Er Kåre Quist selv en platugle?
(Det håber vi ikke)

Indgangen til Danmarks Radio på Amager. Her kommer og går berømtheder til interviews. Her kommer og går de journalister, som laver gode og dårlige udsendelser, som laver fiktion, de bilder seerne ind er fra den virkelige verden. Her forhindrer de, at befolkningen får kendskab til grove justitsmord ved at holde sandheden ude. Her produceres det fremragende forbrugermagasin »Kontant«, som fx det den 14. februar 2012. Det handlede om overvurderinger hos Lauritz.com. Men udsendelsen blev en fuser, fordi tilrettelæggerne ikke havde researchet grundigt nok, ikke vidste, hvad problemet med Lauritz.com var.
Eller hvad?
Var udsendelsen i realiteten et bevidst forsøg på at skjule det egentlige problem med Lauritz.com's utroværdige forretningsmetoder? Sådan kan det godt virke for folk med indsigt i auktionsbranchen. Var det det, så er Kåre Quist en
lige så stor platugle, som dem han i årevis har spiddet. Vi håber, det kun var uvidenhed.
Udsendelsen var i kvalitet lysår fra de udsendelser, man er vant til med Kåre Quist.


Kåre Quist hyggesnakker med Mette Rode Sundstrøm i Kontant 14. februar 2012.
Foto: Danmarks Radio

Hvad blev der af opfølgningen af
Kåre Quists snak i »Kontant« med Lauritz.com's direktørfrue, Mette Rode Sundstrøm, 14. februar 2012?

Kåre Quist har i adskillige år kørt DRs populære forbrugermagasin »Kontant« og afsløret en hel del platugler og fupmagere. Og det skal han have stor ros for. Men i hvert fald en enkelt udsendelse var til bundkarakter, totalt fejldisponeret, nemlig den om Lauritz.com. Det ved man dog kun, hvis man kender branchen. Nogle påstår, det var pga Lauritz.com's nære reklameforhold til DR, at Kåre strøg den charmerende direktørfrue med hårene.

Udsendelsen kom til at handle om, at tingene kun blev solgt til 70% af vurderingerne, hvilket overhovedet ikke har noget at gøre med det, der er et problem hos Lauritz.com, som gør firmaet utroværdigt.

Nu er Kåre Quist stoppet på »Kontant«, hvilket forhindrer han i at opfylde sit løfte til seerne om at holde øje med Lauritz.com og vende tilbage. »Onde tunger« fortæller, at han er holdt op udelukkende for ikke at skulle stå ansigt til ansigt med Mette Rode Sundstrøm, som er verdensmester i udenomssnak. Men det er muligvis kun rygter. Kunstnyt.dk har intet bevis for, at det er korrekt. 8. januar 2013 takkede Kåre Quist af med en kavalkade af de værste historier gennem »Kontant«s 10-årige levetid.
Men den med Lauritz.com var ikke iblandt.

Jeg har tilbudt Mads Clausen, som er med til at styre »Kontant«, at give ham de spørgsmål, hun skal stilles. Det burde nu ikke være nødvendigt, det er bare at følge med dagligt på Kunstnyt.dk.
Da jeg spurgte Mads for en uge siden siden, om Kåre ikke havde glemt sit løfte, kom denne besked:
»Hej Preben. Tak for påmindelsen. Vi har bestemt ikke glemt dem, men har jo mange bolde i luften. Venlig hilsen. Mads Clausen. Journalist, Kontant, DR1«

Nu har en ny mand stillet sig ved roret på »Kontant«. Kommer der en opfølgning af skandaleudsendelsen, kan han så stille de rigtige spørgsmål til direktørfruen?

Her på redaktionen tror vi ikke, der kommer nogen ny »Kontant« om Lauritz.com. Gør der, så tror vi, den bliver lige så tandløs og forbrugerubrugelig som den første.

Gense Kontant om Lauritz.com for snart et år siden.

NB: Undertegnede har flere gange tilbudt Mette Rode Sundstrøm en video-snak på en af Lauritz.com's egne producerede videoer, men det tør hun ikke.
Og det kan jeg godt forstå.

Preben Juul Madsen, Kunstnyt.dk
15. januar 2013