Simon Bang
– en kunstner tidligt på færde


Simon Bang havde dårligt rejst sig fra barnevognen, før han begyndte at tegne. Siden sit 3. år har han haft en blyant i hånden, senere også pensler. Herover maler han på et ud af en serie malerier, som senere skal udstilles.
Men her og nu har Simon Bang udgivet en fornem bog med 56 af sine børnetegninger fra 1974, motiverne hentet fra Fensmark, hvor han opvoksede, og opland. Herunder viser han et opslag fra bogen. En god idé, som der er kommet en anderledes kunstbog ud af. Måske dristigt at udgive sine børnetegninger, men det kan bogen sagtens bære. Flere af tegningerne læner sig kvalitetsmæssig op ad voksenkunst. Meget imponerende. "Tegningerne kan nydes for det, de er: Professionelle tegninger, tegnet af en 13-årig", skriver Naja Pedersen, cand.mag. i moderne litteratur. Simon Bang har siden sit 5. år været travlt optaget af at tegne og har haft en fantastisk karriere.


Vi har fået at lov at kigge i familiens "scrapbog" om Simon Bang og citerer:
"
Dansk tegner, billedkunstner, filminstruktør og storyboardtegner. Født 27. november 1960 i Fensmark.
Simon Bang er søn af keramiker og billedhugger Jacob Bang (1932-2011) og Ulla Goth (1936). Hans farfar var keramiker og billedhugger Arne Bang (1901-1983) og hans morfar var kaptajn og skibsfører Knud Valdemar Goth (1893-1966).

Simon Bang er en billedskaber, der arbejder i mange forskellige medier. Han er især kendt for sine storyboards til en række nyere danske og internationale film, sine pladeomslag og bogillustrationer. Han har arbejdet med grafisk design i film og tv-branchen samt visuel museumsformidling. Simon Bang har desuden arbejdet som filminstruktør de sidste 10 år, og har blandt andet produceret og instrueret
dokumentarfilmen “Angrebet på Shellhuset” (2013), sammen med Martin Sundstrøm".

Kim Larsen: Forklædt som voksen.
Herligt pladeomslag udført af Simon Bang i 1986.
Kendt af enhver.


Miles Davis-plakaten lavede Simon Bang i 1984.


Simon Bang er også mester for plakten til den populære film
Ballerup Boulevard fra 1986 med mange af vores elskede skuespillere.


Med årene blev tegningerne mere professionelle. Det er kun et par år siden, i 2015, Simon Bang vandt 1. prisen i Politikens tegnekonkurrence, øverst.
De to fine landskaber, Eremitageslottet og En landevej, er fornem tegnekunst, enkle i opbygningen, men meget stemningsfulde.

Billedet til højre hedder Neglelak og tegnet da Simon Bang var bare 8 år. Er det storesøster, han har fået lov til at udsmykke? Men godt at vide i den alder, hvordan modne damer ser ud, det kan man få stor gavn af senere i livet.

1971. 10 år. Harmonikasammenstød.


1974. 13 år gammel. Fra bogen.


Simon Bang er en alsidig kunstner. Når han ikke tegner, maler han. Eller arbejder på en film om sin
 morfar, kaptajn og skibsfører Knud Valdemar Goth. På væggen har Simon Bang nedfældet
morfaderens forløb, år efter år. Smart fundet på, og meget overskueligt.

Kunstnyt.dk
August 2017