Skandale-journalistik på Radio 24/7
14. juli 2017 var Derain-sagen på i Radio24syv, en radio ofte rost til skyerne for sin kritiske holdning til hverdagens problemer.
Men 14. juli var et af indslagene langt under amatørniveau på grund af omtalen herunder:
Et maleri af den franske maler André Derain er omdrejningspunktet i forfatter Niels Gangsted-Rasmussens nye bog ”Et Kup”. Bogen handler nemlig om billedet ”Paysage á L’Estaque” der blev opkøbt af en svindler for 200.000 kr., fordi han bildte sælgeren ind, at maleriet var en kopi. Sidenhen blev maleriet solgt for 35 millioner kroner, og svindleren blev dømt for bedrageri. Hør Niels Gangsted-Rasmussen fortælle 
historien!

Sjældent er sagt så meget selvmodsigende sludder og forvrøvlet vås som fyret af af advokaten og forfatteren Niels Gangsted Rasmussen. Måske skulle interviwerne have nævnt, at han var i familie med den "bedragede" dame. Det er således 100 procent i strid med sandheden, at køberen bildte hende ind, at maleriet var en kopi. Hun vidste, da hun solgte det, at det var erklæret falsk af den eneste Derain-ekspert alle betragtede som eksperten over alle Derain-eksperter, franske Michel Kellermann. Hun havde endda fået det at vide flere gange.
Man undrer sig over, at journalisterne på Radio24syv ikke har researchet, havde slået Derain op på Goggle. Havde de det, kunne de ikke undgå at støde på bogen "Retssagen om et formodet maleri af André Derain", hvor sandheden er skåret ud i pap. Læs den gratis her.

Det var ikke en svindler, der købte maleriet. Da det flere gange var erklæret falsk af Kellermann, kunne han naturligvis ikke købe det for ægte til flere millioner. Havde han gjort det, ville han blive betragtet som idiot.
Bogen "Et kup" er en ligegyldig bog, der udelukkende har til formål fortsat at svine to uskyldige personer til. Kunstnyt.dk omtalte bogen, da den udkom, læs her.


Radio24syv's omtale er dårlig journalistik, og jeg vil placere indslaget under nutidens populære FAKE NEWS.

Bemærk, at Radio24syv taler om en kopi:  ...fordi han bildte sælgeren ind, at maleriet var en kopi, som radioen skriver. Nu er der i sagen ingen steder tale om en kopi, havde der været det, ville der også have været en original. Denne detalje viser, at Radio24syv ikke har foretaget nogen som helst form for research. Hvor ofte er Radio24syv amatørradio? Radioen fik tilsendt en mail med link til nærværende omtale på Kunstnyt.dk. Den har de ikke reageret på, hvilket kun kan tolkes derhen, at de er ligeglade med, om det de bringer er sandt ikke ikke sandt.


Kunstnyt.dk
14. juli 2017
Klik ind på Radio24Syv