/823: Ubekendt maler. Sign. Henrik Kragh Pedersen. Det hedder maleren ikke, og det er det heller ikke signeret.
5) 1148/826: Ubekendt maler. Sign. MKP - 44. Signaturen er korrekt MKP, men det er ikke nogen ubekendt maler.


20. november 2011
Det mener Kunstnyt.dk:
Man skal være Breivik-fan for at sælge og købe denne prægtige udstoppede tiger

Lauritz.com: »Bengalsk Tiger - Panthera Tigris. Udstoppet i gyldne nuancer med hvid overgang. På stand af immiteret sten. H. 121cm. L. ca. 160cm. Konservatornr. 321646. Original CITES Certifikat fra Skov og Naturstyrelsen medfølger. Nyproduceret vare«.
Hvem køber den slags? Hvem kan have fornøjelse af at have en udstoppet tiger stående? Og er der ikke noget om, at den bengalske tiger i årevis har været totalfredet? Nyproduceret vare, skriver Lauritz.com. Så er tigeren altså skudt for nyligt. Hvad er årsagen til, at denne udstopning er tilladt? Forklar, forklar! Se den.

19. november 2011
Krøyer eller ej ...
Den hoppede vist ingen på
– ikke engang Lauritz.com

Læs den underholdende historie om maleriet herover.

18. november 2011
Tre på stribe ...
Dagligt, hver uge, hver måned, år efter år afsløres det, at Lauritz.com fylder potentielle købere med misinformationer  om påståede vurderingseksperter.
Herunder endnu et eksempel ...

Lauritz.com: »Henny Køster Panduro 1863-1930. Varenummer: 2424671. Køer på Saltholm, olie på lærred, sign. monogram HK. 28 x 45 cm
Det er rigtigt, at det er køer. Men det er helt forkert, at det er malet af Henny Køster Panduro. Guderne på vide, hvor de får det fra. Køster maler helt anderledes, og signerer ikke som her. Det er 100 procent skudt ved siden af. Tag en tur i marken med Lauritz-eksperterne.

Og så den herunder, som de dygtige Lauritz-eksperter ikke fandt ud af, til trods for, at de på samme tid havde tre andre af samme maler til salg, som de omtalte med rigtige navn.

Maleren hedder Karl Niemann, og de tre andre af samme kan ses på varenummer: 2420273 (2) og på 2420274. Det »ukendte« herover ses her.

Og hvad med køerne på gårdspladsen?
Et maleri af samme maler med navns nævnelse sælges i en anden afdeling
(Efter flere dage fandt »eksperterne« ud af, at maleren er Anders Hune. Men ingen fortæller om rettelsen)

Snesevis af denne malers billeder har Lauritz.com solgt. Det herover sælges som ubekendt. Ingen anden malers værker ligner denne kunstners arbejder. Og signaturen er ikke til at tage fejl af. De bliver mere og mere ligeglade med det de sælger. Om det er det rigtige eller forkerte navn bekymrer dem ikke et sekund. Se det

17. november 2011
Skandaløst

Så blev også den auktion annulleret
Så forsøger Lauritz.com's internationale vurderingseksperter igen at pådutte potentielle købere, at et fidusmaleri er gjort af en kendt kunstner

Lauritz.com: »Holger Lübbers 1850-1931. Sejlbåde. Olie på lærred. Sign. HL. 24x40 cm. Varenr. 2430478«
Lübbers var en ganske god marinemaler. Billedet herover er ikke noget godt marinemaleri. Det er et fidusmaleri. Lÿbbers malede ikke vand så elendigt. Kig på skumsprøjtet ved båden. De hvide streger ligner mere en flaskerenser. Personerne er dårlige, hele billedet er dårligt, og Lübbers signerede ikke med den slags initialer. Se billedet, som ikke må koste over 100 kr.


16. november 2011

Besynderlig vurdering
hos Bruun Rasmussen
(Men en flot, flot auktion)

Bruun Rasmussen, Bredgade: »825/943: Jens Adolf Jerichau: Under platanerne, Bandol, 1915. Olie på lærred. 59 x 72. « Maleriet er med på Jesper Bruun Rasmussens 50-års jubilæumsauktion i december. 
Det besynderlige er vurderingen, som er sat til 40.000 kr. I oktober 2010 var samme maleri under hammeren i samme auktionshus. Her var det vurderet til 350.000 kr., men solgtes ikke. En kolossal forskel på kun et år.
Den 6. marts 1916 solgte J.A. Jerichau på en auktion i Den Fries lokaler 86 billeder. Maleriet herover havde enten nr. 42 eller 43. Ifølge den originale protokol er de solgt for hhv. 210 og 170 kr., købt hhv. af storsamlerne Tetzen-Lund og Rump. Fem måneder senere, 16. august 1916, tog Jerichau sit eget liv i Paris.
I kataloget fra 1916 blev gengivet et brev fra Vilhelm Hammershøi, skrevet til Jerichau 7.12. 1914 efter et besøg hos denne. Det sluttede: »Der er efter min mening ingen tvivl om, at De har gode kunstneriske evner, og det er jo det, det kommer an på. Dersom disse linjer kan være Dem til nogen nytte, vil det glæde mig.«
I fem måneder nåede Jerichau at glæde sig over Hammershøis smukke hilsen. Der er eftersyn fra 28. november, men alle numre kan ses allerede nu.


15. november 2011

Vi lovede malerens navn på badepigerne (se 8. nov.), fandt Lauritz-eksperterne ikke ud af det. Det gjorde de ikke. Signaturen MC står for Mark Osman Curtis, 1879-1959, skotte, som boede i Danmark, også kendt for at male under adskillige pseudonymer.

Vurdering 15.000 kr.
Hammerslag 295.000 kr.

Hammerslag for en tilsvarende i mindre størrelse:
18.500 kr. Solgt 25.10. 2011. Vurdering 4.500 kr.
Se den.
Hammerslag for den lidt større herover:
295.000 kr. Solgt 14.11. 2011Vurdering 15.000 kr.
Se den


Er proveniensen på den russiske kovs herover korrekt: Else Kampmann f. Benzon (1892-1981), så er det en af pigerne på P.S. Krøyers maleri fra 1897, Danmarks tredjedyreste, solgt hos Ellekilde i marts 2000 for 7,7 mio. kr.

14. november 2011 
Det kan Lauritz.com godt afskrive som tilskrevet

Det er et fidusmaleri og har intet som helst at gøre med Niels Simonsen. Se det forstørret. Hvis du tør. Og hvad er skovbilledet på samme nr. for noget?

13. november 2011
Ægte akvarel eller ægte tryk?

Et par læsere har spurgt, om det er to ægte akvareller af Mads Stage, Lauritz.com har under hammeren. Vi kan kun svare, at det ved vi ikke. Det er nemlig ikke til at se på nettet. Der findes hundredvis af Mads Stage-tryk i handelen, og de to aktuelle kræver en nærmere undersøgelse, før det kan afgøres. Så det kan kun tilrådes køberen at få en ekspert til at kigge dem efter. Er det ægte vandfarve, så er vurderingen rimelig. Er det kun tryk, reproduktioner, så er den meget for høj.
Se dem her.


12. november 2011
60.095 kr. for en tegning
signeret V.H. tilskrevet 
Vilhelm Hammershøi


Til den pris må man håbe, den er ægte. Se den.

E. Birk er ikke ubekendt. Ganske vist hedder han noget andet, men han har malet flere tusinde sign. E. Birk.
(Så blev også den rettet. Endda til det rigtige. Imponerende!)

Lauritz.com: »Ubekendte malere. 20.årh. Olie på lærred. To kompositioner. Sign. SJ og E. Birk. Største blændrammemål: 68x94 cm. (2) « Klik til Lauritz.com

11. november 2011
Næste bud: 40.500 kr.
Se det
Sælgeren på QXL: »merete nørby andersen. spændende værk fra konferencen i Helsinki tilbage i 94 måler 60 x 90«. Hvem kender Merete Nørby Andersen? Og hvem har set priser på over 40.000 kr. for hendes billeder? 
Se den
Samme sælger gør også i andre kunstgenstande. Herover er det en
»Lækker penis holder med 5 ringe C 14A Med Ægte Læder«. Holderen fik hammerslag på 1 SEK, rundt regnet 82 øre. Fragten løber op i 88 kr.

God julegaveidé til kvinden, der har alt.

Nu falder kunsten ... endnu mere
Se »salget«
Ingen ville byde bare 300 kr. for Lone Rugårds maleri.
Vurderingen var sat til 800 kr. Det er en tiendedel af tidligere vurderinger set på hendes lidt større malerier.


10. november 2011
En sag for Bonderøven ...
Nyproduceret vare med brugsrelateret slitage ... den er da sjov. Lauritz.com indestår ikke for funktionaliteten ...
den er da også sjov
 

OBS. Nøgle medfølger IKKE ...
Det er da bare at kontakte Bonderøven. Så'n en har han liggende i en af sine rodebunker. Eller også laver han en hurtigt. Måske er han interesseret i at købe hele traktoren. Til reservedele.
Gå straks til Lauritz.com's traktorlager.


Ukendt? Ja, for Lauritz-eksperterne

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Olie på lærred. Opstilling med orkide i potte. Sign. C.E.Mohn 1948, H. 48 x 43«.
Ukendt? Ja, vi kender heller ikke C.E. Mohn. Det er der nemlig ingen, der hedder. Og det er det heller ikke signeret. Men vi kender den, som har malet billedet. Og her ser vi igen en maler, som har udstillet på KE og Charlottenborg, står opført i Weilbach og repræsenteret på flere museer. Kig på sagen.

9. november 2011
Ukendt? Ja, for Lauritz-eksperterne

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Personer ved sø. Olie på lærred . 52 x 66 ( 60 x 74 ) cm. utydl. sign. «
Er man ukendt, når man har udstillet på Charlottenborg og KE, står opført i Weilbach og har flere billeder på Statens Museum for Kunst? Og signaturen er vel ikke mere utydelig end at den kan tydes af kendere. Som også vil kunne genkende selve malestilen. Se det.


8. november 2011
Hurtigt rettet ...

Det sker sjældent. Men her kniber det med enigheden. Vi tror ikke, det er »Barbermaleren«, som har malet det.

Bruun Rasmussen, Århus: »1146/769: John Christensen. 1896-1940: Kubistisk opstilling. Sign. John C. Olie på lærred, monteret på pap. 31 x 39.«
John Christensen er måske mest kendt under tilnavnet »Barbermaleren«, fordi han opererede fra en barbersalon på Kapelvej på Nørrebro og har malet en lang række naivistiske billeder fra bydelen. Se her. Billedet herover ligner ikke noget, som vi mener kan forbindes med hans navn. Vi tror, det er en anden maler, som døde sidste år. Vi tror også, at hans navn fremgår af bagsiden herunder, og at fornavnet på signaturen på forsiden ikke er John:

Vi tror ikke, der står John Christensen, men et andet navn. Vi tror, fornavnet er en forkortelse af et længere navn på otte bogstaver. Kig med i Århus.

Den bliver vist ikke let for Lauritz.com's eksperter

Lauritz.com: »Søren Chr. Bjulf, 1890-1958 samt ubekendt maler, 1900-tallet. Skovserkone og badende unge kvinder. Olie på lærred. Signerede. «
Maleriet herover sælges sammen med et af Bjulf, som ikke giver problemer. Men det vil det andet uden tvivl. Her er der kun selve maleriet at vurdere ud fra, signaturen er nemlig så atypisk for maleren, at vi her på redaktionen aldrig har set den pågældende maler signere på den måde. Finder Lauritz.com ikke ud af maleren, afslører vi undtagelsesvis navnet efter salget. Herunder signaturen. Se maleriet7. november 2011
Solgt som ubekendt for 800 kr. hos Lauritz.com. Nu til salg som Anna Ancher hos AAH- Auktioner, som også hedder Nordjysk Auktionshus, vurderet til 150.000-175.000 kr.

AAH-Auktioner: »Ancher, Anna Kirstine (1859-1935): Interiør med hæklende moder og sovende barn i vugge. Olie. 56x43. Sign. i venstre hjørne A.A. Proveniens: Kendt skibsprovianthandler fra Frederikshavn med tætte familiære bånd til Skagen og kunstnermiljøet i starten af 1900tallet. Ikke registreret/verificeret af Skagen Museum. «
Det bliver spændende at se, om nogen denne gang tror mere på, at det er Anna Ancher. Følg med. 
Scroll ned til 15. oktober og se, hvad vi dengang skrev


Det bliver også spændende at se på AAH-Auktioner, om nogen tror, det er
en ægte uforfalsket pastel af P.S. Krøyer

AAH-Auktioner: »Krøyer, Peder Severin (1851-1909): Bål på Skagen Strand med par i forgrunden og personer bag bålet. Pastel. 33x47. Sign. S.K. Proveniens: Kendt skibsprovianthandler fra Frederikshavn med tætte familiære bånd til Skagen og kunstnermiljøet i starten af 1900tallet. Ikke registreret/verificeret af Skagen Museum.« Følg slagets gang.

6. november 2011
En sælger solgte på Lauritz.com
»
De sagde, det var 5.463 kr. værd.
Jeg fik kun 125 kr.«
Kig på det
Lauritz.com: » Mogens Ege, byprospekt, olie på træplade, signeret og dateret med '1913' forneden til venstre, indrammet, fremstår stedvist med gennemskinnende træplade. Mål: 60x67 cm «
Vurdering 5.463 kr. Hammerslag 375 kr.
Sælger får 375 kr. minus salær 250 kr., i alt 125 kr.


5. november 2011
Langt under amatøragtigt
Den er helt gal i Svendborg

Svendborg Auktioner: »Maleri, kopi efter Julius Paulsen: Badende børn«. Oven over billedet er vist, hvordan Svendborg Auktioner annoncerer maleriet, nr. 563. Ikke et ord om størrelsen, og teksten på billedet i nederste højre hjørne er ikke til at læse. Helt komisk er  vurderingen, som er sat til 0 kr. Samme vurdering har i øvrigt samtlige auktionens numre. Det er så ringe, at det næsten ikke kan blive ringere. Og så det helt groteske: Kopi efter Julius Paulsen, står der gudhjælpemig. Det har ikke en disse at gøre med Julius Paulsen. Det er et kendt motiv af en helt anden, en af landets mest berømte malere, såvel nationalt som internationalt. Fik vi nævnt, at Svendborg Auktioner har gratis reklameplads i tv, Danmarks Radio? Se bommerten.

Den er altså morsom ...
Er han i gang med en stor portion Janssons fristelse?

Lauritz.com: »Simonij Jansson, 1900-tal (BUS). Varenummer: 2409121. olj på duk. Signerad. Ätande man. 32x28 cm «.
Når man kender malerens navn, så lyder Simonij Jansson som det rigtige navn sagt i en kæmpe brandert.
Men maleren hedder ikke Simonij Jansson. Og når 125 vurderingseksperter efter snart en uge ikke aner malerens rigtige navn, så kan det kun skyldes, at de udelukkende kigger på signaturen, som de så ikke kan læse. Men både signatur, malemåde og motiv er så karakteristisk for den pågældende maler, at det er pinligt. Også fordi Lauritz.com tidligere har solgt snesevis af samme maler. Kig på den »ædende mand«, som teksten lyder. I Sverige æder de, i Danmark spiser vi. Hvis man ikke lige hedder Adam Price. Han æder også. 

4. november 2011
Lauritz.com kunne ikke finde ud af malerens navn første gang. Nu sælger
de det igen, stadig som ubekendt.
Men det er maleren bestemt ikke.

Så blev det også ændret. Og naturligvis uden at gøre opmærksom på, at det en uges tid har stået som gjort af en ubekendt, nu er malet af Flauenskjold. Godt gået!

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Komposition med høstlandskab. Utydelig sign. Olie på lærred. 20. årh.
54 x 66 cm. «
Typisk maleri af den pågældende, typisk og let kendelig
signatur. Maleren er omtalt i Weilbach, han har udstillet på KE og Charlottenborg. Vi hjælper lidt. Han døde i forrige årtusinde. Hans far var politibetjent og moderen hed Augusta. Første auktion afsluttedes 2.11.2011 kl. 19:08:00. Så skulle salget kunne ses de næste 24 timer. Men det kunne det ikke. Derimod stod de tidligt op i Roskilde dagen efter og skyndte sig at lægge det på igen, på samme varenr. Se den kendte maler, som ikke er kendt hos Lauritz.com. 125 eksperter har i mere end en uge ikke kunnet finde navnet. Smut til Roskilde.

3. november 2011
Er Lauritz.com et svindelforetagende eller er deres manglende vurderingsevne »bare« udtryk for total uduelighed?
Se annulleringen
Nu blev Ole Bole annulleret, men først efter flere dage. Det kræver minimum af intelligens staks at se, det ikke er en gammel bog fra 1927. Hvad foregår der i firmaet? Hvor meget forkert ville smutte igennem, hvis ikke der sad en række læsere, som kan gennemskue Lauritz.com's skævknækkede vurderingsevner? 

Tag det roligt – der er god tid
Auktionen slutter først 29. oktober 2012
2. november 2011 kl. 23:55 var den endnu ikke aktiveret. Det haster vel heller ikke.
Kig ind om et års tid ...
Det må være Oscar Matthiesens dårligste maleri – hvis det ellers er af Matthiesen

Lauritz.com: »Oscar Matthiesen 1861-1957 cd. Varenummer: 2396283. Bygevejr, Liseleje. Olie på lærred. Sign. monogram og dateret 1955. 50 x 65 cm «
Det ligner ikke noget, vi her på redaktionen har set af Oscar Matthiesen. Det er ualmindelig dårligt malet, minder på ingen måde om noget kendt af Oscar Matthiesen. Nu blev Matthiesen 96 år, og er 94 på det tidspunkt, det skulle være malet. Men kunne denne fremragende maler selv som 94-årig male så elendigt? Det tangerer fiduskunst. Kunne han virkelig sælge dette forfærdelige maleri? Det må han have gjort, hvis det er af ham, for det er ikke med på hans dødsboauktion hos Bruun Rasmussen i september 1958, hvor der var 93 malerier og en del tegninger under hammeren. Priserne var ikke overvældende, et stort maleri fra Snekkersten fik ny ejer ved auktionens højeste bud, 1.075 kr. Hans kendte Franske kærreheste ved Seinen, Paris 1890, var eneste, som ikke solgtes, et kolossalt stort lærred på 250x369 cm. Det kendes også i en mindre udgave.
Bedøm selv kvaliteten.


2. november 2011
Hvem er Otto Klank?

Ham kender vi ikke. Gør andre? Kig med.

Mere Lauritz-fidus

Ole Bole gik i skole ...
(Ja, det har flere af os andre også)
Kik på Ole Bole
Men her på redaktionen er vi tvivl om, hvor mange af Lauritz-koncernens mange vurderingseksperter, som har. Lad os kigge på salget af bogen herover:
Lauritz.com Herning: »Ole Bole ABC, tegnet af Stom P. 1882-1949. Billeder tegnet af Robert Storm Petersen. Udarbejdet af CL. Eskildsen. Jul. Gjellerups Forlag København 1927. 1.-15. Tusinde 1927. ISBN: 87-13-03186-4. «
Bogen sælges altså som en original udgave fra 1927. Men det er den ikke. Der er tale om en faksimile, altså en trykt nyere gengivelse af den originale. Det er rent fup. Og
det beviser Lauritz.com selv ved at oplyse bogens ISBN-nr., en identifikationsmåde, som først indførtes omkring 1970. Den kopibog, som Lauritz.com her forsøger at bilde potentielle kunder ind er fra 1927, er trykt omkring 70 år senere og kan købes på nettet for 75 kr. Lauritz-eksperterne har vurderet den til 1.295 kr.


1. november 2011
Nu er det ikke længere Carl Frederik.
Nu er det Oscar. Og det er ikke helt galt.

Næh næh næh ... det er det ikke

Lauritz.com, Malmö: »Carl Fredrik Reuterswärd, litografi. Signerad och numererad. S k omöjlig figur. Bladstorlek: 56x36 cm
Det er ikke bare figuren, som er umulig. Det er også Lauritz.com's vurderingseksperter. Det er nemlig ikke Carl Frederik Reutersvärd, som har gjort billedet. Kig

31. oktober 2011
Det maleri tror vi ikke, hverken Bruun Rasmussen, Bukowskis, Stockholms Auktionsverk, Sotheby's, Christie's eller nogen på Den Blå Avis ville sælge som ægte I.E.C. Rasmussen
Udsnit
Lauritz.com: »Carl I. E. C. Rasmussen. 1841-1893. Marine med Kronborg i baggrunden. Olie på lærred. Sign. CR. 47 x 34 cm Tag straks til Århus.

30. oktober 2011
De er bare gode til det
Vurdering 36.095 kr.
Hammerslag 1.000 kr.
Se det selv
29. oktober 2011
Det tog Lauritz-eksperterne flere dage at finde ud af, at billedet ikke var malet af Einer Hein. Nu er det endelig annulleret.

Komplet uduelighed
eller forsøg på svindel?

Lauritz-dum-com i Stockholm forsøger at bilde nogen ind, at billedet herover er malet af skagensmaleren Einar Hein. Men det er det ikke. Det er et 50-kroners udenlandsk fidusmaleri, som er signeret E.H. med en fupseddel bag på, og som ingen af de såkaldte over 125 vurderingseksperter har ofret så meget som 10 sekunders kig på. Har de det, som det påstås af det internationalt berømte auktionshus, med svenskeren Bengt Sundstrøm som ansvarshavende, så bur dem inde. Man skal nemlig være ualmindelig dum, hvis man bare et tiendedel sekund forbinder dette skrækkelige fidusskilderi med Einar Hein. Se det inden fæhovederne annullerer det.


28. oktober 2011
Nogen vidste mere end andre

Bruun Rasmussen, Havnen: »1143/1095: Ubekendt maler, 18. årh.s begyndelse: Portræt af prins Michal Jerzy Poniatowski af Polen (1736-1794). Usigneret. Olie på lærred. 67 x 53. Oval. U.r. «
Maleriet herover havde Bruun Rasmussen vurderet til mellem 6.000 og 8.000 kr. Men nogen har åbenbart ment, det var mere værd og bød 125.000 kr. 
Uanset, hvem maleren end er, så er det fremragende malet. Det skal op på nyt lærred og duppes hist og pist.
Kør i Havnen. 


Og hvad er det så for noget?
Varenumrene: 2374061, 2374062, 2374065, 2374067, 2374071, 2374074, 2374081

27. oktober 2011
Er Lauritz.com's Steffen Dinesen i Næstved langsomt opfattende?
Udsnit
Gennem længere tid har der været malerier til salg i Næstved af det store kunstnertalent, Niels Davernum. Gang på gang er vurderinger sat til 9.695 kr., selv om efterfølgende hammerslag har været »lysår« fra vurderingen. Seneste salg er billedet herover, som også var vurderet til 9.695 kr., men kun fik hammerslag på 2.300 kr. En i øvrigt høj pris i forhold til flere tidligere salg. Det virker som om familien Dinesen ikke følger med, eller også er ligeglade med markedsføringsloven.
Er Steffen Dinesen og hans kone dumme? Forstår de ikke de tekster, de selv annoncerer med? Og er der ikke en chef over de andre chefer? Er der ikke en, som hedder Bengt Sundstrøm! Er han ligeglad med, hvordan tilliden til Lauritz.com rasler ned. Det må den gøre, når der i firmaet arbejdes, som familien Dinesen  gør.

Og findes der noget anerkendt auktionshus i hele verden, som på
så ligegyldig en måde ville annoncere et maleri til salg, som Lauritz.com gør det med Lars Swane herunder?
se det
Look, de gider ikke engang tage paphjørnerne af.


27. oktober 2011
Så blev også den auktion annulleret.
Men Herlevs deLuxe-sølveksperter var ikke meget for det. Scroll ned til 21. okt.
26. oktober 2011
Ligner det en ægte Ingeborg?

Rundt om i verden dukker danske malerier op. Nogle gange de store navne, nogle gange de mindre store navne. Ingeborg Debois hører ikke til den første kategori, men hendes blomsterbilleder har i flere årtier været populære. Hun har også malet enkelte interiører.
Men vi har aldrig set noget så elendigt af hende, som det herover. Som i øvrigt slet ikke er signeret Debois. Men det sælges det for på eBay. Tag en tur til Florida.


25. oktober 2011

God idé! Men det troede vi, var sket for en uge siden. Scroll ned til 18. oktober
 
Rygterne fortæller, at Bill Gates
har købt stort ind hos Lauritz.com's isenkramafdeling

Lauritz.com: »Stort parti toiletbørster i sort plastik. (4938)«
Hvad siger man så! 4.938 kvalitetstoiletbørster købt for 2 kroner og 6 øre stykket. Det kan kun være en stor familie med et stort antal badeværelser, der har brug for så mange børster. Og som så ofte før holdt vurderingen ikke. Den var sat til 29.255 kr. inkl. salær og gebyr, men hammerslaget nåede kun 8.400 kr. Se det selv.

24. oktober 2011
En rigtig Århus-historie

Bruun Rasmussen, Århus: »Hollandsk tobaksdåse af messing og kobber prydet med evighedskalender og årstal 1582. Ca 1800. Samt piberenser. Tobaksdåse.
L. 16. B. 4,5. (2) «
Vi tror ikke, det er en tobaksdåse. Vi tror, det er en almanakdåse. Vi tror ikke, det er en piberenser. Vi tror, det er en årelader. Tag en tur til Århus.

Så er der igen et maleri
til salg af Vilhelm Carlsen
– født 1909, død 1995
Se det
Det skrev vi 15. april 2011:
Lauritz.com: »Vilhelm Carlsen 1909-95«. Og hvem er så det?
(Det blev ikke solgt dengang. Siden har det været til salg igen, afsluttet 3. maj. Uden at blive solgt. Men det er ikke muligt at se, det har været til salg to gange. Man er bare startet forfra med samme varenr. Ikke engang et bud på 300 kr. kunne det opnå. Og vi har endnu ikke fået at vide, hvor de dygtige Lauritz-genier har 1909 og 1995 fra)

Lauritz.com: »Vilhelm Carlsen 1909-1995. Bondehus med mennesker. Varenummer: 2213726«. Se det
Her på redaktionen kender vi ikke maleren, som signerer Vilhelm Carlsen og er født 1909 og død 1995. Men vi kender en kendt maler, født Frederik Vilhelm Christian Carlsen i 1909 og død 1995. Men han er mere kendt under navnet Wilhelm Freddie.
Da maleren herover ikke sådan lige er til at finde, tror vi, at de dygtige Lauritz-vurderingseksperter har slået navnet Carlsen, Vilhelm op på Artprice.com og fået billedet herunder frem. I skyndingen, eller måske fuldt bevidst, har de så ikke bemærket, at den søgte maler, Vilhelm Carlsen, er identisk med Wilhelm Freddie. Men fidusmaleriet herover har intet med Freddie at gøre. Ganske vist har han malet naturalistiske motiver, men ikke så ringe. Måske kan Lauritz-folkene fortælle, hvor de har årstallene 1909-1995 fra. Vi venter spændt!


23. oktober 2011
Det mener Kunstnyt.dk:
Grotesk vurdering foretaget af Lauritz.com i Herlev ligner forsøg på bedrageri

Maleriet herover vurderede Lauritz.com's Herlev- afdeling (hvor den dygtige Bengt Sundstrøm og hans dygtige vurderingsekspertdirektør, Casper Behrendt- zen, videregiver deres kolossale faglige viden) til at være malet af en ubekendt og satte det til 800 kr. Den laveste vurdering der overhovedet sættes. Nogen vidste dog bedre, og maleriet fik hammerslag på 26.000 kr. 14. april i år. Salget kommenterede vi her.

Vi anklager ikke Lauritz.com for noget. Men sagen lugter fælt. Vi ved ikke, om Lauritz.com hele tiden har vidst, hvem maleren var, og af den grund satte det lavt som ubekendt for selv at anskaffe maleriet. Vi ved heller ikke, om det var nogen fra Lauritz.com, som købte det.
Men det vi ved er, at det nu 25. oktober er under hammeren hos Bukowskis i Stockholm, hvor det er vurderet til mellem 100.000 og 125.000 SEK, et pænt stykke fra Lauritz.com's vurderingseksperters 800 kr.

Som det huskes er to personer hver idømt ét års fængsel for at have købt et maleri til 200.000 kr., som senere solgtes for over 40 mio. kr. De 200.000 kr. var en korrekt vurdering, ved vi (der kan læse) i dag. Men vurderingen på 800 kr. var ikke korrekt. Den var helt skæv, og har uden tvivl kostet sælgeren et større beløb. Vi mener, at denne Lauritz.com-sag for politiets efterforskningsafdeling er langt mere alvorlig end Derain- sagen (som jo viste sig slet ikke at være alvorlig ... bortset for fæhoveder), idet det ikke krævede den store ekspertise at finde ud af, hvem maleren var i Lauritz.com-sagen, og
at vurderingen var skandaløs forkert. Måske burde sælgeren politianmelde Lauritz.com. Der er i hvert fald tale om dårlig rådgivning, og der kan muligvis ligge bedrageri bag. Hvorfor vi mener det, skyldes, at Lauritz.com's garanti overfor sælgerne, at »Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidligere ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg« beviser, at de har undersøgt maleriet. Og, efter vores mening, ikke kan have undgået at vide, hvem maleren var og derfor langt mere værd end 800 kr..     pjm

22. oktober 2011
125 kr. for at se kunstens
4. division i Falkonér Centret

I går åbnede Kunst Mad & Vin Festival i Falkoner Centret. Havde man ikke fribillet, hvilket de fleste vist nok havde, så kostede det 125 kr. at komme ind i »slaraffenland«. Der var gratis smagsprøver, som bestod i ost i terninger og små chokoladebidder. Købte man en smagepolet, så kunne man vælge mellem et glas vin eller tre vinsmageprøver. Hvad man kunne få af mad for poletten, fandt vi ikke ud af. Nu skal man jo have noget at drikke af, og der var to muligheder. Et Ikea-glas til en 10'er eller 20 for et med et ligegyldigt mærke på.
Det kostede altså mindst 150 kr. for at komme ind og få et enkelt glas vin og se på aftenskolekunst. Man hørte også flere gange ordet bondefangeri nævnt. Vi gengiver ikke noget maleri fra festivalen, bare noget, der lænede sig op ad talent, kunne tælles på to fingre. Homepage.Var flere overbud FUP?

Lauritz.com's eksperter ser ikke det, som sker lige for øjnene af dem. Og så tror vi ikke, at kundenr. 861759 er en ægte byder.
Læs her hvorfor.

21. oktober 2011
Det er ikke et Tønder bymærke. Og mestermærkerne er ikke uidentificerede

Lauritz.com: »Cylinderformet Louis XVI chokoladekande af sølv, låg"knop" i form af vinblad og drueklase, stjerthank af drejet ibenholdt med benknop. Stemplet med to uidentificerede mestermærket "FH" og "W.S." samt Tønder bymærke. Ca. 1800. Vægt i alt 270 gr. H. 13,3 cm. «
Det er ikke danske sølvsmede. Og navnene for FH og W.S. kendes af sølvkyndige. Kig forbi Herlev, hvor sølveksperten er Henrik Münster. 

Det påstår vurderingseksperterne:
Lauritz.com's forskellige afdelinger arbejder tæt sammen ... men gør de det?
Så blev også den rettet. Nu hedder maleren Børge Ball. Men ikke et ord om rettelsen.


Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Komposition med fiskerbåde. Olie på lærred. Utydelig sign. 69 x 97 cm. 1900- tallet.«
En anden Lauritz.com-afdeling har i øjeblikket et til salg af samme maler. Men i den afdeling kender de malerens navn. Så
teksten: »Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidligere ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«, giver vi ikke fem flade øre for. Se den ukendte, som altså ikke er helt ukendt. Og signaturen er absolut ikke ulæselig. Billedet er monogram-signeret, og signaturen er så usædvanlig, at eksperter kender den ved første blik.

20. oktober 2011
Odense-eksperterne
underholder igen

Lauritz.com: »Marius Mikkelsen, 1872-1950, cd. Varenummer: 2394768. Landskab med den tilsandede kirke. Olie på lærred. Sign. M. Skov. 32 x 47 cm. «
Maleren hedder Marius Mikkelsen, påstår Odense- genierne. Men signerede Marius Mikkelsen Marius Skov? Nej, det gjorde han ikke. Og det er heller ikke Marius Mikkelsen, som har malet det. Det er en helt anden maler. For at vide hvem, er det nødvendigt, at man kan forstå det, man læser. Tag straks til Odense:

Og så er der en gammel kending

Det er gentaget så mange gange, at Niels Walseth ikke har malet billeder signeret G. Caprino, at det burde være sivet ind også i Odense. Tag straks til Odense.

19. oktober 2011
Burde Bruun Rasmussen ikke oplyse, at Meissen-mærket er et falskneri?

Bruun Rasmussen, Havnen: »1143/1531: Seks tallerkener af porcelæn, trykt med portrætter. Meissen mærke. Diam. 24 cm. (6) «.
De seks tallerkner er ikke fra den berømte Meissen-fabrik. Det ved Bruun Rasmussen, hvorfor de bør gøre opmærksom på det. Kør i Havnen.


Vi tror bestemt ikke, det er malet af Paul Fischer

Lauritz,com: »Paul Fischer. Olie på lærred. "En norsk Fjordbygd". Sign. Paul Fischer. Mål: 40 x 29 cm«
Intet i maleriet minder om noget, Paul Fischer har malet. Den slags tunge, mørke motiver kendes Paul Fischer ikke for. Og signaturen virker konstrueret. En ægte Paul Fischer-signatur bugter sig ikke, som her, den holder linjen. Det bliver et klart nej. Kig på sagen.

18. oktober 2011
Det mener vi:
Man skal være naiv ud over alle grænser for at forestille sig, at Leif Ragn Jensen selv har siddet og lavet skrækkelige korssting af sine egne motiver

Sidste nyt: Så blev også den auktion annulleret

Lauritz.com: »Leif Ragn Jensen 1911-1993. 1973. Komposition, jagtselskab. Korssting broderi. Signeret Leif Ragn-Jensen 1973. 43,5 x 60 cm«. Se det.

Vi tror ikke, det er malet
af Emmy Thornam

Lauritz.com: »Emmy Thornam. Olie på lærred. Blomsteropstilling. Sign. E.T. samt dat 1926. Mål: 34 x 35 cm«. Vi synes ikke, det ligner Emmy Thornams malemåde. Vi synes heller ikke, det ligner hendes signatur. Har aldrig set hende signere med initialer alene.
Og det er også usædvanligt, at hendes malerier er daterede. Se med.


17. oktober 2011
Den er altså morsom
Her har Lauritz-vurderingseksperterne vist nok hjulpet en kollega i Ohio

Top-rated Ebay-sælger fra Ohio: »DANISH MODERN WALL ART OIL PAINTING on CANVAS~P G TRELE. A vintage oil painting that shows a Dutch street scene, ca. 1960s. Signed PG Trele or similar, can't read it very well. Outside frame dimensions are 21" x 17".
»Moderne dansk vægkunst«. Herlig beskrivelse!
Og så er det en hollandsk gadescene. Det tyder på, at det er en meget berejst person. Det kan naturligvis ikke være Moulin Rouge i Paris, når det er en hollandsk gadescene. Klik her

16. oktober 2011
Er den også falsk?
De mange Chmielinski-forfalskninger giver travlhed i Kunstnyt.dk's indbakke

Lauritz.com: »Wladyslaw T. Chmielinski. Olie på lærred. Signeret. 35x50 cm. «
Hver gang et maleri er til salg for at være af Chmielinski, er der flere som skriver og spørger, om det er ægte. Også i dette tilfælde, hvor svaret er ja. Det er ægte. Men et par ting er forkerte. Maleren har ikke noget T som mellemnavn. Forkortelsen er blot Wl. Det som ligner et T er en streg på W'et. Og så er det forkert, når sedlen bagpå fortæller, at Chmielinski har været professor ved et akademi. Det har han ikke. Han er ifølge egne oplysninger, da han var i Danmark, uddannet på Akademiet i Warszawa. Se med.


15. oktober 2011
Ingen troede vist, det var Anna Ancher

Auktionen over maleriet herover sluttede for et par dage siden. Vurderingen var sat til 6.095 kr. og det fik hammerslag på 800 kr. Det blev solgt som ubekendt, men signaturen a a blev fremhævet, lige som det var tydeligt at se, at der på messingskiltet står Anna Ancher.
Hvorfor det oplyses, at »Auktionen afsluttes: 01-01- 1990 00:00:00« må guderne vide, når det fremgår af historik, at der er budt 12.1. 2011. Klik ind.
 
Gøg og Gokke er sjove.
Men Lauritz.com er endnu sjovere. 

Først hed maleren O. Karner, som signerede O.Karner. 

Så fik han nyt navn og hed Osvald Rasmussen, som signerede O. Karms. Men ingen maler hedder Osvald Rasmussen, som er født i 1933. De synes helt blanke i Lauritz-Herning. Nu venter vi på et nyt navn. Følg med.

14. oktober 2011
Har vi nogen sinde fortalt, at Lauritz.com har 125 vurderingseksperter?

Herover: Uden et ord om at teksten er ændret ser den nu sådan ud. Vi ved ikke, hvem der har fortalt det til amatørvurderingseksperterne i Helsingør, men det er nok Lars Fuglsang Madsen, som ser ud til at være den eneste i Lauritz.com-regi med faglig viden. 

Vurdering 1.000 kr. Rekorden for et skovbillede af denne kunstner er tæt på 100 gange mere, 100.000 kr.
Og hammerslag over 10.000 kr. er ikke ualmindeligt.
Fører man sig frem som vurderingsekspert, og det gør 125 hos Lauritz.com, og ikke kender maleren med dette typiske motiv og en signatur, som ikke er til at tage fejl af, så bør der nok kigges lidt på stillingsbetegnelserne.
Kig forbi Helsingør-genierne.


Hvem er det nu O. Karner er?

O. Karner, hedder maleren, påstår Lauritz.com-Herning.
Ak ja! Snesevis af samme maler har de solgt, og så kan de ikke engang se, det er en ægte Jorn. Nej, vent lidt! ... van Gogh hedder maleren. Undskyld, vi tog fejl.
Se selv efter.

13. oktober 2011
Igen har Lauritz.com's verdensberømte vurderingseksperter fra hovedbunkeren vurderet tæt på virkeligheden
Kig forbi klokkerne
Lauritz.com: »Afrikansk figur af skåret træ med klokker H 39 cm«. Vurdering 800 kr. Solgt for 56.495 kr.

Bengt Sundstrøms verdensberømte auktionshus ville sælge falske penge

Lauritz.com: »Falsk 1 dollar seddel. Fra 50'erne, hvor nogen havde held til at trykke disse 1 dollars. Først opdaget af de amerikanske myndigheder i 60'erne, hvor man startede med at sende pengesedler på vaskeri. Sedlen er i fuld størrelse, men papirkvaliteten er ringere end den originale 1 dollar, og vandmærkerne mangler. Varenummer 2386353 «
Se selv

Lauritz.com i Sverige kender
ikke denne svenske maler

Lauritz.com, Örebro: »Oidentifierad konstnär, 1900-tal. Fåglar i skymning. Olja på duk. Bildytans mått: 45x65 cm. Signerad Carl-Ivar.«
Maleren er ellers ikke helt ukendt. Motiv og signatur karakteristisk for maleren. Kig med.

12. oktober 2011
Lige til Guinness rekordbog

Slutter 2. oktober 2019. Det er lang tid for sælgeren at vente på afregning
Kig med på Ebuy.dk

Så er det igen hverdag hos Lauritz.com
– i særlig grad hos Odense-eksperterne

Efter kun to døgn fandt de dygtige deLuxe eksperter ud af, at det var en anden Trier
– man må tage hatten af ... de er dygtige


Herover bevises det endnu engang, at det kniber ganske gevaldigt for de to deLuxe-eksperter i Odense, Flemming Have Poulsen og Leif Tingkær, at finde ud af who is who. Troels Trier 1879-1962 malede køer på marken, naturalistisk. Slå selv varenr. op. Vi orker ikke.
Det her er langt under amatør-niveau.
Så blev også den rettet. Nu hedder maleren ikke længere Jens Jacob Jørgensen, men Jens J. Jacobsen. Hvem mon hjælper deLuxe-vurderingseksperterne
i Odense?

Lauritz.com, Odense: »Jens Jacob Jørgensen 1900-tallet cd. Varenummer: 2376581. Høstscene. Olie på lærred. Sign. mongogram. 67 x 77 cm(74 x 85 cm). Lærred løs i rammen.«
Maleren hedder ikke Jens Jacob Jørgensen. Og hvordan kan der være cd på en ubekendt maler? Lærred løs i rammen, står der. Har man hørt en mere fjollet oplysning! Hvorfor f ... sætter de det ikke bare fast? Sjusk, sjusk, sjusk! Se det


11. oktober 2011
I morgen er der atter en dag
I dag har vi lyst til at rose Lauritz.com – dog kun i Vejle

Vi skrev i første omgang Bruun Rasmussen, det er naturligvis Lauritz.com, Vejle, hvor Lars Fuglsang Madsen har højnet kvaliteten i Lauritz-regi: »Proveniens: Har ikke tidligere været i handel. Gave til Thorbjørn Muus i 1942 i anledning af 100-års jubilæet for Elias B. Muus, Odense. Giveren var Elias B. Muus A/S, Kerteminde, hvor firmaet var grundlagt i 1829.«
Selv om alle tre akvareller er bestillingsarbejder, så er de mesterligt malet. Se det nederste i stort format, se taget, se bindingsværket, se perspektivet. Fremragende!
Øverstemellemstenederste.

10. oktober 2011
Høje vurderinger – Høje hammerslag
Pengene vælter ind for tæpper på Lauritz
– til Lauritz

Vurdering 50.495 kr. Hammerslag 3.400 kr. Se det
Se 18 andre høje hammerslag i forhold til vurderingerne.

9. oktober 2011
Hammerslag 250 kr. for Th. Friis.
I 2000 kostede et tilsvarende af
samme maler 30.000 kr.


Bruun Rasmussen, Aarhus: »Th. Friis, f. 1879, d. 1959 (CD). 1140/1133: Th. Friis: Kvinder på stranden. Sign. Th. Friis. Olie på lærred. 46 x 65. «.
Det var i årbogen »Kunst under Hammeren 99«, jeg afslørede, at Th. Friis var identisk med Aage Wang, og at begge var identiske med skotten Mark Osman Curtis, som i årevis havde boet og malet i Danmark. Han arbejdede med langt flere pseudonymer, hvilket jeg helt tilbage i 1982 i kataloget til udstillingen »Kunst eller Fidus« på Sophienholm afslørede. Hvorfor priserne steg voldsomt umiddelbart efter 1999, hvor navnet afsløredes, ved jeg ikke. Men året efter fik Bruun Rasmussen 30.000 kr. for et og 15.000 for et andet. Og flere solgtes for omkring 10.000 kr. Nu kan de altså købes for kun 250 kr. Men hvorfor fortæller Bruun Rasmussen ikke malerens rigtige navn? Se det inden billedet fjernes af Bruun Rasmussen. pjm

8. oktober 2011
Der er budt 6 øre for en Viggo Johansen

Nuværende bud: US $0,01 med dagens kurs 6 øre.
Det må være rekord for det laveste bud nogen sinde for et dansk maleri. Det ser umiddelbart ud til at være ægte, men skal nok undersøges nærmere. Det er malet i Firenze i 1898, står der på billedet, og det år var Viggo Johansen i Italien. Så skriver sælgeren: Without reserve, altså sælges uden minimumspris. Så kan det undre, at der under buddet på 6 øre står: Reserve not met. Man burde altså kunne få maleriet for 6 øre, hvis ikke andre byder. Sælgeren har andre af kendte malere, men de ser ikke for ægte ud. Se billedet på eBay.

Igen ramte vurderingseksperterne fra verdensfirmaet Lauritz.com plet... næsten

Vurdering 35.336 kr. Hammerslag 2.050 kr.
Ikke helt skæv vurdering. De må have fået en god uddannelse ... et eller andet sted. Se det med egne øjne.

Det skrev vi 7. sept. Og mener det stadig. 25.000 kr. indbragte det, og er nu på Lauritz.com's liste over gode hammerslag.
Havde ikke en eller anden skrevet Michael Ancker bag på, havde ingen forbundet det med en ægte Ancher.

Michael Ancher! – aldrig i livet!


Lauritz.com, Herlev: »Michael Ancher. Marine med sejlbåd, olie på lærred monteret på plade, sign. MA, Skagen 1876, 36 x 22,5 cm. Betegnet (ikke af kunstneren selv) på bagside: 'Michael Ancker Skagen 1876'.«
Michael Ancher har aldrig malet på den måde.
Han har ikke malet hav på den måde.
Han har ikke malet både og figurer på den måde.
Han har ikke malet højkantsmotiver på den måde.
Han har ikke malet så elendigt nogen sinde.
I 1876 havde han allerede malet flere af de i dag kendte malerier, en kvalitet lysår fra det herover. Se det

7. oktober 2011

Kan du regne med, hvad der står i Politiken? Nej, det kan du desværre ikke.
22. august omtalte Politikens stjernejournalist, Camilla Stockmann (det er hende, som ikke forstod dommen i Derain-sagen), et maleri af Hammershøi, som Sotheby's ifølge Camilla havde vurderet til mellem 2,5 og 4,3 mio. kr. I dagens Politiken skriver hun, at det er vurderet til op mod 431.000 kr. Hvad er rigtigt? Ja, det ved vi naturligvis her på redaktionen, men Politikens læsere må være skrupforvirrede. Politikens læsere tror også, at Kunsthallens nu afdøde Jens Thygesen var forbryder. Det har den mærkelige avis skrevet. »Forbryderen« er af Kunstnyt.dk afsløret som en helt anden, men sandheden er tiet ihjel af Politikens højt begavede fejlfinderredaktør, Bjarne Schilling, hvis arbejde vi her på redaktionen ikke giver en schilling for. Læs om fæhovedet Erland Kolding Nielsens ondskabsfulde løgnehistorie, som Politiken kritikløst viderebragte.
Fik vi nævnt, at Kolding Nielsen er direktør for Det Kgl. Bibliotek og formand for Kulturværdiudvalget? 


Maleren hedder ikke Aage Wang

Lauritz.com: »Aage Wang 1879 - 1959 cd. Komposition med ko. Uden sign. 33 x 47 cm (47 x 60 cm). Inspireret af Th. Philipsen (Theodor Esbern Philipsen) 10.6.1840-3.3.1920.«
En besynderlig katalogtekst. Man fortæller en masse om Philipsen, men ikke, hvad maleren hedder. Han hedder ikke Aage Wang. Det må snart være sivet ind. Se det.

Pudsigt sammentræf 

Herover før. Herunder efter

Lauritz.com: »Ivar Andersen f. 1968. Stofrelief, abstrakt komposition. Sign. Ivar Andersen. Uindrammet mål: 118 x 197 cm.«
Først blev billedet omtalt som malet af Ivan Andersen, f.1968, som kendes. Så gjorde vi her på den vågne redaktion opmærksom på, at det var signeret Ivar. Så ændrede Lauritz.com's kvikke hoveder det til at være en ubekendt maler 20/21 årh. Men pudsigt, at både Ivan og Ivar er født i 1968. Og yderst pudsigt, at man kender årstallet på en ubekendt maler. Scroll ned til 22. september, hvor det var til salg første gang. Se nyt salg. 

6. oktober 2011
Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter
vurderede næsten rigtigt
Se sofasalget
Vurdering 31.495 kr. Hammerslag 3.700 kr.
De er bare knalddygtige, der i hovedbunkeren i Herlev.

Hvor blev Stevens af?

Lauritz.com: »Gadeparti med to piger, olie på lærred, sign. A.G. Stevens, 92 x 61cm. Vurdering 9.675 kr. Ingen bud. Stevens er dog en rimelig god maler, så hvorfor var der ikke engang et bud på 300 kr.? Og hvorfor er billedet fjernet? Der er jo ikke copyright på det. Er det et falskneri, eller hva'? Kig her.

5. oktober 2011
Det mener Kunstnyt.dk:
Så'n et usb-stik kunne være interessant at putte ind i Lauritz.com-systemet

Herover får Kåre Quist – hans hånd th. – i gårsdagens »Kontant« overrakt et usb-stik, som kan en hel masse interessant. Se hvad i udsendelsen.

Hvordan synes du selv det går, Bengt Sundstrøm?

Selv tak, Bengt! Efter at have fået originalmaleriets navn på det øverste herunder at vide af Kunstnyt.dk, er det nu ændret til det rigtige. I er dygtige, Bengt! Men naturligvis ikke et ord om, at det er rettet eller af hvem I har oplysningerne fra. De tre andre er også rettet pga. Kunstnyt.dk's hjælp, men her fik de ikke titlerne, så det er bare: Kopi efter Paul Fischer. De gider åbenbart ikke researche, som de ellers praler med at gøre i vid udstrækning. Noget tyder på, at firmaet Lauritz.com er ligeglad med, hvad de sælger.

De fire malerier herover »solgtes« 4. oktober kl. 8:54. Det vil sige, de solgtes ikke, fordi ingen bød. De var hver især vurderet til 6.095 kr. uden mindstepris, men ikke engang 300 kr. ville nogen give.
Og kig så på teksterne! »Kopi efter P.S. Krøyer 'Hip Hip Hurra'« står der ens på alle. Det er urkomisk. Kun det øverste er en Krøyer-kopi, men ikke Hip Hip Hurra, derimod Det Hirschsprungske Familiebillede fra 1881. De tre andre er kopier efter Paul Fischer. Og så står der, de er usignerede, selv om man tydeligt viser, de er signeret bag på.
Det er simpelthen for dumt. Klikker man nu ind på de enkelte billeder, så ses samme tekst som herunder. Og samme katalogtekst, fortsat samme varenumre som herover og samme vurdering. Altså ikke til at se, de lige har været solgt. Klik ind på det øverste.
 

Hip Hip Hurra-kopierne »udklækkes« fra Lauritz.com's hovedbunker i Herlev, hvor den verdensberømte vurderingsekspertdirektør Casper Behrendtzen, som ifølge Lauritz.com »har et indgående kendskab til og erfaring med især dansk og international kunst og design«, har sit eget vurderingsekspertkontor.
Og skulle vi lige for at være venlige citere
, hvad firmaets dygtige konceptchef i Malmö, Mette Jessen, fortalte Sydsvenskan 27. september:
»En korrekt värdering är centralt för vår trovärdighet som auktionsfirma. Värderingen är en professionell vägledning från oss till både köpare och säljare«.

Efter sigende går alle på samtlige Lauritz.com- afdelinger rundt og synger Osvalds vise: Vi har det, åh, åh, så dejligt, åh, åh, åh ...
Scroll også ned til 4. september: Pip Pip Hurra!


4. oktober 2011
Hvem er det nu lars lække med småt er?

Tekst af teksteksperterne fra Lauritz.com. Se selv

Så er den gal i Michigan
med Osvald Rasmussen

Ifølge sælgeren på eBay er billedet herover malet af Allan Karms, som har signeret det Osvald Rasmussen, som er Allans rigtige mellemnavn og hans kones efternavn. Samtidig er Allan Karms, som her altså signerer Osvald Rasmussen, født i 1885 og død i 1972.
Nej, det er vist ikke nogen fra Lauritz.com, som har udfærdiget teksten. Allan Karms hører ikke til den kategori, som maler efter døden. Billedet er naturligvis ikke malet af Allan Karms. Men af en, han kender. I øvrigt var undertegnede med til malerens guldbryllup for år og dag siden. Tag en tur til Michigan, hvor et til af »Allan Karms« er til salg. Klik her. Se det andet her.
pjm

Alfred er ikke 102 år gammel

Lauritz.com: »Alfred H. Lilliendahl født 1909 cd. (2). Varenummer: 2377115. To kompositioner. Sign. AHL 89. Litografier . 48 x 38 cm«
Maleren er ikke 102 år. Men han blev meget gammel, over 100 år. Og så staves hans efternav
n Lilliendahll, med to l'er i enden. Men det er en fejl alle gallerier og auktionshuse laver. Selv Weilbach har kun et l. Copydan har det korrekt. Lilliendahll fortalte gang på gang de seneste år, at han var den sidste Cobra-maler. Og lidt tilknytning havde han da også, men hørte ikke til de markante i gruppen. Se her.


3. oktober 2011
Der var loppetorv i Bella Centret i går.
Se mere

Et aktivt liv efter døden
Lauritz-eksperterne har fundet endnu en kunstner, som arbejder efter sin død

Poul K. Jørgensen døde i 1941, men er stadig aktiv 70 år efter sin død. Billedet er, som det også står bag på, malet i 2004. Hvorfor frygte døden, når man fortsat kan arbejde! Hils på den afdøde maler.

2. oktober 2011
Kunstneren har eget museum i Sverige, men Lauritz-Malmö kan ikke finde ud af, hvem det er ... og kender ikke forskel på tal og bogstaver

Lauritz.com, Malmö: »Okänd konstnär, färglitografi, 1900-tal. Signerad GW-bg. Numr 69/360, 11x18 cm «
Litografiet findes i 360 eksemplarer. Det er ikke så længe siden et fra samme serie solgtes i et andet svensk auktionshus. Her kendte man kunstneren. Så skriver Malmö-Lauritz, at det er signeret GW-bg. GW er korrekt, men bg står der ikke. Det er ikke to bogstaver, men to tal, et 6-tal og et 9-tal. Vi hjælper lidt: Der står 69, og det betyder, at litografiet er fra 1969. Vi indrømmer, det er svært at se forskel på bogstaver og tal. Se den »ukendte«
Skal vi lige gentage, hvad firmaets dygtige konceptchef, Mette Jessen, fortalte Sydsvenskan 27. september:
»En korrekt värdering är centralt för vår trovärdighet som auktionsfirma. Värderingen är en professionell vägledning från oss till både köpare och säljare«. 
Har du mere hud på lårene, så klask bare videre. Men vær opmærksom på, at der kendes eksempler på, at man kan dø af grin.  

1. oktober 2011
Vi ser det gang på gang: Lauritz.com's berømte vurderingseksperter kender ikke de berømte kunstnere og deres værker

Lauritz.com vil ikke medvirke til svindel, hvorfor de ikke sælger kopier. Det skriver de. Motivet herover er en kopi efter et meget berømt maleri af en meget berømt kunstner. Det skal fremgå af katalogteksten, at det er en kopi og af hvem. Kender man ikke billedet, så tror man, det er et originalt maleri af en ubekendt. Se kopien.

30. september 2011
Fire ægte Lauritz:
Plus én ekstra, som vi kalder (3):
Det er dog bare helt utroligt (3)

Så blev også den rettet, som en af de hurtigste i nyere tid. Men uden at nævne rettelsen.

Klik ind til Lauritz.com og se, om du kan se, hvad det er, som er helt utroligt. Klik her.

Det er dog bare helt utroligt (1)

Så blev også den annulleret. Der er rigtig gang i  de dygtige vurderingseksperter.

Klik ind til Lauritz.com og se, om du kan se, hvad det er, som er helt utroligt. Klik her

Det er dog bare helt utroligt (2)
– signeret, så selv et 2-klasses
barn kan læse det
Nu rettet. Men uden at nævne det:


Lauritz.com: »Unbekannter Künstler. 'Küstenansicht', 1932, Öl auf Leinwand, unten links signiert und datiert. 34 x 48cm. Varenummer 2371940
Maleren er omtalt i Weilbach, har udstillet på KE, Charlottenborg og andre steder. På nettet findes en hel hjemmeside med et væld af hans billeder. Han havde en bror, som også malede. Begge er døde i forrige århundrede. Er man mere end 2 sekunder om at læse kunstnerens navn, så skal man have sine skolepenge tilbage. Prøv det selv.

Vi tror, sælgeren mistede flere tusinde kroner pga Lauritz.com's mangelfulde research

Lauritz.com: »Tobaksskab af bemalt fyrretræ, i fronten låge samt skuffe; dateret 1837. H. 73 cm B. 56 cm D. 29 cm. «
Den rette beskrivelse er et hængeskab. Men pyt med det. Skabet er gjort af en kendt maler og folkekunstner. Lauritz.com har undladt at undersøge, hvem der har lavet det, og derved sandsynligvis påført sælgeren et tab.
Se hængeskabet.

Første gang hammerslag på 2.700 kr.
Syv dage senere hammerslag på 1.750 kr.

Anno 1880, skriver Lauritz-eksperterne. Det gør de, fordi det står der bagpå. Men maleriet er en kopi efter et foto fra 1891/92. (Ikke med den jakke). Måske en lille ting, men bevis for, at Lauritz-folkene ikke har undersøgt billedet, som de hele tiden fastholder, at de gør.
Se salget.
(Scroll ned på 23. sept. og se begge salg).

29. september 2011
Noget er skævt i Malmö
– men ikke alt er skævt på den rigtige måde  
Foto: Kunstnyt.dk
Mette Jessen, konceptchef i Lauritz.com, Malmö, fortæller i et interview i Sydsvenskan 27.9.: »En korrekt värdering är centralt för vår trovärdighet som auktionsfirma. Värderingen är en professionell vägledning från oss till både köpare och säljare.«
»Vi är Skandinaviens största auktionshus och har i dag 800 000 kunder. Förra året gick 260 000 varunummer under klubban. En sådan succé skulle aldrig vara möjlig om vi inte uppförde oss etiskt korrekt mot våra kunder.« 
Jeg, ansvarshavende redaktør på Kunstnyt.dk, tror, at Mette Jessen har en skrue løs: Når hun i forbindelse med Lauritz.com taler om »korrekt värdering«, »trovärdighet«, »professionell vägledning«, »oss etisk korrekt«, og dagligt kan se, hvor håbløst de forskellige Lauritz-afdelinger vurderer, inklusiv hendes egen i Malmö, så skal man tage kraftigt fat i sig selv for ikke at dø af grin. Det er en sang fra de varme lande, udtalelser, som klart dokumenterer, at konen betragter firmaets påståede 800.000 kunder som idioter.
pjm

Lauritz-eksperterne kender ikke damen
(Det gør vi heller ikke, men vi kender maleren)

Lauritz.com: »Okänd konstnär, 1900-tal. Olja på duk. Bär otydlig signatur. Kvinnoakt. 70x49 cm «
Motivet er 100 procent typisk for kunstneren. Og selv om signaturen måske ikke er lige at gå til, så er den dog så læselig, at det kun bør tage kort tid for vurderingseksperter at finde frem til malerens navn, hvis man gider researche. Og hvorfor er der BUS (CD) på et maleri af en ukendt? Se pigen 

28. september 2011
Forbrugerombudsmanden. Pressefoto
Lauritz.com, et auktionshus uden styring.
Ligeglade »vurderingseksperter« gør firmaet til en parodi og griner landets passive ombudsmand lige op i ansigtet
Udsnit
20. september fik maleriet herover hammerslag på 925 kr. Salget blev annulleret og billedet sat på igen nogle dage senere. Vurderingen var første gang sat til 9.695 kr., men trods hammerslaget på 925 kr. vurderedes det igen til 9.695 kr. Det er grov misinformation og i strid med firmaets egne regler, som fortæller, at vurderingerne sættes ud fra tidligere opnåede priser. Det er sket adskillige gange med maleren Daverums malerier, men familien Dinesen fra Lauritz.com-Næstved er åbenbart ligeglad. Se omsalget her.
(Vi har sendt link til Forbrugerombudsmanden, så han er orienteret om Lauritz.com's bondefangeri)

En ægte Hilmer
Mere talentløst fra Dinesen-klanen

Lauritz.com, Næstved: »H. Hilmer 20 årh. Olie på plade, siddende nøgen kvinde, signeret. H. 64 x 54 cm«
Gør man i kunst, så kan man ikke tage fejl af billedet herover. Typisk for kunstneren. Og kan man læse, så fremgår malerens navn klart og tydeligt. Lauritz.com har solgt snesevis af denne maler, ja faktisk i øjeblikket.
Se, hvad Lauritz-eksperterne ikke kan.


Det blev også annulleret


Lauritz.com: »Philip von Schantz, komposition, fäglitografi, 59x79 cm. Signerad samt numrerad 56/125. Fuktskadat blad.«
Hvorfor blev auktionen annulleret? Er billedet falsk? Eller stjålet? Se den annullerede auktion. Billedet er fjernet fra siden.


27. september 2011
Hvor længe får Lauritz.com lov
til at fylde alle med løgn?

Læs svensk presse i dag
Og Lauritz.com's utroværdige svar
Vi kommenterer sagen i morgen

Lau
ritz.com reagerede hurtigt:

Markedsføringsloven rager Lauritz.com en høstblomst. Firmaet er flintrende ligeglad med »lov og orden«
§ 3. Erhvervsdrivende må ikke anvende vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, såfremt dette er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes eller andre erhvervsdrivendes økonomiske adfærd på markedet.
Denne paragraf overtræder Lauritz.com ad libitum.
Herunder et af mange eksempler
(Vi afslører et andet groft i morgen, 28.9.)

Lauritz.com: »Richard Mortensen. To litografier fra serie. begge signeret og nummereret i bly, Ricard Mortensen, 6/75. 33x 23( 50x40 ) cm. (2)«
Her er ikke tale om originale litografier
signerede og nummererede i bly. Det er to reproduktioner klippet ud af bogen Album. Størrelsen røber falskneriet, idet de originale måler 59,6x41,8 cm. Richard Mortensen- »litografier«, som sættes til salg med målene 33x23 og lige deromkring er ikke originale, men reproduktioner, som ikke er signerede og nummererede af kunstneren.
Album indeholder gengivelser fra Richard Mortensens grafiske serier, heriblandt Völuspa, som de to her afbildede er en del af. Bogen er udgivet i 2.000 eksemplarer, de 200 signeret af Mortensen. De usignerede bøger, og det er kun bøgerne, ikke billederne, som er signerede, koster omkring 800 kr. Så det er en fed forretning at klippe billederne ud af bogen, der er omkring 80, og sælge dem som originale litografier. Lauritz.com har tidligere forsøgt at sælge fra Album, men måttet annullere auktionerne.
Se de to reproduktioner.


26. september 2011
For dårligt, Bruun Rasmussen!
Hvorfor lader Bredgade-eksperterne  Århus-afdelingen lave denne brøler?

Bruun Rasmussen i Bredgade har de eksperter, som skal til for at føre et internationalt kvalitetsauktionshus. Derfor er det pinligt, når Århus-afdelingen laver en brøler, som vedrører billedet herover. Bruun Rasmussen i Århus skriver: »1140/1137: Marie Sandholt: Køkkeninteriør med kvinde og hund. Sign. Sandholt 1934. Olie på lærred. 70 x 73. «
Det er absolut ikke malet af Marie Sandholt. Og det er heller ikke signeret Sandholt. Langt fra! Hvorfor sker den slags? Man ville ikke undre sig, var det sket hos Lauritz.com, men det skuffer, at et seriøst firma som Bruun Rasmussen ikke katalogiserer korrekt.
Se det.
Malerens navn nu ændret til det rigtige, Sand Holm, hvilket der gøres opmærksom på. Fint!

Der er vist gået
ged i Brendekilde?

Hvorfor tror vi det? Jo, hvor tit står der en ged på en skovsti? Kig med.

Breaking news: Flere har skrevet og fortalt, at de mener, det er en ged. Nu er hovedet meget utydeligt på gengivelsen, så umiddelbart ligner det gevir på hovedet. Vores fotoekspert har nu lysnet hovedet (dyrets), og det ser ud til, at det faktisk er en ged. Som en skrev, så har rådyr ikke hale. Så det må fastholdes, at der gik rigtig ged i sagen. ;-) 
Horn eller gevir?

25. september 2011
Igen et godt hammerslag
fra Lauritz.com

Vurdering: 9.695 kr. Hammerslag 925 kr. Kig med

24. september 2011
Ægte eller kopier?

Lauritz.com: »Ubekendt arkitekt. To skampler, stel af forkromet metal. Sæder monterede med henholdsvis sort læder og skai. Ca. 1930'erne.«
De originale skamler er udført af en berømt arkitekt. Så enten er de af ham, eller også er der tale om kopier.
Se det afsluttede salg.

Kendt ubekendt

Lauritz.com: »Ubekendt maler. Olie på lærred. Signeret. 50x67 cm. «
Råder et auktionshus over 125 vurderingseksperter, og det gør Lauritz.com (ifølge egne oplysninger), så burde de også kende denne kendte maler. Gå til Lauritz.

23. september 2011
Tju hej vilde dyr
21-09-2011 kl. 10:47:11 solgt
Auktionen omgående annulleret
21-09-2011 kl. 12:54:00 omsalg


Ikke engang to timer gik fra salg til omsalg. Og selv om hammerslaget lød på 2.700 kr. sattes vurderingen ved omsalget til det samme, 6.095 kr. Vi tager næppe meget fejl, når vi tror, at enten er køberen første gang identisk med sælgeren, eller også er det Lauritz.com, som har budt billedet op i 2.700 kr. Se 1. salg. Se omsalg.

22. september 2011
Lauritz-eksperterne er lige så læseretarderede og fattesvage
som visse danske dommereKig lige på de to gengivelser herover: Ivan Andersen f. 1968, signeret Ivar Andersen, skriver Lauritz. Hvordan de højtbegavede Lauritz-dot-com-vurderingseksperter kommer frem til, at maleren er Ivan Andersen, ved de nok ikke engang selv. For i lighed med de kappeklædte fæhoveder har de ikke undersøgt noget som helst. Lige så let som det var for dommerne i Derain-sagen at bevise, at de to dømte var 100 procent uskyldige, lige så let er det at bevise, at Ivan Andersen f. 1968 ikke har gjort billedet herover. Det tager ikke meget mere end 10-15 sekunder at klikke ind på Ivan Andersens homepage og konstatere, at det ikke er ham, som er mester for billedet herover.
Guderne må vide, hvordan Lauritz-folkene arbejder. Har de været i praktik i Østre Landsret?

Der mangler vist noget
vigtigt i katalogteksten

Lauritz.com: »Hans Henrik Lerfeldt. Parti med pige og græshoppe. Ætsning. Sign. Lerfeldt. E.A. (Eprouve d'Artiste). Lysmål: 23 x 14,5 «
Billedet herover findes i flere udgaver. Det bør stå i teksten, som udelader en væsentlig oplysning, der har
indflydelse på prisen. Men det ved købere med forstand på tingene. Det er ret iøjnefaldende. Se det.

21. september 2011
FUP & FIDUS-vurderingerne fortsætter på kæresteparret Rugård/Davernum hos familien Dinesen i Lauritz.com Næstved 

Lone Rugård:
Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 300 kr. (annulleret)
Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 325 kr. (annulleret)
Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 800 kr.
Niels Davernum:
Vurdering 9.695 kr. Hammerslag    925 kr.
Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 1.250 kr.
Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 1.250 kr.
Hvor længe kan det blive ved?

20. september 2011
Bengt Sundstrøm viser
mindreårige porno.
Beviset

Man leder og man leder
– hvor er den dompap?
(Nu rettet til dunhammer)

Bruun Rasmussen: »Jugend figur af bronze i form af ung mand stående ved dompap, opsat på base af grønbroget marmor. Sign. Rösch. Ca. 1900. H. 70 cm.«
Selv figuren leder, kigger sig om. Hvor er den dompap? Kan man overhovedet stå med en dompap? Så skal den da være udstoppet. Se om du kan finde den.

Herunder. Godt Carlo Rosberg-salg .
Vurdering 6.095 kr. Hammerslag 350 kr.
Sælgeren får udbetalt 100 kr.
Se selv

Herunder: Hvornår begynder den?

Herunder: Hvad blev den afsluttet med?

Herunder: deLuxe-vurdering 14.495 kr.
Ingen bød blot 300 kr. Og billedet fjernet, selv om maleren døde i 1874. Det har været uden cd i 67 år.


19. september 2011

Får den amerikanske kunsthandler Matthew Taylor 100 års fængsel for forfalskninger med navne som van Gogh, Monet, Pollock m.fl.? Læs mere

Enten er det ægte eller også er det falsk
I årevis har amerikaneren
Daniel Hersh for små penge skrevet ægthedscertifikater
Se det hele på eBay

The eBay-seller: »About This Schiele Watercolor: Original Watercolor On Paper Egon Schiele Signed Rare x Austrian Expressionist is a beautiful, rare, online authenticated/appraised piece. This information has been taken from the online Certificates of Authenticity/ Appraisal performed by Daniel Hersh, Certified Appraiser: This original watercolor on paper woman with red hair with hands clasped is attributed to Egon Schiele (1890-1918) Austrian. Dimensions: 12" x 17" unframed Is signed and dated 1917 in the lower right. Provenance: Previous collection of Dominik Majowski Germany. Estimated value: $50,000-$55,000 «
Attributed, altså tilskrevet, skriver Hersh i certifikatet. Men da maleriet er signeret på samme måde, som Schiele gjorde, er det enten ægte eller falsk. Et signeret maleri kan ikke være tilskrevet. Og har man blot en smule kendskab til Schieles forvrængede figurer, så ligner dette ikke noget af hans. Pigens ansigt er ganske enkelt for »pænt« malet, ligner en Kurt Ard-tegning.
Hersh vurderer billedet til $50.000-55.000, men sælgeren er tilfreds med $9.995. Hvorfor det? Og hvorfor sælges det ikke hos Sotheby's eller Christie's?
Et ægte tilsvarende ville indbringe adskillige millioner dollars. Vi tror ikke et øjeblik på, at det er malet af Egon Schiele. Og vi mener, at en eller anden myndighed for længst burde have kigget Hersh's virke efter i sømmene. $40 tager Hersh for en ægthedserklæring.
»THAT'S RIGHT! Only $40 an item
«, skriver Hersh på sin homepage. Gang på gang støder man på certifikater udfærdiget af Hersh. Og gang på gang ryster man på hovedet ad hans erklæringer. Samme sælger tilbyder også billeder af Kandinsky og Picasso med ægthedserklæringer fra Hersh. Til samme pris: $9.995 stykket. Dem tror vi heller ikke på.

18. september 2011
Har Agnes Slott-Møller malet
denne rødhårede kvinde?
Udsnit
eBay-sælger fra USA: »VERY NICE ANTIQUE
OIL PAINTING!!!
SIGNED BY DANISH ARTIST SLOTT-MOLLER
. 1864-1937. BEAUTIFUL GIRL PORTRAIT.«
Det ligner ikke helt Slott-Møllers normale malerier. Heller ikke signaturen. Så den tror vi ikke på. Se det

17. september 2011
Bør overoverbossen i Lauritz.com, dygtige Bengt Sundstrøm, ikke snart forklare, hvad der foregår i hans firma?

Læs mere om billedet herover
– og kundenummer 19563

16. september 2011
Hilding hedder ikke Hilding
Se det
Lauritz.com: »Hjalmar Hilding 1900-tallet. Blomsterbuket. Olie på lærred. Sign. Hi. Hilding 29 x 39 cm (40 x 50 cm). «
I skrivende stund er der hos Lauritz.com  fem malerier under hammeren af Hjalmar Hilding, som de er signeret  (og to lige solgt). Men det er ikke hans rigtige navn. Han malede under forskellige pseudonymer og er en af Danmarks mest produktive malere. Der er vel kun Carl Alring og Roald Hansen, som i antal overgår ham. Han er ikke registreret i noget dansk kunstleksikon, men lidt morsomt i et svensk. Se de fire andre. Og se to solgt forleden. Syv i alt.


15. september 2011
Det ligner ikke Albert Svensen
(Nu ændret: 1138/1042: Signe Andreasen: Interiør med syende kvinde. Sign. monogram 08. Olie på lærred. 45 x 31)

Bruun Rasmussen, Århus: »1138/1042: Albert Svensen: Interiør med syende kvinde. Sign. monogram 08. Olie på lærred. 45 x 31. «
Vi tror ikke, det er malet af Albert Svensen. Sådan
har vi aldrig set ham male, og det ligner slet ikke en 19-årigs måde at male på. Alle kendte malerier af Albert Svensen er helt anderledes i udtryk og malestil. Se det.

14. september 2011
Nu er den vist Chagall igen
(Så blev også den rettet):

Nu er kunstneren ikke længere Chagall, men Ting. Imponerende!

Lauritz.com: »Marc Chagall, 1887-1985. Varenummer: 2356483. Liggende kvinde. Litografi. Sign. i tryk. 72x 102 cm. U.R. «
Der er vist ikke meget Chagall i den henslængte kvinde.
Og hvor finder man Chagalls signatur? Led selv.


Holger Fischer er
ikke Carl H. Fischer
(Så blev også den rettet):


Lauritz.com: »Holger Fischer 1885-1955 cd (2). Varenummer: 2355622. Olie på lærred. To malerier: Opstilling med franske anemoner og stedmoderblomster i glasskål, begge sign. Holger Fischer. 28,5x36,5«
Årstallene 1885-1955 er Carl H. Fischers. Og han har ikke malet de to blomstermotiver, som ses her. Det er samme forhold her, det er heller ikke malet af Carl H. Fischer.
Man vil også se, hvis man kan se, at de to signaturer afviger stærkt. Det behøver man ikke være uddannet grafolog for at bedømme. Den herunder er fra et ægte maleri af Carl H. Fischer.Og så er de seks grafiske arbejder her ikke gjort af Povl Christensen. Igen konstateres det, at Lauritz-folkene ikke engang kan læse.
(Så blev også den rettet):

Herover før. Herunder efter. Nu hedder kunstneren ikke mere Povl Christensen, men Poul Skov Sørensen. Flot klaret!


13. september 2011
Køber samme maleri
for anden gang
Udsnit
Blomsterbilledet købtes 22. februar i år for 2.800 kr. Køberen var dengang kundenr. 30657. Nu er det igen til salg, og i skrivende stund er kundenr. 30657 højest bydende med 550 kr., et automatbud fra den 8. sept.
Se salget 22. februar. Se det nu.

Falsk varebetegnelse

Lauritz.com: »Aage Gitz-Johansen. Mappe med 7 guacher. Udgivet i anledningen af Danske Farve & Lakfabrikker A/S 50 års jubilæum d. 1. februar 1970. 29,5 x 21 cm. «
En gouache er et originalt arbejde, et unika. Billederne her er tryk, reproduktioner, som at klippe et billede ud af en bog. Her ser vi, at vurderingseksperterne ikke kan se forskel på et tryk og et originalt værk. Se bedrageriet


12. september 2011
Kender de Axel Lind i Stockholm?

Kig lige på vurderingen: 993 kr. Følg med hos Lauritz.

Det skriver Lauritz.com:
»
deLuxe er din indgang til Lauritz.coms eksklusive auktionsvarer. Her præsenteres deLuxe-effekter af særlig kvalitet og international interesse på en let og overskuelig måde.«
(Vupti! Nu blev det pludselig deLuxe)

Med teksten herover in mente, ved vi altså, at Lauritz.com's vurderingseksperter ikke betragter maleriet af Jens Søndergaard som et maleri af særlig kvalitet, da det ikke er en deLuxe-vare ... trods en vurdering på over 60.000 kr.  Derimod er dusinvaren herunder, den lille putto, en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Den er vurderet til 1.491 kr. Meget logisk!

Søndergaards maleri solgtes i øvrigt i 1985 på datteren Anelise Søndergaards auktion hos Bruun Rasmussen for 19.000 kr., gengivet i sort/hvid i kataloget side 22.

11. september 2011
Søndagens emne: Vurderinger
Lauritz-eksperterne
træder for alvor i karakter ...

Varenr.
2281651: Vurdering 2.500 kr. Hammerslag 160.000 kr.
2288913: Vurdering 4.000 kr. Hammerslag 145.000 kr.
2276549: Vurdering 2.000 kr. Hammerslag   33.000 kr.
2345521: Vurdering 8.000 kr. Hammerslag        800 kr.
Vurderinger og hammerslag er her uden salærer.


Turner eller ikke Turner
Hvem skød papegøgen
i Göteborg?
– eller skød nogen den overhovedet?


Bukowskis, Göteborg: »255479. OKÄND KONSTNÄR, olja på duk, sign. J. Alvist?, sekelskiftet 1800/1900.«
Maleriet herover havde Bukowskis vurderet til 3.000 SEK, men hammerslaget stoppede først ved 187.000 SEK efter over 30 bud, hvor der blev budt 10.000 kr. ad gangen, men hvor buddet pludselig sprang fra 63.000 til 135.555 SEK. Det kan ikke nægtes, at maleriet har visse lighedspunkter med Englands verdensberømte J.M.W. Turner, og at det også er signeret J M W T., som det kendes fra nogle af malerens billeder. Der er nok ingen tvivl om, at køberen har købt det for at være malet af Turner. Ellers var prisen ikke havnet der oppe. Men er det Turner? Det må en nærmere undersøgelse afgøre. Så enten returneres maleriet, eller også havner det hos Sotheby's eller Christie's til en vurdering på adskillige millioner. Rekorden for et Turner-maleri er tæt på 200 mio.kr. Så vi får se. Se foreløbig salget.

10. september 2011
Mere fra Herlev-bunkeren
Hvordan i alverden finder »verdens førende« vurderingseksperter ud af, at dette skrækkelige billede herunder er udført af en professionel kunstner?
EKSTRA: Herlev-eksperterne sender to nye fidusbilleder under hammeren som ægte af tegneren Ib Andersen. Se dem her
Se det med egne øjne
Lauritz.com: »Ib Andersen 1907-1969 cd Varenummer: 2349683. "Jonstrup", pastel på papir, sign. Ib Andersen 43, 48 x 68 cm. «
Det er muligt, maleren hedder Ib Andersen, men det er i hvert fald ikke vores fornemme tegner, som har malet dette fidusmaleri. Det er en hån mod »den rigtige« Ib Andersen at sætte dette ligegyldige maleri i forbindelse med den elegante Ib Andersen med den fine streg.
 
9. september 2011

Vurderingsdirektør Casper Behrendtzen
Hvad laver en vurderingsdirektør
i auktionshuset
Lauritz-com?
Vurderer han ... eller trisser han bare rundt?
Herunder to meget groteske eksempler på amatøragtig vurderingsevne.
Så blev også den rettet. Uden oplysning

Herover før. Herunder efter


Lauritz.com: »ELLEN RØRUP KRAUSE. Olie på lærred. Opstilling på bord. Sign. ERK 97 x 72 «
Billedet er ikke malet af Ellen Krause Rørup, som hun hedder, ikke Ellen Rørup Krause. Hun er født Krause og var gift med maleren Viggo Rørup. Og hun malede ikke skrækkelige fidusmalerier som det herover med en billig kæp omkring. Se rædslen.

Lauritz.com: »Sigvard Hansen. Landskab med vej på hvilken der går en kone, olie på plade, sign. SG, samt dat. 84
Billedet fik hammerslag på 325 kr. forleden. Men det er ikke udført af Sigvard Hansen, som slet ikke malede eller signerede på den måde.
De to billeder herover er eksempler på, at en titel som vurderingsdirektør er en parodi, når man ser disse og alle de andre »forkerte« ting, som ad libitum kommer under hammeren hos Lauritz.com. Bare scroll ned ad spalten her, de vælter over hinanden. Er Lauritz.com andet end en pengemaskine, hvor kvalitet, ekspertise og fagkundskab er sekundært? Se billedet som ikke er af Sigvard Hansen.

8. september 2011
Så blev den ulovlige Max Ernst-kopi også annulleret. Det er sikkert sket efter krav fra Copydan. Scroll ned til 3. september


De bliver dygtigere og dygtigere
i Lauritz.com's hovedkvarter
Seneste nyt

Lauritz.com: »August Fischer. Byparti. Olie på lærred. Sign. Aug. Fischer. 39x28 cm. V-nr. 2348286« Se det.

Bruun Rasmussen, Bredgade: »"Canale Grande Venedig". Udsigt mod Basilica di Santa Maria della Salute. Sign. Aug. Fischer Venezia 1888. Olie på lærred. 40 x 63.«. Gå til Bruun Rasmussen.
Hvis man i fuldt alvor mener, at de to billeder herover er malet af samme kunstner, så skal man gå til øjenlæge.
Se det nederste i stor størrelse. I øvrigt et fremragende maleri af August Fischer.

7. september 2011
Michael Ancher! – aldrig i livet!


Lauritz.com, Herlev: »Michael Ancher. Marine med sejlbåd, olie på lærred monteret på plade, sign. MA, Skagen 1876, 36 x 22,5 cm. Betegnet (ikke af kunstneren selv) på bagside: 'Michael Ancker Skagen 1876'.«
Michael Ancher har aldrig malet på den måde.
Han har ikke malet hav på den måde.
Han har ikke malet både og figurer på den måde.
Han har ikke malet højkantmotiver på den måde.
Han har ikke malet så elendigt nogen sinde.
I 1876 havde han allerede malet flere af de i dag kendte malerier, en kvalitet lysår fra det herover. Se det

Den skal du ikke byde på ...
(det siger Lauritz selv)Og hvad er det egentlig, som sælges? Der er budt af flere, så opfordringen om at lade være, virker altså ikke. Men hvad byder de på? Undersøg selv

Det er ikke P.S. Krøyer
– men en kopi efter Krøyer
Se det
Lauritz.com: »PEDER SEVERIN KRØYER. Mezzotinte. Smedien. Sign. i tryk og med bly: A Rep sculpit 1907 (Albert Repholtz).trykplademål: 30,5x40 cm. «
Den korrekte katalogtekst vil være: Albert Repholtz. Reproduceret efter P.S. Krøyers maleri fra 1885, »Smedie på Skagen med to smede ved ambolten.« Krøyer har ikke haft noget med dette tryk at gøre.
Det er straks efter hammerslaget sat til omsalg her


6. september 2011
Den går skam ikke ...

Nu har Lauritz.com ændret teksten: Kopi efter Marx Ernst (se 3. september). For det første hedder maleren ikke Marx. For det andet, så er det fortsat en krænkelse af ophavsretten, hvis ikke maleren har fået tilladelse af Ernst, hvad han næppe har, da Ernst døde i 1976.

»Supereksperterne« Bengt Sundstrøm og
Casper Behrendtzen fra Herlev sælger elendigt fidusmaleri som ægte Dalsgaard

Kan man andet end ryste på hovedet? Hvis man ikke i løbet af 1/10 sekund kan se, at det ikke er malet af Christen Dalsgaard, så bør man ikke handle med kunst.
Se fidusbilledet.

Og hvad er der så galt herunder?

Kender man bare en smule til Drews-familien, så ser man straks, at øverste linje er helt hen i vejret. Se med 

Hvis ikke dette er verdenskunst, så
ved vi ikke, hvad verdenskunst er

Lauritz.com: »Jonathan Monk. Pierced portraits (#16). (Ung dame med åbne øjne, 1945). Blyants tegning på papir med rød tegnestift. Signatur på autenticitets certifikatet (bag på værket). 62,5 x 48 cm. Indrammet. Proveniens Galleri Nicolai Wallner. Tegningen er et portræt af Jane Horney. Tegning er oprindeligt udført af kunstneren Ville Jais Nielsen (1886-1949) i 1945.«

Hvis ikke billedet herover havner på et dansk museum, Louisiana, Statens Museum for Kunst eller ARoS, så er der noget galt med indkøbsafdelingerne. Det er meget sjældent Lauritz.com byder på verdenskunst, her den berømte engelske tegnestiftskunstner Jonathan Monk. Det må ikke havne hos almindelige mennesker, det er det, man kalder museumskvalitet. Den lille røde prik er en tegnestift, og den er årsag til vurderingen på 30.095 kr. Her på redaktionen mener vi, at vurderingen er sat alt for lavt. Dette fremragende kunstværk, som er en lækkerbisken for enhver kunstelsker, bør i hvert fald kunne indbringe omkring en halv million kr. Husk på, kunstneren er verdensberømt, og det er ham selv, som har sat tegnestiften på. Monk er mester for adskillige Pierced portraits, dette har nummer 16. Se det straks

PINLIGT!

Verdensberømt kunstner. 100 procent typisk motiv for kunstneren. 100 procent karakteristisk signatur. Denne berømte kunstner kender Lauritz-eksperterne ikke.
PINLIGT! Tag en tur til Lauritz.com.

5. september 2011
Vi tror ikke, det er Holmegaards skibsglas. Vi tror, det er en billig efterligning, som hedder noget helt andet

Lauritz.com, Herlev: »Holmegaard Glasværk. Samling 'Skibsglas', bestående af 22 ølglas, 15 rødvinsglas, 15 hvidvinsglas, 16 likørglas samt 18 snapseglas. (86) «
Havde det virkelig været Holmegaards skibsglas, så var vurderingen temmelig meget for lav. De glas, som der er tale om her, koster ikke ret meget, omkring 30-40 kr. for et ølglas. Et ægte koster ca. 150 kr. Lauritz.com har før forsøgt at sælge denne billige efterligning som Holmegaard Skibsglas.
Vurderingen er foretaget af de dygtige eksperter fra Herlev-afdelingen. Herunder en af eksperterne.  Kig med.

Hvad er en Alkaida kriger for en kriger?


4. september 2011
Det skriver Lauritz:
»Casper Behrendtzen har et indgående kendskab til og erfaring med især dansk og international kunst« 
Pip, Pip, Hurra!

Lauritz.com, Herlev: »Yevgeny Demakov 20. årh. Rusland. Varenummer: 2342756. Kopi efter P.S. Krøyer 'Hip Hip Hurra', olie på lærred, usign. 90 x 120 cm.«.
Kik lige på den katalogtekst! A' hva'! Er den ikke bare fantastisk? Og så vurderingen på 6.095 kr. Auktionen udløb 3. september uden et eneste bud. Ingen bød bare 300 kr. Og det var fra hovedbunkeren i Herlev, det foregik. Her arbejder som bekendt den meget dygtige vurderingsdirektør, Casper Behrendtzen. Klik og kig på
Hip, Hip, Hurra!

Vurderingseksperterne fra Lauritz.com ved heller ikke, hvad en passepartout er

Lauritz.com: ERNST SYBERG. Litografi indrammet i passepartout. Landskabsparti 87/290. Sign. Ernst Syberg 1974. 58 x 78 cm.«
Og så er det, vi spø'r: Hvor er den passepartout? Vi har haft billedet oppe i 400%, men vi kan altså ikke finde den. Kan andre? Vær med til at lede.

3. september 2011
Det er ikke en sag
for Frost eller Stürup. 
Det er en sag for Copydan

Lauritz.com: »Felix Phillippe 20.årh. Varenummer: 2343895. Olie på lærred. Surrealistisk komposition. Sign. Felix Philippe. 80x60 cm. «
Den er grov og den er dum. Billedet er en direkte kopi efter en verdensberømt kunstners verdensberømte maleri. Da det ikke er 70 år siden kunstneren døde, er det en klar krænkelse af ophavsretsloven. Så inden Copydan får nys om salget, er det nok klogt af Lauritz- eksperterne at fjerne billedet. Se det inden det forsvinder

Ka' det virk'lig passe?

Læs teksten herover grundigt. Den er meget underholdende. Varenummer: 2344153

2. september 2011
Der er gået Lauritz
i dansk presse

Dansk presse bliver mere og mere fordummende. Nu påstår Jyllands-Posten, at Sotheby's har vurderet Rubens Massakren mod uskyldige til ca. otte mio. dollars, rundt regnet 42 mio. kr. Der må være en, som har tabt nogle hundrede millioner, idet maleriet solgtes i 2002 for 69,6 mio. dollars, med daværende kurs 582,5 mio. kr. Se her. Maleriet er oven i købet afbildet her til venstre. Men journalister læser kun det, de selv skriver. Nu har vi her på redaktionen ikke meget tiltro til dansk presse, som bliver mere og mere håbløs. Naturligvis har Sotheby's ikke vurderet maleriet til 42 mio. kr. Det er kun godt en uge siden, at Politikens universalgeni, Camilla Stockmann, regnede ud, at 30.000-50.000 engelske pund var mellem 2,4 og 4,3 mio. kr. Det har et andet af Politikens universalgenier, Fejl og Fakta- skribenten, Bjarne Schilling, endnu ikke rettet. Han retter ellers dagligt flere af Politikens små fejl, men de store bommerter går han let og elegant udenom. Fx tør han ikke fortælle avisens løgn om Tuxen, se her. 

Den tror vi ikke på

Lauritz.com: »Otto Bache. Portræt af billedhuggeren Vilhelm Bissen, olie på lærred, sign. Otto Bache, samt betegnet Bissen og dat. utydeligt., 32 x 23 cm. «
Det ligner ikke Otto Baches malemåde. Det ligner ikke hans signatur. Det ligner ikke Bissen. Så den tror vi ikke på. Se med.

Det er dog utroligt, hvad de ikke ved

Måske er Lauritz.com i Herning undskyldt, at de ikke kender A.J., som er en meget lokal maler, men de to andre, S.B. og A.A.H., er »landsdækkende« og kendt af enhver kunsthandler. Det ser ud til, at afdelingen i Herning udelukkende er befolket af »cykelsmede« og »viktualiehandlere«. Se alle tre malerier.

(Det var så den sommer)
1. september 2011
 
Den maler kender Lauritz heller ikke

Lauritz.com: »Fischer. 1900-tallet. Fiskere på vej gennem klitter. Olie på lærred. Sign. E. Fischer. 28 x 42 cm.« En meget produktiv maler, som af den grund har fået et meget passende tilnavn. Så kan vi vist ikke hjælpe eksperterne mere. Kig selv med.


Tingkær og Poulsen og dyrene

Et sted er det en løve, et andet sted en hund

Lauritz.com's supereksperter har tidligere afsløret, at de har meget svært ved at kende forskel på mænd og kvinder. Nu kan de dygtige Tingkær og Poulsen-eksperter i Odense ikke blive enige med sig selv, om det er en hund eller en løve. Følg med.


Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

15. juni 2011 til 31. august 2011
Klik her

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2011