Arkiv
Kunstnyt 1. 12. 2011 - 31. januar 2012

31. januar 2012
Ukendt maler til 1.655 kr. eller ægte Morisot til 240.000?

Lauritz.com: »Okänd konstnär. Oljemålning på pannå, 1900-talets början. A tergo påskrift: Berthe Morisot 1841-95. Doré? 29x38 cm.«

Lauritz.com har det til salg i Malmö som ubekendt kunstner vurderet til 1.655 kr. Men på Artprice.com har svenske Crogh-Fine-Art det selvsamme maleri til salg for $42.316, i danske penge 240.000 kr. Se det.

Crogh-Fine-Art: »Authentication certificate. From Swedish collection, seller will give full provenience.
«
Berthe Morisot (1841-95) er en berømt fransk impressionist. Crogh-Fine-Art skriver om sig selv:
»We are professional dealers in fine art.
«
Desværre kan der ikke linkes til Artprice.com, det kræver password at komme ind. Crogh-Fine-Art er et svensk firma, som også er leveringsdygtig i Rembrandt, Guardi, Picasso, Magritte m.fl. Siger de. Er du interesseret, så skriv til deres mailadresse: cato@crogh.com

Er det virk'lig sandt: Var P.S. Krøyer og Tuxen sammen i London for at male portrætter?

Lauritz.com: »Laurits Tuxen. 'Stående kvindelig model', 1891-1892, olie på lærred, s/b L.T, samt L. Tuxen III, 120 x 77 cm. Nyligt konserveret ved Hacke Artcare, herunder forstærket, renset og retoucheret. Original fra tiden. Litteratur: Lise Svanholm: 'Laurits Tuxen. Europas sidste fyrstemaler', kat. nr. 823. Solgt ved Winkel og Magnussen Auktioner 1950. Nærværende maleri er udført i England, da Tuxen sammen med Krøyer rejste til England for at udføre portrætopgaver i 1891-1892.«
Kan Lauritz.com nu være sikker på, det er malet af Laurits Tuxen?
1) »Beviserne« er noget usikre. Maleriet er ikke signeret bagpå af Tuxen, L.Tuxen på blændrammen og L.T. på lærredets bagside er påført af fremmed hånd.
2) Lise Svanholm 823 er placeret i bogen under 1901-10, ikke 1891-1892, som Lauritz.com skriver.
3) I hele 1950 blev kun solgt et enkelt maleri af Tuxen hos Winkel & Magnussen. Vi har kigget samtlige kataloger igennem: Fiskerbåd ud for Bornholm er det eneste hele året.

4) Hvorfor skulle Krøyer rejse til England for at male portrætter. Det har ingen hørt om før, og intet sted i litteraturen fremgår det, at Krøyer er rejst til England med Tuxen.
5) Tuxen har malet en del modelbilleder, men det aktuelle minder i malestil ikke om nogen af dem.
Smut til Lauritz.com i Aalborg.

30. januar 2012
Mere Made in China til salg hos Lauritz.com

Et auktionshus, som ifølge egne pralerier råder over 125 vurderingseksperter, og som ikke i løbet af et hundrededel sekund kan se, hvem billedet herover er kopieret efter, bør omskoles. Forstør maleriet og se, hvor cliché-agtige figurerne fremtræder, nærmest som porcelænsdukker. Billedet er indført fra China – eller Thailand, hvor den type kopier laves på samlebånd.
Lauritz: »Ubk.Nordisk kunstner !800 tallert. Varenummer: 2493546. Folkelivsscene " Majfest ". Olie på lærred. Usigneret. 80 x 107 cm (103 x 130) Hidrører fra stor privat samling af ældre dansk kunst.«
Tag en tur til China... æh, Lauritz.com i Odense, hvor to af verdenshistoriens største kunsteksperter holder til.


29. januar 2012
Kopiplattenslager

Lauritz.com: »Oljemålning, 2000-talet. Olja på duk, osignerad. Dukmått: ca 130x170 cm. Ej uppspänd, utlämnas rullad, rullat mått: L. ca 130 cm
Maleriet er en direkte kopi efter et af verdens mest berømte fotografier. Det er en såkaldt China-vare, som i Kina kan købes for nogle få hundrede kroner. Men gør man ikke opmærksom på, hvem den egentlige kunstner er, så er det motivtyveri. Og muligvis en krænkelse af ophavsretsloven. Men Lauritz.com har ofte, for ikke at sige hele tiden, billeder af den slags til salg. Uden at oplyse om den originale kunstner. Kig

Den tror vi ikke på!

Lauritz.com: »Axel P. Jensen. Hedelandskab. Olie på lærred. Sign. Axel P.J. 58 x 74 cm.«
Intet i motiv og malemåde minder om noget, som kendes fra Axel P. Jensens produktion. Der er ikke her tale om et større kunstværk, og i 1917, som det er dateret, malede Axel P. Jensen fremragende billeder, men på en helt anden måde. Og signaturen virker bestemt ikke overbevisende. Så det tror vi ikke et øjeblik på er malet af Axel P. Jensen.


På maleriets bagside herover står, at det har været udstillet på Axel P. Jensens Jubilæumsudstilling Sept. 1967. Hvilken jubilæumsudstilling? Maleren er født i 1885 og døde i 1972. Og har der overhovedet været nogen udstilling i 1967 på Aarhus Kunstmuseum (i dag ARoS) med Axel P. Jensen? Vi kan ikke finde en sådan i litteraturen. Kig forbi Lauritz i Århus.

28. januar 2012
Thomas Høiland, frimærkeekspert hos Bruun Rasmussen, skylder en forklaring

Portobrevet herover har været under hammeren fire gange, men kun de tre gange som det ser ud her.
3. februar 2012: Vi har slettet linket, da vi kommer med Høilands forklaring, formentlig mandag den 6.2. Se her

27. januar 2012
Lauritz.com: Julius Scheurer 1861-1933
Kunstnyt.dk: Hvem er det? (kig med)

Herunder: Nu ser det sådan ud. Bemærk årstallene, som stadig ikke er helt rigtige.


I et af verdens største auktionshuse
Vi fandt en »grov forfalskning« solgt som malet af den
berømte danske marinemaler C.F. Sørensen


Heritage Auctions, Texas: »CARL FREDERICK SORENSEN (Danish, 1818-1879). Amsterdam Skating Scene, 1848. Oil on panel. 12-1/2 x 16 inches (31.8 x 40.6 cm). Signed and dated lower left: Sorensen '48
Det ligner ikke et maleri af C.F. Sørensen. Og det er det heller ikke. Når vi sætter anførselstegn omkring »grov forfalskning«, så skyldes det, at det ikke er en rigtig forfalskning. Det ville det være, hvis det var malet som en efterligning af C.F. Sørensen og signeret på en måde, så signaturen kunne forveksles med en ægte.
Men i dette tilfælde er det Heritage Auction, som har kludret i det. Billedet er nemlig malet af den hollandske Jacobus Lorenz Sörensen 1812-57, som er kendt for bl.a. den type motiver. Som det ses herunder, ligner signaturen da heller ikke C.F. Sørensens. Men et berømt auktionshus som Heritage burde ikke tage fejl. Vi har ikke undersøgt, om maleren er af dansk eller nordisk afstamning, men det kunne navnet Sörensen tyde på. Har nogen mod på research omkring dette, så hører vi gerne nyt.


Maleriet solgtes 8. november 2012 for $3.888,75 inklusive salær. Se salget på Heritage Auctions. For at se pris og forstørre billedet skal man være registreret. Men det er nemt og gratis. Det er i øvrigt samme berømte auktionshus, som solgte en Peder Mønsted- forfalskning. Her var tale om en ægte forfalskning.
Læs mere om det salg.

26. januar 2012
Ægte kan koste millioner
Har køberen vundet i lotteriet?

Vurdering 8.000 kr. Hammerslag 72.000 kr.
Læs om salget.

Jack Kampmann! Aldrig i livet!

Jack Kampmann maler overhovedet ikke den slags motiver. Han maler heller ikke på den måde. Og det er slet ikke signeret J. Kampmann. Det må vi fortælle Harald Engmans datter, som er kusine til Kampmann.
Skriver til hende. Hun dør af grin. Smut forbi Lauritz.

25. januar 2012
Mere sjusk
Ikke malet af Arne L. Hansen

Lauritz.com: »Arne L. Hansen. 'Kristus og synderinden', olie på lærred, s/b monogram. 66 x 83 cm. « Sådan har Arne L. Hansen aldrig malet. Det er også signeret med det rigtige navn. Og var Lauritz.com lidt mere kvikke, ville de se, de et andet sted har et andet maleri til salg af samme maler som herover.
Klik videre til Lauritz.

24. januar 2012
Lauritz-eksperterne har stadig ikke lært at læse eller at kende forskel på kunstnerne

Det er ikke malet af Hagedorn-Olsen. Det er ikke signeret Hagedorn-Olsen. Det er en helt anden maler, karakteristisk motiv af vedkommende og tydeligt signeret. Se det, inden eksperterne får spurgt nogle skoleelever.

Lauritz.com i går:

Seks auktioner til en samlet værdi af næsten 18.000 kr. kunne ikke sælges.
Kunne ikke engang indbringe 300 kr. stykket i hammerslag, heriblandt en Johannes Larsen-akvarel

Samlet vurdering 17.735 kr.
Samlede hammerslag 0,00 kr.

23. januar 2012
Bliver auktionen annulleret, hvis slutbuddet ikke når højt nok op?

Lauritz.com: »Hele verden, 3 flyttekasser med bl.a. Norge, Sverige, England, USA og diverse Europa med i titusindesvis af løse mærker, bundter, albums, samlinger, breve m.v. Vurdering 4.895 kr. Kontrolere prisen endeligt
Vil det sige, at prisen først bliver endeligt kontrolleret, når varen er solgt? Skal det forstås på den måde, at auktionen bliver annulleret, kommer buddene ikke højt nok op? Eller hvad? Kig med. 

22. januar 2012
Kopisten ubekendt
–  men ikke originalen

Lauritz.com Vejle: »Ubekendt dansk maler. Kystparti med huse og figur. Sign. monogram. Olie på masonit. 42 x 60 cm. «
Muligvis er maleren ubekendt, men motivet er en direkte kopi efter Johs. Hofmeister, der har malet andre varianter af motivet, som er fra Læsø. Det skulle være signeret, men den er ikke lige til at finde. Hvad står der? Står der JH., så er det enten ægte eller falsk. Samme motiv findes også som litografi af Hofmeister. Se det.


21. januar 2012
W. Jensen er ikke Kai Drews

W. Jensen er en selvstændig maler, som intet har at gøre med Kai Drews, hvis fornavn i øvrigt staves Kai, med i. Guderne (og Lauritz.com) må vide, hvor de har fra, at denne Jensen er Drews. Kig med.

Verdensmestre i research
Lauritz-eksperterne kender ikke
et af Danmarks mest berømte huse

Det kræver minimum af research at finde ud af, hvornår Harry Lagoni døde.

Der er på det sidste skrevet så meget om Ella Heide, især på Kunstnyt.dk, at det virker pinligt, at de berømte vurderingseksperter fra Lauritz.com ikke ved, hvornår Ella Heide døde. Inden for et minut kan årstallet findes. Og endnu mere pinligt er det, at Lauritz.com ikke kender huset på de to malerier. Det er det samme, og så berømt, at man er helt blank i kunstviden, når man ikke kender det. Kig på Lagoni og kig på Heide.

20. januar 2011
»Hello! I want to buy this picture on Ebay, it look not fake to me, and the seller has a lot of stars, can you help me find out?«

Selv om Artfakes.dk ikke er opdateret i flere år, kommer der jævnligt forespørgsler. I dag kom en mail fra udlandet, som stillede spørgsmålet ovenfor.
Sælgeren på eBay, en amerikaner: 
»ORIGINAL SIGNED PABLO PICASSO GOUACHE Oil Pastel Painting Cubist Drawing Sketch Notarized & Signed Documentation / Letterhead Paperwork. Buy it Now US $3,700.00«
Til trods for, at sælgeren påstår det kan dokumenteres, at det er en ægte Picasso, så kan billedet købes for omkring 21.000 kr. Det er bevis for, at sælgeren ikke selv tror, det er ægte. Havde det været det, hvad det naturligvis ikke er, så havde det kostet flere millioner. Så igen fup og bedrag på eBay, som endnu ikke har fået styr på al kunstsvindel. I beskrivelsen finder man navnet Julius Wolf, som skulle have ejet billedet. Køb aldrig et »kunstværk«, hvor hans navn optræder som garant. Han er nævnt utallige gange på Artfakes.dk i forbindelse med en af de værste amerikanske fidusmagere. Ingen af dem for det gode.
Tag til eBay.com.

19. januar 2012
Sælger på Den Blå Avis lyver om Tuxen-kopien omtalt 17. januar
Sælgeren, som underskriver sig Susan J. svarer på spørgsmålet, hvem kopisten er: »Hej, det eneste jeg indtil videre har fundet ud af er at det en amerikansk maler ved navn Frank Mason (f. 1921) der har malet billedet.«
Det er en lodret løgn, hvilket enhver med normal intelligens kan konstatere ved at se, hvordan Frank Mason maler og signerer. Se her. Se også Masons homepage her. Ingen ved deres fulde fem vil påstå, at han har malet fiduskopien af Tuxen.

Herover den lidt utydelige signatur på kopien.
Herunder Frank Mason originale signatur.


18. januar 2012
Fremragende portræt
Men hvordan er
det havnet i en privatsamling?

En af Kunstnyt.dk's mange kvikke læsere har kontaktet Københavns Universitet, som har fået Lauritz.com til at stoppe auktionen. Universitetet vil nu finde ud af, hvorfor det ikke mere befinder sig på universitet.
Udsnit
Lauritz.com: »Emilius Ditlev Bærentzen. portræt af J.N. Madvig Olie på lærred. Sign. bagpå, E. D: Bærentzen. 24 x 19 cm (37 x 32). ( Monteret i Damborgramme). Hidrører fra stor privat samling af ældre dansk kunst «

På bagsiden sidder denne mærkat. Det har altså tilhørt Københavns Universitet. Det virker besynderligt, at universitetet skulle have givet dette fremragende portræt bort. Statsejendom plejer ikke at havne ude blandt private. Hvad er forklaringen? Kig nærmere.

17. januar 2011
Ynkeligt
Stjæler kendt malers kendte motiv og gør det til sit eget

Sælger på Den Blå Avis: »Oliemaleri, F.Mason, motiv: Sommerligt bademotiv fra Skagen.maleriet minder meget om skagensmalernes malestil, som feks.Anker,Ps.Krøyer m.fl .«.
Her er ikke alene tale om »skagensmalernes malestil«, her er tale om en direkte kopi efter Laurits Tuxens kendte Sommerdag på Skagens Strand fra 1907. Det bliver så elendigt og fidusagtigt kopieret og gjort til malerens egen opfindelse. Det er ikke ulovligt at kopiere andres billeder, men det er ynkeligt at stjæle andres motiver og prale med
, at man selv er ophavsmand. Det originale er Tuxens dyreste, solgt i 2006 hos Bruun Rasmussen for 1,2 mio. kr. Se kopien og sælgers telefonnummer på Den Blå Avis.

16. januar 2012
deLuxe-vurderingseksperterne fra
Odense snyder sælger ved en totalt skævknækket vurdering af kunstner og pris
(Den blev hurtigt rettet, da deLuxe- eksperten Leif Tingkær fik spurgt nogen, som har forstand på kunstvurdering)

Herover efter rettelsen. Naturligvis uden at oplyse om rettelsen. Vurderingen er stadig den samme.
Herunder den oprindelige tekst.


Billedet herover er ikke malet af Schlichting-Carlsen, og det er så tydeligt signeret, at det ikke er til at tage fejl af, hvem maleren er. Og motivet er så karakteristisk for den rigtige maler, at det afslører en total uvidenhed om det mest elementære i ældre dansk kunst. Schlichting-Carlsen maler overhovedet ikke sådan. Og en vurdering på 4.000 kr. er langt under, hvad den pågældende maler normalt koster. Her skal man dog tage hensyn til, at ældre dansk kunst ikke koster det samme, som for bare få år siden. Rekorden for et maleri af den »rigtige maler«, som de dygtige Odense-folk ikke kender, er omkring 270.000 kr. opnået i 2004, dog for et andet motiv, men stort set samme størrelse. Kig forbi drivkraften bag Lauritz.com i Odense, deLuxe-eksperten Leif Tingkær.

Mere svindel
De bør snart tage sig gevaldigt
sammen på eBay.com

Ebay.com: »ORIGINAL Attributed to Vincent Van Gogh signed Oil Painting "lavender in Sun".
Original Van Gogh Painting. Dimensions: 7.5x11"
This beautiful rare painting depicts lavender with a mountain view, sun, and clouds. This is not a print, reproduction, or copy of any sort, but an original painting signed on lower left corner. Included is the Certificate of Authentication that authenticates the painting based on the signature and style.
Øverst på siden står attributed, nede i teksten Original Van Gogh Painting. Enhver 10-årig kan se, billedet ikke har en disse med van Gogh at gøre. Det er et ligegyldigt 10 dollars fidusmaleri. Utroligt, det fortsat er muligt på Ebay.com bare at skrive attributed (tilskrevet) og det så går igennem »censuren«. Kig på fup på eBay.

15. januar 2012
Den går altså ikke at handle
med kunst på den måde

Lauritz.com: »WILHELM ROSENSTAND. Tilskrevet. Olie på lærred. Vindueskarm med potteplante og lampe. Utydeligt sign. H. 44 x 31,5 cm.«
Her ses tydeligt, at de berømte vurderingseksperter fra verdensfirmaet Lauritz.com ikke har foretaget nogen som helst selvstændig vurdering. Intet i det billede fører mod Vilhelm Rosenstand (som ikke staves med W). Når maleriet bliver tilskrevet Rosenstand, så skyldes det ene og alene, at der bag på af fremmed hånd er skrevet V. Rosenstand og nedenunder Vilhelm. Den utydelige signatur er så utydelig, at den overhovedet ikke kan ses. Rosenstand signerede aldrig sine malerier utydeligt, signaturerne var altid klare, tydelige og let læselige. Kig med hos eksperterne.


14. januar 2012
Hæng en dansk spandauer
op på væggen

Sælger på eBay: »Cherry Danish 40"x30" Oil on canvas HALL GROAT II
Det kan købes nu for $2.200, i danske penge små 13.000. Maleriet har været til salg på eBay i flere år, eller også er maleren leveringsdygtig i gentagelser.
Tag en tur til USA.


13. januar 2012
Bonderøvsavisen Jyllands-Posten i dag:
»Dansk er svært«
Se selv
Det ses også i Herlev, som herover, hvor det vist kniber med Jens og Niels og i det hele taget med at læse. Lauritz.com: »Jens Nielsen. Hus med personer i forgrunden, olie på plade, sign. Niels N, 58 x 78 cm.
Ja, som det jo tydeligt ses, er Jens Nielsens maleri signeret Niels N.


Det er vi ikke sikker på
er malet af Nordahl Grove

Lauritz.com: »Frits Nordahl Grove. Motiv med aftensol, olie på lærred. Sign. med initialer, N.G. Fremstår med enkelte krakeleringer. 47,5 x 65,5 cm. «
Nordahl Grove var en rigtig god maler, som brugte den helt fine pensel. Dette maleri virker grov i malemåden. Og vi har svært ved at se, at Nordahl Grove malede »bølgeskvulp« som her. Hvordan kan der komme brænding ind bag sivene, og hvordan kan brændingen gå modsat normalt. Slår den ikke tilbage og går ud i vandet igen? Kan det lade sig gøre? Hav- og bræn- dingseksperter bedes reagere. Vi kan heller ikke lide signaturen. Hvor mange har N.G. signeret med initialer? Se med.


12. januar 2012
Der mangler vist et 0 

Lauritz.com: »Konsolbord i elmetræ. L: 148 cm., B: 44 cm., 86 cm. Produktinfo: Elme bordet er fremstillet i Kina af genbrugstræ fra gamle huse, såsom bjælker og døre. Med århundredes historie, vind og vejr, får elme træet, en naturlig mix af fine strukturer og dybe ridser i overfladen, dette giver det karakteristiske naturlige elme udseende. Vurdering 8.000 kr. «
Det kan ikke være rigtigt, at dette fine arkitektoniske mesterværk af et bord kun er vurderet til 8.000 + salærer. Der må mangle et 0, så det skal være 80.000 kr. Med salær er vi så oppe på 96.095 kr. Det virker mere realistisk for det fine møbel. Se det selv.


11. januar 2012
Hvad sker der?
Solgt 30. november for 2.000.000 kr.
Nu til salg igen, vurderet til 25.000 kr.

Opsatsen solgtes på Jesper Bruun Rasmussens 50-års jubilæumsauktion i Bredgade 30. november 2011 for
2 mio. kr. Nu er den sat til salg i Havnen til vurderingen 25.000 kr. Det var også vurderingen 30.11. Har nogen lavet grin med Bruun Rasmussen? Det var ikke BR, som havde vurderet den til 2 mio. Se auktionen nu. Scroll ned til 1.12, da det solgtes for 2 mio. kr.. 


10. januar 2012
Lauritz.com's »halvdygtige« vurderingseksperter fra Aalborg

Lauritz.com: »Ubekendt kunstnere. Heraf én Hollandsk interiør, kopi efter Rembrandts Klædemagerlauget. Olie på lærred. Sign. m.m. Mål. indrammet 30x40 - 39x32 cm.«
Lauritz-folkene har hørt om Rembrandt. Det er flot. Men de har ikke hørt om den anden kunstner (nederst), som er lige så berømt som Rembrandt. OK, man kan jo ikke vide alt. Men er det overhovedet malerier? Vi tror, det er tryk, muligvis olietryk. Ligner ikke malerier.
Tag straks til Aalborg.


Er Vicki D og Niels D
enæggede tvillinger?

De er født samme år. Hvilket er kendetegnende for tvillinger. Og deres vejrtegninger på lærred minder meget om hinanden. Se Vicki D's. Se Niels D's.

9. januar 2012
Byd på de samme seks
armbåndsure to stederI går var den ene af de to auktioner over de samme seks ure ikke startet, stod der. Det er begge nu. Men i skrivende stund, søndag midnat, var Lauritz lukket pga. service til kl 03:00, så det er ikke muligt at linke.
Roderi: Der er flere varenumre på samme ure:
2473782 og  2473776. Søges 2473776 er der link til et billede med håndskrevet tekst: 2473782. Rod!

8. januar 2012
Nyproducerede varer
fra 1986, 1989 og 1999

Hvis de er nyproducerede, og det står der jo de er, så er der tale om kopier. Og er det i øvrigt ikke en smule ringeagtende at omtale kunst som en vare?
Klik ind på det øverste og det nederste.

7. januar 2012
Er det Davernum himself eller vurderingsekspert Dinesen, som har tænkt sig om?

Det er ikke længe siden, at Niels Davernums fine vejrtegninger på lærred var vurderet til omkring 10.000 kr. Ganske vist lidt større end de tre herover. Men en vurdering på 800 kr. for tre malerier er et ordentligt dyk nedad. I de gode gamle 10.000-kroners dage gik han og hans kunstbegavede kæreste, Lone Rugård, som begge »hver dag arbejder med det vi brænder for – at skabe kunst«, verbalt amok på deres egne homepages og på Trustpilot, hvor Kunstnyt.dk's sagesløse redaktør fik væltet en spand lort ud over hele internettet. I skrivende stund er der budt 300 kr. for de tre. Se selv.

6. januar 2012
Nu falder kunsten

Maleriet herover har været til salg tre gange siden
24. oktober 2011.
1. gang: Vurdering 5.219 kr. Hammerslag 50.701 kr.
2. gang: Vurdering 5.219 kr. Hammerslag   1.305 kr.
3. gang: Vurdering 5.219 kr. Hammerslag          0 kr.
Ingen bød blot 300 kr. tredje gang.
Første gang var det sat til salg som malet af den russiske kunstner Mikhail Nesterov, en kostbar maler, hvis billeder kan koste flere hundrede tusinde kroner.
Anden og tredje gang var det pludselig ikke Nesterov, men en Monogrammist (1800/1900-tallet).
En simpel søgning forud for første salg ville have vist, at det ikke kunne være malet af Nesterov. Sådan maler han overhovedet ikke. Men går den, så går den. Det gjorde den bare ikke i dette tilfælde. 


5. januar 2012
Se


4. januar 2012
Ligner det helt en ægte
van Gogh til 115 mio. kr.?

Top-rated eBay-seller fra Texas: »Vincent Van Gogh water color 1889 painted while he was in Saint-Paul Asylum sign. Buy it now: US $ 20.000.000,00«.
Hvad siger man så? Kig selv på det typiske van Gogh, som vist enhver kan se ligner.

3. januar 2012
Hvordan kan Lauritz-eksperterne
vide, at vedkommende er elev af
Bjørn Wiinblad, når de ikke kender kunstneren?
Klik ind på Lauritz


Det vidste vi ikke
At Karen Blixens mor
var blomstermaler
Foto: Søndag
Sabrina Ulrich Winther i Søndag nr. 49, 5. december 2011, som svarer en spørger, som har arvet maleriet herover af Ingeborg Dinesen: »Er hun mon i familie med Karen Blixen?«. Hvortil Sabrina svarer: »Og ja, Ingeborg Dinesen var Karen Blixens mor.«
Der kan man bare se. Vi vidste godt, at Karen Blixen malede, men at hendes mor også gjorde, det er nyt her
på redaktionen. Hvor mange blomstermalerier har Karen Blixens mor mon malet? Link til Søndag.

2. januar 2012
Groft misbrug
Hvorfor stopper
Den Blå Avis
ikke fjolset?

Sælgeren: Moon-Car ApS, Aalborg: »H. Wenkel (?). 99.999.999 kr. Landskabsmaleri i flot guldramme. Bud modtages. Kan bringes til Fyn/Københavnsområdet i uge 2«.
Fæhovedet kender ikke engang malerens navn, som ikke er helt ukendt, men ikke en maler, som koster meget over 200 kr. Hvorfor stopper Den Blå Avis ikke den slags idiotiske måde at annoncere på? Sælgeren har lært af eBay, hvor de første 100 salg under malerier på et tidspunkt var sat til 20 mio. dollars. I skrivende stund er der kun et enkelt, men et hav af andre tilbud på adskillige mio. dollars. Som på eBay kan man også på dba søge på den højeste pris. Det er en fordel som interesseret køber, men irriterende, når teknikken misbruges. Se på dba.


1. januar 2012
eBay.com har svært ved
at få styr på falsknerierne

Maleriet herover sælges ikke som ægte Picasso, men som attributed, tilskrevet Picasso. Siden eBay krævede dokumentation fra sælgerne om ægthed, er det på eBay raslet ned med falsknerier. Men eBay kan åbenbart ikke stoppe betegnelsen attributed, som jo er en næsten garanti for ægthed. Kun hvis man er total billedblind vil man forbinde dette maleri med Picasso, så sælgeren aner ikke noget om Picasso, og er af den grund ukvalificeret til at bedømme ægtheden. Derfor ser man stribevis af »falsknerier« som af amatøreksperter påhæftes attributed, hvilket udelukkende har til formål at bondefange usikre købere. Et af mange eksempler er det viste billede. Se det på eBay.

31. december 2011
Fiduseri på eBay
Der er vist ikke meget
dansk over det maleri

Ebay-sælgeren: »This is a extraordinary master hand painted antique oil painting on board ,which dates to the late 1800s to turn of the century. This Danish painting, came out of a important estate in New Jersey, which had a large collection of fine art. This painting had been in the family for many generations, and was always passed down that this was painted by a important artist. I see no signature on the front, but on the back there looks like a signature, and a title. I show a photograph of this signature and maybe you can recognize the signature. This painting is in wonderful condition, and measures including frame 18 by 22 inches.
NOTE THIS IS A 3 DAY AUCTION «
Det vides ikke, hvor meget mindsteprisen er for maleriet, men startbuddet skal være $5.000, omkring 29.000 danske kr. Det kan ikke forstørres, så det kan bedømmes 100 procent, men som det gengives ligner det et fidusmaleri i 200 kroners-klassen. Og det er i hvert fald ikke af en dansk maler. Og kan nogen se, hvad den påståede signatur bag på billedet siger? Én stor omgang salgsgas. Se det hele på eBay.

30. december 2011
Den Blå Avis:
Dokumentation udbedes venligst

Den Blå Avis: »Oliemaleri, Paul Fischer. Kr. 72.000. Smukt maleri med fersken træer i forgrunden, som giver en fantastisk dybte i maleriet. Med kig ud over vandet, hvor en ældre by spejler sig i vandet. Byen ligger for enden af bjergtoppe. Smukt og genne(m)ført maleri af en kendt og berømt maler.«
Sælger man et maleri af Paul Fischer fremviser man det ikke på denne amatøragtige måde. Uskarpt og uden at oplyse, om det er signeret. Det ligner overhovedet ikke noget, som kan forbindes med Paul Fischers navn. Hele billedopbygning og malemåde er 100 procent atypisk. Det tror vi ikke et sekund på. Gå til dba. 


29. december 2011
Lauritz.com: Sælg og få råd ...

Der blev ingen større julegaver for en tæppehandler, som hos Lauritz.com's tæppeeksperter i Herlev havde sat 40 tæpper til salg til en samlet vurdering omkring 500.000 kr.. Selv om der ingen mindstepris var, bød ikke en eneste på nogen af de 40 tæpper. Der var tale om varenumrene fra 2465790 til 2465830. Her et af numrene. Samtlige billeder af tæpperne er fjernet.

28. december 2011
Et messingskilt og bagsidetekst af fremmed hånd nok til at bilde Lauritz-eksperterne ind, at det er malet af Andersen-Lundby

Lauritz-com: »Anders Andersen-Lundby. Landskab med kvinde med rive. Olie på lærred. Usign. 60 x 47 cm.«
Det ligner ikke Andersen-Lundbys malestil. Han er heller ikke kendt for store figurer. Figurer på hans malerier er altid små figurer, sat på som staffage. At Lauritz.com tilskriver billedet, skyldes udelukkende skiltet (som ikke kan læses, men det formodes der står Andersen-Lundby). Nej, det maleri tror vi ikke på.
Hammerslag 1.050 kr. Se salget.

27. december 2011

Stempler stempler
Lauritz-eksperterne

Så blev den auktion også annulleret


Lauritz.com: »Kande af delvist hammeslået sølv, antagelig fransk. Stemplet WMF G. H. 22 cm. Vægt ca. 359 gr.«
Det kræver minimum af research, for langsomt arbejdende nok et par minutter, at finde frem til, at kanden ikke er fransk og slet ikke af sølv. Det fremgår klart og tydeligt af stemplet, som indeholder alle nødvendige oplysninger. Hvis man ellers ved noget om det, man arbejder med. Kig med.

26. december 2011
Antik romersk kejsermønt fra 1905 m/certifikat fra MønthusetHerover en af mønterne. Lidt uskarp gengivelse, men alligevel tydeligt nok til at se, mønten har årstallet 1905. Og den kan næppe registreres som antik. Se dem alle

25. december 2011
Snak med Sus ...

Kan vi ikke også få kundens cpr-nr? Klik, klik!

24. december 2011
Den dovne presse har gjort det igen. Videregiver noget, de ikke aner noget som helst om.
Det er fup- og fidusdommen i Derain-sagen om igen ...

Ekstra Bladet:
»Københavns Politi har anholdt tre mænd, der sigtes for tyveri af et P.S Krøyer-maleri til en værdi af 6,5 millioner kroner.«
Camilla Stockmann, Politiken: »Stort kunsttyveri, der indbefatter flere genstande, løber op i 8,5 millioner. Foruden maleriet, der er ca. 120 gange 90 cm stort, stjal tyvene også en rejsetaske, som muligvis har været ejet af H.C. Andersen.«
Noget tyder på, at Camilla Stockmann har talt med politiet, ellers kan hun vel ikke vide det om tasken.
Men hvorfor har hun ikke fået at vide, hvad det er for et maleri. 120x90 er et højkantsbillede, hvilket vil se ud som herunder, afhængig af, hvilken ende Krøyer har valgt skal være oppe:
 
En lidt besynderlig måde at komponere på. Det er det originale, som herover er vist som eksempel. 
Søger man Krøyer stjålet på Google, ser man samtlige nyhedsmedier har gengivet teksten fra Ritzau. Alle refererer til en værdi af 6,5 mio. kr., men hvor har Ritzau den pris fra? Politiet aner ikke noget om priser på kunst, så det kan næsten kun have været maleriets ejer. Og hvor har han den fra? En skitse eller forarbejde af Krøyer i nævnte størrelse har ikke en værdi af 6,5 mio. kr. Det ville være rart at se et foto af billedet, men det får vi muligvis aldrig at se. Det vil ejeren formentlig sætte sig imod.

23. december 2011
Hvordan hænger det sammen?

Herover: I går, 22. december, fik Viktor IV's billede hammerslag på 525 kr.
Herunder: I adskillige dage stod vurderingen på 16.000 kr., 19.295 inkl. salær. Herunder er det 17 timer før auktionen sluttede. Hvad foregår der hos Lauritz.cm?


22. december 2011
Er ny Krøyer-skandale under opsejling?

Maleriet herover var i 2002 en skandale, da det var udstillet på Skagens Museum som ægte P.S. Krøyer, hvad det absolut ikke er. Jeg skrev en kulturkronik i Jyllands-Posten og fik et større antal kunsthistorikere på nakken. Nu bringes det samme maleri igen på bane i forbindelse med et stjålet maleri, omtalt som P.S. Krøyer og værdisat til 6,5 mio. kr. Det er B.T. som bringer historien. Maleriet herover tilhører Den Danske Kirke i Paris, og da det returnerede til Paris, havde jeg hjemmefra en aftale med kirkens danske præst om at kigge nærmere på billedet. Men præsten brød aftalen, så da jeg kom til Paris, måtte jeg ikke se maleriet. Hele sagen skulle dæmpes ned, sikkert efter ordre fra daværende museumsdirektør Annette Johansen, i dag leder af Willumsen-museet i Frederikssund. Og måske andre kunsthistorikere.
Undertegnede har ikke set det maleri, som nu har været stjålet, hvad det er for noget.
Læs her kronikken i Jyllands-Posten 9. juli 2002.
Læs mere her fra 12. juli 2002
Læs anden omtale i avisen 7.8. 2002
Læs B.T.s omtale i dag.
Preben Juul Madsen.
22. december 2011,


21. december 2011
Dum, dummere, dansk politi ...
– det er ikke studenterhuen, som trykker politiet. Eller journalisterne.

Stjålet fra et privat hjem på Østerbro! Og alligevel troede politiet, det var det originale. Halleluja! Alle velorienterede mennesker ved, at Sankt Hansblus befinder sig på Skagens Museum. Og hvem siger, det er 6,5 mio. kr. værd. Man aner åbenbart ikke, hvad det er for et maleri. Om det fx er en kinesisk kopi. Og hvad ved teksttv-skribenten? Igen ser vi, at skodjournalister bare gengiver uden selv at researche.
Flere aviser taler om et hovedværk af Krøyer. Hvor dum må man være? Hovedværket er det på Skagens Museum, ikke et forarbejde, studie eller kopi.

Motivtyvene fra Lauritz.com
Igen gør de uvidende Lauritz-eksperter en ukendt kopists kopi af verdensberømt kunstners verdensberømte maleri til kopistens eget

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, 1900-2000-tallet. Olie på lærred. Motiv med Sankt Morten, der deler sin soldaterfrakke med en nøgen tigger foran Amens porte. Mål: 175 x 160 cm. Ramme medfølger løst. «. Se med

Ægte akvareller
– eller ægte tryk?

Lauritz.com: »Mads Stage. To akvareller på papir. Københavnermotiver, sign. Mads Stage. 24 x 23 (45 x 40) samt 26 x 24 (45 x 40) cm. Begge fremstår med pletter og skjolder på passepartout. (2).«
Det kan ofte være svært på nettet at se, om det er originale akvareller eller blot reproduktioner, tryk. Mads Stage var perfektionist, og det er svært at forestille sig, at han skriver sit navn oven i sit navn, som det forekommer her. Og ville han ændre på årstallet flere gange? Det er klogest for en eventuel køber at undersøge disse to billeder, inden fortrydelsesfristen udløber. Selv om der er evighedsgaranti på forkerte varer, så er det nemmere at returnere. Se billederne.

Er Bruun Rasmussen nu sikker
på, det er hvalrostænder?

Bruun Rasmussen, Havnen: »Et par hvalrostænder, delvis udskåret. L. ca. 60 cm. (2).« Kør i Havnen.

20. december 2011
Ægte Appel eller falskneri?
Se det
Lauritz.com: »Karel Appel. Komposition, litografi, 3/150, sign. Appel 72, 74x54 cm.«
Er Lauritz.com nu sikker på, det er ægte? Så se her.


19. december 2011
Solgt hos Lauritz.com
– og så blev der råd til ekstra julegaver

Vurdering: 3.695 SEK.Hammerslag 300 SEK
Sælger får udbetalt 300 SEK minus 250 SEK i salær, i alt 50 SEK, i danske penge 41,15 kr.
Så nu kan familien uden tvivl forvente ekstra fine julegaver. Se den nyproducerede vare med egne øjne.

Her gik det lidt bedre
– eller gjorde det?

Vurdering 132.095 kr. Hammerslag 19.000 kr. Se

18. december 2011
De dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com's Odense-afdeling siger, at dolken er fra Oldtiden. Oldtidseksperter siger, det er en kopi. Kan det virkelig tænkes, at der findes eksperter, som er større eksperter end de mange eksperter fra Lauritz.com?

Fra Oldtiden eller fra i går? Se Lauritz.com.
Se Ekstra Bladet. Og se disse: Er de også kopier?

Lauritz.com undersøger nøje før endelig katalogisering, påstår de. Så ved de også, at Ulla Frellsen aldrig har været 74 år gammel. Hvorfor skriver de det så?

Et sjovt maleri. Ikke nogen dårlig kunstner, men aldrig fået den store anerkendelse. Ulla Frellsen har været gift med kaffefabrikant Frellsen. Det er så let som at pille sig i næsen at researche på Ulla Frellsen. Se Lauritz.com

17. december 2011
Annulleret
Det kunne vist forudses. Vi tror, det er sælgeren selv, der har fået hammerslag


16. december 2011
Nej, nej, nej ... og atter nej

Så fortalte nogle børn, hvem maleren var. Men ikke et ord om rettelsen. Kunstnyt.dk får sikkert en stor julegave i år af Bengt Sundstrøm. Nok dobbelt så meget som sidste år.

Det er ikke malet af jyske Per Dahl. Han maler slet  ikke sådan. Det gør derimod en anden maler. Og det er så karakteristisk for den pågældende, at det afslører en total uvidenhed om det mest elementære hos de dygtige  Lauritz.com-eksperter. Det er heller ikke signeret Per Dahl. Kig forbi eksperterne.

15. december 2011
Maleren er måske ikke en af de
mest berømte, men findes dog nævnt
flere steder i kunstlitteraturen

Så klarede de minsandten også den. Bravo!

Lauritz.com: »Varenummer: 2458882 . Ubekendt kunstner. Motiv fra Gudhjem. Olie på lærred. Sign. utydeligt. 62 x 72 cm.«
Det kan sikkert diskuteres, om signaturen er utydelig. Den er i hvert fald for maleren lige så karakteristisk som motiv og malemåde. Følg salget.


Holder vurderingen mon?

Lauritz.com: »Johannes Andersen 1922-2003. Skænk af riopalisander, model UM-18. Varenr: 2454083. Vurdering 15.000 kr«.
Det lyder ikke billigt, når man tænker på, at Lauritz,com har haft tilsvarende møbler til salg, som er gået for under 3.000 kr. Er det i øvrigt en skænk? Gå til Andersen. Vi havde et forkert link på, er nu rettet,

14. december 2011
Det er vist ikke malet af
Elisabeth Jerichau Baumann


Den Blå Avis, sælger fra Stubbekøbing: »ELISABETH JERICHAU 1873. Oliemaleri. 100x70 cm.«
Ingen yderligere oplysninger. Det ligner bestemt ikke Jerichau Baumann. Det ligner mere et nyere maleri. Jerichau Baumann malede ikke ansigter på den »moderne« måde. Desværre kan maleriet ikke sættes ret meget op i størrelse. Sælgeren forlanger 75.000 kr. Det er det ikke værd. Se det på dba.


Breaking News

Rygter: Lauritz.com skifter navn til:
LauritzCancel.com
Rygter: Lauritz.com skifter navn til:
LauritzCancel.com

13. december 2011
Lauritz.com rettede sig efter opfordringen
Så blev Tuxen-falskneriet
også annulleret

Læs mere her

Hvem ringer klokkerne for?
– ikke for Lauritz-eksperterne

Så blev også den rettet. De bli'r skrappere og skrappere hos Lauritz.com.

Bare et kig på signaturen burde få klokkerne til at ringe. Men nej, ikke hos Lauritz.com. Vi hjælper lidt i anledning af julen: Maleren har været gift med både en skuespiller og en sygeplejerske, hhv. Alma og Andrea.
Så skulle den være hjemme. Kig selv med.


Lauritz.com bør straks fjerne
Laurits Tuxen-forfalskningen. Ingen har erklæret det ægte

Jeg har i går talt med Kasper Nielsen fra Bruun Rasmussen om maleriet registreret som Laurits Tuxen
hos Lauritz.com, varenr. 2454310.
Kasper Nielsen fortæller, at Bruun Rasmussen for Skagens Museum vurderede samtlige billeder
forsikringsmæssigt. Som det også fremgår af museumsinspektør Dorthe Siebens tekst var udstillingens præmisser ikke en vurdering om ægthed, men ønsket om at lave en udstilling af billeder i privateje med relation til Skagen. Og det blev en flot udstilling. Direkte adspurgt vedrørende det omtalte maleri siger Kasper Nielsen, at Bruun Rasmussen ville sige
pænt nej tak.
Preben Juul Madsen, Kunstnyt.dk
12. december 2011


RodKomSammen ...
Signerede Emiel Hansen Emil Larsen?
Nej, det gjorde han ikke

Som der skrevet står, er det øverste malet af Emiel Hansen 1878-1952, men utydeligt signeret Emil Larsen. Hvad de dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com mener med det, må guderne vide. For det første er det absolut ikke malet af Emiel Hansen, som slet ikke malede på den måde. For det andet signerede Emiel Hansen ikke sine billeder Emil Larsen. ROD!
Så er der det andet maleri, som er usigneret, står der. Men bag på sidder en udstillingsetiket med navnet Otto Nielsen. Kunne det ikke tænkes, det var ham? Det tror vi. Nej, forresten, det ved vi. Men flere hedder Otto Nielsen, og det er ikke den berømte SAS-maler.
Se Lauritz


12. december 2011

ANNULLERET

Lauritz.com: »Unbekannter Künstler. 'Strandspaziergang', Öl auf Leinwand, unten rechts signiert 'W. Wagner'. 40 x 50cm.«
Først sætter Lauritz.com et tyvstjålet motiv af et af Danmarks mest berømte malerier til salg som ubekendt, men signeret W. Wagner, som har gjort det stjålne motiv til sit eget, godkendt af Lauritz.com.
Samme dag får det hammerslag på 298 kr. og annulleres. Jo, det går godt. Kig med

11. december 2011
En sag om uenighed

Det maleri kan vi ikke li' ...
Trods »museumsproveniens«. Læs hvorfor

10. december 2011
Fire ukendte kendte

Det må ikke tage over 3 sek. at finde navnet. Kig.
(Efter flere timer fandt de dygtige vurderingseksperter ud af, at maleren er Søren Josva Christensen. Flot!)

Det må ikke tage over 3 sek. at finde navnet. Kig

Men det tog flere dage at finde frem til det rigtige, Th. Ulrichsen. Imponerende flot! Herover.

Det må ikke tage over 3 sek. at finde navnet. Kig.
Og minsandten om ikke, de dygtige Lauritz-folk også fandt ud af, at det var Jens Sinding Christensen. Flot!
(Ens for alle herover er, at Lauritz.com har solgt snesevis af deres billeder. Alle er kendte malere).

9. december 2011
Så dårligt malede
Mackeprang ikke


Lauritz.com: »Adolf Mackeprang 1833-1911 . Olie på lærred. Kronhjorth Sign. monogram. H. 83 x 63 cm
Den kan vi ikke lide, de stikkende øjne og den udtværede baggrund er ikke rigtig Mackeprang. Hele den manglende skarphed og detaljerigdom, som Mackeprang er så berømt for, mangler helt og aldeles. Og hvor er signaturen? Se mere


8. december 2011
Copydan og dronningen
Ved henvendelse til Copydan blev det oplyst, at de ikke repræsenterede dronningen. I skyndingen blev der uheldigvis kun talt om retten til at gengive dronningens billeder, men ikke om følgeretten. Derfor de forkerte oplysninger. Meget beklageligt. Loven siger, at Copydan skal opkræve følgeretten for alle kunstnere indtil 70 år efter deres død. Det gør, at ved udgangen af 2011 skal der ikke betales cd til de, som er døde i 1941. Det er blandt andre malerne Larsen-Stevns, Erik Raadal, P. Mønsted, Børge Biilmann Petersen, Agnes Lunn og billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen. Ved gengivelse af billeder kan der der dog blive tale om fotografers rettigheder.
Kunstnyt.dk kan iht. loven om nyhedsformidling frit gengive billeder, som det dagligt gøres her på siden. Vi stjæler ikke billederne, som visse påstår. Men det er et problem for auktionshusene, som på nettet er pligtige til at fjerne iht 70-årsreglen umiddelbart efter brugen. Derfor forekommer det hele tiden, at billeder hos Lauritz.com og Bruun Rasmussen er taget af meget hurtigt. Copydan kræver dog ikke, at billederne skal klippes ud af de fysiske kataloger eller af aviser og tidsskrifter. Men det kommer nok.
Preben Juul Madsen, Kunstnyt.dk.

En ægte Laust Rudolf ...

Ja, billedet er ægte. Men hvem er Laust Rudolf? Ham har vi aldrig hørt om. Vi tror, maleren hedder noget helt andet. Eller rettere: Vi ved det.
Lauritz.com: »Laust Rudolf. (20 årh) . Litografi. Komposition nummereret 84/135. 40 x 30 cm.«.
Se mere.

Vi tror ikke, det er malet
af skagensmaleren Viggo Johansen

Motiv, komposition og malemåde ligner ikke Viggo Johansen. Kigger man dødsbokataloget igennem fra Winkel & Magnussen, 2. del, 25. maj 1936, med malerier (1. del var tegninger, akvareller og pasteller), så forekommer ingen malerier, hverken med motiv eller størrelse som det her afbildede. Flere har motiver fra Tyresjö, men ingen som matcher motiv eller størrelse. Gå til Lauritz.
Dyreste Viggo Johansen på dødsboauktionen var Min moders kabale, 1884, som blev budt op i 6.450 kr. Et andet, som også var med på dødsboauktionen var det fremragende dobbeltportræt, Kunstneren og hans hustru, 1898. Det fik hammerslag på 1.770 kr. Det var sidst under hammeren forleden, 29. november 2011, hvor det skiftede ejer ved 30.000 kr. Maleriet er set flere gange. I april 2010 til en vurdering på 75.000-100.00 kr., uden at blive solgt. I februar samme år var det vurderet endnu højere, 150.000 kr. Og igen juni 2010, 80.000-100.000, uden at blive solgt. I juni 2002 var det den omvendte verden, da Bruun Rasmussen vurderede det til 30.000-40.000 kr., men fik 85.000 kr. for det. Så det er prismæssigt gået meget op og ned for dette kvalitetsmaleri. Ifølge Danmarks Statistik svarede 85.000 kr. i 2002 til 99.300 kr. i 2010. Tallene for 2011 er ikke på endnu.

Viggo Johansen: Kunstneren og hans hustru. Sidst solgt hos Bruun Rasmussen for 30.000 kr.

7. december 2011
Hammerslag 130.000 kr. Forlænget 10 gange. To gange budt over med kun ét sekund tilbage.

Herover er der ét sekund tilbage. Det gik dog uden at flere bød. I alt skal køberen betale 162.595 kr., 20% i salær af de 130.000, plus et obligatorisk gebyr på 95 kr. samt 5% følgeretsvederlag, 6.500 kr. Men hvem der får de 6.500 er et godt spørgsmål? Copydan har ingen aftale med dronningen, men de tilhører kunstneren.
Se slutresultatet.
Rettelse: Det er forkert, når vi skriver, at dronnin- gen ikke er registreret hos Copydan. Det er hun, når det gælder følgeretsvederlag, men ikke når det drejer sig om reproduktionsret. Så dronningen får altså de 6.500 kr. Vi beklager.

Får dronningen penge
af Bengt Sundstrøm?

Lauritz.com fører sig for tiden frem omkring dronning Margrethe. Det gjorde de også i 2007 med »Margrethe-skåle«

Lauritz.com: »Dronning Margrethe II (f. 1940) cd. Håndkoloreret lågkrukke med stjert, låg med teksten sild, H: 8 Ø: 14 L: 20 cm. Sign. Margrethe.
Krukken er håndkoloreret af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, under sommer besøg hos Keramiker parret Leo og Karen Enna på deres værksted i Dynt i 1950érne.«
Vi er tilbage i marts 2007, hvor krukken/skålen herover fik hammerslag på 4.100 kr. Det viste sig imidlertid, at det slet ikke var dronningen, som havde lavet den. Men selv om det dengang blev afsløret, har Lauritz.com ikke rettet teksten, som det ses her. En tilsvarende krukke fik Lauritz.com 3.700 kr. for samme dag, den 23. marts 2007. Den var naturligvis heller ikke gjort af dronningen, og teksten heller ikke rettet. Se salget her.
Når Lauritz.com sælger noget af dronningen, så opkræver de cd, 5%. Men dronningen er ikke tilknyttet Copydan, så hvor havner de penge? Sender Bengt Sundstrøm dem direkte til dronningen eller putter han dem i egen lomme? Alle illustrationer er for længst fjernet fra Lauritz.com, på grund af copyright afgift, som der står. Men dronningen kræver næppe penge for at afbilde hendes arbejder. Da Lauritz.com har solgt billeder af dronningen for flere hundrede tusinde kroner, er der tale om tusindvis af cd-kroner opkrævet .
Peter Wendelboes mulitmedie-julekalender, med link i højre spalte, har i dag, 7. december, et indlæg om dronningens maleri på Lauritz.com.
NB: Vedr. Copydan og dronningen, se under 7.12.

6. december 2011
Tordenfluerne har levet
af dronningens nummer

Lauritz.com: »H.M. Dronning Margrethe II af Danmark. Litografi. Sign. M '88 med blyant og nummereret 218/350. 55,5x41,5 cm. (69x53 cm.). Fremstår med tordenfluer indvendig i rammen.«
Man skal kigge godt efter for at finde nummereringen, som er næsten forsvundet. Det må være tordenfluerne, som har spist sig mætte i tallene. Se selv.

Det er meget svært at se
Bengt Nordenberg i det billede

Lauritz.com: »Bengt Nordenberg (1822-1902), tillskriven. Män vid hästkärra. Olja på pannå. A tergo tillskriven Nordenberg enligt Gustaf Jansson. 43x36 cm «.
Nordenberg fra begyndelsen af 1850-tallet, mener Gustaf Jansson. På det tidspunkt var Nordenberg »fuldvoksen« som kunstner, og han malede ikke på den kedelige måde. Det er ikke af den berømte svenske maler Bengt Nordenberg. Se forløbet.
 
5. december 2011
Hvem har »signeret«
Bechs billede på bagsiden?

Katalogteksten, da Lauritz.com solgte det i 2008:
»Poul Anker Bech. Tørpastel på papir. Usign. Forstudie til værk udført for Skagen havn 1990. 38x26 cm.«
Nu er det til salg igen med teksten: »Poul Anker Bech. 'Over Skagen', forstudie til værk udført for Skagen havn 1990, tørpastel på papir, sign. på bagside af indramningen, 38 x 26 cm.«
Bemærk, at det i 2008 var usigneret, mens det nu pludselig er signeret på bagsiden. Men hvem har skrevet teksten? For at det er en signatur, skal den være påført af Poul Anker Bech selv. Er den det? Se salget i 2008. Og se auktionen nu.


4. december 2011
Var Michael Bang 7 år, 10 år ... eller måske endda så gammel som 16 år, da han lavede disse smukke glasting?

Lauritz.com: »Michael Bang. Kande, karaffel, drinksmikser samt to drikkeglas af grønt glas. Kande og karaffel med bambusflet. Fremstillede hos Kastrup- Holmegaard. 1950'erne. H. 9-33 cm (6)«.
Michael Bang er født i 1944, så er glastingene gjort af ham i 50'erne, har han altså været under 16 år. En anden mulighed er, at kander, glas og karaffel er udført senere. En helt tredje mulighed er, at det slet ikke er Michael Bang, som er mesteren. Kunstnyt.dk's dygtige glasekspert kender naturligvis svaret. Se auktionen.


3. december 2011
Ikke gjort af Mogens Valeur

Så blev også den rettet.

Lauritz.com: »Mogens Valeur. Farvekridt. Parti fra Seinen i Paris, sign. Valeur, 31 x 24 cm. incl. ramme.«
Det er af en anden maler. Se det
.

Solgt i Sverige for 2.000 kr.
Nu i Tyrkiet for 7,7 mio. kr.


Læs hvad vi skrev 24. november.

2. december 2011
Lauritz-eksperterne kan
ikke selv finde ud af det

Herover: Først var der tale om originale serigrafier, signerede og nummererede. Det blev så ændret til bogudklip, herunder, altså rene reproduktioner. Og vurderingen blev sat ned fra 2.000 kr. til 1.000 kr. Men fire bogudklip har ikke en værdi af 1.295 kr., som det bliver med salær.

Hvis ikke nogen havde gjort Lauritz-eksperterne opmærksom på fiduseriet, så var det ikke ændret. De kan ikke selv bedømme det.

Er alle Lauritz.com's berømte billedeksperter billedblinde?

Lauritz.com: »FRANCOIS DE TROY. Detaljeret portræt af adelsdame med snusdåse og lommeur. 78 x 61 (92 x 76) cm. Tilskrevet Francois De Troy. Maleriet er usign. men betegnet bagpå Francois De Troy.«
For at kunne vurdere, skal man kunne se forskel på ægte og ikke ægte. Billedet herover er ikke malet af De Troy, som har en langt finere penselføring. Har man det rigtige værktøj, adgang til ægte De Troy, vil man aldrig sætte dette maleri til salg som tilskrevet De Troy. For det er ikke malet af François De Troy. Se det.


1. december 2011
Av for den da ...

Bruun Rasmussen: Vurdering 25.000 kr.
Hammerslag 2.000.0000 kr., 2 mio. BR's homepage.


Er det et bevidst forsøg på fup eller er Lauritz-eksperterne bare smådumme?

Lauritz.com: »Emil Nolde. Komposition med to figurer i dans, betitlet "Kerzentänzerinnen". Grafisk blad. Sign. samt dateret på bagsiden, Emil Nolde 1917. 44 x 33 cm. «
Vi ved ikke, hvor billedet herover er fra. Men når man oplyser, at et kunstværk er signeret, så er det naturligvis underforstået af kunstneren selv. Og det er ikke tilfældet her. Det er ikke Nolde, som har skrevet det bagpå.
At researche dette kendte motiv af Nolde kræver ikke meget mere end femteklasse-niveau. I løbet af et minut eller to ville en kvik person opdage, at billedet har et helt andet mål end det originale, hvilket indikerer, at der er tale om en eller anden form for reproduktion, et tryk.
Og alle tryk er grafiske blade, også en avisside.
Se bedrageriet.


Vi tror, Lauritz-eksperterne
vil have store problemer med at
samle et IKEA-møbel?

Læg mærke til fodstykket. Det kræver stor opfindsomhed at placere det på den måde. Se mere.Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. september 2011 til 30. november 2011
Klik her

15. juni 2011 til 31. august 2011
Klik her

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2012