Arkiv Kunstnyt.dk
15. juni 2011 - 31. august 2011

31. august 2011
Bruun Rasmussen bør også
snart tage sig lidt sammen

Bruun Rasmussen, Århus: »1136/1151: Ubekendt maler, ca. 1900: Sydlandsk landskab med dreng mellem ruiner. Usigneret. Olie på lærred. 38 x 53. «
Det er lidt flovt, at Bruun Rasmussen ikke kender det originale. Her er tale om en direkte kopi efter et berømt maleri af den måske mest berømte guldaldermaler i vort lille land, oven i købet solgt af Bruun Rasmussen i 1987 for 1 mio. kr. købt af et museum i Los Angeles.
Tag til Århus.

Igen samme bondefangertekst
Det ene af to trofæer
Lauritz.com: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.«
De selvsamme to fik 10. august 2011 hammerslag på 400 kr. mod en vurdering på 3.095 kr. Nu er de sat til omsalg med samme vurdering. Fup og fidus. Lauritz.com's tekster betyder åbenbart ikke noget. På nettet kan tilsvarende købes for under 400 kr. pr. stk. Se her. Omsalget findes her. Første salg her.


30. august 2011
Igen en grov Jorn-forfalskning på eBay

Sælgeren: »ATTENTION! THERE IS NO DOCUMENTATION, NO PROOF OF AUTHENTICITY no official and formal papers or COA (Certificates of authenticity) WITH THIS ARTWORK AND IT HAS NOT BEEN EXAMINED BY EXPERTS (Such certificates are often expensive, time consuming and quickly become outdated...), SO IN KEEPING WITH EBAY RULES and policy MUST BE SOLD AS AFTER, attributed, d'apres, OR IN THE MANNER or similar in style of ASGER JORN«. Det eneste, det ikke sælges for at være, er ægte. Men et signeret maleri er enten ægte eller falsk. Så eBay's regler er helt forfejlet og virker kun som opmuntring til bondefangeri. Og så sælges det både som en tegning og et oliemaleri. Rod, fup og bedrag. Tiden udløb mandag aften, men et øjeblik efter var det sat på igen. Se det.

29. august 2011
Mener du også, som Lauritz.com's mange vurderingseksperter, at begge malerier er ægte? Tjek din egen vurderingsevne her

Pragtfuld humor fra Jacob Gadd

De dukker op med mellemrum, har gjort det i lang tid. Og humoren er altid vidunderlig. Han oplever meget, den lille underfundige mand. Stor ros fra redaktionen. Lige nu er et til salg. Se det.

Maleren Niels Davernum politianmeldes for trusler på livet. Stævning for injurier overvejes. Seneste: Nu har manden fået kolde fødder og fjernet alle sine injurier.
Og gudhjælpemig om ikke manden nu kræver indført censur på Kunstnyt.dk.
Læs, hvad han skriver

28. august 2011
Igen et eksempel på Lauritz-eksperternes totale mangel på ekspertise

Lauritz.com: »Dansk kunstner, olie på lærred, landskab. Signeret samt dateret 45. 99 x 129 (110 x 141) cm. «
Her er tale om en absolut kendt maler, et 100 procent karakteristisk motiv og den velkendte spartlede malemåde. Og signaturen er som den har været kendt i årtier. Handler man med kunst må det ikke tage over tre sekunder at afgøre malerens identitet. Se det.

Stolevurderingseksperternes
stolevurderinger ikke til at stole på

Lauritz.com: »Henders & Hazel. Hvilestol / loungestol«.
Vurdering 8.735 kr. Hammerslag 1.300 kr. Se her
Kan andet sted købes for 599 euro, 4.463 kr.
Et par andre salg af hvilestole: 
Vurdering 9.575 kr. Hammerslag 1.050 kr. Se her.
Vurdering 3.935 kr. Hammerslag    525 kr. Se her.

27. august 2011
Vi tror ikke, det er malet af Rasmus X. Vi tror, det er en kopi

Lauritz.com: »Rasmus X Christiansen. Olie på lærred. Køer på mark. Sign. R X Chr. 43x34 cm. «
Det skriger langt væk af at være en kopi. Så ringe har Rasmus Christiansen aldrig malet. Da det er signeret på samme måde, som Rasmus X gjorde, og som her sælges for at være en ægte Rasmus X, så er der tale om kunstsvindel. Se det.


Grill
Vurdering: Lauritz.com 15.695 kr.
Salgspris andet sted: 1.550 kr

Lauritz.com: »Barbeque Gasgrill med 6 gasblus samt 1 sideblusBarbeque Gasgrill med 6 gasblus samt 1 sideblus. Vurdering 15.695 kr. Hammerslag 3.400 kr.«.
Den til venstre er fra Lauritz.com, den til højre sælges i Kina for 1.550 kr. Vi tror, det er den samme model, men at fotoerne er forvrængede i forhold til hinanden.
Se Lauritz.dk. Og se den i Kina.

26. august 2011
Hvordan kan det være, at et kostbart maleri af en af Sveriges mest berømte malere havner på en auktion i Svendborg vurderet til 800.000 kr.?

Svendborg Auktioner: »Maleri, Carl Wilhelmsson (utydeligt signeret): Skitse til maleriet Kyrkfolk i Båt (Nationalmuseet i Stokholm), røntgenbilleder samt udtalelse fra Göteborg Museum - Haakon Wettre medfølger, 68 x 74«.
Vi får ikke at vide, hvad udtalelsen fra Haakon Wettre fortæller. Når maleriet er af en berømt svensk maler, og der er en udtalelse fra et svensk museum, kan det kun undre, hvorfor billedet ikke er sat til salg i Sverige. Og hvad med proveniensen. Og hvorfor får vi ikke et nærbillede af den utydelige signatur. Her på Kunstnyt.dk tror vi, vi  ved hvorfor. Det skyldes ganske enkelt, at det er en kopi. Hvis Svendborg Auktioner er vidende om det, men alligevel forsøger at sælge det som et originalt arbejde af Carl Wilhelmson (1866-1928), så foreligger der en kriminel handling. Det samme gælder maleriet herunder, som er forsøgt solgt som ægte Marie Krøyer, men ikke er det. 
Begge malerier var under hammeren forleden, men blev ikke solgt. De to malerier er amatøragtigt håndteret, og pinligt er det for Danmarks Radio, TV1, at servicekanalen reklamerer for Svendborg Auktioner i serien »Vores liv: Skattejægerne«, som senest var på skærmen i går torsdag kl. 11 som en af DR TVs mange utålelige genudsendelser. Se maleriet her.


25. august 2011
Vi kommer lig' fra Svendborg a'
– det vil sige from a homepage

Og her har vi set, at Svendborg Auktioner tilbyder billedet herover som en ægte Marie Krøyer. Hvorfor de gør det, ved vi ikke. Det er nemlig ikke malet af Marie Krøyer. Katalogbeskrivelse: »Maleri, Marie Krøier, usigneret/utydeligt signeret: P.S. Krøier portrætterende Agnes Slott-Møller på Stranden, antagelig malet i Norge år 1901, røntgenbilleder medfølger, 56 x 65«.
Vi ved heller ikke, hvorfor Svendborg Auktioner staver efternavnet Krøier, endda to gange, i stedet for Krøyer, som de fleste ved, navnet er. Og hvad er det for røntgenbilleder, som medfølger? Er det røntgenbilleder af P.S. Krøyer og Agnes Slott-Møller? Vi ved heller ikke, hvordan et maleri både kan være usigneret og utydeligt signeret. Er katalogteksten formuleret af nogen fra Lauritz.com? Nogen må have fortalt auktionshuset, at det er Marie Krøyer. Men det er svært at forestille sig, at det er nogen med forstand på Marie Krøyer. Må vi venligst udbede os proveniens på billedet. Hvor kommer det fra? Hvem har erklæret det ægte Marie Krøyer?
Tag en tur til Svendborg

24. august 2011
Så er den igen gal dernede
i Næstved hos hr. og fru Dinesen
NU rettet, men uden at fortælle, teksten er ændret

Herover før. Herunder efter. Men årstal er forkerte. De er ikke begge født i 1898. Om igen!
Et af de to.
Lauritz.com: »Svend Sinding Christensen. Olie på lærred. Havnemotiver med kuttere. H. 22 x 20 cm (29 x 37 cm) og 39 x 48 cm (50 x 60 cm). Begge signeret i monogram. Smuds lærreder (nikotin)«.
Nikotin eller ikke nikotin! De to malerier er i hvert ikke malet af Svend Sinding Christensen, som maler helt anderledes og signerer på en anden måde..

Kig forbi vurderingseksperterne hr. Dinesen og hustru


Det enøjede pressenævn
Pressenævnets logo.
Det kan oplyses, at Kunstnyt.dk var blandt de 10-15 første, som for mere end 10 år siden meldte sig til Pressenævnet, hvor man kan klage, hvis man er utilfreds med en omtale. Nu er over 350 medier anmeldt. Se her
Måske var det noget for det store malergeni, Niels Davernum, som er meget utilfreds med Kunstnyt.dk's omtale af ham. Hans hysteriske løgnehistorier om undertegnede trives ikke så godt på Trustpilot. Måske er Pressenævnet ham venligere stemt? Læs her
Preben Juul Madsen

23. august 2011
Det må have været
meget besværligt ...

Lauritz.com: »Axel Kleimer. Olja på pannå. Motiv av fästningen i Visby. Mått med ram 63x50 cm«.
Det har nok ikke været helt let at transportere Bohus fästning fra Sveriges vestkyst til Visby på Gotland. Der er immervæk nogle hundrede kilometer. Se det selv

22. august 2011
Det skrev vi 6. juni 2011:
Meget tyder på, at Lauritz.com
har verdensauktionsmarkedets i særklasse mest uvidende og dummeste vurderingseksperter


Adam! Go'dav do!
Kig på den skulptur! Det er verdens mest berømte. Men de 125 selvpralende vurderingseksperter kender ikke navnet på skulpturen eller den verdensberømte kunstner. Kan man arbejde som grønthandler, hvis ikke man kender forskel på tomater og agurker? Nej, vel! Men hos Lauritz.com kan man åbenbart oppebære titel af vurderingsekspert, selv om man er totalt uvidende om det, man sælger. Det er dog utroligt!
Herunder beskrivelsen. Er de nu sikker på, det ikke er Eva, den forestiller? De har før haft svært ved at kende forskel på de to køn. Kig med

Nu solgt igen ...
Samme figur, i hvert fald samme foto, blev solgt 18. august 2011 for et bud på 900 kr. mod vurderingen på 4.000 plus salær. Men stadig som Adam efter en uge på nettet. Skal man le eller græde eller være ligeglad? Lauritz.com's påstand om
vurderingseksperter er og bliver en parodi. Sidst var det i Århus, hvor de efter flere dage rettede teksten. Men ved seneste salg, den 18., blev teksten ikke rettet. Figuren solgtes som Adam.


21. august 2011
Er det ikke bare herligt?
Den totalt ukendte kopi- og fidusmaler, Ben Crank, gør et af Christen Købkes kendte motiver til sit eget

Sælgeren: »OIL ON CANVAS BY NORTHERN ARTIST, BEN CRANK (UNSIGNED, BUT FROM A PORTFOLIO OF HIS WORK). SUBJECT: DANISH RIVER SCENE. A VERY NICE PAINTING, USING WARM COLOURS. VERY EASY ON THE EYE. UNFRAMED, BUT COULD BE SO MUCH ENHANCED WITH THAT "RIGHT" FRAME. SIZE: 45CM X 35CM«
Er det ikke bare en herlig tekst! Fra malerens egen »portfolio«. Et tyvstjålet motiv gør kopimaleren til sit eget. 
Billedet kunne heldigvis ikke sælges. Se det på eBay.


20. august 2011
Hvordan kan der være BUS
på en ukendt maler?

Lauritz.com, Malmö: »Okänd Konstnär, Parismotiv (BUS). Varenummer: 2325523. Parismotiv. Olja på duk. Signerad. 30 x 40 cm«.
BUS er det samme i Sverige som cd i Danmark, følgeretsvederlag til kunstneren. Men det er lidt af en gåde, hvordan Lauritz.com kan opkræve BUS, når man ikke kender maleren. I øvrigt er maleren ikke ukendt, og signaturen burde være til at tyde, når man råder over 125 vurderingseksperter. Vi hjælper lidt. Maleren er født i Borås. Kig med. 

19. august 2011

Svensk auktionshus politianmeldt
  
En svensk kunsthandler har politianmeldt Sikö Auktioner i Helgedal, Kristianstad, da han mener, de to skulpturer herover er falske. Figuren tv er solgt for 43.000 svenske kr. Den er stemplet Miró, men anmelderen mener, det er en forfalskning. Sikö's beskrivelse: »Bronsskulptur på stenplatta, gravyr baksidan se foto. Även andra material än brons i skulpturen. Vi tolkar gravyren som Miró 7/9. Lagning översta delen, ca 5kg H=40 cm. Objektet säljes utan några som helst uttalanden om ursprunget«. Skulpturen th, som til forveksling ligner »Skriget«, er under hammeren i øjeblikket. Katalogteksten lyder: »Bronsskulptur på stenplatta, gravyr sidan se foto. Även andra material än brons i skulpturen. Vi tolkar gravyren som E.Munch, ca 7kg H=53 cm. Objektet säljes utan några som helst uttalanden om ursprunget«.
De to  skulpturer sælges altså ikke som ægte Miró og Munch, men anmelderen mener, de er falske og derfor ikke må sælges, uanset hvad de sælges for at være.
Se »Miro«. Se »Munch«


Det har vist ikke meget
med Mogens Koch at gøre

Lauritz.com: »Mogens Koch 1898-1992, Regalsystem in Buche, für Rud Rasmussens (15). Varenummer: 2323228«. Det ligner bestemt ikke Mogens Kochs berømte reolsystem. De ser vist meget anderledes ud.
Tag en tur til Hamburg.


18. august 2011
Maleren er ikke helt ubekendt
Smut til Lauritz
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, olie på plade, interiør med kvinde og barn. Utydeligt signeret. 46 x 59«.
Vi hjælper lidt. Maleren har delt atelier med Storm P.

Maleren er ikke helt ubekendt
Smut til Lauritz
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, olie på lærred. Hedelandskab med huse i forgrunden. Signeret. H. 62 x 99 cm«. Vi hjælper lidt. Maleren har ikke delt atelier med Storm P.
(Nu har de dygtige vurderingseksperter efter flere dage fundet ud af, at det er malet af Aage Giødesen. Men de skriver ikke, at teksten er ændret).


17. august 2011


Ikke malet af Søren Edsberg

Lauritz.com, Herlev: »Søren Edsberg Andersen. Motiv med køer, olie på lærred, sign. Edsberg. 40 x 50 cm«
Her har vi Søren Edsberg. Han har ikke malet de tre køer, men han ved, hvem maleren er. Det burde 125 kunstvurderingseksperter også vide. Se køerne
(Det tog tre dage for Lauritz-eksperterne at finde ud af, at de tre køer var malet af Knud Edsberg. De har nok spurgt Søren, da det er svært at forestille sig, at de har så stor indsigt udi vurderingens kunst, at de selv fandt ud af det. Og teksten er naturligvis ikke rettet).

Har du for mange penge, så forær dem
til Bengt Sundstrøm, Lauritz.com ...


Det kan du fx gøre ved at købe vognen herover hos Lauritz.com for vurderingsprisen 9.935 kr. (HER) i stedet for at købe den for 4.495 kr. (HER).

Hvem er maleren Hack Kampmann
1879-1951? Vi kender ham ikke ...
(En læser henviste til en tekst af Susanne Lund, som har skrevet om Hack Kampmann. Vi takker! Læs her). Flere har givet oplysninger, fx at arkitekten havde tilknytning til Vrads, hvor motivet er fra Læs her. Endvidere er han omtalt med foto i udstillingskataloget fra Sophienholm i 2006, »Sommerskær. Christiansø og Kunstnerne«.  
En læser skrev: »Hack Kampmann havde to sønner Christian og Hans Jørgen. Sidstnævnte malede ligesom sin far akvareller«.
Vi takker for alle henvendelser. Tilsyneladende er det svært finde ud af, hvem der maler hvad i familien.


Lauritz.com: »Hack Kampmann 1879-1951 cd . Varenummer: 2323020. Parti fra Vrads. Akvarel. Sign. monogram HK og dateret 1918. 23 x 29 cm«.
Vi kender den berømte arkitekt Hack Kampmann, men vi tror ikke, han har malet dette billede. I øvrigt døde han i 1920. Lauritz.com har tidligere, i 2008, solgt en akvarel af Hack Kampmann (1879-1951). Kender nogen maleren, så råb venligst op. Gå til Lauritz.

Det var dog en kolossal høj pris

Lauritz.com: »Danske Designere. 13 bøger«. Solgt 16. august 2011 for 4.415 kr. inkl. salær. Det er rundt regnet tre gange så meget, som de kan købes for hos antikvarboghandlerne. Og vil man have det bind med, som mangler, kan man hos Kunstnyt.dk købe de 14 bind for 1.500 kr. Vi har et ekstra sæt. Se salget.

16. august 2011
På den anden side Sundet
Allan Karms-forfalskning
fra de glade 70'ere til salg

Kjell Nilsson, Malmö: »Very interesting oil on canvas by listed Danish artist Allan Karms, born 1933«.
Very interesting! Ja, det må siges. Billedet er pivende falsk, stammer fra de glade 70'ere, hvor kunsthandler Otto Thulin blev frikendt i byretten for at have solgt 73 malerier, som Allan Karms erklærede falske. Ja, du læste rigtigt! Det kunne Karms ikke bedømme, lød dommen på. Også dengang var der støj i hovedet hos dommerne. Bag på billedet herover sidder et udstillingskatalog. Det er også falsk, ikke lavet af Allan Karms. Kig forbi Karms' homepage.
Tag til Malmö. Læs om den idiotiske retssag i 1976. 
Maleriet er ikke mere til salg. Nu står der: »This listing was ended by the seller because the item is no longer available
«. Sælgeren har fået at vide, at det er et falskneri. Men det falske maleri og den falske tekst er ikke fjernet, og den plejer at stå på eBay i 6 måneder. Ikke særlig smart.

15. august 2011
Lauritz.com's overvurderingseksperter
fortsætter succesen med kostbare slips
Se de kostbare slips
Lauritz.com: »Parti sidenslipsar, 28 olika färgkombinationer. Totalt 180 st.«. Solgt 14.8. 2011:
Vurdering: SEK 54.095. Hammerslag: SEK 2.300  
Det skrev vi 19. juli 2011 (scroll evt. ned):
Lauritz.com Helsingborg: »Parti sidenslipsar, 34 set à 5 st. Totalt 170 st. i olika färgställningar och mönster. Utlämnas i 3 st. transportkartonger à 75x35x10 cm«.
Vurdering ca. 47.766 kr. Hammerslag 1.531 kr.
Kan slipsene sælges for 280 kr. stykket, så er det en god forretning kun at have givet en god 10'er stykket. Kig her

14. august 2011
Igen lyver Lauritz.com, så det brager

Lauritz.com: »Guldsmedearbejde fra juveler Nardi Venezia. Vurdering 111.935 kr.«. Samt Lauritz.com's standardfidusteks: På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Der har vi den igen. Samme fisk har lige været til salg, 12. august, til samme vurdering, 111.935 kr., uden at blive solgt, fordi den ikke nåede mindsteprisen på 47.718 kr. Man ved altså ikke, hvor lidt nogen ville have budt. Det kunne fx kun være 10.000 kr. Det eneste, man ved er, at 47.718 kr. var for høj. Med samme varenr. 2316793 kører auktionen nu bare videre, og med samme vurdering. Igen ren Lauritz-plat.
Følg selv med.


13. august 2011
100 kroners fidusmaleri vil platugle på eBay have næsten 400.000 kr. for som ægte Monet

Sælgeren: »Claude Monet: original oil painting on canvas. This beautiful artwork comes from inheritance and I have no provenance or documents or papers for this piece. Also I do not know the name or the date for this painting«.
Nej, der findes sjældent proveniens og papirer på fidusmalerier. Utroligt, dette salg ikke bliver stoppet af eBay. $75.000 kan det købes for. Idiotisk! Se det.


12. august 2011
Efter fire døgn har Lauritz-eksperterne endnu ikke fundet ud af, at de har solgt 100-vis af denne maler
(Så blev også den rettet. Ikke uden at oplyse det. Men navnet er ikke korrekt stavet)

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär, interiör, oljemålning på duk, 50x40 c, Otydligt signerad«.
Man kan næppe påstå, at Lauritz.com-folkene følger ret meget med i, hvad der sker hos Lauritz.com. Det må efterhånden være flere hundrede af denne maler, Lauritz har solgt, samme letgenkendelige malemåde og signatur.
Tag en tur til Stockholm

11. august 2011
Det går rigtig-rigtig godt for de dygtige vurderingseksperter hos Lauritz.com
12.8. Rettet uden at oplyse, teksten er rettet.

Herover før. Herunder efter. Og så kan deLuxe-eksperterne ikke stave til malerens navn

Lauritz.com: »Peter Ilsted: Interiører med kvinder. Mezzotinter. Begge tilskårne; fremstår uden signaturer. Mål incl rammer: 35 x 32 cm. incl. rammer (2) «
Påstår man, at de to billeder er af Peter Ilsted, så er man en katastrofe som vurderingsekspert. Det er ikke Ilsted, men en helt anden maler. Og der er ikke tale om mezzotinter, men reproduktioner et eller andet sted fra. Den originale maler lavede ikke mezzotinter. At vurdere til 3.695 kr. er bondefangeri ud over alle grænser, her er udelukkende tale om rammernes værdi. Selve trykkene er værdiløse. Fik vi bemærket, at det foregår i Odense, hvor deLuxe-eksperterne Flemming Have Poulsen og Leif Tingkær fører sig frem? Klik til Lauritz.


Lauritz.com-»eksperterne«
bliver ved og ved med ulovlige fup og fidus-vurderinger

Lauritz.com: »Uwe Max jensen. Akryl på tryk- modifikation. 'Kitty UW'. Begge signeret på bagsiden. Største lysmål til sammenligning: 39x49 cm. Original stand, uden glas. (2). På denne vare svarer vurderin- gen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Det er kun få dage siden, den 5. august, at samme to billeder fik hammerslag på 300 kr. mod vurderingens 2.495 kr. Nu er de igen til salg, med samme vurdering. Ubegribeligt, det bliver ved med at gå godt for Bengt Sundstrøm. Forbrugerombudsmanden har lige politianmeldt TDC for vildledende markedsføring. Hvis ikke det er groft vildledende og ulovligt at vurdere to billeder til 2.495 kr., som få dage forinden er solgt for 300 kr., så ved vi ikke, hvad vildledning er. Se det.
Se salget den 5.8.


Lauritz.com sælger spændende
kunstværk af Anne Tholstrup 


10. august 2011
Lauritz's vurderingseksperters research er ikke overvældende imponerende
(Nu rettet til Svanholm 367 (hvad betød 823 i enden?), men det kat. nr. henviser hos Svanholm til året 1890. Er der måske tale om to forskellige billeder? Enten er henvisningen til kat. nr. 367 forkert, eller også er Svanholms placering af billedet under 1890 ikke rigtig. Det er vigtigt, at man kan stole på proveniensen. Kan man det her?)

Lauritz.com: »Laurits Tuxen. 'Kornets velsignelse', olie på lærred klæbet på træ, sign. monogram LT samt dateret 91. 17 x 24 cm. Indrammet i Kleisramme. Litteratur: Lise Svanholm: 'Laurits Tuxen. Europas sidste fyrstemaler', kat. nr. 367823«.
For det første findes kat. nr. 367823 ikke i Svanholms Tuxen-bog. Sidste nr. er 1347. Enhver med bare mindste kendskab til Tuxen ved, at han ikke har malet 367.823 malerier.
For det andet er maleriet en skitse til et større med samme titel, som måler 116x157 cm. Og yderligere tre findes, med målene 73x105 cm samt 42x48 cm (hos Svanholm og 45x63 cm hos Bruun Rasmussen, solgt i 1997. Disse fire er »færdige«, detaljerede billeder, mens det hos Lauritz er en løst malet skitse. Men det er sikkert ægte nok, det ser det ud til, men er ikke registreret i Svanholms bog under 1891. Det kan dog være en fejl. Gå til Lauritz.


9. august 2011
En flad 50'er for en ægte
Uwe Max Jensen-banan

Lauritz.com: »Modificeret komposition- 'Skagen banan'. Sign. Uwe max Jensen på bagsiden. 37x58 cm. Uindrammet«. Vurderingen var sat til 1.895 kr., men fik hammerslag på 300 kr. Det giver et overskud på 50 kr. til sælgeren. Nu er Uwe Max Jensens maleri ikke en rigtig modifikation, som det kendes fra Asger Jorn, Kirkeby og Marco Evaristti, som malede oven på originale malerier, Evaristti på kostbare værker af Jorn, Egill Jacobsen m.fl. Billedet er fjernet på Lauritz.com pga cd. Et par andre billeder af Uwe Max Jensen, vurderet til 2.495 kr., fik også hammerslag på 300 kr. Så en ekstra 50'er til sikkert samme sælger.

8. august 2011
I Californien kan de heller ikke finde
ud af Alfred Larsen og Alfred Larsen

Danske auktionshuse og kunsthandlere har meget svært ved at finde ud af, om det er den ene eller den anden Alfred Larsen. De sælger som regel billederne for at være malet af maleren, som døde i 1946. Også i tilfældet herover. Men det er det ikke. Og prisen er langt højere end normalprisen, $1.250, ca. 6.500 kr. Det bør ikke koste over 500 kr. Se det på eBay.

7. august 2011
Han kan koste flere millioner
Et »næsten ægte« maleri af Englands berømte maler, Thomas Lawrence (1769-1830) kun vurderet til 5.000 SEK

Bukowskis, Stockholm: »243831. THOMAS LAWRENCE, tillskriven, olja på duk, England. Tiggande kvinna med käpp och pojke. 40x53«.  
5.000 svenske kroner lyder ikke af meget for et maleri tilskrevet berømte Thomas Lawrence, som kan koste flere millioner. Tilskriver man et maleri, er det ensbetydende med, at man ikke er er helt sikker, men meget tæt på at være det. Nu synes vi slet ikke, det ligner Thomas Lawrence, det er portrætter på en anden måde, han maler. Der er heller ikke den store bydelyst.
Tag en tur til Stockholm.

6. august 2011
Lauritz.com's vurderingseksperter vurderer værdiløse Jorn-tryk til samme pris som ægte Jorn-litografier
Se med
Lauritz.com 4.8.2011: »Asger Jorn 1914.1973 cd (2). To abstrakte kompositioner. Litografier. Begge sign. i trykket. 19 x 16 cm (37 x 34 cm) samt 29 x 38 cm (40 x 48 cm). (2) Varenr: 2314666. Vurdering 3.095 kr.«
Lauritz.com 5.8. 2011: Asger Jorn 1914-1973 cd. (2).. To abstrakte kompositioner. Litografiske tryk. Begge sign. i trykket. 19 x 16 cm (37 x 34 cm) samt 29 x 38 cm (40 x 48 cm). Forside til katalog fra Toots and Sons udstilling. Bemærk: ændring i tekst. (2) Varenr: 2314666. Vurdering 3.095 kr.«.
Først var det litografier, så ændret til litografiske tryk. Men vurderingen blev ikke sat ned. Samme tryk herover har Lauritz.com flere gange forsøgt at sælge som litografi, selv om virkeligheden er den, at billedet er skåret ud af Van de Loo-bogen og faktisk værdiløs. Det er som at klippe et billede ud af avisen. En vurdering på over 3.000 kr. for de to tryk er næsten 3.000 for meget. Det bør kun være rammerne, der bydes på og teksten derfor være: To rammer med reproduktioner af Jorn.


5. august 2011
Et af verdens mest kendte malerier
er ukendt for Lauritz-eksperterne

Lauritz.com: »Unbekannter Künstler, kleines Bild im Rokokostil 'Schaukelnde', Gouache auf Kunststoffplatte, gerahmt, hinter Glas, unten rechts signiert 'Mara'. H 12cm, B 9cm «.
Her ser vi, som adskillige gange før, at Lauritz.com gør en malers kopi af et berømt maleri til kopistens eget.  Klik her


4. august 2011
Mere fup og fidus fra Aalborg
Se falskneriet
Lauritz.com Aalborg: »Emilie Mundt 1842-1922 og ubekendt maler 20.årh. (2). Varenummer: 2313763. Én sign. E. Mundt«.
Emilie Mundt maler overhovedet ikke på den måde. Og hun signerer heller ikke, som herunder.


Signaturen herover sidder på blomsterbilledet. Hverken maleri eller signatur har på noget tidspunkt været i nærheden af Mundts palet.

Sådan ser en ægte Mundt-signatur ud. Den findes på et maleri, tidligere solgt af Lauritz.com.

Grin, græd eller tag dig til hovedet
Hvem er ansvarlig for Lauritz.com?
Bevidst forsøg på svindel
... eller »bare« uduelighed?

Nu er de ikke mere malet af Knud Agger. Eller er det kun nettet (kunstnet) på det ene billede, der er ubekendt? 

Billederne herover har ikke det fjerneste at gøre med Knud Agger. Som enhver, der har gået i skole, kan læse sig til og se, er der tale om motiver fra Agger, mens billederne er signeret i højre side. Kvaliteten er lysår fra Aggers kunst, og at sætte de to amatørbilleder i forbindelse med hans navn er så tåbeligt, at man tager sig til hovedet. Klik ind på Lauritz ... hvis du gider.

3. august 2011
Vi tror ikke, det er et oliemaleri
Vi tror, det er et olietryk

Lauritz.com: »Okänd konstnär. Olja på träpannå. Motiv av rokokodam. Bär signatur. 25x20 cm « 
Kendt motiv af kendt maler. Det oser langt væk af olietryk. Ligner ikke en malet kopi. Kig med (udsnit)

2. august 2011
Fidusmaleren Carl Alring
er ikke 97 år


Lauritz.com: »Carl Alring født 1914 cd. Varenummer: 2312781. Olie på lærred. Sydlandskparti med bjerge ved sø. Sign. Alring. 81 x 114 «. Se det.
Foto: Kunstnyt
Carl Alring er den eneste fidusmaler, der omtalte sig selv som fidusmaler. Men han er ikke 97 år. Faktisk er han død for flere år siden. Herover er Alring fotograferet på udstillingen Kunst eller Fidus på Sophienholm i 1982, hvor han viser en kvindelig fan, hvor mange penge han havde tjent på sin fiduskunst. Se fra udstillingen.

1. august 2011
Det bedste forsvar er et angreb
Den »talentfulde kunstmaler«
Niels Davernum hader sandheden
 – især den om ham selv og Lauritz.com
Læs hans seneste udskejelser

Den fugl bryder vi
os bestemt ikke om 

Så blev også den deLuxe-auktion annulleret. Det går fortsat godt for Lauritz.com's vurderingseksperter
(fortæl det ikke til Niels Davernum)

Lauritz.com: »Johannes Larsen. Akvarel på papir. Indrammet bag glas. Motiv af strandskade på sten. Signeret med monogram. Fremstår med pletter i arkets ene side. 36 x 29. Varenr. 2312002«.
Den måde sætter Johannes Larsen ikke et motiv op. Han laver ikke en skæv horisont. Han maler ikke sten som her. For slet ikke at tale om den fidusagtige nederste del til venstre. Og selv om der er gjort et ihærdigt forsøg på at efterligne den originale signatur, så halter også noget her. Vi gi'r ikke fem flade øre for deLuxe-eksperternes påstand om, at det er en ægte uforfalsket Johannes Larsen. Se det med egne øjne.


31. juli 2011
Det må vist være en hemmelig verdensrekord, som kun Lauritz.com's eksperter kender

Lauritz.com: »Christian Pedersen Bellinge (1897-1984), cd. Varenummer: 2310246. Olie på lærred. Marklandskab. Sign. samt dateret Chr. P. Bellinge, 1959. 101 x 131 cm «.
Maleriet er vurderet til 21.695 kr. Det har Lauritz.com tidligere solgt et tilsvarende maleri af Pedersen Bellinge for, skriver de. Kan vi ikke få at vide, hvor det er solgt? 17.9. 2010 fik sælgeren 150 kr. for et. Følg med her.

30. juli 2011
Nulevende kunstnere henter store
penge hos Lauritz.com for tiden

I forgårs, 28. juli, var det den store kunstner, Niels Davernum, som skovlede en større gevinst hjem på maleriet herunder. I går. 29. juli, var det så Ove Hvistendals tur med billedet herover. Da der ikke er sat cd på må det formodes, at det er Hvistendals selv, som er sælger. Vurderingen var 3.695 kr. og hammerslaget 325 kr. Det giver dejlige 75 kr. ind på bankkontoen, fratrukket de 250 kr. i salær. Hvad koster et nyt stykke lærred og en ramme i det store format? Kan det samlet fås for under 500 kr.? 
Lauritz.com: »Ove Hvistendal. "Fantasi over Big Ben", olie på lærred. S/b Ove Hvistendal 1991. 185x145 cm «
En lille ting: Man nævner altid højden først. Se det.

29. juli 2011
Hvor længe kan Lauritz.com's  »vurderingseksperter« få lov til at fylde potentielle købere med løgn og bedrag?

Dette storslåede kunstværk herover var i går, 28. juli, under hammeren for tredje gang. De to første gange gik det for en slik i forhold til den vanvittige vurdering. Det gjorde det også i går, tredje gang, med et hammerslag på 1.100 kr. mod vurderingen på 9.695 kr., den samme vurdering alle tre gange, hvorfor det igen kan konstateres, at Lauritz.com lyver stærkere end ti vilde heste kan rende. Lauritz.com: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.« Den tekst er gang på gang afsløret som løgn og bedrag. Helt samme maleri solgtes så sent som 19. juli 2011, kun ni dage tidligere, for 675 kr. i hammerslag. Det kan vel næppe påstås, at en pris på 675 kr. er det samme som 9.695 kr.
Og så er maleriet i øvrigt ikke vedhæftet cd, hvad det skal. Det er kun første gang, en maler kan sælge det samme maleri uden afgiften. Så nu er det altså to gange solgt uden cd. At det så ikke har nået de 2.200 kr., som udløser afgiften, er uden betydning. Prisen er jo ikke kendt, når det udbydes. Se tredje gang.

28. juli 2011
Det må være det
længslevende på eBay

The eBay-seller: »Danish School Mid 20thC Washday Rural Oil Painting. A fine figural, oil on artist's canvas, signed "Ballhorn or Ballborn" "Denmark", and dated 1950 and framed - approx 21 X 25 inches (53.34 X 63.5cm)«
Er det fire eller fem år, billedet herover nu har været til salg på eBay? Vi kender ikke maleren, men flere i Danmark hedder Ballhorn, de fleste i Sønderjylland. Vi har talt med et par af dem, men de kender ikke maleren. Det er ikke den store kunst, ret så naivt malet, men det har en kolossal overlevelsesevne. Kig forbi eBay.

27. juli 2011
Hvem lyver? Niels Davernum
eller Bengt Sundstrøm?


Maleriet herover af Niels Davernum fik 25. juli 2011 hammerslag på 1.850 kr. Vurderingen var sat til 9.695 kr. Men hvem har sat vurderingen? Davernum skriver til Kunstnyt.dk: »Og det er Lauritz ret at sætte vurderingen i samråd med sælger«. Og Bengt Sundstrøm skriver: »Lauritz.com medtager udelukkende varer, der er beskrevet og vurderet af vores egne vurderingseksperter. Eksperterne beskriver varen efter bedste overbevisning faktuelt og objektivt«. Kan man læse, så betyder de to tekster ikke det samme. Taler Davernum sandt, så lyver Bengt Sundstrøm, som er ansvarlig for Lauritz.com's retningslinjer. En vurdering på små 10.000 kr. for et maleri af Davarnum virker helt hen i vejret. Man tror næppe, nogen kunstkyndig får hjertebanken af hans skilderier. Og kigger man sig lidt omkring, får man megen rigtig god kunst for 10.000 kr. Det ser ud til, at Davernum, hans kæreste og en nær veninde kører et selvstændigt galleri i Lauritz-com's navn. Og så fastholder Davernum, at der af hans kæreste, Lone Rugård, er solgt noget for over 10.000 kr. i et seriøst auktionshus. Men han fortæller ikke hvor. Kig med.

26. juli 2011
Ah ha! Ser man det! Abildgaard, mener Lauritz-eksperterne i hovedbunkeren i Herlev ...

Herover før.                                        Herunder efter

Lauritz-eksperterne rettede hurtigt teksten fra tilskrevet til kopi. Læg mærke til, at vurderingen stadig er den samme, 10.000 kr. Da et maleri tilskrevet – som sælger derved mener kan være ægte – normalt har en langt højere værdi end en kopi, ser vi altså, at de dygtige Lauritz-deLuxe-eksperter vurderer så godt som ægte på lige fod med kopier. Hvor er i øvrigt det originale?

Lauritz.com: »Nicolai Abraham Abildgaard, tilskrevet. 'Den sovende Aeneas beskues af en kvinde'. Olie på plade. Betegnet to steder på bagsiden: Abildgaard samt abildgaard pinx. Inventarnr. 5518. 31 X 35,5 cm. «

Vi har meget svært ved at forbinde disse to kroppe til Abildgaard. Temmelig meget halter i proportionerne.
Bag på maleriet er det betegnet Abildgaard og Abildgaard pinx. I gamle dage satte malerne i nogle tilfælde pinx eller pinxet efter deres signatur. Har malet, betyder det, underforstået, at det er malet af den person, som har signeret det. Det var kun maleren selv, som lod signaturen efterfølge af pinx eller pinxet. Det har naturligvis ingen betydning, hvis andre har gjort det, som i det aktuelle tilfælde, hvor det ikke er Abildgaard. Der er i motivet visse lighedspunkter med Abildgaards malemåde, men ikke nok til, at det er af ham. Og naturligvis er tydningen af gamle mærkater og auktionsnumre gjort ulæselige. Så den tror vi ikke på. Se det.

25. juli 2011
Lauritz.com afsløret ... igen
Det store kunstnertalent, Niels Davernum, bekræfter i mail til Kunstnyt, at Lauritz.com misinformerer. Læs her

Først var det en cigar i munden.
Nu er det en klarinet. Godt set!

 
Lauritz.com: »Unbekannter Künstler 'Portrait Buster Baileys beim Klarinettenspiel', Öl auf Leinwand (auf Holzplatte aufgezogen), gerahmt, unten rechts undeutlich signiert. 29x23 cm «.
Lauritz.com sælger ikke kopier, ved vi fra Lauritz.com. Hvad kan det mon så være herover? Det er i øvrigt ikke en kopi efter Buster Bailey, men efter Pee Wee Russell (1906-69). Nu har det været under hammeren flere gange, så det ses nok snart igen. Her seneste salg.

24. juli 2011
Er der nogen, som ved, hvad dette »salg« betyder?
-----------

Lauritz.com's altid knalddygtige overvurderingseksperter informerer hele tiden potentielle købere om, at de inden endelig katalogisering nøje undersøger billedernes proveniens (tidligere ejere), deres eget kæmpekartotek, i litteraturen samt koordinerer afdelingerne imellem.

Efter flere dage blev navnet rettet. Og stor ros for at oplyse, det er rettet.

Men det må de have glemt i tilfældet med billedet herover. Af samme maler har diverse Lauriz-com- afdelinger nemlig solgt snesevis. Motiv og signatur er så karakteristiske, at har man glemt det fra sidst (få dage siden), så trænger man til et genopfriskningskursus.
Lauritz.com: »B Lani ?, olja på duk. 69 x 59 cm«.
Ingen maler hedder B. Lani, det er det heller ikke signeret. Ak ja, ak ja! Se det.
 

23.juli 2011
Et par mystiske hammerslag
hos Lauritz.com på dansk maler


Disse to malerier herover solgtes begge 17. juli 2011.
De er begge lige store, 120x242 cm, og malet af den samme, Niels Davernum, som i lighed med veninderne Lone Rugård og Maya Dalo benytter Lauritz.com som deres galleri med cv lige til at klikke ind på. Begge malerier var vurderet til 9.695 kr. Billedet tv. fik hammerslag på 6.800 kr., mens det th. kun fik bud på 675 kr. Det blev straks sat til omsalg under nyt varenr., 2306079. Hvorfor det? Var det Davernum selv, som fik hammerslag på begge? Et par mystiske hammerslag, set i forhold til hinanden. Af Davernums gode kollega, Lone Rugård, fik et af hendes store kunstværker 15. juli hammerslag på 600 kr., også vurderet til 9.695 kr. Det kan næppe undre, at det hele foregår i Næstved.

Lauritz.com's meget, meget dygtige DeLuxe-vurderingsekspert Leif Tingkær
har siden 1970 virket som autoriseret taksator for skifteretten i Odense og siden 2002 arbejdet som ekspert på især billedkunst, bronzer og skulpturer.
Følger man lidt med på Kunstnyt.dk, så vil man bemærke, at denne dygtige vurderingsekspert ikke retter dokumenterede brølere, men lader som ingen ting. Det ses fx på auktionen herunder, hvor Ekspert Tingkær fortsat påstår, at maleren døde i 1972, men ikke desto mindre fortsat maler. Det er nu tredje dag maleriet er på med samme oplysninger. Det virker åbenlyst, at Tingkær ikke vil indrømme sine manglende kundskaber.

22. juli 2011
Lauritz.com har fundet endnu en maler, som malede efter sin død

Lauritz.com: »Otmar Weinreich f. 1888-1972, olie på lærred, sign. motiv fra Bovbjerg, sign. O Weinreich, Bovbjerg 72, 51x82 cm«
Død i 1972! Interessant, når man tænker på, at maleren har sin næste udstilling 9.-18. september 2011. De fleste kender historien om interiørmaleren C. Birksø, som fortsatte med at male efter sin død. Her har vi altså endnu et tilfælde. Læs mere om den afdøde maler.


Ikke alle købere hopper på Lauritz.com's misinformationer
  
Disse to Orrefors-vaser, vurderet af Lauritz.com til 3.695 SEK. stykket, fik 21.7.11 hammerslag på 750 SEK for den grønne, og 1.100 SEK for den blå. Hos Orrefors selv sælges de for 995 SEK stykket. Se her.
Har sælgeren selv givet 995 SEK stykket, så har det været en dårlig forretning.


21. juli 2011
Malede Kjarval på den måde?

Herover klik her                              Herunder klik her

I de to tilfælde herover ville det være rart med proveniens på billederne. Hvor de kommer fra. Noget ligner, mens en del ikke gør. Bedøm selv ... hvis du kan.

20. juli 2011
Hvem er Laur. Grejs?
Har Bruun Rasmussen overtaget nogle
af de mange dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com?

Så kom det rigtige navn på. Nu hedder maleren ikke længere Laur. Grejs.

Bruun Rasmussen, Havnen: »1132/569: Laur. Grejs: Folkeliv på Strøget, København. Sign. Laur. Grejs 48. Olie på lærred. 108 x 97. CD. Vurdering 3.000 kr.«
Her på redaktionen kender vi ingen maler, som hedder Laur. Grejs. Men uanset, hvem det kan være, så er billedet ikke malet af nogen Laur. Grejs. Det er det heller ikke signeret. Ikke bare noget, der ligner. Maleren er en af landets mest produktive, kendt for bybilleder, vesterhavsmotiver og mariner. Og de er så ofte til salg på auktionerne, at det er ubegribeligt, at Bruun Rasmussen ikke kender maleren, hvis signatur ikke er til at tage fejl af. Og hvordan kan BR sætte CD på en ubekendt maler? Kig forbi Havnen.

Hyp hyp ...
En parodi at bilde potentielle købere ind, at man er vurderingsekspert, når man ikke kender denne meget kendte maler
 
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Maleri af hest. Vare- nummer: 2302248. Olie på lærred. Sign. 29x35,5«
Man tager sig til hovedet. Lauritz.com's selvudråbte eksperter kender ikke maleren, selv om motiv og signatur er meget karakteristisk for maleren. Kender man ikke denne maler og malerens signatur, så er man helt og aldeles blank og burde skynde sig at finde noget andet arbejde. Enhver med blot periferisk kendskab til kunst kan se, det er en kvalitetskunstner. Men hos Lauritz.com kan de ikke. Se det.

19. juli 2011
Lauritz.com's overvurderingseksperter
også eksperter i at vurdere kostbare slips

Lauritz.com Helsingborg: »Parti sidenslipsar, 34 set à 5 st. Totalt 170 st. i olika färgställningar och mönster. Utlämnas i 3 st. transportkartonger à 75x35x10 cm«.
Vurdering ca. 47.766 kr. Hammerslag 1.531 kr.
Kan slipsene sælges for 280 kr. stykket, så er det en god forretning kun at have givet en god 10'er stykket. Kig her

18. juli 2011
Ingen hoppede på en ægte
Jorn-forfalskning på eBay

Kunstwerke 789, Pasadena, USA: »Asger Jorn (1914-1973) painting, acrylic on heavy paper (thin cardboard), signed lower right "Jorn" (no date, probably circa 1969); 22 x 28 inches (56 x 71 cm); perfect condition except for some paint loss; $40 shipping (U.S. Mail Express Mail); (200 Danish Kroner); Provenance: American collector bought modern art in Europe and shipped directly to California circa 1970; the collector died circa 1995; then to his wife; then to the present owner 2010; this painting was in storage for circa 40 years and probably purchased directly from Asger Jorn; only Paypal accepted; a beautiful painting; Jorn is a very important post-war abstract artist and forming member of COBRA; Jorn is considered one of the most important artists of the 20th century«.
Her er tale om ægte kunstsvindel. Maleriet bliver solgt som ægte Asger Jorn, hvad det absolut ikke er. Signaturen er forsøgt efterlignet, så her er tale om en kriminel handling med en salgstekst, som er det rene fup, en sang fra de varme lande. Fup, svindel og bedrag. Se falskneriet, som skulle være solgt 16. juli, men ikke fik et eneste bud. Ikke alle hopper på hvad som helst.
(Maleriet er lagt på igen, nu med sidste dag 23.7.
Vi har sendt sælgeren en mail og fortalt ham/hende, at maleriet er en forfalskning. Nu må vi så se, om det giver nogen reaktion).


17. juli 2011
Pottageskeer

Lauritz.com Roskilde: »Potageskeer fremstillet af tretårnet sølv, alle stemplet med sølvstempler. En ske fremstår med indskription. Vægt ca. 630 gram. (3)«.
Det må være en speciel form for Roskilde-pottageske.


16. juli 2011
Flip, Flap og det rene Flop ...

Maleriet herover vurderede de meget dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com Næstved til 9.695 kr. inkl. salær og gebyr. Klokken lidt over 20 i går, 15. juli, fik det hammerslag på 600 kr. Vurderingen på 9.695 kr. skyldes, at det har Lauritz.com før solgt hendes billeder til, skriver de. Men ikke hvor, det er sket. Se flopsalget. 
Det var så det. Så er der maleren, som hedder Lone Rugård. Udover at male skrækkelige billeder og skrive digte på aftenskoleniveau, opfører hun sig som et FÆHOVED. Læs her om konen.


15. juli 2011
Hvad er nu det for noget, Lars?

Paul Gaugain 1911-1979 Cd. Hvem er nu det? Vi kender kun Paul Gauguin 1848-1903. Se mere i Vejle
Kopi-reglerne er knald i låget

Lampen herover var sat på auktion hos Preben Randløv på ebuy.dk, men Louis Poulsen, som har rettighederne til PH-lamper, har bedt Preben Randløv om at fjerne lampen. Se den. Her på Kunstnyt.dk har vi stor forståelse for ophavsret og ved, at Louis Poulsen jagter overtrædelser over hele verden. Vi vil ikke forsvare Randløvs salg, men pege på de rent ud sagt idiotiske regler omkring kopi-varer. Prøv at kigge forbi Voga.com og se kendte danskere, bl.a. Thomas-Vild med dans-Evers Poulsen rose kopivarer. Det er pinligt, Thomas! Firmaet vader i kopier af PH-lamper, møbler af Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Wegner og andre berømte navne, danske som internationale. Også malerier, af bl.a. Warhol, kan købes i firmaet. Det er ifølge E.U. lovligt, fortæller en tidligere DR-medar- bejder, Henrik Dahl. Men hvad med moralen, hr. Dahl?
Som det fremgår af Ekstra Bladet, kan det koste dyrt at tage kopivarer med hjem fra rejser. Blandt eftertragtede kopivarer er tasker, kopier efter Gucci, Dior, Luis Vuitton. Herunder er det ladninger med kopitasker af mærkerne D&G og PRADA på et loppemarked i Spanien. Samt kopi-solbriller.

Foto: Kunstnyt.dk


14. juli 2011
Endnu en kopi
Et af verdens mest kendte malerier har de dygtige Lauritz- eksperter i Aalborg aldrig set

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner 19.årh. Varenummer: 2299827. Olie på lærred. Interiør med kvinde. Signeret svagt. 45x41 cm«.
Det originale maleri hører blandt verdens absolut mest berømte. Kopien herover er ikke, som påstået, svagt signeret. Det er klart og tydeligt signeret med originalmaleriets kunstnernavn. Og der står oven i købet, at det er en kopi. Kan de ikke se det i Aalborg, så af sted til en optiker. Se på det.

Nu har de dygtige kunsteksperter fundet ud af, at det er en kopi efter Vermeer. Imponerende!
Det stod der før:


13. juli 2011
Så er den rivende gal igen
Ros til Lauritz Næstved
Ris til Lauritz Herlev
500 kr. for 82
Lauritz.com Næstved (herover): »Richard Mortensen "ALBUM", Samlerens Forlag 1980. (2). Vurdering 1.000 kr.«. Kig med.

30. august 2011
Igen en grov Jorn-forfalskning på eBay

Sælgeren: »ATTENTION! THERE IS NO DOCUMENTATION, NO PROOF OF AUTHENTICITY no official and formal papers or COA (Certificates of authenticity) WITH THIS ARTWORK AND IT HAS NOT BEEN EXAMINED BY EXPERTS (Such certificates are often expensive, time consuming and quickly become outdated...), SO IN KEEPING WITH EBAY RULES and policy MUST BE SOLD AS AFTER, attributed, d'apres, OR IN THE MANNER or similar in style of ASGER JORN«. Det eneste, det ikke sælges for at være, er ægte. Men et signeret maleri er enten ægte eller falsk. Så eBay's regler er helt forfejlet og virker kun som opmuntring til bondefangeri. Og så sælges det både som en tegning og et oliemaleri. Rod, fup og bedrag. Tiden udløb mandag aften, men et øjeblik efter var det sat på igen. Se det.

29. august 2011
Mener du også, som Lauritz.com's mange vurderingseksperter, at begge malerier er ægte? Tjek din egen vurderingsevne her

Pragtfuld humor fra Jacob Gadd

De dukker op med mellemrum, har gjort det i lang tid. Og humoren er altid vidunderlig. Han oplever meget, den lille underfundige mand. Stor ros fra redaktionen. Lige nu er et til salg. Se det.

Maleren Niels Davernum politianmeldes for trusler på livet. Stævning for injurier overvejes. Seneste: Nu har manden fået kolde fødder og fjernet alle sine injurier.
Og gudhjælpemig om ikke manden nu kræver indført censur på Kunstnyt.dk.
Læs, hvad han skriver

28. august 2011
Igen et eksempel på Lauritz-eksperternes totale mangel på ekspertise

Lauritz.com: »Dansk kunstner, olie på lærred, landskab. Signeret samt dateret 45. 99 x 129 (110 x 141) cm. «
Her er tale om en absolut kendt maler, et 100 procent karakteristisk motiv og den velkendte spartlede malemåde. Og signaturen er som den har været kendt i årtier. Handler man med kunst må det ikke tage over tre sekunder at afgøre malerens identitet. Se det.

Stolevurderingseksperternes
stolevurderinger ikke til at stole på

Lauritz.com: »Henders & Hazel. Hvilestol / loungestol«.
Vurdering 8.735 kr. Hammerslag 1.300 kr. Se her
Kan andet sted købes for 599 euro, 4.463 kr.
Et par andre salg af hvilestole: 
Vurdering 9.575 kr. Hammerslag 1.050 kr. Se her.
Vurdering 3.935 kr. Hammerslag    525 kr. Se her.

27. august 2011
Vi tror ikke, det er malet af Rasmus X. Vi tror, det er en kopi

Lauritz.com: »Rasmus X Christiansen. Olie på lærred. Køer på mark. Sign. R X Chr. 43x34 cm. «
Det skriger langt væk af at være en kopi. Så ringe har Rasmus Christiansen aldrig malet. Da det er signeret på samme måde, som Rasmus X gjorde, og som her sælges for at være en ægte Rasmus X, så er der tale om kunstsvindel. Se det.


Grill
Vurdering: Lauritz.com 15.695 kr.
Salgspris andet sted: 1.550 kr

Lauritz.com: »Barbeque Gasgrill med 6 gasblus samt 1 sideblusBarbeque Gasgrill med 6 gasblus samt 1 sideblus. Vurdering 15.695 kr. Hammerslag 3.400 kr.«.
Den til venstre er fra Lauritz.com, den til højre sælges i Kina for 1.550 kr. Vi tror, det er den samme model, men at fotoerne er forvrængede i forhold til hinanden.
Se Lauritz.dk. Og se den i Kina.

26. august 2011
Hvordan kan det være, at et kostbart maleri af en af Sveriges mest berømte malere havner på en auktion i Svendborg vurderet til 800.000 kr.?

Svendborg Auktioner: »Maleri, Carl Wilhelmsson (utydeligt signeret): Skitse til maleriet Kyrkfolk i Båt (Nationalmuseet i Stokholm), røntgenbilleder samt udtalelse fra Göteborg Museum - Haakon Wettre medfølger, 68 x 74«.
Vi får ikke at vide, hvad udtalelsen fra Haakon Wettre fortæller. Når maleriet er af en berømt svensk maler, og der er en udtalelse fra et svensk museum, kan det kun undre, hvorfor billedet ikke er sat til salg i Sverige. Og hvad med proveniensen. Og hvorfor får vi ikke et nærbillede af den utydelige signatur. Her på Kunstnyt.dk tror vi, vi  ved hvorfor. Det skyldes ganske enkelt, at det er en kopi. Hvis Svendborg Auktioner er vidende om det, men alligevel forsøger at sælge det som et originalt arbejde af Carl Wilhelmson (1866-1928), så foreligger der en kriminel handling. Det samme gælder maleriet herunder, som er forsøgt solgt som ægte Marie Krøyer, men ikke er det. 
Begge malerier var under hammeren forleden, men blev ikke solgt. De to malerier er amatøragtigt håndteret, og pinligt er det for Danmarks Radio, TV1, at servicekanalen reklamerer for Svendborg Auktioner i serien »Vores liv: Skattejægerne«, som senest var på skærmen i går torsdag kl. 11 som en af DR TVs mange utålelige genudsendelser. Se maleriet her.


25. august 2011
Vi kommer lig' fra Svendborg a'
– det vil sige from a homepage

Og her har vi set, at Svendborg Auktioner tilbyder billedet herover som en ægte Marie Krøyer. Hvorfor de gør det, ved vi ikke. Det er nemlig ikke malet af Marie Krøyer. Katalogbeskrivelse: »Maleri, Marie Krøier, usigneret/utydeligt signeret: P.S. Krøier portrætterende Agnes Slott-Møller på Stranden, antagelig malet i Norge år 1901, røntgenbilleder medfølger, 56 x 65«.
Vi ved heller ikke, hvorfor Svendborg Auktioner staver efternavnet Krøier, endda to gange, i stedet for Krøyer, som de fleste ved, navnet er. Og hvad er det for røntgenbilleder, som medfølger? Er det røntgenbilleder af P.S. Krøyer og Agnes Slott-Møller? Vi ved heller ikke, hvordan et maleri både kan være usigneret og utydeligt signeret. Er katalogteksten formuleret af nogen fra Lauritz.com? Nogen må have fortalt auktionshuset, at det er Marie Krøyer. Men det er svært at forestille sig, at det er nogen med forstand på Marie Krøyer. Må vi venligst udbede os proveniens på billedet. Hvor kommer det fra? Hvem har erklæret det ægte Marie Krøyer?
Tag en tur til Svendborg

24. august 2011
Så er den igen gal dernede
i Næstved hos hr. og fru Dinesen
NU rettet, men uden at fortælle, teksten er ændret

Herover før. Herunder efter. Men årstal er forkerte. De er ikke begge født i 1898. Om igen!
Et af de to.
Lauritz.com: »Svend Sinding Christensen. Olie på lærred. Havnemotiver med kuttere. H. 22 x 20 cm (29 x 37 cm) og 39 x 48 cm (50 x 60 cm). Begge signeret i monogram. Smuds lærreder (nikotin)«.
Nikotin eller ikke nikotin! De to malerier er i hvert ikke malet af Svend Sinding Christensen, som maler helt anderledes og signerer på en anden måde..

Kig forbi vurderingseksperterne hr. Dinesen og hustru


Det enøjede pressenævn
Pressenævnets logo.
Det kan oplyses, at Kunstnyt.dk var blandt de 10-15 første, som for mere end 10 år siden meldte sig til Pressenævnet, hvor man kan klage, hvis man er utilfreds med en omtale. Nu er over 350 medier anmeldt. Se her
Måske var det noget for det store malergeni, Niels Davernum, som er meget utilfreds med Kunstnyt.dk's omtale af ham. Hans hysteriske løgnehistorier om undertegnede trives ikke så godt på Trustpilot. Måske er Pressenævnet ham venligere stemt? Læs her
Preben Juul Madsen

23. august 2011
Det må have været
meget besværligt ...

Lauritz.com: »Axel Kleimer. Olja på pannå. Motiv av fästningen i Visby. Mått med ram 63x50 cm«.
Det har nok ikke været helt let at transportere Bohus fästning fra Sveriges vestkyst til Visby på Gotland. Der er immervæk nogle hundrede kilometer. Se det selv

22. august 2011
Det skrev vi 6. juni 2011:
Meget tyder på, at Lauritz.com
har verdensauktionsmarkedets i særklasse mest uvidende og dummeste vurderingseksperter


Adam! Go'dav do!
Kig på den skulptur! Det er verdens mest berømte. Men de 125 selvpralende vurderingseksperter kender ikke navnet på skulpturen eller den verdensberømte kunstner. Kan man arbejde som grønthandler, hvis ikke man kender forskel på tomater og agurker? Nej, vel! Men hos Lauritz.com kan man åbenbart oppebære titel af vurderingsekspert, selv om man er totalt uvidende om det, man sælger. Det er dog utroligt!
Herunder beskrivelsen. Er de nu sikker på, det ikke er Eva, den forestiller? De har før haft svært ved at kende forskel på de to køn. Kig med

Nu solgt igen ...
Samme figur, i hvert fald samme foto, blev solgt 18. august 2011 for et bud på 900 kr. mod vurderingen på 4.000 plus salær. Men stadig som Adam efter en uge på nettet. Skal man le eller græde eller være ligeglad? Lauritz.com's påstand om
vurderingseksperter er og bliver en parodi. Sidst var det i Århus, hvor de efter flere dage rettede teksten. Men ved seneste salg, den 18., blev teksten ikke rettet. Figuren solgtes som Adam.


21. august 2011
Er det ikke bare herligt?
Den totalt ukendte kopi- og fidusmaler, Ben Crank, gør et af Christen Købkes kendte motiver til sit eget

Sælgeren: »OIL ON CANVAS BY NORTHERN ARTIST, BEN CRANK (UNSIGNED, BUT FROM A PORTFOLIO OF HIS WORK). SUBJECT: DANISH RIVER SCENE. A VERY NICE PAINTING, USING WARM COLOURS. VERY EASY ON THE EYE. UNFRAMED, BUT COULD BE SO MUCH ENHANCED WITH THAT "RIGHT" FRAME. SIZE: 45CM X 35CM«
Er det ikke bare en herlig tekst! Fra malerens egen »portfolio«. Et tyvstjålet motiv gør kopimaleren til sit eget. 
Billedet kunne heldigvis ikke sælges. Se det på eBay.


20. august 2011
Hvordan kan der være BUS
på en ukendt maler?

Lauritz.com, Malmö: »Okänd Konstnär, Parismotiv (BUS). Varenummer: 2325523. Parismotiv. Olja på duk. Signerad. 30 x 40 cm«.
BUS er det samme i Sverige som cd i Danmark, følgeretsvederlag til kunstneren. Men det er lidt af en gåde, hvordan Lauritz.com kan opkræve BUS, når man ikke kender maleren. I øvrigt er maleren ikke ukendt, og signaturen burde være til at tyde, når man råder over 125 vurderingseksperter. Vi hjælper lidt. Maleren er født i Borås. Kig med. 

19. august 2011

Svensk auktionshus politianmeldt
  
En svensk kunsthandler har politianmeldt Sikö Auktioner i Helgedal, Kristianstad, da han mener, de to skulpturer herover er falske. Figuren tv er solgt for 43.000 svenske kr. Den er stemplet Miró, men anmelderen mener, det er en forfalskning. Sikö's beskrivelse: »Bronsskulptur på stenplatta, gravyr baksidan se foto. Även andra material än brons i skulpturen. Vi tolkar gravyren som Miró 7/9. Lagning översta delen, ca 5kg H=40 cm. Objektet säljes utan några som helst uttalanden om ursprunget«. Skulpturen th, som til forveksling ligner »Skriget«, er under hammeren i øjeblikket. Katalogteksten lyder: »Bronsskulptur på stenplatta, gravyr sidan se foto. Även andra material än brons i skulpturen. Vi tolkar gravyren som E.Munch, ca 7kg H=53 cm. Objektet säljes utan några som helst uttalanden om ursprunget«.
De to  skulpturer sælges altså ikke som ægte Miró og Munch, men anmelderen mener, de er falske og derfor ikke må sælges, uanset hvad de sælges for at være.
Se »Miro«. Se »Munch«


Det har vist ikke meget
med Mogens Koch at gøre

Lauritz.com: »Mogens Koch 1898-1992, Regalsystem in Buche, für Rud Rasmussens (15). Varenummer: 2323228«. Det ligner bestemt ikke Mogens Kochs berømte reolsystem. De ser vist meget anderledes ud.
Tag en tur til Hamburg.


18. august 2011
Maleren er ikke helt ubekendt
Smut til Lauritz
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, olie på plade, interiør med kvinde og barn. Utydeligt signeret. 46 x 59«.
Vi hjælper lidt. Maleren har delt atelier med Storm P.

Maleren er ikke helt ubekendt
Smut til Lauritz
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, olie på lærred. Hedelandskab med huse i forgrunden. Signeret. H. 62 x 99 cm«. Vi hjælper lidt. Maleren har ikke delt atelier med Storm P.
(Nu har de dygtige vurderingseksperter efter flere dage fundet ud af, at det er malet af Aage Giødesen. Men de skriver ikke, at teksten er ændret).


17. august 2011


Ikke malet af Søren Edsberg

Lauritz.com, Herlev: »Søren Edsberg Andersen. Motiv med køer, olie på lærred, sign. Edsberg. 40 x 50 cm«
Her har vi Søren Edsberg. Han har ikke malet de tre køer, men han ved, hvem maleren er. Det burde 125 kunstvurderingseksperter også vide. Se køerne
(Det tog tre dage for Lauritz-eksperterne at finde ud af, at de tre køer var malet af Knud Edsberg. De har nok spurgt Søren, da det er svært at forestille sig, at de har så stor indsigt udi vurderingens kunst, at de selv fandt ud af det. Og teksten er naturligvis ikke rettet).

Har du for mange penge, så forær dem
til Bengt Sundstrøm, Lauritz.com ...


Det kan du fx gøre ved at købe vognen herover hos Lauritz.com for vurderingsprisen 9.935 kr. (HER) i stedet for at købe den for 4.495 kr. (HER).

Hvem er maleren Hack Kampmann
1879-1951? Vi kender ham ikke ...
(En læser henviste til en tekst af Susanne Lund, som har skrevet om Hack Kampmann. Vi takker! Læs her). Flere har givet oplysninger, fx at arkitekten havde tilknytning til Vrads, hvor motivet er fra Læs her. Endvidere er han omtalt med foto i udstillingskataloget fra Sophienholm i 2006, »Sommerskær. Christiansø og Kunstnerne«.  
En læser skrev: »Hack Kampmann havde to sønner Christian og Hans Jørgen. Sidstnævnte malede ligesom sin far akvareller«.
Vi takker for alle henvendelser. Tilsyneladende er det svært finde ud af, hvem der maler hvad i familien.


Lauritz.com: »Hack Kampmann 1879-1951 cd . Varenummer: 2323020. Parti fra Vrads. Akvarel. Sign. monogram HK og dateret 1918. 23 x 29 cm«.
Vi kender den berømte arkitekt Hack Kampmann, men vi tror ikke, han har malet dette billede. I øvrigt døde han i 1920. Lauritz.com har tidligere, i 2008, solgt en akvarel af Hack Kampmann (1879-1951). Kender nogen maleren, så råb venligst op. Gå til Lauritz.

Det var dog en kolossal høj pris

Lauritz.com: »Danske Designere. 13 bøger«. Solgt 16. august 2011 for 4.415 kr. inkl. salær. Det er rundt regnet tre gange så meget, som de kan købes for hos antikvarboghandlerne. Og vil man have det bind med, som mangler, kan man hos Kunstnyt.dk købe de 14 bind for 1.500 kr. Vi har et ekstra sæt. Se salget.

16. august 2011
På den anden side Sundet
Allan Karms-forfalskning
fra de glade 70'ere til salg

Kjell Nilsson, Malmö: »Very interesting oil on canvas by listed Danish artist Allan Karms, born 1933«.
Very interesting! Ja, det må siges. Billedet er pivende falsk, stammer fra de glade 70'ere, hvor kunsthandler Otto Thulin blev frikendt i byretten for at have solgt 73 malerier, som Allan Karms erklærede falske. Ja, du læste rigtigt! Det kunne Karms ikke bedømme, lød dommen på. Også dengang var der støj i hovedet hos dommerne. Bag på billedet herover sidder et udstillingskatalog. Det er også falsk, ikke lavet af Allan Karms. Kig forbi Karms' homepage.
Tag til Malmö. Læs om den idiotiske retssag i 1976. 
Maleriet er ikke mere til salg. Nu står der: »This listing was ended by the seller because the item is no longer available
«. Sælgeren har fået at vide, at det er et falskneri. Men det falske maleri og den falske tekst er ikke fjernet, og den plejer at stå på eBay i 6 måneder. Ikke særlig smart.

15. august 2011
Lauritz.com's overvurderingseksperter
fortsætter succesen med kostbare slips
Se de kostbare slips
Lauritz.com: »Parti sidenslipsar, 28 olika färgkombinationer. Totalt 180 st.«. Solgt 14.8. 2011:
Vurdering: SEK 54.095. Hammerslag: SEK 2.300  
Det skrev vi 19. juli 2011 (scroll evt. ned):
Lauritz.com Helsingborg: »Parti sidenslipsar, 34 set à 5 st. Totalt 170 st. i olika färgställningar och mönster. Utlämnas i 3 st. transportkartonger à 75x35x10 cm«.
Vurdering ca. 47.766 kr. Hammerslag 1.531 kr.
Kan slipsene sælges for 280 kr. stykket, så er det en god forretning kun at have givet en god 10'er stykket. Kig her

14. august 2011
Igen lyver Lauritz.com, så det brager

Igen lyver Lauritz.com, så det brager

Lauritz.com: »Guldsmedearbejde fra juveler Nardi Venezia. Vurdering 111.935 kr.«. Samt Lauritz.com's standardfidusteks: På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Der har vi den igen. Samme fisk har lige været til salg, 12. august, til samme vurdering, 111.935 kr., uden at blive solgt, fordi den ikke nåede mindsteprisen på 47.718 kr. Man ved altså ikke, hvor lidt nogen ville have budt. Det kunne fx kun være 10.000 kr. Det eneste, man ved er, at 47.718 kr. var for høj. Med samme varenr. 2316793 kører auktionen nu bare videre, og med samme vurdering. Igen ren Lauritz-plat.
Følg selv med.


13. august 2011
100 kroners fidusmaleri vil platugle på eBay have næsten 400.000 kr. for som ægte Monet

Sælgeren: »Claude Monet: original oil painting on canvas. This beautiful artwork comes from inheritance and I have no provenance or documents or papers for this piece. Also I do not know the name or the date for this painting«.
Nej, der findes sjældent proveniens og papirer på fidusmalerier. Utroligt, dette salg ikke bliver stoppet af eBay. $75.000 kan det købes for. Idiotisk! Se det.


12. august 2011
Efter fire døgn har Lauritz-eksperterne endnu ikke fundet ud af, at de har solgt 100-vis af denne maler
(Så blev også den rettet. Ikke uden at oplyse det. Men navnet er ikke korrekt stavet)

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär, interiör, oljemålning på duk, 50x40 c, Otydligt signerad«.
Man kan næppe påstå, at Lauritz.com-folkene følger ret meget med i, hvad der sker hos Lauritz.com. Det må efterhånden være flere hundrede af denne maler, Lauritz har solgt, samme letgenkendelige malemåde og signatur.
Tag en tur til Stockholm

11. august 2011
Det går rigtig-rigtig godt for de dygtige vurderingseksperter hos Lauritz.com
12.8. Rettet uden at oplyse, teksten er rettet.

Herover før. Herunder efter. Og så kan deLuxe-eksperterne ikke stave til malerens navn

Lauritz.com: »Peter Ilsted: Interiører med kvinder. Mezzotinter. Begge tilskårne; fremstår uden signaturer. Mål incl rammer: 35 x 32 cm. incl. rammer (2) «
Påstår man, at de to billeder er af Peter Ilsted, så er man en katastrofe som vurderingsekspert. Det er ikke Ilsted, men en helt anden maler. Og der er ikke tale om mezzotinter, men reproduktioner et eller andet sted fra. Den originale maler lavede ikke mezzotinter. At vurdere til 3.695 kr. er bondefangeri ud over alle grænser, her er udelukkende tale om rammernes værdi. Selve trykkene er værdiløse. Fik vi bemærket, at det foregår i Odense, hvor deLuxe-eksperterne Flemming Have Poulsen og Leif Tingkær fører sig frem? Klik til Lauritz.


Lauritz.com-»eksperterne«
bliver ved og ved med ulovlige fup og fidus-vurderinger

Lauritz.com: »Uwe Max jensen. Akryl på tryk- modifikation. 'Kitty UW'. Begge signeret på bagsiden. Største lysmål til sammenligning: 39x49 cm. Original stand, uden glas. (2). På denne vare svarer vurderin- gen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Det er kun få dage siden, den 5. august, at samme to billeder fik hammerslag på 300 kr. mod vurderingens 2.495 kr. Nu er de igen til salg, med samme vurdering. Ubegribeligt, det bliver ved med at gå godt for Bengt Sundstrøm. Forbrugerombudsmanden har lige politianmeldt TDC for vildledende markedsføring. Hvis ikke det er groft vildledende og ulovligt at vurdere to billeder til 2.495 kr., som få dage forinden er solgt for 300 kr., så ved vi ikke, hvad vildledning er. Se det.
Se salget den 5.8.


Lauritz.com sælger spændende
kunstværk af Anne Tholstrup 


10. august 2011
Lauritz's vurderingseksperters research er ikke overvældende imponerende
(Nu rettet til Svanholm 367 (hvad betød 823 i enden?), men det kat. nr. henviser hos Svanholm til året 1890. Er der måske tale om to forskellige billeder? Enten er henvisningen til kat. nr. 367 forkert, eller også er Svanholms placering af billedet under 1890 ikke rigtig. Det er vigtigt, at man kan stole på proveniensen. Kan man det her?)

Lauritz.com: »Laurits Tuxen. 'Kornets velsignelse', olie på lærred klæbet på træ, sign. monogram LT samt dateret 91. 17 x 24 cm. Indrammet i Kleisramme. Litteratur: Lise Svanholm: 'Laurits Tuxen. Europas sidste fyrstemaler', kat. nr. 367823«.
For det første findes kat. nr. 367823 ikke i Svanholms Tuxen-bog. Sidste nr. er 1347. Enhver med bare mindste kendskab til Tuxen ved, at han ikke har malet 367.823 malerier.
For det andet er maleriet en skitse til et større med samme titel, som måler 116x157 cm. Og yderligere tre findes, med målene 73x105 cm samt 42x48 cm (hos Svanholm og 45x63 cm hos Bruun Rasmussen, solgt i 1997. Disse fire er »færdige«, detaljerede billeder, mens det hos Lauritz er en løst malet skitse. Men det er sikkert ægte nok, det ser det ud til, men er ikke registreret i Svanholms bog under 1891. Det kan dog være en fejl. Gå til Lauritz.


9. august 2011
En flad 50'er for en ægte
Uwe Max Jensen-banan

Lauritz.com: »Modificeret komposition- 'Skagen banan'. Sign. Uwe max Jensen på bagsiden. 37x58 cm. Uindrammet«. Vurderingen var sat til 1.895 kr., men fik hammerslag på 300 kr. Det giver et overskud på 50 kr. til sælgeren. Nu er Uwe Max Jensens maleri ikke en rigtig modifikation, som det kendes fra Asger Jorn, Kirkeby og Marco Evaristti, som malede oven på originale malerier, Evaristti på kostbare værker af Jorn, Egill Jacobsen m.fl. Billedet er fjernet på Lauritz.com pga cd. Et par andre billeder af Uwe Max Jensen, vurderet til 2.495 kr., fik også hammerslag på 300 kr. Så en ekstra 50'er til sikkert samme sælger.

8. august 2011
I Californien kan de heller ikke finde
ud af Alfred Larsen og Alfred Larsen

Danske auktionshuse og kunsthandlere har meget svært ved at finde ud af, om det er den ene eller den anden Alfred Larsen. De sælger som regel billederne for at være malet af maleren, som døde i 1946. Også i tilfældet herover. Men det er det ikke. Og prisen er langt højere end normalprisen, $1.250, ca. 6.500 kr. Det bør ikke koste over 500 kr. Se det på eBay.

7. august 2011
Han kan koste flere millioner
Et »næsten ægte« maleri af Englands berømte maler, Thomas Lawrence (1769-1830) kun vurderet til 5.000 SEK

Bukowskis, Stockholm: »243831. THOMAS LAWRENCE, tillskriven, olja på duk, England. Tiggande kvinna med käpp och pojke. 40x53«.  
5.000 svenske kroner lyder ikke af meget for et maleri tilskrevet berømte Thomas Lawrence, som kan koste flere millioner. Tilskriver man et maleri, er det ensbetydende med, at man ikke er er helt sikker, men meget tæt på at være det. Nu synes vi slet ikke, det ligner Thomas Lawrence, det er portrætter på en anden måde, han maler. Der er heller ikke den store bydelyst.
Tag en tur til Stockholm.

6. august 2011
Lauritz.com's vurderingseksperter vurderer værdiløse Jorn-tryk til samme pris som ægte Jorn-litografier
Se med
Lauritz.com 4.8.2011: »Asger Jorn 1914.1973 cd (2). To abstrakte kompositioner. Litografier. Begge sign. i trykket. 19 x 16 cm (37 x 34 cm) samt 29 x 38 cm (40 x 48 cm). (2) Varenr: 2314666. Vurdering 3.095 kr.«
Lauritz.com 5.8. 2011: Asger Jorn 1914-1973 cd. (2).. To abstrakte kompositioner. Litografiske tryk. Begge sign. i trykket. 19 x 16 cm (37 x 34 cm) samt 29 x 38 cm (40 x 48 cm). Forside til katalog fra Toots and Sons udstilling. Bemærk: ændring i tekst. (2) Varenr: 2314666. Vurdering 3.095 kr.«.
Først var det litografier, så ændret til litografiske tryk. Men vurderingen blev ikke sat ned. Samme tryk herover har Lauritz.com flere gange forsøgt at sælge som litografi, selv om virkeligheden er den, at billedet er skåret ud af Van de Loo-bogen og faktisk værdiløs. Det er som at klippe et billede ud af avisen. En vurdering på over 3.000 kr. for de to tryk er næsten 3.000 for meget. Det bør kun være rammerne, der bydes på og teksten derfor være: To rammer med reproduktioner af Jorn.


5. august 2011
Et af verdens mest kendte malerier
er ukendt for Lauritz-eksperterne

Lauritz.com: »Unbekannter Künstler, kleines Bild im Rokokostil 'Schaukelnde', Gouache auf Kunststoffplatte, gerahmt, hinter Glas, unten rechts signiert 'Mara'. H 12cm, B 9cm «.
Her ser vi, som adskillige gange før, at Lauritz.com gør en malers kopi af et berømt maleri til kopistens eget.  Klik her


4. august 2011
Mere fup og fidus fra Aalborg
Se falskneriet
Lauritz.com Aalborg: »Emilie Mundt 1842-1922 og ubekendt maler 20.årh. (2). Varenummer: 2313763. Én sign. E. Mundt«.
Emilie Mundt maler overhovedet ikke på den måde. Og hun signerer heller ikke, som herunder.


Signaturen herover sidder på blomsterbilledet. Hverken maleri eller signatur har på noget tidspunkt været i nærheden af Mundts palet.

Sådan ser en ægte Mundt-signatur ud. Den findes på et maleri, tidligere solgt af Lauritz.com.

Grin, græd eller tag dig til hovedet
Hvem er ansvarlig for Lauritz.com?
Bevidst forsøg på svindel
... eller »bare« uduelighed?

Nu er de ikke mere malet af Knud Agger. Eller er det kun nettet (kunstnet) på det ene billede, der er ubekendt? 

Billederne herover har ikke det fjerneste at gøre med Knud Agger. Som enhver, der har gået i skole, kan læse sig til og se, er der tale om motiver fra Agger, mens billederne er signeret i højre side. Kvaliteten er lysår fra Aggers kunst, og at sætte de to amatørbilleder i forbindelse med hans navn er så tåbeligt, at man tager sig til hovedet. Klik ind på Lauritz ... hvis du gider.

3. august 2011
Vi tror ikke, det er et oliemaleri
Vi tror, det er et olietryk

Lauritz.com: »Okänd konstnär. Olja på träpannå. Motiv av rokokodam. Bär signatur. 25x20 cm « 
Kendt motiv af kendt maler. Det oser langt væk af olietryk. Ligner ikke en malet kopi. Kig med (udsnit)

2. august 2011
Fidusmaleren Carl Alring
er ikke 97 år


Lauritz.com: »Carl Alring født 1914 cd. Varenummer: 2312781. Olie på lærred. Sydlandskparti med bjerge ved sø. Sign. Alring. 81 x 114 «. Se det.
Foto: Kunstnyt
Carl Alring er den eneste fidusmaler, der omtalte sig selv som fidusmaler. Men han er ikke 97 år. Faktisk er han død for flere år siden. Herover er Alring fotograferet på udstillingen Kunst eller Fidus på Sophienholm i 1982, hvor han viser en kvindelig fan, hvor mange penge han havde tjent på sin fiduskunst. Se fra udstillingen.

1. august 2011
Det bedste forsvar er et angreb
Den »talentfulde kunstmaler«
Niels Davernum hader sandheden
 – især den om ham selv og Lauritz.com
Læs hans seneste udskejelser

Den fugl bryder vi
os bestemt ikke om 

Så blev også den deLuxe-auktion annulleret. Det går fortsat godt for Lauritz.com's vurderingseksperter
(fortæl det ikke til Niels Davernum)

Lauritz.com: »Johannes Larsen. Akvarel på papir. Indrammet bag glas. Motiv af strandskade på sten. Signeret med monogram. Fremstår med pletter i arkets ene side. 36 x 29. Varenr. 2312002«.
Den måde sætter Johannes Larsen ikke et motiv op. Han laver ikke en skæv horisont. Han maler ikke sten som her. For slet ikke at tale om den fidusagtige nederste del til venstre. Og selv om der er gjort et ihærdigt forsøg på at efterligne den originale signatur, så halter også noget her. Vi gi'r ikke fem flade øre for deLuxe-eksperternes påstand om, at det er en ægte uforfalsket Johannes Larsen. Se det med egne øjne.


31. juli 2011
Det må vist være en hemmelig verdensrekord, som kun Lauritz.com's eksperter kender

Lauritz.com: »Christian Pedersen Bellinge (1897-1984), cd. Varenummer: 2310246. Olie på lærred. Marklandskab. Sign. samt dateret Chr. P. Bellinge, 1959. 101 x 131 cm «.
Maleriet er vurderet til 21.695 kr. Det har Lauritz.com tidligere solgt et tilsvarende maleri af Pedersen Bellinge for, skriver de. Kan vi ikke få at vide, hvor det er solgt? 17.9. 2010 fik sælgeren 150 kr. for et. Følg med her.

30. juli 2011
Nulevende kunstnere henter store
penge hos Lauritz.com for tiden

I forgårs, 28. juli, var det den store kunstner, Niels Davernum, som skovlede en større gevinst hjem på maleriet herunder. I går. 29. juli, var det så Ove Hvistendals tur med billedet herover. Da der ikke er sat cd på må det formodes, at det er Hvistendals selv, som er sælger. Vurderingen var 3.695 kr. og hammerslaget 325 kr. Det giver dejlige 75 kr. ind på bankkontoen, fratrukket de 250 kr. i salær. Hvad koster et nyt stykke lærred og en ramme i det store format? Kan det samlet fås for under 500 kr.? 
Lauritz.com: »Ove Hvistendal. "Fantasi over Big Ben", olie på lærred. S/b Ove Hvistendal 1991. 185x145 cm «
En lille ting: Man nævner altid højden først. Se det.

29. juli 2011
Hvor længe kan Lauritz.com's  »vurderingseksperter« få lov til at fylde potentielle købere med løgn og bedrag?

Dette storslåede kunstværk herover var i går, 28. juli, under hammeren for tredje gang. De to første gange gik det for en slik i forhold til den vanvittige vurdering. Det gjorde det også i går, tredje gang, med et hammerslag på 1.100 kr. mod vurderingen på 9.695 kr., den samme vurdering alle tre gange, hvorfor det igen kan konstateres, at Lauritz.com lyver stærkere end ti vilde heste kan rende. Lauritz.com: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.« Den tekst er gang på gang afsløret som løgn og bedrag. Helt samme maleri solgtes så sent som 19. juli 2011, kun ni dage tidligere, for 675 kr. i hammerslag. Det kan vel næppe påstås, at en pris på 675 kr. er det samme som 9.695 kr.
Og så er maleriet i øvrigt ikke vedhæftet cd, hvad det skal. Det er kun første gang, en maler kan sælge det samme maleri uden afgiften. Så nu er det altså to gange solgt uden cd. At det så ikke har nået de 2.200 kr., som udløser afgiften, er uden betydning. Prisen er jo ikke kendt, når det udbydes. Se tredje gang.

28. juli 2011
Det må være det
længslevende på eBay

The eBay-seller: »Danish School Mid 20thC Washday Rural Oil Painting. A fine figural, oil on artist's canvas, signed "Ballhorn or Ballborn" "Denmark", and dated 1950 and framed - approx 21 X 25 inches (53.34 X 63.5cm)«
Er det fire eller fem år, billedet herover nu har været til salg på eBay? Vi kender ikke maleren, men flere i Danmark hedder Ballhorn, de fleste i Sønderjylland. Vi har talt med et par af dem, men de kender ikke maleren. Det er ikke den store kunst, ret så naivt malet, men det har en kolossal overlevelsesevne. Kig forbi eBay.

27. juli 2011
Hvem lyver? Niels Davernum
eller Bengt Sundstrøm?


Maleriet herover af Niels Davernum fik 25. juli 2011 hammerslag på 1.850 kr. Vurderingen var sat til 9.695 kr. Men hvem har sat vurderingen? Davernum skriver til Kunstnyt.dk: »Og det er Lauritz ret at sætte vurderingen i samråd med sælger«. Og Bengt Sundstrøm skriver: »Lauritz.com medtager udelukkende varer, der er beskrevet og vurderet af vores egne vurderingseksperter. Eksperterne beskriver varen efter bedste overbevisning faktuelt og objektivt«. Kan man læse, så betyder de to tekster ikke det samme. Taler Davernum sandt, så lyver Bengt Sundstrøm, som er ansvarlig for Lauritz.com's retningslinjer. En vurdering på små 10.000 kr. for et maleri af Davarnum virker helt hen i vejret. Man tror næppe, nogen kunstkyndig får hjertebanken af hans skilderier. Og kigger man sig lidt omkring, får man megen rigtig god kunst for 10.000 kr. Det ser ud til, at Davernum, hans kæreste og en nær veninde kører et selvstændigt galleri i Lauritz-com's navn. Og så fastholder Davernum, at der af hans kæreste, Lone Rugård, er solgt noget for over 10.000 kr. i et seriøst auktionshus. Men han fortæller ikke hvor. Kig med.

26. juli 2011
Ah ha! Ser man det! Abildgaard, mener Lauritz-eksperterne i hovedbunkeren i Herlev ...

Herover før.                                        Herunder efter

Lauritz-eksperterne rettede hurtigt teksten fra tilskrevet til kopi. Læg mærke til, at vurderingen stadig er den samme, 10.000 kr. Da et maleri tilskrevet – som sælger derved mener kan være ægte – normalt har en langt højere værdi end en kopi, ser vi altså, at de dygtige Lauritz-deLuxe-eksperter vurderer så godt som ægte på lige fod med kopier. Hvor er i øvrigt det originale?

Lauritz.com: »Nicolai Abraham Abildgaard, tilskrevet. 'Den sovende Aeneas beskues af en kvinde'. Olie på plade. Betegnet to steder på bagsiden: Abildgaard samt abildgaard pinx. Inventarnr. 5518. 31 X 35,5 cm. «

Vi har meget svært ved at forbinde disse to kroppe til Abildgaard. Temmelig meget halter i proportionerne.
Bag på maleriet er det betegnet Abildgaard og Abildgaard pinx. I gamle dage satte malerne i nogle tilfælde pinx eller pinxet efter deres signatur. Har malet, betyder det, underforstået, at det er malet af den person, som har signeret det. Det var kun maleren selv, som lod signaturen efterfølge af pinx eller pinxet. Det har naturligvis ingen betydning, hvis andre har gjort det, som i det aktuelle tilfælde, hvor det ikke er Abildgaard. Der er i motivet visse lighedspunkter med Abildgaards malemåde, men ikke nok til, at det er af ham. Og naturligvis er tydningen af gamle mærkater og auktionsnumre gjort ulæselige. Så den tror vi ikke på. Se det.

25. juli 2011
Lauritz.com afsløret ... igen
Det store kunstnertalent, Niels Davernum, bekræfter i mail til Kunstnyt, at Lauritz.com misinformerer. Læs her

Først var det en cigar i munden.
Nu er det en klarinet. Godt set!

 
Lauritz.com: »Unbekannter Künstler 'Portrait Buster Baileys beim Klarinettenspiel', Öl auf Leinwand (auf Holzplatte aufgezogen), gerahmt, unten rechts undeutlich signiert. 29x23 cm «.
Lauritz.com sælger ikke kopier, ved vi fra Lauritz.com. Hvad kan det mon så være herover? Det er i øvrigt ikke en kopi efter Buster Bailey, men efter Pee Wee Russell (1906-69). Nu har det været under hammeren flere gange, så det ses nok snart igen. Her seneste salg.

24. juli 2011
Er der nogen, som ved, hvad dette »salg« betyder?
-----------

Lauritz.com's altid knalddygtige overvurderingseksperter informerer hele tiden potentielle købere om, at de inden endelig katalogisering nøje undersøger billedernes proveniens (tidligere ejere), deres eget kæmpekartotek, i litteraturen samt koordinerer afdelingerne imellem.

Efter flere dage blev navnet rettet. Og stor ros for at oplyse, det er rettet.

Men det må de have glemt i tilfældet med billedet herover. Af samme maler har diverse Lauriz-com- afdelinger nemlig solgt snesevis. Motiv og signatur er så karakteristiske, at har man glemt det fra sidst (få dage siden), så trænger man til et genopfriskningskursus.
Lauritz.com: »B Lani ?, olja på duk. 69 x 59 cm«.
Ingen maler hedder B. Lani, det er det heller ikke signeret. Ak ja, ak ja! Se det.
 

23.juli 2011
Et par mystiske hammerslag
hos Lauritz.com på dansk maler


Disse to malerier herover solgtes begge 17. juli 2011.
De er begge lige store, 120x242 cm, og malet af den samme, Niels Davernum, som i lighed med veninderne Lone Rugård og Maya Dalo benytter Lauritz.com som deres galleri med cv lige til at klikke ind på. Begge malerier var vurderet til 9.695 kr. Billedet tv. fik hammerslag på 6.800 kr., mens det th. kun fik bud på 675 kr. Det blev straks sat til omsalg under nyt varenr., 2306079. Hvorfor det? Var det Davernum selv, som fik hammerslag på begge? Et par mystiske hammerslag, set i forhold til hinanden. Af Davernums gode kollega, Lone Rugård, fik et af hendes store kunstværker 15. juli hammerslag på 600 kr., også vurderet til 9.695 kr. Det kan næppe undre, at det hele foregår i Næstved.

Lauritz.com's meget, meget dygtige DeLuxe-vurderingsekspert Leif Tingkær
har siden 1970 virket som autoriseret taksator for skifteretten i Odense og siden 2002 arbejdet som ekspert på især billedkunst, bronzer og skulpturer.
Følger man lidt med på Kunstnyt.dk, så vil man bemærke, at denne dygtige vurderingsekspert ikke retter dokumenterede brølere, men lader som ingen ting. Det ses fx på auktionen herunder, hvor Ekspert Tingkær fortsat påstår, at maleren døde i 1972, men ikke desto mindre fortsat maler. Det er nu tredje dag maleriet er på med samme oplysninger. Det virker åbenlyst, at Tingkær ikke vil indrømme sine manglende kundskaber.

22. juli 2011
Lauritz.com har fundet endnu en maler, som malede efter sin død

Lauritz.com: »Otmar Weinreich f. 1888-1972, olie på lærred, sign. motiv fra Bovbjerg, sign. O Weinreich, Bovbjerg 72, 51x82 cm«
Død i 1972! Interessant, når man tænker på, at maleren har sin næste udstilling 9.-18. september 2011. De fleste kender historien om interiørmaleren C. Birksø, som fortsatte med at male efter sin død. Her har vi altså endnu et tilfælde. Læs mere om den afdøde maler.


Ikke alle købere hopper på Lauritz.com's misinformationer
  
Disse to Orrefors-vaser, vurderet af Lauritz.com til 3.695 SEK. stykket, fik 21.7.11 hammerslag på 750 SEK for den grønne, og 1.100 SEK for den blå. Hos Orrefors selv sælges de for 995 SEK stykket. Se her.
Har sælgeren selv givet 995 SEK stykket, så har det været en dårlig forretning.


21. juli 2011
Malede Kjarval på den måde?

Herover klik her                              Herunder klik her

I de to tilfælde herover ville det være rart med proveniens på billederne. Hvor de kommer fra. Noget ligner, mens en del ikke gør. Bedøm selv ... hvis du kan.

20. juli 2011
Hvem er Laur. Grejs?
Har Bruun Rasmussen overtaget nogle
af de mange dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com?

Så kom det rigtige navn på. Nu hedder maleren ikke længere Laur. Grejs.

Bruun Rasmussen, Havnen: »1132/569: Laur. Grejs: Folkeliv på Strøget, København. Sign. Laur. Grejs 48. Olie på lærred. 108 x 97. CD. Vurdering 3.000 kr.«
Her på redaktionen kender vi ingen maler, som hedder Laur. Grejs. Men uanset, hvem det kan være, så er billedet ikke malet af nogen Laur. Grejs. Det er det heller ikke signeret. Ikke bare noget, der ligner. Maleren er en af landets mest produktive, kendt for bybilleder, vesterhavsmotiver og mariner. Og de er så ofte til salg på auktionerne, at det er ubegribeligt, at Bruun Rasmussen ikke kender maleren, hvis signatur ikke er til at tage fejl af. Og hvordan kan BR sætte CD på en ubekendt maler? Kig forbi Havnen.

Hyp hyp ...
En parodi at bilde potentielle købere ind, at man er vurderingsekspert, når man ikke kender denne meget kendte maler
 
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Maleri af hest. Vare- nummer: 2302248. Olie på lærred. Sign. 29x35,5«
Man tager sig til hovedet. Lauritz.com's selvudråbte eksperter kender ikke maleren, selv om motiv og signatur er meget karakteristisk for maleren. Kender man ikke denne maler og malerens signatur, så er man helt og aldeles blank og burde skynde sig at finde noget andet arbejde. Enhver med blot periferisk kendskab til kunst kan se, det er en kvalitetskunstner. Men hos Lauritz.com kan de ikke. Se det.

19. juli 2011
Lauritz.com's overvurderingseksperter
også eksperter i at vurdere kostbare slips

Lauritz.com Helsingborg: »Parti sidenslipsar, 34 set à 5 st. Totalt 170 st. i olika färgställningar och mönster. Utlämnas i 3 st. transportkartonger à 75x35x10 cm«.
Vurdering ca. 47.766 kr. Hammerslag 1.531 kr.
Kan slipsene sælges for 280 kr. stykket, så er det en god forretning kun at have givet en god 10'er stykket. Kig her

18. juli 2011
Ingen hoppede på en ægte
Jorn-forfalskning på eBay

Kunstwerke 789, Pasadena, USA: »Asger Jorn (1914-1973) painting, acrylic on heavy paper (thin cardboard), signed lower right "Jorn" (no date, probably circa 1969); 22 x 28 inches (56 x 71 cm); perfect condition except for some paint loss; $40 shipping (U.S. Mail Express Mail); (200 Danish Kroner); Provenance: American collector bought modern art in Europe and shipped directly to California circa 1970; the collector died circa 1995; then to his wife; then to the present owner 2010; this painting was in storage for circa 40 years and probably purchased directly from Asger Jorn; only Paypal accepted; a beautiful painting; Jorn is a very important post-war abstract artist and forming member of COBRA; Jorn is considered one of the most important artists of the 20th century«.
Her er tale om ægte kunstsvindel. Maleriet bliver solgt som ægte Asger Jorn, hvad det absolut ikke er. Signaturen er forsøgt efterlignet, så her er tale om en kriminel handling med en salgstekst, som er det rene fup, en sang fra de varme lande. Fup, svindel og bedrag. Se falskneriet, som skulle være solgt 16. juli, men ikke fik et eneste bud. Ikke alle hopper på hvad som helst.
(Maleriet er lagt på igen, nu med sidste dag 23.7.
Vi har sendt sælgeren en mail og fortalt ham/hende, at maleriet er en forfalskning. Nu må vi så se, om det giver nogen reaktion).


17. juli 2011
Pottageskeer

Lauritz.com Roskilde: »Potageskeer fremstillet af tretårnet sølv, alle stemplet med sølvstempler. En ske fremstår med indskription. Vægt ca. 630 gram. (3)«.
Det må være en speciel form for Roskilde-pottageske.


16. juli 2011
Flip, Flap og det rene Flop ...

Maleriet herover vurderede de meget dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com Næstved til 9.695 kr. inkl. salær og gebyr. Klokken lidt over 20 i går, 15. juli, fik det hammerslag på 600 kr. Vurderingen på 9.695 kr. skyldes, at det har Lauritz.com før solgt hendes billeder til, skriver de. Men ikke hvor, det er sket. Se flopsalget. 
Det var så det. Så er der maleren, som hedder Lone Rugård. Udover at male skrækkelige billeder og skrive digte på aftenskoleniveau, opfører hun sig som et FÆHOVED. Læs her om konen.


15. juli 2011
Hvad er nu det for noget, Lars?

Paul Gaugain 1911-1979 Cd. Hvem er nu det? Vi kender kun Paul Gauguin 1848-1903. Se mere i Vejle
Kopi-reglerne er knald i låget

Lampen herover var sat på auktion hos Preben Randløv på ebuy.dk, men Louis Poulsen, som har rettighederne til PH-lamper, har bedt Preben Randløv om at fjerne lampen. Se den. Her på Kunstnyt.dk har vi stor forståelse for ophavsret og ved, at Louis Poulsen jagter overtrædelser over hele verden. Vi vil ikke forsvare Randløvs salg, men pege på de rent ud sagt idiotiske regler omkring kopi-varer. Prøv at kigge forbi Voga.com og se kendte danskere, bl.a. Thomas-Vild med dans-Evers Poulsen rose kopivarer. Det er pinligt, Thomas! Firmaet vader i kopier af PH-lamper, møbler af Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Wegner og andre berømte navne, danske som internationale. Også malerier, af bl.a. Warhol, kan købes i firmaet. Det er ifølge E.U. lovligt, fortæller en tidligere DR-medar- bejder, Henrik Dahl. Men hvad med moralen, hr. Dahl?
Som det fremgår af Ekstra Bladet, kan det koste dyrt at tage kopivarer med hjem fra rejser. Blandt eftertragtede kopivarer er tasker, kopier efter Gucci, Dior, Luis Vuitton. Herunder er det ladninger med kopitasker af mærkerne D&G og PRADA på et loppemarked i Spanien. Samt kopi-solbriller.

Foto: Kunstnyt.dk


14. juli 2011
Endnu en kopi
Et af verdens mest kendte malerier har de dygtige Lauritz- eksperter i Aalborg aldrig set

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner 19.årh. Varenummer: 2299827. Olie på lærred. Interiør med kvinde. Signeret svagt. 45x41 cm«.
Det originale maleri hører blandt verdens absolut mest berømte. Kopien herover er ikke, som påstået, svagt signeret. Det er klart og tydeligt signeret med originalmaleriets kunstnernavn. Og der står oven i købet, at det er en kopi. Kan de ikke se det i Aalborg, så af sted til en optiker. Se på det.

Nu har de dygtige kunsteksperter fundet ud af, at det er en kopi efter Vermeer. Imponerende!
Det stod der før:


13. juli 2011
Så er den rivende gal igen
Ros til Lauritz Næstved
Ris til Lauritz Herlev
500 kr. for 82
Lauritz.com Næstved (herover): »Richard Mortensen "ALBUM", Samlerens Forlag 1980. (2). Vurdering 1.000 kr.«. Kig med.

1.500 kr. for 2

Det gik hurtigt med at annullere auktionen. Kort tid efter offentliggørelsen på Kunstnyt.dk

Lauritz.com Herlev (herover): »Richard Mortensen. Komposition. Par litografier, sign. Richard Mortensen, begge nummereret 38/75. 21 X 31 cm. (49 X 37 cm.). (2). Varenr. 2290000. Vurdering 1.500 kr.«. Kig med.
Richard Mortensens Album indeholder 82 tryk. På nettet ligger prisen fra 450-1.000 kr. Så Næstveds vurdering for to bøger til 1.000 kr. er rimelig nok.
Men i Bengt Sundstrøms hovedbunker i Herlev er den som så ofte før rivende gal. Her er vurderingen for de to herover 1.500 kr., næsten 1.900 kr. med salærer. Helt grotesk, da de to billeder, som ikke er originale nummererede og signerede litografier, som beskrevet, men to tryk, rene reproduktioner, revet ud af en af de 2.000 bøger, som oplaget findes i. Det svarer til omkring 8.000 kr. for alle 82 tryk, som Næstved- afdelingen har vurderet til 500 kr. plus salær. Lidt af en prisforskel inden for samme firma. En af bøgerne kan på nettet købes for 900 kr. med dedikation fra Richard Mortensen til fiduskunstens fjende Number One, Alex Steen.


Kender Bruun Rasmussen
ikke originalmaleriet?

Bruun Rasmussen Århus: »1131/1131: Ubekendt maler, 20. årh. : Fiskere på stranden. Sign. A. N. Olie på lærred, monteret på plade. 13 x 20. (2)«
Det kan godt være, at maleren herover er ubekendt. Men motivet er en direkte kopi efter en meget kendt Skagensmalers meget kendte skagensmaleri. Kig med.

12. juli 2011
Lars, er du sikker på, det er
malet af A.E. Kieldrup?

Lauritz.com Vejle: »Anton E. Kieldrup 1827-1869 . Varenummer: 2291404 . Portræt af ung kvinde i sort kjole med rødt bånd om halsen. Olie på lærred. Sign. AEK. 1851. 36,5 x 30,5 cm.
Jeg har aldrig set et portræt af Kieldrup. 30 års gennemgang af Kunst under hammeren viser ikke et eneste. I Artprice.com er der ingen, og i de år han udstillede på Charlottenborg, fra 1849 til 1869, udstillede han udelukkende landskaber, i alt ca. 65. Og i Weilbach er der ingen oplysninger om, at han skulle have malet portrætter. Danske museer ejer 27 af ham, ingen portrætter. I øvrigt ser signaturen lidt forkert ud, synes jeg. Det er udmærket malet, men jeg tror ikke, det er af Kieldrup. Se det.                               pjm 
Lars Fuglsang-Madsen skriver til Kunstnyt.dk:
»Et portræt af Kieldrup er sjældent, men ikke desto mindre føler jeg mig overbevist om ægtheden, sikkert et portræt lavet til et familiemedlem. De fleste unge kunstnere har på et eller andet tidspunkt testet sig selv af på et felt, som de sidenhen forlader«.


11. juli 2011
Kopier Kopier Kopier
KOPI
Lauritz.com Vejle: »Dansk maler. Hollandsk interiør med ungt par. Olie på lærred. Sign. monogram. 99 x 111 cm. Se det 
Lars Fuglsang-Madsen oplyser i en mail, at maleriet herover ikke er fra en kinesisk kopifabrik, da det er malet omkring 1930-40. Det fremgår af teksten, at det er en kopi, men ikke efter hvem. Måske kan man finde originalen ved at klikke ind her.

KOPI
Lauritz.com Düsseldorf: Ubekendt kunstner 'Knabe auf einem Felsen am Meer', olie på lærred, træramme med stuk, signeret forneden til højre. 60x50 cm. Se det Og det
KOPI
Lauritz.com Odense: »Ubekendt kinesisk kunstner. Figurkomposition. Akryl på lærred. Sign. samt dateret 08. 60x70 cm. Fremstår med enkelt trykmærke« Se det
Kineserbilledet stod kun ganske kort tid, før den røde tekst herover kom på. Det plejer at være ensbetydende med, at auktionen er stoppet.
Samtlige tre billeder herover er direkte kopier efter berømte maleres kendte malerier. Det er især skuffende, at det ene, det øverste, er sat til salg i Vejle. Og vi tror ikke, det er en dansk kopist, som har malet det. Vi tror, at alle tre kommer fra Made-in-China-kopifabrikker.

10. juli 2011
Havestole i polyrattan (6)
Varenummer: 2296255
Nyproduceret vare

Lidt Lauritz.com-statistik:
34 auktioner afsluttet 8. og 9. juli 2011. 12 numre ikke solgt. Henholdsvis vurdering og hammerslag i kr.:
1500/400, 800/300, 3000/925, 1000/325, 1800/675, 1.000/1850, 7500/1000, 2400/900, 4000/825, 3000/725, 15000/3100, 10000/3300, 13000/3200, 12000/2600, 13000/3100, 4200/1150, 21500/3000, 18000/3500, 9000/2700, 7000/2100, 3500/775 og 18000/4200.
Aalborg-afd. er flyttet til nye lokaler. Og det er gået helt godt. Samlet vurdering for de 22 numre 161.200 kr. + 20% salær. Samlede hammerslag 30.450 kr. Med forbehold for rigtig sammentælling. For ikke så længe siden fortalte Bengt Sundstrøm i tv, at alle hammerslag i gennemsnit nåede 80% af vurderingen.
De seks havestole som linkes til øverst var vurderet til 6.000 kr. + 20% salær + gebyr UDEN mindstepris.
Ingen ville altså betale 300 kr., som er mindstebud, i hammerslag for seks stole vurderet til over 7.000 kr. 

9. juli 2011
Ka' det virk'lig passe, at Harald Hansen har malet billedet herunder? Ligner nu ikke helt hans malemåde og motiv.

Lauritz.com: »Harald Hansen 1890 - 1967 cd. Varenummer: 2294867. Marineparti. Olie på lærred. Sign. Harald Hansen. 30 x 40 (45 x 55) cm«.

Her på redaktionen har vi meget svært ved at se, at billedet er signeret Harald Hansen. Det eneste tydelige er et H. Vi tror ikke, det er malet af Harald Hansen, hvorfor det heller ikke er ham, som har signeret det.
Tag en tur til Lauritz.com i Helsingør. Start her.

8. juli 2011
Vi vil også ind imellem være
positive over for Lauritz.com
(Når der er grund til det)

Lauritz.com, Vejle: »Henry Heerup. Fugl, sol og hjerte. 1946. Olie på krydsfinér. Sign. Heerup -46. Cirka 39 x 80 cm. Malet på en ikke helt rektangulær krydsfinér plade med små sømhuller langs kanten. Vurd. 30.000 kr.«.
Lars Fuglsang-Madsen har været en stor gevinst for Lauritz.com, og i øjeblikket har han et godt udvalg af god moderne kunst til små og store penge.
Tag en tur til Vejle.

7. juli 2011
Kunstnyt.dk bringer ikke dagligt 300 genudsendelser, som tv-kanalerne gør.
Vi nøjes med en enkelt, den herunder, hvor vi 18. juni skrev:

Bengt Sundstrøm:
»Lauritz.com har selvsagt ingen interesse i at sælge fejlbeskrevne varer eller kopier. Dels er det mod vores etik, dels lever vi af vores troværdighed som objektiv ekspertformidler«.
(Han har humor, den gode Sundstrøm)

Lauritz.com: »Ubekendt maler 1900-tallet: Parti med hestvogne i hastig fart gennem landsby, Rusland. Olie på lærred. Signeret utydeligt. 50 x 70 cm«.
Maleriet er en direkte kopi efter den polske maler, Wladyslaw Chmielinski, så Mr. Sundstrøm burde måske ændre teksten til:
Lauritz.com har selvsagt stor interesse i at sælge fejlbeskrevne varer og kopier. Dels er det ikke mod vores etik, dels lever vi af vores utroværdighed som subjektiv ekspertformidler. Og så skulle signaturen være utydelig. Det er vist kun, hvis man er fhv. postbud, som Steffen Dinesen, at man ikke kan læse, hvad der står. Hvis den er utydelig, så forstår man bedre, at naboen ofte får ens egen post. Og omvendt.  Kig på kopien
Se genudsendelsen i Odense, hvor de fortsat ikke kan læse.

Er det en utydelig signatur?
Breaking News: Nu har de minsandten fundet ud af, at der står L. Blanchi. Hvordan mon de bærer sig ad?

6. juli 2011
Malede Kittendorff virkelig så dårligt?

Lauritz.com: »Johan Adolf Kittendorff, olie på lærred. Marine. Signeret mono(g)ram samt 94. 22 x 32 «.
Det maleri kan vi ikke lide. Og hvor mange oliemalerier malede Kittendorff? Han var mest til akvareller og tegninger. Og naturligvis litografiske arbejder, da han var en kendt litograf. Se det og døm selv.

5. juli 2011
Bruun Rasmussen laver sjældent fejl. Men det sker. Her er det ganske rigtigt malet af en Christensen, men ikke den Christensen, som Bruun Rasmussen sælger det for at være. Vi her på redaktionen er i sommerhumør, hvorfor vi hjælper med at fortælle, at maleren ikke er født 1916 i Næstved, men 1904 i Nykøbing F.
Hed også Bernhart. Og i øvrigt er død.

Bruun Rasmussen, Havnen: »1127/694: Kai Christensen, f. Næstved 1916. CD. Solskinsdag med cyklist og personer på strand. Sign. Kai. Olie på lærred. 54 x 56«. Kig forbi Havnen. 
PS: Bruun Rasmussen har helt fjernet salget, som fandt sted 5. juli kl. 21:04. Så det er ikke muligt at se, om katalogteksten blev ændret. Det var den ikke først på aftenen. Men vi kan fortælle, at billedet er malet af Kai Bernhart Christensen (1904-87), et karakteristisk motiv fra hans hånd. Kai Christensen født 1916 var arkitekt og malede overhovedet ikke.


4. juli 2011
Hvorfor blev salget af dette
smukke maleri annulleret?


Lauritz.com: »Bjørn rønne marilyn.
Denne auktion er annulleret. Varenummer: 2284156 «.
Var det »kunstneren« selv, som bød 300 kr.? Se det

3. juli 2011
Ebay.com-sælger: »Clements malerier sælges helt op til 50.000 dolars«
Se rettelse herunder

Ebay-sælger: »Clement can command high prices at auction up to $50,000 so this is being sold at a very attractive price«.
$ 50,000 dollars er rundt regnet 260.000 kr. Men vi kan ikke finde noget Clement-maleri solgt for over 100.000 kr.
PS: Det er nu ikke helt rigtigt. Der findes priser over 260.000 kr. Vi beklager. Men ikke på den type motiver herover. Se her.
Maleriet herover har Christie's to gange inden for kort tid ikke kunnet sælge, Første gang 12.10. 2010, hvor det var vurderet 800-1200 euro. Anden gang 22.1. 2011, vurderingen nedsat til 400-600 euro. Begge gange hos Christie's i London. Vi har åbenbart kludret lidt i det. Vurderingerne hos Christie's er ikke euro, men pund. Men vi er et godt stykke fra 260.000 kr. De høje priser på Clement opnås hovedsagelig for motiver med personer, landskab går ikke særlig højt. Og slet ikke til 100.000 kr. Kig med på eBay


2. juli 2011
30 jakker solgt for
lidt under vurderingen

Vurdering 25.895 kr.
Hammerslag 2.300 kr. Se det nu

1. juli 2011

1. juli 2011
Godt hammerslag:
Vurdering 4.895 kr. Hammerslag 375 kr.
Sælger får 125 kr. Det er den rene fantasiformidling. Se selv
.

30. juni 2011
Hvor mange eksemplarer findes af skulpturen? Og hvad hedder den?

Lauritz.com: »Kai Nielsen 1882-1924. Venus Galypogos. Varenummer: 2283194. Pigefigur i bronce, "Venus Glypogos". sign. Kai Nielsen. H. 21 cm. Vurdering: 2.500 kr.«
Det ene sted hedder den Galypogos, det andet sted Glypogos. Men ingen af navnene er korrekte. Og burde potentielle købere ikke have besked på, hvor mange der findes? Det er ikke så længe siden Bruun Rasmussen solgte et tilsvarende eksemplar, med en bredere fod, både med årstal og nummereret, vurderet til 6.000 kr. og solgt for 8.500 kr. i hammerslag. Den hos Lauritz er uden årstal og nummer, vurderet til 2.500 kr. Man har også set den samme figur med rund fod.
Er de alle ægte? Se den hos Lauritz.com 

29. juni 2011
Berømt svensk maleri fra 1800-tallet
– men ikke kendt af Lauritz i Sverige

Lauritz.com: »Okänd konstnär. Olja på duk, signerad R Rosvall. Daterad 1928. 76x96 cm«.
Ja, vi kender heller ikke Roswall. Men vi kender billedet, eller rettere motivet. Det burde alle svenskere kende. Maleriet herover er en ringe kopi, og dem sælger Lauritz.com jo ikke, ved vi, de påstår. Se kopien

28. juni 2011
Så'n har vi aldrig set Knud Edsberg male

se det
Lauritz.com: »Knud Edsberg. Olie på lærred, parti fra Gammel Strand, sign. KE 38, 57 x 47 cm. Varenr. 2285207«
Det ligner bestemt ikke Knud Edsberg. Heller ikke signaturen. Kig på Edsbergs hjemmeside, som sønnen Søren har lavet. Nu du er i gang, så se også Sørens.


27. juni 2011
Lauritz.com's vurderingseksperter: »deLuxe-effekter er varer af særlig
kvalitet og med international appel«

DeLuxe-maleri
Hvori består Ib Eisners særlige kvalitet? Og hvor har hans billeder international appel? Hvor er på auktion i udlandet solgt et Ib Eisner til 9.600 kr., som vurderingen lyder på for hvert af de fire Ib Eisner til salg lige nu? Og hvor i udlandet er der på auktion overhovedet solgt et Ib Eisner-maleri?  Se det ene af de fire

26. juni 2011
Var det noget med en uægte
van Gogh-forfalskning?

Det er ikke det, man forstår ved en forfalskning, men en af verdens mange platugler forsøger at sælge billedet herover som ægte van Gogh. Malemåden er imidlertid helt skæv. Sådan har van Gogh aldrig malet. Der er ingen falsk signatur på billedet, for det er slet ikke signeret. Fjolset vil sælge billedet for små 8 mio. kr., hvilket er naivt ud over alle grænser. Kun idioter hopper på den. Og de har sjældent så mange penge. Det ligner noget fra »i går«. Se det selv

25. juni 2011
Bemærk ændret/rettet tekst 24.6. vedr. Haugen Sørensen-skulpturen

Nej, den tror vi heller ikke på


Lauritz.com: »Luplau Janssen. Olie på lærred. Motiv med . Sign. Luplau Janssen. Mål: 30 x 33 cm«.
Så dårligt har vi aldrig set Luplau Janssen male. Det ligner et 10-kroners fidusmaleri. Og så skævknækket en signatur ej heller set. Luplau Janssen signerede efter en linial. Signaturen her ligner én malet af en med en ordentlig kæp i øret. Kig bare forbi.


Maleren hedder ikke Stephanon

Lauritz.com: »Michael Stephanon f. 1921 cd. Varenummer: 2282975. Kystparti med sejlskibe og folk på stranden. Olie på lærred på blændramme, 30x40 cm. Signeret M. Stephanon«. Maleren hedder ikke Stephanon, som Lauritz-folkene gang på gang skriver. Og han er bestemt ikke født i 1921. Var han det, så holdt han sig godt, da jeg kendte ham for en del år siden. Og hans unge danske forlovede, eller hvad de var, var næppe interesseret i en mand, der var 30-40 år ældre end hende selv. Maleren boede for mange år siden i Grækenland, men solgte sine kunstværker (skrev vi virkelig kunstværker?) i Danmark, hvor en kunsthandler havde sat ham til at kopiere forskellige malere. pjm. Se »kunstværket«

24. juni 2011
Vurderingen er sat til 1.180 kr., ikke 3.000 som først oplyst af os. Vi beklager.
Men fastholder anklagen for grov misinformering ved ikke at oplyse, at samme skulptur kommer fra Politiken. Lauritz.com sælger den som unika, selv om den findes i utallige eksemplarer. 
Tekst ændret 


Samme skulptur kommer fra Politikens Galleri, hvor den af avisens abonnenter kan købes for 985 kr. Er man ikke abonnent er prisen 1.225 kr. Se med her 
Og se den samme hos Politiken her

23. juni 2011
3. gang lykkedes det. Imponerende!
Maleren hedder Anne Vilsbøll
Kig forbi
Hedeslag i Odense?
Ingen maler hedder Anne Vilsbøl
kig forbi
Herunder i går. Herover i dag
Ingen maler hedder Ann Vilsbøll
kig forbi

22. juni 2011
10 sælgere skylder hver
især Lauritz.com to kroner
Varenr. 2265455
10 varenumre har alle fået hammerslag på 248 kr. Da sælgersalæret er 250 kr., skylder hver enkelt sælger altså Lauritz.com 2 kr. Selv fik Lauritz.com 394.60 kr. i kassen, 250 fra sælger, 20% købersalær, 49,60, samt 95 købergebyr. Er det ikke bare herligt! De 10 nr.:
2266130, 2265455, 2271511, 2269364, 2269427, 2273105, 2272893, 2271917, 2273009, 2271566.

21. juni 2011
Igen konstateres det, at de meget verdensberømte vurderingseksperter
fra Lauritz-dynastiet ikke kender en af verdens mest berømte maleres meget berømte maleri
Se det
Lauritz.com: »Ubekendt kunster (1800/1900-tallet). Varenummer: 2247997. 'Portrait einer Dame mit Hut', olie på lærred, træramme med stuk, fremstår krakeleret, med en revne på bagsiden foroven til højre, revne med limet sammen, stedvist med slitage, ramme delvist med afslag. 110 x 90 cm«.
Vi tror slet ikke, det er et maleri. Vi tror, det er et tryk af en eller anden slags.
Se sammenligningen her

Se det
Lauritz.com: »Ubekendt kunster (1800/1900-tallet). Varenummer: 2247997. 'Portrait einer Dame mit Hut', olie på lærred, træramme med stuk, fremstår krakeleret, med en revne på bagsiden foroven til højre, revne med limet sammen, stedvist med slitage, ramme delvist med afslag. 110 x 90 cm«.
Vi tror slet ikke, det er et maleri. Vi tror, det er et tryk af en eller anden slags.
Se sammenligningen her


Var det fornemme ur herunder
en kopivare fra dette firma?

20. juni 2011
Har Madonna købt dette ur hos verdensfirmaet Lauritz.com?

Lauritz.com: »Meyers Milady damearmbåndsur med diamanter og 24 facetslebne pink safirer. Meyers er et nyere Fransk urfirma med hovedvægten lagt på dyre, eksklusive brillanture. Blandt deres kunder ses : Madonna, Mary J. Blige m. fl.«
Vurdering: 126.000 kr. Hammerslag 15.500 kr. Se det


19. juni 2011
Her har de meget dygtige Lauritz.com- vurderingseksperter igen givet sig selv store problemer. For enten er det ægte ægte, eller også er det ægte falsk

Lauritz.com: Olja på duk. 50 x 58 cm., signerad Sven Erixson . Varenummer: 2272163«.
Der findes kun én maler, som hedder Sven Erixson, også kendt som Sven X:et Erixson. Med over 125 dygtige vurderingseksperter skulle man mene, at nogen af dem var i stand til at afgøre, om det er malet af X:et eller ikke. Er det ægte, så er vurderingen alt for lav, er det falsk, så er vurderingen alt for høj. Bemærk, at det ikke har status af ubekendt, men signeret Sven Erixson, stort set signeret, som X:et, der er en af Sveriges kendteste malere, gjorde. Så Lauritz-folkene bliver nødt til afgøre med sig selv: Ægte eller falsk. Kig selv med.


Er der nogen, som har tid til at spørge vurderingseksperten i Næstved, Steffen Dinesen, hvad en ærkeolog er, og hvor det Ærkeologiske samfund befinder sig.

Se medaljens bagside.

18. juni 2011
Bengt Sundstrøm:
»Lauritz.com har selvsagt ingen interesse i at sælge fejlbeskrevne varer eller kopier. Dels er det mod vores etik, dels lever vi af vores troværdighed som objektiv ekspertformidler«.
(Han har humor, den gode Sundstrøm)

Lauritz.com: »Ubekendt maler 1900-tallet: Parti med hestvogne i hastig fart gennem landsby, Rusland. Olie på lærred. Signeret utydeligt. 50 x 70 cm«.
Maleriet er en direkte kopi efter den polske maler, Wladyslaw Chmielinski, så Mr. Sundstrøm burde måske ændre teksten til:
Lauritz.com har selvsagt stor interesse i at sælge fejlbeskrevne varer og kopier. Dels er det ikke mod vores etik, dels lever vi af vores utroværdighed som subjektiv ekspertformidler. Og så skulle signaturen være utydelig. Det er vist kun, hvis man er fhv. postbud, som Steffen Dinesen, at man ikke kan læse, hvad der står. Hvis den er utydelig, så forstår man bedre, at naboen ofte får ens egen post. Og omvendt.  Kig på kopien

17. juni 2011
Hård kamp om Dannebrog
Læs mere her

Korttidshukommelsen svigter
igen vurderingsekspert Dinesen

Herover FØR. Herunder EFTER

(Dinesen er nu alligevel meget dygtig. Selv om han ikke kan stave til malerens navn. Både for- og efternavn er forkert)

Lauritz.com Næstved: »Ubekendt kunstner, olie på lærred. Modelstudie med halvnøgen kvinde, signeret. H. 70 x 60 cm «.
Lauritz.com har solgt snesevis af samme maler, samme malemåde og samme karakteristiske signatur. Se det.


16. juni 2011
Turde Lauritz.com ikke sælge det som Fernand Léger, eller forbandt de ikke billedet med den berømte franskmand?

Lauritz.com: »Monogrammist 'F.L.', 'Farbkomposition mit Gitarre', gouache på papir, indrammet, bag glas og passepartout, monogrammeret og dateret forneden til højre med blyant 'F.L. 26'«.
Bliver en kunstekspert vækket midt om natten og får billedet herover stukket op i ansigtet med spørgsmålet: Hvem er det?, så går der ikke mange hundrededele af et sekund, før svaret er Léger. Typisk hans motiv fra midt 20erne, typisk hans signatur. Lauritz.com havde vurderet det til 600 euro, i DK-penge 4.474, med en mindstepris på 300 euro, men hammerslaget nåede op i 40.246 DK-penge. Så der må have været nogen, der troede på det. Af historik ses, at de sidste omkring 25 bud var en kamp mellem kun to bydere. Man må så håbe, at køberen kan få det anerkendt som ægte Léger, 48.000 kr., som det kostede køber, er immervæk mange penge. Se det.


Sælgeren skylder Lauritz to kr.
Elisabeth Söderberg1912-1991, gouach . Varenummer: 2269326. Hammerslag 248 kr. Sælgersalær 250 kr.
Se den gode forretning.


15. juni 2011
Fuglen er fløjet

Der er to, mener vi. Men er der altid det?
Se nærmere på sagenArkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2011