Terrorlignende handling
Ubehagelig oplevelse i Bus 3A

Chaufføren herover burde meldes til politiet. Jeg mener, han er 100 procent uegnet
til at køre med passagerer.  Men Movia er åbenbart ligeglad med, at en af deres chauffører kører ansvarsløst
rundt i byen med passagerer, mens han højlydt lader sig underholde af en sort kvinde, der på truende vis
 fotografererpassagererne. Svaret på en klage er, at der er 3-4 ugers ventetid på svar. Nu bliver både
chauffør, den sorte kvinde og Movia politianmeldt. Det er simpelthen for dumt!


I baggrunden ved siden af chaufføren står en sort dame. Hun ser på sin mobil, viser chaufføren et billede, hun lige har taget. Undertegnede har lige rejst sig for at stå af ved Trianglen, som er næste stop. Billedet herover har jeg taget et par sekunder efter, hun havde fotograferet. Jeg var ikke forberedt på, hun ville fotografere, hvorfor jeg skyndsomst gjorde mit eget kamera klar. Hvorfor hun fotograferede mig, ved hun kun selv. Men årsagen er muligvis den, at jeg 15-20 minutter forinden stilfærdigt havde sagt til chafføren, at han burde bede damen sætte sig ned, da det var ulovligt at tale til og distrahere chaufføren. Det reagerede han ikke på, men damen stillede sig op og råbte ud i bussen på ubehjælpsomt dansk: Dæi olavligt! Olavligt! Hvæ æ olavligt? Hele turen fra Enghavevej til før Trianglen havde hun stået tæt på chaufføren og talt og grinet med ham. Samtidig var hun årsag til, at folk der stod på, måtte kante sig forbi hende.


Der er kun et par sekunder mellem billedet herover og det ovenover.
 Nu stikker chafføren hovedet frem og den sorte dame synes at sige: Det er ham dernede.


Igen er det et par sekunder senere. Nu råber chaufføren på ubehjælpsomt dansk ud i bussen: Hva' fanen har du gang i, mand! Og folk vender sig om.
Denne mand bør ikke køre bus. Hans reaktion var stærkt truende. Og hvad han mente med, hvad jeg havde gang i, er så fordummende, at man kan få det indtryk, at man står over for en person, der ikke har for mange brikker at flytte rundt med. Han burde have spurgt den sorte dame, hvad hun havde gang i. Jeg havde stille og roligt rejst mig for at stå af. Havde ikke sagt et ord til nogen. Havde ikke på noget tidspunkt generet nogen. Jeg reagerede først, da den sorte dame stillede sig provokerende op og fotograferede mig. Hvorefter jeg fotograferer hende. Og det gør jeg udelukkende for dokumentationens skyld.
Men hvorfor gjorde hun det?


Her er jeg stået af, et stoppested før jeg skulle. Turde simpelthen ikke blive i bussen på grund af deres truende adfærd. Her bliver den sorte dame ved at fotografere. Det var hende, der fra starten begyndte at fotografere. Spørg ikke, hvad hun skal bruge billederne til. Det er grov chikane og kan kun opfattes som truende. Omkring 25 minutter, fra Enghavevej ved Vesterbrogade til stoppestedet før Trianglen, var bussen ført af en chauffør, der havde ladet sig forstyrre af den sorte dame. Det er 100 procent utrygt at køre med sådan en mand. De to personers adfærd kan ikke sammenlignes med terrorangrebet på samme tid i Stockholm. Men jeg følte mig terroriseret og tvunget til at forlade bussen pga deres truende adfærd. Sådan en opførsel bør ingen finde sig i.
Fotoet herover et taget 7. april 2017 kl 13:06:08
Ovenævnte er videresendt til Movia.
pjm