Stor Walasse Ting-udstilling på Musée Cernuschi i Paris med over 80 malerier og kalligrafier ikke tidligere vist offentligt.

Walasse Ting (1929-2010) var en kinesisk-amerikansk maler, digter og forfatter til kunstbøger. Ting var særligt kendt for sine farverige billeder af nøgne kvinder, dyr og fugle. Inden da var han stærkt inspireret af den danske COBRA-maler Asger Jorn, som han også arbejdede sammen med på mange projekter.

Herhjemme er hans malerier ofte under hammeren og sælges til høje priser i særlig grad hos Bruun Rasmussen.

Fotoet er taget ved åbningen af udstillingen 6. oktober 2016. Slutter 26. februar.
Fra venstre Mia Ting, Anette Birch, Jessie Ting samt Michy og Pierre Alechinsky.
Mia og Jessie er Walesse Tings børn. Fotoet bragt med tilladelse fra Anette Birch.


De mest kendte og elskede værker af Walasse Ting byder på rene farveeksplosioner
med motiver af kvinder, katte, papegøjer og blomster. Foto: PR.

Hidtil ukendte værker af Walasse Ting udstilles i Paris

Den  kinesiskfødte kunstner Walasse Ting havde en stærk tilknytning til Danmark og COBRA-kunstneren Asger Jorn. Nu udstilles hidtil usete værker fra den COBRA-inspirerede kunstner i Paris. Med Shanghai som  barndomsby og Paris, New York og Amsterdam som hjembyer indkapsler kunstneren Walasse Ting det 20. århundredes internationale kunstnerfællesskab. Blomstertyven, som han kaldte sig selv, var stærkt knyttet til og inspireret af den europæiske COBRA-kunstgruppe. For at genskabe den europæiske interesse i Walasse Tings livsværk bliver mere end 80 malerier og kalligrafier, der aldrig før er blevet vist for offentligheden, nu udstillet på  Musée Cernuschi i Paris frem til den 26. februar.

Den kinesiskfødte kunstner Walasse Ting havde en stærk tilknytning til Danmark og COBRA-kunstneren Asger Jorn. Nu udstilles hidtil usete værker fra den COBRA-inspirerede kunstner i Paris. Med Shanghai som barndomsby og Paris, New York og Amsterdam som hjembyer indkapsler kunstneren Walasse Ting det 20. århundredes internationale kunstnerfællesskab. Blomstertyven, som han kaldte sig selv, var stærkt knyttet til og inspireret af den europæiske COBRA-kunstgruppe. For at genskabe den europæiske interesse i Walasse Tings livsværk bliver mere end 80 malerier og kalligrafier, der aldrig før er blevet vist for offentligheden, nu udstillet på  Musée Cernuschi i Paris frem til den 26. februar.

– Udstillingen på Musée Cernuschi har det helt klare mål at synliggøre den vigtige rolle, Walasse Ting har spillet på den internationale kunstneriske scene. Samtidig skal udstillingen vise hans arbejdes diversitet og kompleksitet, som stort set er ukendt i dag. De fleste kender kun hans senere billeder af kvinder og katte i klare farver, fortæller Jesse Ting, Walasse Tings søn, der i dag forvalter sin fars kunstarv. 

Musée Cernuschi er et af de ældste kunstmuseer i Paris og det eneste, der udelukkende fokuserer   asiatisk kunst. Inden sin død i 2010 donerede Walasse Ting en stor, varieret samling af sine værker til museet, og det er disse værker, der nu udstilles.

Arvtager til COBRA Walasse Ting blev født i 1928 med navnet Ding  Xiongquan. Som ung tilbringer han en  kort  periode ved  kunstakademiet i Shanghai, før han i 1952 ankommer til Paris uden penge, venner eller husly. Her opbygger han tætte forhold og samarbejder med flere af COBRA-kunstnerne, særligt Asger Jorn. Herigennem  bliver Walasse Ting introduceret for den danske galleriejer og kunsthandler Børge  Birch, som han i 1960  indleder et årelangt partnerskab med. Et samarbejde, som indebærer i alt otte udstillinger frem til 1983.

  Der er ingen tvivl om, at Walasse Ting havde et særligt forhold til Danmark og de danske modernister, der prægede den europæiske kunstscene i 1950’erne og 60’erne. Hans venskab og samvirke med disse kunstnere øgede hans kunstneriske spændvidde og styrkede hans evne til at integrere og assimilere forskellige kunstsprog i sit eget, siger Jesse Ting. Denne diversitet og hans forskelligartede teknikker kommer i høj grad til udtryk på udstillingen i Paris, som dækker over værker fra hele Walasse Tings virke. Udstillingen byder således    både  abstrakt og figurativ kunst samt indslag fra den amerikanske pop art-verden. Værkernes humør skifter også fra  de enkle og til tider dystre tegninger i sort blæk papir til de farvestrålende malerier typisk med katte eller den  nøgne kvindekrop som motiv.

Oversat pressetekst.
Fotos: Pressebilleder.

Besøg Musée Cernuschi

Galerie Birch føres i dag videre af Børge Birchs datter, Anette Birch.
Børge Birch reklamerede i sin tid med Kunst er bedre end guld.
Besøg Galerie Birch, hvor Børge Birch og Walasse Ting er fotograferet sammen.

Copyright: Galerie Birch

Kunstnyt.dk
5. februar 2017