27. nov. blev der også budt
på disse to Hammershøi
 – og mange, mange andre


Opstillingen til venstre er meget atypisk for kunstneren, en akvarel og blyant på papir, som menes at være malet omkring 1877-78, mens han ventede på optagelse på Kunstakademiet. 23 x 33 cm måler det og er vurderet til 125.000-150.000 kr. Fik hammerslag på 130.000 kr.
Det til højre er portræt af kunstnerens søster, Anna Hammershøi, og er ikke helt så atypisk som det andet, da der kendes adskillige motiver foreviet bagfra. Det er vurderet til 1,5-2,5 mio. kr., men kan være lidt svært at vurdere de kolossalt høje hammerslag taget i betragtning. Det er fremragende malet, dristigt komponeret, og kan godt overraske.
Det gjorde det ikke, slutbuddet kom på 1.5 mio.kr.

Så var der jubilæum i Bredgade
Og der kom rigtig mange
Se fra eftersynet

Jesper Bruun Rasmussen fortalte om huset gennem 70 år, siden hans far købte Bredgade 33 i 1948. Jesper har jo humor som få, så det blev en fornøjelig time, hvor Sisse Fisker, tidligere tv-stjerne, stillede gode spørgsmål. Kunstnyt.dk var med, og torsdag bragte vi lidt billedstof fra dagen. Niels Lyksted og Preben Juul Madsen siger på genkig.

Onsdag den 21. november bød Alexa, Frederik og Jesper Bruun Rasmussen på champagne. I oktober var det 70 år siden, Arne Bruun Rasmussen startede i Bredgade 33, et jubilæum, der nu fejres med fornem kunst i alle genrer, seks store kataloger tæt på 6 kg tilsammen med nær 1700 numre, fyldt med kvalitet for (næsten) enhver tegnebog. Men lidt tunge at gå rundt med på eftersynet. Herunder.
Foto. Kunstnyt.dkP.S. Krøyer: Kunstnerens Hustru. Hel Figur. Aften med Lampelys på en terrasse". Sign. S. K. Amalfi Juli 90. Olie på lærred. 53 x 33.
Vurdering 1,2-1,5 mio. kr.Asger Jorn: Sermo rusticus. 1969. 100 x 81 cm. Vurdering 1,8-2,0 mio. kr.
Der er eftersyn fra onsdag den 21. november kl. 17, hvor huset serverer champagne. (Så lad bilen og cyklen stå). En time før, klokken 16, causerer Jesper Bruun Rasmussen over auktionshusets historie gennem tiden i samtale med tidligere tv-vært Sisse Fisker. Eftersynet lukker kl. 20.

Torsdag den 22. november kl. 16 fortæller husets Martin Hans Berg, ekspert i russisk kunst, om dronning Alexandrines russiske safirdiadem, som sælges på auktionen vurderet til 1,5-2,0 mio. kr.

Dagen efter, fredag den 23. kommer Jacob Thage til mikrofonen. Han er direktør for Museum Jorn, og det handler om et andet jubilæum, "CoBrA 70 år – myter og virkelighed".

Efterfølgende dage får husets egne folk ordet.
Lørdag den 24. klokken 14 taler Ole Ravn om "PH-flyglet – Funkis i en jazztid" i auktionssalen.
Samme dag kl. 15 på 1. sal gælder det smykker ved Katrin Mikkelsen Sørensen.

Så er det blevet søndag den 25., hvor Julie Arense Voss på 1. sal behandler et kendt maleri af Martinus Rørbye, Fra torvet i Amalfi.
Kl. 15 samme dag foregår det på 3. sal (der er elevator). Her er det om asiatisk kunst i privateje ved Alexandra Nilsson.

Dagen før selve auktionerne starter, mandag den 26. er det Anders Fredsted, som kommer ind på Rokokoens prægtige møbelkunst. Det foregår kl. 14 på 1. sal.
Kl. 15 er det Henrik Schleppegrels tur i auktionssalen til en snak om tyrkisk tæppekunst fra 17-1800-tallet.


Se alle navnene på ældre kunst.

Se alle navnene på moderne kunst.