Bredgade er andet
end Bruun Rasmussen


Galleriet Secher Fine Art & Design ligger 50 meter fra Bruun Rasmussen og åbnede i dag fredag den 22. september en større salgsudstilling med værker CoBrA-kunstnere i anledning af 70-året for gruppens start i 1948. Som bekendt var Asger Jorn med fra starten, og udstillingen byder da også på en del af ham.

COBRA, navnet sammensat af forbogstaverne i medlemmernes hjembyer, Copenhagen, Bryssels, og Amsterdam, var en avantgardebevægelse med en kort levetid, stiftet 8. november 1948 og kun aktiv fra 1949 til 1951. Trods den korte levetid har medlemmerne formået at holde liv i bevægelsen lige siden og er i dag repræsenteret på museer og i privatsamlinger verden over.

Asger Jorn var eneste dansker, der på Hotel Notre Dame i Paris var medunderskriver. Øvrige var Christian Dotremont Karel Appel, Constant, Joseph Noiret og Corneille.

Men mange flere kom med hen ad vejen, af danske Carl-Henning Pedersen, Ejler Bille, Robert Jacobsen, Egill Jacobsen, Heerup, Else Alfelt, Mogens Balle, Sonja Ferlov Mancoba og Erik Thommesen for at nævne nogle. Blandt udlændingene var Pierre Alechinsky, Reinhoud d’Haese, Vandercam, Constant, Atlan, Rooskens, Constant og Svavar Guðnason.

Ikke alle kunstnerne er repræsenteret hos Secher Fine Art & Design, men det er lykkedes Alice og Anders Secher at fremtrylle adskillige fremragende arbejder af flere af de legendariske navne. En man måske savner er Alechinsky, som Alice og Anders er kede af ikke at have fået med.

Da Ellekilde Auktionshus i 2006 blev tvunget til at lukke overtog Bruun Rasmussen auktionshuset for blot at nedlægge det. Kort tid efter flyttede Anders Secher ind i lokalerne og fortsatte en tid med auktioner. På et tidspunkt stoppede Anders med auktionerne og lavede lokalerne om til galleri med hovedvægten på salg af designermøbler. I øjeblikket er hele galleriet fyldt op med CoBrA-kunst.

Se alle malerierne. Kig forbi hjemmesiden hos Secher Fine Art & Design


Carl-Henning Pedersen studeres. I midten Corneille.


Udstillingen har mange malerier med af Carl-Henning Pedersen. Her et fremragende.


Der var mange som kiggede indenfor. Her Anders Secher med en gæst.


Boblende drikkevarer, med og uden stærke sager. Og vanedannende chokolader. På væggen Mogens Balle.


I første rum lidt om CoBrA 70 år. Ved siden af et maleri af Asger Jorn.

 

Alice Secher med besøgende.


Alice, Anders og Emma Secher Anno 2018


Alice, Anders og Emma Secher Anno 2005.
Foto fra en weekendtur i Ry og på Silkeborgsøerne arrangeret
af Irma Mikkelsen og nu desværre afdøde Gunnar Mikkelsen.
Forældrene ligner sig selv i dag. Emma er blevet lidt større.


Blandt de mange besøgende var sympatiske og meget populære Ole Steen Christensen
fra Auktionshuset i Hørsholm. Bagved Asger Jorn-billeder.


Kunstnyt.dk
22. september 2018
Alle fotos: Preben Juul Madsen