Den kendte billedhugger
Max Seidenfaden
er stærkt utilfreds med en
gasbeholder sat op af
Frederiksberg kommuneCisternerne i Søndermarken, det prisbelønnede og internationalt roste underjordiske museum, består af to pyramider over jorden. De er ikke lavet af billige samlesæt fra Jem og Fix, men er to unika kunstværker udført af billedhuggeren Max Seidenfaden, som startede museet og sammen med et par hjælpere og sin kone, Conny, passede og plejede det i årevis for efterfølgende at forære det til Frederiksberg kommune.

Nu er Max Seidenfaden blevet skuffet over kommunens måde at videreføre det på. Han er først og fremmest meget utilfreds med gasbeholderen, som ses herover klinet til pyramiden. Den misklæder og ødelægger pyramidens kunstneriske udtryk og hører ikke hjemme på mit kunstværk, siger Max Seidenfaden, som også er utilfreds med rengøringen af de to pyramider. Der er nusset og snavnet omkring dem, siger han.

Max Seidenfaden er endvidere skuffet over, at det ikke ses nogen steder ved opslag eller i brochurer, at det er ham, der er kunstneren. Og en plade, der oplyste, at museet havde fået en pris, oven i købet af Frederiksberg konnune, var enten fjernet eller dækket til med plakater.

Max Seidenfaden og Conny havde i mange år galleriet, hvor vejen i Valby Langgade slår en bugt ved Carlsberg. For et par år solgte de ud af samlingen ved en stor auktion, ledet af Peter Christmas-Møller, som ses her. Peter har siden hen overtaget galleriet.

I øjeblikket, frem til 30. november 2018, udstiller Jeppe Hein nede i mørket med installationen In Is The Only Way Out, som viser store runde spejle, der roterer rundt og en tennisbold, der farer rundt i salene, så man må dukke sig for ikke at få den i hovedet.

I 2009 afholdt Max Seidenfaden en udstilling, som også viste museets permanente samling. Så'n en har museet ikke i dag. Men det gav livet under jorden mere liv med friske farver. Se fra udstillingen dengang.


Kunstnyt.dk
19. juni 2018

 


Foto fra Jeppe Heins udstilling taget 19. juni. Billedet er lysnet for at vise flere detaljer, faktisk er
 der nærmest buldrende mørkt dernede.
I spejlet til højre Kunstnyt.dk's mesterfotograf i en slags selfie.