Kunstnyt.dk arkiv
Fra 1. februar 2012  til 31. maj 2012

31. maj 2012
Den tror vi heller ikke på ...

Så blev også den auktion annulleret, mens fæhoveder, som ikke aner en dyt om, hvad der foregår på Lauritz.com, skamroser huset i store naive artikler

Lauritz.com: »Hans Nikolaj Hansen 1853-1923. Hestekære og personer på markvej. Olie på lærred. Sign. HNH. 43 x 65
Det ligner ikke Hans Nikolaj Hansens malestil og motiv. Og signaturen, som er kradset ind i lærredet, virker mere end forkert. Se det.


Der var gule, der var røde, der var blå
... der var 50 regnfrakker til de små

Lauritz.com: »50 Stk. Regnfrakker i børnestørrelse. Tysk kvalitet, letvægts materiale i assorterede børnestørrelser. Farver: Gul, Rød, samt rød med blå ærmer og grønne lommer/hætte.«
Vurdering 14.975 kr. Hammerslag 1.050 kr. Se med
Da der er tale om et arkivfoto, som kan være dyre at gengive, har vi valgt at bruge vores eget foto, som jo også har noget med regnvejr og fejlvurdering at gøre. Altså det på billedet.

30. maj 2012
Det må være selveste Herlevbunkerens overvurderingsdirektørekspert, Casper
Behrendtzen, som har vurderet det kostbare Hilton-skrivebord herunder
                                    

Vurdering 21.695 kr. Hammerslag 550 kr. Se selv.

29. maj 2012
Dygtig mand
Putter 10-års jubilaren
pengene i egen lomme?

Lauritz.com: »Lauritz.com Odense åbnede i foråret 2002 og i alle årene har det været med billedkunstner og tidligere kunsthandler Leif Tingkær som ejer og direktør. «
Vi beklager ikke at kunne deltage i jubilæums-jubelen og rose Leif Tingkær til skyerne. Har man fulgt bare lidt med på Kunstnyt.dk, vil man have lagt mærke til, at vi ikke betragter hr. forhenværende kunsthandler Tingkær som deLuxe-vurderingsekspert, som han fører sig frem for at være. Vi betragter ham overhovedet ikke som ekspert. Se fx aktuelt hans øverste linje foroven:
Viggo Johansen 1851-1935 cd.
Enten afsløres Tingkær i ikke at ane noget om cd-begrebet, eller også prøver han helt bevidst at stjæle cd-penge fra køberen. Som enhver førsteugeselev udi den andre steder seriøse auktionsbranche ved, er der ikke cd på en maler, som er død i 1935, jf. 70-årsreglen.
Maleriet solgtes 28.5. 2012 for 4.900 kr. i hammerslag mod vurderingens 12.095 kr. Bemærk også pralelisten over Tingkærs medarbejdere, som heller ikke aner noget om cd. Eller måske deler de bare de ulovligt opkrævede penge med jubilaren.


28. maj 2012
Akvarel af engelske Martin Bradley under hammeren hos Bruun Rasmussen.

Samme var under hammeren hos Lauritz.com i november 2011. Se her hvem kunstneren var dengang og hvordan det gik med salget. Se også her hvad Kunstnyt.dk skrev dengang. Kig forbi Havnen

27. maj 2012
Det var i Kongens Have ...
– næh, det var det så ikke

Herunder var vi først en tur i Kongens Have. 
Herover drog vi videre til Frederiksberg Have.
Men hvor fra skulle Dinesen vide, at Frederiksberg Have ikke er samme have som Kongens Have?
Den er jo ikke helt nem.

Kan det forlanges, at en fhv. postomdeler i Næstved, Steffen Dinesen, som aldrig har været uden for Næstved, ved, at motivet ikke har det ringeste at gøre med Kongens Have? Naturligvis ikke. Kig med. 

26. maj 2012
Lauritz.com markerer kunde nr. 1 mio. ved at sælge Rigspolitichefens gamle politiuniform

Lauritz.com: »Politiuniform. Jakke, kasket samt plastic banderole med tilhørende færdselsstav. Jakke B. 47, L. 48, ærmelængde 66 cm. (4)«
Rigspolitichefens gamle mølædte politiuniform er hovedattraktionen ved Lauritz.com's runde kundetal.
Der skal nok blive rift om buddene. Byd med her.  


deLuxe-eksperterne i Odense
kan fortsat ikke læse indenad
 
Lauritz.com: »Harald Jerichau 1851-1878. Varenummer: 2623037. Sydlandsk klippekystparti med personer i joller. OLie på lærred. Usigneret. Betegnet utydeligt bagpå lærredet "Malet af min Far Harald Jerichau 1875, Elisabeth Jerichau". Enkelte afskallinger, een rep. af malelaget. 32 x 57 cm. (41 x 67 cm.) «
»Malet af min far ...«. Ren incest, hvis der stod det. Men det gør der heller ikke. Tingkær kan ikke læse.
En hel anden ting: Er man sikker på, at det er Harald Jerichau 1851-78, som har malet billedet? Se det


25. maj 2012
Lauritz-com's deLuxe-eksperter fra
Odense kender ikke berømte kunstnere
(Så fandt de minsandten også ud af det. Det går fint, når nogen fortæller dem, hvad det er de sælger)

Lauritz.com: »Samling tegninger fra ca. 1900. Mål på største til sammenligning, inkl. ramme 34 x 41 cm. Fremstår med pletter mm. (4)«
Der er tale om berømte malere, fuldt signerede. Billedet herover er oplæg til berømt maleri, som hænger på Statens Mueum for Kunst. Hvad er de eksperter i, de gode Lauritz.com.folk? Se de fire tegninger.

24. maj 2012
Ikke en ægte Ancher-radering

Det gik hurtigt med at annullere auktionen og sende trykket tilbage. Men hvorfor kom det overhovedet til salg som ægte Ancher-radering?

Her er ikke tale om en radering udført af Michael Ancher, men om et tryk, en simpel reproduktion. Se det

23. maj 2012
Ebberødgård-vurdering

Så blev også den auktion annulleret. Og rigspolitichefen, det store fæhoved, lægger garanteret ikke mærke til, hvad der foregår på misinformationsauktionshuset Lauritz.com.

At vurdere billedet herover til at have noget som helst at gøre med Carl Locher er ren Ebberød. Det er et værdiløst fidusmaleri, og Ebberødgård har aldrig set sådan ud. Og hvem finder på at skrive Ebberødgård 1882 med bolleå. Er det skrevet i 1882, så har vedkommende grammatisk været en del forud for sin tid. Og så skriver Lauritz.com, at vurderingen svarer til tidligere opnåede priser. Men vurderingen er meget svær at få øje på. Se det skrækkelige fidusmaleri

22. maj 2012
Var det nu helt sikkert
malet af Simony Jensen?

Lauritz.com: »Oluf Simony Jensen 1864-1923. Varenummer: 2586, Portræt af strikkende kone, olie på lærred, sign. utydeligt O Jensen, 50 x 40 cm.«
Uanset, hvem maleren er, så er en vurdering på
800 kr. helt ude i hampen. Her er tale om et maleri af høj kvalitet, langt højere end Simony Jensen er kendt for. Så vi tror ikke, han er kunstneren. Han er heller ikke kendt for at signere O. Jensen og slet ikke utydeligt, som på dette maleri. At flere bydere har troet på en anden maler end Simony Jesen, viser hammerslaget på 11.500 kr.
Smut en tur til undervurderingseksperterne i Herlev

21. maj 2012
Dumt, dummere, alt for dumt
Rigspolitichefen beskytter
Lauritz.com's fup og fiduser

Maleriet herover solgt 28. marts 2012.
Billedet fjernet.
Vurdering 24.095 kr. Hammerslag 5.200 kr.

Samme maleri solgtes igen i går, 20. maj 2012.
Vurderingen nu 21.695 kr. Hammerslag 3.500 kr.
Altså 1.700 kr. mindre end første gang.
Og sammenlign så med Lauritz.com's berømte svindeltekst, som er set tusindvis af gange:
»På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Hvis rigspolitichefen, som helt ubegribeligt er blevet enig med sig selv i, at Lauritz.com er et sikkert sted at handle, har gået i skole, vil han sikkert kunne huske fra regnetimerne, at 21.695 kr. er betydeligt mere end 5.200 kr. Uforståeligt, at Lauritz.com kan blive ved og ved med at arbejde under politibeskyttelse. Se selv.

20. maj 2012
Lauritz.com laver mange
gode tæppeforretninger ...


Vurdering 8.040 kr. Hammerslag 455 kr. Sælger får udbetalt 205 kr. for næsten 4 m² ægte persisk tæppe. Godt og vel 2,5% af vurderingen. Kontrollér her.

19. maj 2012
Ingen troede, det var Morten 

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Tre værker. Akryl på plader. 43 x 36 cm. Fremstår med skrammer. Usignerede. (3
Vurderet til 1.055 kr., men ingen ville byde så meget som 300 kr. Det er svært at komme meget tættere på Richard Mortensen-kopier, men ingen hoppede på, at Lauritz.com måske ikke kendte Morten. 
»På grund af copyright afgift på varen kan billederne ikke vises«, skriver Lauritz.com. Copyright-afgift til hvem? Se »salget«.

18. maj 2012
Og hvad er så det for noget?

Lauritz.com, Vejle: »B. Borchert. Mythologisk sceneri. Vandfarve på papir. Sign. B. Borchert. 1900-tallets første halvdel. Lysmål 48,5 x 61,5 cm.«
Det kan undre, at Lars Fuglsang-Madsen ikke ved, hvem maleren er. Han er ganske let at finde. Bernhard Christian Borchert (1863-1945) hedder han. Det næste er så, om billedet herover er ægte eller en kopi. Samme motiv, Djævelen og hans bedstemor, kan nemlig findes andre steder. Tilsyneladende opnår hans billeder ikke høje priser, dog havde Bukowskis et andet motiv under hammeren 14. december 2010 vurderet til mellem 120.000 og 150.000 euro, et pænt stykke over 1 mio. kr. for højeste. Uden at blive solgt. Det i Vejle var vurderet til 800 kr. + salær og solgt for 5.400 kr. i hammerslag. Nogen har måske troet, det var den ægte vare. Vi ved det ikke. Men da det er signeret på en måde, som ligner en ægte, så er det enten ægte eller falsk. Se salget.

17. maj 2012
Av min arm!
(Nu rettet til Horst Janssen, og det er ikke helt forkert. Billedet er ikke nummereret 71/90, som vi skrev).

Bruun Rasmussen, Havnen: »1222/581: Ubekendt kunstner: Portræt. Sign. H. J. 73, 49/90. Radering. Lysmål 26 x 20. «
Er det ikke ...? Jo, det er det vist nok. En ret meget verdensberømt kunstner. Nu må Bredgade-eksperterne træde i karakter. Kør i Havnen.

Først satte Lauritz.com
pastellen til salg som
malet af Th. Philipsen, så ...

Da Kunstnyt.dk skrev, at vi ikke troede, Philipsen kunne male så dårligt og vi ikke kunne genkende noget som helst i signaturen, annullerede Lauritz.com auktionen. Naturligvis kunne vi genkende noget i signaturen, den var nemlig helt typisk. Og naturligvis ved vi, at Philipsen malede dårligt til sidst. Men når vi skriver, at det er »Ubegribeligt, Lauritz.com
kan eksistere uden fagfolk«, så skyldes det den mildest talt mangelfulde katalogtekst. Og når Lauritz.com annullerer auktionen, så er de gjort usikre, og har fra starten ikke anet, hvad de solgte.
Nu har nogen så fortalt, hvad  billedet handler om, hvilket har resulteret i, at pastellen på ny er sat på med de rigtige oplysninger som følger:
Denne pastel er fra Philipsens sene periode, hvor den kunstneriske kvalitet af hans værker kunne være meget svingende blandt andet grundet hans svigtende syn. Pastellen hører til blandt de mange variationer over temaet ’Fyraften’, som Philipsen udførte i årene omkring 1912. Jf. ’Fortegnelse over samtlige arbejder af Maleren Th. Philipsen der sælges ved Offentlig Auktion i den Frie Udstillings Lokaler’, januar 1916, hvor nr. 207 (gengivet s. 23), 213, 377, 385, alle er pasteller fra serien ’Fyraften’. Samt ’Med Solen i Øjnene. En Theodor Philipsen-studie’ af Finn Terman Frederiksen, 1992, nr. 919-922. Se den nye auktion.
Tilsyneladende har Lauritz.com ikke auktionskataloget fra Den Frie i 1916, hvor Philipsen selv satte 513 numre til salg. Nr. 207, som nævnes i den nye tekst, gengiver vi herunder i sort/hvid fra kataloget.

Og det minder unægteligt om det hos Lauritz.com. Men det er en del større, 92x123 cm. og fik hammerslag på 370 kr. Auktionens dyreste var et motiv fra Montmartre i Paris, hammerslag 4.810 kr. Det hos Lauritz.com var ikke med på auktionen, det ved man, fordi alle billeder fra auktionen bagpå var stemplet med Philipsens signatur skrevet i rødt og med blokbogstaver under AUKTION JANUAR 1916.


Har Roskilde-eksperterne
fået hedeslag midt i kulden

Nu vil de sandelig bilde os alle ind, at det hollandske fidusbillede herover er malet af Chr. F. Beck. Det er altså nok for eksperterne, at det er signeret Beck, så kan det kun være malet af Chr. F. Beck. Hvad det absolut ikke er. Malestil, motiv og signatur er 30 mia. lysår væk fra Beck. Se med.

Malet af min Fader ...
Den er morsom – og løgnagtig

Man ser meget ofte, at Lauritz.com-eksperterne retter sig efter det, som står på maleriernes bagsider. Det har de ikke gjort i dette tilfælde, og det var vist meget fornuftigt. Her står nemlig: »Malet af min Fader Prof Aug. Schödt«. Nu formoder man, at sønnen kan stave til sin fars navn, som er Schiøtt. Altså en ikke sjælden bagsidefuptekst, som mange malerier myldrer med.
Se hele maleriet.

16. maj 2012
Navneskifte hos Roskilde-eksperterne
(nu hedder han ikke mere Waldemar)

Roskilde-eksperterne har igen
problem med kunstnernavnet

Maleren hedder ikke Waldemar Henriksen. Og igen er der tale om en maler, som Lauritz.com har solgt snesevis af under hans rigtige navn. I øvrigt en maler, hvis billeder for snart mange år siden nåede over 30.000 kr. i London og senest 45.000 kr. i 2010. Men for andre motiver. Se med på Lauritz. 

15. maj 2012
Kønsskifte hos Roskilde-eksperterne

Hvem er Anne A. Hansen?
Hende kender vi ikke ...

Vi udelukker ikke, at der findes en maler, som hedder Anne A. Hansen. Men det herover er i hvert fald ikke malet af hende. Denne maler hedder noget helt andet.
Men hvor skulle Lauritz-eksperterne i Roskilde også vide det fra. De har jo aldrig lært at kende forskel på en ægte Søren Edsberg og et avisbillede. At der på Lauritz.com er solgt snesevis af malerier af maleren herover under sit eget navn, har Roskilde-amatørerne garanteret aldrig lagt mærke til. Følg med i sagen.

Vi tror ikke, maleren
hedder Axel Simonsen

Auktionen afsluttet. Hammerslag 300 kr. Se det selv.

14. maj 2012
Ingen ville byde blot 300 kr. for berømt plakat vurderet til 30.095 kr.

Ingen mindstepris. Billedet fjernet. Se selv.

13. maj 2012
Til den pris kunne en vogn
nu godt følge med ...

Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 525 kr.
Når man tænker på, at sælgeren har fået 275 kr. udbetalt, kunne der vel nok være råd til at levere en vogn. Og en til at læsse stenene. Kig med.

12. maj 2012
Bogpakke fra Forlaget Tellerup: Nightshade- og HUSH, HUSH- serien (6). Varenr. 2599795
Lauritz.com vurdering: 1.795 kr. + forsendelse
Pris hos boghandlere: 599,70 kr. inkl. forsendelse
Se det storslåede tilbud hos Lauritz.com
 

Hvorfor forærer de dem
ikke til Kirkens Korshær?

I skrivende stund, under 12 timer før de tre auktioner herover udløber, er der tilsammen budt 650 kr., for 89 sengegavle, som tilsammen er vurderet til 140.685 kr.
Det har tidligere vist sig at være umuligt at få mere end nogle få hundrede kroner for 25 af slagsen. Alligevel bibeholder Lauritz.com de samme idiotiske vurderinger, som ikke alene er rablende gak-gak og mod bedre vidende, men også en grotesk overtrædelse af Markedsføringsloven. Men det ser vi jo hele tiden, at det rager Lauritz.com en høstblomst. Men hvem har mest fis i kasketten, Lauritz.com eller Rigspolitichefen, som bilder alle ind, at Lauritz.com er et sikkert sted at handle? Noget tyder på, at de er lige bims begge parter? Se varenr. 2604056, 2604051 og 2603429


11. maj 2012
Ubegribeligt, Lauritz.com
kan eksistere uden fagfolk
(Så blev også den auktion annulleret)

Vi tror ikke på, at Th. Philipsen på noget tidspunkt i sin karriere har malet så elendigt. Og vi kan ikke på billedet finde nogen signatur, som minder det mindste om Th. Philipsens. Se selv.


Lauritz.com har solgt snesevis af maleren herover, så de burde ikke oplyse, at signaturen er utydelig. Signaturen står nemlig i nøje sammenhæng med malemåde og motiv, som det kendes fra hundredvis af malerens billeder. Kig ind hos Lauritz.

10. maj 2012
Hvor i dette maleri finder
man noget af Mogens Hertz?

Lauritz.com: »Mogens Hertz, tilskrevet. Olie på lærred, landskab med høje træer i forgrunden. Uden sign. 32 x 36 cm«.
For at tilskrive et maleri til Mogens Hertz skal der naturligvis være noget, som viser hen til maleren, Men intet i malestil, malemåde eller motiv bringer Hertz frem i erindringen. Sådan malede Mogens Hertz ganske enkelt ikke. Se med.


9. maj 2012
Så er den gal igen i Næstved, hvor de nu forsøger at sælge en ægte Drews-forfalskning

Lauritz.com: »Kaj Drews 1884-1964 cd, landskabsmotiv fra Fuglebjerg. Varenr: 2606319.« 
Det er ikke malet af Kai Drews. Bare signaturen skriger langt væk af svindel. Og så hedder Kai Drews ikke Kaj Drews. Se falskneriet.


8. maj 2012
Her foreslår vi, at sælger
følger ekstra godt med

Vi mener, at der blandt de udbudte varer er genstande, som er meget sjældne og temmelig kostbare. Er der ikke ikke ret mange bydere der kender til forholdet, så kan sælger nemt blive snydt for en lille formue. Kig forbi de altid meget dygtige Næstved-eksperter.
Gør det her.

Trods mængder af oplysninger om kunstneren, så kender deLuxe-eksperterne fra Odense ikke marinemaleren Arne Skottenborg Frederiksen

Lauritz.com: »Arne Skottenborg Frederiksen, 1900-tallet, cd . Varenummer: 2600690.«
Når Tingkær ikke kender malerens årstal, så kender han ikke maleren, aner ikke, hvem han er. Og det trods de mange oplysninger bag på billedet. Til disse oplysninger kan tilføjes, at han er omtalt i Weilbach.
Det tager ganske kort tid at researche Skottenborg, så hvad er der galt med den Odense-afdeling. Se med.

7. maj 2012
Modelfoto af et litografi
– det har vi aldrig hørt om


Lauritz.com: »Inventar fra Hotel Hilton Jens Birkemose. Komposition, Seriegrafi nummereret i et oplag af 40, sign. 100 x 70 cm. Løs bagbeklædning kan forkomme. Modelfoto.«
Modelfoto!
Det må være noget helt nyt inden for auktionsverdenen. Hvad er et modelfoto af et litografi?
Der ligger en hel del annonceret på samme måde på Lauritz.com. Ser litografiet anderledes ud i virkeligheden? Eller hvad forstås ved et modelfoto? Burde Lauritz-eksperterne ikke vise de billeder, de sælger, i stedet for modelfotos? Her på redaktionen har vi aldrig set eller hørt noget auktionshus i hele verden sælge kunstværker ud fra modelfotos. Se modelfotoet.
 
6. maj 2012
Ud på flisen med Dinesen
– Lauritz.com's uovertrufne vurderingsekspert

Lauritz.com Næstved: »Diverse hollandske kakler - dekoreret m dyr, mennesker samt blomster 1800-tallet. 13 x 13 cm. Fremstår med brugsspor samt krakeleringer. (9) «.
For det første er der ikke tale om kakler. For det andet er vurderingen sat ud fra tidligere opnåede priser, hvilket er i strid med sandheden. For nogle af »kaklerne« er fra en berømt dansk fabrik, og dem har Næstved-Dinesen ikke tidligere haft under hammeren.
At det ikke bare er nogle billige hollandske kakler fremgår af buddene. Følg auktionen.

5. maj 2012
Det ligner ikke en kopi
– og er det heller ikke

Herover, rettet.

Bruun Rasmussen, Havnen: »1220/66: A. Schütz: Badende drenge ved havet. Sign. A. Schütz. Olie på lærred. 70 x 100. A. Schütz, 19. årh.«
Vi tror ikke, at maleren er en ubekendt, som hedder A. Schütz. Vi tror, maleren hedder det, som Bruun Rasmussen selv solgte det for at være for en del år siden. Der findes flere skitser til maleriet, en af dem har flere gange været under hammeren hos selvsamme Bruun Rasmussen. En anden hos engelske Bonhams. Der findes også en replik næsten magen til det herover afbildede. På det mangler meget iøjnefaldende drengen, som kravler på stenen til venstre. Det solgtes for flere år siden i Frankrig. Motiv og malemåde er meget typisk for den pågældende, som ikke er nogen helt ukendt dansk maler. Typisk er ligeledes signaturen, og der står ikke A. Schütz. Maleriet er kvalitetsmæssigt så godt, at Havnen burde have spurgt højere oppe i huset.
Det ville være nemt at fortælle malerens navn, men vi synes Bruun Rasmussens eksperter bør have en mulighed for selv at finde ud af rette navn. Vi hjælper lidt: Maleren har været professor ved Kunstakademiet og udstillet over 30 gange på Charlottenborg. Maleriet var afbildet i »Kunst under hammeren« side 12 det år, Bruun Rasmussen solgte det. Tag en tur i Havnen.


4. maj 2012
Helt den samme stol
Varenr. 2592408:
Vurdering 6.095 kr. Hammerslag 0,00 kr. Se »salget«
Varenr. 2503803:
Vurdering 6.095 kr. Hammerslag 1.800 kr. Se salget
Hvordan kan det være, nogen vil betale 2.255 kr. for en stol, de få timer tidligere kunne have fået for et bud på 300 kr.? Underligt, ikk'?
Og hvorfor byder ingen bare 300 kr. for en Arne Jacobsen-stol vurderet til 13.295 kr.? Se »salget«

Fra Sundstrøms hovedkvarter
Så forsøger de lidt for dygtige Lauritz-eksperter igen at fuppe potentielle købere ...

Efter flere dage nu rettet. Naturtligvis uden oplysning.

Lauritz.com: »Søren Christian Bjulf 1890-1958 cd. Varenummer: 2603061. Skovserkoner og postbud ved Gammelstrand, olie på lærred, sign. Bjulf. 55 x 5 cm.«
Indrømmet, det ligner Bjulf. Men det er det ikke. Det er heller ikke signeret Bjulf.
Er det uvidenhed eller bevidst forsøg på kunstsvindel fra hovedbunkeren i Herlev? Kig på fupmaleriet.


Bruun Rasmussens
undervurderingseksperter havde vist sat den lidt for lavt

Vurdering 4.000 kr. Hammerslag 160.000 kr. Se.

3. maj 2010
Når dårlige journalister kopierer andres arbejde, men ikke forstår det, de kopierer ...

Camilla Stockmann havde i går, 2. maj, en rigtig god artikel i Politiken om fire ældre malerier, der var afsløret som kopier, fra en udstilling, som starter i morgen, 4. maj, på Kunstmuseet. Den historie snuppede Danmarks Radio straks og smed på teksttv, herover.
Har man læst Camilla Stockmanns artikel, fanges man med det samme af overskriften på teksttv: Mestermalere kopierede egne værker. Det handler artiklen ikke om, den handler netop om andre, som har kopieret mestermalerne. Så citerer DR Anne Haack Christensen for til Politiken at have sagt det, som står nederst på teksttv: Det var big business ... osv.. Men det forekommer ingen steder i artiklen. At det er en helt fjollet journalist, som har skrevet ovenstående teksttv, bevises også ved, at en kunstner kopierer ikke egne værker, men gentager. Og et kunstværk gentaget hedder i fagsprog en duplik.
Intet af indholdet i DRs teksttv hænger sammen. Det er et grelt eksempel på, hvordan det kan gå, når dårlige journalister »stjæler« andres arbejde og ikke har fattet en brik af indholdet.
Og her ved midnat til torsdagen har ingen ændret den forkerte tekst på DRs teksttv.
Ikke underligt, at ingen af de otte DR-journalister, som har fået bogen, Retssagen om et formodet maleri af André Derain, har forstået, at bogen dokumenterer et af de mest modbydelige justitsmord nogen sinde udført herhjemme. Og ikke underligt, at DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, i søndagens mediehøring roste sine medarbejdere. Jo, det går godt for journalistikken i det lille eventyrland Danmark.

Her de fem begavede mediechefer fra høringen, fra venstre vagthundene Ulrik Haagerup, DR, Anders Krab-Johansen, Børsen, Anne Marie Dohm, Nordjyske Medier, Poul Madsen, Ekstra Bladet samt Mikael Dyrby, TV2. Dygtige folk.
Foto: Kunstnyt.

2. maj 2012
Hvad bruger Lauritz.com-eksperterne deres over én million store arkiv til?

Lauritz.com: »Anne-Marie Brauge født 1942 cd
Anne-Marie Brauge er ikke 70 år gammel. Faktisk døde hun for en del år siden. Det tager under ét minut at tjekke. Se Brauge-auktionen.

Harry Bonde Petersen f. 1918, cd . ..
Bonde P er ikke 94 år gammel. For omkring et halvt år siden fik Lauritz.com af Kunstnyt.dk foræret hans data. Han har været død i adskillige år. Se Bonde-P auktionen

Einar Thorbjørn 1911-1985 ...
Det er ca. et år siden, at Bruun Rasmussen fortalte os alle, at Thorbjørn ikke, som man altid havde troet, hed Einar.

Hvad er det værd hele tiden at prale med at have et stort arkiv, som Lauritz.com påstår, man tjekker før endelig katalogisering, hvis dette arkiv enten ikke er opdateret eller ingen gider se i det?
De tre eksempler herover er tilfældigt valgt, der er snesevis af tilsvarende tilfælde, hvor data er forkerte.
Se Thorbjørn-auktionen.

Lauritz.com:
»Varer, der teknisk ikke fungerer medtages ikke«.

Lauritz.com: »Jukebox model Wurlitzer, New Orleans. 50 Cd'er. Funktionsduelig; Lauritz.com garanterer dog ikke for funktionaliteten. Nøgle medfølger. Mål H. 130. 88 x 55 cm.«
Jukeboxen er funktionsdygtig, men Lauritz.com ved ikke, om den fungerer. Selvmodsigende vås og i strid med egen information. Kig med.

Her er heller ingen garanti
Omega Constellation herrarmbandsur, 18K. Constellation Automatic Omega Chronometer. Bruttovikt 140 g. Lauritz.com garanterar ej funktionen.
Man ser gang på gang, at Lauritz.com ikke garanterer, at det solgte fungerer. Men hvad betyder så teksten:
 »Varer, der teknisk ikke fungerer medtages ikke«.
Ovennævnte ur er omtalt 29. april, hvor det solgtes tre gange. Se sidste auktion her.


1. maj 2012
Så er det forår i Tivoli
– en ny sæson er begyndt, og her er altid noget at komme efter ...

Fotoet taget i Tivoli for et par dage siden. Gå til Tivoli.

Hos Lauritz.com er
det sæson hele året
– også her er noget (læs: nogen) at komme efter, nemlig de meget dygtige overvurderingseksperter. Men der burde være andre end Kunstnyt.dk, der kom efter dem, fx forbrugerombudsmanden

Billedet herover fik 24. april 2012 hammerslag på
746 kr. Det var vurderet til 4.569 kr. Og igen må vi anklage de dygtige Lauritz.com-folk for dokumenteret groft bondefangeri. For straks efter blev billedet sat til omsalg, som de dygtige Lauritz.com-eksperter kalder det. Selv om det samme billede lige var solgt for 746 kr., bibeholdtes den samme vurdering på 4.569 kr. Og igen må vi henvise til fup- og fidusteksten: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.I lighed med hundredvis af andre auktioner hos Lauritz.com, så er auktion nummer to over Vorndamme en klar overtrædelse af Markedsføringsloven. Se nr. 1.
Har man ikke set den første auktion, tror man, auktion nr. to er den første. Ingen steder gør Lauritz.com opmærksom på, at billedet få dage forinden havde fået hammerslag på kun 746 kr., men fortæller frækt, at de har solgt det for 4.569 kr. Løgn og bedrag!
Hvor længe kan Bengt Sundstrøm holde sig selv ud?


30. april 2012
Nu er det gået helt i fisk
for dygtige Lauritz.com


Lauritz.com: »Royal Copenhagen, porslinsfigur i form fiskarkvinna. 2a. sortering. H: 26.5 cm. «
Ligner det en fiskekone? Det synes vi ikke. Vi mener heller ikke, at fisk er små og runde. Ganske vist har de øjne, men det er fiskeøjne. Dem på billedet har ikke fiskeøjne, men en anden form for øjne. Det burde enhver kunne se ... og øjne.
Se selv.

29. april 2012
Første, anden, tredje ...
solgt? Eller hva'?

Herover. Uret fik hammerslag 15. februar 2012, men som det ses, annulleredes auktionen og sat til omsalg.
Omsalget resulterede i et hammerslag på 28.000 SEK den 20. marts 2012. Også den auktion annulleredes, og tredje gang, den 29. marts 2012 blev hammerslaget 27.000 SEK. Nu venter vi bare på, at fjerde auktion finder sted.

Ingen ville byde blot 300 kr.
på tre højt vurderede numre

Lauritz.com: »Fransk senempire kaminur af forgyldt bronze, ca. 1815. Varenummer: 2570909 «.
Vurdering 7.295 kr. Ingen ville byde bare 300 kr.

Offerfat Majaphahit Indonesien
1300 - 1400 tal.
Varenummer: 2571120
Vurdering 7.295 SEK. Ingen ville byde bare 300 kr.

Sortlakeret fejemaskine og sneplov. Varenummer: 2571560
Vurdering 18.095 kr. Ingen ville byde bare 300 kr.


28. april 2012
Opfordring fra Lauritz.com:

Lauritz.com's tæppeeksperter er nogle af verdens bedste. Herunder fire tilfældigt udvalgte eksempler, hvor eksperterne næsten har ramt vurderingerne:
Varenr.    vurdering   hammerslag  sælger får  ca. %
2583950    7.945 kr.      269 kr.        19 kr.     0,24
2588353    7.447 kr.      476 kr.      226 kr.     3,0
2576172  22.368 kr.   1.044 kr.      919 kr.     4,1
2583861  30.095 kr.   2.100 kr.   1.848 kr.     6,1
Med forbehold for regnefejl.

27. april 2012
Vi afslører Lauritz.com
Er Lauritz.com's tæppevurderinger
ét stort fupnummer?
Det skrev vi 25. april:
Ingen ville byde 300 kr. for tæppe vurderet til 102.095 kr.

Ingen mindstepris. Der kunne bydes 300 kr. Ingen bød.
Se det kostbare tæppe ingen ville byde 300 kr. på.

Herunder: Samme tæppe, ny vurdering
Klikker man på linket herover, kommer man ind på samme varenr. 2585607 og samme tæppe, som om det er en helt ny auktion. Men noget er forandret:

24. april 2012 afsluttedes første auktion uden at nogen bød så meget som 300 kr., det laveste, der kan bydes. Vurderingen var 85.000 kr. plus 20% salær samt gebyr på 95 kr., i alt 102.095 kr.
Straks efter første auktion blev samme tæppe igen sat  til salg. Nu er vurderingen sat 20.000 kr. ned og der er en mindstepris på 30.000 kr.
Herved er Lauritz.com afsløret i, at vurderingspriserne er fup. Og det er de uangribeligt ved at læse teksten: 
»På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen vil koste i en butik eller andre salgssteder. «
Ved første auktion over samme tæppe mente Lauritz.com, at tæppet i en butik eller andre salgssteder ville koste 102.095 kr. Allerede dagen efter mente Lauritz.com, at det kun ville koste 78.095 kr. Det beviser, at der er tale om en ren fupvurdering. Lauritz.com afslører, at de ikke aner noget om værdien, den er udelukkende sat højt for at bilde potentielle købere ind, at tæppet er langt mere værd, end det reelt er. Se det.
Ser vi på hammerslagene over tæpper på Lauritz.com, så indbringer de generelt ikke meget over 10% af vurderingerne.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Foto: Rigspolitiet
Når rigspolitiet erklærer, at Lauritz.com er et sikkert sted at handle, så må man inden for rigspolitiet efter vores mening enten være nyttige idioter eller langt dummere end politiet bør tillade.
Og når vi ved, at rigspolitiet så godt som dagligt kigger med på Kunstnyt.dk (kan dokumenteres), kan de ikke
undgå at følge med i Lauritz.com's besynderlige og utrygge forretningsmetoder. 

26. april 2012
Hvorfor skriver Lauritz.com's eksperter Bruun Rasmussens katalogtekster?
(Nå, teksten blev hurtigt ændret)

Kan det virk'lig passe, at Frederik Rohde, som døde i 1886, signerede maleriet Johan Rohde 1932? Se det.

Kig med

Vurdering 800 kr. Hammerslag inkl. salær 25.295 kr.

Hvor er Amalienborg?
Se Amalienborg
Lauritz.com: »Sigurd Valdemar Lønholt. Olie på lærred. Parti fra Amalienborg. Signeret SVL. 65 x 65«

Den er hylende morsom:
Typisk bornholmsk fisker med den karakteristiske bornholmske sydvest
Tag til Bornholm
Lauritz.com: »Axel Hansen. Bornholmsk fiskerportræt, olie på lærred, sign. Axel Hansen, 32 x 27 cm.« 

25. april 2012
Ingen ville byde 300 kr. for tæppe vurderet til 102.095 kr.

Ingen mindstepris. Der kunne bydes 300 kr. Ingen bød.
Se det kostbare tæppe ingen ville byde 300 kr. på.

Har Exner-maleriet været god investering?
Svaret bliver et rungende NEJ

Lauritz.com: »Julius Exner, Amager scene" Der flettes kranse"; ung kone og lille pige uden for et hus med udsigt mod Øresund. Olie på papir, monteret på lærred. Sign J. Exner og dateret 1856. 52 x 63 cm.
Proveniens: Brøstes Samling på Christianshavn. BR auktion 314, 1974, num. 50 side 10, afbildet s. 15.«
Maleriet (se det) er vurderet til 50.000 kr. + salærer, i alt 60.096 kr. I 1974 fik Bruun Rasmussen 40.000 kr. i hammerslag. Dengang var salæret 12,5% plus 15% moms, i alt 51.750 kr. Bruger vi Danmarks statistiks prisberegner, ser tallene ud som herunder:


For bare at få pengene hjem inklusive inflationen skal hammerslaget op over 290.000 kr. Og det tyder ikke noget på. Så sent som i november 2011 solgte Bruun Rasmussen et motiv fra samme sted, men med bedstemoderen stående og bedstefaderen siddende og dufte til en rose, som den lille pige har i hånden. Det var en del større, 92x102 cm., og hammerslaget lød på 50.000 kr. Herunder.


24. april 2012
Hvad er forskellen på molbohistorier og Århushistorier?
Korrekt! Molbohistorier er opdigtede
Breaking news: De utroligt dygtige vurderingseksperter har nu fundet ud af, at de tre billeder ikke er kopier efter Christen Dalsgaard, men efter Exner.

Herover tre ægte Århushistorier
I alle tre tilfælde er vurderingseksperterne enige i, at det er kopier efter Christen Dalsgaard: Det viser, hvor meget Lauritz-eksperterne er inde i dansk malerkunst. Ingen af billederne er nemlig kopier efter Dalsgaard. Originalmaleren er ganske vist den samme alle billeder vedrørende, men en helt anden berømt maler.
Så er der de to øverste, som påstås malet af Johannes Kragh. Det kan ikke udelukkes, at han hedder det, men det er i hvert fald ikke Johannes Kragh 1870-1946. Ingen har vist hørt, at han malede fiduskopier.
Endelig det nederste, som påstås signeret af psykiateren Johannes Nielsen. Lauritz.com: »
Når Johannes Nielsen købte et maleri, signerede han det Prins Heinerik, fordi J.N. accepterede og titulerede ham som prins af blodet«.
Hvorfor signerede Johannes Nielsen billeder med Prins Heinerik. Signaturen på det afbildede maleri ligner ikke en professors signatur. Mon ikke det er en Århushisto- risk vrøvletekst! Se de to øverste. Se det nederste.

Antagelig sølv!
Bruun Rasmussen: »Tyrkisk spejl af sølv samt fad antagelig af sølv. L. 18 og 32 cm. (2) «
Kan det virk'lig passse, at Bruun Rasmussen ikke kan vurdere, om det er sølv? Der er stor prisforskel på sølv og ikke sølv. Se det.

23. april 2012
Knald i låget
Rigspolitichefen glæder sig over Lauritz.com's troværdighed
Vurderingen på Krøyers maleri var 840.095 kr., og
8. marts 2012 fik det hammerslag på 305.000 kr.
Køber var kundenummer 976192. Salget annulleredes og sat på omsalg til samme vurdering på 840.095. Igen henvisende til husets berømte bondefangerfuptekst:
»På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.«
Se første salg. Se omsalg.


Krøyers maleri herover fik 5. marts 2012 hammerslag på 175.000 kr. Vurdering 270.095 kr. Køber var kundenr. 976192, altså samme køber som fik hammerslag på det øverste Krøyer. Også denne auktion annulleredes og billedet sat til omsalg, se herunder.

Lauritz.com: Auktionsetik: »Vi byder ikke varer op for at få en højere hammerslagspris. Vi tager afstand fra, at sælgere byder egne varer op for at få en højere hammerslagspris. Juridisk kan vi dog ikke forhindre det. Hvis en sælger køber sin egen vare, betales både sælger- og købersalær, og handlen afregnes som med enhver anden køber.«
Ifølge Lauritz.com tilhører kundenr. 976192 altså ikke Lauritz.com. Så må det tilhøre sælgeren, da vi ikke tror, at samme kunde to gange i træk fortryder køb af to dyre Krøyer-malerier. Med andre ord, så skal kundenr. 976192 i alt betale sælger- og købersalær på 153.790 kr., 97.095 kr. for Granada-billedet og 56.095 kr. for kaktus-billedet.
Er der nogen, udover rigspolitichefen, som tror på det?
Se første salg. Se omsalg. Omsalget gav ikke noget salg. Ingen bød. Billedet fjernet pga. Copyright, som der står. Men der er ikke copyright på P.S. Krøyer.
(Ingen af de to malerier solgtes ved omsalgene)


22. april 2012
Hvad er det helt præcis, Lauritz.com sælger?

Lauritz.com: »Maurice Utrillo. 'Bal du Moulin de la Galette'. Håndkoloreret litografi. Tryksigneret. Mål: 49 x 32 cm. Vurdering 800 kr.«
800 kr. for en håndkoloreret litografi af Utrillo er ikke meget. Ifølge teksten er det et originalt lito af Utrillo, som han selv har håndkoloreret. Men er det det? Næppe. Bør Lauritz-eksperterne ikke fortælle, hvad det er, de sælger? Se det.


Foto: Kunstnyt.dk
Som hjørnet ser ud i dag. Bag buen findes en fornem restaurant. I gamle dage, i 1870erne, var »Moulin de la Galette« et berømt forlystelsessted, som Renoir udødeliggjorde i sit kendte maleri, herunder.

Privateje. Solgt 15. maj 1990 i New York hos Sotheby's for 442,2 mio. kr. 79x113 cm. Et stort set identisk motiv forefindes på Musée d'Orsay i Paris.


21. april 2012
Har Harald Engman nogen sinde spartlet sine malerier?
Har Harald Engman nogen sinde malet så elendigt? 


Det tror vi ikke. Gå til Lauritz.com og forstør det.
Og spørg dig selv: Ligner malemåden det her under?

Harald Engman: Den sidste Udvej.
Tilhører Galerie Moderne, Silkeborg


Hvorfor havner et kendt billede af internationalt topnavn hos Lauritz.com i Stockholm?

Lauritz.com: »Banksy, "Barcode", Silkscreen, 50 x 70 cm. Signerad med blyerts samt stämpelsignerad, numrerad 82/150. Utförd 2004. Blindstämpel Pictures on walls.com. Intyg utfärdat av Pest Control, mars 2012, medföljer. Proveniens: Inköpt av nuvarande ägare på Santa´s Ghetto, London, 2004. Vuderinge 60.000 SKR«
Banksy, hvis identitet er hemmeligere end det hemmeligste i Pentagon, er nok verdens mest berømte graffiti-kunstner, i hvert fald den dyreste. Billedet herover er lavet efter hans maleri fra 2002, som for kort tid siden, 29. marts 2012, solgtes af Bonhams for 74.000 euro, over 560.000 kr. Rekorden for et maleri af Banksy er £220.000, ca. 2 mio. kr., for Fetish Lady, solgt 15.2. 2012 hos Christie's i London.
Barcode herover i silketryk findes i en signeret udgave i 150 eksemplarer, og det er tilsyneladende et af dem, Lauritz har til salg. En usigneret udgave er udført i 600 eksemplarer. På Youtube findes en video, som fortæller, hvordan man selv laver dette billede.
Er billedet på Lauritz.com ægte, og det tyder det på, så undrer man sig over, hvorfor det ikke er til salg hos Sotheby's eller Christie's, hvor der er flere pengestærke købere. Billedet er nemlig sjældent udbudt på auktion, faktisk har det kun været muligt at finde et enkelt salg, fra Bloomsbury Auctions i London, som i 2010 fik £ 6.500, omkring 60.000 kr. Et usigneret koster ca. 1.000 kr. Tag en tur til Stockholm.

Bruun Rasmussen: Amagerpige
Kunstnyt.dk: Fanøpige

Hvad mener du? Kig her.

20. april 2012
Må vi have lov til endnu engang at præsentere Lauritz.com's deLuxe-ekspert fra Odense og Kolding, den internationalt anerkendte Leif Tingkær med en baggrundsviden, som kun få i branchen oppebærer ...
(Så blev også den rettet. Meget hurtigt)

Herover før. Herunder efter. Men de har ikke fundet ud af, hvem maleren er. Det burde ellers være lige til

Maleriet herover er vurderet til kun 800 kr. Det er ikke meget for en kunstner, som har opnået 100.000 kr. for et af sine malerier. Når det så er nævnt, skal det også bemærkes, at den pris ikke kan bruges til noget som helst ovenstående maleri vedrørende. For det er slet ikke malet af Carl Fischer 1887-1962. Det er i malemåde og motivvalg så langt fra Carl Fischer, som det overhovedet kan komme. Igen ser vi et eksempel på Tingkærs fabelagtige evne som vurderingsekspert. Er man som storpralende vurderingsekspert mere end 1/10 sekund om at se, at det ikke er malet af Carl Fischer 1887-1962, så bør man nok hurtigst muligt få skiftet sin titel ud med vurderingsamatør. Se det.

Telefontrussel

Kl. 19:34 ringede en person, som ikke præsenterede sig. Da jeg spurgte, hvem jeg talte med, var svaret: »Ja, hvem taler jeg med«. Derpå blev der ordret sagt: »Jeg kommer og slagter dig om lidt«.
Nummeret, der blev ringet fra var 74575116, ikke helt hemmeligt.
pjm

19. april 2012
Fortsat rod med
Alfred Larsen og
Alfred Larsen
(så blev også den rettet)

Herover før. Herunder efter.


Meget få kan se forskel på Alfred Larsen og Alfred Larsen, selv om både kvalitetsforskellen og signaturen er iøjnefaldende. For det meste plejer det at være malerier af Alfred Larsen f.1886 (dødsåret kendes ikke), der sælges som af »den rigtige« Alfred Larsen 1860-1946. På Artprice.com, verdens førende prisdatabase, er der også stor forvirring, idet de fleste placeret under A.L. 1860-1946 er malet af A.L. f.1886.
Maleriet herover er ikke malet af Alfred Larsen f.1886, det er af »den rigtige«. Ved den rigtige forstås den Alfred Larsen, som er omtalt i Weilbach og har utallige anerkendte udstillinger bag sig. Den anden A.L. er fidusmaler uden en eneste anerkendt udstilling på bagen. Se Alfred Larsen.

Kai Drews' signatur er en af de letteste at forfalske. Men små detaljer afslører altid falskneriet

Signaturen herover er falsk, mens den herunder er ægte. Bemærk især de to første bogstaver, K og D.
På det falske er det tydeligt, at K og D ikke støder sammen foroven, hvilket de altid gør på ægte. D'et er også for bredt på det falske, og helhedsindtrykket er klart afslørende. Afslørende er også selve maleriet herunder. Det er ikke Drews-agtigt, motivopbygningen ligner ikke hans.



Falsk Kai Drews. I øvrigt hedder han ikke Kaj men Kai. (Sælges sammen med et andet maleri). Se det. 

18. april 2012
Husarerne stormede Bruun Rasmussen ...

Et stort antal bøger med erotisk indhold, nogle mere saftige end andre, gav stormløb på Bruun Rasmussens online auktion i går tirsdag i kategorien Books & maps.
Mens enkelte kunne erhverves for under 1.000 kr., var der mere kamp om en bog med håndkolorerede illustrationer af den vovede Gerda Wegener. 16.500 kr. sluttede buddene på, mod vurderingens 20-25.000 kr.
Gerda Wegener leverede frække billeder til verdens første udstilling over erotiske værker, som fandt sted i  Lund og Århus i 1968. Hun levede det meste af sit dekadente liv i Paris, hvor hun var en meget benyttet illustrator. Hun var gift med maleren Einar Wegener, som senere fik foretaget en kønsskifteoperation, den første i verden.
Auktionens dyreste bog blev Masterpiece of erotic book illustration: Pierre de Ronsard: Livret de Folastries. Paris 1939. Illustrated with 43 original etchings by Maillol, som skiftede ejer ved 19.500 kr.
En anden bog med træsnit af Maillol kom på 11.500 kr. En bog om nøgenkulturen i Kina nåede 9.500 kr.

Bruun Rasmussen har slettet søgningen til den erotiske samling under Books & maps, hvor der står et rundt 0. Kun hvis man kender den nøjagtige sti, kommer man ind på de enkelte salg. Se Wegeners La Mort du Marquis afbildet herover.

Solgte stor dobbeltseng hos supersælgerne Lauritz.com.
Fik udbetalt svimlende

SEKS KRONER og FEMOGTYVE ØRE
Lauritz.com: »Inventar fra Hotel Hilton. Sengegavle med sengebunde 170 x 220 cm (12). Varenummer: 2570999«. Hammerslag for 12 senge 325 kr. Fratrukket salæret på 250 kr. er der 75 kr. til sælgeren. Det er 6,25 kr. pr seng. Se det flotte hammerslag.

17. april 2012
Maleriet er signeret ... under rammen

Lauritz.com: »Georgia Elise Schjelderup, olie på lærred. Motiv fra herregården Rosendal ved Fakse, udsigt fra hovedbygningen mod avlsgården. Signatur under rammen.« Når de nu ved, der er en signatur, hvorfor har de så ikke fotograferet den? Det er svært at se igennem rammen. Se med.
Nu falder kunsten ...
– og tilliden til Lauritz-eksperterne
(har der nogen sinde været nogen?)

Herover FØR. Herunder EFTER

Scroll ned og læs, hvad vi skrev 8. april.


Set 16. april 2012:
Varenummer    Vurdering        Hammerslag
2578908          9.935 kr.           783 kr.
2536628           7.295 kr.           495 kr.
2455178     90.500 kr.  18.640 kr.
2548746     30.505 kr.    2.423 kr. 
2571034     17.295 kr.    1.150 kr.
2580112     25.895 kr.    2.200 kr.
2548904     45.525 kr.    2.237 kr.
2553649   150.313 kr.  44.736 kr.
2538316     48.095 kr.    7.800 kr. (
deLuxe)
2538318     48.095 kr.  13.000 kr. (
deLuxe)
2577869     24.095 kr.    2.700 kr.
2577922       4.250 kr.      410 kr.
2570975       4.895 kr.      550 kr.
2498536     18.788 kr.    1.715 kr.
2553890     44.821 kr.    3.542 kr.
2549458     73.367 kr.  23.114 kr.
2570999       7.295 kr.       325 kr.
2567135     33.695 kr.    4.700 kr.
2572112       4.415 kr.       425 kr.


16. april 2012
Auktionshus uden styring
Så sælger Leif Tingkær igen billedet af motivtyven Bjørnum
Lauritz.com: »Poul Bjørnum. Oliemaleri på¨lærred. Kystparti med huse, sign. Poul Bjørnum, 44 x 54 cm. incl. ramme. Varenr. 2527199«
24. februar 2012 sluttede auktionen over maleriet herover. Varenummeret var 2527199. Det er det stadig. Den første auktion, hvor malerierne – der var også dengang to – ikke solgtes, kan ikke længere spores. Auktionen nu fremstår som en helt ny auktion med samme vurdering og varenummeret overskrevet. Der mangler også et cd. Nu er der næppe stor sandsynlighed for, at malerierne får det nødvendige hammerslag, idet salg under 300 euro, ca. 2.200 kr., ikke kaster afgift af sig. Men det skal oplyses. Poul, eller som han reelt hedder, Paul, er ikke ukendt for Leif Tingkær, idet han bor i samme Kolding.
Scroll ned til 27.2., hvor det første salg omtaltes, og hvor vi nævnte, at motivet er tyvstjålet fra en kendt dansk maler. Her er faktisk tale om en krænkelse af ophavsretsloven, men det bekymrer næppe Tingkær. Se tyveriet.

15. april 2012
Det tror vi ikke på ...

Lauritz.com: »Carsten Henrichsen 1824-1897. Varenummer: 2579413. Badestuen ved Frederiksborg. Olie på plade. Sign CH. 27,5x37,5 cm
Det ligner ikke helt Carsten Henrichsens malemåde og motivvalg. Han havde en finere pensel og malede normalt ikke så »lukkede« motiver. Signaturen kan vi heller ikke lide, selv om den minder om en original. Men ikke nok. I øvrigt passer sedlen bagpå ikke til billedet. På sedlen står, det er dateret 1887, billedet herover er kun dateret 87. Og som det også ofte ses, mangler der noget på disse sedler. Hvad står der fx på det afrevne stykke? Og så hedder stedet ikke Badestuen, men Badstuen. Se det.


14. april 2012
Rygterne siger, det er Bengt  Sundstrøm portrætteret en dag, han kiggede på Kunstnyt.dk

Lauritz.com: »Håndmalet værk med motiv af HULK, udført af ubekendt kunster. Olie på lærred. Lærredet er ikke på blændramme. Usign. Mål 91 x 121 cm.«
Vurdering 3.095 kr. Hammerslag 325 kr. Se det selv


Svensk samling?
Er alle 32 lavet »i går«?



32 figurer i alt har Lauritz.com til salg. De skulle være fra ca. år 800 til op i 1800-tallet. Proveniensen er en svensk samling. Men er det proveniens nok? Vi har fået henvendelse fra en kender, som er sikker på, de alle er lavet »i går«, som souvenir til turister. Se dem alle.

13. april 2012
Bengt Sundstrøm, direktør, Lauritz.com:
»Lauritz.com har med sin nyskabende profil udviklet sig
til Skandinaviens førende kvalitetsauktion på internettet«


Det må være ovenstående kvalitetskunstværker, Bengt Sundstrøm mener, har gjort hans firma til førende kvalitetsauktion på internettet. Det er stor kunst og stort set vurderet ens, 2.500 kr., men for det meste sælges for en brøkdel af vurderingerne. Hvor mange af hver, Lauritz.com har på lager, vides ikke. Har de fx 5, 10, 50 eller 100 af det øverste og det nederste? Simpsons nederst, som er set flere af, ligner hinanden, så man tror, det er samme maleri, der går igen. Men det er det ikke altid, der er ganske små forskelle.
Skal vi lige gentage overskriften:
»Lauritz.com har med sin nyskabende profil udviklet sig til Skandinaviens førende kvalitetsauktion på internettet«
Sorry, undtagelsesvis linker vi ikke til kunstværkerne.


12. april 2012
Helt ukendt er han nu ikke, denne kendte tyske kunstner. Men Lauritz.com i Düsseldorf kender ham altså ikke


Skulle den gode Einar Johansen
virkelig have malet de to køer?
– det tror vi ikke på


Motiv og malestil er så langt fra Einar Johansens, som det kan være. Vi tror, signaturen har drillet de dygtige Lauritz-eksperter. Den ligner nemlig, men ikke så meget, at det er hans. E'et ser forkert ud, og J'et er for kort, det originale er tre gange højere end E'et.
Se salget.


Det er åbenbart ikke den type møbler, køberne står i kø for

Lauritz.com: »Fritz Henningsen: Dækketøjsskab af mahogni, ca. 1935
Fritz Henningsen (1889-1965) er en af landets store designer-arkitekter. Prismæssigt er det mest hans øreklapstole og andre armstole, der koster. Priser omkring 200.000 kr. er set. Skabet herover var vurderet til 3.695 kr. Den vil vi ikke kommentere, derimod hammerslaget på 375 kr. Med obligatoriske salær på 250 kr. får sælger udbetalt 125 kr. Det er lige til at dø af grin af. Se hele salget. 


Vi har skrevet det før:
Et signeret maleri kan ikke være tilskrevet eller i malerens stil. Enten er det ægte, en kopi, eller falsk.

Bruun Rasmussen, Århus: »1215/135: Constantin Stoiloff, stil: Landskab med hestetrukket vogn. Betegnet C. Stoiloff. Olie på lærred. 59 x 81. «
Maleriet er ikke betegnet, det er signeret. Oven i købet C. Stoiloff, som maleren signerede. Så enten er dette maleri ægte, eller også er det falsk. Hvis man altid kan sælge et maleri, signeret med en »ægte« signatur, som tilskrevet eller i malerens stil, så er det en smart måde at komme af med falske kunstværker. I dette tilfælde henviser Bruun Rasmussen direkte til Stoiloffs data, hvorved de lader det være op til køberne selv at afgøre ægte eller ikke ægte. Her bør BR melde klart ud: ægte eller ikke ægte. Se hele salget.

11. april 2012
Gennemutroværdige Lauritz.com
To slags vurderinger på tæpper

Tæppet herover vurderede Lauritz.com's deLuxe- vurderingseksperter til 30.095 kr. Hammerslaget lød på 5.400 kr. Begrundelsen for vurderingen er husets legendariske fup- og bondefangertekst: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.«
Vi tror ikke 1/100 sekund på, at Lauritz.com kan dokumentere, at de har solgt et tilsvarende tæppe for over 30.000 kr. Og kan de ikke det, så er det en klar overtrædelse af markedsføringsloven. Se det overvurderede tæppe, groft overvurderet af deLuxe- eksperterne. Som mere præcist burde tituleres deJuks-eksperter.


Tæppet herover var vurderet til 19.295 kr. med et hammerslag på 1.550 kr. Her benytter Lauritz-genierne en anden begrundelse for vurderingen, nemlig: »På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen vil koste i en butik eller andre salgssteder.«
Vi tror ikke 1/100 sekund på, at Lauritz-eksperterne aner noget som helst om, hvad dette tæppe koster »i en butik eller andre steder«.
Vi tror, prisen er sat af den tæppemand, som sælger tæppet. Nyproducerede tæpper kommer ikke fra private, men direkte fra tæppegrosserer. Så her ligner det også en overtrædelse af markedsføringsloven. En vurdering i et seriøst auktionshus er naturligvis den forventede hammerslagspris, ikke en butikspris. Den form for »vurdering« har ikke noget som helst med auktion at gøre. Se det overvurderede tæppe.


10. april 2012
Storkunde hamstrede kunst
En enkelt kunde købte 47 af Bruun Rasmussens 80 malerier
i kategorien »ældre malerier«

Hammerslag 11.500 kr. for maleriet herover tilskrevet Marie Krøyer. Købt af kundenummer 270215, som erhvervede 46 andre hos Bruun Rasmussen 9. april 2012. Derudover bød samme kunde med på 12 andre. Har vi ikke talt forkert, så var de samlede hammerslag på næsten 230.000 kr. Se Marie Krøyer.

Bruun Rasmussen kender
heller ikke original-malerne

Bruun Rasmussen, Århus: »1215/143: Ubekendt
maler 19. årh.: To fiskere ved havet. Usigneret.
Olie på lærred. 42 x 64.« 9. april 2012: Hammerslag 1.550 kr. Solgt for kort tid siden på en anden auktion for 700 kr. Se salget.
Maleriet er en kopi efter et kendt af Michael Ancher.
Litteratur: Kunst & Kunstforfalskning. 1989. Afbildet side 30. Der findes flere kopier af motivet.


Bruun Rasmussen, Århus: »1215/154: Ubekendt maler, 20. årh.: Strandparti med to børn der betragter solnedgangen. Utydelig signatur. Olie på lærred. 68 x 97,5.« Ikke solgt 9. april 2012. Et tilsvarende annullerede Lauritz.com 6. februar (scroll ned).
Maleriet er en kopi efter et kendt maleri af Hans Brasen. Se kopien.

9. april 2012
Samme maleri til salg på to forskellige auktioner på samme tid i samme Lauritz-afdeling

Billedet herover, varenr. 2576268, solgtes 8. april 2012 kl. 20:03 for 1.600 kr. i hammerslag.
I flere dage har billedet herover og det herunder været til salg hos Lauritz-Odense på samme tidspunkt.

Auktionen over billedet herover, varenr. 2549665, udløber den 13. april 2012 kl. 13:00. Første bud blev afgivet 6. april 2012, altså to dage før det øverste solgtes. I flere dage kunne bydes på samme maleri på to forskellige auktioner. Og som det ses går to kundenr. igen på begge, nemlig 519990 og 682141. Og på begge auktioner var 682141 første byder. Og i skrivende stund, lidt før 8.4. kl. 24, er højeste byder 682141. Det lugter!
I øvrigt »glemmer« Lauritz-eksperterne at fortælle, at billedet er stærkt inspireret af et berømt foto af The Beatles.

8. april 2012
Rigspolitichefens gode venner
Hvorfor reagerer ingen af Lauritz.com's over 125 berømte vurderingseksperter?

Hans Bendix (1898-1984) er en af vores absolut fineste tegnere. Han har også malet, men ikke billedet herover. Det bør det ikke tage over 1/10 sekund at afgøre. Og det må heller ikke tage ret meget længere tid at finde ud af, hvem den rigtige maler er. Nu har billedet været til salg i flere dage, uden at nogen Lauritz-ekspert har reageret. Hvad er de eksperter i? Det er vist mest misinformation. Se det.

7. april 2012
Klædt af ...
Bare damer
Bare hammerslag
Bare videre ...

Den 6. april 2012 kl. 09:19:00 sluttede auktionen over billedet herover. Det var vurderet til 4.895 kr., men ingen afgav mindstebuddet på 300 kr. og billedet forblev usolgt. Tre andre auktioner med billeder af samme maler led samme skæbne, ikke et eneste bud.
De fire auktioner fremgik tidligere på dagen af »Auktioner, der er afsluttet inden for 24 timer«, men blev hurtigt slettet igen og kunne ikke ses i skrivende stund (6.4. kl. 23:15), hvor der endnu var omkring 10 timer tilbage af de 24 timer. Navnet Reichet og de fire auktioner kunne heller ikke søges. Men kender man varenumrene, 256650, 2566531, 2568279 samt 2568262, så kommer man alle steder ind på teksten: 
Varen er endnu ikke aktiveret. Det forventes, at varen aktiveres i løbet af de næste par dage.
Lauritz.com har altså totalt sløret fire auktioner, så ingen kan se, de ikke blev solgt ved første ombæring. Når de engang kommer i gang, er det som helt nye auktioner, med samme vurderinger, selv om ikke et eneste af dem første gang solgtes. Der er altså tale om gensalg uden at gøre opmærksom på det. Ren misinformation.

6. april 2012
Er man billedblind og har en hukommelse som en tesi, bliver man aldrig vurderingsekspert

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Portræt af sydlansk kvinde samt motiv af sydlandsk ballerina. Begge olie på lærred og utydeligt signeret. 64 x 54 ( 83 x 73 ) cm samt 63 x 54 ( 79 x 69 ) cm. (2)«

De to malerier er 100 procent karakteristiske for den pågældende maler. Og signaturen er så usædvanlig, at har man set den to-tre gange, bør den sidde på nethinden og omgående sættes i forbindelse med den type motiver som ovenfor. Især sigøjnerpigen er set 20, 30 måske 50 gange til salg på Lauritz.com, så det er utilgiveligt ikke straks at kende maleren. Se mere her.

Sjov stol
Sjov vurdering
Sjovt hammerslag 

Vurdering 2.500 kr. Hammerslag 17.000 kr. Se den.

5. april 2012
Corneille eller ikke Corneille?

Lauritz.com: »Corneille, 'Abstrakt', olie på træfiberplade, listeindramning, betegnet forneden til højre 'Corneille' og dateret '59'. 45x40 cm
Ingen tvivl om, at maleren med vilje har forsøgt at ramme Corneille's tidlige malestil. Den ligger her tæt op ad hans abstrakte motiver i 50erne. Og når billedet så er signeret Corneille 59, smager det af forsøg på svindel. Nu sælger Lauritz.com det ikke for at være malet af Corneille, men de gør sig ikke store anstrengelser for at afvise, det kan være af ham. Da vi ikke har store tanker om Lauritz-eksperternes evne til at kende forskel på ægte og ikke ægte Corneille, vil vi tro, de rette sted har fået det undersøgt. Og dette sted fået at vide, det ikke er ægte Corneille, en viden de burde have bragt videre og ikke bare »bondefange« uvidende købere. Vi tror nemlig ikke, det er en ægte Corneille, idet billedet kompositorisk halter en del, er for rodet og mangler den stramhed i udtrykket, som er karakteristisk for Corneille. Og signaturen kan vi heller ikke lide.
Hammerslaget på 4.474 kr. tyder ikke på, at eksperter i Corneille har troet på det. Et ægte ville nok koste omkring 200.000 kr. Men i vores verden er selv 4.474 kr. 4.000 for meget. Det er efter vores mening ikke et maleri, man giver over 5.000 kr. for uden at have skumle hensigter. Se salget.


Hvad hedder maleren?

Lauritz.com: »Edith Gerth 1906-1983 cd. Varenummer: 2569411. Edith Gert. Interiør med kvinde. Olie på lærred. Sign. E. Geert. 62 x 72 cm. «
Det er sjusk at skrive malerens navn på tre forskellige måder: Gerth, Geert og Gert. Lars Fuglsang-Madsen ved godt, hvad maleren hedder. Og det er tydeligt signeret Gert. En anden ting er, at tidlige Gert-malerier var signeret Geert. Hendes malerier var på et tidspunkt, i 60erne og 70erne så populære, at hun blev kopieret. De mest sete kopier er signeret Bente Berg, men også hendes egen veninde (eller var det mandens veninde?) Ellen Gildsig kopierede dem. I 1979 var auktionsprisen på et tilsvarende maleri af Gert 550 kr. plus salær. Billedet herover blev budt op i 300 kr., med salær fratrukket 50 kr. til sælgeren. Se salget.


4. april 2012
Smag kan ikke diskuteres
– men det kan kvalitet

Pinlige hammerslag

Maleriet herover er kvalitet. Måske er det ikke et motiv, de fleste (især koner) vil have hængende. Men hammerslaget på 1.250 kr. er ren foræring. Det burde koste 15-20.000 kr. Bjørklund var en fremragende kunstner.
Fremragende kunstner kan ikke siges om Roald Hansen herunder. At det fik hammerslag på 1.700 kr. er lige til at græde over sammenlignet med Bjørklunds 1.250 kr. Det kan godt være, køberen bliver fornærmet, men nogen god sans for kvalitet har vedkommende ikke. Men det vil uden tvivl glæde min gamle ven Roald, som for tiden hygger sig i sin afrikanske luksushytte i Gambia. pjm



3. april 2012
Hvem har fjernet kronen på værket?

Lauritz.com Herlev: »Rigmor Mydtskov. Portræt af H. M. Dronning Margrethe II, fotografi, indrammet i guldramme monteret med krone. 56 x 39 cd. Fremstår uden kronen på rammen. «
Hvor er kronen? Har Bengt Sundstrøm eller hans sjove, selvoptagne blærerøvshustru, direktør Mette Rode Sundstrøm, pillet den af for at hænge den op i slyngelstuen på vinslottet i Provence? Kig med.


Bukowskis
Vi tror ikke, det er malet af norske Sophus Jacobsen. Vi tror, det er en direkte kopi efter en kendt russer
– som kan koste en masse penge

Bukowskis, Norrköping: »309544. SOPHUS JACOBSEN, olja på duk, sign och dat 1880. Kyrka i vinterlandskap. 80 x 121.«
Det ligner ikke helt Sophus Jacobsen, og slet ikke signaturen. Motivet er også mere russisk end norsk.
Her på redaktionen betragter vi billedet som en forfalskning. Tag en tur til Norrköping.


Er I nu sikker på derude
i Havnen, at det er en radering?

Bruun Rasmussen, Havnen: »1215/673: Niels Strøbek: Composition. Signed Strøbek 1977, XIV/XXV. Etching. Visible size 37 x 31 cm.« Kør i Havnen.

2. april 2012
Vurdering: Stockholm: 889,40 DKR 
Vurdering: Kolding:   3.695,00 DKR 

Lauritz.com: »Otte figurer i form af heste af udskåret elfenben. Japan/Kina. Ca. 1900. H. ca. 6 cm, L. ca. 7 cm. Fire stk. med små mangler og afslag(8)
Hestene i Stockholm fik 29.3. 2012 hammerslag på 766 kr. mod vurderingens 889.40 kr.
Hestene i Stockholm adskiller sig ved, at der er tilhørende træsokler. Det er der ikke i Kolding, hvilket sikkert er forklaringen på vurderingsforskellen. Disse sælges 3. marts 2012. Tag til Kolding. Og Stockholm.
(Er dem i Kolding lidt større, eller er der målt forkert?)


1. april 2012
Det handler om Lauritz.com
Firmaet med troværdighedsstempel
fra Rigspolitichefens afdeling for gakkede godkendelser

Aalborg

Stockholm
Billederne herover ligger også under 22. marts 2012.
Det er samme maleri, men som var til salg to forskellige steder på samme tidspunkt. Billedet i Stockholm solgtes til kundenr. 985344, mens det i Aalborg ikke fik noget hammerslag. I Stockholm blev salget straks annulleret og maleriet sat til salg i Aalborg, hvor det kører videre under samme varenr., som det, der ikke blev solgt. Lauritz.com slører altså, at det i Aalborg ikke fik et eneste bud, og det så nu ser ud, som om det er en helt ny auktion. FUP og FIDUS. Selv om det ikke blev solgt, kører man videre med samme vurdering, 2.300 kr. Vi tror, at kundenr. 985344 tilhører Lauritz.com, og at billedet i Stockholm ikke blev solgt.

31. marts 2012
Hvem har kundenr. 977762?
Maleriet herover er nu solgt tre gange.
1. gang 9. marts 2012. Vurdering. 2.500 kr..
Kundenr. 977762 får hammerslag på 1.700 kr.
(auktionen annulleres og billedet sættes til omsalg)
2. gang 21. marts 2012. Vurdering 2.500 kr.
Kundenr. 518994 får hammerslag på 1.000 kr.
(auktionen annulleres for 2. gang og sættes til gensalg. Kundenr. 977762 byder ikke på maleriet).
3. gang 29. marts 2012. Vurdering 2.500 kr.
Kundenr. 436710 får hammerslag på 975 kr.
(Kundenr. 977762 byder 300 kr. på maleriet, som vedkommende 20 dage tidligere selv havde købt.
13. marts får kundenr. 977762 hammerslag på Varenummer: 2542927. Auktionen annulleres og sættes til omsalg, hvor kundenr. 977762 ikke byder.
---

21. marts 2012 får varenr. 255689
hammerslag på 310.000 kr. (se 28. marts). Kundenr. 977762 byder med til 22.000 kr. Auktionen annulleres og gensalget slutter 6. april 2012. Første bud på 300 kr. var af kundenr. 977762, og i skrivende stund (natten til 31.3.) har kundenr. 977762 højeste bud på 16.500 kr.
Kundenr. 977762 har været næsthøjestbydende på flere auktioner, og vi tror, at nummeret tilhører Lauritz.com, som bruger det til såkaldte luftbud for at presse prisen kunstigt op.


30. marts 2012
FOR DUMT ...

Herover: Den kinesiske pengeseddel solgt hos Lauritz.
Hammerslagspriserne i engelske pund og danske kroner for de 8 ens kinesiske pengesedler solgt 22. januar 2011 hos Spink:
Lot 173: GBP 36.916     ca. 355.000 kr.
Lot 174: GBP   3.356     ca.   30.000 kr.
Lot 175: GBP   4.027     ca.   35.800 kr.
Lot 176: GBP   2.181     ca.   19.400 kr.
Lot 177: GBP   2.181     ca.   19.400 kr.
Lot 178: GBP   1.426     ca.   12.700 kr.
Lot 179: GBP   2.181     ca.   19.400 kr.
Lot 180: GBP   2.685      ca.   23.900 kr.
(Kursen er fra 29.3. 2012. Den var lidt mindre i 2011)
Der er et kolossalt prishop fra dyreste ned til de andre.
Om den dyreste seddel skriver Spink:
»This example is as near perfect as one could hope to find and thus is of the highest rarity and desirability, the borders are perfect and the fabric of the note is exceptional, this is without doubt one of the finest examples extant if not the finest
Der er altså tale om en helt ekstraordinær kvalitet. 
Men selv fra den billigste er der et betydeligt spring ned til Lauritz.com's vurdering på 1.000 kr. for en identisk seddel. Det er helt åbenlyst, at de dygtige Lauritz-folk ikke har foretaget nogen som helst research, selv om de konstant praler med at gøre det. Hvor ligger sedlen solgt hos Lauritz.com kvalitetsmæssigt? Det var Lauritz.com forpligtet til at undersøge. Det gjorde de ikke. Rigspolitiets opdatering af Lauritz.com til et sikkert sted at handle må betragtes som fæhoveders værk. Man ophøjer ikke et utroværdigt firma, som uafbrudt tages i at misinformere og lyve, til et sikkert sted at handle. Det er simpelthen for dumt.

29. marts 2012
Lauritz.com i Odense er heller ikke eksperter i gamle kinesiske pengesedler
(De kender ikke en af verdens ældst bevarede pengesedler)

Lauritz.com: »Kinesisk pengeseddel. 34 x 22 cm. Fremstår med foldelinie & flossede kanter.« Se salget.
Det er en meget beskeden katalogtekst, kun to ord:
»Kinesisk pengeseddel«. Og vurderingen fylder heller ikke meget, 1.000 kr. Men som set så ofte før, vidste køberne mere end Lauritz-eksperterne, hvorfor højeste bud lød på 15.500 kr. Er der ikke tale om en kopi, hvilket det ikke tyder på, så er det ikke bare en kinesisk pengeseddel, men en meget gammel en, fra et sted mellem 1368-98. Det kan man læse om i bogen »Inflation« fra Nationalmuseet. Læs det her.  
Igen lever Lauritz.com' vurderingseksperter ikke op til husets skriftlige garanti om, at de inden endelig katalogisering nøje researcher. Havde der ikke blandt køberne været mere kyndige, så havde sælgeren lidt et større tab.
Læs også på Matinmarkka.com:
»The Spink’s“Banknotes and Coins of Hong Kong and China” auction held at Hong Kong January 22nd 2011 was totally 8 pieces of these 1 kuan banknotes for sale. All were sold for high prices and the best one (Lot number 173, price estimation HK$ 120 000 – 160 000) made a new price record of 440 000 HK$ + 17% commission which equals to
50 000 EUR.«
(443.000 kr.)

28. marts 2012
Her har I mig tilbage!
– set i bagklogskabens ulidelige klare lys vel ikke helt uventet ...

»Solgt« 21. marts 2012 for 372.095 kr. Se »salget«
Nåede du ikke at byde, så er der endnu en chance her.

Hvordan laver man en bogforlægger
om til lammeskind?
Og har de efterladte virkelig tilladt det?

Var det gået i Danmark?

Er det rigtig sandt?
Blev Storm P virk'lig 124 år gammel?


27. marts 2012
Lauritz-eksperterne har altid haft det svært med Drews'erne
(Så blev også den rettet)

Det er korrekt, at navnet Svend Lynge er pseudonym for Frederik Drews. Men det er ikke korrekt, som det ofte ses, at bruge Svend Drews' årstal.
Skal vi lige tage de fire Drews'er:
Kai Drews 1884-1964
Frederik Drews (søn af Kai) 1909-61
Svend Drews (søn af Kai) 1919-2003
Jeppe Drews (søn af Svend) f.1948.
Så ved man det. Se billedet herover, som i øvrigt ikke er fra en sø, men fra Jyllinge og med Roskilde Fjord.

26. marts 2012
Sover forbrugerombudsmanden
– og er rigspolitidirektør
Thorkild Fogde bælgøjet?

Foto: TV2
Er rigspolitidirektør Thorkild Fogde svagtseende? Eller er det med ham som mange andre topfolk, at han mangler kvalifikationer til at beklæde sit job? Det må være en af verdenshistoriens største gåder, hvordan han har fundet ud af, at det er sikkert at handle hos Lauritz.com. Hvad mener den højt begavede rigspolitidirektør fx om salget af maleriet herunder?
 
Lauritz.com Odense: »Frans Kannik. Erotisk komposition. Olie på lærred. Sign. Frans Kannik. 100 x 70 cm (106 x 76). DVD film om kunstneren medfølger. Vurdering 24.095 kr.  
På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.
«
Det er utroligt, at ingen myndighed stopper dette fup.
Samme maleri er lige solgt den 19. marts 2012 med hammerslaget 4.800 kr. Kun helt talblinde vil påstå, at 24.095 kr. svarer til 4.800 kr.
Er rigspolitidirektøren dum eller er han bare forblændet af den selvglade Mette Margrethe Rode Sundstrøm?
Og hvad laver forbrugerombudsmanden? Lovede han ikke i Kontant at kigge på sagen? Har han glemt det?
Se Kannik-salget 19. marts. Set det igangværende.


25. marts 2012
Nyt fra Lauritz.com Næstved
Ingen ville byde bare 300 kr. for
en pizzaovn vurderet til 31.295 kr.
Det er sikkert og vist. Se det med egne øjne ... lige her


Til gengæld var der nogen, som ville byde 2.200 kr. for det smukke Kashmir herunder. Det var ellers kun vurderet til 21.695 kr. En fortjeneste til familien Dinesen på 799 kr. af en samlet vurdering på 52.990 kr. Lidt over 1,5%. Så nogen helt dårlig dag var det ikke for de dygtige Næstved-eksperter. Kig med.


24. marts 2012
Overvurderingseksperterne
brillerer som undervurderingseksperter

Lauritz.com: »Kinesisk penselbæger af elfenben, rigt relief udskåret med folkelivsscenerier, figurer, templer m.m. Ø 11 cm, h. 15,5 cm. Vægt 551g. Nederste ring fremstår med reparation og mindre afslag, antagelig Canton 1800 tallet. «
Lauritz.com's eksperter har opture og nedture ... mest det sidste. Herover er det opad, endda pænt opad.
Vurdering 20.000 kr. Hammerslag 310.000 kr.
Næste spørgsmål: Kommer bægeret på omsalg?
Se det.


23. marts 2012
Alle dårlige gange tre ...

Foto: TV2 Dags Dato 8. oktober 2007.

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Michael Jackson. Olie på lærred. Usign. Lærredet er ikke på blændramme. . Mål 121 x 91 cm.«
For foreløbig tredje gang til salg hos Lauritz.com:
1. gang: Vurdering 3.695 kr. Hammerslag 825 kr.
2. gang: Vurdering 3.095 kr. Hammerslag 525 kr.
(På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare).
3. gang: Vurdering 3.095 kr. I skrivende stund 0 bud.
(På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare).

22. marts 2012
Hvorfor sælger de ikke det samme fidusmaleri i alle Lauritz-afdelinger?
Hvorfor er det kun i Aalborg og Stockholm? 

Aalborg

Stockholm

De er også dygtige i Tyskland
– tilskrevet Lundstrøm, si'r de

Auktionshaus Pforzheimer: »Vilhelm Lundstrøm, tilskrevet. 1893-1950, olie/mixed media, eventuelt tidligt værk af kunstneren, som senere ændrede malestil. Travl gadescene i Paris, mange mennesker, farverige busser og reklamer. Monogramsigneret VL nederst til venstre. 33 x 23 cm.«
Den tror vi ikke på. Den type motiver og underlige figurer har Lundstrøm aldrig lavet. Se det.
(Auktionshuset ligger ca. 40 km sydøst for Karlsruhe).

21. marts 2012
A. Baumgartner er en af
verdens mest forfalskede malere

Lauritz.com: »Adolf Baumgartner-Stoiloff 1850-1924. Folkelivsbillede. Olie på plade. Sign. A. Baumgartner. 21 x 31 cm. Varenummer: 2552938
Forstørrer man billedet herover størst muligt, afslører det, at der er tale om et ringe fidusmaleri, som bestemt ikke er malet af den originale A. Baumgartner. Der er stor usikkerhed omkring navnet A. Baumgartner og Stoiloff, men en professor H.
Fuchs skulle i Lexicon of Austrian Artists, udgivet i Wien i 1975, have omtalt maleren. I 2008 (se det) skrev vi om et salg på Lauritz.com med et ligeledes ringe maleri.
Se det nyeste.

20. marts 2012
Et par underlige vurderinger
på berømt Kjærholm-taburet

Lauritz.com Herlev: Vurdering 9.000 kr. deLuxe.


Lauritz.com Roskilde: Vurdering 28.000 kr.
Det er samme model, men lavet to forskellige steder, hvilket næppe skulle give nogen kvalitets- og vurderingsforskel. Herlev har placeret den som deLuxe og vurderet den til 9.000 kr. I Roskilde er det ikke en deLuxe-vare, men vurderet til 28.000 kr., mere end tre gange så meget som deLuxe i Herlev. Mystisk!

Ikke nogen helt ukendt person

Lauritz.com: »Dödsmask i brons, 1900-talets första hälft. Troligen avgjutning av 1800-tals gipskopia på dödsmask av okänd person. H. 23 cm.«
Man kan næppe kalde en af verdens mest berømte personer for ukendt. Og kunstneren er heller ikke helt ukendt, vel at mærke den originale. For her er, som nævnt, tale om en kopi. Af en meget berømt maske.
Se den her.


Se: Lauritz.com: Beskrivelse:
»Oljemålning, 2000-talet. 'Fågel'. Olja på duk, osignerad. Dukmått: ca 130x170 cm. Ej uppspänd, utlämnas rullad, rullat mått: L. ca 130 cm. Diam: ca 10 cm.« Hvad menes med Diam. ca. 10 cm?

19. marts 2012
Sælger fik 200 kr. for nusset og støvet bryllupskjole med dyb rygudskæring og ekstra vidde bagtil vurderet til 7.295 kr. af de meget dygtige vurderingseksperter i Helsingør. Hammerslag 450 kr. Salær 250 kr. Se selv den gode forretning.

Fra over-deLuxe-ekspert Leif Tingkærs cv på Lauritz.com:
»
Siden 2002 har han arbejdet som ekspert på især billedkunst og bronzer og skulpturer, og har stået for opbygningen af Lauritz.com i Odense og senere Lauritz.com i Kolding hvor han er ejer og direktør«.

Så blev også den rettet, herover.

DeLuxe-overvurderingsekspert Leif Tingkær:
»Malet af Erik Eivind Olsen«.
Kunstnyt.dk: »Hvem er Erik Eivind Olsen? Kender ham ikke. Men han har i hvert fald ikke malet billedet herover.« Besøg deLuxe-eksperten Leif Tingkær.
(Måske har han hentet assistance fra den meget dygtige vurderingsekspert i Kolding, Flemming Have Poulsen. Et fremragende makkerpar


I vores verden ligner
det en opfordring til forsikringssvindel

Den mærkelige Troels Olivero, som engang havde det mærkelige auktionshus Gauguin.dk, tilbyder en ring til 84% under den vurdering, han selv har sat.
For »kun« 9.600 kr. kan ringen, som ifølge Olivero er 60.000 værd, købes. Og for »kun« 500 kr. ekstra udsteder Olivero et »Smykkevurderingscertifikat« med en angivet genfremstillingspris på 60.000 kr. 
Og nu kommer 100.000 kronersspørgsmålet: Hvad kan man bruge det certifikat til? For det første mener vi, man skal være naiv grænsende til dement, hvis man tror, det koster 60.000 kr. at lave en ring, man lige har købt for 9.600 kr. I vores verden har vi meget svært ved at se, at certifikatet kan bruges til andet end at fortælle ens forsikringsselskab, at man gerne vil have 60.000 kr., fordi nogen har stjålet ringen. Tager vi fejl, så fortæl os, hvad certifikatet ellers kan bruges til?
For ikke at blive beskyldt for at have stjålet ringen, billedet af den, har vi gjort den usynlig. Tryk herunder.
Se den kostbare ring til 18% af vurderingsprisen.


18. marts 2012
Hvad er ligheden mellem visse dommere i Østre Landsret og Lauritz' vurderingseksperter?
Helt rigtigt! De fatter ikke meget af det, de arbejder med ...

Så blev også denne auktion rettet til det rigtige navn. Men nu har Roskilde-eksperterne vedhæftet cd, hvilket der ikke er. Da maleren døde for mere end 70 år siden, skal der ikke opkræves en krone. Kan det tænkes, at de i Roskilde ikke kan trække 70 fra 2012?
I Vejle har de et andet Aigens til salg. Lars-Fuglsang Madsen er den i særklasse mest vidende af den kloge Lauritz-familie, og har ikke cd på. Og vurderingen er 800 kr., for et bedre maleri, mod Roskildes 1.500 kr.


Billedet herover er 100 procent karakteristisk for kunstnerens motiv og malestil. Og kan man ikke se, hvad der på står på signaturen, så er man læsesvag.
Det må ikke tage over to sekunder at registrere, hvem maleren er. Se det.

17. marts 2012
Der sælges lort på dåser
– og der sælges lort på lærred


Det skrækkelige billede herover har vi set før (scroll ned til 16. februar). Det er et af de mange fidusbilleder, som Lauritz.com i rulleform har indført fra China eller andet kopiland. Sidst var det vurderet til 4.295 kr. og fik hammerslag på 1.300 kr. Nu er det på igen, sat til 3.095. Se det nu og se det sidst.

16. marts 2012
Hvorfor kender Lauritz-eksperterne
ikke navnene på de malere de sælger?

I den seneste tid har Lauritz.com udbudt snesevis af discountkunst. De ligner alle dårlige made-in-China- skiltemalere masseimporteret. Men det er ret usædvanligt, at et auktionshus sælger stribevis af malerier uden at kende malernes navne. Billedet herover solgtes 21.2. 2012 for et hammerslag på 825 kr. mod vurderingens 3.695 kr. Nu er det samme maleri igen sat til salg, denne gang med en vurdering på 3.095 kr. til trods for hammerslaget på 825 kr. 21.2. De fleste andre, alle uindrammede, fordi de sendes med posten i rulleform, vurderes også til 3.095 kr. Men opnår discountpriser. Se det 21.2. og se det nu

15. marts 2012
                                  
49 tæpper under hammeren hos Lauritz.com i Herlev til en samlet vurdering på 651.040 kr. med en mindstepris på 300 kr. pr. tæppe fik ikke ét eneste bud. Herunder et af tilbuddene. Se det selv


Tæppevurderingseksperterne fra Lauritz
Vi har brugt en masse tid på at regne på 114 tæpper solgt i går, 14. marts. Den samlede vurdering var 1.476.408 kr. De samlede hammerslag beløb sig til 119.652 kr. Det svarer til rundt regnet 8,1% af vurderingen. Imponerende!
(Læser du med, Kåre Quist?)

Den dansk-amerikanske maler, Peter Nielsen, er ikke kendt i Danmark

Men på eBay kender de ham, i hvert fald en enkelt sælger. Peter Nielsen er født 1873 og døde 1965. Han har, ifølge en amerikansk biografi, boet i USA siden 1889. Maleriet herover er dateret 1933 og er som enhver kan se (måske lige bortset fra Lauritz i Helsingør) Peter Lieps Hus i Dyrehaven. Vi kender ikke ret meget til Peter Nielsen, men flere af hans malerier kan søges i databaser og ligner ikke det herover. Ej heller signaturen, som er P.A. Nielsen. Vi tror ikke den rigtige Peter Nielsen, som almindeligvis signerer Peter Nielsen med skråskrift, har været i Danmark i 1933 og malet et elendigt maleri fra Dyrehaven. Vi mener, at den amerikanske sælger tror, at et elendigt maleri signeret P.A. Nielsen kun kan være Peter Nielsen født i 1873. Men det er det ikke. Se det.

14. marts 2012

Godt for sælgeren, at køberne var bedre til at vurdere ...

Bruun Rasmussen, Havnen: »1211/618: Thorvald Bindesbøll: 11 theskeer af sølv, smedet med skønvirkeornamentik i relief. Udført og stemplet hos Mester Jørgen Krogh. Vægt 280 gr. (11
Vurdering 2.000 kr. Hammerslag 13.500 kr. Se salget


I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme ... Nogle af os. Lauritz.com's Helsingør-eksperter ved (næsten) alt om København. Først var det Højbro Plads, Ulrichsen havde malet, nu er det Kgs. Nytorv. Må vi have lov at vise Helsingør- folkene indsejlingen til Kgs. Nytorv.
Klik her.


13. marts 2012
Det er muligt, maleren
hedder Harald Hansen ...

Men vi er ikke sikker på, det er den Harald Hansen, som Lauritz.com sælger det for at være. Vi har aldrig set den Harald Hansen male den type motiver. Vi har heller aldrig set, han signerer på den klodsede måde.
Kig med.

Vurderingseksperterne fra Helsingør burde måske tage en tur til København og se, hvordan Højbro Plads ser ud.

Ser der så'n ud på Højbro Plads? Det mener vi ikke. Se selv. 
Nu er det ikke mere Højbro Plads,
men Kgs. Nytorv. De har det sjovt i Helsingør

Så nåede vi til Christiansborg Slotsplads (herunder) på vores sightseeing rundt i København med Helsingørs dygtige byeksperter. Mon vi kommer videre rundt nu?


12. marts 2012
Vi synes ikke, det ligner Baertling særlig godt

annullerede Bukowskis Baertling-serigrafien. Det var vist alligevel ikke en ægte Baertling

Bukowskis: »OLLE BAERTLING, färgserigrafi, sign och numr 17/20. «
Har Baertling virkelig lavet den. Han er ikke just kendt for cirkler. Og signerede han Olle? Se det.

11. marts 2012
Malede Frederik Rohde på den måde?
Det tror vi ikke, han gjorde.

Selv om Lauritz-eksperterne henviser til Bruun Rasmussen-eksperterne, så tror vi ikke et øjeblik på, det er malet af Frederik Rohde. Det er motivmæssigt langt fra den type motiver, Rohde malede. Han malede med den fine pensel, og hans figurer var ikke naivistiske, som disse. Det er svært at genkende noget som helst Frederik Rohde i det billede. 100 kr. fik Bruun Rasmussen i 1953. Nu er det vurderet til 4.000 plus det løse. Auktionens dyreste dengang var P.S. Krøyers portræt fra 1906 af datteren Vibeke med sit sytøj. 2.000 kr. blev der budt. Se »Rohde«.

Er de uddannet på Rødovre Planteskole? Det er dog utroligt, hvad Lauritz.com's berømte vurderingseksperter ikke ved.
Berømt guldaldermaler, genkendelig stil samt tydelig og letlæselig signatur.

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Landskabsparti med heste. Olie på lærred. Utydeligt sign. 29 x 21 cm
Det må ikke tage over fem sekunder at identificere kunstneren. Kig med.

 
10. marts 2011
Læser du med, Kåre Quist?
Vi afslører her endnu en
lodret løgn fra Lauritz.com


Som det kan læses ved at scrolle ned til 2. marts har Lauritz.com fundet en smart vurderingsfidus, der handler om vurdering af gavekortet herover, som Lauritz.com 7. marts fik 2.400 kr. for i hammerslag mod en vurdering på 30.000 kr. Grotesk vurdering!
Men det bliver mere grotesk. Auktionen annulleres omgående, og allerede dagen efter kommer gavekortet på igen med teksten:
»Gavekort til GalleriNet Denne vare er sat til omsalg under nyt varenummer 2549337. Varenummer: 2537745«
Det mere end indikerer, at hammerslaget på 2.400 kr. ikke var ægte, men kunstigt budt op. Og ledsaget af Lauritz.com's berømte løgnetekst:
»På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.«
Lauritz.com har altså lige solgt gavekortet til 2.400 kr., annullerer salget og sætter det straks på igen til samme vurdering, 30.000 kr. Findes noget normalt menneske med tiltro til Lauritz.com? Se første salg.
Følg omsalget.

9. marts 2012
Hvad laver en meget dygtig
vurderingsekspertdirektør?
                         

Ja, hr. vurderingsekspertdirektør! Hvad er det nu maleren hedder, du kigger ned på? Du skriver Osvald Rasmussen og i parentes Allan Karms. Hvorfor gør du det, når du nu har 125 vurderingsekspertkolleger? Maleren hedder jo hverken Osvald Rasmussen eller Allan Karms. Det har I alle fået at vide snart mange gange. Hvorfor lytter I ikke til nogen, som ved mere om tingene end I selv? Har du været til frokost hos jeres gode ven, rigspolitichefen? Bør du ikke snart passe dit arbejde, Casper? Se den »ukendte« maler.
(Nu ændret til det rigtige. Good boy ... sit!)

8. marts 2012
Et godt hammerslag ...

Vurdering 9.695 kr. Hammerslag 800 kr.

7. marts 2012
Lauritz.com vader i kopier
(Nu rettet til det rigtige: Ubekendt kunstner, kopi efter Hermania Neergaard)

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Åkander og iris. Olie på lærred. 60 x 50 cm.«
Maleriet er en direkte kopi efter en af 1800-tallets bedste danske blomstermalere. En vurdering på 800 kr. er ikke meget imod det originales hammerslag i New York maj 1987 på 418.000 kr. Det var dengang, man kunne sidde på danske auktioner og strikke og gætte kryds og tværs, mens man holdt armen i vejret for at byde på næsten hvad som helst og efterfølgende sendte købene til London eller New York. Tre måneder før salget i New York var det erhvervet hos Bruun Rasmussen for kun 102.000 kr. Se kopien.

6. marts 2012
Lauritz.com's vurderingseksperter er
en flok skandaløse og uduelige amatører

Efter i adskillige dage at have forsøgt at sælge maleriet herover som ægte C.A. Schleisner, hvilket enhver første-uges-elev udi auktionsbranchen på et splitsekund bør kunne se ikke er af Schleisner, men er et ringe fidusbillede, har Lauritz-eksperterne nu ændret det til Ubekendt kunstner. Men på rettelsen, som ses herover, er det både en ubekendt kunstner og fortsat malet af Schleisner. Og vurderingen er den samme. De meget dygtige vurderingseksperter fra verdensfirmaet Lauritz.com vurderer altså et ringe fidusmaleri til samme 1.500 kr. som et ægte Schleisner. Vor herre bevar's!
Tilføjelse: Rettelsen er foretaget i dag 6. marts. Det sidste bud er fra 3. marts. Det vil sige, at kundenr. 966938 har budt på et ægte Schleisner, men at Lauritz.com nu har bestemt, at buddet gælder for et »andet« maleri
. Auktionen skulle naturligvis annulleres. Man kan ikke uden videre bestemme, hvad kunden byder på.
Det er simpelthen for dumt.


Moralsk forkasteligt
Lauritz.com's meget dygtige vurderingseksperter misbruger Bruun Rasmussens navn på det groveste 
 
Maleriet herover er ikke malet af C.A. Schleisner, som Lauritz.com nu fjerde dag i træk sælger det for at være. Det er et billigt fidusmaleri, som kvalitetsmæssigt er lysår fra et ægte Schleisner. Men det er ikke kun billedet, der er fidus, det er salgsmetoden også. Bag på billedet sidder en label fra Bruun Rasmussen (herover), der misbruges som ægthedsgaranti. Lauritz.com praler konstant med, at firmaet inden endelig katalogisering nøje undersøger billederne. Men det er også i dette tilfælde en lodret løgn. Havde de gjort det, ville de have konstateret, at Bruun Rasmussen ikke solgte det som C.A. Schleisner, men med følgende katalogtekst: »Ubekendt maler, 19. årh.: Interiør med kvinde. Betegnet C. Schleisner 47. Olie på plade. 38,5 x 28«
Lauritz.com forsøger altså at bilde potentielle købere ind, at det er et ægte maleri udført af C.A. Schleisner dokumenteret ved en label fra Bruun Rasmussen.
(Fik du noteret det, Kåre Quist, til næste gang du inviterer Mette Rude Sundstrøm i »Kontant«?)
Scroll ned og læs, hvad vi skrev 3. marts. Se det igen.


5. marts 2012
35 tæppesalg indbragte 12,1%
i gennemsnit af vurderingen
– og få svar her

4. marts 2012
Havfruekunstneren fik 8,7% af vurderingsprisen for sin krølle
– gennemsnittet er 70%  


Lauritz.com: »Michael Kadaz. Abstrakt skulptur. Bemalet. Sign. og dateret Michael Kadaz 1/1-11 på sokkel. H. 61 cm.«
Vurdering 4.895 kr. Hammerslag 675 kr. Kig med.

3. marts 2012
En god dag for Lauritz.com
Afsløret i ægte svindel
– og forsøg på svindel
Samt god pris for »Den lille Havfrue«
(får du noteret noget, Kåre Quist?)

Billedet herover er ikke malet af C.A. Schleisner. Det er naturligvis heller ikke ham, der har signeret det (selv om den ligner), hvorfor signaturen af indlysende årsager også er falsk. Da det bliver solgt for at være en ægte Schleisner, er der tale om direkte kunstsvindel. Se det. 
(Kender du ikke Schleisners malerier, så kig på et ægte på Statens Museum for Kunst. Mener nogen, det herover er malet af samme kunstner, så besøg straks en optiker. Se det ægte her).


Maleriet herover har ikke en dyt at gøre med August Fischer. Men da det sælges for at være August Fischer, hvilket enhver ikke-billedblind kan se, er der tale om forsøg på kunstsvindel. Se det.

Herover signaturen på maleriet, varenr. 2540833.
Herunder en signatur på et ægte.
Er de to signaturer mon af samme maler?


Og så blev Den lille Havfrue solgt

Vurdering 4.895 kr. Hammerslag 1.100 kr. Og som enhver kan se, er det en nøjagtig kopi af Den lille Havfrue. Tag en tur på Langelinie.

2. marts 2012
Smart vurderingsfidus øger ikke ligefrem Lauritz' troværdighed. 
(Læser du med, Kåre Quist?)




Ifølge Lauritz.com's tekst forventes et hammerslag på 25.000 kr., 30.095 kr. inklusive salær og gebyr. Nu kan man naturligvis ikke vurdere et gavekort, som er lig med rede penge. Det, Lauritz.com reelt vurderer, er det, man kan for gavekortet. Og det er et maleri i Galleri 2 Mono, som nu hedder noget helt andet, nemlig GalleriNet. Og hvad har det galleri så at byde på? Det fremgår ikke umiddelbart af gavekortet, her må man linke sig ind på galleriet, hvor man heller ikke uden videre kan se, hvad man kan købe for gavekortet. Men søger man, finder man ud af, at det udelukkende er malerier af en stort set ukendt maler ved navn René Dyrberg. Kun efternavnet optræder på hjemmesiden. Ham har vi skrevet om før, og skal vi vurdere ham kvalitetsmæssigt, vil vi placere ham på »højde« med Niels Davernum og hans kæreste, Lone Rugård. Skulle nogen være så dum at byde 25.000 kr. for gavekortet, så tillader vi os at sige, at så kunne de lige så godt have foræret dem til Kirkens Korshær (de kan godt bruge dem) eller smide pengene ud ad vinduet. Det er malerier uden nogen høj værdi. Og når Lauritz.com vurderer René Dyrbergs malerier til over 30.000 kr. stykket, så er Lauritz.com's vurderingseksperter i vores øjne rene plattenslagere. Det er et eksempel som dette, Kåre Quist bør omtale i næste »Kontant«, som skulle komme, da Kåre lovede at holde øje med det internationale auktionshus Lauritz.com. Se gavekortet.

1. marts 2012
Kvalitet for alle pengene

Vi kan også rose, når der er grund til det. Maleriet af Jens Juel herover har høj kvalitet, men om mindsteprisen på 300.000 er bæredygtig, må tiden vise. Juel er god for flere bud over millionen, 3,5 for Dansebakken, og et par portrætter over 500.000 kr. Men det er længe siden. Når man nu har et kvalitetsmaleri af Jens Juel, hvorfor henviser man så ikke til Ellen Poulsens store tobindsværk, hvor det er registreret og gengivet (nr. 769), ganske vist kun i s/hv. Og hvorfor skriver man, at det har været en del af Nivaagaards permanente samling? Vi har fået flere henvendelser, hvor der spørges, hvorfor museet sælger ud af deres billeder. Men det gør de naturligvis ikke, billedet har været deponeret af en privat, som nu vil sælge. Og museet har ikke villet eller haft råd til at købe det. Vi har ikke spurgt museet, men anderledes kan man ikke forestille sig det. Se det.

For anden gang i løbet af
kort tid forsøger Lauritz.com
at sælge det samme maleri
– ligner en forfalskning

Ved man, hvor ferm Thørrestrup var til at male figurer, og som det fremgår af et ægte herunder, så vil enhver med normal viden om gammel kunst nægte at tro, at Thørrestrup har efterladt sig et så ringe maleri. Er det i øvrigt et maleri, det ser ret underligt ud. Er det snavset, eller er det dårligt fotograferet? Figurerne er forvrængede i en sådan grad, at billedet har karakter af fiduskunst. Thørrestrup var en ganske god maler, som mestrede den naturalistiske malestil og det gamle genremaleri. Personerne på det øverste ser mærkelige ud, det gør de ikke på det nederste, som Kunsthallen solgte for mange år siden. Se det på Lauritz.com.

Herover udsnit af et ægte af Chr. Thørrestrup. Der er iøjnefaldende kvalitetsforskelle på de to malerier.

29. februar 2012
Uden kommentar ...


Er det mon en ægte Thaulow?

Kunstauktionshaus Schloss Ahlden, Tyskland: 24.-25. februar 2012: 45737 Fritz Thaulow 1847-1916. Fischer im Kahn. 1906. 40x55,5 cm.«
Hammerslag 1.800 euro, godt 13.000 kr. Det er ikke meget for et ægte Thaulow. Det er også et spørgsmål, om det er malet af Thaulow. Det ligner ikke en type motiv, Thaulow maler. Ganske vist er der vand på en stor del af hans arbejder, men det er på en anden måde. Vi tror ikke, det er ægte, og det er da også slettet fra husets side, hvor det var afbildet side 3.
Se her. Tryk på online auktion.

Så'n ser en ægte Chmielinski ud

Se det hos Bruun Rasmussen i Havnen. Klik her.

28. februar 2012
Dygtige Mette Rode og Bengt Sundstrøm betragter køberne som idioter ...
(Læser du med Kåre Quist?)

Lauritz.com: »Den angivne pris tillægges hammerslagsgebyr og 20% i salær«.
Byder nogen 1.000 kr., som værdien er sat til, skal de altså betale 1.295 kr.
Det er vist kun idioter, som betaler 1.295 kr. for 1.000 kr. Værdien af gavekortet for en køber er under 780 kr., mere må der ikke betales. Besøg »gaveboden«


Rettet for tredje gang
Nu må rejseholdet fra Bredgade tage en tur til Århus. Og Bruun Rasmussen må holde op med at spørge Lauritz.com's vurderingseksperter til råds ...


Militært sigteinstrument fra ca. 1940! Ja, det er sandt. Det blev brugt af det danske forsvar den 9. april 1940, og sinkede Danmarks overgivelse i 20 minutter. Instrumentet er gengivet i Palle Laurings store værk: »Militære sigteinstrumenter fra 1940«. Fup eller fakta?
Fortsættelse følger.


27. februar 2012
Vi spørger: Hvad er det?
Det er et maleri af Laurits Tuxen, svarer de i Hjørring. 

Men er det det?

Nordjysk Auktionshus, Hjørring: »Tuxen, Laurits (1853-1927): Parklandskab med skulptur. Olie. 32x26. Sign. monogram 1878. Tidl. solgt fra boet efter Wictorine Fløystrup. Vurdering 15.000-18.000 kr. Hammerslag 5.300 kr.«
Vi kan ikke genkende noget som helst, der peger hen mod Laurits Tuxen. Den type motiver har vi aldrig set, han har malet. Og en så klodset signatur findes ikke på noget originalt maleri af Tuxen. At hammerslaget kun nåede 5.300 kr. tyder på, at ingen med kendskab til Tuxen troede på det. Proveniens: Boet efter Wictorine Fløystrup! Hvem er hun? Smut en tur til Hjørring.


Ikke malet af Bernhard Middelboe

Lauritz.com: »Bernhard Middelboe. Olie på lærred. Landskabsmotiv en sommerdag med vej gennem kornmarker, signeret BM 1918. H. 48 x 62 cm
Middelboe malede ikke den type motiver, og han signerede ikke på den måde. Se det.

Hvem er Poul Bjørnum?
Det ved vi ikke ...

Men vi ved, at maleriet herover er en kopi efter en af landets mest kendte malere. Har man ikke format til selv at finde på motiver, så kan man altid stjæle andres og gøre dem til sine egne. Og er man ligeglad med det, så kan man altid få ligeglade og useriøse auktionshuse til at sælge disse »tyvekoster«. Kig forbi de højt moralske deLuxe-eksperter hos Lauritz.com i Kolding. Er det ikke Leif Tingkær, den dygtige superekspert hedder?

26. februar 2012
Hvem får pengene?

Ikke cd på førstegangssalg

Fem arbejder af Carl-Henning Pedersen er i øjeblikket til salg hos Lauritz.com. Da billederne ikke tidligere har været udbudt til salg, som der står, undrer det, at der pålægges cd. Som førstegangssalg skal der nemlig ikke svares følgeretsvederlag. 2527376. Øvrige fire er  2528772, 2528836, 2528877, 2528885. Billederne er  originale værker på papir, som sælges direkte fra Carl-Henning Pedersen Fonden. Læs mere her.

En rigtig Århushistorie ...
Tekst ændret d. 26/2. Teodolit af messsing.
(Er Bruun Rasmussen i Århus nu sikker på, det er en teodolit? Kunstnyt.dk's vurderingsekspert udi mekaniske instrumenter mener noget andet)


Bruun Rasmussen, Århus: »1210/1739: Mikroskop af messsing, No. 14410 O.S. 3910 S.A. I tilhørende kasse af metal, mrk. Case no. 7 Director Mk III. Mikroskop. Ca. 1940. H. 24. «
Er Bruun Rasmussen i Århus nu sikker på, det er et mikroskop? Kig med.

25. februar 2012
Uha, uha, Blomqvist!

Den polske maler Wladyslaw Chmielinski (1911-79) er en af de mest forfalskede malere. Nogle er bedre end andre. Billedet herover tilhører gruppen af de mest forfærdelige. At sætte dette billede til salg som ægte Chmielinski vurderet til 12.000-15.000 norske kr. er grove løjer og et stort minus i  karakterbogen for  Blomqvist, Norges mest kendte og velrenommerede kunsthandel og auktionshus, stiftet i 1870. Maleriet blev ikke solgt og burde destrueres. Tag en tur til Oslo.

24. februar 2012
God, bedre, bedst ...
Vurdering 46.000 kr. Hammerslag 4.900 kr. (10,7%)
Vurdering 16.500 kr. Hammerslag 1.200 kr. (  7,3%)
Vurdering   5.628 kr. Hammerslag    290 kr. (  5,2%)
Direktør Mette Rode Sundstrøm, Lauritz.com: »Vores hammerslag er i gennemsnit 70% af vurderingen«

Gættekonkurrence for samtlige 125 Lauritz.com's vurderingseksperter
– andre kan også deltage

Mindst ét af de to billeder herover er ikke malet af Gerhard Heilman. Kan den dygtige familie Dinesen, kendt fra Lauritz,com i Næstved, fra Familie Journalen og som foredragsholdere om kunstvurderinger klare opgaven? Foreløbig ikke. Kan de knalddygtige kolleger hjælpe? Vi får se.
Kig foreløbig forbi. Øverst - nederst.

23. februar 2012
Ubegribeligt ...
Dybt, dybt skuffende, Lars!

Lauritz.com: »Hans Ole Brasen. Strandparti med dreng, der ordner net. Olie på lærred. Sign. monogram. 80 x 57 cm. (96 x 74 cm.). Fremstår med flere større og mindre retoucheringer og krakeleringer. Signaturen senere påført eller optegnet.« Se salget her.

Er man kunstekspert, eller bare kunstkender, så bør man omgående afsløre, at billedet herover absolut ikke er malet af Hans Brasen. Det er et ringe fidusmaleri med en forfalsket signatur, oven i købet kopieret efter et originalmaleri af Michael Therkildsen, solgt hos Bruun Rasmussen i 2002. Kig på hænder, hoved og alle andre detaljer, Lars, alt fortæller, at maleriet er lysår fra at være malet af Brasen, som var en fremragende kunstner, og ikke, selv i den stiveste brandert, kunne male på denne amatøragtige måde. Jeg er dybt skuffet, Lars, at denne grove forfalskning optræder hos dig, Lauritz.com Vejle, som jeg flere gange har rost som den eneste seriøse Lauritz-afdeling. Jeg fatter ikke, det kan slippe igennem, og at ingen af koncernens 125 såkaldte vurderingseksperter på noget tidspunkt har reageret. Jeg har ventet med at omtale auktionen, til billedet var solgt for ikke at påvirke. Det er solgt nu, og viser med al tydelighed, at ingen har troet, det var en ægte Brasen. Vurdering 4.895 kr., hammerslag 800 kr. Det er en forfalskning, Lars! Det var det også i 1989, hvor du, Knud Voss og jeg »sloges« om et påstået Krøyer-maleri. Nu er der meget Krøyer for tiden, hos Bruun Rasmussen, på Hirschsprungske samt museumsinspektør ved Skagens Museum Mette Bøgh Jensens fremragende bog om Brøndums spisesal. Så i den forbindelse har jeg tænkt mig om nogle dage at genopfriske debatten fra 1989 i Jyllands-Posten, hvor den kørte over flere dage, om et påstået P.S. Krøyer- maleri. Jeg har tænkt mig at kalde artiklen »Var Knud Voss korrupt!«.
Skulle nogen have glemt, hvem Knud Voss var, så kan oplyses, at han gennem adskillige år var en populær direktør på Skagens Museum.
Preben Juul Madsen

22. februar 2012
Rigspolitichefen: »Lauritz.com
er et sikkert sted at handle.«

Først ubekendt, nu Pierre Alechinsky.
Vurderingen steg fra 1.000 til 12.000 kr.
Se den nye auktion

(I dag fire godbidder fra Lauritz.com)
Verdensberømt kunstner, men de dygtige vurderingseksperter fra verdensfirmaet Lauritz.com kender ikke vedkommende


Et internationalt auktionshus med 125 storpralende vurderingseksperter, som ikke kender kunstneren herover, kan kun betegnes som en parodi. Kig med. 
Som det ses, fik billederne hammerslag på 2.400 kr. men annulleredes. Kan en auktion overhovedet annulleres af auktionshuset og sættes på under nyt varenummer, fordi de har klokket i det?

Lauritz.com's meget verdensberømte vurderingseksperter (ud i egen indbildning)  påstår, det er malet af Jørgen Glud. Men det ved den søde
grød, det ikke er ...
(Nu fandt de dygtige eksperter ud af, at maleren ikke var Glud men Glob)

Jørgen Glud maler ikke på den måde. Det er heller ikke signeret Jørgen Glud. Maleriet og signaturen bør enhver, som har arbejdet professionelt med kunst i over 14 dage, kende. Tag en tur til Odense og besøg Lauritz-deLuxe-eksperten Leif Tingkær.

Maleren har udstillet verden over, på Charlottenborgs Forårsudstilling omkring 60 gange, repræsenteret på Statens Museum for Kunst og andre museer, har en hel side i Weilbach. Er man så ubekendt? Ja, hvis man er vurderingsekspert hos Lauritz.com.
(Sandelig om ikke maleren nu er Godfred Christensen. Hvor er de bare dygtige fra Lauritz.com!)

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Mand i båd på sø. Olie på lærred. 27 x 40 ( 52 x 65 ) cm. signeret monogram GS.« Se mere her, fx at billedet ikke er signeret GS som påstået.

Maleren herunder er heller ikke så ubekendt, som Lauritz-genierne påstår. Utallige gange har han udstillet på Charlottenborg og er omtalt i Weilbach

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Stråtækt hus på eng. Olie på lærred. Sign. H.T. 14 x 32 ( 31 x 49) cm. «
Se auktionen.


21. februar 2012
Nyt fra Herlev-afdelingen
Ja, Casper Behrendtzen, vurderingschef, Lauritz deLuxe, hvad er det nu denne berømte tyske maler hedder? Dine tyske kolleger kender ham heller ikke.
                    Se det

Den originale maler herover er den samme som herunder

Mangel på elementær viden
Endnu et eksempel på tyveri
af en kendt malers motiv


Lauritz.com: »Unbekannter Künstler. (20. Jh.). 'Gartenszene mit Kakteenliebhaber', Öl auf Kunststoffplatte, unten links signiert 'Kokerle'. Ca. 15,5 x 10,5cm. «
Motivet er en direkte (elendig) kopi af en af Tysklands berømte maleres kendte billede, som fidusmaleren har gjort til sit eget værk. Og Lauritz.com's tyske afdeling kender ikke den originale maler. Se motivtyveriet.

Efterhånden en del malere, som har malet efter deres død ...

Lauritz.com: »Victor Jensen 1891 - 1950 cd. Exteriør fra Bang & Pingel og grosserer Rudolf Schmidth, Gl. Kongevej i København. Olie på lærred. Sign. Victor Jensen 1967. 80 x 100 cm. «

Victor Jensen døde i 1950, men har ifølge Lauritz.com malet billedet herover i 1967. Og kunne Victor Jensen ikke stave til sit eget navn? Signerede han virkelig Viktor med k, når han hed Victor med c?
Nej, naturligvis gjorde han ikke det. Billedet er nemlig ikke malet af Victor Jensen, som  døde i 1950. Han malede slet ikke den type malerier. Motivet er korrekt nok fra Gl. Kongevej, men fra adressen flyttede Bang & Pingel og Rudolf Schmith i 1959 for at give plads til opførelsen af Codanhus. Trods vurderingen på 1.895 kr. ville ingen byde 300 kr. Det kan undre, at dette har fundet sted i Vejle, Lauritz.com's eneste seriøse afdeling. Men der er smuttere overalt.  Se »salget«.

20. februar 2012
I går Ubekendt
(vurdering 800 kr.)
I dag Johannes Larsen
(vurdering 15.000 kr.)

Lauritz.com 17.2. 2012: »Ubekendt kunstner, start 1900-tallet. Ubekendt kunstner. Olie på lærred. Fjordparti med tange samt svævende måger. Sign samt dat: JL, 1903. Mål: 57 x 45,5 cm, (60x70). Vurdering 800 kr.«
Så er spørgsmålet: Er det malet af Johannes Larsen? Her på redaktionen har vi fået flere mails om vores mening. Svaret: Vi tør ikke afgøre det. Et tilsvarende motiv malede Johs. Larsen i 1911 (afbildet side 154 i Porsmoses store værk om maleren). Dette maleri er signeret med Larsens normale sammenslyngede JL. Signaturen på det aktuelle maleri kendes fra flere af hans billeder. Det ville være klogt at kontakte Porsmose for at være sikker, det kræver i dette tilfælde, at man har maleriet i hænderne for at vurdere korrekt. Se det.


Fem gode hammerslag

tæt på gennemsnitshammerslagene
hos Lauritz.com på 70% i forhold til vurderingerne. Kilde: Kontant, DR 1,
14. februar 2012

God: Solgt for 11,4% af vurderingen
Bedre: Solgt for 10,8% af vurderingen
Endnu bedre: Solgt for 9.4% af vurderingen
Næstbedst: Solgt for 7,8% af vurderingen
Aller bedst: Solgt for 4.3% af vurderingen


19. februar 2012
To gode hammerslag ...
Se agerhønen
Bruun Rasmussen, Århus:
Vurdering: 3.000-4.000 kr. Hammerslag 30.000 kr.

Se tæppet
Lauritz.com, Roskilde:
Vurdering: 37.000 kr. Hammerslag 3.200 kr.
(Vurderinger og hammerslag er u/salær og gebyr)

18. februar 2012
(I dag tre nyheder + en fra Lauritz.com)
Ingen ville byde 300 kr. for ni tæpper vurderet til 1895 kr. Se det selv.
Auktionen annulleret
– billedet var vist falsk


Lauritz.com: »Ole Ahlberg født 1949 cd. Komposition med musselmalet kvinde set bagfra. RE-art print på lærred. Uden sign., 40 x 32 cm
Da maleriet ikke er signeret, kan man ikke sige, at det er en ægte forfalskning. Men det er forsøgt solgt som malet af Ole Ahlberg, og det er det vist ikke. Det er nok derfor, auktionen er annulleret. Billedet er fjernet pga Copyright-afgift, står der. Afgift til hvem? Se det.


Lauritz Herlev: Gustav Holmbom
Lauritz Esbjerg: Carsten Henrichsen
Nu ændret:
Lauritz Esbjerg: Gustav Holmbom
Så blev det rigtigt begge steder.

De to malerier fremtræder ikke ens i fotograferingen. Det er heller ikke det samme maleri. Men ingen tvivl om, at det er samme maler.
Maleriet til venstre er på i Herlev som gjort af Gustav Holmbom. Det til højre er til salg i Esbjerg som malet af Carsten Henrichsen. Nu er Holmbom ikke pseudonym for Carsten Henrichsen. Modsat er heller ikke tilfældet.
Så enten er det malet af den ene eller den anden. Vi ved naturligvis, hvem maleren er. Men lad os se, om de kan finde ud af det hos Lauritz-eksperterne.
Se det til venstre fra Herlev. Se det fra Esbjerg.


Kendt international kunstner
– bare ikke hos Lauritz.com

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Tre farveraderinger. Signeret og nummereret 38/100. Plademål: 14x10,5 cm. (28x21,5 cm.). Tidligere solgt ved BR. (3)
Det er gentagne gange konstateret, at de meget dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com ikke kender selv kendte kunstnere og ikke kan læse. Her har et eksempel på begge dele. For det første er kunstneren bestemt ikke ukendt. For det andet er signaturen så letlæselig, at har man gået fire år i skole, så skulle det ikke være noget problem at tude den. Kig selv med.

17. februar 2012
Kan man ikke selv finde på noget, kan man altid stjæle andres motiver og gøre dem til sine egne

Maleriet herover er en direkte (dårlig) kopi efter et berømt maleri af en af Danmarks mest berømte malere. Er man interesseret i af hvem, kan man slå op side 30 i Kunst under hammeren 94. Her er det originale gengivet i farver på en halv side. I øvrigt solgt af Bruun Rasmussen. Se fiduskopien i Herning.

Et signeret maleri kan ikke
være tilskrevet. Enten er det ægte eller også er det falsk


Solgt hos Bruun Rasmussen i Havnen.

Maleriet herover er ikke malet af Chmielinski, hvilket det heller ikke er solgt for at være. Men da det fremtræder som malet af Chmielinski med signaturen forsøgt at ligne nøjagtigt, er der tale om en forfalskning. Og det uanset, at det er solgt som tilskrevet. Et maleri som dette er enten ægte eller falsk. Og da det ikke er malet af Chmielinski, er det altså en forfalskning. Se det.

Maleriet herunder er ikke en forfalskning. Det er bare de dygtige Lauritz-eksperter fra Næstved, der ikke ved, hvad de har med at gøre.
Eller, som
den dygtige rigspolitichef siger: »Lauritz.com er et sikkert sted at handle.«


Lauritz.com: »Poul Sørensen. 1896-1959. Strandparti med tre børn som kikker ud over havet. Olie på lærred, sign. Poul Sørensen. H. 29,5 x 42 cm
Maler man som herover, får man ikke 24 værker på danske museer. Man får heller ikke en fyldig omtale i Weilbach på en hel side. Det er muligt, maleren hedder Poul Sørensen, men det er ikke den Sørensen, det sælges for at være. Han maler slet ikke på den måde, og han signerer heller ikke sådan. Det er et fidusmaleri.
Men bag på maleriet er en seddel, hvor der står, det er malet af Poul Sørensen 1896-1959. Og da de dygtige folk i Næstved, som åbenbart i dette tilfælde kan læse, men ikke se forskel på et ægte Poul Sørensen og et fidusmaleri, kan det hele naturligvis kun blive forkert.
Kig forbi familien Dinesen hos Lauritz.com i Næstved


16. februar 2012
Verdensfirmaet Lauritz.com, blandt andet kendt fra Danmarks Radios tv-reklameudsendelser, lancerer en enestående nyhed:
Håndmalede malerier

Lauritz.com: »Håndmalet værk af Papegøjer., udført af ubekendt kunster. Olie på lærred. Lærredet er ikke på blændramme. Usign. Mål 121 x 91 cm
Lauritz.com har i øjeblikket 15 malerier til salg af håndmalede værker. De er alle usignerede og af en ubekendt kunster (skal nok være kunstner). Det virker besynderligt, at et verdensberømt auktionshus har 15 malerier, oven i købet håndmalede, til salg uden at kende malerens navn. Da der ikke er cd på dem, kunne det indikere, at det var maleren selv, som solgte. Men var det det, skulle man mene, vedkommende kendte sit eget navn og selv kunne skrive.
Skal vi tippe på, at de 15 håndmalede værker er en Made in China-vare importeret af Lauritz.com-firmaet?
Det usignerede, håndmalede maleri herover af en ubekendt ses her. De andre har følgende numre:
2501148, 2501155, 2501156, 2501160, 2501163, 2501164, 2501169, 2501171, 2501175, 2501176, 2501179, 2501189, 2501194, 2524568. 
Vi orker ikke at linke.

15. februar 2012
Vi tror, at kundenummer 46850 er Lauritz.com's helt eget, som bruges til at byde kunstigt op

Læs her, hvorfor vi tror det.

14. februar 2012
Vurderingseksperterne fra Lauritz.com
Vurderet til 832 kr.
– fik 16 kr. og 67 øre

Lauritz.com: »Frans Frandsen. Olie på plader. Bymotiver fra Dragør, Sundby og Helsingborg. Sign. F. Frandsen, 26,5x34.«
Tre malerier vurderet til 2.000 kr. plus 20% salær plus gebyr på 95 kr., i alt 2.495 kr. Hammerslag 300 kr. Sælger får 300 kr. minus salær 250 kr., i alt udbetalt 50 kr. for tre malerier, 16 kr. og 67 øre pr. stk.
Lauritz.com får i alt 405 kr. Se salget.
(I øvrigt hedder maleren ikke Frans men Frands)
HUSK KONTANT I AFTEN 21:25 PÅ DR1


Tag med Lauritz.com sydover
Den tror vi ikke rigtig på ...

Vi synes ikke den »spøgelsesagtige« malestil passer med den måde, Schreuer maler på. Og signaturen ser også meget mystisk ud. Smut en tur til Düsseldorf.

13. februar 2012
Et populært motiv
Se det
Brunn Rasmussen, Århus: »1207/1016: Hans Christian Jensen: Vinterlandskab med ægtepar på grusvej. Sign. H. C. Jensen. Olie på lærred. 27 x 30,5. Vurdering 4.000 kr. Sælges 15. februar 2012«

Se det
Bruun Rasmussen, Havnen: »1117/1021: Frederik Rohde: Vinterlandskab med personer på en landevej. Sign. Fr. Rohde. Olie på lærred. 30 x 26. Vurdering 3.000 kr. Hammerslag 1.500 kr.


Bruun Rasmussen, Bredgade: »Vintereftermiddag. Motivet fra Nörrejylland. Par i snelandskab. Betegnet på bagsiden F. Rohde. Olie på papir monteret på plade. 24 x 30. Vurdering 6.000-8.000 kr. Ikke solgt.

12. februar 2012
Miss Danmarks mand »afsløret«

Først var maleren ubekendt (herover)
Så blev han genkendt som Kaare Lem (herunder)

Nu er der en del, som ved, at Kaare Lem i sin tid var gift med Miss Danmark, Lisbeth Lefevre. Så da vi her i går skrev Miss Danmarks mand, ringede klokkerne hurtigt hos Lauritz.com.
I slutningen af 1960erne boede parret i det nyopførte højhus Domus Vista på Frederiksberg, var flyttet ind, før det var helt færdigt, fx stoppede elevatorerne kun på hveranden etage. Jeg havde den store glæde at besøge parret for at hente malerier, Lisbeth kun iklædt et lille gæstehåndklæde viklet om sig, husker jeg. Dengang var Kunstnyt.dk's adresse endnu ikke bygget, men ligger i dag 100 meter fra højhuset. Paletten bag på det ene billede er varemærke for Malernes Udstilling i Vester Voldgade, samme butik, hvor Lundin i dag holder til. Her kom dengang flere af tidens håbefulde unge malere som Kaare Lem, Jørgen Waring, Kawamoto, Roald Hansen, Allan Karms, Søren Edsberg, Ruben Gelardi, Jeppe Drews m.fl. En sjov tid. Gå til Lauritz.com.        pjm                 


11. februar 2012
Er det mon en ægte I.T. Hansen?

– Det tror vi ikke ...

Lauritz.com: »I. T. Hansen. 1848-1912. Flodparti, olie på lærred, sign. IT Hansen. 16 x 24 cm. «
I.T. Hansen er en af de mest pertentligt malende kunstnere, vi har haft. Hans malerier lyser af detaljerigdom fremført med den fine pensel. Billedet herover ligner ikke den kvalitet, som kendetegner I.T. Hansen. Det ligner et halvfærdigt maleri, og det virker helt usandsynligt, at I.T. Hansen skulle have signeret sådan et maleri. Og slet ikke med den signatur, som er stor, grov og klodset. Den virker konstrueret. I.T. Hansen er kendt for en beskeden signatur, ikke så voldsom som herover. Selv om maleriet har været solgt hos Bruun Rasmussen i Havnen, så tror vi ikke, det er malet af I.T. Hansen. Sorry! Se det.


10. februar 2012
Rigspolitichefen:
Lauritz.com – et sikkert sted at handle
Kundenummer 36322

Maleriet herover af Bertha Wegmann har inden for tre uger været solgt to gange. 1. gang 18. januar 2012 for 18.500 kr. i hammerslag mod vurderingens 2.500 kr. 2. gang 8. februar 2012 med samme vurdering trods hammerslaget på 18.500 kr. tre uger forinden.
7.800 kr. lød hammerslaget på anden gang.
Det mest interessante ved de to salg er køberens identitet. Vi kender ikke navnet, men ifølge Lauritz.com er det begge gange kundenummer 36322. Og kigger vi på Budhistorik ser vi, at ved første auktion overbyder 36322 første gang ved 4.800 kr. og derefter uafbrudt til vedkommende får hammerslag på 18.500 kr. Umiddelbart efter sættes auktionen til omsalg. Det kan kun betyde, at kundenummer 36322 er billedets ejer, hvilket bekræftes efter salg nr. to, hvor 36322 igen får sidste bud, men nu kun på 7.800 kr.
På de to auktioner optræder også kundenummer 46850. På første auktion skiftes 36322 og 46850 til at byde hinanden op, hvilket indikerer, at de er i ledtog, eller måske endda samme person. 46850 er næsthøjest bydende med 18.500 kr., men da 36322 startede først med automatbud (lidt kompliceret system) fik 36322 hammerslaget. Ved anden auktion hjælper 46850 igen 36322 med at byde over, men stopper allerede ved 5.400 kr., lidt besynderligt, da vedkommende første gang bød 18.500 kr. Er nogen forvirret?
Her på redaktionen tror vi, at kundenumrene 36322 og 46850 er én og samme person. Er dette tilfældet, så har begge auktioner vist sig at være ét stort forsøg på bondefangeri ved at pumpe prisen kunstigt op og håbe, at nogen bed på. Men det gjorde ingen.
Har sælgeren, som altså er identisk med køberen, ikke haft en speciel aftale med Lauritz.com (hvilket ingen iflg. Lauritz.com kan få), så ser sælgerens omkostninger således ud: Samlet sælgersalær for begge auktioner, 12% af 26.300 kr. samt 20% købersalær + 2x95 kr. gebyr af 26.300 kr., i alt 8.606 kr. Hertil kommer, hvis sælgeren havde tegnet annoncepakker, Ekstra, Plus eller Super, hhv. 99, 199 og 399 kr. Det har vi ikke fulgt med i, så det ved vi ikke.
Se første auktion. Se anden auktion.

9. februar 2012
Han hedder ikke Dagfin Sidselrud, han er ikke nordmand, han er ikke født i 1899, og han har aldrig været professor
Gå til Lauritz
Lauritz.com: »Dagfin Sidselrud. 1899. Vinterlanskab. Olie på lærred. Sign. D. Sidselrud. Indrammet mål: 73 x 83 cm. «
Her et endnu et bevis for, at Lauritz-eksperterne ikke bruger tid på research. Havde man søgt Dagfin Sidselrud på Google, ville denne side straks dukke op.


8. februar 2012


Før og efter

Den konvolut kommer aldrig under hammeren mere. Det garanterer vi. Og beviser det, så enhver kan forstå det. Vi bringer en forklaring fra Thomas Høiland, Bruun Rasmussen. 
Læs her.

Minder de ikke en
del om hinanden?
(bortset fra vurderingen)

De to billeder er i motiv fuldstændig ens, forskellen herover ligger i fotograferingen, det th. lidt bredere.
Billedet tv.: Lauritz.com: »Okänd konstnär, 2000-tal. "Growing nest". Olja på duk. Bildytans mått: 150 x 100 cm. Duken är ej uppspänd på ram. Levereras rullad, längd 120 cm. Ø 7 cm. Vurdering 2.979 kr.«
Billedet th.: Lauritz.com: »Meryl Donoghue. "10 for the Devil's own self". Olie på lærred. Usign. 180 x 121 cm«. Vurdering 90.095 kr.
Hvad er det for billeder? Er det overhovedet malerier?
Hvilket er kopien? Og hvor mange kopier findes?
Hvor kommer billederne fra? Meryl Donoghue kender man, hun er lidt af en modemaler med egen homepage. Men er hun mester for begge? Og hvorfor er det højest vurderede så elendigt fotograferet? Det er dog et deLuxe-salg. Begge billeder sælges i rulleform.
Burde Lauritz.com's stjernevurderingseksperter ikke kigge lidt mere på de to billeder, og finde ud af, hvad det er, de har sat til salg?

7. februar 2012
Ser vi den snart igen?

Lauritz.com: »Emil Nolde. Akvarel. Drengeportræt, sign. Nolde, 17 x 13,3 cm.«
Solgt 3.1. 2012: Vurdering 300.000 kr. Mindstepris 125.000 kr. Hammerslag 765.000 kr.
Solgt 6.2. 2012: Vurdering 500.000 kr. Mindstepris 300.000 kr. Hammerslag 660.000 kr.
Første gang bød kundenummer 950073 760.000 kr.
Og fik ikke slutbuddet. Det gjorde 950080.
Anden gang bød kundenummer 950073 655.000 kr.
Og fik ikke slutbuddet. Det gjorde 570335.
Første gang bød kundenummer 570535 360.000 kr.
Kun det ene bud.
Anden gang bød kundenummer 570535 660.000 kr.
Og fik hammerslaget. Se det her.
Fornemmer man et vist »samarbejde« mellem kundenumrene 570535, 950073 og 950080?

6. februar 2012
Hjæææææælp!

De dygtige vurderingseksperter fra Næstved-afdelingen
(familien Dinesen) har efter lang tids efterforskning fundet frem til, at maleriet herover skal tilskrives den svenske maler Theodor Billing. Sådan går det, når man er helt blank i dansk malerkunst. Maleriet er en direkte kopi efter et kendt maleri af en berømt dansk maler. Og helt tragikomisk er det, at det er kopieret efter et maleri, som først blev malet i 1911, 19 år efter Billings død.
Fik vi nævnt, at det var Næstved-afdelingen, som her afslører en fabelagtig viden. Se kopien.

Det var Universitetets

Det virker sært at Lauritz.com ikke reagerede over et inventarmærke fra Københavns Universitet, da de i januar satte maleriet herover til salg. Efter Kunstnyt.dk's omtale (scroll ned til 18. januar) blev auktionen annulleret, og nu har Universitetet fået maleriet tilbage. En af Kunstnyt.dk's mange kvikke læsere henvendte sig til Universitetet og har nu fået oplyst, at det er vendt tilbage til rette ejersted. Kig nærmere på Lauritz.

Lauritz.com-annonce Politiken 4. februar
Gemmer du formuer på loftet?
Prøv en online vurdering – det er gratis, enkelt og stensikkert. 

Lauritz.com: »Fiskehaledolk i flint, af nyere dato. Varenummer: 2509886. Vurdering 4.000 kr.« Se den.


Lauritz.com: »Danmarks oldtid - fiskehaledolk i flint. Varenummer: 2446202 . Vurdering 6.000 kr. Solgt 12.12. 2011 for 22.000 kr. i hammerslag. Se salget.
Se også Ekstra Bladet


5. februar 2012
Christie's i London solgte i 2008 maleri af Harald Pryn, men vil ikke betale sælgeren

Sælgeren fik check på £10.984,87, 13.000 minus salær m.m., men Christie's annullerede checken og sendte i stedet en på £1.300. Den ville sælgeren imidlertid ikke acceptere.
Læs om den for Christie's pinlige sag.


4. februar 2012
EFTERLYSNING ...
Er der nogen blandt seerne, som kan sende et tydeligt billede af signaturen på maleriet herunder? Ifølge Lauritz.com er den der, men vi kan ikke se den.
Klik her


En af Kunstnyt.dk's mange læsere, Henrik Pedersen, har lavet en fornem side om Ferdinand Richardt. Se den her

Rigspolitiet og Lauritz.com
Lauritz.com: Peter Raadsig
Kunstnyt.dk: Fidusmaleri

Lauritz.com: »Peter Raadsig 1806-1882. Varenummer: 2509499. Havneparti med personer og både, olie på lærred, sign. P. R., 38 x 52 cm. Med reparation.«

Kig engang på signaturen herover. Den er så indlysende konstrueret, at det gør helt ondt. Kig derefter på selve maleriet og forstør det op. Så bør det stå lysende skarpt for kunsteksperter, at her ikke er tale om et maleri af Peter Raadsig, men om et ringe fidusmaleri. Ikke overraskende er det Danmarks Radio, som i årevis er faldet på røven over supereksperterne fra Herlev, der forleden viderebragte, at »Lauritz.com får som den første Rigspolitiets stempel som en god og sikker forretning
Det kan man da kun juble over, især når man har kendskab til politiets it-Polsag-fiasko, som har kostet danske skatteydere omkring en halv milliard, lidt mere end Journalistforbundets homepage, som i årevis heller ikke har virket. Bag politiet og Journalistforbundet sidder folk, som år efter år har været ligeglade. Det eneste de aldrig har været ligeglade med er at hæve deres fede gager. Nå, tilbage til fidusmaleriet herover, som ifølge Rigspolitichefen er en sikker forretning. Er der andre end Rigspolitiet og Herlev-eksperterne, som mener det?
Kig forbi Bengt Sundstrøms hovedbunker i Herlev.

3. februar 2012
Uanset proveniensen tror
vi ikke, det er malet af Grønlands-Rasmussen


Lauritz.com: »Carl I.E.C. Rasmussen. Marine med sejl- og motorskibe. Olie på lærred. Sign. CR. 34 x 26 cm (46 x 38). Proveniens: Bruun Rasmussen, 2004. «
For det første hedder maleren ikke Carl I.E.C. Rasmussen, men Jens Erik Carl Rasmussen, i daglig tale enten I.E.C Rasmussen, Carl Rasmussen eller Grønlands-maleren. Det sidste, fordi han har malet en hel del fra Grønland. Han er en af vores absolut bedste marinemalere, men det aktuelle lever slet ikke op til hans normale kvaliteter, hvorfor vi ikke tror, det er af ham. Han har ganske vist signeret CR, men ikke på den klodsede måde. Og forstørres billedet, ses den ringe kvalitet. Smut til Lauritz.com.


2. februar 2012
Breaking News:
Klokken 10 havde vi modtaget mere end 10 mails om maleriet herunder. Lad os også høre fra dig. Vi venter med en kommentar til i morgen.
3.2.: Mere end 25 sendte en mail med kommentar til maleriet. Alle kunne se, det ikke var samme maleri, at der var forskel i størrelsen og flere andre forskelligheder som fx figurerne. Omkring halvdelen mener, at det hos Lauritz.com er en kopi, fordi de synes, der kvalitetsmæssigt er betydelig forskel.
Er det hos Lauritz.com ægte, skulle man tro, det udmønter sig i et hammerslag langt over 60.000 kr. Men hidtil holder byderne sig tilbage. Her på redaktionen vil vi nøjes med at lade læserne komme med et bud. Teksten herunder var måske en smule provokerende over for Lauritz, men det skulle den også være.


Noget hænger ikke sammen
Solgt for fire måneder siden
hos Christie's i New York for 134.000 kr.
Nu til salg hos Lauritz.com i Odense vurderet til 60.000 kr.


Lauritz.com: »Ferdinand Richardt. motiv Harpers Ferry . Olie på lærred. Sign. og dateret, F. Richardt 1966. 52 x 77 cm (70 x 95). Hidrører fra stor privat samling af ældre dansk kunst.«
Det har vist sig at være en besynderlig privat samling, som Lauritz.com har fået fingre i. Det er svært at forstå, hvorfor et maleri er købt for kun fire måneder siden for 134.000 kr. inkl. salær, og så nu vurderet til 60.000 kr., oven i købet uden mindstepris.
For blot af få pengene hjem skal Lauritz.com have et bud på over 150.000 kr. Der skal betales 12,5% i salær, og det har også kostet noget at fragte maleriet fra New York til Odense. Skulle hammerslaget nå vurderingen på 60.000 kr., så har sælgeren tabt næsten 90.000 kr. på fire måneder.
Hvad er forklaringen? Har nogen fundet ud af, at det ikke er malet af Ferdinand Richardt? Eller hvad? Er det tilfældet, så kan Lauritz.com ikke sælge det som ægte.
Ved Lauritz.com, at det har været solgt i New York for 134.000 kr., hvorfor vurderer de det så til kun 60.000?
Tag til Lauritz.com i Odense. Og se salget i New York

NB: Bemærk linjen øverst: Noget hænger ikke sammen. Dette indlæg er en smule drilsk. Kan du finde ud af, hvad der ikke hænger sammen? Vi sætter her læseren på en lille vurderingsprøve. Afslører naturligvis en af dagene, hvad det er, som ikke hænger sammen. Men indlægget er godt at blive klog på.

Helt ubekendt er han nu ikke

Teksten fra herunder slettet og billedet lagt på som nyt salg 2.2. 2012 kl. 9:04 herover. Hvorfor researcher Lauritz.com først, når de har læst Kunstnyt.dk?

Lauritrz.com: »Ubekendt maler. 20. årh. Olie på lærred. Signeret. 41x50 cm.«
Nu har maleriet været til salg i flere dage som ubekendt. Med omkring 125 vurderingseksperter skulle man mene, der var en eller to iblandt, som kendte denne maler, der er omtalt i Weilbach. Og signaturen er ikke svær at læse, hvis man kender bogstaverne.
Vi hjælper lidt: Hans far hed Jakob, hans kone Ebba, hendes far Viggo. Så skulle den være let at klare. Kig.


1. februar 2012
Ægte kunstsvindel hos
Lauritz.com i Herning
Der gik ikke mange timer, før Lauritz.com skyndte sig at annullere salget af forfalskningen. Hvorfor undersøger de ikke tingene ordentligt, før de smider dem til salg? Er det bevidst for at bedrage?

Her er tale om ægte kunstsvindel. Det er ikke malet af C.F. Sørensen. Det er naturligvis en falsk signatur. Og det sælges som ægte C.F. Sørensen, hvilket det absolut ikke er. Det er et fidusmaleri. Mange steder i udlandet ville et forsøg på svindel som dette give flere års fængsel, men i Danmark er det sløve politi ligeglad.
Se falskneriet.



Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. december 2011 til 30. januar 2012
Klik her


1. september 2011 til 30. november 2011
Klik her

15. juni 2011 til 31. august 2011
Klik her

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2012