Arkiv:
Kunstnyt.dk
1. juni 2012 til 31. august 2012

31. august 2012
Motivtyveri. Det er for dårligt,
Lars Fuglsang-Madsen


Lauritz.com Vejle: »Emason, 2000-tallet. Sommerdag i haven med tre figurer ved et bord. Olie på lærred. Sign. Emason. 51 x 61 cm. «
Lauritz.com fortæller vidt og bredt, at de ikke sælger kopier. Billedet herover er en kopi efter et kendt maleri af en kendt Skagensmaler. Men den anonyme Emason gør dette kendte motiv til sit eget, godkendt af Lauritz.com. Det er for dårligt, Lars! Tag til Vejle.


Hvis noget nu havde passet med H.Chr. Christensen, var billedet så solgt som L.A. Ring?

»
L.A. Ring No. 78«, skriver Lauritz.com. Men hvorfor skulle det nr. henvise til H.Chr.C? Det står der ikke noget om på bagsiden. Det kan være et hvilket som helst nr. Spørgsmålet er, om Lauritz.com havde solgt det som ægte Ring, havde noget passet sammen. Det antyder teksten. Men udover motivet, så er der ikke meget L.A. Ring i det billede. Det lykkedes heller ikke at få et bud på så lidt som 300 kr., trods en vurdering på små 2.000 kr. Se det.

30. august 2012
Skidne sild fra Lauritz.com's vesterhavshytte i Esbjerg ...
(Så blev også den rettet)

Herover før. Herunder efter.

Den malers kopier herover er mange amatøreksperter hoppet på. Billedet er ikke malet af Bjulf, men af en kopimaler, som helt bevidst kopierede eller bare malede i Bjulf-stilen og signerede på en måde, så signaturen lignede Bjulfs. Fup og fidus. Signeret Bjulff, står der. Men det er det ikke. Og Bjulf stavede ikke sit navn med to f'er. Følg slagets gang i Esbjerg.

Har den fine dame optrådt i et forsamlingshus i Nordsjælland?

Lauritz.com Roskilde: »Hans Knudsen 1865-1947 cd. En romerinde. Sign. monogram. Olie på lærred. 46 x 33 cm.«
Hans Knudsen er mest kendt for landskaber. Han er også kendt for kun en enkelt gang eller to at have besøgt Jylland. Ellers kom han aldrig uden for Sjælland, hvor han har boet flere forskellige steder. Så skulle han have malet romerinden, har det været under hendes besøg her i landet. Og det tror vi ikke på. Faktisk tror vi slet ikke, Hans Knudsen har malet damen. Og for fuldstændighedens skyld, så ligner signaturen ikke Hans Knudsens. Smut til Roskilde.


29. august 2012
Den er vi heller ikke så glad for.
Tror ikke, det er Schumacher

Harald Schumacher er ikke noget stort lysende talent i dansk malerkunst. Umiddelbart kan det godt ligne et af  hans malerier, men vi synes, at fliserne er så meget ude af perspektiv, at vi har svært ved at tro, han kunne male så dårligt. Tag til Lauritz.com.

28. august 2012
Så blev også den auktion annulleret
Varenr. 2700850
Den er vi ikke så glad for.
Tror ikke, Kyhn er maleren

Lauritz.com: »Peter Vilhelm Kyhn. 1819 - 1903.cd. Olie på lærred, signeret monogram VK. 39 x 42 ( 49 x 53 ) Parti fra Rymølle Silkeborg
Her på redaktionen har vi meget svært ved at se noget som helst Kyhn i billedet. Motivombygning og malemåde er ikke helt ham. Ligner det ikke en gammel signatur lidt under VK? I øvrigt er der i øjeblikket en stor Kyhn-udstilling på Randers Kunstmuseum, en udstilling vi skriver lidt om om et par dage. Bemærk også, at Lauritz.com vil opkræve cd. Det har de ikke skullet siden 1973. Se Lauritz.

Er det ikke sat et par
århundeder for gammelt?

Lauritz.com: »Ubekendt kunster 1600-tallet. Flodlandskab med huse og mennesker i baggrunden bjerge, olie på lærred, 87 x 123 cm.«
Har de 1600-talt tøj på?
For det første er det ikke et maleri, der bør vurderes til 9.695 kr. Det er naivistisk malet, og ikke noget maleri af ret høj kunstnerisk værdi. Og så er det ifølge personernes beklædning ikke 1600-tal, men snarere fra midten af 1800-årene. Se det.


27. august 2012
Og nu har Lauritz.com udvidet katalogteksten. Igen ser vi, hvordan husets research er elendig. Først, når nogen giver dem de nødvendige oplysninger, sker noget.

Det tog kun et par timer at ændre teksten, fra vi havde gjort opmærksom på manglerne. Se det på Lauritz.

Nu har Lauritz.com tilføjet en oplysning om Chagall omtalt herunder 22. august

Denne seddel har Lauritz.com først i fredags tilføjet de to raderinger. Det er en væsentlig oplysning og det vi efterlyste, men Lauritz.com fortæller ikke, at det er en katalogtekst fra Sotheby's, som i oktober 1995 solgte de to sammen med tre andre. Man lægger bare billedet på uden at ændre i selve katalogteksten. Først efter omtale på Kunstnyt.dk offentliggør Lauritz.com det, der er nødvendigt for potentielle købere. Cramer døde i øvrigt i 1991, læs her. Scroll ned til 22.8.

Mon Leif Tingkær overhovedet
ved, hvad han har med at gøre?

Corneille-skulpturen herover er, som det fremgår, udført i 99 eksemplarer. Denne har nr. 64/99, står der. Men zoomer man ind på en af forstørrelserne, ser man, at skulpturen har nr. 25/99. Herunder:

I går søndag aften kl. 19:48:20 solgtes et andet eksemplar af samme skulptur. Den havde også nr. 64/99, og samme nr, 25/99, på et foto. Nu kan to forskellige naturligvis ikke have samme nr. Så gør Tingkær i teksten opmærksom på, at billedet er et modelfoto. Og ser man på et tidligere solgt eksemplar i 2010 hos Tingkær af samme skulptur, ses det, at den havde nr. 25/99. Så noget tyder på, at det Tingkær kalder et modelfoto, er det samme foto, han har benyttet mindst tre gange på tre forskellige arbejder.. Det kan man selvfølgelig ikke. Ved nyproduceret forstås ifølge Lauritz.com en vare, som ikke tidligere har været solgt. Hvis det er rigtigt, så er ingen af de to skulpturer nummereret 25/99, da den jo solgtes i 2010. Se her. Den kan heller ikke have nr. 64/99, da både varenr. 2690169, som sælges 2.9., og varenr. 2690174 har dette nr. Det må nødvendigvis være et helt tredje nr. Men hvilket?
Potentielle købere ved altså ikke, hvilket nr., varenr. 2690169, som er afbildet herover, har. Sælger man et kunstværk, skal det naturligvis klart og tydeligt fremgå af katalogteksten, hvad det er, som sælges. Det er ikke tilfældet her, da numrene er forkerte. 
Og så kan man ikke bruge betegnelsen nyproduceret om et kunstnærk, blot fordi det ikke tidligere har været solgt. Så ville et 50 år gammelt maleri, som aldrig havde været solgt, også være nyproduceret. Det er det rene vrøvl. Igen er Leif Tingkær taget i at misinformere.

26. august 2012
Lauritz.com ser ingenting, ved ingenting, lærer ingenting

Er maleriet herover signeret Elisabeth Neckelmann? Nej, det er det ikke. Det er signeret Rickmann. Og det har Lauritz-eksperterne i Herlev vidst siden de så Kunstnyt.dk 23. august (scroll ned). 22. august solgtes det for 600 kr. i hammerslag for straks at blive annulleret og sat til omsalg. Nu ville kvikke hoveder skynde sig at ændre navnet til det rigtige, men nej, sådan arbejder man ikke hos Lauritz.com, og slet ikke i hovedbunkeren. Som det ses, er det sat til salg igen som malet af Elisabeth Neckelmann. Er der nogen, som forstår hvordan Lauritz.com's vurderingseksperter arbejder? Vi gør det ikke.

25. august 2012
Pinligt ...
Bukowskis, Sveriges berømte auktionshus, kender ikke to af
verdens mest berømte malere

Bukowskis: »Gubbe i hatt. Etsning. Ukendt. 15x12. Vurdering 150 Euro«.
Kunstneren er en af verdens absolut mest berømte og dyreste malere. Og den portrætterede er ligeledes en berømt maler. Det er flovt, Bukowskis! Tjek her. 

Tre, vi ikke tror på:

Herover: Vi tror ikke, det er malet af Ole Søndergaard. Lauritz.com Aalborg.


Herover: Vi tror ikke på, det er malet af Henrik Jespersen. Lauritz.com Helsingør.


Herover: Vi tror ikke, det er en kopi efter P. Mønsted.
Lauritz.com Helsingborg.

24. august 2012
Grov Harald Pryn-forfalskning hos Lauritz.com i Malmö 

Harald Pryn var en habil maler, bedst til sne. Men så forfærdeligt som billedet herover har han aldrig malet.
Det er et fidusmaleri påsat en falsk signatur. Kig med.

Lauritz.com har naturligvis
også sølveksperter ...
(Så blev også den rettet)

Herover før. Herunder efter. Der er vist stor forskel.


Den er helt gal med vurderingen på sølvbægeret herover. Stemplet l l S er ikke et lødighedsstempel, men et mesterstempel. Og ikke for Niels Enevoldsen. Stemplet NE er ikke et mesterstempel for Niels Enevoldsen, men et bymærke. Mere forkert kan det næsten ikke være. Det kunne være interessant at overvære, når Lauritz-eksperterne vurderer. Hvordan gør de? Mød Lauritz.com's sølveksperter i Aalborg.


23. august 2012
Nyt fra eksperterne
I Lauritz.com's hovedbunker i Herlev har man fortsat store problemer med læse-let-tekster

Lauritz.com Herlev har lige solgt maleriet herover som malet af Elisabeth Neckelmann. Men det er ikke malet af hende, hvilket kun kræver, at man kan læse for at kunne vurdere det.

Maleriet er tydeligt signeret Rickmann. Og ikke nok med det, så sidder et skilt på rammen, hvor der tydeligt står Rickmann, herunder.

Og endelig maler Neckelmann slet ikke på den måde, hun er kvalitetsmæssigt langt bedre. Og naturligvis signerer hun heller ikke Rickmann. 
Hverken Neckelmann eller Rickmann er kostbare malere, Neckelmann står dog i Weilbach, det gør Rickmann ikke. Faktisk kender vi ham slet ikke. Men det er ikke til at forstå, hvem der sætter det til salg som Neckelmann, når det er signeret Rickmann og på rammen har et skilt med dette navn. Og Lauritz.com har endda fået at vide, at det var Rickmann og ikke Neckelmann. Men det har de totalt ignoreret. De er ligeglade. Det er solgt i går, 22.8. 2012, for et hammerslag på 600 kr. Som Elisabeth Neckelmann. Altså bevidst fup og bedrag. Hvilket auktionshus i hele verden har så uduelige folk som Lauritz, som de oven i købet har den frækhed at kalde vurderingseksperter? Hvor længe kan Bengt Sundstrøm og hans smukke, pressehungrende kone bilde potentielle kunder ind, at de har 125 vurderingseksperter? Og hvor længe holder Kåre Quist fra Kontant hånden over firmaet? Han havde jo lovet at holde øje med det. Har han glemt det? Se »Neckelmann«


22. august 2012
Så blev også den rettet, fra Svend til Jens. Men årstallet 1898-1980 er fortsat forkert. Det er årstallene for Svend

En af Lauritz.com's over 125 dygtige vurderingseksperter er Steffen Dinesen
i Næstved. Lauritz.com skriver:
»Steffen Dinesen, tidligere professionel antikvitetshandler og mangeårig brevkasseredaktør i Familiejournalens antikvitetsbrevkasse. Derudover er han programvært på TV2-Øst på udsendelser om antikviteter. Siden 2004 har han arbejdet som ekspert hos Lauritz.com.«
Det lyder fornemt. Så skulle man også tro, at han vidste, hvem der har malet billedet herunder:

Men det ved han ikke. Det er nemlig ikke malet af Svend Sinding Christensen, og det er heller ikke hans signatur. Se selv.

Tilståelse, onsdag den 22.:
Lauritz.com: »Der er desværre opstået en fejl på siden. Bliver fejlen ved med at optræde, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.«
Én fejl! Hvad med alle de andre?

Lauritz.com:
»Trykt i 30 eksemplarer i 1978«
Kunstnyt.dk: Af hvem?


Når Lauritz.com kan oplyse, at den usignerede og unummererede radering er trykt i 1978 i 30 eks., så må Lauritz-eksperterne også vide, hvor de har det fra. Hvorfor oplyser de ikke det? Lauritz.com sælger den herover og en anden som originale Chagall-raderinger. Det må siges at være noget usædvanligt, at originale Chagall-raderinger er usignerede, unummererede og i et oplag på kun 30 eksemplarer.
Lauritz.com skylder potentielle og andre interesserede en forklaring: Hvad er det, de sælger? Se den herover.


21. august 2012
Vaskede ejeren aldrig fødder?

Et møbel med patina, må man sige. Læs mere om Wegners bamsestolsskammel.
Møbelekspert: Skamlen er en kopi, ikke en original Wegner-skammel.

Det er ikke en radering

Det meste af Palle Nielsens grafik er raderinger. Men det er billedet herover ikke. Det er et litografi, hvilket Lauritz-eksperterne burde vide, havde de researchet bedre. Det tager nemlig ikke ret lang til at finde ud af det, hvis man ved, hvor man skal søge. Og det hører med til professionel vurdering. Vi er flinke i dag og fortæller, at litografiet hedder Nekropolis. Så ved eksperterne det. Smut til Herning.

20. august 2012
Lauritz: »Tro- & loveerklæring medfølger«

Er det nok med en tro- og loveerklæring? Hvad er det, som er lovet? Skal der ikke medfølge papirer med godkendelse fra Skov- og Naturstyrelsen? Ja, vi spørger bare. Tag en tur til Leif Tingkær i Odense.

Skal Schulstad have
brødkassen tilbage?

Lauritz.com: »Arne Vodder skrivebord i palisander. Front med to skuffer«.
Og ben i form af brødkasse. Se det med egne øjne.


Gavehumør
På grund af det gode sensommervejr forærer vi Lauritz.com et årstal

Lauritz.com: »Mogens Magnussen født 1921 cd.: Kystparti. Sign. MM 47. Olie på lærred. 82x94 cm.«
Lauritz.com har en del billeder af Mogens Magnussen til salg i øjeblikket. Da Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter for en gangs ikke har haft de fornødne tre-fire minutter til at researche Mogens Magnussen, vil vi herved forære det internationale auktionshus, Skandinaviens største, årstallet for Mogens Magnussens død. Det var i 2009.
Mogens Magnussen var ud af det berømte Winkel & Magnussen-dynasti, auktionshuset som lukkede i 1957, da Knud W. Jensen, Louisianas skaber, købte det for blot at nedlægge det. Som det vides, var Arne Bruun Rasmussen ansat hos Winkel & Magnussen, den tids førende danske auktionshus, men sagde op for i 1948 at starte sit eget hus.
Se Magnussens billede herover.


19. august 2012
Ikke Kellinghusen ...
»Auktionen er ikke begyndt.« 
Det skrev Lauritz.com i Næstved i går.
Vi tilføjede:
Det bør den heller ikke ...
Men det gjorde den alligevel
Se det.
Lauritz.com Næstved: »Kellinghusen lågkrus fra slutningen af 1700-tallet med dekoration "Prost Bruder". Fremstår med revner og afslag. H 21 cm.«
Kellinghus lågkrus er meget sjældne og meget dyre. Kruset herover er ikke fra Kellinghusen, men fra en anden tysk fabrik, hvis krus sjældent koster over 1.000 kr. i hammerslag. Næstved-Lauritz har et par andre krus til salg som Kellinghusen, der heller ikke er Kellinghusen. Se varenr. 2688252 og 2688144.


18. august 2012
Weekend hos Lauritz:
Tre gode og tre mindre gode
(vi tager de gode først)

De tre malerier herover er et godt eksempel på, hvordan Lauritz.com har benyttet en rigtig ekspert, kunsthistorikeren Elisabeth Fabritius, som ved noget om tingene. Her er kun ros til Lauritz.com. P.S. Krøyers produktion er ganske godt registreret ved dødsbokataloget 5.-7. december 1910 og H. Chr. Christensens Krøyer-fortegnelse fra 1923. Hunden er ikke med de to steder, men Elisabeth Fabritius har fortalt Lauritz.com, at det er en skitse til Krøyers maleri fra 1893. Det er den måde, Lauritz.com kan skabe respekt omkring sit arbejde, ikke ved konstant at benytte folk, som ikke ved noget om noget. Se de tre: 2677359, 2677358 og 2677361.

De tre mindre gode

Maleren herover er bestemt ikke ubekendt. Og det er ikke signeret Orla Rasmussen. Se det.


Maleren herover er heller ikke ubekendt. Kan man ikke bedømme selve maleriet, så er signaturen så speciel, at et kig på den alene bør identificere maleren.
Se det.


Billedet herover og det andet på samme nr. er rene fidusmalerier og ganske afgjort ikke malet af Henny Køster Panduro. Se dem begge.

17. august 2012
Hos Bruun Rasmussen går det opad
Hos Lauritz.com går det nedad

Nogen må have vidst
mere end andre ...

Bruun Rasmussen, Århus: »1233/615: Ubekendt kunstner, 20. årh.: Liggende kvinde. Utydeligt sign. Skulptur af bronze. H. 10,5. L. 28.«
Vurdering: 2.500 kr. Hammerslag 32.000 kr. Se den


Gode gamle Viktorin har stadig problemer hos Lauritz.com

Måske erindrer »ældre« læsere af Kunstnyt.dk, da Rainer Viktorin »huserede« hos Lauritz.com. Hvis ikke, så klik her.
I flere år har ingen været til salg hos Lauritz.com, men nu er et dukket op. Ganske vist til en helt anden vurdering, men stadig med problemer i forhold til vurderingen. Salget af billedet herover slutter 17.8. kl. 16:50. I skrivende stund, midnat natten til den 17., er der kun budt 400 kr. mod vurderingen på 3.095 kr. Det er under det halve af hammerslaget på samme billede for 8 dage siden, den 8. august, hvor en heldig køber fik det for 950 kr. Købet blev dog omgående fortrudt, hvorfor det nu er sat til omsalg.
Se auktionen nu. Og se auktionen 8. august.

16. august 2012
Ældre billedkunst ...
Rettet 16.8. 2012. Men uden at oplyse det:
»Gros et petit point broderi forestillende englen, der forhindrer Abrahams ofring af Isak. Ca. 1840.
87 x 76 cm. Samtidig forgyldt ramme.«

Nu er det ikke længere Ismail, men Isak, der var på vej til at blive ofret.

Lauritz.com: »Gros et petit point broderi forstillende englen, der forhindrer Abrahams ofring af Ismael. Ca. 1840. 87 x 76 cm. Samtidig forgyldt ramme.«
Broderiet herover har Lauritz.com placeret under kategorien Ældre billedkunst. Så må broderier fra Clara Wæver og Rosenstand af Lauritz.com henhøre under Moderne billedkunst. Er teksten i øvrigt bibelsk korrekt? Gå til ældre billedkunst.

15. august 2012
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, begyndelsen af 1900-tallet, 'Knabe im Matrosenazug', olie på plade, indrammet, usigneret. Mål: 48 x 38 cm.«

Hvad er dette herover? Ligner det ikke en signatur? Men billedet er ikke signeret, skriver Lauritz.com. Vi mener endda, der tydeligt står Schneider. Se selv.

Enten er det ægte
eller også er det falsk

Blomqvist, Oslo: »Tilskrevet Eugene Ansen Hofmann. Tyskland 1892 – 1955. Olje på lerret, 71x100. Signert nede til høyre: E Ansen Hofmann
Kunstnyt.dk er i besiddelse af en korrespondance mellem Blomqvist og en kunde, som mener, det er en forfalskning. Blomqvist har givet følgende svar:

»Maleriet vi nå selger dreier seg om en relativt ukjent kunstner, vi kjenner ham ikke, så vi velger å beholde Tilskrevet. Blomqvist mener ikke at denne signaturen er falskt, vi mener signatur og maleriet hører sammen. Problemet er at vi ikke kan redegjøre for fødsel og dødsår, selv om vi vet at bildet er malt av en maler som pleier å signere med denne signaturen. Jeg tror ingen andre heller kan finne ut noe særlig mer om denne kunstneren, det er kanskje et pseudonym? Jeg ser andre auksjonshus har solgt han med ulike fødselsted (Tyskland og Østerrike) og med ulike fødselsår.
Vi takker for interessant innspill, vi har tatt det opp til betraktning, men i dette tilfellet velger vi altså å beholde Tilskrevet på dette maleriet.
Lene fjørtoft
LEDER KUNSTAVDELINGEN NETTAUKSJON/ SENIOR Kunstekspert«

Kunstnyt.dk's kommentar:
For det første kan et signeret maleri ikke være tilskrevet. Af indlysende årsager er det enten ægte eller falsk. For det andet indrømmer Blomqvist, at de ikke kender maleren. Kender man ikke maleren, kan man ligeledes af indlysende årsager ikke foretage en tilskrivning, som netop kræver, at man kender maleren. For det tredje mener Blomqvist ikke, at signaturen er falsk, men at den og billedet hører sammen. Der er så ikke tale om en tilskrivning, men en erklæring om, at billedet er ægte. En noget modstridende forklaring. 
Tag en tur til Oslo.


Breaking news:
Skifteretten i Odense
har ændret datoer vedr. Leif Tingkær.
Men det gør det ikke mere rigtigt, det Lauritz.com og han selv fortsat skriver.
Læs brevet fra skifteretten af 14.08. 2012

14. august 2012

Det går op – og mest ned
»Hornsleth hitter på Lauritz
og opnår priser på 90 procent under vurderingen«
Vurdering oktober 2009: 100.000 kr.
Hammerslag august 2012: 12.000 kr.
(Er det tyven, som er sælgeren tre gange?)
I oktober 2009 blev maleriet Cut me fuck me herunder stjålet i Århus, dengang vurderet til 100.000 kr. Vi har ikke kunnet finde på nettet, at billedet kom tilbage til Hornsleth, heller ikke på hans egen homepage, så det er sikkert tyven, som allerede små tre år efter tyveriet har sat det til salg tre gange, uden at nogen har opdaget det.
Læs her
I øvrigt blev for nogle måneder siden tre andre malerier af Hornsleth stjålet, ifølge adskillige aviser vurderet til 80.000 kr. stykket. De elendige journalister sluger alt råt, gider ikke selv undersøge noget som helst. Gjorde de det, ville de ikke viderebringe så mange løgnehistorier.
(Følger du med, hr. rigspolitichef?)

13. august 2012
Det stod på Lauritz.com:

»Hornsleth hitter på Lauritz
og opnår priser på 90 procent over vurderingen«

Og hvordan er det så gået med dette storværk i dansk malerkunst, Kristian von Hornsleths Cut me, fuck me?
20.07.12: Vurd. 45.695 kr. Hammerslag 16.500 kr.
31.07.12: Vurd. 45.695 kr. Hammerslag 15.000 kr.
10.08.12: Vurd. 45.695 kr. Hammerslag 12.000 kr.
Vurderingsekspert på alle tre auktioner: Leif Tingkær, ifølge egne oplysninger beskikket taksator ved Odense skifteret siden 1970, dette ændret, da Kunstnyt.dk tvivlede, til siden 1989, men afvist af skifteretten, som påstår, at Leif Tingkær ikke har haft jobbet siden 1997. Skal vi tippe på, at Cut me, fuck me, ingen af de tre gange er solgt? De to første gange blev der dømt omstart.
Fik vi skrevet, at Leif Tingkær er deLuxe-ekspert hos Lauritz.com? 

12. august 2012
Online-amatørerne
fra Svendborg

Svendborg Auktionerne: »Katalognummer: 678. Maleri, usigneret, antagelig Peter Ilsted: Portræt af Ilsteds datter, på blindrammen signeret Vilh. Hammershøj ?, 46 x 35. Vurdering 50.000 kr.«
Antagelig Peter Ilsted, skriver Svendborg Auktionerne.
Hvorfor antager de det? Og så skriver de, at billedet på blindrammen er signeret Vilh. Hammershøj og sætter et ? efter. Men den »signatur« må potentielle købere ikke se. Nu er det med garanti ikke signeret Vilh. Hammershøj, da maleren som bekendt hedder Hammershøi, med i til slut. Og Hammershøi signerede ikke med sit fulde navn, og ikke bagpå. Men hvis det er »signeret« Vilhelm Hammershøj, hvorfor tror Svendborg Auktionerne så, det er Ilsted? Fotogengivelsen af maleriet er så ringe, at det er helt umuligt at vurdere billedet, som ikke kan komme op i en brugbar størrelse. Men vurderet ud fra det, man kan se, ligner det bestemt ikke Ilsted. Og slet ikke Hammershøi. Se det.
Svendborg Auktionernes hjemmeside er under al kritik. Billederne er uskarpe og kan ikke forstørres, hvorfor mange af dem ikke kan vurderes. Den samme elendige gengivelse forekommer på katalognummer: 686: »Maleri, Michael Ancher: Gående kvinde på stranden, 37 x 30. Vurdering 20.000 kr.« Umuligt ud fra gengivelsen at vurdere, om det er Ancher eller ej.
Se det.

Hvorfor kan de ikke finde ud
af denne malers identitet? 

En simpel søgning på Google skal der bare til. Er der ikke i.t.-aftenskoler i  Norrköping? Se det.


11. august 2012
Hvem har malet den langskæggede munk? 


Ifølge maleriets bagside er det solgt på auktionen over Bernhard Hirschsprungs Samling 16.-20. januar 1911 på Charlottenborg.
Hvis det er samme maleri, så skal det ifølge kataloget vist herunder være malet af Frederik Vermehren og signeret F.V. 1875. Men Lauritz.com nævner ikke noget om nogen signatur. Er den gemt under rammen, burde det være opdaget. Desværre er billedet ikke gengivet i kataloget fra 1911.


Herover udsnit af auktionskataloget fra 1911. Den berømte auktion havde adskillige berømte malerier under hammeren bl.a. tre af Krøyers mest kendte, Fiskere ved Stokken i Hornbæk (1875), Et Sardineri i Concarneau (1881) og I Købmandens Bod paa Skagen, naar der ikke fiskes (1883), i dag alle museumsbilleder. Bernhard Hirschsprung var storebror til Heinrich Hirschsprung, som sammen med sin kone Pauline i 1902 skænkede et stort antal kunstværker til den danske stat, værker som i dag er en væsentlig del af Den Hirschsprungske Samling.
Maleriet af munken indbragte på auktionen i 1911 840 kr., omregnet til 2011-kroner ifølge Danmarks Statistik omkring 51.000 kr. Krøyers Skagen-maleri fik dengang hammerslag på 21.000 kr., i dag omkring 1,3 mio. kr.
Er munken hos Lauritz.com ikke signeret (under rammen), så er det ikke maleriet fra auktionen i 1911. Det er svært at forestille sig, at nogen har fjernet signaturen. Se auktionen hos Lauritz.com.


10. august 2012
Mohrsomt!
Minder de to billeder
ikke lidt om hinanden?
9. august 2012
Leif Tingkærs troværdighed – læs: mangel på troværdighed – galoperer fortsat derudad ...

Solgt 3. august 2012. Varenummer: 2679550
Vurdering 24.095 kr. Hammerslag 3.600 kr.
Solgt 7. august 2012. Varenummer: 2679557
Vurdering 24.095 kr. Hammerslag 3.200 kr.
Straks den første auktion var afsluttet, startede den næste med samme abstrakte skulptur i blankpoleret sort marmor. Og som en helt naturlig ting, set på Lauritz.com hver eneste dag, fupteksten: På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen vil koste i en butik eller andre salgssteder, til trods for, at den skrækkelige skvulptur få dage tidligere fik hammerslag på 3.600 kr. FUP AD LIBITUM.
Hvad er der galt med Leif Tingkær og store dele af Lauritz.com? Normale mennesker sætter en ære i at gøre deres arbejde så godt som muligt. Efter i flere år at have fulgt Lauritz.com's måde at tjene penge på, tvivler man på, at det er hensigten med auktionshuset Lauritz.com.

8. august 2012
Det er vist meget få kunsthandlere,
som ikke kender denne maler


Lauritz.com: »Sejlskib udfor Kronborg, olie på lærred, ubekendt maler, sign. 66 x 92 (79 x 109) cm. «
Ingen af malerens billeder hænger på Statens Museum for Kunst. Han er heller ikke omtalt i Weilbach. Men han har malet tusindvis af billeder, og alle som handler med den lidt mindre gode kunst bør kende ham. Og kender man ham ikke, så kan man bare læse signaturen. Den er ikke svær. Vi hjælper lidt: Maleren døde i 1980. Flyv til Næstved.  


7. august 2012
Druk eller hedeslag?


Sjusk eller hva'? Øverste linje: Thovald Niss, tilskrevet. Maleren hedder Thorvald Niss. Og bagpå Thorvald Nis Skitze, selv om katalogteksten siger Thorval Niss skitse. Vi kan med Kunstnyt.dk-garanti gå ud fra, at det ikke er maleren selv, som har skrevet bagpå. Det der står er skrevet af fremmed hånd, som man ikke kan regne med er korrekt. Men uanset navnesjusk, er der intet i det pågældende maleri, der minder om Th. Niss. Så den tror vi ikke et øjeblik på. Kig med.

6. august 2012
Lauritz.com har heller ikke
styr på det tekniske

Dagligt myldrer det under afsluttede auktioner med offentliggørelser som den herover. Det er et internt anliggende, men hvorfor får alle det at vide. Det sker hele tiden. Man skulle tro, nogen ansvarlig webmaster lægger mærke til det og ændrer proceduren. Sover alle hos Lauritz.com?

Et kvalitetsmaleri af Oluf Høst
– men kan det sælges for 300.000 kr.?

Lauritz.com: »Oluf Høst 1884 -1966. Olie på lærred. Komposition betitlet "Vintersol går ned" 150 x 80 cm. Sign. OH 59. Vurdering 300.095 kr. «
Rekorden for et Høst-maleri er 420.000 kr. i hammerslag, solgt 10.6. 2004 hos Bruun Rasmussen. Året efter, 5.10. 2005 forekom det ejendommelige, at 80-90 numre fra auktionen i i 2004 kom under hammeren igen, heriblandt rekordmaleriet af Høst. Og endnu mere ejendommeligt var det, at det nu kun fik hammerslag på 250.000 kr. De fleste af gengangerne fik hammerslag langt under året før. I »Kunst under hammeren 06« skrev jeg blandt andet: »Hvordan hænger sådan noget sammen. Nogen må have budt og fortrudt. Ude i byen går der rygter om, at det var storkøbmanden i Flensborg, Uwe Max Jensen, der af en eller anden grund hoppede fra efter storindkøbet.« Bemærk navnet Uwe Max Jensen. Han er kunstner og ikke købmand. Købmanden hedder Kay Uwe Jensen. Uf!
Men det aktuelle spørgsmål er: Kan Høst-billedet, som var med på den store Høst-udstilling på Bornholms Kunstmuseum i 1994, i Kunstforeningen i København og Aarhus Kunstmuseum i 1995, afbildet i kataloget side 89, nå vurderingen på 300.000 kr.?
Siden 2005 har kun to Høst-arbejder fåret hammerslag over 250.000 kr., 330.000 kr. i 2005 og 400.000 kr. i 2006. Tag til Lauritz.com i Helsingør.            pjm

5. august 2012
Hvorfor er denne dygtige mand ikke
ansat hos Sotheby's, Christie's eller
Bruun Rasmussen?

Odenses deluxe-vurderingsekspert
udi i moderne skulptur, Leif Tingkær:
Vurdering 24.095 kr. Hammerslag
3.600

Tingkær ved ikke engang, hvad kunstneren hedder. Kan man vurdere en skulptur til 24.095 kr. uden at kende kunstnerens navn? Klik til Lauritz.com. 
Tingkær bliver ved med at sælge disse havefigurer til en brøkdel af det, de vurderes til.

4. august 2012
Lauritz-dot-dum
Hvordan kan man føre sig frem som Skandinaviens største auktionshus og prale med at have over 125 dygtige vurderingseksperter, når disse påståede vurderingseksperter gang på gang ikke aner, hvad de har med at gøre. Det er ikke bare dumt, det er en parodi ud over alle grænser.

Nu er billedet skiftet ud, kun dét, teksten er den samme. Det tog et lille døgns tid at få det ændret. Kig

Maleriet øverst med fuglene har ikke noget som helst med Gunnar Bundgaard at gøre. Han malede slet ikke på den måde, og billedet er heller ikke signeret G. Bundgaard. Kun hvis man er totalt læseretarderet, kan man ikke læse navnet. Det er så letlæseligt, at ethvert skolebarn i første klasse kan læse det uden problemer. Og det må ikke tage over et kvart sekund at registrere malerens rette identitet. Hvad er der galt med det auktionshus? Kig på Bundgaard, som ikke er Bundgaard. Vi fik her til morgen en mail fra en af vores kendte kunstnere, som bl.a. skrev: »Det er sgu iøvrigt nogle sjove køer han maler ham Bundgaard som ikke er Bundgaard«

Nu rettet til ubekendt kunstner
og vurderingen sat ned fra
2.495 kr. til 1.055 kr.


Herover rettet lørdag ved middagstide. Men ikke et ord om rettelsen.

 

For at kunne tilskrive et maleri til en bestemt kunstner, skal man naturligvis have kendskab til den pågældende. Lauritz.com ved absolut intet om Milton Jensen. Gjorde de, ville de aldrig sætte hans navn i forbindelse med de to fidusbilleder herover. Så elendigt malede Milton Jensen ikke, og de er heller ikke signeret Milton J.
Fup og fidus og lallende amatøragtigt. Se fupbillederne. 


3. august 2012
Ubekendt i Næstved

Så hviskede nogen familien Dinesen i ørerne, at maleren hedder Bendt Lauridsen. Men hvad ser de på, når de ser på billederne? I begge tilfælde er billedet usigneret, står der. Men det er tydeligt signeret B-Lau, som enhver kan se (herunder). Endnu et eksempel på, hvor overfladisk vurderingerne foregår hos Lauritz.com.


Maleren herover er ikke en af de store kanoner, men det er en maler, man lærer at kende inden for de første 14 dage i branchen. Han er meget produktiv, ses ofte, og motiv samt signatur er så karakteristiske, at det er pinligt for hr. og fru Dinesen, vurderingseksperter hos Lauritz.com, at de ikke kender ham. Tilsvarende billeder er set snesevis af gange på Lauritz.com.
Smut til Næstved

2. august 2012
Leif Tingkær har fortsat held med sine vurderinger

Vurdering 26.495 kr. Hammerslag 2.100 kr.
Det fortælles, at det er Tingkær selv, som håndhugger disse store kunstværker. Tag straks til Odense.

1. august 2012

Det tog sin tid ...

Scroll ned til  27.7. Og tag en tur til Næstved.

Ingen ville byde blot 300 kr.
for billede vurderet til 3.695 kr.
(og Lauritz.com havde endda kendskab til et tidligere salg til 3.695 kr.) 


Kig forbi vurderingsekspert Leif Tingkær i Odense

31. juli 2012
Endnu et par gode hammerslag fra vurderingseksperterne i Odense

Vurdering 108.095 kr. Hammerslag 39.000 kr.
Se det.

Abstrakt skulptur
af poleret sort marmor
Vurdering 24.095 kr. Hammerslag 2.700 kr. Se den.

30. juli 2012
Odenses mavesure Lauritz.com's deLuxe-vurderingsekspert Leif Tingkær (det er ham, som påstår, at det der står om ham og Lauritz.com på Kunstnyt.dk er løgnagtigt og ondskabsfuldt)
har også problemer med nøgne damer ...

Lauritz.com, Odense: »Vandspil i form af kvindeskulptur udhugget i råt og poleret marmor. Forberedt til vand. H. ca. 180 cm. Vægt ca. 300 kg. Modelfoto. På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen vil koste i en butik eller andre salgssteder.«
Vurdering: 21.695 kr. Hammerslag 3.800 kr. Se den.
Tidligere salg af samme type vandspilsskulpturer:
15.07.2012. Vurd. 21.695 kr. Hammerslag 3.600 kr.
02.06.2012. Vurd. 24.095 kr. Hammerslag 4.300 kr.
28.08.2010. Vurd. 21.695 kr. Hammerslag 5.600 kr.
30.11.2010. Vurd. 24.095 kr. Hammerslag 3.600 kr.
Et par gode spørgsmål: Hvorfor er kunstneren anonym, tør han/hun ikke stille sig frem? Og hvor koster de bare damer det, som Leif Tingkær påstår, de gør?
 
Lauritz.com, Herlev:
»Huset har 36 medarbejdere, heraf 16 vurderingseksperter, og som Lauritz.coms flagskib stilles der høje krav til kvalitet og effektivitet i arbejdet.«
Varenr. 2658021
Kunstnyt.dk har fulgt Herlevs vurderingseksperters vurderinger og salg afsluttet mellem 28.7.2012 kl. 14:42:00 og 29.7. 2012 kl. 14:26:04, samtlige numre iht. Lauritz.com's egne oplysninger og uden mindstepris:
Varenumre:
2658021 Vurdering   9.695 kr. Ingen ville byde 300 kr
2563326 Vurdering 21.695 kr. Hammerslag 8.400 kr.
2663316 Vurdering   6.695 kr. Hammerslag 2.600 kr.
2654342 Vurdering   1.055 kr. Hammerslag    350 kr.
2666779 Vurdering   3.095 kr. Hammerslag 1.050 kr.
2669404 Vurdering   4.295 kr. Hammerslag 1.000 kr.
2649429 Vurdering   2.025 kr. Hammerslag    975 kr.
2658512 Vurdering   3.455 kr. Ingen ville byde 300 kr
2672686 Vurdering 26.015 kr. Ingen ville byde 300 kr
2679958 Vurdering   1.535 kr. Ingen ville byde 300 kr
2657397 Vurdering   8.975 kr. Ingen ville byde 300 kr
2603204 Vurdering   5.135 kr. Hammerslag 1.450 kr.
2680028 Vurdering   1.055 kr. Ingen ville byde 300 kr
2657466 Vurdering   7.295 kr. Hammerslag 3.100 kr.
2628500 Vurdering 26.015 kr. Ingen ville byde 300 kr
2628501 Vurdering 26.015 kr. Ingen ville byde 300 kr
2628505 Vurdering 26.015 kr. Ingen ville byde 300 kr
2658619 Vurdering   2.255 kr. Ingen ville byde 300 kr
2672686 Vurdering   6.095 kr. Hammerslag    900 kr.
2622989 Vurdering      935 kr. Ingen ville byde 300 kr
2629233 Vurdering 12.095 kr. Ingen ville byde 300 kr
2563813 Vurdering 10.895 kr. Hammerslag 3.200 kr.
Der er kun link til Bojesens garder.

29. juli 2012
Samlesæt fra Ikea?
Et par ekstra stole til gæster med ekstra korte ben ...
(godt tilbud, ingen ville ha')
 
Lauritz.com: » ... manglende sko samt alle stole med små revner på midt på ryg samt to med manglende stel. (7)« Vurdering 19.295 kr. Ingen bød minimumsbuddet på sølle 300 kr. Se her, hvad du gik glip af.

Tre borde
Fire auktioner
Fire priser

17.08.2011 Vurd. 72.095 kr. Hammerslag 62.000 kr.
24.05.2012 Vurd. 85.095 kr. Hammerslag 37.000 kr.
(auktionen 24.05 annulleret og bordene sat til omsalg):
18.06.2012 Vurd. 85.095 kr. Hammerslag 25.000 kr.
(auktionen 18.06 annulleret og bordene sat til omsalg):
01.08.2012 Vurd. 85.095 kr. Hammerslag ?
Bemærk, at kundenr. 861023 på auktionen 17.8. 2011 bød 60.000 kr. som næsthøjestbydende, og at samme kundenr. på auktionen 24.6. 2012 som næsthøjestbydende kun bød 36.000 kr.


28. juli 2012
I adskillige timer i går fredag aften og nat manglede de fleste illustrationer på Lauritz.com. Men i skrivende stund, lørdag kl. 11, mangler stadig en hel del, som fx på auktionen herunder, hvor alle fire billeder mangler. Kig forbi


Endnu et imponerende
hammerslag på von Hornsleth

Lauritz.com: Kristian von Hornsleth f. 1963, cd, bronze figur årets sportsmand. H. 20,5 cm. «
Vurdering 18.095 kr. Hammerslag 5.000 kr. Se her.

27. juli 2012
Tre nye skæverter fra Lauritz
Det ligner bestemt
ikke Søndergaard

Lauritz.com: »Jens Søndergaard 1895-1957, olie på lærred. Landskabsmotiv, i maleriets nederste del svage antydninger af et tidligere skitseret motiv. Signeret. H. 85 x 97 cm.«
Det ligner en skitse, men ikke af Jens Søndergaard. Det er meget svært at forestille sig, at Søndergaard signerede et halvfærdigt arbejde, hvor et andet motiv skinner igennem. En helt anden ting er, at signaturen er hamrende falsk, sådan har Søndergaard aldrig signeret.

Det er ikke en ægte Søndergaard-signatur. Den er falsk. Se auktionen hos Næstved-eksperterne.

Hvor henter de deres uvidenhed?
Lauritz.com's research er utilgivelig
amatøragtig

Billedet er ikke malet af Olga Lau. Hun maler helt anderledes »gammeldags« og signerer overhovedet ikke sådan. Motivet er heller ikke fra Bornholm, men viser en berømt bygning, som ikke ligger på Bornholm. Hvem fortæller dem nede i Tyskland, at det er malet af Olga Lau? Grotesk. Billedet er malet af en helt anden kunstner, som er kendt for at male fra det afbildede sted. Smut en tur til Düsseldorf

Hvor længe går det godt?
Ham kender de heller ikke ...
(Nu hurtigt rettet, herunder. Men stadig forkert).


Maleren hedder ikke Bährenholt. Det hedder ingen maler. Det er det heller ikke signeret. Til Lauritz i Herning: Find nogen, som ved. hvad maleren hedder.

Når Lauritz.com i Herning gentager navnet Bäumholdt, og ikke har årstal på maleren, så er det fordi de ikke aner, hvem maleren er. Han hedder ikke Bäumholdt, det hedder ingen maler. Men han har udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling gennem 60 år, hans billeder hænger på museer i ind- og udland. Hans læremestre på Akademiet og privat var fire kendte danske kunstnere. Så helt ukendt er han ikke. Det er kun Lauritz-eksperterne der ikke ved det mest elementære. Hvad skal man dog stille op med storpralende eksperter, som arbejder på amatørplan?
Rejs straks til Herning.


26. juli 2012
Lauritz.com Næstveds fup-vurderinger på von Hornsleth fortsætter med uformindsket styrke ...

Herover: 20. juli 2012 fik maleriet herunder hammerslag på 16.500 kr. mod vurderingens 45.695 kr. inkl. salær. Auktionen annulleredes og billedet sat til omsalg til samme vurdering på 45.695 kr., selv om det lige var solgt for 16.500 kr. i hammerslag. Helt i strid med det, Lauritz.com skriver, og som efterhånden kendes af enhver: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare. « 
Det kan kun betegnes som fup. Men vi har set det samme hundredvis af gange. Dinesen og hans folk må være dårligt begavede, eller også anser de deres potentielle kunder for at være det. Se omsalget.

Kristian von Hornsleth

Hvorfor blev Hornsleth-auktionen herunder annulleret. Vurderingen var
sat til 60.095 kr.
Se annulleringenBååth, Bååth ...
– og gud hvor går det godt

Så fik Lauritz-eksperterne fat i rigtige eksperter. FLOT!
Er det ikke pral, spørger tit nogen, det med at finde ud af et navn i løbet af et minut eller to? Nej, det er det ikke. I tilfældet med Bååth har man jo navnet. Da det lyder svensk er det hurtigst at slå op i et svensk leksikon, hvor man nemt finder hende med det samme, eller i det svenske leksikon på nettet, hvor hun også står. Er man over et minut om det, så arbejder man for langsomt. Det er simpel research, som viser, at Lauritz.com ikke magter den mest logiske søgning.
Tag til Roskilde
Og dog! Lauritz.com skriver: »UBEKENDT MALER: Olie på masonite, hvide Gladiolus, sign. M. Bååth 49. 1900-tallet. 64 x 53.«
Vi indrømmer, den er svær. Kender man ikke maleren, kan det godt tage et par minutter eller tre at finde frem til navnet. Det vil sige, det er jo kendt. Bååth, hedder maleren, et underligt navn, men korrekt nok.
Vi hjælper lidt. Maleren er ikke dansk. Maleren døde i 1984 og blev meget gammel, ældre end de fleste.


25. juli 2012
Verdensmestre i research
Lauritz.com: Arup Jensen 1906-1956 
Lauritz.com: Arup Jensen 1925-2003

Nu må de se at blive enige hos Lauritz.com. Arup Jensen kan ikke være født både i 1906 og i 1925. Han kan heller ikke være død både i 1956 og 2003.
Se 1906-1956 og 1925-2003.


Reinhardt Nielsen 1900-tallet
– hvem er det nu det er?

Så blev det rettet til det rigtige, Reinholdt, men uden årstal, som ellers ligger og flyder på nettet.

Vi kender ham ikke. Men uanset, hvem han er, så har han ikke malet billedet herover. Og det er heller ikke signeret Reinhardt Nielsen. Maleren hedder noget helt andet. Se selv.

24. juli 2012
Så fik Tingkær pillet sig i næsen

Så lykkedes det deLuxe-eksperten Leif Tingkær, der mener, vi her på Kunstnyt.dk er ondskabsfulde og uvidende, at få relevante oplysninger på om Victor Johansen. Tænk, hvad Lauritz.com kunne være, hvis de havde andre eksperter end Lars Fuglsang-Madsen.

Leif Tingkær er blevet dygtigere siden i nat. Men Victor Johansen er ikke 124 år gammel. At finde ud af, hvornår han døde, er så let som at pille sig i næsen.

Lauritz.com om Leif Tingkær:
»Han har haft eget galleri og handlet med kunst i mere end 35 år. Siden 1970 arbejdet som autoriseret taksator for skifteretten i Odense. Siden 2002 har han arbejdet som ekspert indenfor især billedkunst og bronzer og skulpturer, og stået for opbygningen af Lauritz.com i Odense og senere Lauritz.com i Kolding, som han ejer og er direktør af.«

Hvor meget indsigt kræves for at finde ud af navnet på kunstneren herover? Her på Kunstnyt.dk mener vi, at det kræver minimum af research. Navnet står jo bagpå: Viggo Johansen 1956. Hvor svært kan det være? Men her skynder vil os at rose Tingkær for ikke at hoppe på den. For Viggo Johansen døde som bekendt i 1935. Og det er da heller ikke malet af ham, men af en anden, som Tingkær absolut burde kende, netop kendt for sine fuglemotiver. Vi hjælper lidt: Hans mor hed Ane, hans far Peter, og han døde for flere årtier siden. I øvrigt udstillede han i årevis på Charlottenborgs Forårsudstilling og er naturligvis omtalt i Weilbach.
Se, hvad eksperten inden for billedkunst, Leif Tingkær ikke ved.

Ligger Dollerup Bakker ved Skagen?

Dollerup Bakker, signeret Skagen 1924, skriver Lauritz.com-eksperterne. Signerede Peter Knudsen virkelig sit maleri Skagen, når det var fra et sted syd for Viborg? Naturligvis ikke, det er kun Lauritz-folkene, der finder på den slags. Ordet Skagen forekommer overhovedet ikke på billedet. Man kan dårligt se, der står Peder Knudsen. Se selv, inden det fjernes pga. cd.

23. juli 2012
Ellen Margrethe Jensen er ikke Danmarks ældste med 110 år

Herlev-Casper var tidligt oppe. Nogen havde fortalt ham, hvem maleren var. Men de har glemt at fortælle, at maleren er død for mange år siden. Kom igen, Casper!

Igen er de blanke
Det tager rigtige kunsteksperter under ét minut at researche kunstnerens navn herunder
                              
Ja, Casper, du grubler. Hvad er det nu maleren hedder?

Det skriver Lauritz.com: »Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidligere ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 2.000.000 salg. «
Hvor har Lauritz-eksperterne søgt i dette tilfælde? I hvert fald ikke, hvor maleren findes. Det gør vedkommende fx i Weilbach, hvor det oplyses, at maleren i årevis har udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling og andre steder. Maleren er også omtalt andet sted i litteraturen. Vi hjælper lidt: Maleren var ugift og lever ikke mere. Besøg Casper B. i Herlev.
Mini-cv om Casper Behrendtzen: »Vurderingschef, deLuxe Catalogue Auctions, har 15 års erfaring i handel med moderne kunst og design.«


22. juli 2012
Heldigvis nåede hun hjem fra starnden over bakkerne inden uvejret brød løs

Som det tydeligt fremgår af billedet, så er kvinden ikke mere på starnden. Det skyldes den truende uvejrshimmel, hvorfor hun skyndte sig hjem over bakkerne til huset i baggrunden, hvor hun bor.
Kig bare med.

Nyproduceret momsvare model Baobab i originalemballage til en værdi af 8.975 kr. mente Lauritz.com's kunder ikke var værd at byde 300 kr. for.
Lauritz.com: »Lievore Altherr Molina. Loungestol, model Baobab, betrukket med grå velour. H. 69 cm. Ø 80 cm. Fremstår i originalemballage.« Se stolen.

21. juli 2012
Lauritz.com vurderer
200 signerede reproduktioner
til hen ved 1.5 mio. kr.

Lauritz.com: »Kristian von Hornsleth f. 1963, grafisk tryk 'Cocaine' Hornsleth 2009, 1/100, signeret og dateret 2011. H. 40 x 40 cm. Vurdering 7.295 kr
Og hvad er så et grafisk tryk? Det er såmænd en simpel reproduktion, i dette tilfælde en fotografisk gengivelse i halv størrelse af et af hans malerier og trykt på papir. Det er på samme måde, man laver plakater. Og postkort. En Hornsleth- plakat koster 295 kr., og den eneste forskel på  plakater og det grafiske tryk herover er, at plakater almindeligvis er fremstillet i større oplag og ikke er signerede.
Med andre ord, så betaler man 7.000 kr. for en signatur. Hvis ellers vurderingen holder. Det gør den imidlertid aldrig. Vurderinger på Hornsleth er helt ude i hampen, både på malerierne og på hans reproduktioner. 4.100 kr. fik trykket herover hammerslag på, en pris, som virker helt ude af proportioner og aldrig kan blive en investering. Hornsleth er en såkaldt modemaler, som efter Kunstnyt.dk's mening ikke opfylder de kunstneriske krav, der berettiger til de høje vurderinger.
For at sige det rent ud: Så er det noget ligegyldigt bras!
Et andet grafisk tryk, læs reproduktion, udført i 100 eksemplarer af vidunderdrengen Hornsleth, er Butterflies, samme vurdering på 7.295 kr., hammerslag 3.100 kr. Se det.

20. juli 2012
Stor prisforskel på samme maler
56x90 cm
Maleriet herover er signeret Aage Wang. Den signatur er mest kendt for motiver med to kalvehoveder, kopi efter Th. Philipsen. Det fik i december 2000 hammerslag på 30.000 kr. hos Bruun Rasmussen, en sensationel pris for den maler.
42x62 cm
Maleriet herover kan i øjeblikket købes for 400 kr. i Den Blå Avis. Det er signeret Th. Friis, men er af samme maler som det øverste. Det vidste ingen auktionshuse eller kunsthandlere, før undertegnede i årbogen »Kunst under hammeren 99« fortalte, at Th. Friis og Aage Wang var en og samme maler, som i virkeligheden hed Mark Osman Curtis, var skotte af fødsel, men havde malet i Danmark i adskillige år. Nu skal man ikke regne med i dag at kunne få 30.000 kr., eller bare noget i den nærhed, for det nederste. Men 400 kr. ligner en ren foræringspris. Der er næppe den store forskel i farverne på de to billeder, det er fotograferingen, der her snyder. Kvinden stående, lettere foroverbøjet ved strandkanten, har Curtis brugt i mange af sine motiver fra Skagen. Hans sidst kendte adresse var Grundtvigsvej 34, 3. sal på Frederiksberg. Samme vej, i nr. 8B, boede i øvrigt Carl-Henning Pedersen i sine seneste år.                                   pjm 

19. juli 2012
Nyproduceret vare
Hvorfor ved Lauritz.com
ikke hvad de sælger?

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. James Dean. Olie på lærred. Lærredet er ikke på blændramme. Mål 119 x 90 cm.«
Maleren er ubekendt. Men som nyproduceret vare skulle man tro, Lauritz.com kendte maleren. Måske kender de heller ikke sælgeren. Kan det tænkes, at vedkommende afleverer de nyproducerede malerier, som der sælges en hel del af, iført mørke solbriller og falsk overskæg og henter pengene lagt et hemmeligt sted udenfor? Nu er det ikke mange penge, vi taler om, 100 kr., idet hammerslaget lød på 350 kr. Vurderingen var lidt højere, 2.495 kr. Se det.


18. juli 2012
Vurderingseksperten Leif Tingkær i
Odense skaffede en kunde 50 kr.

Vurdering 2.975 kr. Hammerslag 300 kr.
Et andet af samme amerikanske kunstner nåede et stykke højere, 325 kr.

Anna Castberg i miniformat?
Ser ud til, at Sabrina Ulrich Vinter praler på hjemmesiden

Ugebladet Søndags dygtige vurderingsekspert, Sabrina Ulrich Vinter har ovennævnte stående på sin hjemmeside. Det er korrekt nok, at hun selv er beskikket af Domstolsstyrelsen, men det er Nanna Elisabeth Andersen tilsyneladende ikke. Hun står i hvert fald ikke på samme liste, som Sabrina Ulrich Vinter, seneste beskikkelser fra 1. januar 2012. 
Det er åbenbart ikke svært at blive beskikket, når man ikke ved, hvem Karen Blixens mor var, ikke ved, at marinemalerier og skibsportrætmalerier er to forskellige kunstretninger samt ikke kender et af Willumsens mest berømte malerier. På listen optræder også Susanne Risom, i sin tid ansat hos universalgeniet Troels Olivero.  Risom har store problemer med at skelne mellem Krøyer og ikke Krøyer. Det vil huskes fra den berømte sag om Stubmøllen, som hun stadig fuldt og fast er sikker på, er en ægte P.S. Krøyer. Læs om sagen på Artfakes.dk. Så noget tyder på, det ikke kræver fagkundskab at blive beskikket. Apropos Stubmøllen, så fik sagen megaopsætning i Politiken af Camilla Stockmann, hvorimod den seneste forfalskningssag om Carl-Henning Pedersen ikke fik ét eneste ord i Politiken. Avisen, og Camilla Stockmann, har en besynderlig måde at prioritere på.


17. juli 2012
Søndags-vurderingseksperten
fra Søndag

Uge efter uge vurderer Sabrina Ulrich Vinther i ugebladet Søndag. Det har givet en række pinlige vurderinger om bl.a. Karen Blixens mor, som det ikke var, og om et helt almindeligt marinemaleri, der blev omtalt som »skibsportrætmaleri«. Nu er der stor forskel på et almindeligt marinemaleri og et skibsportrætmaleri. Det har Hanne Poulsen i 1985 skrevet en hel bog om, »Danske Skibsportrætmalere«, som undertegnede var redaktør på. Nu er det et af J.F. Willumsens mest berømte malerier, Sabrina Ulrich Vinther ikke kender. Det er muligt, hun ikke kender kopisten, men at hun ikke straks ser, det er Willumsens berømte Billede af livet på Paris' kajer, malet i 1890, og nævner det er en kopi efter det, som til daglig hører hjemme på museet i Frederikssund, er mere end pinligt.
Set det her.                                                   pjm

16. juli 2012
Godt hammerslag:
50 gange over vurderingen ...

Men det var nu også en usædvanlig lav vurdering.

Kan man nu forstå det?
Ingen ville byde 300 kr. for dansk sofa
fremstillet i EU vurderet til
12.095 kr.

Lauritz.com mener, sofaen vil koste over 12.000 kr. i en butik. Det er kun noget de mener, de ved det altså ikke. Burde Lauritz.com's dygtige prisundersøgende priseksperter ikke fortælle potentielle købere, hvor de mener, den koster 12.095 kr.? Det mener vi.

15. juli 2012
Er Lauritz.com's eksperter fupmagere eller bare dårligt begavede? Måske begge dele?

Lauritz.com: »På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen vil koste i en butik eller andre salgssteder«. Hvor, om vi må spørge? Hængekøjen herover solgte Lauritz.com 3. juli 2012 med en vurdering på 5.495 kr. Det ligner bevidst fup, da de bør have kendskab til, at normal butikspris er under 2.000 kr. og at den kan købes for 1.299 kr.
Se fx her.
Hængekøjen hedder Sentosa og kan uden besvær søges på nettet, hvor den de fleste steder koster 1.299 kr. Hvis Lauritz.com påstår, de ikke har kendskab til det, må man betragte dem som enten bevidst fupmagere eller dårligt begavede. Se Lauritz.com's fupvurdering. For at få at vide, hvad det koster at få tilsendt hængekøjen, skal man først oprettes som kunde. Man kender altså ikke varens fulde pris, før den er købt. Det hele er dybt utroværdigt og en klar overtrædelse af markedsføringsloven.
Hvis Lauritz.com mener, det ikke er den samme hængekøjemodel, vi linker til, så lad os det vide. Så kommer omgående en rettelse og undskyldning.

Endnu mere Kristian von Hornsleth-rod i Næstved.
Vurderingen sat næsten 40.000 kr. ned

Lauritz.com: »Kristian von Hornsleth f. 1963. Akryl på lærred. Signeret Hornsleth. 120 x 120 cm. BEMÆRK: Vurderingen er ændret
Den første vurdering var på 72.095 kr. Senere ændret til 33.695 kr. En pæn nedvurdering, men ikke nok. Hammerslaget nåede »kun« 13.000 kr. Se det.

Hvor længe kan Lauritz.com fortsætte med de urealistiske overvurderinger på modemaleren Kristian von Hornsleth? Og på alt det andet, de sælger?

14. juli 2012
Jokeren blev ikke
nogen rigtig joker
(se selv). Billedet fjernet 
Kristian von Hornsleth
Vurdering 60.095 kr. 
Hammerslag 13.500 kr.

Lauritz.com i Næstved er dybt utroværdige ...
Salget herunder af von Hornsleths maleri blev omgående annulleret og er nu sat til omsalg. Til samme vurdering, 93.695 kr.
til trods for, at det få timer tidligere havde fået hammerslag på 21.000 kr.

Omsalget, som i skrivende stund endnu ikke er begyndt

13. juli 2012
Mens der i udlandet sættes verdensrekorder på kendte internationale kunstnere stormer priserne drastisk
nedad på kendt dansk kunstner

Kristian von Hornsleth
Pris før: 93.695 kr.
Hammerslag nu: 21.000 kr. Se faldet.

12. juli 2012
Overvurderingseksperterne fra Lauritz.com skiftede stilling til undervurderingseksperter ...

Vurdering 746 kr.
Hammerslag 46.227 kr.
Med salær: 55.566 kr.
Fik vi nævnt, det var vurderet til 746 kr. – syvhundredefiretiseks?
Se det, hvis ikke du tror på det.

Lauritz.com kan heller ikke
finde ud af cd-ordningen

Vi ser det gang på gang, at Lauritz.com fortæller, at der skal opkræves følgeretsvederlag, hvor der ikke skal. Det er de to bogstaver cd. Ethvert seriøst auktionshus kender 70-årsreglen, som danner baggrund for om der skal opkræves eller ikke. Hvis vi nu meget simpelt lægger 70 til 1936, det år maleren døde, så når de fleste til tallet 2006. Og da vi skriver 2012, så burde det være let at forstå, at der her ikke skal opkræves cd. Nu kan det nok være lige meget i dette tilfælde, da der ikke skal opkræves cd for salg under 300 euro, omkring 2.200 kr., og det beløb bliver næppe aktuelt her. Men uanset den senere pris, så skal der ikke »reklameres« med cd på kunst, når maleren har været død i over 70 år.

11. juli 2012
Og hvem er så maleren
Kai Christensen 1910-75?

Ingen maler ved navn Kai Christensen har de årstal. Det har derimod en anden, som har et navn tæt på det herover, men alligevel et stykke fra. Og ham er det ikke. Så Lauritz.com har solgt et maleri af en, de ikke ved hvem er. Men det er jo ikke første gang. Se salget.

Det kan godt være, at kopisten er ukendt. Vi kender ham heller ikke. Men vi kender billedet, som det er kopieret efter ...

Originalmaleriet har siden 1889 hængt på Statens Museum for Kunst, og er malet af en af landets mest berømte malere. Vi hjælper lidt. I 2001 solgte Bruun Rasmussen et forarbejde til museets, lidt forskelligt i personopbygningen, for 120.000 kr. Ni år senere forsøgte et andet auktionshus at sælge det, nu vurderet til 250.000 kr., men uden at det fandt en ny ejer. 
Se det af den ukendte, som er en nøjagtig kopi, bortset fra størrelsen, museets måler 141x188 cm. Hvordan kan der være cd, når Lauritz.com ikke kender maleren.

10. juli 2012
Er det helt lovligt?

Søges Antik Blå på Google dukker annoncen herover op med direkte link til Lauritz.com. Antik Blå er et antikvitetsfirma i Odense. Hvorfor annoncerer Lauritz.com med navnet? Besøg det rigtige Antik Blå. 
Samme fremgangsmåde benytter Lauritz.com for flere firmaers vedkommende, bl.a. Skovs Antik i Silkeborg.

Beklager, men det billede
er vi ikke helt vilde med


Lauritz.com: »Paul Wunderlich. Komposition betitlet "Song-of-songs". Litografi. Sign. og dat. Lysmål: 76x24 cm.«
Song of Songs er titlen på en såkaldt Portfolio, som Wunderlich lavede i 1970. Serien har 10 litografier, men ingen af dem er billedet herover. Vi synes også signaturen ser noget hjemmelavet og konstrueret ud. h.c. står for horce commerce og betyder prøvetryk.
Kan Lauritz.com ikke nøjagtigt oplyse, hvad det er for et litografi? Det findes under en anden titel og i et helt andet format. Hvad er det helt eksakt, Lauritz.com her sælger? Er det fup eller fakta? Se det med egne øjne.

9. juli 2012
Både ny og brugt
– og lettere overvurderet
Lauritz.com, Kolding:  »Massagestol. Nyproduceret vare. Udstillingsmodel med lette brugsspor.« Vurdering 30.095 kr. Hammerslag 4.600 kr. Enten er den ny eller brugt. Den kan ikke være begge dele. Se det gode salg.

8. juli 2012
Uddannet på Kunstakademiet
– har udstillet på Charlottenborg, KE, KP, kendte gallerier, på diverse museer og har 3/4 side i Weilbach. Men han får kun 50 kr. for sine malerier

Lauritz.com, Odense: »Jeff Ibbo, f. 1941. Olie på plade. Modelstudio af siddende kvinde. Sign. IBBO, 81x56 cm.«
Vurdering 1.095 kr. Hammerslag 300 kr. Med fradrag af salær på 250 kr. får Ibbo udbetalt 50 kr.

Man kan ikke påstå, det er noget dårligt maleri, men kan undre sig over, at Ibbos billeder gang på gang kun opnår 300 kr. i hammerslag. Det virker ikke rimeligt, men det er som bekendt køberne, der bestemmer. Da der ikke er cd på billedet og andre Ibbo, må det være Ibbo selv, der er sælgeren. Se salget på Lauritz.com. 
Her et andet Ibbo også solgt for 300 kr.


Grov fupvurdering fra
hovedbunkeren i Herlev

Vurdering 1.295 kr. Hammerslag 425 kr. Inklusive salær og gebyr 605 kr. Helt det samme sæt koster hos Harald Nyborg 547 kr., langt under halvdelen af Lauritz.com's vurdering. Vi mener, det er forsøg på svindel. Hele tiden fortæller Lauritz-eksperterne, at de forinden katalogisering undersøger markedsprisen. Men det ser vi gang på gang er i direkte strid med sandheden. Se overvurderingen hos Lauritz.com.

7. juli 2012
Mærkelige forældre
– at lade et 9-årigt barn rende rundt i skumle gader

Bruun Rasmussen, Havnen: »To kvinder i en baggård ved Holmensgade. Sign. C. A. Jørgensen Holmensgade 6 1906. Olie på lærred. 54 x 38. Holmensgade var berygtet for sine mange værtshuse og bordeller. H. C. Andersen boede på et tidspunkt i Holmensgade 8.«
C.A. Jørgensen-Vindeby var født i 1897 og var dermed kun 9 år gammel, da han gik rundt i den skumle Holmensgade i København, det nuværende Bremerholm. Mærkelige forældre. Men modent malet af en 9-årig.
Nå, nu er billedet ikke malet af nogen 9-årig, men af en 23-årig, og af den nok mest berømte danske maler med navnet Jørgensen. Det er en ommer i Havnen. Se det. 
Breaking News: En af Kunstnyt.dk's mange kvikke læsere har gjort os opmærksom på, at man ikke er seks år gammel i 1906, når man er født i 1897. Så er man naturligvis 9 år, som vi nu har rettet det til. Men det er stadig ikke den 9-årige, som malede billedet.
9. juli 2012: Nu ændret til det rigtige kunstnernavn, Aksel Jørgensen. Men uden at fortælle, det er ændret. Henvisningen til auktionen i 1947 er korrekt, men her er malerens navn også Aksel Jørgensen. Så det burde man have vidst fra starten. Maleriet er helt typisk Aksel Jørgensen, og bare gadenavnet Holmensgade burde have fået klokker til at ringe, idet maleren netop er kendt for at male fra det kvarter.
På samme auktion, dødsboet efter Laurits Tuxens enke, Frederikke Tuxen, var et stort billede i Kul og kridt af det efterhånden berømte motiv Man rejser sig fra bordet, 140x210 cm. Hammerslag 50 kr.
Aksel Jørgensens maleri blev budt op i 440 kr. Auktionens dyreste var Heinrich Hansens Fra Højbro Plads, som er set flere gange efterfølgende. Det nåede 14.000 kr.

Hvem er ophavsmand
til selve motivet?

Lauritz.com: »Erik Pauelsen 1749-1790, tilskrevet. Landskab med sø og figurer, olie på lærred, usign., 33 x 44 cm. Fremstår dubleret og med enkelte retoucheringerSe det hos Lauritz.
Motivet er set før. Et andet med samme motiv kendes fra Bruun Rasmussen nov. 2011: »1108/1003: Jens Juel eller dennes stil, 18. årh.s slutning: "Landskab fra Schweiz. Creux de Genthod?". 1780erne? Usigneret. 28 x 38.« Dette maleri er i øjeblikket til salg på eBay, hvor det har ligget i lang tid. Det er anden gang. 3. maj 2011 sluttede auktionen uden, at det solgtes.
Hvor mange udgaver af motivet som findes, vides ikke. I Ellen Poulsens Jens Juel-fortegnelse er samme motiv gengivet i sort/hvid, læs her. »Billedet er vældig fint med milde og blide farver, der passer til det idylliske motiv«, skriver Ellen Poulsen. Men da det ikke er i farver, er det svært at bedømme.


6. juli 2012
Atypisk Benjamin Olsen
...
atypisk motiv, atypisk malemåde
... og så plejer hans billeder ikke at være usignerede

Det foregår i Kolding. 

5. juli 2012
3. juli 2012 gjorde Lauritz.com's vurderingsekspert Leif Tingkær sig endnu mere utroværdig ...

Lauritz.com, Odense: »Abstrakt figur i håndhugget sort granit. H. 100 cm.. Vægt 150 kg. Modelfoto.«
Hvad forstås ved modelfoto? Er det ikke figuren sat til salg, som er afbildet? Den dygtige Leif Tingkær vurderede den noget skabelonsagtige figur til 26.495 kr., men ingen  ville betale mere end 2.600 kr. i hammerslag. Nå, den form for overvurdering er helt almindelig for Lauritz.com. Men det, som gør Leif Tingkær endnu mere utroværdig, var hans opførsel i en pause under retssagen i Frederiksberg ret 3. juli om det ægte eller ikke ægte Carl-Henning Pedersen, hvor han var indkaldt som vidne. Jeg henvendte mig til ham, men inden jeg havde fået sagt goddag, væltede galden ud af manden. Jeg var ondskabsfuld, jeg var utroværdig, jeg var fuld af af løgn, og det jeg skrev om Lauritz.com var forkert. Jeg gik udelukkende efter Lauritz.com, ikke efter Bruun Rasmussen, som lavede lige så mange fejl som Lauritz.com, sagde han. OK, det var dog en indrømmelse, at Lauritz.com lavede fejl, men at påstå, at Bruun Rasmussen lavede lige så mange som Lauritz.com, er en lodret løgn. Det gør de absolut ikke. De laver meget få. Jeg spurgte Leif Tingkær, hvorfor Lauritz.com aldrig gjorde indsigelser mod det jeg skrev om dem, hvis det var forkert. Hvorfor de næsten altid annullerede auktionerne, når jeg havde afsløret deres fejl. Det ville dog være naturligt, at man forsvarede sig mod »falske« anklager. Men nej, det gør Lauritz.com ikke. Hvilket naturligvis skyldes, at de ikke er i stand til at modbevise afsløringerne. Og når man mener nogen er ondskabsfuld, når de afslører at andre (læs Lauritz.com) sælger falske malerier, laver forkerte katalogtekster, konstant overvurderer for at fuppe og alligevel kalder sig vurderingsekspert, så har man et problem. Er utroværdig. pjm
Se den abstrakte figur.


4. juli 2012
Kiærschou maler slet ikke på den måde, så det tror vi ikke på 

Lauritz.com: »Frederik Christian Kiærskov, maleri tilskrevet. Varenummer: 2655700
Kiærschou maler med en helt anden fin pensel. Det er for groft malet til at kunne være Kiærschou. Det er uden tvivl udelukkende sedlen bagpå med oplysning om, at det er tilskrevet Kiærschou, som forbinder Lauritz.com med Kiærschou.  Se det.

3. juli 2012
Vi tror ikke, det er malet
af Jenny Nyström

Det ligner ikke hendes måde at komponere et motiv på. Det ligner heller ikke hendes malestil, og hun er ikke kendt for at initial-signere. Gå til Lauritz.

2. juli 2012


20 gode hammerslag fra Lauritz.com's berømte vurderingseksperter
Samlede vurderinger 535.308 kr.
Samlede hammerslag 59.737 kr.
Se specifikation

1. juli 2012
Hamrende godt hammerslag
– en anelse over vurderingen ...
Kør direkte i Havnen
Bruun Rasmussen, Havnen: »1226/539: Jais Nielsen: Figur af lertøj, modelleret i form af badende kvinde. Dekoreret med polykrom glasur. Sign. Jais-17. H.26.«
Vurdering 3.000 kr. Hammerslag 48.000 kr.

30. juni 2012
Igen en misinformerende vurdering
Kan købes for under
det halve på nettet

Hammerslag hos Lauritz.com: 1.100 kr., med salær 1.415 kr. Vurdering 1.535 kr. Samme bog koster 500-600 kr. på nettet.
Se fx her:
»Numm. 146 af 250 ex. Trykt på bøttepapir. Smukt, rent og velholdt ex. Udgivet i samarbejde med Dansk Ornithologisk Forening. DKK 600 ·spørg Bøger & Kuriosa, København K (DK) · BKU99262.« Se Lauritz-salget. Som de siger hos Elgiganten: »Det er dumt at give for meget.«

29. juni 2012
Kunstsvindlerne fra Lauritz.com
Lauritz.com er ligeglad
med, hvad de sælger

Både hovedkontoret i Herlev og Lauritz-Esbjerg ved, at maleriet herover ikke er malet af Alfred Larsen 1860-1946. Det kan dokumenteres, at de er orienteret om det. Alligevel har de 28. juni 2012 forsøgt at sælge det som malet af Alfred Larsen 1860-1946. Hvad det ikke er. Lauritz.com  har herved gjort sig skyldig i grov kunstsvindel. Men deres komiske venskab med Rigspolitichefen, det store fæhoved, gør, at de åbenbart føler sig hævet over lov og orden og kritikløst fupper køberne.
Se fupsalget. 
Nu blev maleriet ikke solgt, men et forsøg på at sælge, velvidende at det ikke var den maler, er også kunstsvindel.

28. juni 2012
Det' godt nok underligt ...

At ingen ville byde bare 300 kr. for et lille godt marinemaleri af Arnesen. Er man til ældre kunst, mellemtingene, er der mange gode køb at gøre. Se det.

Han påstod, at Danmark fornærmede Frankrig, fordi Charlottenborgs cencurkomité gang på gang afviste
hans malerier

Lauritz.com: »Albert Petersen. 1875-1957. Krøyers hus i Skagen, olie på lærred, sign. Alb. Petersen. 32 x 45 cm.« Udover signaturen har maleren skrevet »Exposant au grand Salon Paris 1913-29«, en oplysning som står på de fleste af hans malerier for at gøre opmærksom på, at han havde udstillet på Salonen i Paris, et verdensberømt udstillingssted, hvor mange berømtheder, også danske, har udstillet. Men efter 1900 blev der antaget for mange dårlige kunstnere, og har man bare periferisk kendskab til Albert Petersens malerier, kan man næppe bebrejde Charlottenborgs censurkomité. I 1930erne afholdt han en større separatudstilling, hvor han rasede mod Charlottenborgs gentagne afvisninger af hans malerier, afvisninger han betragtede som en fornærmelse mod Frankrig, der antog de samme afviste malerier. Gå til Lauritz.com, hvor vi for en gangs skyld er enig i vurderingen.

Er set adskillige gange  før, at Lauritz-eksperterne ikke kender verdens mest berømte malerier

Et af dem er det herover. Det er naturligvis ikke det originale, men en kopi. Tag til Örebro.

27. juni 2012
Noget halter. Er der lavet
numre med numrene?
(28.6.2012: Bruun Rasmussen har nu annulleret salget, så det er ikke vores link, der er noget i vejen med, når det dukker op med 404 error. Spørgsmålet er, om det er nok, at Bruun Rasmussen annullerer auktionen. Måske bør huset snarest indgive politianmeldelse mod sælgeren. Miró er en af de mest forfalskede internationale kunstnere, og i Danmark blev en kunsthandler i 1995 i forbindelse med den store internationale falsknerisag omhandlende både Chagall og Miró dømt. Nogle vil sikkert huske billeder fra tv, hvor flere anholdte i USA blev vist frem med lænker om fødderne. Den danske sag, som ifølge anklageskriftet omhandlede 335 Miró-forfalskninger, kørte i Gladsaxe ret og undertegnede overværede samtlige retsmøder, hvor flere kendte kunsthandlere var indkaldt som vidner eller direkte anklaget, blandt andre en fra pressen (og Billedbladet) kendt meget stor mand. Han døde dog før retssagen startede). pjm

Bruun Rasmussen, Århus: »1227/671: Joan Miró: "Miró". Sign. Miró, 472/1000. Litografi i farver. Lysmål 69 x 55.«
Dette litografi er i litteraturen registreret som Mourlot 848 med titlen Sobreteixims i escultures. Men her er oplaget kun 150. Nu kan man naturligvis ikke have to forskellige oplag på samme blad, 150 og 1.000, så et godt spørgsmål må være: Hvad er det for et Miró, Bruun Rasmussen sælger? Findes der andre end det hos Bruun Rasmussen, eller eksisterer alle 1.000? Regner man lidt ud fra højeste vurdering på 8.000 kr. taler vi om en samlet værdi på 8 mio. kr. Samme motiv findes i en plakat i 1.000 eksemplarer, men de er alle usignerede og unummererede og har tekst foroven og forneden. Litografiet i serien på 150 er solgt adskillige gange, nogle få gange som H.C., horce commerce, der står for prøvetryk, men flest gange nummereret med 150 efter skråstregen, fx som her hos Christie's i juli 2007 med 109/150. Hvad er det, Bruun Rasmussen sælger? Tag en tur Århus. (Auktionen nu annulleret).


26. juni 2012
Er det virkelig ægte?

Ligner det et maleri af Louise Ravn- Hansen? Nej, det gør det ikke. Det ligner mere det, det er, en ægte Roald Hansen

Går den, så går den. Hvordan i alverden eBay-sælgeren har fundet ud af, at billedet herover skulle være malet af Louise Ravn-Hansen, må guderne vide. Billedet er lysår fra hendes malestil og motiv. Og signaturen ligeså.
»EXQUISITE ANTIQUE farm rural painting Female Danish Artist Louise Ravn-Hansen«, skriver sælgeren, som muligvis hedder Tommyn Mechele. Selv om billedet »kun« er tilskrevet Ravn Hansen, hvad sælgeren jo ikke er i stand til at bedømme, så er det en fejlvurdering, der er så tåbelig, at man kun kan forestille sig, at supereksperterne fra Lauritz.com kunne finde på det. Læs alt det andet sludder, fupsælgeren fyrer af. Verden er fyldt med folk, der aldrig burde have lov til at sælge noget, når de ikke ved det mest elementære. Som det her er. Kig med på eBay.
Auktionen er afsluttet. Billedet solgtes ikke.
Exquisite, skriver sælgeren. Ja, Roald Hansens malerier har altid hørt til den udsøgte del af dansk malerkunst.
(Følger du med nede i din Gambia-hytte, Roald?)

Hvis det er Hans Smidth, så er det hans absolut ringeste arbejde. Måske var han kun fem år, da han malede det ...

Man skal ikke have set mange Hans Smidth for at tro på det. Se hele salget.

25. juni 2012
Overvurdering – ingen bød en krone

2595533 - 2595541. Hvad handlede det om? Skulle der bydes på vurderingen eller hva'?

Den nøgne usandhed
(26.6. rettet til den rigtige kunstner, tyskeren Magnus Weidemann. På nettet er mange links til kunstneren, det er fx muligt at leje sig ind i det hus, han boede i og havde atelier. Hans malerier var oftest landskaber, men som fotograf har han taget mange nøgenbilleder, se her.
Det skal nævnes, at Google advarer mod indholdet, som kun er for voksne, skriver de. På Google er et foto af motivet herunder til salg.


Bruun Rasmussen, Aarhus: »1227/223: Marie Wandel: Siddende nøgenmodel. Sign. MW 1918. Olie på lærred. 70 x 70.«
Marie Wandel hed først Wandel i 1927, da hun giftede sig med maleren Sigurd Wandel. Indtil da hed hun Olesen. Så alene af den grund, kan hun ikke have malet billedet og signeret MW. Marie Wandel malede og signerede heller ikke på den måde. Billedet er malet af en helt anden, ikke en dansker og ikke en kvinde. Det er i øvrigt et glimrende maleri, godt komponeret. Malet efter malerens eget fotografi, som er til salg på nettet.
 
Signaturen herover til venstre sidder på et andet maleri. Bortset fra årstallet er måden at signere på helt identisk med den på Bruun Ramussens »Marie Wandel«-maleri til højre, men tilhører en helt anden maler, som også har malet Bruun Rasmussens.
Se den skinbarlige usandhed i Århus.

24. juni 2012
Han må være bindegal. Vil have 37.000 kr. for et fidusmaleri af Alfred Larsen, som koster nogle få hundrede kroner.
Amerikansk sporvognsmuseumsejer og storpralende kunsthandler kan heller ikke finde ud af Larsen og Larsen
Tag til eBay
»My name is Christian Chaffee. I have been selling on eBay for 10 years, and have an excellent reputation for doing good honest business. This is your assurance that I am a reasonable reliable businessman. I understand what buyers / investors want and need«.
Ak ja! Det kunne være skrevet af Bengt Sundstrøm og hans mange dygtige vurderingseksperter.
Chaffee's beskrivelse af maleriet: »This is an amazing oil painting fresh from an old estate. This looks like the maple syrup delivery man a hundred years ago. This beautiful work of art is by listed artist Alfred Larsen, who lived from 1860 to 1946. «
Som det ses snesevis af gange om året, så har mange sælgere fortsat svært ved at skelne mellem de to som hedder Alfred Larsen. De fleste er malet af fidusmaleren Alfred Larsen, som er født i 1886, og som man ikke kender dødsårstallet på. Desværre er der også kuk i verdens førende prisdatabase, Artprice.com. Her er de fleste placeret under Alfred Larsen 1860-1946 malet af den anden Alfred Larsen.
Udover at sælge kunst (og det der ligner) på eBay.com, er Chaffee også præsident for museet San Diego Historic Streetcars. Se
også hans homepage, hvor han også vinker til Kunstnyt.dk's læsere.  
Vi har gennem årene gang på gang fortalt, hvordan den seriøse Alfred Larsen ikke signerer. Det gentager vi:

Malerier med en signatur som den herover er IKKE malet af Alfred Larsen 1860-1946. Og det er uanset andet påstås.


23. juni 2012

Han afholdt for snart 100 år siden auktion over sine malerier og solgte for et beløb, som i dag svarer til over 3 mio. kr. Nu kan han købes for en slik. Læs

Hvad nummer mon Lauritz.com blev?

Vurdering 3.000 kr.
Hammerslag 22.000 kr.


En vurdering på kun 3.000 kr. er ikke meget for et ægte kunstværk af Alice Halicka, som kan koste store penge, hvilket er så let som at klø sig i hovedbunden at tjekke. Så hvorfor er vurderingen så sat lå lavt? Tror de dygtige eksperter fra Odense (det var en vits) ikke på ægtheden? Er billedet ægte, så har køberen gjort en god handel, er det ikke ægte, så er den mindre god.
Måske dukker det snart op igen. Se hele siden.

22. juni 2012
Vi tvivler meget stærkt på, at Lauritz.com nogen sinde bliver et seriøst auktionshus

Er det ikke direkte falsknerier, de smider i hovedet på os, så er det fejlbeskrivelser ad libitum. Og intet tyder på, de lærer af deres fejl. Et eksempel er Alfred Larsen, som de ikke kan finde ud af, men gang på gang prøver at bilde deres over 1 mio. kunder ind, at det er den kendte Alfred Larsen, men ikke er det. Som herover.
6. juni blev auktionen over samme maleri stoppet og sat til omsalg. Men som samme maler. Det er helt ude i hampen, som man siger, når noget er rablende idiotisk.
Se omsalget. Og tag en tur til vestkysten og se nysalget.

21. juni 2012
Får det maleri mon lov til
at gå tiden ud ... til 28. juni? 
Det fik det ikke. Kun nogle få timer. Nu er denne auktion også annulleret:


Malede Julius Paulsen fidusbilleder? Det mener vi ikke, han gjorde. Signerede han på den måde? Det mener vi ikke, han gjorde. Tør Lauritz-eksperterne sælge det for et ægte Julius Paulsen? Det turde vi ikke. Se hele siden.

Meyer Andersen er ikke 94 år gammel.
Faktisk døde han for flere år siden
Men hvor skulle Lauritz-eksperterne vide det fra?
Se selv.


20. juni 2012

Sikker forfalskning

Så blev auktionen helt annulleret. Men hvad sker med maleriet? Returnerer Lauritz.com det bare til sælgeren?
Kan denne sælger fremover få lov til at sælge på Lauritz.com? Har vedkommende flere falsknerier? Gode spørgsmål, som Bengt Sundstrøm burde fortælle os alle. Men han fortæller aldrig noget. Det er altid hans mærkelige kone, som kæfter op. Fortæl os, kære Mette Rode Sundstrøm: Hvad sker med falskneriet, og hvad sker med sælgeren? Bliver han fx politianmeldt?


Skotte Olsen har lavet meget bras, men man skulle ikke tro, billedet herover kunne snyde nogen til at tro, det var en ægte Skotte. Men det kunne man i Helsingør. Ganske vist er auktionen nu annulleret, men det nåede på, før nogen fortalte Lauritz.com., at den var helt gal.
Så det er nok ikke Lauritz.com selv, der kan se det.

Nu er teksten herover sat på siden, og det bliver spændende at se, hvornår denne forfalskning aktiveres.
Mon det sker? Gør det, er det en skandale. Se her.

De dygtige vurderingseksperter
fra verdensfirmaet Lauritz.com snorksover i timerne

Lauritz.com: »Oidentifierad konstnär, olja på duk. Interiörbild. 26 x 35. Varenr.: 2647312
Så blev også den rettet. Og naturligvis uden at oplyse det.

Er det 50, 100 eller 200 billeder, Lauritz.com gennem årene har solgt af maleren herover? Typisk motiv og let genkendelig signatur. Man tager sig til hovedet. Se med.

19. juni 2012
Igen elendig Lauritz-research

Så blev også den rettet. Og naturligvis uden at oplyse det.
Billedet er ikke malet af Sand Holm. Han monogram- signerer ikke og maler overhovedet ikke på den måde. Men signaturen burde hurtigt lede Lauritz-eksperterne til malerens navn, den er så karakteristisk, at den ikke er til at tage fejl af. Smut en tur til Århus-eksperterne.

Den tror vi ikke på. Gør du?

Så blev også den auktion annulleret. Der er rigtig gang i vurderingseksperterne. Forsøger Lauritz.com bevidst at svindle eller er deres såkaldte vurderingseksperter rene vurderingsamatører? 

Både billedet og signaturen ser mærkelige ud. Se selv.

Den tror vi heller ikke på ...

Så blev også den auktion annulleret. Det går godt!

Lauritz.com: »Alexander Klingspor 1897-1978 (tilskrevet) cd. Oliemaleri på lærred, Ørkenlandskab med beduiner, kameler og palmer. I baggrunden pyramider, sign. Klingspor 1952, 57 x 140. Varenr. 2646640« Kig med.
Klingspor malede og signerede ikke på den måde. Billedet er tidligere set på Den Blå Avis.

Kopi forestillende en Romerinde der spejler sig i en brønd
(Ja, det enhver jo se

Så blev også den auktion annulleret.


18. juni 2012
Og hvad er så det?

Vi ved ikke, hvad de to auktioner herover handler om.
Men vi ved, at det som har været til salg i alt var vurderet til 288.190 svenske kr. Vi ved også, at der ikke var nogen mindstepris. Endvidere ved vi, at ingen ville byde bare 300 svenske kr. tilsammen for noget  vurderet til 288.190 svenske kr.
Og endelig ved vi,  at det er noget, Lauritz.com tidligere har solgt til 288.190 svenske kr. Det skriver de. Tag til  Malmö. Varenr. 2618747. Varenr. 2618749.


Nyt fra familien Dinesen i Næstved
De prøvede at bilde potentielle købere ind, at der tidligere var solgt et maleri af mode- og pornomaleren Hornsleth for 144.095 kr., men det var der ikke. Og det er der stadig ikke ...

Lauritz.com's efterhånden verdensberømte fuptekst: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare. «
deLuxe-vurderingen på billedet herover: 144.095 kr.
Hammerslag 62.000 kr. Ingen malerier af Hornsleth har nogen sinde været solgt til 144.095 kr. Højeste officielle hammerslag har været 33.000 kr. Se salget af aktuelle.


17. juni 2012
Dygtige Herlev-eksperter
Sælgeren fik 50 kr. for maleri
af Charlottenborgudstiller

Vurdering 1.895 kr. Hammerslag 300 kr.
Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. 1900-tallet. Landskab, olie på lærred, dat. 1918, 60x70 cm«.
Maleren udstillede på Charlottenborg i årevis, er omtalt i Weilbach og elev af en berømt skagensmaler. Hvor skulle de dygtige vurderingseksperter dog kende den maler fra? Tit, tit.

16. juni 2012
Igen brillerer Odenses deLuxe-ekspert, dygtige Leif Tingkær, ved ikke at kende kendt malers navn. Hvad ved den mand?

Herover før.
Så blev det også rettet, efter at Leif Tingkær fik hjælp udefra. Nok fra Fuglsang-Madsen i Vejle, som ved mere end alle øvrige Lauritz.com afdelinger tilsammen.
Herunder efter.

Vi hjælper Lauritz.com's meget roste (af Lauritz.com) vurderingsekspert i Odense, deLuxe-eksperten Leif Tingkær ved at fortælle ham, at maleren herover har udstillet et utal af gange, bl.a. på K.E., Charlottenborgs Forårs- og og Efterårsudstilling, lige som flere af hans arbejder hænger på museer. Naturligvis er han omtalt i Weilbach. Og så var han en slags kollega til Mette Blærerøv Rode Sundstrøm. Men kun en slags. Måske kan det nævnes, at han var elev af Giersing, hvilket godt kan fornemmes i maleriet. Tag på besøg hos den dygtige Leif Tingkær og hans deLuxe-team.

15. juni 2012
Muligvis kun rygter ...
Vi fik en mail om, at det underholdende par, kendt for at vise sig selv frem, Mette Rode og Bengt Sundstrøm, var indlagt på Rigshospitalets akutafdeling for mindrebemidlede med blærerøvsbetændelse. Er det korrekt, ønsker vi her på redaktionen god bedring.

Her ses, iflg. en påstand i en vedhæftet mail, parret inden indlæggelsen. Det skulle være Mette Rode til højre. Hvis nogen mener, det ligner Vagn Simonsen, må vi på det kraftigste tilbagevise. Vi kan godt kende forskel på folk og fæ.

Mener Lauritz.com virkelig, at Kirsten Jensenius er ukendt?
(Så fandt eksperterne i Odense ud af, at Kirsten Jensenius ikke var helt ukendt. Flot!)

Så kender Odenses deLuxe-ekspert, Leif Tingkær, nok heller ikke Rembrandt, Picasso eller Roald Hansen.
Har man en halv side i Weilbach, er man som regel ikke helt ukendt. Og hvad med de to andre, som sælges sammen med Jensenius? Er de nu også helt ukendte? Kig med

14. juni 2012
Kylling og softice og pølser ...
Softicemaskine: Vurdering 45.095 kr. Men ingen af Lauritz.com's over 1 mio. (eller er det kun 890.000?) kunder mente, den var bare 300 kr. værd. Se selv.
Og auktionen over en pølsevogn sluttede 13.06.2012 kl. 19:30, men er bare kørt videre. Det er vist ikke helt efter reglerne. Se selv.

Helt ukendt er han da vist ikke 

Han har udstillet her og der og er fyldigt omtalt på Wikipedea. Der er skrevet flere bøger om ham. Vi hjælper lidt: Han døde i 2005. Som en lille (meget lille) ekstra hjælp kan nævnes, at han er repræsenteret på Kunstnyt.dk's redaktion. Det er ikke alle og enhver.
Sælges sammen med flere andre. Se dem alle

13. juni 2012
Og hvad er det så for noget?

Det ligner en collage, sammensat af forskellige billeder og tekster. Hele den »originale« kalender, som er trykt i flere tusinde eksemplarer, ligger og flyder på nettet til et par hundrede kr. Men januar-siden, som Lauritz.com her sælger, ligner ikke den originale. Teksten om Aage Rosendal Nielsen antyder imidlertid, at den kommer fra denne person. Men den kalender han fik af Yoko Ono og John Lennon var originalt signeret af de to, og er øverst helt identisk med øverste del herover, men her kopieret. Den originale, unikke og håndsignerede kalender solgtes 30. oktober 2007 hos Bruun Rasmussen i Vejle for 60.000 kr. i hammerslag mod vurderingens 100.000. Det, Lauritz.com her sælger, ligner en smart fidus trykt i 200 eksemplarer. Lauritz.com bør oplyse, hvad det er de sælger, og hvem der har lavet den. Se mere.

12. juni 2012
Ja, men Lars dog!
(Rettet til det rigtige få timer efter dette indlæg)Motiv og malemåde er 100 procent karakteristisk for den pågældende maler, og signaturen burde være let at tyde. Se det hele.

Heller ikke for god vurdering

Så blev det igen rettet. Og flot nok til det rigtige. De bliver dygtigere og dygtigere, Lauritz-com's eksperter.
Også rettet i vurdering, står der. Men den har hele tiden været 800 kr.


I Roskilde fik de også rettet i løbet af få timer, herover. Nu hedder maleren Otto Nielsen, men det hedder maleren ikke. Prøv igen! Og hvornår levede Otto Nielsen? I Roskilde var det 1898-1978, i Odense 1877-1959.

Også her er der tale om et karakteristisk motiv, malemåde og signatur af den pågældende kendte maler.
Tag en tur til Roskilde.

Kunstsvindel afblæst hos Lauritz.com Århus. Scroll ned til 9. juni.
Læs også
på Ekstra Bladet: Lauritz.com misbruger den danske e-mærke ordning.
11. juni 2012
Ingen bød på første auktion. Seks ens lagt på med det samme til samme vurdering

10. juni 2012 11:40 sluttede auktionen herover.
10. juni 2012 11:40 var samme seks motiver sat til salg igen til samme vurdering, 1.895 kr.
Se første auktion (billederne fjernet). Se igangværende.


10 auktioner til en samlet vurdering på 119.630 kr. kunne tilsammen ikke indbringe 300 kr. i hammerslag
Varenumrene:
2631095, 2631097, 2609290, 2609438, 2609466, 2609480, 2610043, 2624274, 2631951, 2631964
Trods ingen minimumspris blev der ikke budt mindste tilladte bud på 300 kr. på nogen af de 10 auktioner.

10. juni 2012
Lauritz.com lyver ikke altid
– maleren er skam skandinavisk

Så blev også den rettet. Endda til det korrekte. Flot!

Lauritz.com: »Skandinavisk kunstner, 20. årh. Ubekendt kunstner: Landskabskomposition. Sign. KGG. Olie på lærred. 47 x 59,5 cm. Varenummer: 2637387
Korrekt, maleren er skandinavisk. Det er man, når man er dansker. Men helt ukendt er man ikke, når man har gået på Kunstakademiet, er omtalt i Weilbach, har udstillet gennem mange år på Charlottenborg og ude i verden samt repræsenteret på museer herhjemme og i udlandet. Vi hjælper lidt: Han kendte en verdensberømt forfatter, som han har boet hos. Så skulle hans navn være lige at gå til. Vi kan måske også fortælle, at hans far hed Hans. Se mere.


9. juni 2012
Kunstsvindel hos Lauritz.com i Århus

11. juni 2012: Først efter flere dage ændrede de dygtige Århus-vurderingseksperter navnet, men uden at oplyse det. Om det var et bevidst forsøg på svindel eller »bare« uvidenhed, får ingen at vide. På Kunstnyt.dk får vi nok heller ingen flasker Amarone denne gang. Men det ville også skattemæssigt blive for dyrt med flere hundrede flasker om året.

Maleriet er et 100-kroners fidusmaleri med en signatur forfalsket, så den ligner Lindbergs ægte. Så her er tale om ægte kunstsvindel. Det er så elendigt malet, at kan man ikke straks se, det er fidus og ikke malet af Niels Lindberg, bør man bede om at blive fyret.
Tag til Århus-svindleriet. 
Vil du se, hvordan Niels Lindberg maler, så klik ind her


8. juni 2012
Lauritz.com har brugt fupteksten 1000-vis af gange. Også vedr. maleriet herunder:
»På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer
varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.
«


Det forfærdelige »kunstværk« har de altid meget dygtige vurderingseksperter i Næstved vurderet til 144.095 kr. Da familien Dinesen fastholder, at de har kendskab til et tidligere salg af Hornsleth til den pris, vil vi herved på potentielle køberes og rigspolitichefens vegne bede Steffen Dinesen bevise sin påstand. I skrivende stund, klokken 01:00 er kundenr. 269950 højestbydende. Pudsigt nok var det samme nr., som startede buddene med 300 kr. 269950 er kendt for at byde på hvad som helst, også på auktioner med falske malerier, auktioner som annulleres. En af dem er denne Blache-forfalskning, vurderet til over 60.000 kr.
Søg på Google, skriv kundenummer 269950, så kan man se de stribevis af auktioner, dette nr. har budt på.
Det aktuelle kan ses her.

7. juni 2012
Glansbillede udført i olie

For dette skrækkelige fidusmaleri forventer familien Dinesen i Næstved af få 6.095 kr. i kassen. Hvis nogen finder på at betale så meget for en totalt ukendt maler, så god fornøjelse. Vi regner dog med, at kvalitetssansen er bedre blandt Lauritz.com's over 1 mio. kunder. Kig.

6. juni 2012
Falsk proveniens
Er det virkelig fra P.S. Krøyers barndomshjem? Og er det i det hele taget en ægte Krøyer?

Blomqvist, Oslo: »Fra Krøyers barndomshjem, 1872. Olje på lerret, 26x37. Signert og datert nede til høyre:
S Krøyer 1872
. LITTERATUR H. Chr. Christensens fortegnelse over P. S. Krøyers malerier nr. 21«

Maleriet har været under hammeren adskillige gange.
09.09.2001 hos Bruun Rasmussen, Kbh., vurderet til 75.000 kr., men uden at blive solgt.
15.11.2001 hos Bruun Rasmussen, Vejle, vurderet til 50.000 kr., hammerslag 76.000 kr.
26.02.2010 hos Living Auction, Vejle, vurderet til 150.000 kr., men uden at blive solgt.
22.04.2010 hos Living Auction, Vejle, vurderet til 75.000-100.000 kr., men uden at blive solgt.
Og nu senest hos Blomqvist i Oslo, vurderet til mellem 100.000 og 120.000 NKR. Her slutter auktionen 15. juni 2012.
Men hvad er det for et maleri? Blomqvist har »arvet« proveniensen fra de auktionshuse, som tidligere har haft det under hammeren, og som lyder: H. Chr. Christensens fortegnelse over P. S. Krøyers malerier nr. 21. Men maleriet er ikke HCC nr. 21. Nr. 21 er et lille interiør med Krøyers plejefar siddende i en lænestol og læse. Dette lille maleri, 13x12,8 cm, er i Peter Michael Hornungs store Krøyer-bog og i den endnu større katalogbog for den igangværende udstilling på Skagens Museum, som kom fra Hirschsprungske Samling, dateret 1866. Hvem der tager fejl vedr. årstallet, ved vi ikke. Krøyers plejefar døde i 1870.
Maleriet hos Blomqvist, og tidligere auktioner, findes overhovedet ikke i HCCs fortegnelse. Det er signeret S. Krøyer 1872, men er det Krøyer?. Og er det fra Krøyers barndomshjem? Der hænger ret mange malerier på væggene, og de er ikke af Krøyer, men på plejefaderens to dødsboauktioner i 1871 var der så godt som ingen malerier med, derimod i alt 12.000 bøger. Blandt køberne var Grundtvig. Men enken kan muligvis have beholdt malerierne, hun døde først i 1891, og hendes dødsboauktion kender vi ikke.
Krøyer eller ikke Krøyer. Det kan i hvert fald slås fast, at proveniensen til HCC nr. 21 er forkert. Smut til Oslo.


Hvem har nogen sinde hørt
om maleren Baalvang?

Baalvang hedder ikke mere Baalvang

Ingen maler hedder Baalvang. Og slet ikke maleren herover. Ikke et af de store navne, men dog set adskillige gange på Lauritz.com. Og en meget karakteristisk signatur. Hvor der ikke står Baalvang.
Se »Baalvang«.

5. juni 2012
Nu kommer vi ud i stormvejr
– men vi tror ikke på billedet

For at vurdere hvem der er ophavsmand til et kunstværk, er det nødvendigt at sammenligne. Alle mennesker har et genkendeligt særpræg i deres håndskrift, og kunstmalere har det i deres måde at male og komponere. I det aktuelle tilfælde har vi sammenlignet med hen ved 2.000 billeder af de Le Corbusier-arbejder, der er tilgængelige i arkiver. Og ikke ét eneste minder i malestil og motiv bare tilnærmelsesvis om akvarellen herover.
Når det i overskriften antydes, at vi kommer ud i stormvejr, så skyldes det, at akvarellen tidligere har været under hammeren i to anerkendte auktionshuse. 1. gang i Stockholm 2. november 2004 hos Bukowskis, hvor det fik hammerslag på 22.000 SEK. 2. gang i København hos Bruun Rasmussen 22. september 2009 til en vurdering på 60.000 kr., men uden at blive solgt. 3. gang 5. oktober 2010, samme sted, nu til vurderingen 50.000 kr., men igen uden at blive solgt.
Vi tillader os at tvivle på ægtheden, og mangler en klar proveniens, tidligere ejerskab. Det burde der være, når det drejer som om verdensnavne.
Og så må vi igen gøre opmærksom på teksten: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.«
Der findes kun en aktionspris 22.000 SEK, et pænt stykke fra vurderingen på 60.000 kr., så de har ingen erfaring som påstået. Se det.

4. juni 2012

Fire gange højere end Lauritz i Herlev
Ligner grov overvurdering
hos Lauritz.com i Düsseldorf
på en af PHs Tivolilamper

Lauritz.com: »Poul Henningsen, hængelampe, model Tivoli, fremstillet hos Louis Poulsen. Formgivet i 1949 fremstillet for Tivoli i København, kun udført ca. 120 stk.« 
Vurdering 25.146 kr. Mindstepris 13.421 kr.
Ikke solgt. Ingen bud. Se »salget«
I Herlev var en Tivoli-lampe også under hammeren. Den var kun vurderet til 6.095 kr. og fik hammerslag på 6.600 kr. Se den. Hvorfor nu den kolossale vurderingsforskel? Er der flere forskellige Tivolilamper? Burde potentielle købere ikke  have krav på at kende kendsgerningerne om de to tilbud, i Herlev og Düsseldorf? Er det helt samme type lampe, så er der noget galt. Så forsøger eksperterne i Düsseldorf at fuppe deres kunder. Hammerslaget i er nemlig i tråd med normalpriserne på Tivoli-lampen. I Düsseldorf var lampen en deLuxe-vare, det var den ikke i Herlev.


Samlede vurderinger på 120.445 kr. uden mindstepris kunne ikke opnå hammerslag tilsammen på blot 300 kr.
11 tilbud på varenumrene 2576004, 2604846, 2604858, 2576115, 2623723, 2607933, 2627615, 2627523, 2627197, 2628259, 2616959 udløste ikke ét eneste bud på bare 300 kr., som er mindste beløb, der kan bydes. Se et af numrene.

3. juni 2012
Vi tror ikke, det er malet
af Auguste Maillet

Det ligner ikke hans malestil, og slet ikke hans signatur. Han signerer ikke Maillet. Smut til Düsseldorf.

Det forstår vi godt ...
Ingen ville byde 300 kr. for en skrækkelig kvindeskulptur i poleret marmor vurderet til 21.695 kr.
Vi har valgt ikke at vise den, men insisterer du, så tag en tur til deLuxe-eksperterne i Odense

Den som skriver d for t
ska' ha' med den store ske ...
Maleren her hedder ikke Vilhelm Pedersen. 

2. juni 2012
Et af hundredvis falske Allan Karms til salg i Den Blå Avis

Billedet herover er ikke malet af Allan Karms. Det er et af de utallige forfalskninger, der findes på markedet, og som der kan læses om her. Også dengang var der kappeklædte fæhoveder, som ikke anede, hvad det hele drejede sig om. Se falskneriet på Den Blå Avis.
Kig også forbi Karms' homepage.

1. juni 2012
Så er det sommer ...

Men det påvirker ikke vurderingseksperterne i det hæderkronede Lauritz.com. De kører bare derudad på vanlig vis. Herunder er det en af Lauritz-specialiteterne,
Alfred Larsen. Og som snesevis af tidligere gange, er det ikke den »rigtige« Alfred Larsen, men ham kendt som Fidus-Larsen. Se det ... hvis du gider.
Kom tættere på sommerenArkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. juni 2012 til 31. august 2012

1. februar 2012 til 31. maj 2012
Klik her

1. december 2011 til 30. januar 2012
Klik her


1. september 2011 til 30. november 2011
Klik her

15. juni 2011 til 31. august 2011
Klik her

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2012