FALSK og ÆGTE

Det burde være nemt at kende forskel på det falske
 herover og det ægte til højre

For mere end 20 år siden afslørede vi på artfakes.dk en amerikansk kunsthandler som storsvindler, Eric L. Spoutz. Et par tusinde falsknerier smed han på Ebay.com, uden at det interesserede politiet. Først 10 år senere tog FBI sig sammen og fik ham sendt i fængsel et par år.
Nu tyder noget på, at han har fået en arvtager, som også strør om sig med falsknerier af berømte navne.
Et af dem er billedet herover, Gerda Wegener, en direkte kopi efter det originale, solgt hos Uppsala Auktionskammera december 2008 for 115.000 kr.

Ingen af de viste 17 herover er originale. De er alle kopier tilsat en falsk signatur. Samtlige billeder er vedhæftet teksten:
All authorship of items are described according to the following terms:
(By): In our opinion, the work is by the artist.
(In the style of, in the manner of): In our opinion, the work may be ascribed to the artist on the basis of style, but there may be some question as to actual authorship.
Sælger mener altså, billederne er ægte af de pågældende malere. Så kan det undre, han/hun ikke sælger dem på et af de store auktionshuse. Fx ville et tilsvarende det af Degas kunne indbringe 40 til 50 mio. kr., ikke få tusinde som her. Degas’ balletpiger er de dyreste med et hammerslag på $33 mio. Men vi kan garantere for, at ikke ét eneste seriøst auktionshus ville sætte nogen af de afbillede, eller nogen af de hundredvis andre tilsvarende tilknyttet Liveautioners.com., under hammeren.
Igen skal det oplyses, at signerede malerier ikke kan være tilskrevne. De er enten ægte eller falske. Ingen af de hundredvis tilsvarende billeder vil af eksperter blive anerkendt som ægte.
Når sælger for alles vedkommende skriver, at de efter hans/hendes mening er ægte, så er vedkommende totalt uegnet til at bedømme ægte eller falsk.
Liveauctioners.com.


Kunstnyt.dk
Januar 2022