Arkiv
Fra 1. november 2009 til 31. december 2009

31. december 2009
Bengt Sundstrøm og hans meget dygtige vurderingsekspertdirektør fra Herlev har også sendt fru Schlichtkrull til tandlægen
    
Herover til venstre som fru Schlichtkrull så ud, før Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter fra hovedafdeligen i Herlev sendte hende til tandlæge. Til højre uden mellemrum mellem tænderne som også er blevet »hvidkalkede«. Det er heldigvis ikke hver dag nogen forvansker originale kunstværker på den måde. Det bør få følger. Det kan simpelthen ikke accepteres.

30. december 2009
Har den meget dygtige Lauritz.com-ejer Bengt Sundstrøm lånt sin direktørfrues rynkecreme, læberødt og rouge?

Det kunne godt se sådan ud, når man studerer billedet herover og derefter tager et klik ind her

Kunstnyt.dk´s redaktør tilbageholdt i Berlins lufthavn på grund af Al-Qaeda
Kunstnyt.dk har 14.-28.12. haft redaktion i Berlin, og ved hjemrejsen mandag var der et kolossalt opbud af sikkerhedsfolk i Tegel lufthavn på opfordring af amerikanske myndigheder. Da redaktøren gik gennem »porten«, metaldetektoren, hylede det med en meget grundig undersøgelse til følge. (Det var ikke denne nøgenscanning). Sikkerhedsvagten var især interesseret i skoene, som fik den ene omgang efter den anden af »staven«, den flade metalføler, som de benytter overalt og som finder metal, har man noget af det på sig. Men efter to-tre minutter slap den pæne redaktør med den gode samvittighed igennem. I flyet blev der rigtigt kræset for passagererne af SAS med en spændende servering.
Se det flotte traktement.

29. december 2009
Lauritz.com har tidligere solgt malerier af Hans Furmaniak til høje priser, siger de. Men hvor og hvornår?
Se den store kunst
Her et af Hans Furmaniaks fremragende kunstværker, som Lauritz.com's vurderingseksperter havde vurderet til 8.925 kr. med en mindstepris på det halve, 4.463 kr. Men det ville ingen give. Samme skæbte ramte et andet af Furmaniaks store kunstværker, samme vurdering. Endvidere to sat til 1.488 kr. stykket. I alt vurdering:
20.826 kr. med et samlet »salg« 28.12.09  på 0.00 kr.

28. december 2009
Kan nogen stole på Gallery Duval?
Hos Lauritz.com først sat til salg som malet af den kendte russiske Nadezhda A. Udaltsova (1886-1961). Så rettet til ubekendt, men auktionen annulleret.
Nu på som ægte hos Gallery Duval


Gallery Duval, eBay: »Fantastic composition with abstracted figures. The painting is signed and executed by Nadezhda A. Udaltsova (1886-1961), a well-listed Russian artist.«
Se auktionen hos Lauritz.com (her) og nu hos Duval (her) Læs her, hvad Kunstnyt.dk skrev om »salget« hos Lauritz.com.

Nordjysk Auktionshus arbejder på
en meget ejendommelig måde

Auktionshusets ejer, Peter Holm-Rasmussen, sendte Kunstnyt.dk en e-mail. Den har vi svaret på. Læs hans brev og vores svar her

27. december 2009
For 4. gang til salg inden for 9 måneder er det nu blevet Bruun Rasmussens tur til at komme af med den fornemme dame
http://www.kunstnyt.dk/storey-christies-duval-lauritz.jpgÆgte/ikke ægte. Læs mere

26. december 2009
Det er simpelthen for dumt
Store dele af den danske auktionsverden styres af cykelsmede, postbude, damefri- sører, slagtersvende og andre i branchen uvedkommende, som aldrig har lært at se forskel på en ægte Rembrandt og et avisbillede

Hvad skal man mene om et auktionshus, som ikke i løbet af to sekunder kan afgøre, hvem kunstneren er, som har gjort de tre stole? Igen er det Peter Holm-Rasmussens auktionsfirma i Aalborg, Nordjysk Auktionshus, der er taget med bukserne nede og afslører en så amatøragtig vurderingsevne, at man tager sig til hovedet og spørger: Hvordan kan man tillade sig at sælge kunst, når man ikke kender de mest berømte kunstnere og disses let genkendelige motiver?
Teksten i husets katalog lyder: »Arnoldi, Charles Arthur (født 1946): Stole. Farvelitografi. 86/100. 30x56. Sign. med bly
«. Skal man le eller græde? Tag til Aalborg
(Nu er Arnoldi efter flere dage rettet til Arnoldi. Uden kommentarer. Læs 28.12. Kunstnyt.dk's kommentar til brev fra en meget skuffet Peter Holm-Rasmussen)

25. december 2009
Har de drukket for meget julesnaps i Aalborg, eller har de mange dygtige Lauritz-vurderingseksperter hjulpet med at vurdere billedet herunder?

Nordjysk Auktionshus, Hjørring/Aalborg: »Hansen, Peter Marius (1868-1928): Skovløberhus. Olie. 41x31. Sign. P. Hansen «.
Her på juleredaktionen vil vi bestemt ikke udelukke, at maleren hedder P. Hansen. Men vi vil bestemt udelukke, at maleriet har det fjerneste med den fynske bondemaler Peter Hansen 1868-1928 at gøre.

Se malermester Hansens bondehus

Samme auktionshus i Aalborg
sælger også et Københavnermotiv som malet af Gustav Vermehren. Den tror vi ikke på, bedømt ud fra det dårlige foto, som ikke kan forstørres tilstrækkeligt.
Vi tror heller ikke, husets Axel Helsted er af Helsted. Også her gælder det bedømt ud fra en elendig gengivelse. 


Mere juleguf fra Aalborg-egnen

Det bliver værre og værre med vurderingseksperterne fra det hæderkronede Lauritz.com. Nu kender de ikke engang maleren fgffg, som mærkeligt nok ikke kunne sælges. Hverken det ene eller det andet. Trods en vurdering på kun 2.000 kr. uden mindstepris.
»Ubekendt kunstner 20.årh . Varenummer: 1726848
Beskrivelse
: fgfgg«
»Ubekendt kunstner 20.årh . Varenummer: 1726849
Beskrivelse
: fgfgg«.
Desværre er begge billeder af den ukendte fgffg fra det 20.årh. fjernet. Hvorfor det?

24. december 2009
Så blev det alligevel hvid jul
Men vi tror bestemt ikke, det er gode gamle Valentinusen, Jorns ungdomsven, som har ladet den falde ned over dette lærred


Lauritz.com: »Christian Valentinussen: Landskaber, vinter. Olie på lærred. Sign. Chr. Valentinussen. 63 x 98 cm. (73 x 108 cm.) og 76 x 96 cm.«
To Valentinusen, skriver Lauritz.com's supereksperter.
Det er 50% rigtigt, kun det ene er af Valentinusen.
Se 

23. december 2009
Lauritz.com's vurderingseksperter:
Uden fatning og ledning

Lauritz: »Kähler, keramiklamper i gul glasur. Ø. 25 H. 15 cm. Fremstår nye og ubrugte, uden fatning og ledning«.
Her er et nyt eksempel på, hvorfor Lauritz.com vader i professionelle vurderingseksperter, og hvorfor Danmarks Radios »Hvad er det værd?« har ansat Lauritz´ dygtige vurderingsdirektør som ekspert. 
Teksten, »uden fatning og ledning« er karakteristisk for øverste etage hos »vurderingseksperterne«, som meget ofte er uden fatning og uden kontakt til lystavlen. Vi skal ikke her fortælle, hvilket fjolleri, der er forbundet med dette salg, samt det tilsvarende med en anden farve.
Kig forbi lamperne. 

Den mærkelige smykkevurderingsekspert
Troels Olivero fra det mærkelige firma Gauguin.dk er ekspert i usolgte smykker

Troels Olivero portrætteret af en moderne kunstner
21. og 22. december 2009 havde den underlige mand herover planlagt at ville sælge 22 af sine fremragende kvalitetssmykker. Manden havde vurderet dem til sammenlagt 1.038.000 kr. Det samlede salg nåede ned på 0,00 kr. De fleste af »varerne« er skyndsomst sat til salg igen med en ny slutdato. Da vi gemmer alle den sjove mands usolgte numre med billeder må vi nødvendigvis i gang med at udvide vores harddisk. Det fylder. I øvrigt søger den sære mand naive værtinder til at sælge hans fantastiske kvalitetssmykker til deres veninder, naboer, onkler og tanter. Det får de sølle 5% for i provision. Her på redaktionen spørger vi os selv: Hvordan har den begavede mand tænkt sig at »hjemmeliggende« husmødre skulle kunne sælge disse smukke »smykker«, når supersælgeren Olivero himself ikke kan. Vi spø'r bare.

22. december 2009
Lauritz.com: »Utydeligt signeret«

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, motiv af spansk kvinde. Olie på lærred. Utydeligt signeret. 72 x 58 cm«
Der er absolut ikke tale om en ubekendt kunstner. Der er heller ikke tale om en utydelig signatur. Den er så tydelig og karakteristisk, som den altid har været på malerens karakteristiske sigøjnerpiger. At Lauritz.com's over 100 vurderingseksperter ikke i løbet af 1/20 sekund kan registrere maleren, skyldes nok, at de kun har solgt omkring 50 af samme malers sigøjnerpiger de seneste år. Se det
(Nu rettet, men ikke godt nok. Maleren hedder ikke Tårnvang, og maleren er ikke 96 år. Om igen!) 

21. december 2009
150.000 kr. vurderede Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter det til.
Solgt for 31.000 kr.

Det skrev vi for godt en uge siden, 13. december:
»I juni 2009, for kun seks måneder siden, havde Bruun Rasmussen samme gouache under hammeren, auktion 803/237, vurderet til 80.000-100.000 kr., men uden at kunne sælge det. Igen må det konstateres, at Lauritz.com fylder potentielle købere med grove misinformationer i form af grotesk overvurdering«. Se flopsalget.
Maleriet er fjernet pga copyright. Men er der copyright på arbejder af dronningen?
Og så står der, at auktionen er afsluttet den 1.1. 1990, mens sidste bud fandt sted 13.12. 2009. Ret morsomt!


20. december 2009
Det anonyme, danskejede Gallery Duval
på eBay burde tvangslukkes
Jorn-forfalskningen
Gallery Duval: »Fantastic expressionist composition. The painting is signed. It was executed by an unidentified European artist from the circle of Asger Oluf Jorn ( 1914–1973), a well-known Danish artist« Det er ualmindelig frækt at omtale denne fidusmaler som tilhørende kredsen omkring Asger Jorn. Det har intet som helst med Jorn at gøre, og selv om det ikke sælges som en ægte Jorn, så er det signeret Jorn og dermed en forfalskning, når Jorns navn på den måde bringes i forbindelse med billedet. Groft er det at nævne, at et maleri af Jorn er solgt til en kæmpepris, når maleriet ikke har det fjerneste med Jorn at gøre. Det kan kun beteg- nes som bondefangeri: »Auction record: A painting by Asger Jorn was sold at Christie's, New York on the 14th of May 2002 for $ 1,900,000« .
Og se så her, hvordan dette fidussælgende firma fører sig frem:
»GalleryDuval is dedicated to European quality paintings. Old master, antique, early modern. Our goal is to offer you the highest number of fine art and resonable priced paintings on Ebay. We strive to make the customer feel happy with the purchase«.
Det er falsk varebetegnelse, så det skriger til himlen. Duval sælger også Old Masters, skriver de. Nul putte, de sælger fidusskilderier, som de frækt omtaler som fx 1600- og 1700-tals Flamske Mestre. Grotesk!
Se det ene her, og se det andet her. Og se også et her, der sælges som tilskrevet J.F. Herring Sr., men som er endnu et elendigt fidusmaleri. Gallery Duval burde fratages retten til at handle med malerier. Konstant misinformerer de potentielle købere.


19. december 2009
Hvorfor ved Bruun Rasmussen
ikke, hvem maleren er?

Bruun Rasmussen: »1001/649: Ubekendt maler, 20. årh.: Havneparti. Sign. monogram. Olie på lærred. 30 x 41. Intet at bemærke«.
Det undrer, at Bruun Rasmussen ikke kender denne maler. Motivet er typisk for maleren, signaturen kendt og karakteristisk. Og på anden vis leder billedet også lynhurtigt frem til malerens navn. Se det
(Nu er det rigtige navn tilføjet)

Samme maleri til salg to steder

Se det hos Lauritz i Kolding
Se det hos Stahl i Hamborg 
(Og vi tror stadig ikke på, det er af Vilhelm Melbye)

18. december 2009
Finanskrise? Ikke hos Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter

Lauritz.com: »ERIK A. FRANDSEN, Serie bestående af 3 Kompositioner, med Liljer indridset i Spejlblanke stålplader, s/b Erik A. Frandsen samt dat. 06. Hver plade måler 60x80 cm. Vurdering 100.000 kr.«.
Finanskrisen synes at gå hen over og lige igennem hovedet på Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter. En vurdering på 100.000 kr. er tæt på 250% over hidtil højeste hammerslag for et arbejde af Erik A. Frandsen, 42.000 kr. i oktober 2007 hos Bruun Rasmussen. Nu vil nogen nok sige, at hos Lauritz.com er der tale om 3 værker, hos Bruun Rasmussen kun ét. Det er korrekt, men kvadratmetermæssigt er det solgt hos Bruun Rasmussen dobbelt så stort som de tre tilsammen hos Lauritz. Disse måler hver 60x80 cm, i alt 1,44 kvm,
det hos Bruun Rasmussen 170x170 cm, i alt 2,89 kvm.
Se de tre Frandsen hos Lauritz.com

Har Lauritz.com succes med salg af gamle ovne? Og er de overhovedet
lovlige at bruge?
Se 34 ovne 


17. december 2009
Danmarks Radio gør sig selv til grin
Lauritz.com's over 100 meget dygtige vurderingseksperter forsøger at sælge
et »Made in China«-fidusmaleri som
både tilskrevet og ægte Paul Fischer
Se fidusbilledet
Lauritz.com: »Paul Fischer 1860-1934 ( tilskrevet ) «. Nede i teksten er det ægte: »Paul Fischer. Strandparti med badepige i rød badedragt. Antageligt fra Hornbæk. Olie på lærred. Usign.. 38 x 47 cm (53 x 63 cm)«.
Dette maleri er en elendig fiduskopi efter Paul Fischer, som det ikke må tage nogen som helst med over 8 dages anciennitet i auktionsbranchen mere end ét sekund at erklære for værende en amatøragtig kopi. Konstant fører den storpralende Bengt Sundstrøm sig frem med at have over 100 vurderingseksperter, hvoriblandt en vurderingsekspertdirektør ved navn Casper Behrendtzen, som i Danmarks Radios dårligt skjulte reklameprogram »Hvad er det værd?« optræder som ekspert. Man tager sig til hovedet! Hvordan kan samme tv-station gang på gang i det fremagende »Kontant« afsløre Super-Bests (undskyld, vi skrev først Super Brugsen) hakkede kød og andet fiduseri, mens man samtidig anvender en mand med titlen vurderingsdirektør hos Lauritz.com, som dagligt på Kunstnyt.dk afsløres som umulige til at vurdere? DR, i folkemunde »Dansk Reprise« på grund af de skandaløse genudsendelser, som de er arrogante nok til ikke engang at fortælle er genudsendelser. Redaktionen på »Hvad er det værd?« er også så arrogante, at de ikke engang har gidet svare Kunstnyt.dk's redaktør, som for adskillige måneder siden har foreslået en »debat« i programmet, hvor undertegnede redaktør stillede Casper Behrendtzen nærgående spørgsmål omkring hans og de øvrige såkaldte vurderingseksperters vurderingsevner. Ved at benytte medarbejdere fra Lauritz.com i programmet »Hvad er det værd? fremstår Danmarks Radio som en parodi på seriøsitet.

16. december 2009
De over 100 dygtige vurderingseksperter fra Skandinaviens eksklusive auktionshus Lauritz.com har igen ramt plet
Her et af de 13 Orx
Den 14. december 2009 havde Lauritz.com 13 malerier under hammeren af Iven Orx: 
Samlet vurdering: 110.066 kr. Samlet salg 0,00 kr.
Alle malerierne havde følgende tekst: »Maleri i stort format signeret og dateret forneden til højre samt forsynet med kunstnercertifikat på bagsiden«. Her på redaktionen ved vi ikke, hvad man skal bruge et certifikat til.
Successen var også til at få øje på med 4 malerier af Aaron Wind:
Samlet vurdering: 41.672 kr. Samlet salg 0,00 kr.
Et foryygende hammerslag opnåede et maleri af Hans Furniak, vurderet til 3.721 kr. og solgt for 372 kr.
Lidt bedre gik det med et maleri af Lars Dan, vurderet til 33.000 kr. og solgt for 12.500 kr. 

Har en pengeskabstyv sat et pengeskab til salg hos Lauritz.com?
Lauritz: »Pengeskab i kasse af grålakeret, mrk Herning Pengeskabsfabrik. H. 109 B. 58 D. 62 cm. Nøgle medfølger ikke, pengeskab låst«
Interessant salg. Kan det tænkes, at en pengeskabstyv har opgivet af få skabet åbnet pga den manglende nøgle og derfor sat det til salg hos Lauritz.com? Men der sidder en nøgle i låsen, kan man se. Hvorfor gør der det, når den ikke hører til pengeskabet?
Kig på skabet

Lauritz.com: »Fyldeovn (såkaldt folke- ovn), Nyborg Jernstøberi, støbejern, 1940/50'erne«
Er der ikke noget om, at det er ulovligt at sælge/købe gamle brændeovne uden prøvningsattest i Danmark, og det er derfor Lauritz.com sælger dem i Flensborg? Hvis det er rigtigt, så er det bondefangeri ikke at oplyse, at danske købere ikke kan tilslutte lovligt. Se ovnen 

15. december 2009
Den er der ingen ben i...

Lauritz: »JOHANNES LARSEN Akvarel og pen på papir, gedde, usigneret. Betegnet: 1½ punds gedde fanget ved vexebogaard. 53 cm, 6. maj. 22 x 35 cm (30 x 43 cm). Bemærk: auktion forlænget pga manglende billede«.
Måske skulle Lauritz-com's dygtige vurderingseksperter ændre teksten én gang til og forlænge auktionen
endnu mere. Vi tror nemlig ikke, det er en akvarel af Johannes Larsen. Og vi undrer os over (og dog), hvorfor de dygtige Lauritz-folk tror, fynske Larsen er kunstneren. Se fisken

Ikke en berømt Bille, men en kendt Bille

Lauritz.com: »Edith Gert og ubekendt maler. Sign. E. gert og Jørn Bille«.
Maleren hedder ikke Jørn Bille. Det er det heller ikke signeret. Og maleren er ikke ubekendt.
Se Bille


Lauritz.com's eksperter følger ikke med
Kjartan Slettemark, den fine svenske maler, lever ikke mere. Konstant ser man, at Lauritz-eksperterne lader kunstnere, som endda er døde for mange år siden, stadig være i live. Se Slettemarks billede
(Fra Norge har vi modtaget følgende:
Kære kunstnyt,
Bare en liten korreksjon vedr. kunstnyt omtale av Kjartan Slettemark. Selv om han gjennom sitt liv anså seg selv som en kosmopolitt, uten stat utover sin egen Kjaranistan, en stat med egen valuta og pass, var han Norsk ikke Svensk. Født og oppvokst i den lille bygda Naustdal i Sogn og Fjordane. Siden han fikk svensk statsborgeskap i 1966, kan vi vel strekke oss til norsk/svensk :-) "god is in the details".
Vi har ikke mange av hans kaliber fra Norge, så vi liker å kalle de få vi har Norske dersom vi kan....)
Lauritz.com's vurderingseksperter har nu fået at vide udefra, at Slettemark døde i 2008. Flot klaret!

14. december 2009
Det mærkelige »Harald Engman«-maleri dukket op igen, nu på eBay i USA

eBay: »HARALD ENGMAN ~ 1903-1968 ~ DENMARK. WELL KNOWN ARTIST. PROVE- NANCE B-R AUCTION SALE #701. CONDITION EXCELLENT. AUTHENTICITY GUARANTEED«
Det har vi set før på flere auktioner, men det bliver ikke mere ægte af at blive tilbudt igen og igen. Det er meget svært at se noget som helst Harald Engman i det elendige skilderi. Se det, hvis du orker


Kendt maler, signeret og typisk motiv, alligevel ukendt for Lauritz-eksperterne

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär. Olja på duk. 110x80 cm (inkl. ram)«.
Ak ja! Igen aner Lauritz.com's over 100 meget dygtige vurderingseksperter ikke, hvem denne produktive maler er. Og så er det også helt amatøragtigt at opgive et maleris dimentioner udelukkende inklusive ramme.
(Nu har de meget dygtige vurderingseksperter sandelig fundet ud af, hvem maleren er. Imponerende! Men stadig uden at oplyse, at teksten er rettet) Se det hele 

13. december 2009
I går dramatisk vurderingsprisdyk på Krøyers selvportræt. I dag dramatisk vurderingsprisopskruning på gouache af dronning Margrethe 
Se det
Lauritz.com: »Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Landskabskomposition. Gouache på papir. Usign. 61x76 cm. (92,5x106,5 cm.). Vurd. 150.000 kr. Tidligere handlet på Bruun Rasmussen kunstauktioner«. Lauritz.com: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
I juni 2009, for kun seks måneder siden, havde Bruun Rasmussen samme gouache under hammeren, auktion 803/237, vurderet til 80.000-100.000 kr., men uden at kunne sælge det. Igen må det konstateres, at Lauritz.com fylder potentielle købere med grove misinformationer i form af grotesk overvurdering.

12. december 2009
Dramatisk prisfald på
P.S. Krøyers selvportræt

Der var engang, i 2006, at Lauritz.com fik 27.000 kr. i hammerslag, med salær 32.400 kr., for en tilsvarende radering af P.S. Krøyer som ovenfor. Nu har Lauritz- dynastiet en til salg for vurderingen 214,19 kr. (To hundrede fjorten kroner og nitten øre). Det sælges sammen med 6 andre billeder samlet vurderet til 1.500 kr. Se Krøyer og de andre 6 raderinger. 

Vi tror ikke, det er malet
af Vilhelm Melbye

Lauritz.com: »Vilhelm Melbye. Marine med utallige skibe, olie på plade, sign. V.M. 21,5 x 26,5 cm. Han boede i London ca. 1853-66 og fik europæisk succes med sine romantiske marinemalerier«.
Det er for dårligt malet til at vi tror på, det er Vilhelm Melbye. Og der er ikke meget romantisk over de bølgeskvulp. Og jo mere det sættes op i størrelse, jo værre ser det ud.

11. december 2009
Lauritz.com: »500.000 registrerede kunder giver dig den bedste markedspris«
Vurderet af Lauritz.com's deLuxe- vurderingseksperter i Herlev
Et flot 10-års jubilæumshammerslag

se solnedgangen
Lauritz.com: »Hans Ole Brasen. "Sommeraften", olie på lærred, sign H Brasen 1898, 127 x 182 cm«
deLuxe-vurdering 40.000 kr. Hammerslag 11.000 kr.


10. december 2009
Vi tror ikke, det er en
Børge Mogensen-sofa
Klik her
Lauritz.com: »Børge Mogensen 1914-1972. Sofa på stel af egetræ monteret med blåt uld, løse siddehynder. H.75/42 L.178 D.67 cm. Fremstår med alm. slitage«.
Det ligner en kendt sofa af en anden kendt møbelar- kitekt. Måske kan nogen hjælpe Lauritz' mange dygtige møbelvurderingseksperter.

                9. december 2009      
       I dag er det Lauritz' fødselsdag 
                    

Lauritz.com's førende vurderingsekspert ønsker sin arbejdsplads til lykke med de første 10 år. Det har været en meget stor fornøjelse at arbejde sammen med husets øvrige over 100 vurderingseksperter. 

8. december 2009
DUM, DUMMERE, HORNSLETH...

Her på redaktionen har vi altid ment, at Kristian von Hornsleths »kunstværker« er noget af det kunstnerisk mest ringe det danske marked har at byde på. Ligegyldige smørerier, mener vi, der er tale om. Skulle succesudstillingen »Kunst eller Fidus« fra 80'erne gentages, føler vi os sikre på, at levede Alex Steen stadig, ville Hornsleth få en æresplads på udstillingen. På Lauritz.com har vi alle været vidner til hans forfærdelige klatmalerier, som har haft meget svært ved at leve op til Lauritz.com's vurderingseksperters vurderinger, men alligevel er solgt til priser, som Sleth ikke står mål med kvaliteten. Vi har også set hans rædselsfulde sofaer, lavet i samarbejde med ILVA, tillige kendt for at sælge indrammede kunstbrochurer, tre »institutioner« som klæder hinanden.
Kristian von Hornsleths seneste »bedrift« er hans ynkelige hævntogt mod en af landets bedste skribenter, Politikens Camilla Stockmann, et plat og underlødigt maleri med Camilla Stockmann portrætteret, gengivet i Politiken i dag. Det er så svinsk og hadefuldt, at vi her ikke vil gengive det. Kunstnerisk er det et makværk, og det er et spørgsmål om ikke von Hornsleth med dette perfide angreb på Camilla Stockmann har skrevet sig ud af dansk kunst. Hvilken kunstkritiker gider efter dette beskæftige sig med von Hornsleth? Læs i Politiken

(Et passende sted for von Hornsleths smørerier ville være MOBA, The Museum of Bad Art)

Nu er Picasso-auktionen annulleret.
Men nogen nåede at byde 1.314 kr.


Lauritz.com sælger værdiløs Picasso- reproduktion som signeret litografi med værdiløst certifikat 

Lauritz.com: »Pablo Picasso, efter. Vilande kvinna i stol, färglitografi, 80 x 53 cm, signerad Picasso. Numrerad HC 1/50. Certifikat på baksidan. Vurd. 2.869 kr.«.
Dora Maar var en af Picassos mange elskerinder, og reproduktionerne, her ikke signeret af Picasso, som Lauritz.com påstår, selv om det af det værdiløse certifikat klart fremgår, at det er en trykt signatur, kan købes på nettet for 5 dollars, 25 kr. (se her). Billedet herover er ikke et litografi, men en simpel reproduktion, som findes i 1000-vis. En eller anden ukendt har nummereret det H.C. 1/50, hvilket betyder, at der er lavet 50 prøvetryk (horce commerce). Hvor mange ikke-prøvetryk, der findes, får ingen at vide. Certifikatet er ikke fem flade øre værd. Hvem er REArt Prod, og hvorfor er det ikke dateret? Se det

7. december 2009
I Lauritz.com's hovedkvarter i Herlev sidder husets vurderingsdirektør (ham I ved fra DRs reklameprogram »Hvad er det værd?«). Andre steder er så husets øvrige over 100 vurderingseksperter.
Kunstnyt.dk havde i går søndag besøg af familien, bl.a. to drenge på hhv. 13 og 14 år samt en ung pige på 20. Uden forudsætninger af nogen art fik de til opgave at finde ud af, hvem kunstneren Minor var. Det eneste de fik at se var navnet Minor samt billedet på Lauritz.com.
Inden for 3 minutter havde alle tre fundet ud af, hvem denne Minor var, en bestemt ikke ukendt dansk kunstner. I skrivende stund, kl. 11:10, og efter at have været til salg flere døgn, har Lauritz.com's over 100 meget dygtige vurderingseksperter endnu ikke fundet ud af det. Det er omtalt længere nede, under den 6.12. 
(Klokken 12:25 har Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter rettet Ubekendt kunstner til Jørgen Minor, men nede i teksten er han stadig ubekendt. Og som sædvanligt har Lauritz.com ikke oplyst, at der er foretaget rettelser på siden)


Så slår de dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com igen mønt på medaljer
Se den
Lauritz.com: »Guldmønt. Københavns 800 års jubilæum. Varenummer: 1735161«. Herover.
Se den
Lauritz.com: »Sølvmønt, Danmarks historie 1kg Varenummer: 1685200«. Herover.
Begge »mønter« er ikke mønter. Som en fagekspert kunne finde på at kommentere:
I numismatikkens verden er der to store grupper af emner præget i metal: MØNTER: som er gangbare betalingsmidler. MEDAILLER eller JETONS: som er ting »man«/private folk lader præge, som oftest for at memorere en eller anden særlig begivenhed.
Det er den mest elementære nybegynderfejl at kalde en MEDAILLE for en MØNT.
Denne fejl laves faktisk kun af folk som ikke samler på mønter, eller folk som aldrig nogen sinde har beskæftiget sig det mindste gran med mønter.
Det er altså en medarbejder med en sådan høj grad af kvalifikation, som Lauritz.com har ansat til professionelt at beskrive og sælge numismatiske emner.

Kennedy-mønten er heller ikke en mønt
Se den her

6. december 2009

Lauritz.com's over 100 vurderingseksper- ters research er lidt af en farce. De har ingen styr på faglitteraturen, selv om de påstår det modsatte.
Læs her om to malerier af Constantin Hansen og et af P.S. Krøyer, alle tre ægte.

Også et stort minus i Lauritz-eksperternes karakterbog, at de ikke kender kunstneren herunder, karakteristisk og signeret.
Klik her
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Relief af træ, usign., betegnet Minor 92 - XIII på bagside, 114 x 116 cm«.

5. december 2009
Stor salgssucces hos Lauritz.com for
57 malerier af Theodor Wibom i perioden 26.11.-3.12. 2009

Samlet vurdering 110.372 kr. Samlet salg 28.310 kr.
7-8 af malerierne blev ikke solgt, men kører videre på samme varenumre, med samme vurderinger og samme tekst: »
På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«. Billedet herover var vurderet til 2.152 uden mindstepris, men opnåede ingen bud, og kører nu videre, som om det var et helt nyt salg. Se det

P.C. Skovgaard, Dankvart Dreyer
eller en helt tredje?

Maleriet herover er lige solgt hos Bruun Rasmussen som tilskrevet P.C. Skovgaard. Det er tidligere solgt uden at være tilskrevet. Og helt samme motiv hænger på et dansk museum malet af Dankvart Dreyer. Læs mere

3. december 2009
Wladyslaw Chmielinski er blandt
verdens mest forfalskede malere, men...

dette er ægte. Og så er det til salg hos Lauritz.com, som ellers har haft store problemer med at se forskel. Så det er med stor glæde, vi kan afsløre, at vi har afsløret et ægte Chmielinski hos Lauritz.com. Se det
(Skulle nogen tvivle, så er dette indlæg ikke ironi)


2. december 2009
Hvad foregår der på Lauritz.com?
Hvorfor får kunderne ikke årsagen at vide, når auktioner hele tiden annulleres?
Annulleret, på igen
Grønlænderdrengen solgtes 24. november 2009 for
375 kr., men auktionen annulleredes, og figuren er nu på igen. Lauritz-vurderingseksperterne fastholder stadig, at figuren er lavet af Kai Nielsen, men det er den ikke.
Begge gange har vurderingen været
800 kr.
Se første auktion - Se anden auktion


Annulleret, på igen
Nathan Sowas opstilling solgtes 20.11. 2009 for
2.484 kr., men auktionen annulleredes, og billedet er nu på igen. Begge gange har vurderingen været den samme, 5.678 kr., til trods for, at Lauritz.com påstår, det tidligere er solgt til denne pris, hvilket ikke passer. Samme er tilfældet med vurderingen på grønlænderen.
Se første auktion - Se anden auktion 
Det må være meget frustrerende, hvis disse gentagne annulleringer skyldes, at køberne springer fra. Men er det Lauritz.com eller sælgerne, der byder op for at hente en højere pris hjem, men selv havner med sidste bud, så er det stærkt kritisabelt. Lauritz.com bør hver gang oplyse årsagen til annulleringerne, så vi alle ved, om det er »fupbud« eller fupkøbere.

1. december 2009
Lauritz.com's vurderingseksperter
er også Picasso-vurderingseksperter

Lauritz.com: »Pablo Picasso, "Nature morte au verre sous la lampe", serigrafi. 54x50 cm. (70x64 cm)«.
Vi ved, at Lauritz.com, ifølge egne oplysninger, nøje har undersøgt billedet herover og derfor er kommet frem til, at Picasso i 1962 lavede det som linoleumssnit. Hvorfor Lauritz-eksperterne så sælger det som serigrafi, ved vi ikke. Det originale linoleumssnit er udført i et lille oplag, og koster på markedet omkring
500.000 kr. så vurderingen på 713 kr. for det aktuelle synes meget lavt sat. Vi tror, Lauritz.com-vurderingseksperterne vil sælge en simpel reproduktion som værende et ægte serigrafi.
Hvad tror du selv? Kig forbi eksperterne.


30. november 2009
Return to sender! Tidligere sat til salg hos de dygtige vurderingseksperter hos Gallery Duval på Ebay som sensationel P.S. Krøyer vurderet til 264.000 kr.

20. juli havde Mr. Moller fra Damhussøen billedet herover til salg hos Gallery Duval på eBay vurderet til 264.000 kr. som et sensationelt P.S. Krøyer. Efter afsløringen på Kunstnyt.dk dukkede det i september op hos Lauritz.com som ubekendt sat til en vurdering på 20.000 kr. og solgt for 8.000 kr., men salget annulleret. Sikkert fordi kundenr. 1273 ikke var en »rigtig« køber. Se her. Nu har Lauritz.com returneret billedet til Gallery Duval, hvor det igen omtales som sensationelt, men nu »kun« som tilskrevet og uden nogen vurdering. Gallery Duval:. »MASTERPIECE. OLD MAN, SENSATIONAL OIL ATTRIB. TO PEDER S. KRÖYER«. Gense det hos Duval

Det sker også hos Gallery Duval:
»Sensational offer! Masterwork from app. 1860s
. Flowery Meadow, Beautiful oil attrib. to Édouard Manet

Det har ikke meget med Manet at gøre. Og så henviser Duval til en auktionspris for et ægte Manet på $23,5 mio. Duval-eksperterne aner intet om Manet, og her er hans navn udelukkende sat i forbindelse med maleriet, fordi nogen bagpå har skrevet Manet. Millioner af malerier har tekster bagså, som intet har med forsiden at gøre. Se det hele på Duval

Hvor havner BUS-pengene ulovligt opkrævet hos Lauritz.com? Snesevis af billeder opkræves BUS, selv om malerne ikke er tilsluttet BUS-ordningen.


29. november 2009
Kan du hamle op med Lauritz.com's
mange dygtige vurderingseksperter?
Tjek din egen kunnen vedr. Chagall
Indgang til Frb. ret
Se her hvad dommeren i Frederiksberg ret gik glip af, da Bengt Sundstrøm hævede sagen mod Kunstnyt.dk

28. november 2009
Er det en ægte Knud Laursen?

Lauritz.com: »Knud Laursen født 1924 cd. Varenummer: 1729648. Olie på lærred. Herreportræt, sign. KL, dateret 1952«. Vi synes ikke, det helt ligner Knud Laursens malemåde. Signaturen kan ligne, men ikke selve billedet. Se det

Breaking News
Lauritz.com har hævet sagen mod Kunstnyt.dk, som skulle have været for
i Frederiksberg ret i dag, den 27.11.09
Samtidigt har Bengt Sundstrøm tilbudt Kunstnyt.dk's redaktør en stilling som chefvurderingsekspert med en årsgage på 1,8 mio. kr., fri bil, pensionsordning og rådighed over en 5. værelses lejlighed med bjergudsigt på Sundstrøms vinslot i Provence. Læs mere 

Kunstnyt.dk har foreløbig droppet politianmel- delserne mod Lauritz.com vedrørende falsknerier. De var skrevet og lagt i konvolut og skulle være afsendt i dag, samme dag, ovennævnte retssag skulle have fundet sted. Der var også kopier til retten på Frederiksberg. 

Denne kendte maler kender den kendte Lauritz.com-ekspert i Odense ikke

Herover samme malers samme motiv. Lidt større i målene end det herunder fra Lauritz. I øjeblikket vurderet hos Bruun Rasmussen til 1500 kr.

Lauritz.com: »Samling ældre havpartier, bla. Kai Eric Hansen. Olie på lærred og på plade. Alle sign.«.
Er Kai Eric Hansen mere kendt end maleren herover?
Det er han bestemt ikke, men ekspert Tingkær kender ikke den kendte maler, fuldt signeret, og en af Jorns gamle venner. Det er her vurderet til
160 kr., mens tre små af amatørmaleren Poulsgaard andet sted er sat til 1.800 kr. Klik

Preben Wilhelm har ændret sig en del

Lauritz.com: »Suste Bonnén. Portræt af Preben Wilhelm og søn, analog s/h signeret unika fotografi, 40x40 cm«. Lauritz.com's vurderingsekesperter kender ikke berømthederne. Vi mener, det er Pia Kjærsgaard og datter. Døm selv
Nu rettet. Herunder eksperternes første tekst.

Herunder den rettede tekst. Uden at fortælle det.


26. november 2009
Igen har Lauritz annulleret en auktion (læs 24.11.) efter omtale på Kunstnyt.dk
Se det overvurderede nu annullerede maleri

Først vurderede Lauritz.com to Kurt Trampedach til 40.000 kr. som tegninger, kort tid efter solgte de dem som litografier for 1.800 kr. stykket.
Varenr. 1715904 og varenr. 1715906
(Det skal bemærkes, da teksten herover kan misforstås, at de to vurderet til 40.000 kr. og de to solgt for 1.800 kr. stykket, er to forskellige salg. Det er selve motiverne, som er de samme. De to »litografier« er spejlvendte udgaver af »tegninger- ne«, som var vurderet til 40.000 kr. stykket og solgtes for hhv. 16.000 kr. og 26.000 kr.)

Er det en ægte Kai Nielsen-figur?

Lauritz.com: »Kai Nielsen 1882-1924 for Ipsens Enke: Grønlandsk barn med kajak m. grøn glasur, højde 24 cm, fremstår med afslag på top«.
Mon rigtige vurderingseksperter ville sælge figuren som udført af Kai Nielsen? Det tror vi ikke på. Kig selv nærmere på barnet, ved fødderne.

Det er blevet lidt af en uvane
Lauritz.com opkræver BUS (samme som det danske CD) for billeder, de ikke ved, hvad er, og som der ikke skal svares BUS af. Her en af dem.

Og så har Lauritz.com igen fundet en maler, som maler efter døden
Han hedder Vilhelm Leisner og har malet en frugtopstilling i 1915, selv om han ifølge Lauritz.com døde i 1910. Se den døde malers frugter.

Der er en til Vilhelm Leisner
Lauritz.com har også fundet en anden maler, som hedder Vilhelm Leisner, der også fødtes 1837 og døde 1910. Det er fra den jyske hede. Kig med

25. november 2009
Er det virk'lig en ægte Søren Bjulf?

Københavns Auktioner: »Maleri, Højbro Plads medfiskerkonerne, sign. S.C.Bjulf«. Vurdering 800 kr.
Se hele auktionen. Lidt besværligt at linke direkte. Billedet har nr. 357

Vi tror ikke, det er malet af Bjulf. Eller rettere, vi er sikker på, det ikke er. Sådan har Bjulf aldrig malet og sådan har Bjulf aldrig signeret. Se billedet større.

Lauritz.com: »500.000 registrerede kunder giver dig den bedste markedspris«

Lauritz.com:
Const. Hansen. »Kildegrotte« 15.9.09: deLuxe-vurdering
8.000 kr. Hammerslag 8.800 kr.
Bruun Rasmussen. Samme maleri. 24.11.09:
Vurd.
80.000-100.000 kr. Hammerslag 75.000 kr.

24. november 2009
Så er den gal igen:
»På denne vare svarer vurderingen til
den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«

Lauritz.com: »Leon Francois Comerre. Frankrig. "Jomfruen og Skt. Benedikt". Olie på lærrred. Sign. i nederste venstre hjørne L. Comerre. 137 x 104 cm«
Vi ser her, som så ofte før set hos Lauritz.com, at man gør en kopi til malerens eget selvstændige arbejde. Både skiltet og selve signaturen på billedet fortæller klart og tydeligt, at der er tale om en kopi, og det fremgår også tydeligt, hvem det er en kopi efter. Og vurderingen er sat til 15.000 kr. (over 18.000 med salær), »baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«. 
Vi har skrevet det før, at den tekst er håbløs, da man ikke kan henvise til »samme type vare«. Hvad er samme type vare? Derimod kan man henvise til noget tilsvarende af samme maler, og i dette tilfælde kan henvises til
nøjagtigt samme maleri, idet det solgtes 8. april 2009 på en auktion i Paris for 800 euro i hammerslag, i danske penge ca. 5.950 kr. Så Lauritz.com's mange vurderingseksperters erfaring og vurdering giver vi ikke fem flade øre for. Vi mener ordene misinformation og bondefangeri er dækkende for lanceringen af dette maleri, som er foretaget af deLuxe-vurderingseksperterne. Se det her

23. november 2009
Lauritz.com: »500.000 registrerede kunder
giver
dig den bedste markedspris«

Lykken er at sælge 12 lykkearmbånd
Samlet vurdering 26.200 kr. Samlet salg 4.750 kr.
Sælger/sælgeres samlede udbytte:
3.200 kr. En god forretning, hvis sælger har betalt 26.200 kr. Se et salg

Lauritz.com's over 100 dygtige vurderingseksperter kender ikke en af Amerikas kendteste foto-realister

Lauritz.com: »Wang Cone, ubekendt. Foto fra Georgia ? Sign. Wang Cone. 47x52 cm«.
Lauritz-eksperterne kan heller ikke se forskel på et tryk og et fotografi. Kunstneren hedder ikke Wang Cone, og det er ikke et fotografi. Se det.
(Kunstnyt.dk 10:35, godt en time før auktionen slutter). 


Kendt Lauritz.com-vurderingsekspert:
»Jeg er desværre ikke ekspert«

Dette er en kuglepen. Men ved Lauritz.com, hvad det er for en? Læs hvordan en Lauritz-ekspert vurderer

Lauritz.com's dygtige Jens Juel-ekspert

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. 1900-tallets begyndelse. KOpi efter Jens Juel. Usign. 17x13 cm.«
Her er et andet eksempel på, hvordan Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter arbejder. For det første malede Jens Juel slet ikke sådan. For det andet malede Jens Juel kun portrætter fra sin samtid, de sad for ham. Og da personen på billedet, som er ovenud kendt, og bestemt ikke fra Jens Juels tid, så er Jens Juel af disse grunde udelukket. Men Lauritz-eksperterne har efter vores mening udelukkende bragt Jens Juels navn i forbindelse med maleriet, fordi et blikskilt på rammen viser navnet Jens Juel. Der er ingen selvstændig vurdering foretaget. De har dog ikke turdet sælge det for et originalt Jens Juel. Hvorfor ikke? Se det
(Nu er det ikke Juel mere. Men naturligvis ikke
et ord om at teksten er ændret)

22. november 2009
Er det en ægte Folmer Bendtsen?Billedet herover er sat til salg på Den Blå Avis: »Oliemaleri, Folmer Bendtsen, motiv: Landskab, b: 60 h: 50, Flot maleri med kendt motiv. Maleriet er i perfekt stand«.
Hvad er det for et billede? Motivet er kendt, hedder Højt hus og kolonihaver, var første gang udstillet på Grønningen i 1952. Men det var ikke billedet herover, det var nemlig et forårsstykke og 125x150 cm. Og så sent som 29. oktober 2009 solgte Bruun Rasmussen et tredje med samme motiv, dette med vinter, som herover, med målene 85x105 cm. Så det var heller ikke det, som nu sælges på Den Blå Avis. Men hvad er det så? Er det overhovedet et maleri? Det er meget svært at bedømme udfra den dårlige fotografering. Noget virker forkert, fx er den store bygning i baggrunden dobbelt så bred på de to ægte, man kender. Og signaturen på det herover virker langt fra ægte, den er for sjusket udført og følger ikke linje, som man kender det fra originale Folmer Bendtsen. Det ser også ud til, der har stået noget andet under signaturen, som er malet over. Så den turde vi ikke købe. Sælgeren bør fremvise proveniens. Se det 
Sælgeren 19.11.09: »Tilbudet gælder kun til og med søndag. M.V.H Henrik Clausen«

(Kunstnyt.dk 22.11.09 kl. 11:30:
Annoncen fjernet søndag den 22.11.09  før 11:30, efter omtalen på Kunstnyt.dk)

Set på Google:


21. november 2009
Nej, hvor trist. Det var ellers et rigtigt museumsstykke af L.A. Ring

Lauritz.com havde ellers lovet (se herunder), at L.A. Rings mesterstykke kom på igen. Men nu er aktionen helt annulleret. Det var vel nok en skam.

Den ser godt nok lidt mærkelig ud

Bukowskis, Stockholm: »PAUL FISCHER 1860-1934, Baderska på strand. Signerad Paul Fischer. Duk 80 x 70 cm«.
Det ligner ikke helt Paul Fischer. Han plejede ikke at male den type nærbilleder af sine badepiger, heller ikke så skarpt optegnede. De er altid mere »uldne« i udførelsen. De fremtrædende, meget røde brystvorter, er også atypiske for hans malemåde. Den tror vi ikke rigtig på.
Tag en tur til Stockholm, hvor der er flere gode danske ting under hammeren.

20. november 2009
Lauritz.com: »500.000 registrerede kunder
giver
dig den bedste markedspris«

Sofa. Vurdering 5.953 kr. Hammerslag 372 kr. Sælger får udbetalt 122 kr. Lauritz.com får selv 399,40 kr. Man må tage hatten af for Lauritz' mange dygtige vurderingseksperter. Oplev det

Hvorfor nu det?

Nu havde Lauritz.com's dygtige vurderingseks- perter lige fundet et hovedværk af L.A. Ring, og så stopper de auktionen. Hvorfor? Nå, heldigvis er det kun midlertidigt, det kommer på igen, så museer og private storsamlere får lejlighed til at anskaffe sig det fremragende hovedværk.
Så var den der!
Efter 9 år online lykkedes det endelig for Bengt Sundstrøms mange dygtige og veluddannede vurderingseksperter at få fingre i et af dansk kunsts hovedværker, L.A. Rings helt vidunderlige Skogslandskap, med mange træer, skygger og bakkedrag, et så karakteristisk L.A. Ring, at man ikke troede det muligt at finde så stor kunst i privateje
af maleren. Når Rings biograf, Peter Hertz, i sin berømte bog om maleren fra 1934 skriver: »Ring har opdaget og i sine Billeder afsløret en verden af Skønhed, der ikke var umid- delbart tilgængelig, og som ingen forhen havde lagt Mærke til«, så er det lige før man får tårer i øjnene, når man ser dette unikke mesterværk, et museumsstykke, som næppe har sin lige i dansk kunst. Kig godt på det smukke skogslandskap (og den kostbare ramme med den kunstnerisk udførte lærredsbeklædning), det er ikke hver dag et kunstværk i den klasse dukker op herhjemme. Her på Kunstnyt.dk's redaktion er vi stolte over at kunne viderebringe denne sjældne kunstnyhed før verdenspressen, for det er en begivenhed, der vil vandre Kloden rundt. Med stor stolthed linker vi herved videre til Skandinaviens førende kvali- tetsauktionshus, Lauritz.com, huset med de over 100 dygtige vurderingseksperter, verdens i sær- klasse bedste. Rigtig god fornøjelse!

19. november 2009
Den er også grov
Bevidst forsøg på fup eller »bare« de mange »dygtige« vurderingseksperters totale mangel på vurderingsevne?

Lauritz.com: Hans Hansen. 1874-1958. cd. Varenr. 1700219. Blomsterparti. Olie på lærred. Sign. H. Hansen. 41 x 52«. Igen tager man sig til hovedet, Det er ikke malet af Hans Hansen. Se »falskneriet«.
(Nu måtte de ned på torvet og spørge pølseman- den, hvem maleren var, og fik det rettet)

Er det bare noget Kunstnyt.dk påstår, at Lauritz.com's vurderingseksperter ikke kan læse eller vurdere?

Lauritz.com: »Rudolf Rud Petersen 1871-1961 cd. Varenr. 1720369. Oliekridt på papir. Sign. Rud P. og stedbetegnet 'Gudhjem «.
Billedet er dateret 74. Er det fra 1874, hvad enhver kan se, det ikke er, så var maleren 3 år gammel. Er det udført i 1974, så har maleren været død i 13 år. En helt anden ting er, at det ikke er af Rud-Petersen. Sådan malede han overhovedet ikke. Signaturen EGV kunne måske henføre til Ensomme Gamles Værn. Se det


Lauritz.com:
Der er én hest, der er to, der er 10...

Kan Lauritz-eksperterne tælle. Er der 10? Tæl selv

18. november 2009
Det går fortsat godt for de meget dygtige vurderingseksperter hos Lauritz.com

Er det en ægte Th. Philipsen?

Lauritz.com: »1713807. Theodor Philipsen. Kalve, pastel og akvarel, sign. Th. Philipsen, 22,5 x 28,5 cm«.
Vi kan ikke helt lide billedet, og slet ikke signaturen. Motivet er »til mindste detalje« identisk med Philipsens berømte oliemaleri fra 1876, Tre kalvehoveder i en dør, 47x63 cm, udstillet året efter på Charlottenborg. Det er et af den slags billeder, der er svære at vurdere på nettet og kræver en nærmere undersøgelse. Men flere detaljer peger henimod en ikke egenhændig kopi.

Det er samme motiv den i sin tid i Danmark boende skotte, Mark Osman Curtis, kopierede under navnet Aage Wang. Se det hos Lauritz.com.

Det mener Lauritz-dot-com:
»Vurderer vi, at en vare kan virke unødigt stødende, siger vi nej tak«.
(Falsknerier er åbenbart ikke stødende)
Se her »emnet«, Lauritz ikke ville sælge

17. november 2009
Også teksten herunder har Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter rettet, fra Breue til Breve. Også uden at fortælle om rettelsen.
Lauritz.com: »Mogens Leander. Blandform på lærred. 'Breue fra Byzans 2003'. Sign. Mogens Leander på bagsiden«. Hvad er Breue for noget? Vi tror ikke, der er tale om en slåfejl, men endnu et eksempel på eksperternes læsebesvær. Se selv
Og vi tror også, at vurderingen er rigelig høj.

Sidste nyt:
Igen har Lauritz.com rettet teksten pga Kunstnyt.dk's oplysninger. Og naturligvis igen uden at oplyse, at den er rettet. Nu er trykket ikke mere af Krøyer, men af Repholtz (herunder). Fik vi nævnt, at Lauritz.com (ifølge egne oplysninger) har over 100 vurderingseksperter? 

Og hvad er så det for noget?

Lauritz.com: »Peder Severin Krøyer. Mezzotinte. Smedien. Sign. i tryk og med bly: A Rep sculpit 1907 (Albert Repholtz). 30,5 x 41,5 cm «.
Ved at læse teksten kan man få det indtryk, at der er tale om en mezzotinte af P.S. Krøyer, hvad der absolut ikke er. Krøyer lavede ikke mezzotinter. Og zoomer man godt ind på billedet, vil man også straks se, at det ikke er Krøyers figurer. Det er heller ikke Krøyers signatur i trykket. Der er tale om en efterligning udført af Albert Repholtz (1863-1928), hvilket tydeligt fremgår af signaturen på billedet. Så ved Lauritz det. Og igen kan Lauritz-eksperterne ikke læse. Der står ikke sculpit, men sculpsit. Se den dårlige efterligning.


Breaking news:
Lauritz.com fik hjælp udefra med
damen med krukken. Læs længere nede


16. november 2009
Hvor findes dette fidus-kopi-billede?
Se »kunstværket« hos Lauritz
Rigtigt gættet! Naturligvis i Lauritz.com's hovedafdeling i Herlev. Intet seriøst auktionshus kunne drømme om at sætte det til salg. Nu hænger det, hvor overbossen Bengt Sundstrøm og hans dygtige vurderingsdirektør (ham I ved fra DRs reklameudsendelse »Hvad er det værd?« holder til). Lauritz.com: »Ubekendt kunstner omkring 1900. Kvinde med vandkrukke, olie på lærred, usign. 120 x 70 cm«. Som så mange andre forfærdelige skilderier hos Lauritz.com er også dette en kopi efter et berømt maleri af en verdensberømt kunstner. Det findes et sted inden for i den berømte bygning herunder. Når den skrækkelige kopi er solgt, hvis nogen gider købet skidtet, linker vi til det originale. Det sker 18. november kl. 12:55. Hvis ikke der bliver kamp om billedet, så auktionen forlænges. (Var den ikke morsom!)

Foto: Kunstnyt.dk
Fotoet er fra den gamle banegård i Paris, som nu er det pragtfulde Musée d'Orsay. Kunstnyt.dk's top-logo er fra samme museum, Édouard Manets Frokost i det grønne fra 1862-63. Og det er her det originale Ingres-maleri hænger. Da de superdygtige eksperter fra Lauritz.com nu har fået rigtige eksperter til at hjælpe sig med kunstnerens navn linker vi til originalen, så enhver kan se, hvor skrækkeligt den elendige kopi ser ud. Og naturligvis skriver Lauritz.com ikke, at de har ændret teksten, så det bare ser ud som om det rigtige navn har stået der hele tiden. Se det originale Ingres-maleri

15. november 2009
Lauritz.com: 
»500.000 registrerede kunder giver
dig den bedste markedspris«

Akademiuddannet fik 115 kr. for et
af sine »egne« malerier hos Lauritz.com

Vurdering 2.919 kr. Hammerslag 365 kr. Salær 250 kr. Udbetalt til den dygtige kunstner: 115 kr. Fratruk- ket farver, lærred, transport m.m. må det siges at have været en »fantastisk god forretning« for sælgeren.
Men det var en endnu mere
fantastisk god forret- ning for Lauritz.com, som tjente næsten 110% på selve hammerslagsprisen, i alt 398,50 kr. incl. sælger- og købersalær samt hammerslagsgebyr, rundt regnet et 350% højere beløb end sælgeren fik udbetalt. Så selv de ganske små hammerslag er en guldgrube for Lauritz.com. Se »den bedste markedspris«... til 115 kr.
Se også herunder, de to indlæg hænger lidt sammen.

14. november 2009

Firenze. Foto: Kunstnyt.dk
Kunstnyt.dk skrev til et fornemt kunstakademi i Firenze, kendt fra Lauritz.com's salgssider
Læs her hvad der kom ud af det

13. november 2009
Morsomt: Køber vil købe sit eget maleri

Lauritz.com: »THOR LINDENEG. Olie på lærred. Bag på betitlet "Spilleren". Signeret Thor Lindeneg 94. 90 x 74 (94 x 78) cm«.
Solgt 12.3. 2008 for 13.000 kr., vurdering 7.000 kr.
Nu igen til salg med vurderingen 20.000 kr., en pæn stigning finanskrisen til trods. Interessant i forbindelse med de to auktioner er, at køberen i 2008 var den samme, der nu byder, kundenr.
83955, og som i skrivende stund (natten til fredag) er højstbydende med 7.800 kr. Hvordan kan det være, at nogen sætter deres eget maleri til salg og selv vil købe det? Se det

Mandag den 16. november 2009 politianmelder Kunstnyt.dk Lauritz.com. Emne: Falske malerier samt Troels Olivero: Emne: Trusler på livet
12. november 2009

Lauritz.com sælger uafbrudt kopier,
selv om de på deres homepage skriver:
»
Nye kopivarer medtages ikke«

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär, 2000-tal. 'Kyssen'. Olja på duk. Signerad JS a tergo. Av nyare datum. 160x114 cm«.  
Man skal ikke have arbejdet mange timer i kunstauk- tionsbranchen, før man kender originalen og hvem der har malet den. Vi mener også, billedet er så kendt, at det er almindelig paratviden blandt alle, som følger med i det virkelige liv. Se kopien

11. november 2009
Hvorfor gør de mon det?
Lauritz.com annullerer igen to auktioner

Denne auktion er annulleret. Varenr. 1692248 
Denne auktion er annulleret. Varenr.
1692233
Var tupilakkerne alligevel ulovlige, så Skov- og Natur- styrelsen stoppede salget? Det fortæller de dygtige Lauritz-eksperter ikke. Klik på varenumrene

Vi er vildt uenige med KID
Vi kender malere, som har malet efter deres død (C. Birksø), men vi har aldrig hørt om malere, som malede før, de blev født. Det er imidlertid tilfældet iflg. KID, som oplyser, at Harry Bonde Petersen, dette hyggelige menneske, blev født i 2006. På Kunstnyt.dk har vi haft personligt kendskab til Bonde P, har flere gange besøgt ham i Hvidovre, hvor han boede, og kan forsikre, at han døde længe før han iflg. KID blev født i 2006.
(En læser har gjort opmærksom på, at kunstneren ikke er beskrevet i bogudgaven af Weilbach. Det er sådan set korrekt, men han slås op under det, som hedder KID, Kunstindeks Danmark, som har samme opslagssted som Weilbach. Vi harfor rettet teksten fra Weilbach til KID. Se her)

10. november 2009
Lauritz.com's auktionsetik
: »Vi tager afstand fra, at sælgere byder egne varer op for at få en højere hammerslagspris«

I skrivende stund har Lauritz.com 10 malerier under hammeren af Benno Artz. De ser spritnye ud og vi tror, det er maleren selv, som er sælgeren. Vi tror også, det er sælgeren, som har kundenummer 252004, idet det er dette nummer, som under samtlige 10 salg har afgivet første bud, byder bravt hele tiden og derved gør sig »skyldig« i det, Lauritz.com tager afstand fra. Billederne sælges i øvrigt under gruppen "Moderne dekorativt maleri", en karakteristik, som en rigtig kunstner uden tvivl ville finde stærkt nedvurderende.
Se et af de 10 dekorative malerier.


9. november 2009
De er ikke ubekendte for fagfolk
med forstand på tingene

Som eneste auktionshus i hele verden praler Lauritz.com med at have over 100 vurderingseksper- ter, men kan gang på gang ikke finde ud af simple vurderinger. Begge malere herover er kendte, og bør være det for folk, som arbejder med kunstauktioner og praler med at have over 100 eksperter.
Se 1711818 og se 1711816
(Nu har begge billeder fået rigtige navne, oven i købet de korrekte. Hvem har mon hjulpet Lauritz.com's vurderingseksperter denne gang?)

Vi tror, det er en kopi efter en
kendt svensk malers kendte maleri

Lauritz.com: »Nathan Sowa, född 1978. Olja på uppfodrad duk. Signerad, oramad 16 x 27,5 cm. Medlem i konstnärsgruppen Bjäremålarna«.
Lauritz.com oplyser, at der er fire medlemmer i den fornemme kunstnergruppe, der åbenbart har gjort sig til specialister i at kopiere andres motiver og sælge dem for at være deres egne. Kig næmere


Stævnet for injurier
Den mærkelige Troels Olivero fra det »seriøse« smykkesælgerfirma Gauguin.dk ankom til retten
i Lyngby 4.11. 2009 hånd i hånd med en ung fyr, uden sin kone og sin advokat Carl Nielsen.
Det var tanken, vi ville komme med et referat fra retsmødet, men det venter vi lidt med pga af følgende trussel fra Troels Olivero, som vi vil bede politiet kigge nærmere på:
»Jeg siger bare til dig i alt venlighed, hvis du ønsker en krig skal du få det. Det link er til et selskab som lukkede den 31.12.2007. Hvis du ønsker at skrive om mig med links til forbrugersager, som ikke er retsgyldige, fra et selskab jeg var medejer af og som lukkede for 2 år siden, med den hensigt at nedgøre mig, garantere jeg dig at du starter en spiral som du ikke vil ønske dig. 
Det er sagt i alt venlighed og sagt til dig nu for det er sidste chance for at undgå en spiral mellem os der vil vare resten af dit liv. Træk dig tilbage og jeg gør det samme«.
Læs en afgørelse fra Forbrugerstyrelsen publiceret 21.10. 2009

8. november 2009
Ulovlige Trampedach-kopier
sat til salg på Gul og Gratis

En sælger, eller kopisten selv, Hung Chanh Tang fra Nørresundby, mener åbenbart man uden videre kan kopiere andres værker. Det kan man naturligvis ikke, så det kan næppe gå hurtigt nok med at få dem fjernet fra Gul og Gratis. I skrivende stund ligger de her

Mere end et døgn lå de ulovlige Trampedach-kopier på Gul og Gratis, før de blev fjernet. Nu ser siden ud som herover.

7. november 2009
Har Bruun Rasmussen lige solgt to
malerier af fynboen Peter Hansen?

4. november 2009 solgte Bruun Rasmussen online i Århus de to malerier herover for at være malet af Faaborg-maleren Peter Hansen. Vi synes ikke, de helt ligner Peter Hansens malemåde og motivvalg og tror, de er malet af en anden Peter, med et andet efternavn. Klik på billederne

6. november 2009
Lauritz-eksperternes interessante afvikling af
den spændende Alfred Carl BlOCK
-auktion

Nu er auktionen afsluttet, 6 dage før tiden. Herunder.

Det vil sige, den afsluttes først 11-11-1998. Her under.

Fik vi nævnt, at Lauritz.com er Skandinaviens største auktionshus? Ifølge Lauritz.com.

One more time – Oh my God...!
Nu har Lauritz.com's mange dygtige vurderingseks- perter fundet ud af, at maleriet omtalt 4. november som Alfred Carl BOCK (1849-1932) nu er: »Kopie nach Alfred Carl BlOCK (1849-1932)«. Hvem denne Alfred Carl BlOCK er, ved vi ikke. Men han har ikke noget med maleriet at gøre. Absolut intet! Noget tyder på, at vurderingseksperterne i Tyskland har hentet hjælp fra vurderingseksperterne i Odense. Scroll ned.

De kan godt minde lidt om hinanden

Nu har Lauritz.com's dygtige vurderingsekspert i Odense, Leif Tingkær, ændret teksten fra Harald Hansen til Ubekendt. De har mange dygtige eksperter hos Lauritz.com.


Er det Harald Hansen, som har kopieret Sophus Poulsen, eller omvendt? Sophus Poulsen kender vi ikke, men vi kender Harald Hansen 1890-1967 og tør godt vove at påstå, at billedet ikke har noget med den Harald Hansen at gøre. Så alt i alt ligner det noget fra Lauritz.com's rodekontor i Odense. Klik på billederne.
(Nu har Lauritz-eksperterne fra Odense, hvor Leif Tingkær er ekspertbossen, annulleret Sophus Poulsen- maleriet. Men Harald Hansen har han åbenbart store problemer med. Har han spurgt Herlevs overvurderingsekspertdirektør, ham fra DRs reklameudsendelse »Hvad er det værd?« Ham kan DR bruge, så kan Tingkær vel også).

5. november 2009
Har Lauritz.com ikke »glemt« noget?
»deLuxe Hans J. Wegner 1914-2007. Hvilestol af eg model JH510 ’Delfinstolen’ . Varenummer: 1681984. Fremstillet i få eksemplarer af snedkermester Johannes Hansen«.
Jo, deLuxe-eksperterne har »glemt« det lille cd, at gøre opmærksom på, der skal betales 5% til Copydan. Det skal der nemlig på møbler, når de kun er fremstillet op til 8 eksemplarer, hvilket »få eksemplarer« må formodes at være. Så det ligner noget med en ekstra regning til Lauritz.com omkring 15.000 kr., penge det fornemme auktionshus næppe efterfølgende kan forlange af køberen. Se her
(En læser har været så venlig at regne det nøjag- tige tal ud og er kommet til 13.678,50 kr. Tak!)

Nu stiger kunsten hos Bruun Rasmussen
... eller i hvert fald vurderingerne

Bruun Rasmussen, Bredgade: »806/31: Frank Dillon: Folkeliv ved Nilen. Sign. F. Dillon 1853. Olie på lærred. 59 x 104. Vurdering 150.000 kr. «.
Maleriet herover solgtes så sent som 24. juni 2009 for 55.000 kr. hos Bruun Rasmussen i Havnen. Vurderin- gen dengang var 20-30.000 kr. Nu er samme maleri havnet i Bredgade og på den kommende auktion 24. november vurderet til 150.000 kr. En voldsom stigning må man sige. Men hvad skyldes denne store stigning? På fem måneder har Bruun Rasmussen hævet vurderin- gen fra 20-30.000 kr. til 150.000 kr., selv om det i juni solgtes for 55.000 kr. Inden for de seneste 10 år er der ikke budt et Dillon-billede op i den pris, det dyreste ligger omkring 90.000 kr. og tilbage i 2003. Det sidste Dillon-salg er fra 16. september 2009, hvor Bonhams i London for et andet motiv fra Nilen kun fik 15.000 kr. Det var i juni 2008 under hammeren hos Bruun Ras- mussen til vurderingen 18-20.000 kr., men kunne ikke sælges.

Også voldsom vurderingsstigning
på Ferdinand Richardt
Det er kun omkring et år siden, Bruun Rasmussen på en netauktion i Vejle solgte et maleri af Ferdinand Richardt for 40.000 kr. Nu er samme maleri rejst til Bredgade, hvor det 24. november er vurderet til 150.000 kr. To vurderinger, på Dillon og Richardt, sat voldsomt op i disse for landet så vanskelige tider. Har Bruun Rasmussen noget at have stigningerne i? Er der overraskelser på vej. Eller hvad? Se Richardt 24.11.


4. november 2009
Oh my God...!
Udsnit. Se det hele
Lauritz.com: »Alfred Carl BOCK (1849-1932), Interieur mit Personenstaffage im Stil des frühen 17. Jahrhunderts«. Vi tager lige følgende originaltekst fra Lauritz.com's egen side én gang til:
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.
Undersøger man, som vurderingseksperterne fra Lauritz påstår også at have gjort i dette tilfælde, så har de fundet frem til, at Alfred Carl Bock var en norsk opdagelsesrejsende født i København, som bl.a. har skrevet bøger om templer og elefanter, men absolut ikke er kendt som maler. En anden ting er, at det må ikke tage mange sekunder at genkende motivet som et berømt maleri af en berømt dansk maler. Og kan man læse, hvilket de de ikke altid kan hos Lauritz.com, så fremgår det
KLART OG TYDELIGT på husets egen forstørrelse, at der er tale om en kopi. Navnet er her forkert stavet, hvilket nok har ført eksperterne på sporet af den norske opdagelsesrejsende. Meget apropos tager personen på billedet herover sig til hovedet, og man kan næsten høre ham mumle: Oh my God! Ikke nu igen!
Vil nogen læse mere om den ægte Alfred Carl Bock, så klik ind her

3. november 2009
Løbebåndet blev ikke solgt hos Lauritz

Vurderet til 132.000 kr. med en mindstepris på 30.000 kr. Ikke solgt. Firmaet, som var sælger på både Lauritz.com og i Den Blå Avis, har gjort opmærksom på, at vores link til det sammme løbebånd i USA 17. oktober var en brugt model, hvorfor sammenligningen ikke er helt korrekt. Men vi har forgæves ledt efter den påståede værdi på 132.000 kr. Kan nogen finde den, så skriv venligst til pjm@kunstnyt.dk. Sælgeren har i øvrigt gjort opmærksom på, at den udbudte vare blev tilbudt til den lave pris, da en nyere model nu findes.
Se det på Lauritz.com 

Historien om et kendt interiørmotiv
– og lidt om en norsk professor
Læs mere her

2. november 2009
Danmark har utroligt mange dygtige vurderingseksperter, Lauritz.com alene over 100! Men der er også Susanne Risom, tidligere overvurderingsekspert hos den dygtige Troels Olivero fra det meget troværdige Gauguin.dk, som skal i retten på onsdag, stævnet for injurier

Arthur Köpcke: Possibilis, 1960. Olie og collage. 
Solgt 28. oktober 2009 for 38.000 i hammerslag.

Man har muligvis bemærket, at Susanne Risom af og til tilbyder vurdering på Kunstnyt.dk (Google-annonce) fra et firma, som ikke eksisterer, da det ifølge Virk.dk er opløst i 2007. Men Risom gør stadig i kunst, køber og sælger, og på hendes homepage står: »Vurderinger af såvel enkeltgenstande som komplette boer fore- tages af vurderingssagkyndig indenfor kunst og antikviteter, Susanne Risom. Beskikket af Domstolestyrelsen«.
Hendes vurderingsevne er forbløffende god, fx har hun i øjeblikket et værk til salg af den noget overvurderede Fluxus-kunstner Arthur Köpcke til 225.000 kr. En interessant pris, når man ved, at højeste hammerslag på hans ting er 100.000 kr., tilbage i de glade 80er, februar 1982, hvor alting kostede det dobbelte i forhold til i dag. Forleden solgte Bruun Rasmussen et Köpcke for
38.000 kr. (herover), lidt mindre i størrelse, men kvalitetsmæssigt ikke ringere. Og et galleri har i øjeblikket et til salg for 65.000 kr., samme kvalitet og størrelse som Risoms. Så 225.000 kr. må siges at være temmelig meget overvurderet.

1. november 2009
Var det et ægte guldaldermaleri Lauritz.com vurderede til beskedne 3.500 kr. og solgte for 10.000?

Lauritz.com: »Constantin Hansen. Portræt af herre. Olie på lærred. Sign. samt dateret 1835. 37 x 27 cm. Vurdering 3.500 kr.«
3.500 kr. er ikke meget for et arbejde af en af guldal- dertidens mest berømte malere, som kan koste hundredtusindvis af kroner. Og var maleren ikke i Italien i 1835, hvor han var stærkt optaget af sit berømte maleri Et selskab af danske kunstnere i Rom, færdigt 1837? Og hvor er proveniensen på billedet? Bagpå står Isilingen Vordingborg, det kendte gods ved Vordingborg. Der står også navnet Professorinde A.M. Hammerich. A.M. var gift med godsets ejer Martin Hammerich, men var hun professorinde? Og hvem har skrevet bagsideteksterne? Lauritz.com burde have interesseret sig lidt mere for billedets proveniens, det praler de konstant med, at de gør for alles vedkommende. Vi er ikke sikker på, maleriet er af Constantin Hansen. Det kunne tyde på, at Lauritz-eksperterne også havde deres tvivl pga den meget lave vurdering. Billedet er, så vidt vi skyndsomt har ledt, ikke at finde nogen steder i litteraturen. Og hvorfor er billedet fjernet pga af copyright? Der er ikke copyright på en maler, som døde i 1880. Se siden med det fjernede maleri.

Lars Nørgaard sætter ny verdensrekord i oplag:

Over 2 mio. eksemplarer. Det er en suveræn verdensrekord. Se rekorden (så længe den varer)Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her


Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her


Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2009