AFSLØRING!
Det store kunstnertalent, Niels Davernum, bekræfter
i mail til Kunstnyt, at Lauritz.com misinformerer om vurderinger

Maleren Niels Davernum har ikke fattet formålet med Kunstnyt.dk's forbrugeroplysende virke. Han har tidligere henvendt sig og været uforstående overfor, hvorfor vi her på siden ikke bare fortæller, hvem maleren er, når Lauritz- eksperterne ikke kan finde ud af det. Meget morsomt. Det ville være det samme som at arbejde gratis for Bengt Sundstrøm og gøre hans overvurderingseksperter endnu mere dovne, hvad angår research. Så hvorfor skulle vi det? Vi er ikke idioter.

Inden for de seneste to dage har Davernum sendt et par harmdirrende mails, hvor han bl.a. fortæller, at Lone Rugård, som på det åndelige plan ikke virker for klog ved at offentliggøre en række løgne om undertegnede, bl.a. skriver:
»Og uanset hvor meget du hader mig, mine billeder, min kæreste, Lauritz, verden og alt nyt og af juntaen u-anerkendt, eller hvad fanden der nu stikker dig. Så er der bare rigtig, rigtig mange mennesker der kan li det jeg laver«.
 

Ak ja! Men dette indlæg handler om noget helt andet, nemlig en information Davernum kom med i den ene mail. Her skriver han om hammerslagene og vurderingerne på sine malerier: »Jeg så gerne at de gik mere jævnt, men det er jeg ikke herre over, vurderingerne er sat efter vores galleripriser«. Av, av, av! Det var en interessant oplysning sammenlignet med Lauritz.com's egne ord: »Lauritz.com medtager udelukkende varer, der er beskrevet og vurderet af vores egne vurderingseksperter«.

Her har vi et klokkeklart bevis for, at Lauritz.com groft misinformerer. Det er altså Davernum og hans venner, som selv sætter prisen, og ikke som påstået Lauritz-eksperterne. Og det gør Davernum-klanen ud fra galleripriserne. Halløjsa! Intet seriøst galleri nogen steder i verden sætter vurderinger ud fra galleripriser. En vurdering i et seriøst auktionshus sættes udelukkende efter tidligere opnåede hammerslag. Det skriver Lauritz.com også vedr. auktioner over Davernums billeder. Men alligevel kører de frem med samme vurderinger, selv om malerier vurderet til næsten 10.000 kr. gang på gang sælges for omkring en tiendedel. Det er altså ikke Lauritz.com's egne vurderingseksperter, som påstået, der sætter priserne. Galleripriser er på ingen måde sammenlignelige med auktionspriser.

Alle, og det gentages: alle, som har mindste berøring med auktions- og galleriverdenen ved, at galleripriser ligger langt over auktionspriser, ikke sjældent flere hundrede procent. Kun for de helt store kunstneres vedkommende, Jorn-klassen fx, er der ikke den store forskel på galleri- og auktionspris.
Et maleri af Niels Davernum, eller af hans begavede kæreste Lone Rugård, ville aldrig på normal vis i et seriøst auktionshus kunne opnå et hammerslag på 10.000 kr. I øvrigt, så kendes overhovedet ingen auktionspriser på Davernums malerier fra noget seriøst auktionshus.

Preben Juul Madsen
Kunstnyt.dk
25. jkuli 2011