Politikens smukke julehistorie
– hvor kun virkeligheden mangler

 
     
Camilla Stockmann og Erland Kolding Nielsen 

I Politiken i dag, 19. december 2015, har avisens stjerneskribent, Camilla Stockmann, en historie om malerier, som Kulturværdiudvalget har nægtet udførsel. En interessant artikel om et emne, Kunstnyt.dk har skrevet om utallige gange. I artiklen taler de to store genier, Camilla Stockmann og Erland Kolding Nielsen, direktør for Diamanten og direktør for Kulturværdiudvalget, med hinanden.
Et sted spørger Camilla Stockmann den mærkelige Kolding Nielsen: "Er der eksempler på genstande, I har været nødt til at gå?"
Til dette nærgående spørgsmål svarer den mærkelige Kolding Nielsen: "Det vil jeg ikke sige noget om. Jeg kan kun sige, at det kommer nok".
Her er det, at virkeligheden kommer ind. Har den mærkelige Kolding Nielsen ikke helt mistet hukommelsen, kunne han nok være kommet i tanke om den største skandale i egen og Kulturværdiudvalgets historie: Laurits Tuxen-sagen. Og kunne den mærkelige Kolding Nielsen ikke huske den, så kunne det være, at Camilla Stockmann kunne, da den var sat stort op i Politiken og hun har indgående kendskab til den, bl.a. har hun i en mail til undertegnede spurgt sig for. At hun ikke stillede spørgsmålet: "Var der ikke et maleri af Laurits Tuxen?", kan kun skyldes, at den ondskabsfulde løgnehistorie ikke måtte komme frem, hvilket ville være naturligt i denne sammenhæng.
Men heldigvis kan vi her på Kunstnyt.dk, som så ofte før, fortælle sandheden om den virkelige virkelighed. Læs her. 
Efter offentliggørelsen af Tuxen-artiklen har Politikens Lea Wind-Friis, som skrev løgnehistorien, af undertegnede fået navn, adresse og telefonnummer til den søn, der ved blot en telefonopringning til Kammeradvokaten, som i hvert fald i dette tilfælde har optrådt idiotisk, hængte en uskyldig ud. Selv om Lea havde siddet her på Kunstnyt.dk's redaktion til selvinviteret kaffe i henved to timer og fået at vide, det var en direktør, som var skurken, så skrev hun efterfølgende, at det var Jens Thygesen fra Kunsthallen og derved gjorde en 100 procent uskyldig til forbryder. Om hun har talt med sønnen, har hun ikke fortalt. Det kommer åbenbart ikke hendes læsere ved.

I flere dage har Politiken hældt vand ud af ørerne om alle de løgnehistorier, de andre fyrer af. Avisens egne holder de imidlertid helt kæft med. Og det har vist sig umuligt at komme til orde i avisen. 

Preben Juul Madsen
Kunstnyt.dk

19. december 2015