To kommende retssager
Lars Hedegaard retsforfølges

Tre modige, dødstruede herrer. Fra venstre svenskeren Lars Vilks, danskeren Lars Hedegaard og hollænderen Geert Wilders fotograferet ved Trykkefrihedsselskabets "Topmøde for dødstruede" på Christiansborg 2. november 2014. 26. februar kl. 9:30 skal Lars Hedegaard i retten på Frederiksberg. Vi er lidt i tvivl om vi må skrive, hvad retssagen handler om. Men kan fortælle, at adskillige andre er anklaget i samme sag.
Vi forventer at få nærmere oplysninger fra Anklagemyndigheden i løbet af tirsdagen. Det blev det ikke til. Vi håber så på i løbet af onsdagen. PS: I dag, 27.1., er det lovet til i morgen, 28. januar. Det blev heller ikke til noget, selv om anklagemyndigheden sendte en mail, at nu kom anklageskriftet i løbet af et par timer.

29. januar kom anklageskriftet. Vi har valgt ikke at omtale sagen yderligere, da vi nemt selv kan blive anklaget. Sagen handler om navneforbud, men synes pumpet lidt rigeligt op, da der kun kræves bødestraf.
Kunstnyt.dk 30. januar 2016

Anklagemyndigheden har
længe grublet over Grubleren
Det bliver en omfattende retssag, langt større end først antaget.
Sagen er nu berammet i Københavns byret
til 24., 30. og 31. maj samt 6. og 7. juni 2016.
Det er ikke muligt at få domsudskriftet fra første retssag
udleveret, da mødet blev holdt for lukkede døre.

I januar 2015 stod tre mænd i Københavns Byret anklaget for bedrageri ved at have forsøgt at sælge en forfalskning af Rodins Grubleren, men dommeren mente ikke, der var grundlag for fængsling. Nu et år efter mener anklagemyndigheden, at de har nye belastende beviser mod de tre, hvorfor der er varslet en ny retssag. Rodins Grubleren, eller Tænkeren, som den også kaldes, mens den originale titel er Le Pensuer, er kopieret og forfalsket utallige gange. Spændende bliver det, om Rodin-sagen ender som Derain-sagen, som en farce. Vi får se.
Ifølge anklageskriftet, som kunstnyt.dk er i besiddelse af, går anklagen på overtrædelse af Straffelovens § 279, stk. 2, jf. § 21 (Forsøg på bedrageri af særlig grov beskaffenhed) med påstand om frihedsstraf. Der er navneforbud.

Fotoet er taget af Niels Lyksted, er et udsnit af Glyptotekets originale Tænkeren.

Kunstnyt.dk
30. januar 2016