Specialiteter fra »kunsteksperterne« hos gauguin.dk
Her er samlet en del af gauguin.dk's genistreger

21. august 2006
Jørgen Ruby, gauguin.dk, Kolding, har ønsket sin e-mail gengivet, så læserne kan se, han er et pænt menneske.
Afgør selv, om det er tilfældet. Læs her.

21. august 2006
Surt opstød fra gauguin i Kolding
Vi har modtaget et surt opstød i en mail fra Jørgen Ruby, gauguin.dk, Kolding, der ikke kan lide at blive hængt ud som bondefanger. Men det har manden jo selv bedt om med sin bondefangertekst. Nu har han ændret teksten til, at det er et tryk af Warhol. Og vurderingen sat ned fra 1.500 kr. til 0,00 kr. Det går rigtig, rigtig godt hos gauguin.dk i Kolding, hvor man ikke engang kan sende en mail, så man ved, hvor den kommer. Mailen fra Jørgen Ruby kom fra Sonja Jørgensen, og emnelinjen var tom. Sådan sender man ikke en mail i disse spamtider.
Her på redaktionen var vi foreslået Jørgen Ruby, at han anskaffer sig en trækvogn og sælger bananer i stedet. Han har slet ikke format til at være auktionsleder.
Læs den nye tekst, hvor der henvises til en gammel tekst, der ikke findes mere på siden. Talentløst!

21. august 2006
Nyeste bondefangeri fra gauguin.dk
Ikke en ægte Warhol

gauguin.dk:
»Andy Warhol: Marilyn Monroe. Silketryk. 44x45 cm. Vurderingsprisen er sat efter at silketrykket ikke er signeret.
Billedet stammer fra en tidligere museumsleders privatsamling«.
Læser man gauguin.dk's salgstekst, kan man kun få det indtryk, at der er tale om et ægte silketryk af Andy Warhol. Oplysningen om, at vurderingen er sat ud fra, at det er usigneret, er kun for at fuppe køberne.
Som potentiel køber kan man ikke vide, hvad det er. Det er ikke et originalt silketryk af Warhol, så var det signeret og havde kostet det hvide ud af øjnene. Det kan så være noget andet, fx en simpel reproduktion, som der findes 10.000-vis af. Eller det kan være en såkaldt Sunday B. Morning-udgave, »originalt« motiv af Warhol, men ikke godkendt af denne. Der er en del usikkerhed omkring udgivelsen, men Warhol har officielt taget afstand fra det.
Er der tale om et af disse, er det stemplet bagpå: »Sunday B. Morning. Fill in Your Own Signature«. Da gauguin.dk ikke skriver noget om denne stempling, må man antage, der er tale om en simpel reproduktion, et tryk, og ikke 1.500 kr. værd, men omkring 100. Måske 200, bliver det signeret af fx en fhv. museumsleder.
På google kan man søge ved at skrive følgende: Sunday B. Morning +Warhol
så kommer der henved en halv million søgeresultater frem.
Klik ind på gauguin.dk

1

15. august 2006
Gauguin.dk's »Emilie Mundt« var naturligvis også falsk
Længere nede på siden omtales dette maleri, som gauguin.dk har solgt som malet af Emilie Mundt for 6.800 kr. mod en vurdering på 28.000 kr. Ifølge gauguin.dk var det signeret EM under nederste rammekant til højre. Men det var heller ikke rigtigt.
Redaktionen på kunstnyt.dk har haft billedet til eftersyn, og det viste sig, at det ikke var signeret EM, men E. Mundt, herover forstørret og placeret øverst til højre. Med det blotte øje kunne ses, at signaturen var falsk, og belyst med ultraviolette stråler var det tydeligt. Med sådan en lampe ses overmalinger straks, de fremtræder mørke, mens den originale maling er »ensfarvet« lys.
Selv om maleriet havde været malet af Emilie Mundt, var vurderingen på 28.000 kr. grotesk høj.
Salget ligner bevidst svindel fra gauguin.dk's side. Varenummer 74094

7. juli 2006
Hvorfor tror gauguin.dk dette kønsløse billede er af Emilie Mundt?

gauguin.dk: Emilie Mundt (1842-1922) CD Landskabsparti fra Sydeuropa. Lot: 74094. Vurdering: DKK 28.000.

Intet i billedet herover tyder på, det er malet af Emilie Mundt. Det eneste, der sætter billedet i forbindelse med hendes navn er et billigt messingskilt, men det og den »imponerende« kunsthandlerramme fra L. Hansens Eftf. på Gl. Kongevej gør ikke maleriet til Mundt. Har gauguin.dk ikke et eller andet håndfast bevis på, det er malet af Mundt, kan det ikke sælges som ægte. Selv om det havde været en Mundt, så er vurderingsprisen på 28.000 kr. helt hen i vejret.
I januar 2006 solgte Bruun Rasmussen et ægte landskab fra Norsjælland af Mundt for 4.000 kr., kvalitetsmæssigt langt over billedet herover. At der også i denne sæson er solgt et af hendes billeder for 100.000 kr. med to småpiger på heden, fortæller ikke noget om priserne på hendes landskaber.
Og så opkræver gauguin.dk penge til CopyDan, det såkaldte følgeretsvederlag. Men det skal ikke betales, når kunstnerne har været døde i over 70 år. Det skriver de ikke noget om i deres oplysninger om CopyDan. Hvor tit har gauguin.dk uretmæssigt lagt 5% oven i prisen? Klik på billedet
(Køberen har siden returneret maleriet og fået sine penge retur)

27. juni 2006

Den ynkelige Troels Olivero fra amatørhuset gauguin.dk fylder sine læsere med løgn
Læs mere...

26. juni 2006
Mere snavs fra Gauguin.dk

gauguin.dk: Th. Friis (1879-1959).
»Dansk landsbymotiv med kirke
«
Dette fidusmaleri sælger gauguin.dk ikke som malet af P. Mønsted, men som malet af Th. Friis, som er et pseudonym brugt af den skotskfødte Mark Osman Curtis, som boede i Danmark og malede billeder under en række pseudonymer. Et af dem Th. Friis, mest benyttet på strandbilleder fra Skagen. Curtis selv malede ikke museumsstykker, men billedet herover har intet som helst med Curtis' malerier at gøre. Det er endnu et forsøg på fup og bedrag fra gauguin.dk, da billeder signeret Th. Friis koster 10-15 gange mere end billedet herover.
I øvrigt er det slet ikke signeret Th. Friis.
Klik på billedet

23. juni 2006
Gauguin.dk sælger grov
P. Mønsted-forfalskning

gauguin.dk: »Peder Mønsted. Gårdsplads. Signeret P.Mønsted. 1909. Olie på plade. Rammemål 28,5x36 cm«.

En sjusket signatur P Mønsted, let at afsløre som falsk. Ligesom selve billedet, der er fabrikeret af en dårlig fidusmaler. Gå til eksperterne på gauguin.dk
25. juni 2006
Auktionen skulle først være afsluttet den 6. juli, men Mønsted-forfalskningen er nu trukket tilbage.


10. juni 2006
Ægte eller falsk?

Litografiet herover er til salg hos gauguin.dk med teksten: Karel Appel (1921). Abstrakte masker. Signeret med blyant: Appel 77. 100 x 65 cm. Men det er på nettet umuligt at afgøre, om billedet er ægte eller falsk. For en del år siden dukkede adskillige tilsvarende motiver som det ovenfor op hos Bruun Rasmussen, der i tide opdagede svindelen. Derfor kan det være farligt at købe grafik på nettet, hvor det er umuligt at se, om det er originale eller kopier. Dengang dummede sælgerne sig ved at tilbyde »originale« Appel med forkerte numre på nogle af dem. I dette tilfælde hos gauguin.dk er det endnu sværere, fordi det er et prøvetryk, E.A. (èpreuve d'artiste), uden nummer. Det var dengang direkte kopier, nogle mærket E.A., men også fx med nummereringen 20/120, hvor den originale serie kun var lavet i 100 eksemplarer. For et års tid siden trak Museumsbygningen et tilsvarende ud af en auktion pga tvivl, mærket E.A..
Se et af de falske, udstillet i Charlottenlund for en del år siden, da kopisten Ove Hvistendal blev fældet af Copydan. Det var ikke ham, der havde lavet den falske Appel. Vi siger ikke, billedet hos gauguin er falsk, men risikoen for at det er, er stor. Det bør undersøges af eksperter. Klik på billedet.



Skagens Museum vil ikke købe lauritz.coms »P.S. Krøyer« (se længere nede). »Jeg kender intet til nævnte billede, har aldrig set det og skal ikke byde på det«, siger museumsdirektør Annette Johansen til kunstnyt.dk.
Hvem har så sagt god for billedet?



29. april 2006
Svært at afsløre falske raderinger signeret Zorn

Denne radering af Zorn er til salg hos gauguin.dk:
»Anders Zorn 1860-1920 Litografisk tryk, blad str. 45x30. motiv 20x24 håndsigneret med blyant«.
Men raderingen er ikke signeret i hånden, det ser bare sådan ud. Der er tusindvis i handelen af disse »ægte« Zorn, men som er senere tryk, faksimile, nogle direkte skåret ud af Asplunds bog fra 1921. I en gengivelse på nettet er det næsten umuligt at afgøre, om der er tale om originale. I dette tilfælde afsløres falskneriet ved, at der på billedet er trykt navnet på en litografisk anstalt, det er der ikke på de originale.
Den originale radering af trykket herover er fra 1914 og hedder »Sängpallen, The Bed Stool«. De originale af dette blad koster omkring 10.000 kr. på auktionerne, op til 50-100% mere hos kunsthandlere. Dyreste Zorn-radering er »Kusinerna« fra 1883, som i beg. af 1990erne var helt oppe i 180.000 kr., men som i dag koster omkring det halve. Zorn udførte i alt 289 forskellige raderinger. Hvor mange eksemplarer de enkelte er lavet i, har man ikke rigtig tjek på.
Et par gode links om Zorns grafik er disse:
Hvad man skal passe på
Zorn-raderinger fra Blomqvist, Oslo


26. april 2006
Set på TV2 i dag: Fiskehandlerske fra Køge med 4 ugers erfaring bedre til at vurdere antikviteter end gauguin.dks forhenværende »superekspert«, Susanne Risom.


23.4. 2006
Nogen må have fortalt gauguin.dk, at...

denne feststemning er malet af Simony Jensen.  Auktionshuset selv har ingen forstand på tingene.
Havde sælgeren fortalt, det var malet af P.S. Krøyer, så havde gauguin.dk sikkert sat det til salg under det navn. lauritz.com og gauguin.dk er som skabt til kunstsvindlere, der ikke kan afsætte deres fupbilleder de seriøse steder.
Billedet herover han ikke det ringeste med Simony Jensen at gøre. Det er fup, som så meget andet fra gauguin.dk
Klik på billedet

20.4. 2006

Fidusfirmaet Gauguin.dk fortsætter salg af Picasso-forfalskninger...
En køber af et af de falske har fået pengene tilbage

Læs om kundens korrespondance med det forfærdelige auktionshus

15. april 2006
Dagens falske Brendekilde
hos gauguin.dk

Kun hvis man som malerisælger er total billedblind eller bevidst fupmager, kan man finde på at sælge billedet herover som malet af H.A. Brendekilde. Det gør amatørerne fra gauguin.dk. Klik på billedet.
(Solgt for kr. 5.200, billigt for en ægte H.A.B.)

----


Signaturen herover er falsk. Det er ikke Picasso, der har lavet den. Men det er gauguin.dk ligeglad med. De har i øjeblikket tre værdiløse tryk til salg, håndsigneret, som de skriver.
Læs mere

31.3. 2006

gauguin.dk med i storsvindel
om falsk Picasso-grafik

Dette stykke grafik har Picasso udført i 1930erne. Men der er tale om en reproduktion af hans originale værk. Og det er ikke Picasso selv, der har signeret raderingen, men en svindler. Billedet herover sælges i dag, 31.3.06, hos gauguin.dk.
Læs mere om kæmpesvindelen med disse reproduktioner, der er solgt i tusindvis.
1.4. 2006:
gauguin.dk har et døgn efter afsløringen endnu ikke trukket forfalskningen ud af auktionen.


© kunstnyt.dk