Kunstnyt.dk
Arkiv 1.januar 2013 til 28. februar 2013

28. februar 2013
Vurdering  3.228 kr.
Ingen ville byde 300 kr.
Sat til salg igen dagen efter til samme vurdering, 3.228 kr., på samme varenr. 2873074, så auktionen bare kørte videre uden at nogen kunne se, at ingen ville byde 300 kr. dagen før. Det er en grov overtrædelse af Markedsføringsloven


Første auktion herover sluttede 24.2. 2013 kl. 19:05
Sat til salg igen 25.2. 2013 kl. 14:04.
Auktionen slutter nu først 4.3. Kig forbi

Tre malerier på Lauritz.com
med cd, som der ikke er cd på
Varenr. 2890847 Carl H.K. Møller
Varenr. 2896571 Poul Steffensen
Varenr. 2896572 Poul Steffensen
Der er som bekendt ikke cd på  malere døde for mere end 70 år siden. 


27. februar 2013
Det var vist nok ikke
nogen helt ægte Jorn

Bukowskis: Föremålet har utgått ...
Det kunne læses efter, at det havde været til salg i flere dage. Billedet er nu fjernet.
Der var tale om en pastel vurderet til 6.000 SKR. 24x27 cm. Se det, der er tilbage.


26. februar 2013
Hovedvandsæg og vand i hovedet
Det går bare så godt så godt for verdensfirmaet Lauritz.com

Ikke uidentificeret
Og hvad kan Lauritz.com-eksperterne så prale med her? De kan prale med ...
at det ikke er sønderjysk
at det ikke er empire
at det ikke er fra 1800-tallets begyndelse
at det ikke er et uidentificeret stempel

Ægget er fra København.
Det er fra 1900-tallet.
Sølvmærket viser klart, hvem sølvsmeden er.
Det viser også, at denne sølvsmed var berømt for kopier, og at stemplet hører under betegnelsen Faux-stempler, fup-stempler. Se kopiægget


Kopi efter et af verdens
mest berømte fotografier

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. "Portræt af mand og kvinde". Olie på lærred. Usign. Lærredet er ikke på blændramme. Mål 121 x 91 cm (127 x 99 cm). Kan stryges glat fra bagsiden«.
Det er set før hos Lauritz.com. Men det kan de ikke huske. Se det igen.

25. februar 2013
Ka' det virk'lig passe, at
Henrik Lerfeldt signerede
sine billeder m. balle?

Nej, selvfølgelig gjorde han ikke det. Men hvorfor skriver Lauritz-eksperterne det så? Det er ikke til at vide, men måske er de blevet distraheret af billedet med de to baller? Kig på ballerne.

24. februar 2013
Lauritz.com om Leif Tingkær:
»
Siden 2002 har han arbejdet som ekspert indenfor især billedkunst«

Så blev det en ny kunstner, C.O. Zeuthen, og det er korrekt. Men billedet er ikke signeret Zeuten.
Herover nu. Herunder før.


Ingen maler hedder Ernst Zeuten. Der findes en, som hedder Ernst Zeuthen med samme årstal , som nævnt her. Men det er ikke ham, som har malet billedet. Han blev født i 1880 og har derfor haft svært ved at male billedet i 1866, som det tydeligt er dateret. Det er en virkelig ekspert, Bengt Sundstrøm og frue har fået fat i.
Lauritz.com om Leif Tingkær:
Han har haft eget galleri og handlet med kunst i mere end 35 år. Siden 1987 arbejdet som autoriseret taksator for skifteretten i Odense. Siden 2002 har han arbejdet som ekspert indenfor især billedkunst og bronzer og skulpturer, og stået for opbygningen af Lauritz.com i Odense og senere Lauritz.com i Kolding.

»
Marken er mejet, og høet er høstet,
kornet er i laderne, og høet står i hæs
«


Nu rettet til noget ude i klitterne, herover. Men det kan også være svært at se forskel på et høstmotiv og et motiv fra vesterhavsklitterne.

Her brillerer Lauritz.com's dygtige vurderingsekspert, Leif Tingkær, igen. Tag til Odense og se billedet af den moderne mejetærsker ude midt i høet. Klik her.

23. februar 2013
Vi har haft fat i ham før
Kunst- og fidushandleren Christian Chaffee fra San Diago i Californien bliver ved med at misinformere om maleri af den forkerte Alfred Larsen

Chaffee hælder vand ud af ørerne: »I have been dealing in antiques, art and collectibles for many years, and selling on eBay for 10 years. I treat every customer like family. Please read my about me page, and check out my feedback. My listings all include vital information which you will find informative and cover most of your questions. Please take a minute to read everything«.
30.000 kr. vil manden have for billedet, som ikke må koste meget mere end 300-400 kr. For det første koster den rigtige Alfred Larsen ikke så meget, og for det andet er det ikke den rigtige Alfred Larsen.
Chaffee har nu i omkring et år forsøgt at fuppe potentielle købere, men heldigvis er ingen hoppet på hans plat. Tag en smut til Californien.

22. februar 2013
Det må være den dårligste kopi
efter Gilbert Stuarts portræt af George Washington som findes

En helt anden ting: Er det overhovedet et maleri.
Er det ikke et olietryk? Kig på det.


21. februar 2013
Det er bare for dumt

Det tager sammenlagt 1/100 sekund både at se, at det ikke er Ejler Bille og hvem det er. Og så er det vist kun hos Lauritz.com, de mener, at Ejler Bille signerer Balle. Og måske de skulle kigge på dedikationen. Over 125 vurderingseksperter! Skal man le eller græde? Klik ind på Lauritz i Århus.

Lauritz-eksperterne i Aalborg kender ikke maleren. Men det gør temmelig mange andre

Maleren har udstillet på KE, Forårsudstillingen på Charlottenborg, Efterårsudstillingen samme sted samt flere andre steder. Vi hjælper lidt: Han var elev af Julius Paulsen og P. Rostrup Bøyesen. Og så er det jo fuldt læseligt signeret. Moderen hed i øvrigt Elisabeth. Se med.

20. februar 2013
Den tror vi ikke på ...
Vi tror, det er en kopi efter det originale solgt hos Bruun Rasmussen i Vejle 23. maj 2000. En vurdering på 1.200 kr. for et ægte Slott-Møller, som Lauritz.com påstår det er, er helt ude i hampen. Kig med.

19. februar 2013
Er det nu også helt rigtigt, at Warhol illustrerede Indianas udstilling på Louisiana?
Det var ikke helt rigtigt.
Herover før. Herunder efter

Følg auktionen.

18. februar 2013
Her har vi måttet give op ...

Vi kender heller ikke kunstneren. Gør du?

Morten Larsen ønsker, at vi offentliggør hele hans mail til Kunstnyt.dk vedr. »Mønsted«-maleriet. Det gør vi så her.

Der er kommet to bud på billedet, 15.500 sv. kr. er afgivet af kundenr. 11283, som er kendt for ikke at vil have det, vedkommende køber. Det fremgår af varenr. 2188182, hvor 11283 fik hammerslag på 3.900 kr., men varen sat til omsalg på varenr. 2213914, hvor det ses, at kundenr. 11283 igen byder på dét, som vedkommende ved første auktion ikke ville have. På omsalget byder han/hun 3.500 kr. som det fremgår af budhistorik. Nu må man så håbe, at byderen ikke fortryder buddet på 15.500 sv. kr. på »Mønsted«-maleriet.

EFTERLYSNING:
Vi søger studier/forarbejder af Peder Mønsted til offentliggørelse. Har du nogen eller ved, hvor der findes nogen, så skriv til pjm@kunstnyt.dk

17. februar 2013
Vi fik en mail fra en tidligere ejer af »Mønsted«-maleriet herunder

Sådan har Mønsted aldrig malet (udsnit)
Da maleriet har været vist på ejerens hjemmeside indtil i går, hvor det blev fjernet, kan vi godt oplyse, at han hedder Morten Larsen og har Noble Antiques i København. Han fortæller, at maleriet flere gange har været på auktion som værende ægte Mønsted. Det ved vi naturligvis, men det rokker ikke ved vores mening om maleriet. Morten Larsen fortæller, at det er en studie til et maleri, som Bruun Rasmussen har solgt, men det der henvises til, er ikke magen til. Nu er det en kendt sag, at Mønsted ikke lavede studier, jeg erindrer ikke at have set nogen. Han gik lige på og hårdt med at male sine lærreder, brugte ikke tid på studier, men var meget produktiv. Ifølge personer som kendte ham, malede han to billeder om dagen. Når kunstnere dør, er der så godt som altid en lang række studier med på deres dødsboauktioner, da de normalt ikke sælger studierne i levende live. På Peder Mønsteds tirsdag den 7. oktober 1941 hos Winkel & Magnussen, auktion 281, numrene 335-389, var der ikke en eneste skitse eller noget forarbejde blandt de omkring 50 efterladte malerier.
Her var maleriet afbildet og omtalt, indtil det blev fjernet i går lørdag morgen 16. februar. Vi tog en kopi af siden, mens billedet var der.                   pjm


16. februar 2013
Nyt fra Lauritz-deLuxe
Det er pibende falsk ...

Det er ikke malet af P Mønsted. Helt tydeligt en kopi. Detaljerne afslører det. Og signaturen. Sådan har Mønsted aldrig signeret. Igen brillerer Lauritz.com's dygtige deLuxe-vurderingseksperter. Maleriet bør destrueres, så ukyndige ikke fuppes. Se falskneriet. 

Leif Tingkær, Lauritz.com's berømte vurderingsekspert, har en imponerende iagttagelsesevne vedr. lystbådehavne

Lauritz.com, Odense: »Marie Sandholt 1872-1942. Lystbådehavn, olie på lærred. Sign. samt dat. M.S. 1927. Mål. 92 x 77 cm«.
Lystbådehavn! Ja, man ser tydeligt de store sejlskibe og dyre motorbåde. Nu er Leif Tingkær lovlig undskyldt, da han bor i Odense, hvor der ikke er så mange lystbådehavne. Men alligevel. Gå en lang tur i lystbådehavnen og kig på de flotte lystbåde.


15. februar 2013
Nyproduceret med ridser
og »falsk« litteraturhenvisning

Lauritz.com, Roskilde: »Kai Kristiansen. Seks armstole med stel af palisander, sæde og ryg betrukket med lyst nistret stof. Fremstillet hos SVA møbler. Litt. Per H. Hansen & Klaus Petersen: 'Den store danske møbelguide' s. 221. Cirkulært bord medfølger Ø 118 cm. H. 71 cm. samt to tillægsplade a 55 cn. (9) «.
Ser man bordet herover i den store forstørrelse synes bordpladen at være temmelig ridset. Ikke heldigt for en nyproduceret vare. Henviser man til en bestemt side i en bog, forventer man, at siden handler om den vare, man sælger. Det gør side 221 ikke. Ganske vist er det en side om Kai Kristiansen, men sidens to billeder viser en trepersoners sofa samt en lænestol og har ikke noget som helst at gøre med de stole og bord, som Lauritz her sælger. Se de nyproducerede møbler.

25 kroner stykket ...

Hammerslag 300 kr. for begge. Minus gebyret på 250 kr. er der 50 kr. tilbage til sælgeren, 25 kr. stykket.
Erik Østerberg, som ikke er 91 år, men døde for adskillige år siden (var selv med til hans begravelse), havde indrettet en speciel malerkasse med lys, hvor hans negativer (fotograferede motiverne) blev oplyst på et stykke lærred. Østerbergs malerier gik som varmt brød i 60erne og 70erne. Han sad og malede til hen under midnat og vandrede derefter med sin meget unge kone, Ilse, og sit harem af andre meget unge piger til værtshuset Peter Pan i Albertslund, hvor han boede. Jeg skrev i sin tid et mindeord i Kunstavisen med lidt flere »saftige« detaljer end herover. Se de to.            pjm

14. februar 2013
Det er vi ikke meget for at tro på, er malet af Frits Thaulow

Liveauctioneers, New York: »Encaustic on Board. Impressionistic depiction of a lone gondolier navigating through rippling waters. Signed bottom left: "Fritz Thaulow." Art: 32 1/2" x 17"; Frame: 37 1/2" x 22". One small chip to right of signature, otherwise in good condition«.

Et noget usædvanligt maleri af Thaulow, må man nok sige. Thaulow har malet flere mørke motiver, men det her ligner ikke et af hans. Og signaturen ser noget hjemmelavet ud. Det er vurderet til mellem 25.000 og 35.000 dollars, tæt på 200.000 kr. for højeste. Vi har ikke meget fidus til billedet, tror ikke, det er malet af norske Frits Thaulow. Auktionen slutter 16. februar.
Auktionsfirmaet om sig selv: »Now in its 10th year, LiveAuctioneers has become the Web's leading auction-related site. More than 1,500 premier auction houses rely on its leading-edge technology, professional customer service and integrity, with 6.6 million bids placed on the site last year alone «. Rejs til New York.


13. februar 2013
Lauritz.com: Afsluttet – ikke annulleret
Seneste: Lauritz.com Roskilde fortsætter deres Fup og Fidus

Scroll ned til i går, 12. februar, og læs vores mening.

I dag, 13. februar, er auktionen ifølge ovenstående afsluttet. Men det fremgår ikke af Afsluttede auktioner indenfor de seneste 24 timer. 

Som det ses ovenfor skulle auktionen først slutte den 18. februar. Den er altså ikke afsluttet, men annulleret.

At auktionen er annulleret ses herover, hvor der er skåret 23 år væk, men klokkeslettet er det samme.
Ubegribeligt, man kan arbejde i et auktionshus på den måde. Har vi nævnt, at Lauritz.com har over 125 vurderingseksperter? Hvad er de eksperter i?

L.K.H.?

Signaturen er meget svær at få øje på. Men hvad står H'et for? Kig med.

Det tror vi heller ikke på ...


Det ligner ikke en ægte Bjulf. Figurerne minder ikke om Bjulfs normale måde at male dem på, de er ikke gennemarbejdede nok. Øvrige farver, fx træerne i baggrunden, virker kunstige og malet på en anden måde, end Bjulf plejer. Og signaturen, som minder en del om Bjulfs, ser også forkert ud. Der mangler Bjulfs sadvanlige harmoni i figuropsætningen. Vi tror ikke på det. Tag en tur til Herning og sammenlign det med
et andet fra Roskilde og se den store forskel.

12. februar 2013
Nu må de styre deres brandert!
– Hartz var ikke fidusmaler

Billedet er ikke malet af Lauritz Hartz. Så amatøragtigt malede Hartz ikke. Og signaturen er helt forfærdelig.
Her er et eksempel på, at bare der står Lauritz Hartz bagpå, som ikke er skrevet af Hartz, og sat et lille billigt messingskilt på rammen, så er det for Lauritz.com-eksperterne ensbetydende med, at det er malet af Lauritz Hartz. Men det er det ikke. Fup og fidus. Se det hos Lauritz i Roskilde.


11. februar 2013

Mens vi venter på Stigs vurdering, er der fuld gang i buddene. Følg dem med egne øjne.
Nu er Stig færdig med at vurdere.

Er det velgørenhed
for Lauritz.com selv?

Herunder rettelsen til Andersen-Lundby få øjeblikke før auktionen skulle slutte i dag kl. 9:34. Samtidig hævedes vurderingen fra 1.000 kr. til 5.000 kr. Har hørt rygter om, at der er 6 flasker Amarone på vej til redaktionen på Frederiksberg fra hr. og fru Sundstrøm. Nå, det er nok kun rygter.

Katalogteksten på dette maleri indskrænker sig til to ord: »Ukendt kunstner«. Ikke et ord om selve maleriet, ikke et ord om, hvem maleren er, til trods for, at han ikke er helt ukendt. Han var akademi-professor, udstillede 49 gange på Charlottenborg samt utallige andre steder. Han er repræsenteret på flere museer, bl.a. Statens Museum for Kunst. Rekordprisen for et af hans malerier er tæt på 350.000 kr. Så helt ukendt er han ikke. Men så meget er det aktuelle billede dog ikke værd.
Maleriet er tydeligt signeret – de zoomer endda ind på det – men det omtaler de dygtige Lauritz-eksperter ikke med et ord. Er det et maleri, Lauritz.com selv vil have billigt? Sælger man det for at støtte unge kvinder, så er der ikke megen støtte i ikke at fortælle, hvem kunstneren er. Det er talentløst ud over alle grænser. Se hele auktionen.


Maleriet er en kopi efter berømt dansk malers berømte maleri. Men hvor skulle Lauritz-ekperterne i Næstved dog også vide det fra?

Det kan undre, at den kendte Fanø-maler Peder K.K. Riber kopierer et kendt maleri og signerer det med eget navn uden at gøre opmærksom på, at det er en kopi. Så måske er noget tekst fjernet fra billedet, som har oplyst, at det er en kopi. Men i hvert fald burde Lauritz-eksperterne have så megen indsigt i dansk kunst, at de kender originalen, som bl.a. er benyttet som forsideillustration på en kendt bog af Blicher. Og måske kan det også fortælles, at originalmaleriet hænger på et kendt museum i Hillerød. Men vi har set det flere gange, at familien Dinesen har en del huller i almen viden om dansk kunst. Kig forbi Næstved.

10. februar 2013
Vi tror ikke, der står E. Made...
Vi tror, initialerne er P.V...
(Bruun Rasmussen i Århus var tidligt oppe ... og så på en søndag. I løbet af få timer blev begge to herunder rettet til det rigtige)

Bruun Rasmussen, Århus: »1308/116: Dansk maler, 19.-20. årh.: Interiør med en kvinde og en mand der spiller klaver. Sign. E. Made...? Olie på lærred. 49 x 59«. Vi tror heller ikke, at maleren er født i 1930, som Weilbach skriver. Vi tror, han er født i 1892. Se det.

Ikke malet af Jacob Agersnap
(Men af farmand Hans)

Bruun Rasmussen, Århus: »1308/97: Jacob Agersnap: Vinterdag på landet. Sign. Agersnap. Olie på lærred monteret på malepap. 27 x 36«.
Vi hjælper lidt: Hans far hed Morten. Tag til Århus.

9. februar 2013
Lars, burde du ikke fortælle, at Peters er kendt Skagensmaler?
(Det blev hurtigt tilføjet. Så skal der bare findes ud af, om billedet er fra Skagen)

I årene 1881-83 besøgte Otto Peters Skagen og var en del sammen med Krøyer, Ancher og øvrige berømtheder. Han har malet adskillige billeder fra stedet, og er med på Krøyers berømte Kunstnerfrokost på Skagen, malet i 1883. Det er en del af vægudsmykningen i den gamle spisesal på Brøndums Hotel, senere overflyttet til Skagens Museum. Interessant ved maleriet af Peters er, at det godt kunne ligne et motiv fra Skagen, huset med det røde tag. Signaturen er lidt utydelig, men er der et årstal? 81? Er det tilfældet ville det måske være et emne for Skagens Museum, som kun har et enkelt af Otto Peters. Tag til Vejle.

Krøyers berømte Kunstnerfrokost på Skagen. Stående Michael Ancher, siddende fra venstre, uret rundt, de to norske malere, Eilif Peterssen og Otto Peters, hotelejer Degn Brøndum, de svenske Johan Krouthén og Oscar Björck samt norske Christian Krohg. Med ryggen til Charles Lundh fra Norge. Fire norske, to svenske og en dansk maler.
Se maleriet på væggen i Skagen.


8. februar 2013

Så er den atter gruelig gal med Leif Tingkær og Lauritz.com's troværdighed

Maleriet herover solgte Lauritz.com 31, januar 2013 for et hammerslag på 7.200 kr. mod vurderingens 24.095 kr. Nu er det igen til salg, til samme vurdering, hvilket er en klar overtrædelse af Markedsføringsloven, som helt tydeligt siger, at der ikke må gives urigtige oplysninger. Det er der i dette tilfælde, idet maleriet ikke den 31.1. solgtes til 24.095 kr., som oplyst, men kun for 7.200 kr. + salær.
Hvorfor er det så hurtigt til salg igen? Har køberen, hvis det er en rigtig køber, fået at vide, at det ikke er malet af Johannes Larsen? Det fortæller Leif Tingkær os nok ikke, hvis det er tilfældet. Følg gensalget.
 

7. februar 2013
Det tager under ét minut ved søgning på Google at finde ud af, hvem E. Birk er.
(Med lidt eksperthjælp klarer de sig)

Herover før. Herunder efter.

E. Birk er et pseudonym. Her på Kunstnyt.dk har vi tidligere fortalt, hvem maleren er. Hvad han hedder, og hvornår han fødtes og døde. Hvis Lauritz.com's arkiv på 2 millioner oplysninger eksisterer, som de påstår, skulle man tro, E. Birk er med i det. Ellers er arkivet værdiløst. E. Birk er det man i gamle dage kaldte Trommesalsmaler, i moderne tider fiduskunstner.
Besøg de uvidende Lauritz-folk i Helsingør.


Vurdering 37.694 kr.
Hammerslag 3.357 kr.
          Se salget


Så blev vi så meget klogere ...


6. februar 2013
Med omkring 50 anerkendte udstillinger, på Charlottenborg m.m. samt repræsenteret på museer, er man vel ikke helt ukendt!
(Så fandt de dygtige vurderingseksperter også ud af den. Og så er det kke mere et vandtårn, men et klokketårn. Men er det nu det?)


Herover før. Herunder efter.

Vi giver en hjælpende hånd: Malerens far var kunsthandler og moderen hed Vilhelmine. Så skulle den være lige at gå til. PS: Vi har aldrig vidst, at den type tårn var et vandtårn. Smut til Roskilde.

5. februar 2013
Uden kommentar ...

Mød den læsende kvinde

Der er også den.

Se ingen af dem

4. februar 2013
Johansen eller Irminger?
Viggo eller Valdemar?
Lauritz.com i Vejle er i tvivl pga. signaturen. Er det Viggo Johansen eller Valdemar Irminger? Det kan også være svært at bedømme alene ud fra signaturen, da de begge signerer meget tæt på hinanden.
Men er billedet malet af en af de to, må man kigge på selve maleriet. De to maler nemlig ikke helt ens. Så det må være op til Lauritz-eksperterne at fortælle potentielle køber, hvem der har malet billedet.

3. februar 2013
Vi kender heller ikke maleren, men synes det minder meget
om det her 
(uvist af hvilken grund har Tate i London fjernet siden.
Men se i stedet her )

Bruun Rasmussen, Århus: »1306/190: Ubekendt maler, 20. årh.: En ung kvinde, der bader i en skovsø. Usigneret. Olie på lærred. 77 x 50«.

Hvorfor ville ingen byde bare
300 kr. for PHs Koglen, når den var vurderet til 42.095 kr.?

Se Koglen

2. februar 2013
Dybt godnat
Lauritz.com flytter kendt gade
i København til Klampenborg


Er det overhovedet malet af Paul Fischer? Kig efter

Hvem er det der banker?
– det er Peter Ancher
 
Billedet til venstre: Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, 1900-tallet. olie på plade, marinemotiv. Utydeligt sign. Peter?. 24 x 32 ( 39 x 47 ) cm«. (Udsnit)
Billedet til højre: Lauritz.com: »Wilhelm Erichsen. Marinemotiv med sejlbåde. Sign. Wilh. Erichsen. Olie på plade. 24 x 32 ( 36 x 44 ) cm«. (Udsnit)
Mon ikke vi kan blive enige om, at begge malerier herover er malet af samme maler, selv om de er signeret med to forskellige navne? Og at det til venstre tydeligt er signeret Peter Ancher? Vi kan sikkert også blive enige om, at ingen af dem er museumsstykker.


1. februar 2013
Kopimaleren Axel Lind

Lauritz.com: »Axel Lind, 1908-2011 cd. To landskabsmotiver. Olie på lærred. Begge sign. Axel Lind. 48 x 46 ( 57 x 54 ) cm samt 64 x 50 ( 72 x 57 ) cm. (2)«. Tag til Lauritz i Helsingør. 
Klik ind her og se, om ikke det minder lidt om dét. 
Axel Lind døde 28. maj 2011 103 år gammel.
Læs her

Vurderingsdag 30.1. Bruun Rasmussen Århus:
Kaffe og kage gratis.
Vurderingsdag 3.2. Lauritz.com Herning:
Kaffe og kage 25 kr.

31. januar 2013
Hvorfor blev en igangværende
auktion pludselig annulleret?


Vi skriver længere nede, at auktionen skulle slutte i dag, den 31.1. Det var imidlertid i går, den 30. kl. 20:41:00, lang tid efter, at auktionen blev annulleret. Vi fik heller ikke med, at teksten under selve auktionen er ændret fra tilskrevet til ikke-tilskrevet. Se ovenfor. Den 29.1. var billedet fortsat tilskrevet.

Lauritz.com Vejle: »Dankvart Dreyer (1816-1852) 'Efter tvekampen'. Olie på papir monteret på plade. Usigneret. 31 x 35 cm (39 x 43). Øverste venstre hjørne på papir mangler«.
Auktionen skulle først afslutte i dag, 31. januar, men blev pludselig i går, den 30., annulleret, mens der var bydere i gang. Hvorfor det? Selv om det har fået hammerslag på 675 kr. har det ikke været omtalt under dagens solgte.
Maleriet har ikke været udstillet på Charlottenborg, mens Dreyer levede, og er ikke gengivet i Suzanne Ludvigsens store tobindsudgave fra 2008 om maleren.
Det har flere gange i »nyere tid« været under hammeren, i 1977 hos Bruun Rasmussen i Bredgade, solgt for 2.100 kr. I dette århundrede to gange, i 2003 vurderet til 8.000 kr., men ikke solgt, og i 2004 vurderet til 3.000 kr. med et hammerslag på 3.200 kr. Begge gange hos Bruun Rasmussen i Vejle.
Men hvorfor blev auktionen brat afsluttet dagen før annonceret? Der er næppe tvivl om billedets ægthed, så måske skyldes annulleringen, at buddene ikke helt var oppe i det luftlag, Lars Fuglsang-Madsen havde håbet på. Men kan man uden videre annullere en igangværende auktion? Åbenbart. Rekorden for et maleri af Dankvart Dreyer er 240.000 kr. for et af hans landskaber, der er mere eftertragtede end motiver som det aktuelle. Tag til Vejle.


30. januar 2013
Den fængslende historie om en sulten far og hans topløse datter

Caritas Romana er den rørende fortælling om en datter, som i fængslet gav sin dødsdømte far bryst. Læs her.

Men der er ikke meget Abildgaards Skole over det maleri. Hverken kvalitets- eller motivmæssigt. Kig her. 

Læs under 27. dec. kommentar vedr. maleriet, som Lauritz.com sælger som Johs. Larsen

29. januar 2013
Hvorfor oplyser Lauritz.com ikke malerens navn, når man kender det?

Maleren hedder ikke Christian Møllgaard, det er et pseudonym. Når man nu gengiver malerens rigtige årstal, hvorfor pokker så ikke malerens rigtige navn?
Se det i Vejle.

28. januar 2013
Nyproducerede varer


Vurdering 36.095 kr. inkl. salær og gebyr.
Ingen bød 300 kr. for de 12 jakker. Se det selv.


Lauritz.com: »Fremstår med hul i syning på bagsiden af ærme, pynteknap er faldet af, men medfølger«. Se den

27. januar 2013
Er det virk'lig en ægte Larsen?
Kunstnyt.dk kommenterer: En læser har henvendt sig til museet i Kerteminde og fået oplyst, at Erland Porsmose, museets leder, har set billedet på et tidspunkt og sagt god for det. 
Det skulle man tro, Lauritz.com i Odense vidste og viderebragte som en vigtig proveniens til gavn for både sælger og køber. Som vi har fået det gengivet, kunne der være tale om, at det i 1902 havde været med på en auktion på Den Frie, hvor der var 21 numre af Johannes Larsen. Men museet har ikke kataloget. Det har vi her på redaktionen, og det omtalte maleri er ikke med. Syv af malerens 21 billeder blev i øvrigt dengang erhvervet af den legendariske kunstsamler Johannes Rump, kendt for Rumps Samling. Johannes Larsen udstillede i 1902, 1903 og flere følgende år på Den Frie, men ingen af de år optræder det aktuelle maleri.
Vi har ikke erklæret maleriet falsk, blot undret os over, at der ikke forekommer en bedre katalogisering af maleriet.


Lauritz.com Odense: »Johannes Larsen 1867-1961, cd. Parti med nedlagt jagtbytte; duer og toppet lappedykker, olie på lærred, sign. og dat. i monogram JL 1902 samt på blændrammen, Johannes Larsen. maleriet er fugtsikret med plade bagpå rammen. 51 x 64 (63 x 76) cm«.
Er det undersøgt på Johannes Larsen-museet?
Det ligner ikke helt Larsens kvalitet. Har Larsen nogen sinde placeret sine fugle på et tæppe? Signaturen ser lidt mystisk ud. Plejede Larsen at signere både på forsiden og på blændrammen? Vi kan i øvrigt ikke se nogen signatur på blændrammen. Tag til Odense.


26. januar 2013
De laver den samme fejl gang på gang, så de lærer det nok aldrig

Vi har skåret det ud i pap adskillige gange: Malerier signeret Osvald Rasmussen er IKKE malet af Allan Karms. Lauritz.com praler med et arkiv på 2 mio. Men hvad bruger de det til? Opdaterer de det ikke, eller kigger de ikke i det? Tag til Århus.

Det nåede lidt over vurderingen
Bruun Rasmussen, Århus.
Vurdering: 1.000-1.500 kr. Hammerslag 27.000 kr.

Direkte fra det store udland:
ALFRED LARSEN (Danish 1860-1946) – An Important Mat


"LiveAuctioneers is the best-kept secret among treasure-seekers; it offers access to some items that have been in private collections for decades."
Julian R. Ellison, founder.
Det er af »fidus-Larsen«, ikke af den Larsen, det sælges for at være. Der er tale om international uvidenhed om Larsen og Larsen. Tag til New York.

25. januar 2013
Bukowskis i Göteborg udvider med større lokaler ... 
Men de har også brug for at udvide
med en større vurderingsevne 
Skrækkeligt maleri
Bukowskis: »Harald P Engmann, Danmark (Född 1915). Olja på pannå, signerad. Utropspris 5 000 SEK«.
Ingen maler hedder Harald P. Engmann, men ifølge biografien bagpå sælges det for at være malet af Harald Engman (1915-68). Men det er ikke af Harald Engman, og vurderingen er helt skæv. Det er malet af H.P. Engmann, hvilket det også er signeret. Vurderingen bør ikke overstige 400-500 kr. Det er ikke usædvanligt, at auktionshuse tager fejl af den lidt fidusagtige H.P. Engmann og den mere berømte og langt dyrere Harald Engman. Men det kan man ikke tillade sig som professionel, der er nemlig lysår til forskel i kvalitet på de to, som i motiver og malestil på ingen måde ligner hinanden. Smut til Göteborg. 
Bukowskis: »Vi blir dubbelt så stora i Göteborg.
Välkommen på snyggaste invigningsfesten lördag 2 februari
«.


Kære Lars Fuglsang-Madsen:
Hvorfor er du sikker på, at Albert Bertelsen har malet dette billede?


Det tror vi ikke, han har. Motiv og malemåde er 100% atypisk for hans arbejder. I 1945 var han vist slet ikke begyndt at male, og billeder fra før 1950 ses aldrig. Maleriet er signeret Albert Berthelsen, med th, men han staver sit navn uden h. Vi tror ikke på det.

Det gør Lauritz i Vejle åbenbart heller ikke mere.
Tag til Vejle.

24. januar 2013
Er det virkelig en Alechinsky?
Nej, det er det ikke ...
(Så blev også den rettet/annulleret)

Herover før. Herunder efter.


Alechinsky lavede ikke den slags motiver.
Alechinsky skrev ikke på dansk.
Alechinsky signerede ikke med andres navn.
Besøg Alechinsky-eksperterne i Helsingør.

Her laver de verdensberømte Lauritz-eksperter kun 10 fejl
vedrørende samme maleri

Så blev den også rettet ...

Herover før. Herunder efter. Nu er det ikke længere malet af Chr. Thornild. Men de var længe om at finde ud af det.


1.   fejl: Maleriet er ikke signeret Tornild.
2.   fejl: Signaturen er ikke malet af Thornild.
3.   fejl: I signaturen mangler et h. for at være Thornild
4.   fejl: I signaturen mangler et d. for at være Thornild
5.   fejl: Thornild signerede ikke på den måde.
6.   fejl: Thornild signerede altid C. Thornild.
7.   fejl: Malet i 1961, flere år efter Thornilds død.
8.   fejl: Maleriet måler ikke 45x56 cm.
9.   fejl: Thornild malede ikke på den måde.
10. fejl: Maleriet er ikke malet af Thornild.
Find selv flere fejl.

23. januar 2013
Lauritz.com: »Gadeparti!«
Vi mener, det er et havneparti


Hvad synes du? Kig med.

Lauritz.com: »Abstrakt komposition«
Vi mener, det er to huse og nogle træer

Hvad synes du? Kig med.

22. januar 2013
Lauritz.com Roskilde:
»Det koster i en butik 8.495 kr.«

Men ingen ville byde 300 kr.
Se det selv.
Auktionen er fortsat efter først at være endt uden bud

Lauritz.com Roskilde:
»Det koster i en butik 7.295 kr.«

Men ingen ville byde 300 kr. 
Se det selv.
Auktionen er fortsat efter først at være endt uden bud


21. januar 2013
Nu mangler bare biografen ...

Må vi foreslå en tom ølkasse som sofabord. Hullet i nakkestøtten kan nok klares med lidt polyfilla. Det har Silvan. Tag en tur til Næstved og prøvesid.


Auktionen herover sluttede 20.1. 2013 kl. 16:24. Ingen bød, så nu skal maleriet overvurderes. Følg med.


Auktionen herover sluttede 20.1. 2013 kl. 17:05.
Så ring, hvis du vil vide vurderingen. Måske kan du også få billedet at se. Ring med det samme.

20. januar 2013
Hvorfor må denne narhvalstand sælges inden for EU uden CITES?

Bruun Rasmussen meddelte for nyligt, at man ikke mere ville sælge noget fra udryddelsestruede dyr. Hvorfor mener Lauritz.com, at der ikke skal CITES til i dette tilfælde? Gå til Lauritz. Og læs her om CITES. 

19. januar 2013
Vi tror ikke, det er malet
af Janus la Cour

Janus la Cour benyttede den »fine« pensel, malede ikke med den »brede« som her. Det er ikke udpenslet nok til at være la Cour. Og den rodede signatur ligner ikke hans. Så det tror vi ikke på.
Kig forbi Lauritz i Herlev.

Har Rasmus X virkelig malet så dårligt?Af Rasmus X kendes flere tilsvarende motiver, men ikke så ringe malet. Og signaturen skriger langt væk af en, som ikke er sat på af Rasmus X selv. Tag til Vejle.

18. januar 2013
Vi tror ikke, det er malet
af Viggo JohansenVi tror, det er en anden maler, hvis efternavn slet ikke begynder med J, en maler, som ofte har voldt problemer pga signaturen, der minder meget om Viggo Johansens. Men maleriet er motiv- og malemæssigt ikke helt Viggo Johansensk, ejheller signaturen. Se det
Og så fatter Lauritz-eksperterne fortsat ikke cd-systemet. En maler død i 1935 er der ikke cd på.

Ubekendt! Ja, hvis man er totalt
ubekendt med dansk malerkunst

Udsnit
Lauritz.com: »Ubekendt maler 1900-tallet. Olie på lærred. Amalienborg. Signeret. 50x69 cm«.
Det bør ikke tage over 10 sekunder at finde ud af, hvem maleren er. Motiv og malemåde er typisk for vedkommende, og signaturen ikke til at tage fejl af. Hvorfor kan de hos Lauritz.com ikke finde ud af det mest simple? Vi hjælper lidt: Malerens far, som også malede, er mere berømt. Følg med i Aalborg.

17. januar 2013
Det ville ingen byde 300 kr. for. Se hvad

Komposition med træer ...

Det er nogle høje træer, maleren har sat i vasen. Og er de høje træer overhovedet malet af Knud Agger? Er han kendt for at spartle på den måde? Se det. 

Vi tror ikke, det er
malet af I.T. Hansen

I.T. Hansen er kendt for en udpenslet detaljerigdom i sine arkitektoniske malerier. Dem er der ikke meget af her. Og figurer på den måde, ser man normalt ikke på hans billeder. Signaturen ligner heller ikke noget, man kender fra hans hånd. Se det.

16. januar 2013
Fiduskopi under hammeren i internationalt auktionshus som malet af kendt dansk maler ...
Det internationalt kendte hus er ikke overraskende Lauritz.com

Ovenstående fortæller, at Lauritz.com's over 125 vurderingseksperter er én stor omgang øregas. Har man blot periferisk omgang med auktionsbranchen, er det 100 procent umuligt ikke at være stødt på motivet herover. Det er et af skagenskunstens mest berømte, Carl Lochers Redningsbåden går ud, et motiv Locher har gentaget utallige gange. Et af dem her. Og et her. Ved man ikke det, er man så uvidende, at man ikke bør arbejde i et auktionshus. Det samme gælder, når man ikke med det samme kan se, der ikke er tale om et ægte maleri af den kendte marinemaler Alfred Olsen. Både maleri og signatur skriger langt væk. Og teksten »efter egen skitse« er lige til at dø af grin af. Tag til Esbjerg.

Hvorfor tror Lauritz.com-eksperterne, at det er malet af Viggo Pedersen?

Det er ikke ligefrem den type motiver, Viggo Pedersen er kendt for at male. Erindrer ikke at have set noget tilsvarende. Det ligner rent gætteværk fra eksperterne.
Smut en tur til Næstved.

15. januar 2013
Er Kåre Quist selv en platugle?
(Det håber vi ikke)
Foto Danmarks Radio
Læs mere

Er der andre end Lauritz.com's over
125 vurderingseksperter, der er sikre på, at billedet herunder er malet af Jørgen Nash? Er der, så lad os det vide med en forklaring på hvorfor.
(Så blev også den auktion annulleret)


Se auktionen hos Lauritz.com i Århus.

Maleren hedder ikke A. Bang.
Det er det heller ikke signeret.

Herover i dag. Herunder i går. Men stadig ikke signeret A. Bang. For dårligt, Lars!

Vi hjælper lidt. Maleren har været elev på Harald Giersings Malerskole.
Se auktionen hos Lauritz.com i Vejle.

14. januar 2013
Sjældent, at eBay sælger dansk kvalitet. Her et af de bedste i lang tid.

Sælgeren: »Portrait of a Lady, dated 1910. by Achton FRIIS (1871-1939) Danish Painter. Large 19th century Danish portrait of a Lady sitting in a landscape, watercolour. Signed and dated 1910. The portrait captures a society lady in contemplative mood while in an open landscape. Good quality and condition, gilt period frame and glazed. Measurements: 33" x 26" Framed«. Der er ikke opgivet nogen minimumspris.
Akvarellen er fra Champex i Schweiz, og vi tror den portrætterede er Achton Friis' kone, violinisten Martha født Elster (1879-1966). Og sikkert malet på deres bryllupsrejse, da de blev gift i 1909. En elegant kvinde at beskue. 
Achton Friis er mest kendt for sin medvirken i de store bogværker De danskes Øer, De Jyders Land og Danmarks store Øer, med beskrivelser og tegninger.
Han er ikke Danmarks dyreste kunstner, 16.000 kr. er rekorden for et sneklædt bjerglandskab, solgt af Bruun Rasmussen 18.4. 2007, 100 år efter det var malet.
Tag en tur til eBay.

13. januar 2013
Det går forrygende stærkt hos Lauritz.com med omsalg og overtrædelse af Markedsføringsloven

Maleriet herover solgtes 11. januar 2013 kl. 20:14.
Vurdering 7.000 kr. (uden salær). Hammerslag 4.300.
Maleriet sættes til omsalg allerede få timer senere, 12. januar 2013 kl. 9:42. Vurderingen er fortsat den samme, 7.000 kr. uden salær. Det er en klar overtrædelse af Markedsføringsloven, da Lauritz.com fortæller potentielle købere, at maleriet senest har været solgt til 7.000 kr. + salærer, i alt 8.495 kr.
Se omsalget.

Et bragende godt hammerslag
Vurdering 18.000 kr. + salærer, i alt 21.695 kr.
Hammerslag 7.600 kr. Se det.


Nyt fra Lauritz.com's vurderingseksperter:
»Frederik Lange 1870-1941 cd. Motiv fra Skagen, 1916. Usign 
På bagsiden etiket fra Kunsthallen«.

Herover etiket fra Kunsthallen i København.
Se det selv.
 

12. januar 2013
Er du SpotDeal-idol, så læs ATD 11.1.

Foto TV2
Mens Lauritz.com's charmerende direktørfrue fredag aften hældte litervis af vand ud af ørerne på TV2 Lorry i anledning af den »kinesiske« skænk og talte om husets eksperter, kan vi fokusere et øjeblik på billedet herunder 

Uidentificeret kunstner! Ser man det. Alle kan se, det ikke er en kinesisk kunstner, selv om det er fra 1900- tallet. Men maleriet er fuldt læseligt signeret. Er man uden forudsætninger, hvilket størsteparten af Lauritz' såkaldte eksperter er, selv om fru direktør Mette Rode Sundstrøm gerne vil have alle til tro noget andet, vil vi her på redaktionen påstå, at det højst tager ét minut at finde maleren på nettet. Prøv selv. Vi hjælper lidt, så skulle det være nemmere: Maleren døde i 1999.

Så blev også den rettet. Men ikke et ord om rettelsen.


Ikke så ringe endda ...

Se kanderne

11. januar 2013
Tak for skænken! Kinesisk skænk fra 1900-tallet var fra Ilva i går. Læs mere

Vi hjælper lidt: Maleren var gift med en skuespiller ...

Maleriet er malet i 1912 og derfor ikke fra det 21. årh., men fra det 20. årh. Malemåde, motiv og signatur er karakteristisk for maleren. Se det på Lauritz.

10. januar 2013
Vurderet til en hundrededel
af rekordprisen

Lauritz.com Vejle: »Søren Emil Carlsen 1848 - 1932.
Parti med Kronborg, 1871. Olie på lærred. Sign. S.E. Carlsen 1871. 53 x 79 cm. (74 x 100).
«
Der er tale om et tidligt arbejde af Emil Carlsen, henad I.C. Dahl-stilen, en stil han ændrede, da han flyttede til USA. Han er elev af Chr. Blache. Maleriet er også til salg et andet sted i Vejle, hos Dansk Kunstgalleri, men her uden pris. Det var sidst på auktion 19.11. 2008 hos Bruun Rasmussen til en vurdering på 60.000 kr., men uden at blive solgt. Lars Fuglsang-Madsen har sat vurderingen til 40.000 kr., ikke helt urealistisk. Ældre kunst har det imidlertid svært nu om dage, men Emil Carlsen kan være en dyr herre, rekorden er 4.1 mio. kr. for en opstilling fra 1894, solgt af Christie's i New York 23.5. 1990.
I 2008 skrev Kim Lykke Jensen bogen »Søren Emil Carlsen – Skagensmaleren fra Manhattan«, anmeldt på Kunstnyt.dk. Besøg Lauritz.com i Vejle.


Dansk Kunstgalleri har et andet maleri til salg, som også ligger på Lauritz.com

Og det er meget morsomt det samme, som herunder, men som malet af Michael Stephanon, der hedder Stephanou, er græker med en dansk kæreste for flere årtier siden. Men billedet er malet af Willy Nilsson.
Og bemærk prisforskellen. Lauritz.com i Vejle har sat det til 800 kr., men Dansk Kungalleri forlanger 3.600 kr., en totalt skævknækket pris. Se det.
(Efter kl. 23 onsdag den 9.1., mens vi skrev dette, blev både Emil Carlsen og Stephanon fjernet fra Dansk Kunstgalleri)

9. januar 2013
Nå ja, maleren er ikke repræsenteret på Statens Museum for Kunst. Men helt ukendt er han nu ikke ...

Herover i dag. Nu korrekt. Herunder i går.
Willy Nilsson er mest kendt for interiører fra Skindbuksen, hvor kendte bohemer holdt til. Jens August Schade kunne man fx ofte møde på stedet.


Vi hjælper lidt. Han har malet flere af disse Degas- inspirerede motiver, men er mest kendt for at male fra et kendt sted tæt på Kongens Nytorv. Signaturen er ikke helt tydelig, indrømmet, men alligevel karakteristisk for ham. Tag til Vejle.

Og så har vi for længe, længe siden her på siderne foræret Lauritz-eksperterne årstallet for Mogens Magnussens død. Men de opdaterer åbenbart ikke deres arkiv. Og gør de ikke det, så kan de ikke bruge det til ret meget. Vi gentager lige årstallet: 2009. Se auktionen.

8. januar 2013
Langt over normal butikspris

Vurderingen på disse to Cowparade-køer er 1.535 kr. Ved at google lidt rundt, finder man ud af, at det er et sted mellem 25 og 50% over butikspris.
Se dem.

7. januar 2013
Fra Lauritz' overvurderingsekspertfirma
Hvorfor ville ingen byde 300 kr. for
en kaffesøjle, der var vurderet til 9.695 kr. og kan bruges som opslagstavle i børneværelset eller til kundesamtale?

Se den med det samme.

Og hvorfor ville ingen byde 300 kr. for en italiensk loungestol, model Baobab, vurderet til 8.975 kr.? Se den her.

6. januar 2013
Mener du at have set billederne herunder for nyligt, så er det ikke helt forkert

Det er bare at scrolle ned til 4. januar. Men en lille forskel er der, nemlig varenummeret, som længere nede har nr. 2834076 mod nummeret 2840168 herover. Malerierne er de samme, solgt 3. januar for 325 kr. i hammerslag og nu til salg igen. Trods hammerslaget på 325 kr. er de stadig vurderet til 1.295 kr., selv om de tydeligt gør opmærksom på, at »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Altså igen en klokkeklar overtrædelse af Markedsføringsloven, som Lauritz.com altid har haft et afslappet forhold til. Men de er jo også gode venner med Rigspolitiet, det sløve foretagende, så der sker naturligvis ikke noget. Og forbrugerombudsmanden synes at holde ferie hele året. For slet ikke at tale om Kontants Kåre Quist, som snorkbobler, når det handler om Lauritz.com. Det er snart et år siden, han havde den pinlige og totalt forfejlede Kontant med Lauritz.com's smarte damechef, Mette Rode Sundstrøm, som løb om hjørner med ham. Hvilket ellers ikke er så let. Mette-pigen nåede at hælde flere hundrede liter vand ud af ørerne i den udsendelse. Gense udsendelsen her.

Og tag til Næstved, hvor Dinesen endnu ikke har fundet ud af, at maleren ikke hedder Maya Dalo og det heller ikke er signeret med det navn, som påstået.
Skal man le eller græde?


5. januar 2013
FEM-STJERNEDE
RIGTIGE VENNER
tilsat lidt
GØG OG GOKKE
På Trustpilot skriver Helle Andersen fra Slangerup om Geographical Norway jakker til salg hos Lauritz.com: »Totalt utroværdige vurderinger«. Det er ikke nyt for læsere af Kunstnyt.dk.
[Dette indlæg er midlertidigt fjernet!]
4. januar 2013
Spørg hvem som helst, Dinesen!

Familien Dinesen, Lauritz.com Næstved, ved åbenbart ikke hvem Maya Dalo er. Det tager ikke mange sekunder at finde ud af det, da det ikke er signeret Maya Dalo, som påstået, men et helt andet navn. Så enten er Dinesen ikke særlig kvik, eller også tror han, andre ikke er det. Tag til Næstved.
(»Kunstneren« fik i øvrigt godt 33 kr. for hvert maleri)


Norsk sjuskeri
Det ligner vist ikke et maleri
af Michael Ancher

Blomqvist, Oslo: »Michael Ancher. Dansk 1860 – 1935. Interiør med lesende gutt. Olje på lerret, 24,5x24. Monogramsignert nede til venstre: MA. Merket bak: "Udstild vid Charlottenlund 1955".
Sådan malede Michael Ancher ikke. Sådan signerede Michael Ancher ikke (der kendes signaturer, hvor han har sammenskrevet M og A, men ikke helt som her).
Maleriet har ikke, uanset hvem der har malet det, været udstillet på Charlottenborg i 1955. På Forårsudstillingen udstillede kun nulevende kunstnere.
Michael Ancher levede ikke 1860-1935, men fra 1849-1927. Maleriet, vurderet til 20-25.000 norske kr., solgtes ikke. Tag til Oslo.
 
Lauritz.com informerer:
Godt at vide før du køber
Lauritz.com medtager udelukkende varer, der er beskrevet og vurderet af vores egne vurderingseksperter. Eksperterne beskriver varen
efter bedste overbevisning faktuelt og objektivt.Vurdering: 43.990 kr. Hammerslag 4.290 kr. Se selv

3. januar 2013
Dejlig »unika«-dame

Lauritz.com: »Lars Calmar født 1968. Unika skulptur af stentøj, væghængt. Nummereret 2/8. Sign. L. Calmar. H: 43 cm.«
Nummereret 2/8, står der. Det betyder, at der er lavet 8 af dem. Når der er det, så kan ingen af de 8 være unika. Unika betyder, at der kun findes ét eksemplar. Bortset fra det, så er Calmar en god kunstner, og selv om kvinden ikke er ung og slank, så er skulpturen rent kunstnerisk godt udført. Hammerslag 4.700 kr. Se det.


2. januar 2013
Den omvendte verden
Er du nu sikker på, at hun
er falsk, Preben Randløv?

Melding fra sælger:
ADVARSEL - BARRERNE ER FALSKE - FINDES OGSÅ I GULD - AUKTIONEN ER AFLYST.
Var det nu også helt nødvendigt at aflyse auktionen, Preben Randløv. Kan det ikke tænkes, at de faktisk er ægte? Besøg damen på eBuy.dk.

1. januar 2013
Det kan man simpelthen ikke

Man kan naturligvis ikke blyantsignere et tryk efter Toulouse-Lautrec. En blyantsignatur skal af indlysende grunde være af kunstneren selv. Det ligner rent fup. Selv om Lauritz.com gør opmærksom på, at det ikke er Toulouse-Lautrec, som har signeret, hvor havner billedet så henne næste gang. Hvem har påsat den falske signatur? Er det museet, er den helt gal. Men det er den også, er det sælgeren. Eller nogen før. Se det.
Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. september 2012 til 31. december 2012
Klik her

1. juni 2012 til 31. august 2012
Klik her

1. februar 2012 til 31. maj 2012
Klik her

1. december 2011 til 30. januar 2012
Klik her


1. september 2011 til 30. november 2011
Klik her

15. juni 2011 til 31. august 2011
Klik her

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her