Bornholmske Hans Munck Andersen
 udstiller keramik ved Nyboder

Ann Linnemann Gallery, Kronprinessegade 51, nabo til Nyboder, var rammen om Hans Munck Andersens separatudstilling 24. august. Der er tale om et bredt udsnit af Munck Andersens arbejder, en mangfoldighed af skåle, skulpturer og hverdagsporcelæn. Imponerende så meget der var blevet plads til i det forholdsvis lille galleri.
Udstillingen slutter 16. september.

Et kig ind udefra med genskær af bygningerne på den anden side. Karmen fyldt op med spændende keramiske figurer.

Citat fra kunstnerens homepage: Hans Munck Andersen opfandt tidligt som fri studio-keramiker en særlig, stilskabende teknik med indfarvet porcelænsler, der rulles i tynde pølser og bygges op i skålforme til tre klassiske grundstørrelser, hvis mønstre og farvekombinationer gennem årene er blevet varieret i det næsten uendelige.

Charmerende galleriejer Ann Linnemann foran en væg med et udvalg af de flere hundrede udstillede keramiske arbejder. Et par unge besøgende kigger på. Til højre en herlig figur.


Der var pænt besøgt ved ferniseringen.
Her får Christian Ditlev Wohlert, søn af Louisianas arkitekt, Poul Vilhelm Wohlert (1920-2007), en
faglig snak med en af de mange gæster.


Fætter-kusine snak. Lotte Seeger og Carsten Seeger. Beklager det overbelyste foto, men det originale
er kulsort, kunne ikke blive bedre. Det samme gælder billedet ovenover. Dårlig fotograf.


Selve indretningen, opsætningen af værkerne, var smukt arrangeret.


Højt humør!

Hans Munck Andersen er gift med den ligeså kendte keramiker Gerd Hiort Petersen, som har gjort den smukke skål til venstre, det eneste af hende med på udstillingen.
Sammen har de bolig og atelier i Rø på Bornholm. Kig forbi.


Besøg også Ann Linnemanns galleri.






Kunstnyt.dk
25. august 2017

Der tales meget om eliten uden at nogen rigtig ved, hvem eliten er. Men når talen er om keramikeren Hans Munck Andersen, så tør vi her på redaktionen godt bruge udtrykket. Det er kunst på allerhøjeste plan, Hans Munck Andersen viser i Ann Linnemann Gallery i Kronprinsessegade, et galleri så lille, at alle blev bedt om at lægge deres tasker fra sig for ikke at fylde for meget med risiko for at støde ind i de udstillede genstande. Herover lytter Munck Andersen til et andet bornholmsk ikon, Carsten Seeger, der fortæller om sit og kæresten Birgit Skovs besøg på en stor restaurant, hvor der kun var dem selv og et andet par tilstede, to veninder. Carsten Seeger er berømt og berygtet for sin humoristiske sans, der til tider læner sig op ad det sarkastiske. På et tidspunkt passerer den ene dame Carsten Seeger, der spørger hende: Leder De efter et toilet? Ja, svarede damen. Det kan jeg desværre ikke hjælpe Dem med, svarede Carsten Seeger. Hvorpå damen skulede til ham. Nå, de fire kom senere på talefod. Det viste sig, at damen var en meget kendt, nu pensioneret balletdanserinde, og hendes veninde en meget kendt politiker, tidligere justitsminister (meget kort tid).