Kunstnyt arkiv (denne spalte)
1. marts 2013 til 30. juni 2013

30. juni 2013
12.000 kr. for et stykke
dansk wienerbrød

Hall P. Groat II er en amerikansk maler, som elsker dansk wienerbrød så meget, at han maler dem. På eBay har hans spandauer været til salg i årevis, 10 år måske. Er det noget, så kig med her.

29. juni 2013
Casper og Henrik

»Du ... Henrik Münster-Swendsen. Det er vist ikke af nogen kendt maler«.
»Næh ... Casper Behrendtzen ... det er ikke en, jeg kender«
(Indrømmet! Den er også svær)

28. juni 2013
Det er det mest atypiske maleri af Oscar Herschend, vi har set
– hvis det er af ham ...

Hverken motiv, malemåde eller signatur ligner noget, man kender af Oscar Herschend. Vi tror ikke på det.
Smut en tur til Hørsholm – eller deromkring

Lauritz.com: Vi skylder Dem 2 kroner

Hammerslag 300 svkr. Da det forleden solgtes, var omregningen sat til 252 kr. På Lauritz.com følger man dagskursen, hvilket gør det morsomt at se gamle priser. I skrivende stund er det så 255 kr. Da gebyret er 250 kr., er der lige nu 5 kroner til sælgeren, forleden var det 2 kr. Men to eller fem gør nok ikke den store forskel for sælgeren. Se supersalget.

27. juni 2013
Walthers Optur fik en Optur

Der skulle gå næsten tre dage, før Lauritz-eksperterne vågnede og fik rettet til Walthers rigtige Optur. Se det

Walthers Optur og Lauritz-eksperternes Nedtur

Jacob Gadds herlige motiver er altid en fornøjelse at beskue. Men vi synes ikke rigtigt, at motiverne herover minder ret meget om Gadds billeder. I går skamroste DR1 i udsendelsen Guld på godset Lauritz' eksperter. Var det mon ironi fra DRs side?
Gadd vide, hvilke eksperter Lauritz.com har benyttet vedr. ovenviste! Kig med.


To »ubekendte« i Roskilde

Andet sted på Lauritz.com udbydes et maleri af samme maler, rigtigt katalogiseret. Og Lauritz.com har vel gennem årene solgt snesevis af denne malers billeder. Men han hedder ikke Arup Jessen. Kig med.

26. juni 2013
Lauritz.com valgte at annullere auktionen. Men hvorfor? Vil de selv undersøge, om maleriet kan være ægte, inden det kommer på igen?

Har ingen lagt mærke til det?
Eller tror de bare ikke på det?

Enten er maleriet herover ægte eller også er det falsk.

Signaturen er ikke ulæselig, der står klart og tydeligt J. Le Mayeur og er fuldstændigt, som han signerer. Han er ikke helt ukendt, belgisk maler, som de sidste 26 år af sit liv boede og malede på Bali. Rekordprisen for et af hans malerier er godt $1,9 mio., over 10 mio. kr., solgt af Christie's i Hongkong i 2007.
Spørgsmålet er så, om maleriet er ægte, om kvaliteten er som den kendes fra erklærede ægte, eller så ringe, at der er tale om en kopi. Men ingen har i skrivende stund budt, selv om vurderingen kun er 673 kr. Tag til Lauritz i Malmö. Læs om Adrien-Jean Le Mayeur de Mepres (1880-1958) på Wikipedia.
Så kom der gang i buddene. Ovennævnte er lagt på omkring midnat, og staks onsdag morgen ved 8-tiden kom det første bud.

25. juni 2013
Er signaturen nu ulæselig?
– det mener vi ikke

Vi mener heller ikke, at maleren er ubekendt. Se det.

Med lidt god vilje og gode briller skulle det være muligt at læse signaturen, i hvert fald efternavnet.

Hvem maler motiver
med muslingesamlere
og signerer L.T.?

Kunne det fx ikke være en skitse af ham ... hvad er det nu han hedder? Tør nogen sætte navn på maleren?
Smut straks til Lauritz i Hørsholm – eller rettere i nabokommunen.


24. juni 2013
Kære Bruun Rasmussen
Kig lige en gang til på billedet

Bruun Rasmussen Havnen: »1326/55: A. Andersen- Lundby: Landskab ved et hus i måneskin. Sign. A. Andersen-Lundbye. Olie på lærred. 25 x 33«.
Det ligner mere et fidusmaleri end et af Andersen- Lundby. I starten signerede Andersen-Lundby A.A., senere A. Andersen og enkelte A. Andersen L.
I godt midten af 1870erne, da han bosatte sig i München, blev det til A. Andersen-Lundby. Selv før München malede Andersen-Lundby ikke som herover, det mangler totalt hans kvalitet. Det er heller ikke et motiv, som Andersen-Lundby kunne finde på at male, det er for dillettantisk i udførelsen. Det er ganske enkelt ikke malet af Andersen-Lundby.
Tag en tur i Havnen.

23. juni 2013
Vil du betale 2,2 mio. kr. for pastellen herunder. Sælgeren påstår, den er malet af Mary Cassatt og har været forsvundet i 100 år.

Ebay-sælger: »Mary Cassatt 1844-1926 pastel on paper lost for over 100 years Baby Anne«

Har berømte Mary Cassatt malet så elendigt? Det tror vi ikke. Vi kan heller ikke genkende signaturen som hendes. Sælgeren har åbenbart haft svært ved at få det godkendt som Cassatt. Han slutter af med: »And there are no experts to turn to on Mary Cassatt«.
Her på Kunstnyt.dk mener vi ikke, det er nødvendigt at lede efter en ekspert på maleren. Det er tidsspilde.
Smut en tur til Ebay og Florida.

22. juni 2013
Breaking news fra Lauritz.com Odense
Er Leif Tingkær doven, ligeglad eller kan han bare ikke finde ud af det mest simple?

Maleren hedder ikke Hoffmann Bang, men Hofman-Bang. Det bør enhver professionelt arbejdende i et auktionsfirma vide. Og det tager under 10 sekunder at finde hendes dødsår. Råber man konstant ud til hele verden, at man er super-Lauritz.com-deLuxe-vurderingsekspert, men ikke er i stand til at katalogisere det, som enhver 12-årig kan finde ud af, så er det meget svært at få nogen som helst tillid til Lauritz.com og i særdeleshed Leif Tingkær. Se det

Har Bruun Rasmussen
lånt Lauritz.com's vurderingseksperter?
Tag i Havnen
Bruun Rasmussen, Havnen: »1325/1617: Yuan Ying, hofmaler under Qianlong 1736-1795 samt andre malere, efter: To kinesiske bøger med landskabs scenerier. 8 + 10 billeder. I træbind«.
Vurdering
10.000 kr. Hammerslag 600.000 kr.

Der er også denne:
Vurdering 4.000 kr. Hammerslag 115.000 kr. 
Kig her


Mit Keide! Was ist das?

Lauritz.com: »Die Beschriftungen mit Keide auf der Rückseite stammen von einer Auktion bei Sotheby's aus dem Jahr 1994. Rahmungsbedingte Bereibungen entlang der Darstellungsränder«.
Mit Keide skal sikkert være mit Kreide, altså kridt. Men vi har ikke kunnet finde nogen auktion fra Sotheby's med lot 109 25-5-94. Maleriet er imidlertid godt nok. Det solgtes sidst i Kunsthallen 6. september 1993 for 20.000 kr. i hammerslag. Tag til Hamburg.

21. juni 2013
Hurtigt rettet til det rigtige ...

Det tog ikke meget mere end en times tid. 
Men selv tak, Leif Tingkær!

Lauritz.com's berømte
deLuxe-vurderingsekspert
Leif Tingkær igen afsløret som komplet uduelig


Hvordan kan man sælge billedet herover som værende gjort af Erling Dyremose og samtidig vidt og bredt prale med at være deLuxe-vurderingsekspert? Erling Dyremose er fidusmaler, og har intet med billedet herover at gøre. Kan man ikke straks se det, og samtidig straks se, hvem kunstneren er, så bør man måske sige sin stilling op og bede kommunen om kontanthjælp.
Erling Dyremose er i øvrigt bror til Henning Fyremose. Deres forældre, og Erling, var det man betragter som landsforræddere, idet de alle tre var medlemmer af samme forening, som også Poul Nyrup Rasmussens forældre var. Men som nævnt er billedet herover ikke gjort af Erling Dyremose. Kig nærmere på det.

Som malet i går ...

Som billedet »fremstår« ligner det noget, malet i går. Der er næppe ret meget tilbage af den oprindelige malers værk udover måske motivet. Det er så gennemrestaureret, at det er umuligt at se, om billedet har set sådan ud, før restaureringen. Det ligner et glaseret glansbillede. Se det.

20. juni 2013
Nå, og hvem har så malet det?

Selv om den portrætterede ser lidt smågnaven ud, så er det ikke noget dårligt maleri. Men hvem mon maler sådan, signerer sådan, og har været i Paris i 1882? Den burde være forholdsvis nem, men åbenbart ikke for Herlev-eksperterne. Kan andre finde ud af det?
Vi modtog en mail: »Vedr. Portræt sign. EM Paris 82  skulle det vel ikke være .... , hvis det er, så har det taget mig under 10 min at finde det, med Monogram bogen og Weilbach og hvis man har Artnet  så er man slet ikke i tvivl. JHH«


19. juni 2013
Beder man om teksten på tysk, får man at vide, at auktionen er annulleret. Men det er den vist ikke. Hvad sker der?


Se auktionen.

Det er korrekt, det er signeret. Men bare ikke af Sven-Erik Johansson. Det er heller ikke ham, som har malet det ...

Bukowskis: »433095. SVEN-ERIK JOHANSSON, olja på pannå, signerad«.
Det er en helt anden maler. Sven-Erik Johansson maler ikke på den måde og signerer anderledes.
Klik videre til Bukowskis.

18. juni 2013
Man tror ikke sine egne øjne

Læs lige teksten herover! Det er første gang nogen fra Lauritz.com har takket for hjælpen. Bare det ikke bliver en vane og resulterer i, at det vælter ind med Amarone, så voldsomt, at det bliver nødvendigt at opgive det på selvangivelsen.
Men har de overhovedet fået lov af Bengt Sundstrøm og hans charmerende medejerhustru til at skrive den slags? Scroll ned til 15.6. og 13.6. Eller gå direkte på. 

Har Jan Klein misbrugt Michelle Guitar?

Man husker det store kunstnergeni (se under ironi) von Hornsleth, da han måtte punge ud med erstatning for at have misbrugt en fotografs foto til at afbilde Politikens sandhedssøgende Camilla Stockmann som pornostjerne. Har Jan Klein fået lov til at bruge fotoet af svulmende Michelle? Vi ved det ikke, og kan måske nøjes med at spørge: Hvem vil dog have sådan et maleri hængende? Bliver det gemt bort, når svigermor kommer på besøg? Kom tættere på barmen

Maleren hedder ikke Knud Lauersen
Se selv

Maleren hedder ikke Axel Søborg
Se selv

17. juni 2013
Har Lauritz.com mange af slagsen »Dovne Robert« på lønningslisten?

De dygtige Lauritz-eksperter har fundet ud af, at maleren hedder Gudrun, selv om det kun er signeret med et G. Hvis de nu havde brugt 10-15 sekunder mere, ville de ved simpel Google-søgning have fundet fødsels- og dødsår. Da de ikke kender dem, hvordan kan de så vide, om der skal opkræves cd? Klik her.

16. juni 2013
Hele tiden dukker »ukendte« Krøyer-malerier op

Italienske landarbejdere vender hjem er et af Krøyers mange kendte malerier, og flere studier af det kendes. I 1923 udsendte kunstsamleren, kontorchef H.Chr. Christensen sin Krøyer-fortegnelse, hvor billedet herover ikke er medtaget. HCCs fortegnelse har i de fleste tilfælde størrelser med, men ingen oplysning om, hvorvidt billederne er signeret eller ikke. Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er malet af Krøyer.  HCCs fortegnelse er hovedsageligt bygget op ud fra registrerede Krøyer-udstillinger, fra tilgængelige udstillings- og auktionskataloger, hvorfor billeder Krøyer solgte udenom ikke nødvendigvis er medtaget. 
Maleriet herover kan være svært at bedømme kun ud fra gengivelsen på nettet. Det har Krøyer-træk, men også detaljer, som peger væk fra Krøyer. Vi har spurgt Skagens Museum om de kender det, det gør de ikke, men tør imidlertid ikke afskrive det som ægte.
Det havde dog været rart med lidt proveniens på billedet, hvor sælgeren har det fra. Se auktionen.

15. juni 2013
Ingen af de tre fade
er fra Kellinghusen

Det er ikke første gang, Lauritz.com forsøger at sælge noget fra berømte Kellinghuset uden at det er det.
Tag til Esbjerg.

Afviste ren foræring
Selv om Lauritz i Herning fik at vide, hvem maleren var, valgte de at annullere auktionen

Scroll ned til 13. juni, Knud Laursen, eller gå direkte.

14. juni 2013
Det er svært at spå
– især om fremtiden


13. juni, lidt over kl. 20, solgte Bruun Rasmussen i Havnen to kinesiske porcelænsplaketter, den ene afbildet ovenfor. Hammerslaget på 65.000 kr. kom lidt over vurderingen på 10.000-12.000 kr.
Udover, at de kommer fra Kina, hvor havde de så været før auktionen? Det kan du se på Antikduellen 31. maj 2013, hvor Niels Jørgen Andreasen køber de to herover samt to andre tilsvarende for i alt 3.800 kr. af en antikvitetshandler. De solgtes så i Auktionshuset i Hørsholm, ikke at forveksle med Lauritz.com i Hørsholm (som ikke ligger i Hørsholm). Forinden havde Auktionshuset vurderet alle fire til 5.000 kr., men de nåede op i 22.000 kr., solgt over telefonen.
Storm P havde ret: Det er svært at spå – især om fremtiden. Første pris var 950 kr. stykket, foreløbig sidste pris er 32.500 kr. ( 65.000 for begge) plus salær. Efter sigende koster den type langt, langt mere i udlandet. Så måske dukker de snart op hos Sotheby's eller Christie's. Og ejeren har to endnu. 
Se salget i Havnen.

Lauritz holder sig heller ikke tilbage med gode hammerslag

Vurdering 60.095 kr. inkl. salær og gebyr.
Hammerslag 5.600 kr.  
Der medfølger MGL certifikat. Og hvad skulle det så bruges til? Se gudinden.

13. juni 2013
Spørger Lauritz-vurderingseksperterne deres egen tarotkortafdeling, hvem kunstnerne er, før katalogisering? 

Spørger Lauritz-eksperterne deres afdeling for  astrologi og tarotkort eller er det rent gætteri, når de fastsætter navnet på en kunstner? Billedet herover er ikke malet af Knud Laursen, og det er heller ikke signeret Knud Laursen. Vi hjælper lidt. I årbogen »Kunst under hammeren 92« side 38-41 er en artikel, »Tre kolorister«, hvor den pågældende maler er omtalt med foto side 39. Flyv fluks til Lauritz i Herning.

Ligner det noget fra Paris?
Ikke helt. Vi synes mere det ligner domkirken i Uppsala ...

Auktionshuset, Linköping: »77718. ELLIS WALLIN. Motiv från Paris. Olja på duk. Signerad och daterad -30«. Tag til Linköping.

12. juni 2013
Lauritz.com: Ubekendt
Vurdering 800 kr. 
Bonhams, London: Henry Scott Tuke
Vurdering 131.000 - 175.000 kr.

Tag til Bonhams. Og scroll ned til 11. april og se, hvad vi skrev om salget hos Lauritz.com.

11. juni 2013
Hvorfor tror Leif Tingkær, at
det er dansk guldalder?

Der er intet i maleriet herover, som har noget som helst at gøre med dansk guldalder, hverken motiv eller malemåde. Det er helt tydeligt malet af en udenlandsk kunstner. Kan det tænkes, at den meget dygtige deLuxe-vurderingsekspert fra verdensfirmaet Lauritz.com ikke aner, hvad dansk guldalder er for en størrelse? Noget tyder på det. Klik på til Odense.

9. juni 2013
»Ring«-maleriet til salg hos Bonhams nu trukket tilbage efter henvendelse fra Kunstnyt.dk. Scroll ned til 4. juni

Lauritz.com solgte Chmielinski- forfalskning for 15.000 SVkr.

Maleriet herover er ikke malet af Chmielinski. Det er et af de utallige falske, der findes på markedet. Vi havde 23. maj (scroll ned) gjort Lauritz.com opmærksom på, at det ikke var ægte. Men det var de ligeglade med. Billedet er fjernet pga BUS, men der er ikke BUS på falsknerier. Smut til Norköping

8. juni 2013
Tre fremragende grunde
til at fremhæve Lauritz.com's fremragende vurderingseksperter
1)
1) Vurd. 15.478 kr. Hammerslag 141.882 kr.  Se
2) Vurd.   1.000 kr. Hammerslag   50.000 kr.  Se
3) Vurd.   1.500 kr. Hammerslag   31.000 kr.  Se


7. juni 2013
Lauritz.com Helsingør:
Ubekendt kunstner
Kunstnyt.dk:
Ja, også i den grad ...


Over 40 gange udstillede maleren på Charlottenborg og er repræsenteret på adskillige museer. Vi hjælper lidt mere: Malerens far var brændevinsbrænder. Der findes en del litteratur om maleren, som naturligvis er omtalt i Weilbach. Han var i øvrigt elev af Kyhn. Klik

Han var kolossal populær i 60'erne

Dengang var der ventetid på hans malerier. Han hørte til i kredsen omkring bohemerne Jørgen Waring og Kåre Lem, og alle var de stamgæster hos populære Willys Place, det berømte samlingssted på 1. sal i Vester Voldgade 21, dengang beliggende lige oven over Malernes Udstilling, hvor Lundin i dag holder til.
Klik, klik.

6. juni 2013
Køberen fortrød at have fortrudt og købte billedet
for anden gang.
... eller er der en anden forklaring?

Solgt 14. maj 2013 for 4.500 kr.
Køberens kundenr. 1068185   Se salget
Solgt 4. juni 2013 for 3.100 kr.
Køberens kundenr. 1068185   Se salget


5. juni 2013

Nicklas Cederqvist har lige påvist »uregelmæssigheder« hos Bukowskis. Nu langer han ud efter Stockholms Auktionsverk, verdens ældste auktionshus. Igen er det Bruno Liljefors, den er gal med, på en auktion som finder sted i dag, 5. juni.
Læs her, hvad han skriver

4. juni 2013
Vaskeægte Ring-forfalskning
hos Bonhams i London
(Lizzie Hill fra Bonhams har sendt Kunstnyt.dk en mail, at de har trukket maleriet ud af auktionen og vil sætte det på i juli som »i Rings stil«) til en reduceret vurdering)

Bonhams, London: »258. Laurits Andersen Ring (Danish, 1854.1933). Children by a doorway, signed and dated "L.A. Ring 84", oil on canvas. 28x20,5 cm.
Vurdering £600-800.


Hverken maleri eller signatur har været i berøring med Rings palet og pensler. Det er det simpelthen for dårligt til. Og her på redaktionen mener vi aldrig at have set L.A. Ring signere i rødt. Maleriet er en kopi af Rings kendte Tiggerbørn fra 1884. På det originale maleri sidder en person på den stol, som lige skimtes til højre. »Døve Lund«, som maleren Carl O.J. Lund omtaltes, fordi han var døvstum, menes at have siddet model. Rejs til Bonhams i London

3. juni 2013
Lauritz.com søger en passioneret, sprudlende, dygtig, ambitiøs og effektiv vurderingsekspert med bred viden inden for moderne kunst. 
Det må også være på tide. Men er der nogen ledig på markedet?
Søg jobbet her

Igen har de dygtige vurderingseksperter fra
Lauritz.com overgået sig selv

Vurdering 37.555 kr. inkl. salær og gebyr
Hammerslag 2.049 kr. Se det med egne øjne

2. juni 2013
Hvem kender E. Gertz?

Maleren herover hedder ikke E. Gertz. Det er det heller ikke signeret. Til gengæld har Lauritz.com gennem årene solgt snesevis af vedkommende, så man skulle tro, de efterhånden kendte den produktive maler, som i vid udstrækning er kopieret, mest af en Bente Berg. Hvem hun/han så end er. Vi linker gratis. 

Hvor køber man den maling?
Dansk almue stolpeskab dateret 1803.
Fremstår med restaureret originalmaling. Se her

1. juni 2013
Det smuttede lidt
over vurderingen

Vurdering: 8.705 + salær og gebyr.
Hammerslag 152.333 kr.
(Bemærk, at vurdering og hammerslag ændres hen ad vejen, fordi Lauritz.com automatisk opdaterer kurserne, så de første tal ikke passer med senere. Lidt uheldigt, må man sige)
Prisen skyldes nok, at på billedets bagside med kyrilliske bogstaver står navnet B. Grigoriev, identisk med Boris Grigoriev 1886-1939. I 2008 fik Sotheby's i New York lige ved 19 mio. kr. for et af hans malerier, en kamelhyrde. Så må man håbe, det er ham, som har malet det på Lauritz.com. Tag til Stockholm.


31. maj 2013
Ægte eller falsk Bruno Liljefors solgt hos Bukowskis?

Under overskriften »Ornitologisk pragtsensation på Bukowskis« beskriver den kendte svenske kunstekspert Nicklas Cederqvist salget af ovenviste maleri solgt hos Bukowskis 28, maj 2013 for 120.000 svenske kr. i hammerslag. Nicklas Cederqvist har sine tvivl omkring maleriet, som han mener viser fugle, som ikke eksisterer. Og da Bruno Liljefors var verdensberømt på netop dette område, så er Cederqvist, der selv er ornitolog og fugleelsker, meget skeptisk. Læs her hvad han skriver om billedet.

Museerne har omkring 40 af hans arbejder. Han har udstillet på KE, Charlottenborg, et væld af andre steder, og på Kunstakademiet undervistes han af blandt andre Freddie.
Men Lauritz.com's 125 verdensberømte vurderingseksperter kender ham ikke.


Lauritz.com: »Ubekendt kunstner, litografisk tryk nr.119/500, sign. Mål: 47x39 cm incl. ramme«.

Navnet kan næsten ikke vises tydeligere. Men ingen klokker ringer hos Lauritz-eksperterne. Kig selv med.


30. maj 2013
Fint skal det være ...
Det påstås, at Mrs. Bucket, også kendt som Hyacinth, indviede Lauritz.com's nyeste afdeling Hørsholm.
Adressen er Vibe Allé 4, 2980 Kokkedal, men den adresse ligger ikke i Hørsholm kommune. Vibe Allé ligger i den lille flække, som hedder Brønsholm.
Nu er Hørsholm jo finere end både Kokkedal og Brønsholm, så det er rent snobberi at kalde afdelingen for Lauritz.com Hørsholm.
Vi har ikke undersøgt om andre af husets afdelinger ligger helt andre steder, end oplyst.


Hvad er det dobbelte af 0 kr.?

Kapuka.dk Online Auktioner. Kig forbi Troels Olivero, tidligere Gauguin.dk, og få fantastiske tilbud, hvor du får certifikat på, at forsvinder det du køber, så får du udbetalt langt mere af forsikringsselskabet, end du har betalt.

29. maj 2013
Bevidst forsøg på svindel
eller utilgivelig dumhed?

Det er skåret ud i pap så mange gange, at der er stor forskel på Alfred Larsen og Alfred Larsen, og forskellen forklaret, så enhver kan forstå det, hvorfor det må betragtes som forsøg på bedrageri at sælge det som »den ægte« Alfred Larsen. Billedet herover er ikke, vi gentager: ikke malet af Alfred Larsen 1860-1946. Derfor er vurderingen på 4.895 kr. ren bondefangeri. Det er et maleri til under 500 kr. Rettes det ikke, så meld Lauritz.com til politiet. Det er fup!
Følg med i Lauritz.com's nyeste afdeling i Hørsholm.

En rigtig Århus-historie fra Hellerup
Nyt bekendtskab med et af dansk auktionsverdens største genier de seneste 10 år

»Medfølgende DGAL certifikat«, står der i beskrivelsen.. Det er meget interessant, når man ved, hvem der står bag DGAL og derved har udfærdiget certifikatet. Det er såmænd supergeniet Troels Olivero, Hellerup, kendt for det mærkelige auktionshus Gauguin.dk. Hans certifikater plejer at indeholde en genfremstillingspris adskillige gange højere end varens reelle værdi. Nu får vi ikke teksten på certifikatet at se, men det vil ikke undre, om en genfremstillingspris på omkring 173.000 kr. er nævnt. Hvis den er det, så er det i realiteten den underlige Troels Olivero, der har vurderet armbåndet og ikke Lauritz.com's egne såkaldte vurderingseksperter, som påstår de altid selv sætter vurderingerne.
Tag til Århus. 
Vurdering 172.895 kr. Hammerslag 31.000 kr.


28. maj 2013
Jeg Anna var ikke jeg Anna

Herover: Indtil klokken 12 i dag hed maleren Anna Westphal.
Herunder: Efter klokken 12 i dag hed maleren ikke mere Anna Westphal.

Nu var det ikke Lauritz.com selv, der opdagede, at Anna Westphal ikke var Anna Wethphal. Det var en læser, som så henvendte sig til Lauritz.
Anna Westphal malede overhovedet ikke på den løse, spartlede måde. Hun signerede heller ikke sådan. Og hun kunne nok ikke finde på at signere sit maleri med årtallet 61, 11 år efter sin død. Besøg Lauritz.
Henrik Sander Østerlyng har oprettet en fin webside om maleren. Se den.


27. maj 2013
Blålys – ikke Blåtårn
Lauritz-dot-com-vurderingseksperterne er meget dygtige. Her er Christian 2 portrætteret i Blåtårn, fortæller de. Motivet er et af Danmarkshistoriens mest berømte malerier, og det er ikke fra Blåtårn. Det er i øvrigt heller ikke malet af Rud-Petersen, men er en dårlig kopi. Rud-Petersen malede ikke den slags kopier, og han signerede ikke som her. Vi tror heller ikke, det er et P i signaturen. Tag til Helsingør.

Utydeligt signeret! Ja, har man pudset sine briller i leverpostej

Maleriet herover hører hjemme i den kategori, vi kalder Tre sek., underforstået, at det for en professionel ikke må tage over tre sekunder at identificere maleren. Navnet på signaturen kan næppe være mere tydeligt. Vi hjælper lidt: Maleren var gift med en anden maler. Maleren var Charlottenborg- udstiller og er at finde i Weilbach. På et tidspunkt tog maleren navneforandring, og var på Akademiet elev af Viggo Johansen. Kan man forestille sig større hjælp? Tag endnu en tur til Helsingør.

26. maj 2012
Vi gentager for 120. gang:
Lauritz.com overtræder Markedsføringsloven
ad libitum ...


Herover: 21. maj kl. 10:16:00 sluttede auktionen over de to malerier. Ingen bød, hvilket vil sige, at ingen ville byde bare 300 kr. Vurdering 1.895 kr. inkl. salær

23. maj var de samme malerier igen sat til salg til samme vurdering, 1.895 kr. og med Lauritz.com's berømte bondefangertekst: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«. Det til trods for, at de samme to malerier to dage forinden ikke kunne opnå bud på 300 kr. Fup og bedrag! Ydermere kunne ingen se, at billederne blev sat på på samme varenr., 2990137. Utroligt, det bliver ved med at gå godt. Men det skyldes nok, at firmaet er beskyttet af Rigspolitichefen. At han følger godt med, kan vi bevise. Så mener nogen, at han er et fæhoved, så giver vi vedkommende ret. Kig med.

I lighed med Lars Løkke Rasmussen burde Lauritz-eksperterne have
alle skolepengene tilbage ...For det første hedder kunstneren ikke Birte Troust. Og slet ikke begge to. Kan man ikke læse det navn, man selv har forstørret og vedhæftet, herover, så har man altså kolossale problemer. Hvad stiller man op med vurderingseksperter, som påstår, der står Birte Troust? Det foregår hos Lauritz.com i Roskilde.

25. maj 2013
Vi tror ikke, det er Kellinghusen
Vi tror ikke, det er Hannoversch
Vi tror ikke, det er 1800-tallet
Vi tror, det er 2. halvdel af 1900-tallet

Denne type krus er mangfoldiggjort i sidste halvdel af 1900-tallet. Det er kopier, hvor man har placeret en gammel mønt foroven for at bondefange. Nogle vil uden tvivl betegne det som fup og svindel. Kig med.
(Sælges fra hovedbunkeren i Herlev. Her plejer de ellers at være meget dygtige. Opfatter du det, at de er meget dygtige som ironi, så har du herved fået tilladelse til at læse Kunstnyt.dk hver dag fremover. Helt gratis).

Maleren er ikke født i 1888. Det tager blot et klik på Google at få at vide, hvornår maleren ikke er født. Og i det hele taget, hvem han er. Find ham selv
(At det er Lauritz i Kolding, der ikke kan finde ud af det, undrer vist ingen)

Maleren hedder ikke Aage Wang. Det tager blot et klik på Google for at få at vide, hvad han hedder. Find ham selv.
(At det er Lauritz i Kolding, der ikke kan finde ud af det, undrer vist ingen) 

24. maj 2013
Her mangler vist lidt kvalitet for, at det kan betegnes som et ægte Rydberg ...

Crafoord, Sverige: »Motiv från Ryd. Monogramsignerad G.R. Olja på duk, 46x56 cm«.
Det virker dilettantisk malet, mangler helt Rydbergs karakteristiske penselføring. Hammerslag 9.500 svenske kroner. Se salget.


23. maj 2013
Endnu en Chmielinski, som ikke er malet af Chmielinski 

Der findes flere Chmielinski-forfalskninger end ægte.
Billedet herover mangler Chmielinskis »bløde« penselføring, er »hårdt« malet, som det kendes fra de tusindvis af forfalskninger, der findes verden over. Det arkitektoniske er sløset udført, mangler Chmielinskis præcise perspektiviske opbygning. 
Smut til Norköping.. 

Er alle syv Knud Sinding
udført af Knud Sinding?

I skrivende stund er syv arbejder sat til salg. Men er de alle af Knud Sinding? Nej, i hvert fald ikke billedet herover. Smut til Helsingør.

Er alle fem Niels Hyhn
udført af Niels Hyhn?

I skrivende stund er fem arbejder sat til salg. Men er de alle af Niels Hyhn? Nej, i hvert fald ikke billedet herover. Smut til Vejle.

22. maj 2013
Mon der er mange auktionshuse i verden, som vurderer ud fra et billigt messingskilt?

Maleriet herover er et fidusbillede, som ikke har noget at gøre med Viggo Langer. Lauritz.com-eksperterne i Hamborg har udelukkende vurderet skiltet, ikke selve maleriet, som man gør i seriøse auktionshuse. Viggo Langer malede ikke så fidusagtigt, og han signerede heller ikke på den måde, brugte ikke initialer, VL.
Se fidusmaleriet.
Skilte fra falsknerisag i 1979
Se skiltene større, fotograferet til politiet i Århus.


21. maj 2013
»Nej, aldrig.
I hvert fald ikke med vilje«


Lauritz.com's pressehungrende direktørfrue, Mette Rode Sundstrøm, bliver i SAS' luftomdelte Scanorama spurgt:


20. maj 2013
Er det virk'lig sandt?
Signerede berømte Sven Jonson fra Halmstadgruppen sine billeder efter sin død?

Billedet herover er et tryk udgivet i 1993. Da kunstneren døde i 1981 kan man passende spørge:
Signerede Jonson virkelig 12 år efter sin død sine arbejder? Kig med.

Gense Holger Danske
i Helsingør her


19. maj 2013
Holger Danske tilbage
på Marienlyst

Her stod Holger Danske i årtier. Men 18. maj var Holger Danske atter til stede på Marienlyst Hotel.
Men hvad har det med Blachmann at gøre? Ikke ret meget, men han var der også. Kryptisk. Ja, OK, men læs i morgen, så dukker Holger Danske op. På Marienlyst. Ja, ja, den er god nok.

18. maj 2013
Her endnu et eksempel på, at Lauritz-vurderingseksperterne
sparer på faglitteraturen

Maleren er ikke en af de mest kendte, men hans signatur er så unik, at har man set den én gang, så glemmer man den ikke. 
Lauritz.com: »Jens Jörgen Jacobson. Olja på duk. Landskap. Monogramsignerad. 83x99 cm (93x110 cm). (BUS)«
Det hedder maleren ikke, men har man den mest nødvendige faglitteratur, så er han til at finde. Hans signatur er oven i købet at finde i en ikke helt ukendt fagbog. Se selve maleriet.


17. maj 2013
Lauritz.com:
Malet af Emanuel A. Petersen
Kunstnyt.dk:
Aldrig i livet. Fidusmaleri


Så elendigt har Emanuel A. Petersen aldrig malet. Det er gennemført amatøragtigt. Og hvorfor skulle en maler, som hedder Emanuel A. Petersen signere med et stort E og et stort M? Det giver ingen mening. Sådan har han aldrig malet og sådan har han aldrig signeret. Det foregår hos Lauritz.com i Helsingør.
Motivet er i øvrigt indsejlingen til København.


16. maj 2013
Bukowskis sælger også
malerier af motivtyve

Bukowskis: »428341. WILLIAM OLIVER. Kvinnoporträtt. 40 x 34 cm. Olja på duk uppfodrad, signerad«.
Originalmaleriet hænger på Tate i London og er et berømt maleri af en af verdens mest berømte
Pre-Raphaelister. Men motivet har en William Oliver så gjort til sit eget uden, at det interesserer Bukowskis.
Kig forbi Bukowskis.


15. maj 2013
Med Kunstnyt.dk-garanti:
Lauritz.com råder ikke over verdens mest begavede møntvurderingseksperterLæs om auktionen, og hvorfor hammerslaget blev på 7.600 kr. mod vurderingens kun 800 kr.

14. maj 2013
Hun er skam ud af stor og
berømt kunstnerfamilie


Else Gudmundsen hedder mere end Gudmundsen. Og hvad hun hedder mere, fremgår klart og tydeligt af signaturen. Både hendes far og hendes to brødre var kendte kunstnere. Hun er ikke med i Weilbach, men er omtalt i flere bøger. Her på redaktionen kender vi kun hendes fødselsår, 1891. Se mere hos Lauritz.com.

Rod i familien eller
rod hos Lauritz.com?

Lauritz.com: Beskrivelse: 
»Jo Hahn Locher, 1876-1960. Opstilling med potteplanter. Olie på lærred. Sign. Jo Hahn Locher. 59 x 54 cm.(69 x 64). Datter af kunstneren Carl Locher«.
Datter af Carl Locher! Nå da da. Hvis det er rigtigt, så er det forkert. Hvis Jo Hahn både er Carl Lochers datter og svigerdatter, så er det noget rod. Vi vælger at tro, hun kun er svigerdatter. I øvrigt ikke noget dårligt maleri og kun vurderet til 1.000 kr. Følg salget.
Der er to andre malerier til salg af Jo Hahn Locher. 

13. maj 2012
Hvem kan finde på at købe et totalskadet Toulouse-Lautrec?

Rekorden for et originalt fra 1892 ligger omkring 150.000 dollars, et pænt stykke fra vurderingen på 200.000 svenske kr. for billedet herover. Har et barn fået lov at lege med det? Vi har ikke undersøgt, om det er fra 1892. Følg auktionen.

Lauritz.com: Et anker
Kunstnyt.dk: Ikke et anker


Lauritz.com Hørsholm: »Samling marine ting; skibskompas, skibsskrue samt anker. (3) Varenummer: 2982355«. Ser et anker så'n ud? Det vidste vi ikke.

12. maj 2013
Er der virkelig en færøsk maler
som hedder Til Vurdering?


Mød den færøske maler hos Lauriz.com i Helsingør.

11. maj 2013
En dansk dyremaler som signerer MTh! Hvem kan det mon være, Lars? 

Rejs straks til Vejle. Vi gi'r billetten her.

Taarnvang er ikke 100 år

DeLuxe-vurderingseksperten Leif Tingkær har ikke passet sit arbejde, har »glemt« at kigge efter i arkivet. Taarnvang døde for over 20 år siden. I øvrigt hedder han ikke Tårnvang, hvilket det heller ikke er signeret. Tag til Odense.

10. maj 2013
Fra en udenlandsk læser fik
vi en mail:
Er der bjerge ved København?

Årsagen var maleriet herover af P Mønsted, som 17. maj er under hammeren i det tyske auktionshus Van-Ham med katalogteksten: »Schiffe an der Küste von Kopenhagen. Studie. Signiert und datiert unten rechts: P. Mönsted 1892. Öl auf Karton. 16 x 22cm. Rahmen «.
Tyskerne har åbenbart aldrig været i København, men vi kan da fortælle dem, at motivet ikke er fra København, men fra Picola langt sydpå, hvor Mønsted rejste rundt i 1892. Maleriet er ægte nok.
Tag en tur til Köln.

9. maj 2013
Die Asta

Se det

Asta Nielsen var måske mere berømt i Tyskland end i Danmark. På et fortov i Berlin i området Potsdamer Platz er nedfældet ovenstående stjerneformede mindesten. Se større.

8. maj 2013
Maleren er repræsenteret
på flere museer, men det ved Lauritz-eksperterne ikke

Lauritz.com Norköping: »Okänd konstnär, olja på duk. Kor. 54 x 41«.
Maleren er ikke verdens dyreste, men at vurdere det til 348 kr. (halvdelen af vurderingen på nummerets to billeder) er en hån mod maleren, der ikke er så ukendt, som Lauritz-firmaet påstår. Han er også omtalt i kunstlitteraruren. Og bortset fra det, er det ikke noget dårligt maleri. Følg med. 


Svigtende urinstinkt i Herlev

Vurdering: 24.095 kr. Ingen bød blot 300 kr. Kig.

7. maj 2013
De ser ikke helt ægte ud

Ingen af dem er vist fra Mogens Balles palet.
Varenr. 2981469 - 2981470 - 2981471

Hvorfor tror de internationalt berømte Lauritz-eksperter, at det er malet af Ludvig Jacobsen? Godt spørgsmål!

Findes der usignerede billeder af Ludvig Jacobsen? Gør der, er de sjældne. Men mener man, at et maleri er malet af Ludvig Jacobsen, og motivet er så atypisk som herover, bør der en klokkeklar begrundelse til for at overbevise potentielle købere, at det er malet af Ludvig Jacobsen. Kan Lauritz-eksperterne give det?
Følg auktionen.

6. maj 2013
Kan den betegnes som deLuxe?

Lampen har ikke de originale farvede skærme, og materialerne i 40erne var ringere end før krigen. DeLuxe står for ekstra god kvalitet, men kan man påstå denne lampe lever op til en PH-deLuxe lampe?
Det mener vi ikke. Kig med.

Hvorfor tror Lauritz.com, det er malet af Emmy Thornam?

For at mene, det er malet af Emmy Thornam, må man nødvendigvis vide, hvorfor man mener det. Der er intet i maleriet, som indikerer, det er af Thornam, det er meget atypisk hendes motivverden. Og så er Thornam ikke kendt for usignerede billeder. Så det tror vi ikke på. Se det.

5. maj 2013
Tager det over 15 sekunder for en professional at finde ud af maleren, så er der brug for et kursus i research


Arbejder man professionelt i kunstbranchen, vil man ikke påstå, at signaturen er utydelig. Der skal ikke meget fantasi til for at læse den. Maleren er bestemt ikke ukendt. Smut en tur til Malmö.
 
4. maj 2013
Kan det virkelig være malet
af Jens Søndergaard?

Malemåden ligner ikke. Figurerne ligner ikke. Signaturen ligner ikke. Vi er meget skeptiske.
Kig selv med

Det vil nok overraske de
fleste, at verdensrekorden for
et maleri af Hundertwasser er på under 3 mio. kr


Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) er en af verdens mest berømte kunstnere, men prismæssigt ligger han et godt stykke fra toppen. Verdensrekorden fandt sted hos Bukowskis i Stockholm 24. april 2013 og lød på 3.210.000 svenske kr., i danske penge 2.840.000. Columbus landet i Indien er malet i 1969 og måler 80.5x100 cm. Der er tale om blandteknik, olie, akvarel med mere. Se salget hos Bukowskis.

Selv om motivet er det samme, bliver det næppe verdensrekord for billedet herunder

Serigrafiet herover stammer fra Regentag Portfolio, en serie fra 1971-72 på 3.000 trækasser med 10 billeder i hver og med hvert sit nummer, i alt 30.000. Et enkelt i hver kasse er originalt signeret, altid med kassens endetalsnummer, mens de øvrige er tryksignerede som det herover. Mange af kasserne er splittet ad og billederne solgt enkeltvis, som i dette tilfælde. De tomme kasser er også til salg af og til. Seneste hammerslag for en komplet kasse er 80.000 i danske penge, solgt 25. april 2013 af Stockholms Auktionsverk, verdens ældste auktionshus. 
Følg salget på Lauritz.com

3. maj 2013
Lauritz.com Odense
Sælger fik udbetalt 50 kr. for
skænk vurderet til 7.895 kr.

Se det flotte salg

2. maj 2013
Ikke helt ukendt ...

Lauritz.com: »Skønvirke lampe af keramik, modelleret med organisk relief og ornamentik, dekoreret med gråblå glasur. Sign. MM 1919. H. incl montering 57 cm«
Signaturen herover er så karakteristisk, at man som kender med det samme bør genkende kunstneren.
Som ofte før hjælper vi lidt. MM var uddannet på Kunstakademiet, har udstillet på KE, Charlottenborg og var medlem af en kendt malersammenslutning. Omtalt i Weilbach. Så helt ukendt er vedkommende vist ikke. Faderen var i øvrigt skomagermester.
Kig med.

Vi tror ikke, det er malet af Jerichau

Selv som 19-årig malede Jerichau bedre end dette. Og han signerede vist ikke H.J. Se det hele.

1. maj 2013
Lauritz.com's pressehungrende direktørfrue, Mette Rode Sundstrøm, bliver i SAS' luftomdelte Scanorama spurgt:Kopi fra Lauritz.com Herlev, som den charmerende direktørfrue og hendes dygtige vurderingseksperter ikke ved noget om. Se selv.

Sælges i dag kl. 13:
Er Bruun Rasmussen nu
sikker på, at der kun findes
én i privateje?


Herover: Bruun Rasmussen: »Glückstadt, Dukat 1646, H 153B, S 5, denne uhyre sjældne dukat er af os kendt i fire eksemplarer hvoraf dette eksemplar formentlig er unik i privateje«.
Vi er bekendt med, at inden for de sidste 10 år er solgt en magen til, herunder, som man ikke har hørt er erhvervet af et museum og som Bruun Rasmussen må have haft kendskab til og derfor burde have nævnt.
Se mønten hos Bruun Rasmussen.
 
Farveforskellen på mønterne skyldes fotograferingen.

Lauritz.com: Vurdering for 82 tryk af Richard Mortensen inkl. rammer og salær: 49.200 kr. Pris på nettet for samme 82 tryk uden rammer 450 kr.

Der er ikke tale om nummererede serigrafier, men om tryk revet ud fra »Richard Mortensen Album«, en bog med 82 reproduktioner, som på nettet kan erhverves for 450 kr. Grov misinformation. Se med.

30. april 2013
G.H. og G.H.
To malere med samme initialer, som også altid volder branchen hovedbrud

Der er Gerhard Heilmann og Gustav Holmbom. Begge signerer G.H., hvilket konstant giver auktionshuse og andre handlende problemer. Gerhard Heilmann er en seriøs maler med udstillinger på bl.a. Charlottenborg og omtalt i Weilbach, mens Gustav Holmbom er svær at finde i litteraturen og en ringere maler end Heilmann.
Maleriet herover er solgt hos Lauritz.com. Se det.


Bruun Rasmussen Århus: »1319/213: Gerhard Heilmann: Parti fra Dyrehaven. Sign. G.H. Olie på lærred. 34 x 48«. Se det.
Ingen af de to malerier er malet af Gerhard Heilmann, de er begge af Gustav Holmbom. Et kendt auktionshus har tidligere rodet lidt rundt i sagerne ved at sælge et maleri af Holmbom med Heilmanns data, 1859-1946. 

29. april 2013
En maler, som gang på
gang giver auktionshusene problemer

Bruun Rasmussen, Havnen: »1319/70: Dansk maler, ca. 1900: Sommerdag på landet. Sign. Av. L. Olie på lærred. 54 x 68.«
Billedet er ikke signeret Av.L. Det er malet af en maler, som i årtier har givet både auktionshuse og kunsthandlere store problemer, der skyldes, at han og en anden maler med samme navn meget tit forveksles. Som regel har det været den »forkerte« maler, som har været til salg. Det har vi skrevet om utallige gange. Her er det den »rigtige« maler, som døde i 1946. Så kan der vist ikke hjælpes mere. Følg auktionen.  
Nu rettet til det rigtige: »
1319/70: Alfred Larsen: Sommerdag på landet. Sign. Alf. L. Olie på lærred. 54 x 68. Alfred Larsen, f. Stenderup ved Horsens 1860, d. Virum 1946

Billeder af denne maler har Lauritz.com solgt adskillige af gennem årene, samme type motiv og signaturen magen til.

Hvad med at slå op i millionarkivet? Men det er måske ikke ajourført de sidste 15 år? Tag til Hørsholm.


Temmelig meget Fræk
– var den svær at forstå?

Bruun Rasmussen, Århus: »1319/747: Freddy Poulsen: Komposition med cirkus. Sign. Freddie Poulsen 79, 313/1000. Radering og akvatinte. Lysmål 42 x 51«. Rejs til Århus.

28. april 2013
Hvordan kan man føre sig frem som deLuxe-vurderingsekspert uden at have kendskab til det mest elementære?

Herover som salget så ud i flere dage, se den 25. Herunder rettet til det rigtige. Tager det over 5 sekunder at finde ud af, hvem maleren er, så ved man ikke ret meget om dansk kunst. Maleriet har kvalitet, er typisk for Tom Petersen, som netop var kendt for at male fra Ærøskøbing. Og det er fuldt signeret Tom Petersen, som det kendes fra hans malerier. Her er altså ikke tale om et eller andet ligegyldigt 19/20 årh.-maleri. Hvor meget, eller rettere hvor lidt, ved Leif Tingkær overhovedet om kunst? Han tages gang på gang i ikke at vide ret meget.
Følg auktionen i Odense.


27. april 2013
Broen over Lauritz-dot-kvaj

Lauritz-com har uden at fortælle det til nogen flyttet en berømt bro, som oven i købet er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Denne brømte bro har magtfulde Lauritz.com flyttet fra Mostar i Bosnien til Beiruth i Libanon. Kan man det? Gå til Lauritz. Og se fx her.


Bruun Rasmussen har også dygtige vurderingseksperter
Tag i Havnen
Vurdering: 6.000 kr. Hammerslag: 250.000 kr.

26. april 2013
Hvad foregår der hos »vurderingseksperterne«
i Herlev?

Øverste maleri, varenr. 2959608, blev ved at ligge til salg, selv om Lauritz.com havde fået at vide, at det ikke var malet af Elisabeth Kandinsky. Mens det var på, lagde Herlev-eksperterne endnu en skævert på af samme maler, varenr. 2965302, også som malet af Elisabeth Karlinsky, to skabelonsagtige fidusmalerier.
Nu er begge auktioner annullerede, herunder. Men hvad har fået Lauritz.com til at vurdere to fidusmalerier som ægte Elisabeth Karlinsky? Godt spørgsmål, hvor svaret kun kan være: Manglende ekspertise.

Se det herover

Se det herover

25. april 2013
Tom Petersen! Hvem kan det mon være? Har man nogen sinde hørt om ham før?

Følg med hos Over-deLuxe-Vurderingseksperten
Leif Tingkær i Odense. Klik her.


24. april 2013
BIG B
OOBIES
Ingen ville betale 120.000 kr.

Underligt! Hvem ville ikke gerne have sådan et dejligt maleri hængende? Se auktionen, uden billede pga cd.
Hvorfor tager skotter aldrig på kvinders bryster? De er bange for at blive for rundhåndet.

En flad 50'er til Søren Edsberg

Søren Edsberg begyndte i en tidlig alder at male køer i stil med sin far, Knud Edsbergs motiver. Senere kom han »i kløerne« på den store Flemming Hald, og sammen gik det derudad med nonfigurative billeder, som herover, kaldet Livets vej. De blev lanceret til »vanvittige priser og smarte salgsmetoder«, som jeg skrev i 1978 i »Kunst under hammeren«, hvilket udløste en stævning med krav om 100.000 kr. Først tabte Søren Edsberg i landsretten, senere i højesteret. I Ekstra Bladet fik han drøje, verbale hug af Alex Steen, som også blev stævnet. Fra Strandvejsvillaen flyttede Søren Edsberg senere til Egemarke Gods ved Kalundborg. Trods klø i Ekstra Bladet og en tabt sag i højesteret, inviterede han Alex Steen og undertegnede til frokost på Egemarke Gods. Alex og jeg talte i fuldt alvor om at sætte vores livsforsikringer kraftigt i vejret, måske ville Søren komme gift i maden som hævn. Men nej, Søren (eller måske hans kone) havde dækket et fornemt bord med en masse lækkerier. Jeg husker ikke, om han havde alle sine syv børn dengang. Efter den overdådige frokost viste Søren rundt på godset, som han havde fyldt op med især gammel udenlandsk kunst. En behagelig dag med en venlig Søren Edsberg. Nu bor Søren, som er mormon, i Salt Lake City.
Kig forbi hans homepage.  
De tre grafiske værker herover fik hammerslag på 300 kr. Med sælgersalær på 250 kr. en flad 50'er til Søren, hvis han er sælgeren. Det kunne det tyde på, da der ikke er nævnt noget om cd.             pjm

23. april 2013
Lauritz.com:
Kære kunder, her har vi den store glæde at tilbyde tre malerier af Niels Walseth.
Kunstnyt.dk: Kære Lauritz, her har vi den store glæde at oplyse jeres kunder, at ingen af de tre er af Niels Walseth

Se siderne.

22. april 2013
Kendt over hele verden
– undtagen hos Lauritz.com
i Helsingør

Og signaturen er ikke mere utydelig, end at den kan læses. På Youtube ligger flere videoer om kunstneren, som er et kendt internationelt navn. Også stort omtalt på Wikipedia. Smut til Helsingør.

21. april 2013
Lauritz.com Kolding ledes af to meget dygtige vurderingseksperter, Leif Tingkær og Flemming Have Poulsen.
Spørgsmål: Hvem er Chr. Borgsø, ham har vi aldrig hørt om?

I hvert fald det ene er tydeligt signeret, men ikke Borgsø. Det hedder vist ingen maler. Her er tale om en kendt marinemaler med et helt andet navn. Guderne må vide, hvor de får navnet Borgsø fra. Trænger de ikke begge til lidt ferie? Kig nærmere på billederne.

Kunstneren er ikke Jens Lauritzen Thomsen. Han malede ikke moderne

Jens Lauritzen Thomsen er mest kendt for naturalistiske hedelandskaber, og har aldrig malet moderne som herover. Scroll ned til 13. april, hvor Bruun Rasmussen har et portræt af samme maler, skriver de. Men det er heller ikke af Lauritzen Thomsen. Besøg de dygtige vurderingseksperter i Kolding, Leif Tingkær og Flemming Have Poulsen,

Ikke gjort af Gunnar Biilmann Petersen 1897-1968

Stol ikke altid på bagsiden. Pastellen er malet af en anden maler. Men vi er tæt på. Hammerslag 19.4. 2013 800 kr. Se det.

20. april 2013
Langt ude i skoven ...

Bruun Rasmussen, Havnen: »1318/592: Knud Agger: Spadsertur i skoven. Sign. Agger 59. Olie på lærred. 55 x 55«.
Knud Agger ville stige op af graven og skynde sig ud i Havnen og bede dem sætte et andet navn på, hvis han så sit navn forbundet med dette ringe amatørarbejde. Om igen, Bruun Rasmussen! Følg det. 
(Nu ændret til ubekendt maler)


Vi tror ikke, som flere andre, det er malet af Scherfigs kone

Det ligner ikke hendes malestil og motivvalg, og signaturen virker også skæv. Maleriet er tidligere set hos Ebuy.dk, ikke at forveksle med Ebay, og på Den Blå Avis, begge steder som Karlinsky. Kig forbi.

19. april 2013
Meget apropos

Han har en herlig humor, den gode Jacob Gadd. Og naturligvis sat til salg i Helsingør. Følg salget.

Det kan vi ikke lide

Malemåde og motiv, med den krukkebærende kvinde, minder ikke om Kyhn. Så det tror vi ikke på. En anden ting er, at der ikke har været cd på Kyhns malerier i flere årtier. Se det.

18. april 2013
Igen sælger Lauritz.com en kopi af et kendt maleri af en verdensberømt kunstner uden at gøre opmærksom på, at det er en kopi ...

Det er muligt, maleren hedder M. Fröding, men motivet er tyvstjålet fra en international berømt maler. Fröding og Lauritz.com har gjort Fröding til den originale maler. Og elendigt kopieret.
Se bedraget med egne øjne.

17. april 2013
Vi troede, de havde lært, at Caprino ikke har en dyt at gøre med Walseth

Det er meget lang tid siden, at Lauritz-eksperterne blev ved og ved med at sætte Walseth i forbindelse med fidusmaleren signeret Caprino. Men det holdt op. Nu begynder de åbenbart igen. De er ikke helt lærenemme i det firma. Det foregår i Hamborg.

16. april 2013
De berømte vurderingseksperter fra verdensfirmaet Lauritz.com kender ikke et af de mest berømte skagensmalerier

Lauritz.com: »Ubekendt maler 1900-tallet. Olie på lærred, almue interiør. Signeret. 50x40 cm«.
Vi kender heller ikke ELO, som det er signeret. Men vi kender det originale maleri, det som ELO har kopieret. Igen ser vi, hvordan en kopist og Lauritz.com misbruger en kendt kunstners arbejde:
Se den dårlige kopi.


15. april 2013
Tankevækkende!
Så vidt vi kan se, mangler
en  meget vigtig oplysning i katalogteksten ...
– hvorfor det, Leif Tingkær?

Som det ses, mangler vurderingen. Hvorfor gør den det? Der står jo, at den svarer til den pris, varen vil koste andre steder. Men skulle Tingkær oplyse en vurdering, måtte han nødvendigvis sætte den til 4.700 kr., som han selv solgte en elefant for helt magen til 12.4. 2013. Se selv. Den var imidlertid vurderet til 30.095 kr. Leif Tingkær har altså valgt ikke at oplyse nogen vurdering, 100 procent i strid med normalt. Men ikke alt er altid normalt hos Leif Tingkær. Fx fjernes vurderingen kun, ifølge Lauritz.com, hvis der er tale om Elektronik og underkategorien i Billedkunst, Moderne dekorativt maleri. Men det mener vi ikke elefanten hører under. Følg her.

14. april 2013
Endnu en »elitesælger« på eBay som svindler med et »dansk« maleri

Francisc3634 (100% Positive feedback. Member since 2005): »Portland, Oregon, United StatesHighly important investment quality oil painting on canvas circa 1930, painted by Lauritz Hartz (1903-1987), one of Denmark's most important 20th century artists! This is a very rare opportunity to acquire a rare & important antique Danish painting of investment/museum quality, Lauritz Hartz's paintings sell for up to tens of thousands of dollars, this is one of his earlier and better works!«
Som flere gange fortalt, er det tyndet gevaldigt ud i falsknerier på eBay.com. Maleriet herover er ikke et falskneri, det er bare ikke malet af Lauritz Hartz. At sælgeren har 100% Positive feedback-status, viser, at eBay-sælgere fortsat kan føre sig frem som eksperter uden at være det. Tag til Oregon.

13. april 2013
Hvem har taget taget?
Næstved
Lauritz.com Næstved: »Haveskulptur af granit bestående af 5 dele. H. 75 x 27 x 50 cm«.
Den originale skulptur er på 6 dele, ikke 5. Se den


Ikke noget ringe maleri, men
vi tror ikke, det er malet af
Jens Lauritzen Thomsen

Bruun Rasmussen, Havnen: »Maleren med sin palet. Sign. Jens Thomsen. Olie på lærred. 80 x 68«.
Jens Lauritzen Thomsen malede ikke på den moderne måde, og signerede ikke Jens Thomsen. Se det.

Hvor blev hunden af?

Nå, det er også lige meget, den følger jo ikke med.
Kør til Næstved.

12. april 2013
Hvad er det, de sælger
hos Lauritz i Hørsholm?

Skulpturen herover står ved indkørslen til Hotel Marienlyst i Helsingør, og fotografierne er taget på stedet. Men det er ikke muligt ud fra katalogteksten at se, om det er den skulptur, Lauritz har til salg. Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at få en udtalelse fra hotellet. Smut til Hørsholm.

Så er det igen gået i fisk for familien Dinesen i Næstved

Hvordan den meget dygtige vurderingsekspert fra Lauritz.com i Næstved, Steffen Dinesen, har fundet ud af, at fisken er udført af Casper Fr. Glørfeld, ved kun han selv. Hvis han ellers ved, hvad han foretager sig, hvilket man meget ofte får indtryk af, at han ikke gør. Sølvfisken er ikke af Glørfeld, den er tydeligt stemplet af en helt anden mester, kendt for fupkopier. 
Besøg sølvfiskeksperten i Næstved.


11. april 2013
En ægte Derain-sag?

Signaturen herover sidder på maleriet herunder, et maleri solgt 26. marts 2013 for 41.000 kr. i hammerslag mod en vurdering på sølle 800 kr.
Se også 8. april længere nede.


Signaturen er så anderledes alle andre signaturer, at den kun kan føres tilbage til én bestemt maler. Malemåde og motiv er karakteristisk for den pågældende, hvis malerier har opnået priser over 2 mio. kr. Det er et af den malers billeder, Lauritz.com har vurderet til 800 kr., den mindste vurdering Lauritz.com arbejder med. Nu sad der bydere, som kendte værdien, men havde det ikke været tilfældet, kunne det være gået for 300 kr. med 50 kr. udbetalt til sælgeren. Køberen kendes officielt ikke, men kan strengt taget være en fra Lauritz.com, som havde kendskab til malerens identitet og forsøgte at få det billigt. Det er ikke betryggende for sælgere at få deres værdier vurderet til 800 kr., hvis det er flere hundredtusinde værd.
I Derain-sagen ved vi i dag, at dommen var fup og svindel, et af Danmarkshistoriens mest modbydelige justitsmord. I den aktuelle sag var vurderingen på 800 kr. helt hen i skoven. Det var den ikke i Derain-sagen, hvor to uskyldige blev dømt for noget, de ikke var skyldige i pga af et amatøragtigt politiarbejde og en række dommere, der enten er dårligt begavede eller korrupte. Er der andre muligheder, så fortæl det.
Se salget

Og så er der også den herunder
Klik her

10. april 2013
Har Lauritz.com annulleret auktionen over dette pragtfulde maleri af Asger Jorn, fordi Statens Museum for Kunst
har købt det?
Vurdering fjernet, står der. Et andet sted står, at vurderingen svarer til hammerslagsprisen pga tidligere erfaring. Men der er ingen vurderingspris. Det burde der vel være på et så fremragende Jorn-maleri. Eller er det hele noget værre rod? Se den annullerede auktion.

Nielsen og Nielsen
Helt korrekt! Maleren hedder Nielsen, men det er ikke den Nielsen ...

Det har de meget dygtige vurderingseksperter fra Lauritz.com præsteret før, at gøre den mindre kendte Otto Nielsen til den mere berømte Otto Nielsen.
Kig forbi Århus.


9. april 2013
Malede legendariske J.F. Willumsens søn, Bode Willumsen, opstillinger som dette? Nej, det gjorde han ikke. Signerede han på den måde? Nej, det gjorde han ikke ...

Det er gjort af en helt anden maler. Vi hjælper lidt: Malerens mor hed Anna, maleren har udstillet på KE og Charlottenborg, og er repræsenteret på flere museer. Følg slagets gang.

Endnu et eksempel på Lauritz-eksperternes ekspertisebegrænsning

Berømt dansk keramiker, signeret med kunstnerens kendte signatur og andre kendte kendetegn, som straks burde have fortalt de dygtige eksperter navnet.
Kig med.

8. april 2013
Kommer det mon til gensalg?
Vurdering 800 kr.
Hammerslag 41.000 kr.

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner: En sømand. Sign. monogram. Olie på lærred klæbet på pap. Lysmål 42 x 33 cm«.
Nogen må have troet, det var af en kendt maler.
Men er det det? Solgt 26. marts 2013.


Identitetstyveri – endnu engang

Motivet er tyvstjålet fra en kendt dansk maler og gjort til en ukendt Carl Jensens eget. Som pudsigt nok signerer K. Jensen. Det er helt at sammenligne med at stjæle andres musiknumre og udsende dem i eget navn. Billedet herover har vi set før, men det har Lauritz-eksperterne åbenbart glemt. Der er tale om et fidusmaleri, som heller ikke er vurderet ret højt.
Tag til Lauritz.com i Helsingør.


7. april 2013
KUNSTSVINDEL PÅ EBAY.COM
Tysker forlanger 335.000 kr.
for en ualmindelig grov
Asger Jorn-forfalskning


Gloria Pahilga Mares, Seewald, Deutschland: »Gemälde von Asger Jorn. Öl/Karton 71,3 x 56 cm, signiert: "Jorn", sehr guter Zustand«.
Sælgeren fører sig frem på eBay.com med en 100% Positive Feedback, en ordning som for længst er afsløret som fup og fidus. Man kan naturligvis ikke have en 100% Positive Feedback, når man sælger forfalskninger. Dette maleri er en så grov forfalskning, at sælgeren må have været bevidst om, at det ikke er ægte. Mener man at have et ægte Jorn-maleri, undersøger man det naturligvis. Se falskneriet på ebay

6. april 2013
Udstødt af flokken ...
Da auktionen over de to kolossal-elefanter sluttede 28. marts 2013, havde ingen budt minimumsprisen på 15.000 kr., som det fremgår herunder. Vurderingen var sat til 60.095 kr. inkl. salær.

Klikker man nu ind på auktionen, står der, at den er annulleret. Men den gik tiden ud, så hvorfor blev den efterfølgende annulleret? Teksten herover er fjernet, kun den herunder kan ses nu.
Se den »annullerede« auktion.Jumbo har mistet sin mage ...
Denne mageløse kolossale elefant er nu blevet alene.  

Leif Tingkær har nu kun den ene elefant til salg, til halv vurdering af de to, 30.095 kr. inkl. salær. Men hvor er den samme til salg til den pris? Det er førprisen, skriver Tingkær. Men hvor? Følg den enlige elefant.

5. april 2013
Roald Hansen kopierede i
mange år Poul Nielsens piger

Og signaturen lå også tæt op ad Poul Nielsens. Besynderligt nok var det den kunsthandler, som havde ægte Poul Nielsen, der satte Roald i gang med kopierne. Det gjorde Poul Nielsen rasende. Men nu er både kunsthandleren og Poul Nielsen døde, mens Roald lever i bedste velgående og opholder sig en del af tiden i sit »lystslot« i Gambia, hvorfra han ofte sender en »hilsen« til Kunstnyt.dk. Følg auktionen.

4. april 2013
Motivet er en smule atypisk for maleren, men selv om signaturen er halvt gemt, er den så karakteristisk, at det ikke må tage over to sekunder at registrere kunstneren  

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Marklandskab med kirke. Olie på lærred. Utydlig. sign. samt dateret -62? 65 x 94 (72 x 101) cm«. Kig med.
  
Kvaliteten er ikke Kyhn'sk

Kunne Kyhn virkelig male så dårligt, selv året før han døde? Følg auktionen.

3. april 2013
Hvor ved han dog meget!
deLuxe-vurderingseksperten
Leif Tingkær: En færøsk kvinde

Har Leif Tingkær virkelig mødt en kvinde på Færøerne i den påklædning? Har han det, må hun hjemmefra have glemt at skifte tøj.
Der er ingen tvivl om, at Leif Tingkær har læst sin egen katalogtekst meget grundigt. Men har han forstået, hvad der står?
»Aage Söeborg Ohlsen 1890-1980 cd. Portræt af færøsk kvinde, olie på lærred, sign. Betegnet på bagsiden: Kristine Jensen, Nordby. Fanø portræt malet af Söeborg Ohlsen. 64,5 x 56,5 (75,5 x 67,5) cm«. Kig på sagen.

2. april 2013
Ikke alle »kunstnere« opnår
at komme på forsiden af
Ekstra Bladet ...

Men det gjorde Ernst Friis engang i 1970erne. Hvorfor han gjorde det, kan læses her. 
Her kan læses, hvordan det gik med salget af de to.

1. april 2013
FUP ELLER ROD?
Hvor mange skulpturer er der?

Korrekt, det er tredje billede af den samme skulptur. De to herunder har samme varenummer, 2920873, mens den herover har nr. 2936563. Samme skulptur og samme tekst på alle tre. Den nederste solgtes 29.3.2013 klokken 17:57 og sat til salg igen kort efter og slutter 1. april 2013 kl. 19:57. Auktionen over den herover slutter 2. april 2013 kl. 17:00. Vi har altså samme skulptur til salg to steder samtidigt. Rod eller fup? Teksten oplyser, at skulpturen er af håndhugget marmor, altså en unik skulptur. Men det kan den ikke være, når der er to af den samme. En helt anden ting: Er den/de overhovedet udført i marmor? Kig med. 

31. marts 2013
29.3. hammerslag på 1.750 kr. Få timer senere fortsatte samme auktion på samme varenr. med samme vurdering, 25.295 kr.
Hammerslaget på 1.750 kr. har Leif Tingkær nu skjult ...


Igen en klar overtrædelse af Markedsføringsloven. Men den har aldrig interesseret Lauritz.com.
Se den afsluttede auktion fortsætte

30. marts 2013
Ubekendt »kunstner« vurderet til 25.295 kr. solgt for 1.750 kr.
i hammerslag

Lauritz Odense og Kolding, som begge ejes af deLuxe-eksperten Leif Tingkær, vader i skulpturer af ubekendte, nyproducerede skulpturer altid højt vurderede og solgt langt under vurderingen. En af dem den herover. Det er lidt af en parodi, at frembringerne ikke har noget navn. Er det Tingkær selv, der laver disse »fidusagtige« skulpturer? Se supersalget.

29. marts 2013
En ægte HAK med et ægte
hak i tuden ...

Det er en ægte HAK (Herman A. Kähler), som har fået et ordentligt hak i tuden. Figuren med det skamferede ansigt udførtes af berømte Karl Hansen Reistrup (uden bindestreg), som lavede en række figurer/vaser med lustraglasur for Kähler. Ifølge Lauritz.com er denne vase uhyre sjælden, men Lauritz.com har imidlertid solgt en tidligere og har for tiden to under hammeren, som begge har fået et hak i tuden og andre hak, hvilket påvirker prisen temmelig meget. 8.000 kr. + salær er de begge vurderet til, en del under hammerslaget for det solgte eksemplar, som i 2007 blev budt op i 54.000 kr., omkring 65.000 med salær. Se den ene vase her, og den anden her.
 
28. marts 2013
Lauritz-eksperterne
sover bare videre

Det er gang på gang skåret ud i pap, at malerier signeret Osv. Rasmussen IKKE er malet af en Osvald Rasmussen 1885-1972, som er pseudonym for Osvald Karms. Maleriet herover er malet af Allan Karms, som benyttede pseudonymet Osv. Rasmussen. Hvorfor arkiverer Lauritz-eksperterne ikke de rigtige oplysninger, når de får dem foræret helt gratis? Se det.

Man skal vist være meget langsynet for at få øje på Faaborg ...

Og står der virkelig MM 48 som signatur herunder?
Nå, klokken er også over midnat, så vi her på natredaktionen er nok bare lidt trætte. Kig selv.
(Nu rettet til et helt andet billede)


27. marts 2012
Ingen ville byde 300 kr. for 90 dele Tranquebar fra Aluminia vurderet til 4.895 kr.

Hvad var der i vejen med tingene? Kig med i Herlev

26. marts 2013
Dukkehuseffekter fra 1930erne

Lauritz.com Kolding: »Effekter af træ og plastik til dukkehus ca. 1930'erne, diverse møbler som sofaer, lænestole, borde, stole, TV, mm, samt fire dukker«.
Var der virkelig tv-apparater i 30erne? Og plastic-dukker? Kig med

25. marts 2013
Så er den gal igen med Lauritz-deLuxe- eksperten Leif Tingkær fra Odense og Kolding med en tidligere set skulptur

5. december 2012 sluttede auktionen over samme skulptur, vurderet til 850.000. kr. + salær med en mindstepris på 500.000 kr. uden at blive solgt. Nu er vurderingen sat ned til 750.000 med samme fuptekst, som Lauritz.com er eksperter i: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«. Leif Tingkær fortæller altså, at skulpturen tidligere har været solgt for over 900.000 kr., selv om ingen 5.12.2012 ville byde 500.000 kr. Det er grov misinformation, og svarer til den slags prisfup, hvor firmaer annoncerer med høje førpriser, som ikke har eksisteret. Det er der uddelt kæmpebøder for, men firmaet Lauritz.com går fri hver gang. Er det deres nære forbindelse med den fjollede rigspolitichef, som her kommer dem tilgode?
Læs her, hvad vi skrev første gang, skulpturen solgtes. Og følg den igangværende auktion.


24. marts 2013
Lauritz.com Herlev: ÆGTE
Kunstnyt.dk Frederiksberg:  FALSK

Chmielinski er en af verdens mest forfalskede malere. Der findes langt flere falske end ægte.
Det herover turde vi ikke købe som ægte. Se det


23. marts 2013
PINLIGT...!
24. marts: Så lykkedes det de dygtige eksperter fra Lauritz.com at finde ud af, hvem der havde malet billedet. Hvor er de bare dygtige ...

Herover før. Herunder efter.


Der eksisterer en maler, som hedder Anne Wilson, men vi kan på det bestemteste afvise, at billedet herover er malet af hende. Her er endnu et grotesk eksempel på manglende professionalisme fra Lauritz.com. Dels, at de ikke omgående kan se, hvem maleren er, dels at der er en klokkeklar proveniens i form af en kvittering for maleriet, solgt fra et af landets mest kendte gallerier. Oven i købet for kun 10 år siden. Maleren har et stort navn, er repræsenteret på museer herhjemme og i udlandet, modtaget adskillige fonde, bl.a. fra Statens Kunstfond, udstillet på KE og Charlottenborgs Forårsudstilling. Og naturligvis fyldigt omtalt i Weilbach. Det er research langt under, hvad kan betegnes som amatøragtigt. Det er hamrende dumt, bør ikke tage mange minutter at præsentere maleriet med kunstnerens rigtige navn.
Se det i Helsingør. 


Hvor gemmer de sig?

Maler og model! Hvem er maleren og hvem er modellen? Her er tale om en ren abstrakt komposition, som ikke har en dyt at gøre med nogen maler eller model. Det originale litografi er fra 1950 i størrelsen 30x15,7 cm og blev i 1970erne genoptrykt fra den originale sten. Er det så et orginalt eller et af genoptrykkene? Det må Lauritz.com kunne svare på. Se det.
 

Nej, det er ikke en haveparasolfod
– det er, som enhver kan se, et skivekøllehoved fra yngre stenalder

Og det havde Lauritz-eksperterne vurderet til 10.000 kr., men slutbuddet lød på 78.000 kr.
Se køllehovedet.

22. marts 2013
Postkort fra landet Århus
– en rigtig Århus-historie

Rejs til Århus – et land i Jylland

Så prøver de selvudråbte vurderingseksperter fra Lauritz.com igen at bilde potentielle købere ind, at et maleri er gjort af den berømte tegner Hans Bendix

Men det er det ikke. De har altså ikke lært af deres tidligere fadæse Bendix vedrørende. Se »Bendix«

21. marts 2013
Lauritz.com's travle kogekoner

Ifølge Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter er her tale om to kogekoner i færd med grundigt at studere brugsanvisningen for kogevask.
Skulle vi her på redaktionen formulere katalogteksten ville vi nok gøre det lidt anderledes, ved fx at skrive:
»Interiør fra et kobberværksted. Kobbersmedens kone viser sin mand et brev fra sønnen«.
Se Lauritz.com's kogekoner.

Lauritz.com:
Ukendt kunstner utydeligt signeret
Kunstnyt.dk:
Kendt kunstner tydeligt signeretEr denne signatur utydelig? Det synes vi ikke. Vi mener, det er let at læse navnet. Og endnu nemmere for professionelle, der ved at sammenholde med selve maleriet burde kende maleren. Se med.

20. marts 2013
En god og en dårlig handel
Hammerslag Lauritz.com: NKR 4.137 
Hammerslag Blomqvist.no: NKR 32.000

Der er tale om den helt samme ampel, hvilket tydeligt ses ved at forstørre billederne på begge auktioner. Salget hos Lauritz.com skete i Helsingborg 29.9. 2011, mens salget hos Blomqvist.no fandt sted 18.marts 2013. Vurderingerne var nogenlunde ens, lidt højere hos Blomqvist.

19. marts 2013
Endnu en Lauritz-ubekendt,
som ikke er helt ubekendt


Udstillet på KE, Grønningen m.m. og naturligvis omtalt i Weilbach. Utydeligt signeret, påstår Lauritz-folkene, men det er ikke svært at læse, hvad der står. Og motivet er så karakteristisk for maleren, at rigtige eksperter omgående kan se, hvem vedkommende er.
Kig forbi Helsimgør-eksperterne.

18. marts 2013
125 vurderingseksperter har verdensfirmaet Lauritz.com
– men hvad bruger de dem til?

Ubekendt! Der kan man bare se. Hos Lauritz.com's 125 vurderingseksperter er man altså ubekendt, når man har udstillet flere gange på KE, omkring 20 gange på Charlottenborgs Forårsudstilling og adskillige andre steder. Vi hjælper lidt: Maleren er en mand, han lever ikke mere, og hans kone hed Martha. Hun døde et år 9. august 86 år gammel. Hendes far hed Knud. Se her.

17. marts 2013
Nyt fra kunstværdieksperten
Peter Lau Kristiansen

Peter Lau Kristiansen huskes fra de lukkede Gallery Duval, Gallery Duchamp og Gallery Monnier, som virkede på eBay.com. Herover bliver Lau K, tv., undervist af maleren Frans Kannik. På Antikvitet.net bedyrer han: »Vi satser på at finde sjældne ting i hele verden. Du kan finde nye varer af høj kvalitet på vores hjemmeside hver uge«. STORE ord, som ikke helt infries, når man studerer udvalget. Fornemste navn er P.S. Krøyer. Portræt af en fiskerdreng, er motivet på det frimærkelille maleri, der sælges som tilskrevet, men ikke har ret meget med Krøyer at gøre. Et skrækkeligt maleri, man i øvrigt har set før.
Et andet »sjældent maleri af høj kvalitet« er en Chmielinski-kopi, som der står. Det er det, men det er også at betragte som en forfalskning, da signaturen helt bevidst er kopieret efter en ægte Chmielinski-signatur.

(Nu rettet til Krøyer-stil, noget værre vrøvl)
Skulle det være en ægte P.S. Krøyer? Det bliver vist svært at få en Krøyer-ekspert til at tro på. Lau Kristiansens side er håbløs, ikke så meget pga de ligegyldige malerier som den kendsgerning, at billederne ikke kan forstørres, så en ordentlig vurdering er mulig. Signaturen SK er ikke til at se, og prisen på beskedne 2.500 kr. antyder, at Lau K ikke selv tror, det er en ægte Krøyer. Man får ikke meget Krøyer for den pris. Besøg Lau K på L Art.

16. marts 2013
Det ligner ikke Andy Warhol
– hverken motiv eller signatur

Tager vi fejl, beklager vi meget. Undersøg det selv.

Det ligner ikke Ole Ahlberg
– hverken motiv eller den manglende signatur


Tager vi fejl, beklager vi meget. Kig på det

15. marts 2013
STOP LAURITZ.COM's
SVINDLERE 
– MELD DEM TIL POLITIET!

Det tog 10 timer, før auktionen blev annulleret. Var det udtryk for bevidst svindel eller blot sædvanlige uduelighed fra Lauritz.com's amatøreksperter?

Det er helt grotesk og endnu et bevis på, at Lauritz.com er et fup- og fidusfirma, som i den grad mangler kvalificerede folk. Billedet herover er et ringe fidusmaleri, som ikke har det fjerneste at gøre med et ægte Brendekilde-maleri. Både billedet og den skrækkelige signatur er kunstsvindel på højeste plan.
Hvorfor får de gang på gang lov til deres svindel?
Se svindelbilledet inden politiet stopper det. Men Århus-bønderne nøjes ikke med at fuppe med selve billedet, de fupper også med cd-ordningen. Nu er det ikke malet af Brendekilde, men det sælger de det for. Og en maler, som er død i 1942, er der ikke cd på.


14. marts 2013
Og hvad gør køberen
så med det maleri?

11.615 kr. betalte køberen for maleriet herover hos Lauritz.com i Vejle, der solgte det som ubekendt maler. Det kom så på hos Bruun Rasmussen i Havnen, hvor det lå nogle dage, hvorefter der stod: Emnet udgået. Det kan kun betyde, at Bruun Rasmussen ved nærmere eftertanke ikke anså det for at være af Anna Ancher. Det har vi her på redaktionen heller ikke troet, det var. Nu er så spørgsmålet: Hvad kan køberen hos Lauritz.com bruge maleriet til? Det bliver nok svært at sælge det for ægte Anna Ancher, og det kan ikke returneres til Lauritz pga tidsoverskridelse.
Scroll ned til 10. marts og læs, hvad vi dengang skrev.

Malet i 1981. Maleren døde i 1977
(Efter få timer rettet til 1931. Men står der det?)

Se det med egne øjne.

13. marts 2013
Lauritz.com har solgt i »hundredvis« af samme maler, men kan ikke huske det ...

Fuldt og tydeligt signeret på samme måde, som malerens øvrige malerier, solgt så mange gange på Lauritz, at man er billedblind, ser man ikke straks hvem maleren er. Se det.

Hvornår har Lauritz-eksperter
fra Roskilde sidst kørt i bus?


Tag en tur med »bussen« sammen med Lauritz

12. marts 2013
Det smuttede lidt
over vurderingen
Se salget
Lauritz.com: »Bombéformet kommode af mahogny, indlagt med intarsia, top med marmor, front med to skuffer, dekoreret med påsatte bronzer. Roccocoform. 1900-tallet. H. 88 L. 140 B. 52 cm. Fremstår med lettere slitage, små hak på marmorplade og manglende nøgle«.
Lauritz.com's ekspertvurdering: 1.500 kr.
Hammerslag 49.000 kr.

11. marts 2013
Vi tror ikke, at Chr. Zacho
har malet det


Malede Zacho så ligegyldige motiver? Det tror vi ikke på. Vi tror heller ikke, at signaturen er hans. Så'n har vi aldrig fået den før. Se med.

10. marts 2013
Lauritz.com: vurdering 2.000 kr.
Bruun Rasmussen:
vurdering 20.000-25.000 kr.
Lauritz.com: Ubekendt
Bruun Rasmussen: Anna Ancher

Tag en tur i Havnen. Og en tur til Vejle.
Er det en ægte Anna Ancher? Godt spørgsmål.


9. marts 2013
Mixed media i 50 eksemplarer

Betegnelsen mixed media benyttes til at oplyse om de materialer, der er benyttet i et originalt kunstværk. I begge tilfælde herover er der tale om grafiske tryk af ubestemmelig art. Hvilke materialer, som er brugt, er sagen uvedkommende, medmindre det enkelte tryk er individuelt bearbejdet. Og det ser det ikke ud til. Det øverste findes i 50 eksemplarer, mens antallet på nederste ikke fremgår, men oplyses, at det er et e.a., hvilket betyder épreuve d'artiste, prøvetryk, og derved et ud af en serie på et eller andet antal, som ikke oplyses. Se det øverste og se det nederste.

Vi tror ikke, skulpturen
er lavet af Otto P

Der mangler den kunstneriske kvalitet, som Otto P er så kendt for. Kompositionen ligner ikke helt Otto P's måde at fremstille sine træskulpturer på. Se den.

8. marts 2013
Igen sælger Lauritz.com et maleri, som ikke er, hvad de sælger det for at være

Billedet herover er ikke malet af Emma Meyer. Hun malede ikke på den måde, og hun signerede ikke på den måde. Hvorfor bliver Lauritz-eksperterne ved med at misinformere potentielle købere og bilde dem ind, at det de sælger ikke er, hvad de påstår? Se det.

Og hvornår finder
Lauritz-eksperterne
ud af cd-forholdet?

Der skal ikke opkræves cd for billeder af Rasmus X.
Det virker som om, at Lauritz-eksperterne er lige så talblinde, som journalisterne på Politiken. Det kan da ikke være så svært at lægge 70 år til en malers dødsår, som det handler om. På Lauritz.com ligger der snesevis af forkerte oplysninger om cd. Det herover er blot et af dem. Maleren døde i 1940. Lægges 70 år til, er vi fremme i året  2010, og da løbende år tæller med, skal der altså ikke betales følgeretsvederlag til Copydan (cd) efter 31. december 2010. Se det.

7. marts 2013
FIDUSKUNST

Det blev hurtigt rettet. Herunder. Men hvem fortalte Lauritz-eksperterne, at det var malet af Jo Valeur Kyhn? Meget tyder på, at de ikke aner, hvad de har med at gøre og bare gætter sig til maleren. Det sker gang på gang. Vi viser et andet eksempel i morgen fredag. Samme fup!

Maleriet herover er et såkaldt fidusmaleri, som ikke har det ringeste at gøre med Jo Valeur Kyhn. Hun malede ikke fidusbilleder, men var en anerkendt maler med utallige udstillinger bag sig, bl.a. KE og Charlottenborgs Forårsudstilling. Endvidere var hun på et tidspunkt gift med maleren Knud Kyhn. Det er meget svært at forestille sig, at en person med den baggrund har malet fidusbilleder. Hvilket hun naturligvis ikke har. Hun malede slet ikke den type malerier, som det aktuelle, og hun signerede ikke på den måde. Hun er mest kendt for blomstermotiver. Ikke helt overraskende er det til salg hos Lauritz i Kolding, hvor chefen hedder Leif Tingkær. Og skulle nogen ikke vide det, så er han en verdensberømt deLuxe-vurderingsekspert. Se det med egne øjne.

Her kan Lauritz.com's Leif Tingkær ikke kritiseres for at overvurdere

Auktionen bliver spændende at følge. Vil nogen byde 300 kr., som er det mindste der kan bydes, for et maleri vurderet til 8 kr.? Ja, det har en byder gjort. Det kunne tyde på, at ikke alle stoler på vurderingen.
Følg selv med.


6. marts 2013
Malede Th. Philipsen på
den skitsemæssige måde?

Det ligner ikke et maleri af Th. Philipsen. Motivet ligner, men ikke den løse malemåde. Og signaturen ser også underlig ud. Rejs til Herlev.

5. marts 2013
Knive med skafter bestående
af 12 middagsskeer
(Så blev skeerne tryllet om til knive)

Kig på skeerne.

De tre malerier herunder er
vi ikke så begejstrede for ...

Fra venstre: Alfred Olsen, Michael Ancher, Julius Exner. Siger Lauritz.com. Men er de af dem?

Hvem er Osvald Rasmussen?
(Nu hedder Osvald Rasmussen Allan Karms)

Her på redaktionen kender vi ingen maler, som hedder Osvald Rasmussen. Det er korrekt, at det er malet af Allan Karms (selv om det ikke er et af hans bedste), men han hedder ikke Osvald Rasmussen, han hedder Allan Karms. De har svært ved det i Aalborg. Følg med deroppe i Nordjylland. Klik her.

4. marts 2013
De er bare ligeglade
Lauritz.com i Aalborg er afsløret i bevidst svindel

26. marts skrev vi, at hovedvandsægget var en kopi, at det ikke var sønderjysk empire fra 1800-tallet og stemplet ikke var uidentificeret. Vi ved også, at Lauritz.com i Aalborg pr. mail (ikke af Kunstnyt.dk) er gjort opmærksom på falskneriet, men var ligeglade. Scroll ned til 26.2. og læs, hvad vi skrev den dag. Besøg svindlerne i Aalborg. 
Men brug endelig ikke tid på at fortælle det til Bengt Sundstrøm eller hans charmerende hustru. De er nemlig også ligeglade. Bare der kommer penge i kassen.


3. marts 2013
Det ser sort ud for Leif Tingkær

Uden kommentar. Besøg Lauritz.com i Odense

2. marts 2013
Hvordan kan et auktionshus konstant prale med at være Skandinaviens største med 125 vurderingseksperter, når ingen af dem kender til det mest elementære?
fx maleren herunder

Malestil og motiv peger med det samme hen på en kendt, endog meget kendt, dansk maler. 
Vi nævner lige enkelte referencer: Udstillet på KE, Charlottenborgs Forårsudstilling, Den Frie, medlem af Koloristerne, medlem af Grønningen og repræsenteret på adskillige museer. Endvidere har han modtaget et væld af stipendier og udmærkelser, bl.a. Eckersberg Medaljen. Så ubekendt er næppe den rigtige betegnelse. Og kan maleren ikke umiddelbart identificeres, kan man iklæde sig lidt stærkere briller og nærkigge lærredet, for det er nemlig ikke usigneret, som påstået, men både signeret og dateret. Det skal dog indrømmes, at signaturen er svær at få øje på. Men den er der. Med hele navnet og årstal. Kig i nederste højre hjørne. Ikke overraskende har billedet været til salg i Odense, hvor Leif Tingkær fører sig frem som deLuxe-ekspert. I hele auktionsforløbet var der ingen klokke som ringede i nogen af Lauritz.com's mange afdelinger. Nu blev det solgt over vurderingen, men det var ikke Lauritz.com's fortjeneste. Kig med.


1. marts 2013
Hvem er Jens Birkemose?
Ham kender vi ikke ...
Det svar fik en kunde, som ville sælge et maleri af Jens Birkemose, først hos Lauritz.com i Roskilde og derefter hos Lauritz.com i Herlev, hovedbunkeren.
De kendte ikke Jens Birkemose, som ellers må siges at være en af vores mest kendte moderne malere.
Men nogen må kende Birkemose, idet Lauritz jo har et under hammeren i øjeblikket. Det er da morsomt.

Hvad er der galt med Lauritz.com?
De fupper uafbrudt potentielle købere og er helt ligeglad med Markedsføringsloven

Maleriet herover er ikke gjort af den berømte svenske maler Oscar Björck. Det skrev vi sidst, det var til salg hos Lauritz.com, hvor det var vurderet til 14.495 kr. og fik hammerslag på 1.600 kr. 15. november 2012.
Nu er det på igen, til samme vurdering og med samme fuptekst: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«. Her er deLuxe-eksperterne igen taget i en lodret løgn, da samme maleri påviseligt ikke er solgt til 14.495 kr., men kun har fået hammerslag på 1.600 kr. Følg med.


Arkiv:
Kunstnyt (denne spalte)

1. januar 2013 til 28. februar 2013
Klik her

1. september 2012 til 31. december 2012
Klik her

1. juni 2012 til 31. august 2012
Klik her

1. februar 2012 til 31. maj 2012
Klik her

1. december 2011 til 30. januar 2012
Klik her


1. september 2011 til 30. november 2011
Klik her

15. juni 2011 til 31. august 2011
Klik her

1. april 2011 til 14. juni 2011
Klik her

1. januar 2011 til 31. marts 2011
Klik her
1. november 2010 til 31. december 2010
Klik her

1. august 2010 til 31. oktober 2010
Klik her
1. april 2010 til 31. juli 2010
Klik her

1. januar 2010 til 31. marts 2010
Klik her

1. november 2009 til 31. december 2009
Klik her

1. september 2009 til 31. oktober 2009
Klik her

1. juli 2009 til 31. august 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. maj 2009 til 30. juni 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. marts 2009 til 30. april 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. februar 2009 til 28. februar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. december 2009 til 31. januar 2009
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. oktober 08 til 30. november 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2012-2013