Annulleret på Lauritz juli 2014
Nu dukket op på Bukowskis maj 2018
I juli måned 2014 satte Lauritz i Norrköping maleriet til salg vurderet til 10.000 SEK. Kunstnyt.dk skrev om det (teksten desværre bortkommet), hvilket resulterede i, at Lauritz annullerede auktionen. Klikkes på varenr. 3471675, kommer siden herunder frem.
Auktionen skulle være afsluttet 8. maj 2018, men en svensk kunstekspert, en af Kunstnyt.dk's mange gode forbindelser, gjorde Bukowskis opmærksom på, at Kunstnyt.dk tidligere havde erklæret det falsk, hvilket fik Bukowskis til også at annullere det. Det kan imidlertid ikke ses nogen steder, men klikker man ind på varenummeret 1046519 oplyses, at det ikke findes mere.
Henvendelsen til Bukowskis:
Jag har tittat lite närmare på er målning 1046519 av Charles Chaplin, som ju var en synnerligen tekniskt skicklig målare, och ser då att exakt samma målning för en del år sedan varit till försäljning på nätauktion hos ett annat auktionsverk, men drogs tillbaka sedan den mycket kunnige danske konstvetaren Preben Juul Madsen skrivit syrligt om målningen och påpekat att det var en kopia. Jag har roat mig med att lägga er målning tillsammans med originalet på bifogad fil, där man klart kan se att originalet har en klarhet i linjer och färger som helt saknas i er målning, kopian.
Det er i øvrigt samme svenske ekspert, som i 2014 gjorde Kunstnyt.dk opmærksom på maleriet, da det var sat på hos Lauritz.com.
Den oprindelige side hos Bukowskis herover var fjernet fra nettet, men en dansk ekspert fik den gravet frem. Vi har mange gode venner rundt om i den ganske verden.

Det skal lige bemærkes, at Bukowskis, i dag Sveriges førende auktionshus, ikke vælter sig i forfalskninger. Falsknerier hører absolut til en sjældenhed hos Bukowskis.
Det aktuelle eksempel viser imidlertid, at falsknerier ikke altid forsvinder fra jordens overflade, men kan dukke op igen. Og stadig som falske.Herover teksten på Google.com, når malerens navn søges. Klik her.
Bemærk: Søges direkte på varenr. 1046519 dukker en helt anden auktion op.

 

Det burde fremgå klart og tydeligt, at malerierne herover ikke er malet af samme kunstner.
Til venstre det originale, til højre en signeret kopi, hvilket af den grund gør maleriet til et falskneri.
Kopien mangler fuldstændig originalens fine penselføring, kendetegnende i samtlige detaljer.
Kig bare på ansigterne, de er kvalitetsmæssigt som nat og dag.
Nu er det to gange annulleret fra to auktioner, Lauritz.com og Bukowskis.com.

Kunstnyt.dk
10. maj 2018