Kunstnyt
Arkiv 1. januar 2011- 31. marts 2011

31. marts 2011
Vurderet til 168.000 kr.
af deLuxe-eksperterne

Var det fordi, maleriet ikke var malet af Egill Jacobsen, at salget blev annulleret?

30. marts 2011 sluttede salget af maleriet herover med et bud på 47.000 kr., afgivet en uge tidligere, den 23.3.
Men nu er det annulleret. Er det fordi, maleriet er en forfalskning, eller fordi sidste byder var Lauritz.com eller sælgeren selv, og buddet på 47.000 derfor var for lavt? Første byder var kundenr. 72807, som var identisk med næstsidste byder på 46.000 kr. Og som ikke havde budt udover første gang, til 300 kr., og så næstsidste gang. Kundenr. 72807 forekommer flere gange på salg, som annulleres. Maleriet ser mere end forkert ud. Når man ved, at Egill Jacobsen brændte de dårligste af sine billeder, så ville det herover være endt på bålet. Kompositionen er ganske enkelt så ringe, at det efter vores mening ikke er malet af Egill Jacobsen.
Da det kom på i starten, var der i beskrivelsen ikke nævnt, at det var stemplet bagpå med et stempel fra malerens fond (se herunder). Nu er alle billederne fjernet og den fjollede tekst: »Afsluttes 01-01-1990« er sat på.
Se siden, som den ser ud nu efter annulleringen.


30. marts 2011
Når malerier skifter billedtitel
Maleriet er ægte, men researchen ikke præcis nok pga en ændret billedtitel

Det er længe siden, maleriet herover solgtes af Lauritz.com. Vi er tilbage i november 2010, hvor det solgtes for 58.000 kr. i hammerslag. Samme motiv, en såkaldt replik, fik Bruun Rasmussen i juni 2006 100.000 kr. for. Det var malet i 1890, så det fra Lauritz.com var det »originale«. Størrelsen var stort set den samme. Lauritz.com's tekst:
»Emilie Mundt. 'To småpiger på heden, sommer', olie på lærred, sign. E. Mundt 81, 34 x 48 cm. Emilie Mundt udstillede på Charlottenborg fra 1878 til 1923, men dette værk står ikke opført i Carl Reitzels fortegnelser over danske kunstneres arbejder udstillet på Charlottenborg i årene 1807-1882«.
Det er altid uheldigt, når de originale billedtitler ændres. Så kan de være svære at følge, og det samme maleri pludselig blive til to forskellige, som det er tilfældet med det herover. Lauritz skriver, at det ikke står opført i Reitzels bog fra 1883. Men det gør det. Det har bare en anden titel, nemlig En hvile paa Vejen, udstillet 1882 som nr. 190. Udover de ordinære udstillingskataloger fra Charlottenborg udgav xylografen F. Hendriksen et illustreret katalog, hvor Mundts billede var gengivet side 4 udført i træsnit efter originalmaleriet (herunder)

F. Hendriksens træsnit efter Emilie Mundts maleri.

29. marts 2011
Lauritz.com praler konstant med, at de koordinerer afdelingerne imellem, og at de inden endelig katalogisering nøje undersøger hver enkelt varenummer

Enten lyver Lauritz.com eller også kan de ikke finde ud af at koordinere. Det kan også skyldes, at de gang på gang glemmer deres løfter. Maleren herover hedder ikke Koefod-Hansen, det ved snart alle i branchen, som bare følger periferisk med. Man kender malerens navn og både fødsels- og dødsår.
Lauritz.com: »Koefod-Hansen 20. årh. Varenummer: 2185173. Olie på lærred, Grågæs over havet udfor Skagen. Sign. Koefod-Hansen Grågæs. 66x87«. Se det

28. marts 2011
Endnu et eksempel på, at Lauritz.com gør en elendig kopi af et af Danmarks mest berømte malerier til et egenhændigt værk af en skrækkelig fidusmaler

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär, oljemålning på pannå. Signerad och daterad 1990. Trädgård med läsande kvinna. 69 x 63 cm «.
Det originale maleri, som Lauritz.com-eksperterne ikke kender, var på et tidspunkt Danmarks dyreste maleri. Herover er det kopieret af en fidusmaler, som har gjort det til sit eget selvstændige arbejde. Signaturen herunder er umulig at læse. Eller er det en tekst? Se fidusbilledet.27. marts 2011
Anker Landbergs enke: »Roald Hansen var skyld i min mands selvmord«

Det skrev Alex Steen i sin tid i Ekstra Bladet pga Roald Hansens Landberg-kopier, en af dem herover. Ifølge enken havde Landberg svært ved at sælge sine billeder pga Roalds kopier til langt billigere priser, hvorfor han druknede sig oppe ved Lysekil i Sverige, hvor han boede. Jeg sagde dengang til Alex Steen, at jeg ikke troede på historien, da den kunsthandel, jeg på det tidspunkt arbejdede i, ikke havde problemer med at sælge Landbergs malerier. Tværtimod kunne vi ikke få nok. Men i lighed med Poul Nielsen og Allan Karms, hvis billeder Roald også kopierede, var Landberg  stærkt irriteret over kopieringerne.                           pjm
Lauritz.com: »Roald Hansen. Olie på lærred. Sign. Roald Hansen. 60x70 cm«. Kig forbi Lauritz.

26. marts 2011
Igen igen
Lauritz-dot-com-vurderingseksperterne er eksperter i forkerte oplysninger


Gentagne gange har Lauritz.com sat billeder til salg signeret Svend Jensen og forsøgt at bilde potentielle købere ind, at de var malet af Svend Drews. I tilfældet herover nævner de ikke Svend Drews' navn, men kun hans data, 1919-2003. Det står der sikkert i deres fornemme arkiv på over 1 mio. navne. Vi nøjes med at gentage for 27. gang: Svend Jensen er IKKE identisk med Svend Drews. Hvorfor fatter de dygtige eksperter det ikke, når de gang på gang har fået det at vide. De må være tungnemme ud over alle grænser. Se dem

25. marts 2011
Fuglen basker rundt på Sjælland
Tredje gang under hammeren
1. gang: Solgt. 2. gang: Ingen bød. 3. gang: Solgt?


Lauritz.com: »Ejler Bille. Fugl, pastel på papir, sign. EB, 20 x 24,5 (36 x 40) cm. Proveniens: kunsteren atelier«.
1. gang: 9.12. 2010: Herlev. Vurdering 5.000 kr.. Solgt for 2.200 kr. Næstsidste byder var kundenr. 72807. Vi tror, kundenr. 72807 enten sælgeren selv eller Lauritz.com.
2. gang: 15. 1. 2011: Herlev. Vurdering 5.000 kr.
Ikke solgt. Ikke et eneste bud, hvorfor det kunne være købt for 300 kr. i hammerslag.
3.gang: Er nu flyttet til Helsingør og slutter 29.3. 2011. I skrivende stund (24.3.23:00) budt 2.200 kr. af kunde- nr. 72807, som også var første byder med 300 kr.

I Helsingør er det pludselig tilføjet proveniens: »Kunstneren atelier«, står der. Hvordan skal det forstås? Skal der stå Kunstnerens atelier? Skal der det, hvordan skal det så forstås? Finder man pludselig ud af, efter at det to gange har været sat til salg, at det er fundet i Billes atelier? Eller hvad? Man kan ganske enkelt ikke bruge det som proveniens. Det ligner bondefangeri og i tredje forsøg at gøre det ægte. Vi har skrevet det før: Vi tror ikke på, det er en ægte Bille. Scroll ned til 15. januar.

24. marts 2010
P.P. Toft og P. Toft

Lauritz.com: »Ubekendt Kunstner. Olie på lærred. Marine. Sign. P.P. Toft. 1928. 46 x 66 cm«.

Maleriet er ikke malet af P.P. Toft. Og maleren er ikke ubekendt. Men kig på signaturen. Det første P er helt tydeligt tilføjet. P.P. Toft er en kendt dansk maler, som ikke malede mariner, og som døde i 1901. Derfor virker det tåbeligt at bilde nogen ind, at et maleri dateret 1928 er malet af P.P Toft, som kun én maler hedder. »Kunstneren« herover er ikke ubekendt, han har malet tusindvis af tilsvarende mariner, men signerede ALTID kun P. Toft. Se det

23. marts 2011

Vurdering før: 9.675. Nu: 1.275 kr.
Før Mogens Hertz. Nu Bokkenheuser

Næstveds forhenværende postudbreder, Steffen Dinesen, udbreder nu sin »kunstekspertise« hos Lauritz.com 

Så blev også den auktion annulleret.
Men det tog over 12 timer.

Lauritz.com, Næstved: »Mogens Hertz 1909-1999 cd. Varenummer: 2187387. Olie på lærred. Opstilling med blomster i vase, kande og frugt. Sign. Mogens Hertz 43. H. 60 x 80 cm «.
Hvis vi her på redaktionen må have lov at blande os, så vil vi gøre det på følgende vis:
Mogens Hertz malede ikke på den måde. Han spartlede fx ikke sine malerier, som et nærbillede af dette viser.
Mogens Hertz malede ganske vist opstillinger, men slet ikke som på billedet her.
Mogens Hertz signerede ikke sine billeder med andre maleres signaturer. Selv om signaturen er lidt utydelig, så er den så karakteristisk og genkendelig en anden kendt malers. Og naturligvis af ham, som har malet det. En vurdering på næsten 10.000 kr. for dette maleri er helt ude i hampen. Det koster den maler overhovedet ikke. Hvis det er et forsøg på bondefangeri, så er det et af de mest naive tilfælde, tænkes kan.
Kig forbi »vurderingseksperten« i Næstved.


22. marts 2011
Det mener Kunstnyt.dk:
To Chmielinski-forfalskninger til salg hos Bruun Rasmussen i Århus

Bruun Rasmussen, Århus: »1112/1014: Wladislaw T. Chmielinski, tilskrevet: Sneparti fra Warszawa med personer og hestevogn. Sign. W. Chmienlinski. Olie på lærred. 50 x 35«.
Når man tilskriver et maleri, så er man ikke helt sikker på ægtheden, men næsten sikker. Billedet herover er ikke et maleri af Wladyslaw Chmielinski. Signaturen er forøgt kopieret, så den ligner en ægte. Der er her tale om en ud af tusindvis Chmielinski-forfalskninger, som væltede ind i landet i 1960erne. Bruun Rasmussen har et andet signeret Chmielinski, det virker heller ikke ægte. Se det herover. Se det andet.

Lauritz.com igen taget i en lodret løgn.
De har ikke undersøgt maleriet herunder nøje, som de konstant praler med
(Så blev også den herunder ændret

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär. Stadsmotiv med lekande barn, möjligen Köpenhamn (rammakarens stämpel med adress 'Rødtjørnsvej'). Olja på duk, monogramsignerad BE.S. otydlig datering. Krackelerad, färgbortfall med retusch. 65 x 51 cm«.
Maleren er bestemt ikke ubekendt. Praler man med at være vurderingsekspert, og som 125 er det hos Lauritz.com, så tager det ikke mange øjeblikke at identificere maleren. Se det
.


21. marts 2011
Det er simpelthen for dumt

Lars Krintel er uden tvivl et venligt og rart menneske. Men på hans hjemmeside står mange mærkelige ting.
Fx teksten herover. Den står der i forbindelse med et maleri af Egill Jacobsen, som skulle være stjålet i 2002.
Krintel opfordrer til at kontakte politiet, hvis man har set maleriet. Men det er fjernet pga ophavsret. Nu er det næppe ulovligt at gengive et maleri, som efterlyses. Men det mest interessante er, at mod betaling af 50 kr. vil Krintel sende billedet. Det virker helt ude i tovene.
Tror du det ikke, så se selv siden, som tekstmæssigt virker helt vanvittig. Se den lige her.
(I øvrigt hedder maleren ikke Egill Jakobsen, men Egill Jacobsen. Men lad det være).  

20. marts 2011
Tre gode hammerslag fra Lauritz.com
2104825: Vurdering 60.075 kr. Hammerslag 2.600 kr.
2149469: Vurdering 38.475 kr. Hammerslag 3.600 kr.
2149434: Vurdering 19.275 kr. Hammerslag 1.100 kr.


Nyt fra rodekontoret i Roskilde:
Lauritz.com har fjernet vurderingen på alle varer i underkategorien i Billedkunst, Moderne dekorativt maleri.

Lauritz.com: »Appel 81, 76x56, 104x83 cm.
Olie kridt bly . På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare. Vurderingen er fjernet på denne varekategori«.
Hvilken vurdering? Den er jo fjernet, skriver de dygtige katalogforfattere. Og hvad er det for et billede? Består det af olie, kridt og bly. Eller skal der stå oliekridt og bly. Det er placeret under kategorien Moderne dekorativt maleri. Sikke noget rod. En helt anden ting:
Er det overhovedet Appel? Det ser meget mystisk ud. 300 kr. i hammerslag kan det erhverves for, hvis kun én byder. Det er billigt for en ægte Appel. Og hvorfor afsluttes auktionen først den 15.4. 2011?
Smut forbi Lauritz.

19. marts 2011
Først da et familiemedlem til Chr. Bang protesterede over for Lauritz.com kunne eksperterne se, det ikke var Chr. Bang. Hvorfor kunne de ikke se det med det samme? 

Herover før
Se det
Herunder efter


18. marts 2011
Bukowskis i Stockholm annullerede kort før auktionens slutning salget af en skulptur sat til salg som ægte Axel Ebbe (1868-1941)

Bukowskis: "Solrosen" sign Stenders förlag. H 47«.
Skulpturen skulle være solgt 17. marts kl. 21:16, men auktionen annulleredes tidligere på dagen, da skulpturen viste sig at være en forfalskning. Ebbes originale »Solrosen« er 67 cm høj, og en helt anden kvalitet end denne kopi og forfalskning fra Stenders Förlag.
Nu er skulpturen fjernet fra siden, som ser noget »forkølet« ud. Efter sigende efterforsker politiet nu sagen. Se det selv

17. marts 2011
(Så blev også den rettet. Og naturligvis uden at gøre opmærksom på det)
Det er vist kun de meget dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com, som ikke kender maleren herunder

Herover før
Herunder efterLauritz.com: »Ubekendt kunstner 1900 - tallet. Vinterlandskab. Varenummer: 2178281 «.
Maleren har været lige så produktiv som Roald Hansen. Og det er endda signeret, så enhver med 5 års skolegang kan læse det. Smut forbi Lauritz.


16. marts 2011
Lauritz.com: »Vi sælger ikke kopier«

Herover: Kopi efter Edith Gert. Se det
Herunder. Kopi efter Allan Karms. Se det15. marts 2011
deLuxe fra Lauritz
Malede den figurative Horst Janssen også nonfigurativt som herunder?
(Vi fik en mail med et link. Se det her)

Lauritz.com: »Horst Janssen. 'Abtupf', akvarel på papir, med titel, dato og monogram 'Abtupf dez. 86 HJ' samt betegnet på nederste kant. 20,5 x 29,5cm. Fremstår med nålehuller i hjørnerne«.
Er det en ægte Horst Janssen, så er den meget usædvanlig. Horst Janssen er kendt som figurativ maler og ikke som nonfigurativ. Det ser meget mærkeligt ud.
Gå straks til Lauritz

14. marts 2011
Det er meget svært at forestille sig, at guldaldermaleren Julius Friedlænder
har malet så ringe en akvarel

Lauritz.com: »Julius Friedlænder tegning/akvarel, signeret«. Hvorfor tror Lauritz.com, det er malet af Friedlænder? Og hvad med signaturen? Hvad står der? Signerede Friedlænder på den måde? Vi tror, det er rent gætteværk, at det er af Friedlænder. Se det.

13. marts 2011
Verdensmestrene fra Lauritz.com ud i grundig research overgår igen sig selv

Lauritz.com: »Anne Marie Telmanyi. Pige med paraply. Olie på lærred. Signeret, Anne Marie Telmanyi 1984, med kuglepen på versa. 58 x 49 cm «.
Annonceres med, at et maleri er signeret, så er det naturligvis en egenhændig signatur af kunstneren.
Men kig lige på »signaturen« herover. Enhver kan med det samme se, det ikke er Telmányi, der har signeret. Man må formode, hun ved, hun ikke hedder Telmani. Man må også formode, hun ved, hun ikke er datter af Carl Nisen, men af komponisten Carl Nielsen. Endvidere må det formodes, at hun ikke kan have signeret maleriet i 1984, da hun som bekendt døde i 1983. Om maleriet er af hende, tager vi ikke stilling til her. Men sikke noget researchrod af et firma, der konstant praler med, at de inden endelig katalogisering grundigt undersøger alt. Gå til rodekontoret. 

Lauritz.com sælger ikke kopier, fordi de ikke vil medvirke til kunstsvindel, skriver de et sted. Hvad så med den herunder?

Hvis dette maleri ikke er en slavisk kopi efter Ejnar R. Kragh, så har vi aldrig set et maleri af Kragh. Men det er ikke bare en kopi, det er en krænkelse af ophavsretten. Lauritz.com overtræder altså loven.
Lauritz.com: »Â. Luplau (20. Jh.), 'Knaben am Strand', Öl auf Hartfaserplatte, gerahmt, unten rechts signiert, 55x55 cm.«. Se kopien.


12. marts 2011
Sku' det virk'lig være en ægte uforfalsket Bjerke-Petersen?

Lauritz.com: »Vilhelm Bjerke-Petersen.Landskabsmotiv med havet i horisonten. Olie på lærred, sign monogram VBP og dat. 29, 62x91 cm«.
Her på redaktionen har vi aldrig set Bjerke-Petersen male på den måde. Det er atypisk ud over alle grænser. Og signaturen herunder virker konstrueret. Se
resten11. marts 2011
Der er penge i penge
– bare ikke hos Lauritz.com

Lauritz.com: »Danmark Christian X - 20 kroner & 10 kroner fra 1913 - begge i guld. (2) Varenr: 2163215«
Hammerslag: 2.300 kr. Sælger får udbetalt 2.050 kr.
Om 40 dage. Havde sælger solgt her, så havde sælger med det samme fået udbetalt 2.684 kr., altså et klokkeklart tab på 634 kr. Se det med egne øjne


Røde læber... kitsch eller kunst?

Vurdering 140.000 kr. Hammerslag 17.000 kr.
Det er lidt af en overvurdering, synes man. Og hvem er Gabriella Moore, der koster så mange penge. Eller rettere, vurderes så højt? Ja, hun er svensker, bosat i Danmark. Her på redaktionen har vi aldrig hørt, hun kan koste så mange penge. OK, det handler om en velgørenhedsauktion. Men bør vurderingen alligevel ikke være realistisk?
Og vores sympatiske dronning med ekstra læberødt. Hvad skal det gøre godt for? Er det overhovedet god kunst, det Gabriella Moore maler? Det synes vi ikke. Kig her på hendes egen homepage og døm selv. Se salget og de andre fra auktionen hos Bruun Rasmussen.

10. marts 2011
Så blev også den rettet

Herover før.
Herunder efter. Og naturligvis uden tak


Han var medstifter af en af landets mest kendte kunstnersammenslutninger
– men de kender ham ikke i Lauritz.com Sammenslutningen af 1998
Se det
Lauritz.com, Odense: »Ubekendt kunstner. 1900tallet. Figurkomposition. Olie på lærred. Sign., men sign. ubekendt. 81 x 65 cm«.
Fik vi nævnt, at lederen af Lauritz.com Odense er deLuxe-vurderingsekspert? Hvornår mon Lars Løkke udnævner nogen af de mange Lauritz-genier til ministre?
De vil passe fantastisk godt ind i den verden. Eller hvad med et dommerjob i Østre Landsret? Der er brug for dygtige folk mange steder.

9. marts 2011
Malede Mackeprang også blomster?
Det tror vi ikke, dyremaleren gjorde

Svendborg Auktionerne: »Katalog nr.: 679. Maleri, Mackeprang: Blomster i vase, 25 x 21. Vurdering:
Kr. 3.000
«.
Svendborg Auktionernes hjemmeside er ganske elendig. Selv om det nu er fire dage siden, maleriet var til salg, står alle oplysningerne stadig som før auktionen. Ikke et ord om det er solgt. Det fortælles ikke, hvorfor de tror, det er malet af Mackeprang, som vi aldrig har hørt malede blomster.
Er det signeret? Det står der ikke noget om, og billedet kan ikke forstørres, så det kan ses. Amatøragtigt. Er man i Svendborg helt ligeglad med både sælgerne og køberne? Se det


8. marts 2011
Så blev også den rettet. Nu kommer der sikkert 6 flasker rødvin fra Bengt Sundstrøm som tak for hjælpen. Men ring lige først, Bengt!
I hovedbunkeren i Herlev halter registreringen flere måneder bagefter

Lauritz.com: »Harry Bonde Petersen f. 1918 cd Varenummer: 2169071«.
Hvad skal Lauritz.com bruge et arkiv til, som ikke opdateres? Nu er det en del uger siden vi forbarmede os over eksperterne og fortalte dem, at Bonde Petersen ikke hedder Petersen, men Pedersen. Vi var også så venlige at informere dem om malerens dødsår, som var 1999. Men det er åbenbart ikke sivet ind endnu. Se selv


7. marts 2011
Et af verdens berømteste malerier af
en af verdens berømteste malere kender verdens 125 berømteste vurderingseks- perter fra Lauritz.com ikke. Jamen dog!

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner: Jomfru Maria med barnet omgivet af helgener og engle. Usign. Olie på lærred. 99 x 76 cm«.
Ak v, ak v, ak w! Det kan godt være, at maleren er ubekendt, men det er en direkte kopi efter et af kunsthistoriens mest berømte malerier. Se
kopien


6. marts 2011
Gratis ekspertiseråd

Kunstnyt.dk lærer fra sig vedrørende proveniens på et Eckersberg-maleri

Et maleris proveniens handler om tidligere ejere, udstillinger m.m. Vi har lavet en sammenligning mellem Lauritz.com's proveniens og Kunstnyt.dk's vedrørende
Eckersberg-maleriet herover. Kig med 
(Det skal lige bemærkes, at vi har et overordnet formål med historien om proveniensen. Det vender vi tilbage til om kort tid)

5. marts 2011
Som forhenværende postbud i Næstved
har Steffen Dinesen færdedes meget ude
i naturen og kender derfor fuglene

Lauritz.com, Næstved: »Leif Rydeng, 2 træsnit på japanpapir. Edderfugl påtegnet i bly julen 73 og signeret LR. H. 9 x 8,5 cm. (19 x 15 cm) 3 svaner påtegnet i bly julen 74 og signeret. H. 7 x 11,5 cm«.
Måske skulle hr. Dinesen kontakte Foreningen for Ornitologer og fortælle dem om den spændende edderfugl på billedet. Se den flotte edderfugl.

4. marts 2011
Det gik hurtigt med at få stoppet den auktion. Nogen må have fortalt Lauritz, at det ikke er malet af Eckersberg

Klokken 12:15: Herover for et par timer siden
Herunder for under en time siden


Klokken 13: Herunder. Så er der gang i den igen.
Følg slaget
(Hvorfor er det i øvrigt ikke en deLuxe- auktion?)
Det nåede vi lige at spørge om, så blev det straks deLuxeMere fup og fidus fra de verdenskendte Lauritz.com vurderingseksperter
(Så blev også den rettet. Til lykke!)

Lauritz.com: »Carl Søderberg (pseudonym for Niels Walseth) og ubekendt. To oliemalerier på lærred. SIgn. Søderberg. 32x40 cm. og 48x40 cm. (2)«.
Fidusmaleriet har absolut intet som helst med Niels Walseth at gøre. Det er korrekt, at han også malede under pseudonymet Carl Søderberg, men ikke i den fiduskvalitet, som billedet herover. Han signerede heller ikke E. Søderberg, som det tydeligt fremgår af signaturen. Det andet maleri er ikke signeret Søderberg, men H.M. Hansen, og er en kopi efter Bjulf. Se dem


3. marts 2011
Så blev også den rettet. Uden tak og rødvin. Igen har Kunstnyt.dk arbejdet gratis for Lauritz.com såkaldte eksperter
Lauritz.com:
»
Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidligere ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.

Lauritz.com: »Okänd konstnär, olja på duk, motiv föreställande kor på grönbete, dukmått 46x65 cm (57x76) otydlig monogramsignering«.
Man spørger sig selv gang på gang: Hvad er det for nøje undersøgelser, Lauritz.com's amatørvurderingseksperter foretager vedr. proveniens og i deres egen database med over 1 mio. salg? Her på redaktionen tror vi, det er rent bondefangeri at prale med den slags, nemlig for at bilde potentielle købere ind, at de er verdensmestre i research. Og er der noget, de ikke er, så er verdensmestre i den slags.
Maleriet herover tager 1/10 sekund at registrere, hvem maleren er. Både motiv, malemåde og signatur er ikke til at tage fejl af. Og nok så urkomisk, teksten øverst taget i betragtning, er det en maler, hvis billeder Lauritz.com har solgt snesevis af. Hvem pokker styrer Lauritz.com? Se den »ukendte« maler.

2. marts 2011
Den ellers ret kendte maler kendte
Lauritz.com-eksperterne heller ikke

Lauritz.com: »Okänd konstnär, 'Looking for the bird'. Olja på duk. 100 x 80 cm. Betitlad och otydligt signerad«. Det meget typiske motiv og den meget karakteristiske signatur burde have ledt Lauritz.com på sporet. Solgt 1.3. 2011 for 3.414 kr. i hammerslag.
Vi hjælper lidt, for en anden gangs skyld: Maleren er født i 1946, er ikke dansk, men har udstillet herhjemme.
Se det nu solgte maleri.


Bruun Rasmussen har det også svært med den lille forskel på damer og herrer

Bruun Rasmussen, Havnen: »Ernst Zeuthen: To kompositioner med kvinder. Bet. på blænderammer. Olie på lærred. 52 x 32. (2)». Kig selv med.
(Nu rettet til To modelstudier)


1. marts 2011
En sælger på Den Blå Avis:
»Søg på Lauritz Varenummer: 852246«
Ja, prøv det. Her er en radering solgt for over 32.000 kr. Sælgeren er i foræringshjørnet og vil kun have det halve, 15.000 kr. Men normal auktionspris for raderingen, som der findes en hel del af, er sjældent over 1.000 kr. Dette eksempel viser, hvad Lauritz.com's urealistiske hammerslag kan bruges til. Se også her. Og her.


28. februar 2011
Den er helt gal på Gul og gratis

På gul og gratis har Robert Meng, samme som sælger Peder Pedersen herunder, billedet herover til salg. Han sælger det som maleri for 600 kr. og skriver på ubehjælpsomt dansk: 
»Maleri, Richard Bergh, 1858 - 1919 En Svensk Konstnær det liger en histore bak I billedet som -man kan læse om konstnæren Richard kom til Frankrige jag 1880 talet.Billedet er jag ram med glas. Nordisk sommar aften I Måleriet ses Sangerinan Karin Pyk og Prins Eugon Blikken ud af Terassen I Richard Berghs Sommer Sted In Lidingö. Du Kan læse mer i billedet. den har 4 små slag mærken på rammen Ny pris 3000:dkk «.
Motivet er et af Richard Berghs kendte. Men hvad er det Meng sælger? Er det en kopi, et tryk eller hvad? Der står, det er et maleri som koster 600 kr. Men der står et andet sted, at ny pris er 3.000 kr. Sikke noget amatøragtigt rod. Kan Gul og gratis lægge navn til den slags? Se roderiet


27. februar 2011
Og hvem er så Peter (Peder) Pedersen, af hvem en sælger for et maleri vil have 40.000 kr. på Den Blå Avis?

Robert Meng, Den Blå avis: »Har varet udlånt til Skanderborg museum i 2009. Malet i 1980 November P. Pedersen f.1897 maler tilkendt sølvmedalje 1919 og det Fogtske Legat. Udstillet på den frie 1923.elev af prof. Axel Jørgensen«.
Her på redaktionen kender vi ikke maleren. Han er ikke at finde nogen steder i litteraturen, hvilket man skulle mene man kunne, når det er et maleri til 40.000 kr., som sælgeren forlanger. Når man henviser til Den Frie, så er det altid Den Frie Udstilling, og dér har Pedersen ikke udstillet i 1923. Eller på noget andet tidspunkt. Meget tyder på, at sælgeren ikke aner noget om maleren, når han kalder ham Peter, selv om det tydeligt fremgår af signaturen, at han hedder Peder. Og hvor har han fået sølvmedalje? Vil man sælge et maleri til 40.000 kr. må det forlanges, at maleren er kendt, og at oplysningerne om ham er korrekte. Se den ukendte Pedersen.
Sælgeren har et andet til salg af samme maler til 17.000 kr. Se det her. Billederne ligner ikke noget til 40.000 og 17.000 kr. Nærmere noget omkring 500 kr.
Gul og Gratis vil samme sælger have 41.000 kr.

26. februar 2011
Hvorfor fjerner Lauritz.com billeder pga copyright, når der ikke er copyright?

Lasuritz.com: »Peter Ilsted, tilskrevet. Olie på plade (træ), haveparti fra Nysø ved Præstø malet en grisaille. H. 25 x 35 cm «. Solgt 21.2.2011 med oplysning om, at der er copyright på maleriet. Men det er ikke. Vi ser det gang på gang, at Lauritz.com fjerner billeder uden grund. Er det fordi man vil skjule noget? Har man skyndt sig at fjerne billedet, fordi det ikke er af Ilsted? Det ligner slet ikke noget fra hans hånd. Se salget uden billede.

25. februar 2011
Det er ikke til at se det
– hvis man ikke lige ve' det
Man har før haft Lauritz-eksperterne mistænkt for ikke at kunne skelne mellem en ægte Rembrandt og et avisbillede. Nu viser det sig, at de ikke kan se forskel på en nøgen kvinde og en nøgen mand. Hvad kan det ikke blive til?

Lauritz.com: »Anders Zorn. Parti med afklædte kvinder betitlet "De två". Litografi fra Bengtsons lito. Sign. i tryk«. Se de to afklædte kvinder, den ene med skæg og andet. Se dem NU 
Breaking News: Nu har Lauritz-eksperterne spurgt deres børn eller selv haft fat i en anatomibog og fundet ud af, at der er forskel på kvinder og mænd. Nu rettet til »afklædt par« Det går i den rigtige retning. Stor ros fra os på redaktionen.


24. februar 2011
Igen, igen, igen, igen, igen, igen, igen
– og igen igen... Det er ikke malet af Alfred Larsen (1860-1946). Det gentager vi lige igen: Det er ikke malet af Alfred Larsen (1860-1946. Det siver aldrig ind!
Se det
Vi tager den lige én gang til for de mange dygtige Lauritz-dot-com-vurderingseksperter:
Det er ikke malet af Alfred Larsen (1860-1946)

23. februar 2011
Maleren hedder ikke Albert Mertz
(Breaking News:
Nu hedder maleren ikke mere Albert Mertz men Albert Merz. Og det er jo ikke helt forkert. Albert Mertz er en dansk maler, men det er Albert Merz ikke)

Lauritz.com: »Albert Mertz. Figurkompositioner. Litografier, 91/100, 87/100, 65/100. Sign. samt dateret i bly Albert Mertz, 98
«.
Maleren hedder ikke Albert Mertz. Det er det heller ikke signeret. Kig selv efter.


22. februar 2011
Mere fup fra Lauritz-koncernen
Igen konstateres det, at Lauritz.com's utallige vurderingseksperter ikke kan se forskel på et oliemaleri og et olietryk

Lauritz.com: »Okänd kontsnär, olja på duk, motiv föreställande gatumiljö, dukmått 79x58 cm, (88x767), signerad R.Klose
«. Se bedrageriet.


Har man bare periferisk kendskab til malerkunst, så tager det rundt regnet et sekund eller to at afsløre tre ting: 1) At der er tale om et kendt motiv af en berømt maler 2) At der er tale om et olietryk (ses klart herover).
3) At signaturen herunder på olietrykket er malet over og signeret R. Klose. FUP, SVINDEL og BEDRAG.


Politiet burde oprette hovedkvarter hos Lauritz.com.

Vurderingsmand udnævnt af svenske Handelskammaren vurderede dyrt
maleri til 400 svenske kr.

Luleå, Sverige: »Oljemålning modern signerad Hiloire (F) 60 x 75 Lapp på baksidan med namn Hylaire (uttal) Tropican (motiv). Utrop:400 Kr
Tampen brænder, kan man sige. Når man med Hiloire er så tæt på malerens rigtige navn, burde det have været en smal sag at researche navnet hjem. Han hedder Camille Hilaire (1916-2004) er fransk og der kendes priser på hans malerier op mod 100.000 danske kr.
Så en vurdering på 400 svenske tyder ikke på en vurderingsmand med de rigtige kvalifikationer. Nu var der åbenbart nogle, som kendte maleren, for slutbuddet lød på 13.200 svenske kr. Lidt af en foræring. Se det

21. februar 2011
Det ligner et fidusbillede til 50 kr., men
er ifølge Gallery J.T. i Falun malet af en berømt svensk kunstner
Det siger J.T. om sig selv:
GALLERY JT AB ÄR ETT SERIÖST FÖRETAG


Gallery J.T., Falun: »Algot Wilhelm Kåge känd som målare och keramiker arbetade tillsammans med Stig Lindberg. Han studierade både vid Tekniska skolan i Stockholm samt utomlands. Kåge är representerad på Nationalmuseum i Stockholm«.
Algot Wilhelm Kåge (1889-1960) er repræsenteret på museer verden over, bl.a. Kunstindustrimuseet i København og Metropolitan Museum of Art i New York. Kunne man forestille sig, at denne berømthed, som blev titulær professor i 1950, har malet det naive billede herover? Det kan vi ikke her på redaktionen. Er det overhovedet signeret Kåge? Står der ikke bare Kåg? Det er der også nogen, som hedder. Se det.


20. februar 2011
Så blev også den ændret (selv tak!)

Herover før
Herunder efter. Han hedder ganske vist ikke Thorvad.


Det må ikke tage over 5 sekunder
at afgøre, hvem maleren er herunder
Varenummer 2150126
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, 1900-tallet. Olie på lærred. Motiv fra København. Sign Th. ? 49 x 39 cm «.
Her er tale om en af landets mest kendte københavnermalere, 100 procent karakteristisk for maleren. Og selv om signaturen er delvis utydelig, så kan det af det, der ses af den, tydeligt afgøres, hvem maleren er. Igen brillerer Bengt Sundstrøms mange selvopfundne vurderingseksperter med deres fantastiske viden. Se det


19. februar 2011
Er det virkelig en ægte Søndergaard?

Lauritz.com: »Jens Søndergaard. Figurer ved havet, oliekridt på papir, sign. Jens S. 24 x 33 cm.«.
Lauritz.com har i øjeblikket tre til salg som Jens Søndergaard. Vi kan ikke lide nogen af dem. Er ikke sikker på, de er af Jens Søndergaard. Kvaliteten ligner ikke helt Søndergaards. Den ene her


18. februar 2011

Det seriøse Gallery JT i Falun, som aldrig har fået klager over noget som helst, de har solgt, opfordrer til at sende en mail til en ven vedr. topbilledet af Jorn herunder. Det har vi så gjort.


17. februar 2011
Vi har sagt det før – og gør det igen: Vi kan ikke li' det billede

Lauritz.com: »Michael Ancher. Fiskere og fiskerkoner på stranden, olie på plade, sign. MA, 32 x 39,5 «.
Maleriet er set flere gange før. Selv om Michael Ancher har malet mange dårlige billeder, så er kvaliteten i dette så ringe, at vi ikke tror, det er malet af Ancher. Signaturen ser også helt forkert ud. Se selv med


16. februar 2011
Mere guf fra Falun
Hvorfor er dette hovedværk af Asger Jorn ikke med på ARoS?

Gallery JT, Falun, Sweden: »Monogramsignerad A J oljemålning, storlek: 23,2 x 17,2 cm, utan titel, inget årtal. Är Du en samlare av modern konst? Saknar Ert museum av modern konst verk av Cobrakonstens grundare? -Här har Ni möjligheten att lägga till en betydande konstnär inom modern konst till Er konstsamling till ett bra pris!«. Herlig tekst!
Se det fantastiske Jorn.


Den er også sjov:
Lauritz.com: »Vintage armbånd i 18 kt. guld med kasselås monteret med en sikkerhedshaspe b. 13mm. Længde 19,8 cm. Vægt 16 cm.«. Se den

15. februar 2011
Skal man le, græde
eller ringe til politiet?

Gallery JT, Falun, Sweden. Carl Larsson: »En sista färd/Den sista färden«, (Inskrivet i nedre delen av tavlan.). 1883. 63 x 46,5 cm. Proveniens: Inköpt från privatperson då bosatt i Stockholm.
Hvilken fantastisk proveniens! Maleriet ligger lysår fra noget, Carl Larsson har malet. I 1883 malede Larsson kvalitetsbilleder. Hvordan et galleri, som praler med aldrig at have fået én eneste klage, kan sætte billedet herover i forbindelse med Carl Larsson må få enhver til at ryste på hovedet. Prisen på 7,5 mio. svenske kroner ligner et groft forsøg på bedrageri. Og hvad med denne tekst om galleriets »kunstværker«:
MÅLNINGARNA FÖRVARAS I SÄKERT FÖRVAR I BANKVALV. Se det med egne øjne

Læs her mere om Gallery JL, Falun, Dalarne, Sverige

En skævert til

Maleriet herover sælges også fra Gallery JT i Falun. Det påstår galleriet er en ægte Carl Fredrik Hill. Milde Moses! Det kan købes for kun 425.000 svenske kr. Maleriet har intet, absolut intet med Hill at gøre. Flere andre af galleriets »kunstværker« sælges også for at være noget, de ikke er, fx landskaber af Sam Uhrdin.
Se Hill

14. februar 2011
Kunsten stiger (måske)

Maleriet herover er sat til salg på Bruun Rasmussens auktion nr. 818 i marts. Det er tredje gang indenfor forholdsvis kort tid, det er under hammeren.
1. gang 20. september 2010: Bruun Rasmussen online.
Ikke solgt. Vi kender ikke vurderingen, men den var efter sigende ikke ret høj.
2. gang 21.12. 2010: Lauritz.com. Se det.
Vurdering 60.000 kr. + salær. Hammerslag 25.000 kr.
3. gang 1. marts 2011, hvor det er vurderet til
150.000 kr. Ifølge signaturen er det malet i 1826 af en J.G. Thirion, som man ikke kender noget som helst til. Susanne i badet, er motivet, og malerisk er det ganske udmærket. Nu må vi se, om Bruun Rasmussen kan få mere for det, end Lauritz.com. Se det her.


13. februar 2011
Er det den rigtige vurdering?

Lauritz.com: »Christian Møllgaard. (pseudonym for Svend Drews). Marine med Kronborg i baggrunden. Olie på lærred. Sign. Chr. Møllgaard. 70 x 101 cm «.
Vurdering 800 kr. Se det selvSotheby's, London. April 1998: »For fulde sejl ud for Kronborg. Sign. Chr. Møllgaard (pseudonym for Svend Drews). 68x98 cm. Hammerslag 68.400 kr.
(Vi beklager den dårlige billedkvalitet på det nederste billede. Det originale er af samme kvalitet som det øverste).

12. februar 2011
Hilding hedder ikke Hilding

Lauritz.com: »Hjalmar Hilding: To blomster billeder. Sign. Hj. Hilding. Olie på lærred. Hver 30 x 25 cm (41 x 36 cm). (2)«.
Maleren hedder slet ikke Hilding. Han hedder noget helt andet, og er besynderligt nok omtalt i et svensk kunstleksikon. Vi hjælper lidt. Maleren og hans kone havde i mange år en antikvarboghandel på Falkoner Allé på Frederiksberg. Han er en af landets mest produktive trommesalsmalere (fidusmalere) og malede under flere pseudonymer. Se dem.


Det går helt fantastisk godt for Lauritz.com – især i Norköping
Efter sigende har afdelingen millionunderskud. Men hvad! Den danske stat har jo milliardunderskud.

11. februar 2011
Den er vist lige til Politikens
At Tænke Sig ...
Lauritz.com: »
Samling fossiler bla. fra hajtænder m.m. Af nyere dato. Varenummer: 2129250. Se hvordan en samling fossiler af nyere dato ser ud. Kig her

Vi fik en mail fra Davernum. Han fattede simpelthen ikke, hvorfor vi ikke arbejdede gratis for Bengt Sundstrøm og bare fortalte, hvem kunstneren var, når vi omtalte et billede vurderingsgenierne ikke kunne finde ud af
Davernum: Uden titel
Vi fatter simpelthen ikke, hvorfor Davernum ikke bare forærer sine malede vejrtegninger væk. Og om andre af Davernums malerier kan siges, at Ejler Bille ikke har levet helt forgæves. Se den fine nymalede vejrtegning.

10. februar 2011
Vurderinger
Bruun Rasmussen contra Lauritz.com

Lauritz.com: »Aksel Salto vase af stentøj, Kgl.P. nr. 21330, knoppet korpus dekoreret i blålig glasur, Sign. indridset Salto 21330. H.19 cm. Vurdering 12.000 kr.
10. november 2010 hammerslag 26.000 kr.


Bruun Rasmussen: »Vase af stentøj modelleret i knoppet stil. Dekoreret med blåmuslinge glasur. Sign. Salto, 21330. Kgl. P. H.19. Vurdering 50.000 kr. Til salg nu. 

9. februar 2011
Lauritz.com i Frederiksberg Bladet 8.2.: 

Varenr. 2118658:
Vurdering: 36.075 kr. Hammerslag 2.100 kr.
Varenr. 2107738: 
Vurdering: 26.075 kr. Hammerslag 2.300 kr.
Varenr. 2117905: (Ægte Geographical Norway)
Vurdering: 19.075 kr. Hammerslag 1.250 kr.
Varenr. 2117869: (Ægte Geographical Norway):
Vurdering: 19.075 kr. Hammerslag 1.300 kr.
Husk det! Spørg Lauritz.com's eksperter!

8. februar 2011
(Så blev også den rettet. Flot!)
En lokalavis forleden om Lauritz.com:
Vurderingseksperterne fra huset er af forskellig baggrund: Nogle er kunsthistorikere af uddannel- sesbaggrund, andre er autodidakte via mangeårigt virke i branchen. De arbejder med afsæt i specialviden, erfaring og bedste overbevisning.
Se det
Lauritz.com: »Ubekendt maler. Olie på lærred. Sign. Y.K. Dateret 1921. 56x47 cm«.
Maleriet herover
(og herunder) viser med al tydelighed, at (og herunder) viser med al tydelighed, at de dygtige Lauritz.com-vurderingseksperter arbejder ud fra »specialviden, erfaring og bedste overbevisning«. Her er tale om en ganske kendt maler, omtalt i Weilbach, og både motiv og signatur karakteristisk for den pågældende maler. Vi hjælper lidt: Maleren var gift med en anden kendt maler, også omtalt i Weilbach.

Og så er der den herunder:
Dansk maler, 1917.
Varenummer 2128856
Det er heller ikke nogen helt ukendt maler. Står også pænt omtalt i Weilbach. Se det

7. februar 2011
Inden du på Gul og Gratis køber tre malerier af Leo Thellefsen, er der en bog, du måske bør læse

Sælgeren: »Maleri, 3 smukke orginale malerier af den kendte Aalborgkunstner Leo Thellefsen sælges samlet til kr. 8.000,00. Billederne fremstår i dushede farver. Størrelse cm. 49 x 41. 2 stk. fra 1977 og 1 stk. fra 1979«.
Den bog du nok bør læse inden du hænger tre malerier af Thellefsen op på væggen, er en skildring af Thellefsens datter, Camille, så modbydelig, at det efter min mening må være svært at have hans billeder hængende i sit hjem. Kender du ikke bogen, så kan der på nettet læses om den flere steder, bl.a. her
Og her salget på Gul og Gratis.                         pjm


6. februar 2011
Søndagstilbud fra eBay

Mesterværk af Picasso. Med proveniens og certifikat.
No Reasonable Offer Will Be Refused!
Køb det for kun 1 mio. dollars. Det er mindst 25 mio. dollars under normal pris. Se det fantastiske tilbud på eBay, verdens næstmest troværdige auktionsforetagende. Kun Lauritz.com er mere troværdigt. Har du ikke pengene, så lån dem. Se her

5. februar 2011

Hvilken auktion? Scroll ned til 30. januar. Carl-H.P.

Hjælp søges: Vi har ledt og ledt efter Beijing Sculpture Art School. Kan du hjælpe? Google har 106 henvisninger, men samtlige viser udelukkende til Lauritz.com.

Kan Wang Jian Min ikke stave til sit eget navn? Hvorfor mangler der et g? Er det, fordi kunstneren slet ikke eksisterer?
Kig


De knalddygtige vurderingseksperter
fra verdensfirmaet Lauritz.com kostede uden tvivl sælger tusindvis af kroner

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, olie på plade. Mand i stue. 43 x 57. Vurd. 800 kr. Hammerslag 1650 kr.«.
Det er så indlydende, hvem maleren er, at det højst må tage 3 sekunder at ramme navnet. Han er en af vores fineste kolorister, har mere end en hel side i Weilbach. Og bagpå står, hvor billedet har været udstillet i 1977. Der er også katalognummer. Malerens ophæng var retrospektivt, altså et udvalg af arbejder fra fortid og nutid. Vi tipper, at Bruun Rasmussen ville have vurderet det til mellem 10.000 og 15.000 kr. Det burde det koste ud fra tidligere opnåede priser. Se det


Ubegribeligt, at nogen der fører sig frem som vurderingseksperter kan forbinde billedet herunder med Marstrand

Lauritz.com: »Wilhelm Marstrand. Tilskrevet. Olie på papir monteret på plade. Usign. 18x30,5 cm. Proveniens: billedhuggeren Professor H E Freund«.
Det er meget svært at se bare én millimeter penselstrøg fra Marstrands palet i billedet. Og er det oplysningen bag på, der får Lauritz.com til at føre billedet til Freund? Det kan enhver skrive. Enhver kan også købe et messingskilt til få kr. og sømme det på rammen. Se det


4. februar 2011
Underholdning
Den pressehungrende mangemillionær Bengt Sundstrøm flytter til en lille ydmyg lejlighed i Göteborg, hvor han møder Siv og Sveninge. Nysgerrig?
Så læs her

Eksisterer der overhovedet en kinesisk billedhugger som hedder Wang Jian Min ?
Klik til Lauritz
Lauritz.com: »Wang Jian Min: Skulptur i sort marmor. H. 90 cm. Vægt ca. 80 kg. Signeret på sokkel.
Wang Jianmin er født i Baoding, Hebei, Kina i 1970. Han er uddannet fra Beijing Sculpture Art School i 1995 og medlem af det kinesiske kunstforbund. Wang Jianmins skulpturer Fire og Sitting Girl vandt første priser i Hebei Art Contest i 2004 og 2006. I 2008 afholdte han seperatudstilling i Beijing Art Hall«.
Det er påfaldende, at det ikke er muligt at slå Wang Jian Min op nogen steder med alle de fine omtaler.
Mærkeligt nok minder Wang Jian Mins skulptur temmelig meget om dem af en dansk billedhugger, hvis navn slutter på ild

3. februar 2011
Lauritz.com's undervurderingseksperter undervurderede egen vurderingsevne hos køberne

Lauritz.com: »Effie Hegermann-Lindencrone for Bing & Grøndahl. Vase af porcelæn nr. 1433/14. Stemplet monogram samt B&G. H. 12 cm«.
Solgt 2.2.11. Vurdering 2.000 kr. Inkl. salærer solgt for 35.000 kr.
Nu er det vist kun hos Lauritz.com, at de ikke ved, at arbejder af Hegermann-Lindencrone koster mere end 2.000 kr. Se det.


2. februar 2011
Også vurderingsproblemer
hos Bukowskis i Sverige

Bukowskis: »90141. OKÄND KONSTNÄR, olja på duk, otydl sign, 1800-tal«.
Der er tale om en forholdsvis kendt maler, maleriet er fuldt signeret, og motivet karakteristisk for maleren.
Det burde Bukowskis kunne finde ud af. Tror Bukowskis, det er falskneri, bør de i det mindste oplyse, hvem det er forfalsket efter. Tag en tur over Sundet.

1. februar 2011
Måske ikke Danmarks kendteste maler,
men man skulle tro, at bare én af de over 125 vurderingseksperter kendte ham
(Så blev også det rettet. Og naturligvis uden at oplyse om rettelsen)

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner.1900-tallet. Olie på lærred. Motiv med træer. Sign. 82 x 91 «.
Maleren er ikke mere ukendt end at han findes omtalt i litteraturen. Og så er billedet fuldt signeret. Se det 

De dygtige vurderingseksperter
fra Lauritz.com husker som en si

Lauritz.com: »Div. kunstnere. Landskabspartier. Olie på lærred og plade. Alle sign. «.
En af de tre, herover, har Lauritz.com solgt masser af. Han er en af landets mest kendte fidusmalere, og signaturen
kan læses af et hvert barn. Se selv.

31. januar 2011
Lauritz.com vader i kopier, selv om
de påstår, de ikke sælger den slags.

Man skal ikke have set på malerier ret længe, før man man med det samme kan se, hvem billederne herover er kopier efter. Kig på dem, der er to andre kopier.

30. januar 2011
Den ka' vi ikke rigtig li'


Lauritz.com: »Carl-Henning Pedersen. Akvarel. Figurkomposition, sign. C.h.p. 63, 29,5 x 26,5 cm. (33 x 30) cm. Bagpå lille mærkat påskrevet No. 26A samt C.H.Pedersen«.
Et eller andet virker forkert ved billedet. Figurer, motiv og hele billedopbygning ligner ikke helt Carl-Henning. Vi tror ikke på den. Noget halter. Kig på den. 


29. januar 2011
Øh... det er vist ikke ØH
(BRH: NB: Kunstnernavn ændret 29/1-2011 )

Bruun Rasmussen, Havnen: »1106/526: Edvard Ølund-Hansen: Landskab. Sign. ØH. Olie på lærred. 61 x 81«.
Der er ikke meget Ølund Hansen i det billede. Faktisk ikke noget som helst. Det er heller ikke signeret ØH.
Men det er ikke nogen ukendt maler. Kør i Havnen.


Er begge signaturer samme malers?

Signaturen herover sidder på et ægte I.H. Brandt
(Bølge Brandt). Gør dét herunder også? Se det


28. januar 2011
Lars Fuglsang-Madsens Vejle-afdeling
er i særklasse bedste Lauritz-afdeling

Lauritz.com, Vejle: »Kopi efter W.T. Chemielinski. Vinterparti med hesteslædespand. Olie på lærred. Betegnet. 52 x 72«.
Her på redaktionen tvivler vi på, at andre Lauritz.com- afdelinger end i Vejle ville sælge det som en kopi, hvad det er. Men det kan nemt snyde selv garvede kendere. Så godt set, Lars! Men når det så er sagt, så er maleriet farligt ved at signaturen er en slavisk kopi af Chmielinskis. Og det gør, at billedet muligvis på et eller andet tidspunkt sælges som ægte til måske 20.000 kr., som de originale kan koste i den størrelse. Tag til Vejle.

Göteborg Auktionsverk har også
problemer med at kende malerne

Göteborg Auktionsverk: »OKÄND ARTIST Fiskare till havs. oil on canvas. signed and dated 1928. 79x124 cm«. Maleriet er fuldt signeret og signaturen let læselig. Maleren er bestemt ikke ukendt. Vi citerer fra et svensk kunstleksikon: »Han har målat strandpartier och mariner, ofta med fiskebåtar«. Tag til Göteborg

27. januar 2011
Hvordan syn's du selv det går, Bengt?
Så er der igen jubel hos de dygtige overvurderingseksperter fra overvurderingsekspertauktionshuset Lauritz.com. Igen er det nemlig lykkedes dem at bondefange en køber 

Lauritz.com: »Grafiskt tryck, på pannå. Japanskt motiv. Framstår med 2 borrhål i kanter. 140X90 cm«.
Lauritz.com aner ikke hvem kunstneren er. Og vurderingen på 877.80 kr. incl. salærer er rundt regnet FIRE GANGE så meget, som det samme blad koster HER. Og hammerslaget incl. salærer TRE GANGE originalprisen på 190 kr. Kig forbi Lauritz.com

Kloge Claes og Sælger Hanne i drabelig debatduel på Den Blå Avis om Vilh. Bille

Kunstnyt.dk fik en mail fra sælgeren, der har fjernet maleriet på grund af grov chikane fra Claes, som hun skriver. Hvad chikanen er gået ud på, melder historien ikke noget om. Men billedet kommer ikke på igen, siger Hanne, som sælgeren hedder. Og det navn er ægte.Maleriet herover har skabt en livlig debat på dba. Sælgeren, som kalder sig Hanne, og som måske også hedder det, påstår at maleriet er gjort af Vilhelm Bille, mens Claes, som han benævnes, fastholder, det ikke er Vilhelm Bille. Sælgeren påstår at Nick Messmann fra Bruun Rasmussen og Torben W. Bisgaard fra Lauritz.com samt et oldebarn til Bille har erklæret det ægte. Vi tror gerne, at et oldebarn siger det, familiemedlemmer ved som regel ikke noget. Vi tror også gerne, at nogen fra Lauritz.com siger det. Men vi tror ikke, at nogen fra Bruun Rasmussen kunne finde på at erklære billedet for ægte Bille. Vand, skib, himmel og den skrækkelige signatur har ikke noget med Vilhelm Bille at gøre. Så sælgerens hånlige »kloge Claes« kan hun godt æde i sig igen. Maleriet er kraftigt overvurderet til 10.000 kr. Følg slagets gang på Den Blå Avis. 
(Det ser ud til, at sælger har fjernet hele debatten. Hvorfor det? Og må sælger overhovedet det?)


26. januar 2011
Ifølge Lauritz.com er maleriet herunder et originalt værk af Henning Busk
Nu rettet til: Efter Viggo Pedersens "Italienske Piger i Valmuemark". Hvor er de dygtige. Har nok set billedet gengivet i Kunst under hammeren 2000

Lauritz.com: »Henning Busk Sørensen. Piger og kvinde i blomstereng. Olie på lærred. Sign. Henning Busk. 40 x 65 cm «.
Men er det nu originalt? Det kan du se ved at klikke her Men vær forberedt på, at den er svær.

25. januar 2011
Den er vi ikke så glade for
Efter kort tid:


Lauritz.com: »Johannes Boesen. Pige med får ved hus i skoven. Olie på lærred. Sign. J.Boesen. 75 x 62 «,
Vi tror ikke, det er malet af Johannes Boesen. Kvaliteten holder ikke helt, heller ikke signaturen. Sådan malede Boesen ikke. Og sådan signerede han ikke.
Kig bare med.


24. januar 2011
Så blev alle tre rettet. Imponerende!
Der er én, der er to, der er tre
– af en verdensberømt kunstner.
Men ingen af Lauritz-dot-com- eksperterne kender mesteren
   
Lauritz.com: »Okänd konstnär. Litografi i färg. Signerad. Numrerad 36/90. Inramad. Mått inkl. ram 99x72 cm«. Alle tre litografier har samme tekst. Her er tale om en berømt kunstner, som er repræsenteret på en række berømte museer. Men vurderingseksperterne fra det internationale vurderingsfirma kender ikke maleren.
Kig med hos Lauritz. Fra venstre: første, andet, tredje.


23. januar 2011
De har det også sjovt ude i Havnen.
Se 

Billigt brugt vinduesparti
til salg hos Lauritz-eksperterne.
Vurdering: Kun 11.235 kr.

Lauritz.com: »Vinduesparti i træ med håndtag. Yderrammemål 164 x 110. Fremstår nyt og ubrugt«.
11.235 kr. lyder billigt. Hvad koster et tilsvarende NYT vindue ude i den virkelige verden? Skal vi tippe på noget i omegnen af 3.000-4.000 kr.? Kig indenfor

(Det går stærkt! Buddene er allerede højt oppe)

22. januar 2011
Første...Anden...Tredje...
Her går det godt, fru kammerherreinde...

Læs hvor godt

Farcen om »Ole Søndergaard« fortsætter hos de meget dygtige Lauritz-Søndergaard-eksperter
Varenr. 2108040
For tredje gang inden for kort tid forsøger Lauritz.com's dygtige vurderingsstjerner at sælge et maleri for at være malet af Ole Søndergaard. De to forrige gange ændrede de teksten, men billedet herover er stadig malet af Ole Søndergaard. Hvad det ikke er. Det er samme malerstil, som de to andre, og samme signatur. Men det lægger de dygtige folk ikke mærke til. Kig med.

21. januar 2011
Det mener Kunstnyt.dk:
Smid Bengt Sundstrøm og hans glade deLuxe-amatør-eksperter bag tremmer. Endnu to grove forsøg på kunstsvindel


Havde vi i Danmark et politi, der ikke arbejdede som hovedpersonen i »Den lyserøde panter«, så tror vi, at ansvarlige i organisationen Lauritz.com blev sendt bag stive gardiner. Billedet herover og det andet herunder er det andet grove forsøg på kunstsvindel inden for to dage. I går Sonne-forfalskningen herunder og nu de to, som ikke har det fjerneste med Paul Fischer at gøre. Det er simpelthen for groft. Se det.
Lauritz.com: »Paul Fischer (1860-1934) Varenummer: 2118564 'Mexikanische Familie vor Hütte', Aquarell, gerahmt, hinter Glas und Passepartout. Rechts unten monogrammiert 'PF' und bezeichnet 'Mexo'. Rahmen berieben und ausgebessert. H 23cm, B 40cm (Bildmaß ohne Rahmen und Passepartout). Ein weiteres Aquarell des Künstlers siehe Warennummer 2118566.
Og ét svindelbillede til 


Som heller ikke har noget at gøre med Paul Fischer. Fup, svindel og bedrag.
Følg med i Lauritz.com's deLuxe-svindel

20. januar 2011
Helt ude i hampen
(Så blev også den fup-auktion annulleret)

Lauritz.com: Jørgen Valentin Sonne, Danmark 1801-1890 Varenummer: 2115680 Hästekipage i vinterlandskap. Olja på duk 64 x 81 cm. Signerad J.V Sonne«.
Det kan snart ikke blive værre. Sonne er en af Danmarks mest kendte guldaldermalere. Kan man ikke inden for et splitsekund se, at billedet herover ikke er malet af en guldaldermaler, og slet ikke af Sonne, så er man ikke bare billedblind, så er man for dum til branchen.
Se fidusmaleriet.

19. januar 2011
Helt ukendt er den
kendte maler nu ikke

Lauritz.com: »Okänd konstnär. Komposition. Litografi i färg. Signerad och daterad 84. Numrerad 82/125. Inramad. 30x30 cm«.
Der er ikke noget at sige til, at Lauritz-eksperterne i Helsingborg ikke kender maleren. Han bor nemlig helt nede i Malmö. Vi hjælper lidt: Han har et tilnavn relateret til hans motiver. OK, vi hjælper lidt mere. Han har gået på Kunstakademiet i København. Følg salget.

18. januar 2011
Ægte uforfalsket fiduskopi

Lauritz.com: »Vore vurderingseksperter er udover, for de flestes vedkommende, at være uddannede til at vurdere kunst, møbler mv. ofte også selv passionerede ”liebhavere”, der som en helt naturlig del af arbejdet, sorterer de kopivarer fra, der eventuelt måtte dukke op, inden de overhovedet kommer på auktion. Lauritz.com fører en intern liste med detaljeret information om hyppigt forekommende kopier, som konstant opdateres ved hjælp af information fra kunstgallerier, kunstnere, møbelbutikker, producenter, designere mv. således at alle vores auktionshuse er opdaterede, hvis nogen skulle forsøge at indlevere kopivarer til auktion«. 
Hvad skal man dog mene? År efter år den samme lange sang fra de varme lande. Hvis Lauritz.com's såkaldte vurderingseksperter ikke ved, hvem billedet herover er kopieret efter, så skift dem ud med skolebørn fra 4. klasse. Vi tror, de kender maleren, altså den originale, ikke fiduskopisten, som har malet det skrækkelige her vist, som er en kopi efter en berømt dansk maler. Se det

(Fik vi nævnt, at fiduskopien er til salg i Odense, hvor den meget dygtige deLuxe-vurderingsekspert Leif Tingkær er blærerøv? Vi har nyt om billedet onsdag den 19.1.)

17. januar 2011
Blev Qvistorff virkelig så gammel?

Og er det overhovedet
malet af Qvistorff?

Lauritz.com: »Victor Qvistorff. Olie på lærred, marine fra Kattegat. Sign. på bagsiden med blyant. V. Qvistorff. 1938«.
Det er en meget atypisk malemåde for Qvistorff. Det er også yderst usædvanligt, at det ikke er signeret. Til gengæld ligner signaturen på bagsiden til forveksling hans originale. Så måske! Sejl videre til Lauritz

16. januar 2011
Vi tror ikke, det er malet af Olaf Rude

Lauritz.com: »Olaf Rude. Olie på lærred. Portræt af mand der læser. Sign. OR. 55 x 51 «.
Vi kan ikke lide billedet, kan ikke lide malemåden. Rude er bestemt ikke kendt for »bare pletter«, steder på lærredet som er uden farver. Signaturen bryder vi os heller ikke om. Så godt som alle Rudes malerier er signeret fuldt ud, og selv om der kendes ganske få signeret OR, så kan enhver 12-årig efter to minutters øvelse lave et O og et R. Vi mener, kvaliteten er langt fra Rudes normale standard. Se det

Signaturen

15. januar 2011
Det skrev vi 7. december 2010:
Handlede vi med kunst, turde vi ikke
sælge den som ægte Ejler Bille

Er det virkelig en ægte uforfalsket Ejler Bille-pastel? Den ser meget atypisk ud. Den skæve billedkomposition og motivet ligner ikke helt Billes kvaliteter. Den er svær at tro på. Kig på den.
15. januar 2011: Lauritz.com's selvudråbte supervurderingseksperter havde vurderet den til over 6.000 kr. uden mindstepris. Men ingen ville byde bare 300 kr.

Krags Picasso-kopi fra Skiveren
Gå til Lauritz
Lauritz.com: »Jens Otto Krag 1914-78 cd. Varenummer: 2105923. Olie på lærred. Usign. 67 x 48 cm (72 x 55 cm). Fremstår med bule på lærred f.n. < Br. > Proveniens: Inventar fra Jens Otto Krags sommerhus i Skiveren«.
Krag var en flittig amatørmaler. Her er det Picasso, han har kopieret. Min kone og jeg besøgte i 1984 Krags og Helle Virkners hus i Skiveren. Har det interesse, så kan her læses om opholdet.  pjm

14. januar 2011
International bommert omkring formodet Derain-falskneri
Maleriet herover er ifølge tysk politi en Derain- forfalskning. Det afsløredes i oktober 2010. Nu skriver internetstedet World Art Resources, at det igen er under hammeren hos Christie's i London. På deres homepage skriver de følgende: »A 1905 painting by Fauve artist Andre Derain (b1880-d1954) will also feature in Christies forthcoming February auction in London, England. The painting is estimated to achieve at least $10M US – around $6M US more than the oil on canvas painting achieved in the same auction room in 2007«.
Ak ja!
Det er ikke bare Lauritz.com, som kludrer i det. Problemet for World Art Resources er, at det ikke er samme maleri, men et med en tilsvarende titel. Hvorfor undersøger de ikke sagen, inden de skriver om den? På deres egen homepage har de endda link til den tyske svindelsag. De har også et link til Christie's, hvor det tager et øjeblik at konstatere, at det ikke er det samme maleri. Har de ikke ændret siden, inden du når at læse den, så har vi gemt den og vil senere offentliggøre deres bommert. Og i bedste Lauritz.com-stil praler de med følgende tekst:
World Art Resources your Guide to everything art related. All sites are checked by a human before being published to ensure a quality browsing experience. Det er simpelthen for dumt.
Se World Art Resources egen side.
Se Christie's side med det rigtige Derain-maleri


Det ligner ikke Hugo V. Pedersen.
Vi tror, det er en helt anden Hugo.

Københavns Auktioner: »Hugo V. Pedersen. Motiv fra Silkeborgsøerne. 96x120 cm. Vurdering 3.-4.000 kr.«
Auktionshusets hjemmeside er ikke verdens bedste. Det er fx ikke muligt at forstørre billedet til en købervenlig størrelse, så man kan stille skarpt ind eller se signaturen. Find det under katalog nr. 802. 

Var det alligevel ikke malet
af Jens Jørgen Thorsen

Bruun Rasmussen, Århus: »1103/630: Jens Jørgen Thorsen: Komposition. Sign. På bagsiden Thorsen 77. Olie på plade. 90x114 «.
Auktionen er annulleret og siden fjernet. Det skulle først være solgt den 18. januar. Var det ikke en ægte Thorsen? En interesseret køber havde budt 5.000 kr.

13. januar 2011
Lauritz-eksperterne snorksover
midt i arbejdstiden
(Så blev den også rettet. Nu er det ikke længere Ole Søndergaard. Men de ved åbenbart ikke, hvem det så er. Men det er ikke rigtigt, at Lauritz.com rettede deres tekst allerede i går, den 12. Over midnat natten til i dag var den ikke rettet).

Lauritz.com: »Ole Søndergaard 1876-1958 cd. Varenummer: 2084421. Interiør med pige. Olie på lærred. Sign. O. Søndergaard. 58 x 51 cm «.
Det er dog fantastisk, så de mange vurderingseksperter fra det internationalt berømte vurderingsfirma, Lauritz.com, er fraværende i den bedste arbejdstid. Det er kun nogle få dage siden, de havde et andet maleri af samme maler til salg som malet af Ole Søndergaard, men ændrede det, da vi skrev om det. Nu er billedet herover minsandten også malet af Ole Søndergaard, hvad det ikke er. Måske ville det være en idé at få X-Factors Blachman til at tale lidt med eksperternes mødre. Gå til Lauritz

Så blev den auktion også annulleretLauritz.com: »Knud Nielsen, 1916 - 2008. Landskap med bäck. Olja på duk. Bildytans mått: 70 x 49 cm. Signerad Knud Nielsen. Otydlig datering. Duk med två lagningar, retuscher«.
Hvis Lauritz-folkene påtænker at sætte billedet på igen, så vil det nok være klogt ikke at sælge det som den samme Knud Nielsen. Det er nemlig mere end svært at genkende den Knud Nielsen, som ganske vist malede naturalistisk før sin Cobra-agtige tid, men på en noget anden måde. Se det 

12. januar 2011
Til salg hos Bukowskis i Sverige
Men ikke malet af Chmielinski
(Auktionen nu annulleret)

Bukowskis, Sverige: »214067. WLADYSLAW CHMIELENSKY, olja på duk, sign. Stad i vinterskrud. 48,5 x 68,5«.
Det bedste ved maleriet er signaturen. Den er så god, at den stort set ikke er til at skelne fra en ægte. Men selve maleriet afslører falskneriet. Det er amatøragtigt udført, er milevidt fra Wladyslaw Chmielinskis kvalitet. Det ses meget tydeligt på bygningerne, som arkitektonisk er helt ude af proportion. Se det


11. januar 2011
Hvorfor har Lauritz.com's meget dygtige vurderingseksperter aldrig lært at læse?
Det kniber ganske tit, også herunder
Så blev også den ændret:

Herover FØR. Herunder EFTER


Lauritz.com: Ubekendt kunstner. Olie på lærred. Marine. Sign. samt dateret 1904. 34,5 x 34,5 cm«.
Maleriet er signeret, så enhver med 3 års skolegang kan læse navnet. En kendt maler, som er fyldigt omtalt i Weilbach. Vi hjælper lidt: Malerens far var gårdejer og hed Hans. Se den kendte ubekendte.

10. januar 2011
Hvorfor blev plankeværksmalerierne fjernet af Lauritz-eksperterne?
(Rækker han tunge ad Lauritz.com?)

Lauritz.com: »HuskMitNavn. Figurkomposition, spraymaling på gamle bemalede planker af træ, 231 x 209 cm. Værket er malet på en todelt plankevæg fra en gammel træbarak, der oprindeligt lå på en hjørnegrund ved Njalsgade/Amagerfælledvej. Værket fremstår således med træplankernes oprindelige sømhuller, malingsafslag, revner m.m. (2)«.
Lauritz.com havde to plankeværker under hammeren, varenr. 2099410 og 2099411. De fik 6.1.11 begge hammerslag på 3.000 kr., men umiddelbart efter blev de annullerede. Hvorfor? Var de ikke ægte HuskMitNavn eller hvad? Begge illustrationer er fjernet pga copyright. Hvem er der copyright på? Herover det ene, med for- og bagside.


9. januar 2011
Der er ikke meget Zillen i det billede

Lauritz.com: »Johannes Wilhelm Zillen, 1824-1870. Varenummer: 2106863.  Køer på mark. Olie på lærred og træplade. Usigneret. Betegnet bagpå J. W. Zillen pinx. 1862. 27 x 42 cm.
Pinx er en forkortelse for pinxit og betyder: har malet.
Det kan enhver skrive bagpå, men det er ikke skrevet af Zillen. Og det er heller ikke ham, som har malet billedet.
Maleriet har været til salg på ArtPrice.com i snart et år. Det er Galleri Caffiéri, det gamle Gallery Dural, som tilbyder det. Se det hos Lauritz.

8. januar 2011
Nu gik det ellers lige så godt...

Se hammerslaget på 180.000
Vasen herover vurderede Lauritz.com's meget berømte undervurderingseksperter til 1.000 kr. Men slutbuddet blev 180.000 kr. Det var Lauritz.com dog ikke tilfreds med, så nu er vasen sat til omsalg. Her fredag nat er højeste bud allerede 425 kr. Følg med på Lauritz.com

7. januar 2011
Lauritz.com: Ubekendt maler.
Kunstnyt.dk: Nej!

Lauritz.com: »Dansk kunstner - Interiør med kvinde. Varenummer: 2104341«.
Helt ukendt er maleren nu ikke. Næst efter Carl Alring er han nok den mest produktive danske fidusmaler.
Vi hjælper lidt. Han havde en søn, som malede åbne danske landskaber. Kig forbi Lauritz'erne

6. januar 2011

Ak V ak V, ak dobbelt W

Lauritz.com: »Anton Thorvald Wieben 1892-1968 cd. Varenummer: 2024732 'Huse i Korsberga'. Olie på lærred. Sign. A.W. 39 x 50 cm «.
Den er lidt svær at forklare, så man forstår det. Umiddelbart ser det rigtigt ud, men noget i teksten afslører, at det ikke er den maler, som Lauritz påstår.
Den er så kryptisk, at vi rent undtagelsesvis oplyser malerens rigtige navn, når maleriet er solgt. Researcher man lidt, burde Lauritz-eksperterne dog have fundet ud af det. Se det.


Lauritz.com har hacket sig ind på Kunstnyt.dk. Tror vi. Måske. De nåede i hvert fald at rette inden vi lagde på 
Det skrev vi i går:
Og så har Lauritz.com's over 125 vurderingseksperter (skrev vi virkelig vurderingseksperter?) endnu ikke lært at læse læse-let-tekster
Herunder før


Er det svært at se forskel på signaturen herover og den herunder? Det var det for Lauritz.com's dygtige signatureksperter. Men nogen sladrede, så de nåede at rette i løbet af onsdagen.
 
Herunder efter (klik ind)


5. januar 2011
Så blev også den auktion annulleret

Igen har verdens førende eksperter udi vurderingens ofte svære kunst, BengtLauritz-folkene, klokket i det
(Og ikke overaskende dem fra Næstved)

Lauritz.com: »Ole Søndergaard 1876-1958 cd, pige ved køkkenbord .Varenummer: 2099551«.
Lige som de 9 mærkelige dommere i Derain-sagen, så gætter også Lauritz.coms' vurderingseksperter sig, hvad sandheden er. Her har de dygtigere BengtLauritz-folk set, at billedet er signeret Søndergaard. Og da det ikke ligner Jens Søndergaard, kan det i deres skarpe kunsthjerner kun være Ole Søndergaard. Men det er det ikke. Han hedder korrekt nok Søndergaard, men ikke Ole. Og er en helt anden person. Men kig forbi.


4. januar 2011
Måske er kopisten ubekendt
Men billedet er kopi efter berømt maleri

Lauritz.com: »Ubekendt maler: Motiv med kvinde og fåregyrde ved søbred. Olie på lærred. Påsat støttelærred. 54 x 64 cm«.
Motivet er meget berømt og malet af en meget berømt maler. Hvorfor kender de ikke det i Odense? Se det
(Så blev også den rettet:
Lauritz.com: »
Bemærk: Tekst og vurdering rettet på grund af fejlopskrivning).


3. januar 2011:
Verdens største kunst- og antikbrevkasse med nogle af branchens førende eksperter. En af dem Lars Krintel.

Læs mere om en kundes ønske om at købe de fire bind herover. Og lidt om lidt andet om eksperten Krintel.

2. januar 2011
Lauritz.com's overvurderingseksperter undervurderer kendt stoledesigners berømte stol med flere hundrede procent
           
Lauritz.com: »Ubekendt designer. Hvilestol, hvidmalet. Varunummer: 2098564. Vurdering 1.200 kr.+ salær«.
Her er tale om en berømt designers berømte stol, som i rigtige auktionshuse med rigtige vurderingseksperter koster flere hundrede procent mere end Lauritz.com's vurdering. Se den »ukendte« designers kendte stol.
(Vi har fået en mail fra en bekymret læser, der ikke håber, vi tror, stolen er Wegners påfuglestol. Nej, det gør vi ikke. Designeren er slet ikke dansk)
5. januar. Breaking news:
Nu har de minsandten fundet ud af, hvem der har lavet stolen. Hvem har mon fortalt dem det?


1. januar 2011
Lauritz-dot-com-vurderingseksperterne starter det nye år som det sluttede ...
Med det rene Pjerrot

Foto: tv Lauritz.com's Pjerrot, th Kunstnyt.dk's Pjerrot.
Lauritz.com: »Pierrot-vedhæng med kæde. Vedhæng håndlavet udført af 18 kt. Guld«.
De mange fantastiske vurderingseksperter fra et af verdens førende auktionshuse (sig navnet): Lauritz.com er kommet godt ind i det nye år. Kig på figuren til venstre. Ser pjerrot virkelig så'n ud i Tyskland? Nej, det gør pjerrot ikke. Det er en helt anden berømt figur, som et hvert barn kender. Nok mest i træ. Kig nærmere.Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her


Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her


Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her